Φοιτητικαί εκλογαί - περάστε κόσμε...!

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Φοιτητικαί εκλογαί - περάστε κόσμε...!

Δημοσίευση από Falgorn »

[hide=Σε προεκλογική περίοδο μπήκαμε, οι αφίσσες ψήνονται, τα γαρύφαλλα ανθίζουν, τα πουλιά κουτσουλάν και οι μύγες παχαίνουν.
Πέρα από την πλάκα, είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει μια συζήτηση περί των φοιτητικών εκλογών, του τι νόημα είχαν, θα έπρεπε να έχουν και έχουν σαν θεσμός...]Παρακαλώ να μην εκφυλιστεί σε μικροκομματικό πλάκωμα.[/hide]
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Re: Φοιτητικαί εκλογαί - περάστε κόσμε...!

Δημοσίευση από Chris »

Falgorn έγραψε:Παρακαλώ να μην εκφυλιστεί σε μικροκομματικό πλάκωμα.
Μικρέ ταπεινέ και αφελή Έκτορα...ζητάς πολλά τώρα :wink: .
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Ας κάνω μια αρχή και βλέπουμε.

Φοιτητικαί εκλογαί. Οι φοιτητές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιός θα με εκπροσωπήσει;
Ο φοιτητής/φοιτήτρια θα πρέπει να λάβει υπόψην του τις υπάρχουσες παρατάξεις, και τη σημασία της εκπροσώπησης που θα αναλλάβουν. Αυτή η εκπροσώπηση είναι κατά κύριο λόγο στο Δ.Σ.
Θα θέσει ερωτήματα του τύπου "ποιά είναι αριστερά και ποιά δεξιά", "ποιά παράταξη είναι ποιό κοντά στο φοιτητή" κλπ.
Η δική μου απάντηση στο ερώτημα "ποιός να με εκπροσωπήσει;" είναι μια ακόμη ερώτηση. "Γιατί να με εκπροσωπήσει;".
Ακούμε συχνά όταν μιλάμε για άμεση δημοκρατία το φαινομενικά ισχυρό επιχείρημα "τόσοι που είμαστε χρειαζόμαστε αντιπροσώπους". Και ερωτώ: εδώ που δεν είμαστε τόσοι πολλοί ποιό είναι το πρόβλημα;
Θέλω να καταλήξω δηλαδή οτι η εκπροσώπηση του Φ.Σ. από κάποιες πρωτοπορείες δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο φοιτητικός σύλλογος εν προκειμένης, είναι το αρμόδιο και πλέον αξιόπιστο όργανο λήψης αποφάσεων. Όπου ο κάθε φοιτητής μπορεί να τοποθετηθεί, να ρωτήσει, να αμφισβητήσει. Γιατί να περνάμε σε λογικές ανάθεσης;
Το Δ.Σ. εκφράζει ένα καθεστωτισμό. Εκφράζει τη δύναμη των παρατάξεων, την επιροή τους στους φοιτητές, την ταμπελοποίησή τους ακόμα και την κοπαδοποίησή τους στο κάθε χώρο.
Μια "συντεχνία" θα έλεγα, που μαζεύεται, συζητάει, και πέρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση του Φ.Σ.
Έτσι ο φοιτητής ψηφίζει μια φορά και ξενοιάζει. "Αυτοί ξέρουν από αυτά" "Αυτοί θα αποφασίσουν". Κι έτσι περνάμε στην αποπολιτικοποίηση του Φ.Σ.
Όντας κοντράρισμα μεταξύ των παρατάξεων που θα αφήσει ένα αποτύπωμα για τις βουλευτικές εκλογές, είναι παράλληλα ένας μηχανισμός ελέγχου καταστάσεων. Τι εννοώ; Ποιό απλά είναι μια σύναξη παραγόντων που αποφασίζουν για παράδειγμα για τη διεξαγωγή μιας συνέλευσης με κριτήρια μικροκοματικά πολλές φορές. Είναι δηλαδή στο χέρι τους, στη θέλησή τους, τα κριτήρια που θα τους απασχολήσουν.
Ο Φ.Σ. πρέπει να αρνηθεί να είναι παιχνίδι στα χέρια των παρατάξεων. Δεν είναι μια συλλογικότητα η οποία μπορεί να χρησιμοποιήται σα μπαλάκι του πιγκ πογκ από κάποιους καθοδηγητές. Είναι η ολομέλια των φοιτητών και πρέπει να επιβάλλει την παρουσία του και το λόγο του μέσω των Γ.Σ.
Η ζωή που απαιτούν οι διαδικασίες, η κινητικότητα που απαιτούν οι ομιλητές, ο δυναμισμός που απαιτούν οι αποφάσεις, είναι κάτι που απουσιάζει από το θεσμό παράταξη.
Η κινητοποίηση του Φ.Σ. είναι κάτι που δεν ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, με την απόφαση ενός καθοδηγητή, με τις οδηγείες ενός κοματικού προσπέκτους. Είναι οι φοιτητές. Οι ζωντανοί διαμορφωτές της δράσης τους, της συμετοχής τους, της παρέμβασής τους.

Στις φοιτητικές εκλογές σας καλώ να μην ψηφίσετε! Να απέχετε! Να απέχουμε συνειδητα και να παρεβρισκόμαστε όλοι και όλες στις Γ.Σ. για την αμεσοδημοκρατική λειτουργεία του Φ.Σ. Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.!
Οι φοιτητικές αποφάσεις ανήκουν στους φοιτητές!

ο papagalakos σας που αγαπάτε

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LBhv9TnUOpw[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Μάιος 05, 2009 7:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Παπαγαλε με επεισες! σε αρκετα απο αυτα που ειπες πριν απο 2 λεπτα ειχα αντιρρησεις.. :P (σε μερικα εξακολουθω να χω αλλα θα το αναπτυξω εν καιρω)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

"... Στο καφενείον Η ΕΛΛΑΣ,
οι θεατρίνοι μ' ασετυλίνη και κεριά
την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
με φουστανέλες δανεικές
και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά και τρεις δραχμές,
περάστε κόσμε, περάστε κόσμε..."
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Παιδιά,η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει τα χάλια της. Ωστόσο,είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί (δυστυχώς).

Φανταστείτε ότι στη σχολή,σε κάθε συνέλευση,κατεβαίνουν συνεχώς τα ίδια 50 άτομα. Οπότε,όταν ο άλλος βαριέται να κατέβει μία φορά το μήνα σε συνέλευση,όταν ο άλλος βαριέται να ψηφίσει μία φορά το χρόνο σε φοιτητικές εκλογές,περιμένετε να έχει όρεξη να συμμετάσχει σε πιο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες;; Πολύ αμφιβάλλω.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Σε γενικές γραμμες συμφωνώ papagalako, αλλά το θέμα είναι να πολιτικοποιηθούν πολύ περισσότερο οι συνελεύσεις και να μαζεύεται κόσμος επειδή τον ενδιαφέρει να πάρει μέρος. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό από την αποχή που προτείνεις. Με τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, μάλλον θα κάνει τις εκλογές ακόμα πιο στενά κομματική διαδικασία, αν μόνο οι οργανωμένοι ψηφίσουν. Επίσης, το Δ.Σ. έχει ακόμα αρμοδιότητες, και ως εκ τούτου δεν είναι σωστή αντιμετώπιση το να αφήσεις τη διαμόρφωσή του να γίνει απουσία σου. Μπορείς να πεις πως αυτό θα απονομιμοποιήσει τη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σου βγάλει ένα πολύ αντιδραστικό Δ.Σ., το οποίο θα προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε περεταίρω κίνηση, ειδικά αν πρόκειται για μια κίνηση κατάργησής του από τις γενικές συνελεύσεις...
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

papagalakos έγραψε:Στις φοιτητικές εκλογές σας καλώ να μην ψηφίσετε! Να απέχετε! Να απέχουμε συνειδητα και να παρεβρισκόμαστε όλοι και όλες στις Γ.Σ. για την αμεσοδημοκρατική λειτουργεία του Φ.Σ. Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.!
Οι φοιτητικές αποφάσεις ανήκουν στους φοιτητές!
Διαφωνώ. Εγώ λέω να πάμε να ψηφίσουμε... αλλά να ρίξουμε περίεργα ψηφοδέλτια μέσα. (όπως ζαμπόν *γκουχ* *γκουχ*). Ετοιμάζω ήδη μια ωραία ιδέα την οποία έχω πει σε μερικούς :mrgreen: .

Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα. Τα είπες όπως ακριβώς είναι.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

παπαγαλακο τι να απαντησει κανεις?Απλα τελειος.Φιλε Falgorn η πολιτικοποιηση την οποια ευαγγελιζεσαι θα ερθει οχι μεσα απο την λογικη του hit and run μια φορα τον χρονο.Ψηφιζω δηλαδη και μην με ειδατε.Ετσι καλλιεργειται η απαθεια και η ανευθυνοτητα...Τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές, εγκλωβισμένοι στην κανονικότητα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το χορό των εκλογών.Το κάθε άτομο θα πρέπει για μία και μόνο στιγμή να παίξει το ρόλο του "ενεργού" φοιτητή, και να επιλέξει αυτούς που από δω και πέρα θα διαχειριστούν στο όνομά του, αλλά ερήμην του, ό,τι τον αφορά.Πίσω απ'τη λογική του εκλογικού δικαιώματος, κρύβεται η λογική της διαμεσολάβησης, της ιεραρχίας και τελικά της κυριαρχίας.Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η ανάθεση από τους πολλούς στους λίγους,έχοντας ως κύριο κριτήριο τη λογική του "μη χείρον βέλτιστον".Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές-ψηφοφόροι δίνουν την συγκατάθεσή τους στη διαιώνιση της σαπίλας που βιώνουμε.

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ...ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ-ΣΑΜΠΟΤΑΖ
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Chris έγραψε:Διαφωνώ. Εγώ λέω να πάμε να ψηφίσουμε... αλλά να ρίξουμε περίεργα ψηφοδέλτια μέσα. (όπως ζαμπόν *γκουχ* *γκουχ*). Ετοιμάζω ήδη μια ωραία ιδέα την οποία έχω πει σε μερικούς :mrgreen:
Κάτι που μου είχε πει κάποιος, είναι πως αν εσύ δε θες να συμμετάσχεις στην εκλογική διαδικασία, δε σου φταίνε σε κάτι οι άλλοι που θέλουν. Με αυτή τη λογική, με τη μέθοδο "σαλαμάκι" θα ακυρωθούν περισσότερα απο το δικό σου ψηφοδέλτιο. Τι σου δίνει το δικαίωμα να ακυρώσεις την βούληση των άλλων;

Θες να ρίξεις περίεργα ψηφοδέλτια; Ο πατέρας μου έχει δει να έχουν ρίξει δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, πούπουλα πάπιας .. σε εμένα είχαν ρίξει ζωγραφιές και ραβασάκια (μιλάω για τις κανονικές εκλογές).
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

msl έγραψε:
Chris έγραψε:Διαφωνώ. Εγώ λέω να πάμε να ψηφίσουμε... αλλά να ρίξουμε περίεργα ψηφοδέλτια μέσα. (όπως ζαμπόν *γκουχ* *γκουχ*). Ετοιμάζω ήδη μια ωραία ιδέα την οποία έχω πει σε μερικούς :mrgreen:
Κάτι που μου είχε πει κάποιος, είναι πως αν εσύ δε θες να συμμετάσχεις στην εκλογική διαδικασία, δε σου φταίνε σε κάτι οι άλλοι που θέλουν. Με αυτή τη λογική, με τη μέθοδο "σαλαμάκι" θα ακυρωθούν περισσότερα απο το δικό σου ψηφοδέλτιο. Τι σου δίνει το δικαίωμα να ακυρώσεις την βούληση των άλλων;
Τι χρώματος ήταν το ζόμπι που στα είπε αυτά? Γιατί προφανώς είχε συμφέροντα να διαφυλάξει τους σταυρούς για την παράταξή του. Ρίχνοντας έγκυρο είναι σαν να αποδέχεσαι την κατάσταση της σαπίλας που υπάρχει στο πανεπιστήμιο. Αφού δεν τους χρειαζόμαστε για να μας εκπροσωπήσουν τότε γιατί να τους υποστηρίξουμε? Για να συνεχίσουν να μας ελέγχουν? Και ποιος μου στερεί εμένα το δικαίωμα να ρίξω άκυρο? Άσε που ζαμπόν δεν θέλω να ρίξω έτσι και αλλιώς :P (στο κάτω κάτω όμως, λίγη λαδίλα είναι. Δεν θα τους πειράζε πραγματικά. Εδώ κάνουν τρις χειρότερα πράγματα για να μαζέψουν σταυρούς, στο ζαμπόν θα κολλήσουν?).
msl έγραψε:Θες να ρίξεις περίεργα ψηφοδέλτια; Ο πατέρας μου έχει δει να έχουν ρίξει δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, πούπουλα πάπιας .. σε εμένα είχαν ρίξει ζωγραφιές και ραβασάκια (μιλάω για τις κανονικές εκλογές).
Σιγά το πράμα. Όπως θέλει ο καθένας δηλώνει την αντίδρασή του. Πες μου εσύ όμως τι να ψηφίσω. Αφού ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον! Ο Συριζα ψάχνεται (ακόμα), το Κκε κάθε άλλο παρά αριστερό κόμμα είναι, η ΝΔ μόνο τα σώβρακα δε μας έχει πάρει, το Πασοκ κοιμάται (δεν θα κερδίσει το Πασοκ τις επόμενες εκλογές, απλά η ΝΔ θα τις χάσει.) και το Λαος είναι το μεγαλύτερο τσίρκο που έχει περάσει. Ή μήπως να το παίξω απολιτίκ χίππι και να ψηφίσω οικολόγους? Χμμμ...
Κάποιοι λένε ότι έφτασε η ώρα του Βασίλη Λεβέντη.. :lol:

Κατ' επέκταση γιατί να ψηφίσω οποιαδήποτε προέκταση αυτών των κομμάτων στις φοιτητικές εκλογές? Που με τον πιο βδελυρό τρόπο βουτάνε κάποιους φοιτητές και τους απογυμνώνουν από κάθε προσωπική άποψη και τους μετατρέπουν σε κασετόφωνα? Και στην τελική δεν φταίνε οι τελευταίοι που έχουν γίνει υποχείρια των κομμάτων. Απλά δεν έχουν την κρίση για να καταλάβουν ότι αυτό το πράγμα τους φθείρει.
Είμαστε ικανοί να εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας μόνοι μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Στην τελική, πιστεύω ότι το άκυρο είναι πιο ισχυρός αντίλογος από την απλή αποχή.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAInk_dpU8Q[/youtube]
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Chris έγραψε:Σιγά το πράμα. Όπως θέλει ο καθένας δηλώνει την αντίδρασή του. Πες μου εσύ όμως τι να ψηφίσω. Αφού ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον! Ο Συριζα ψάχνεται (ακόμα), το Κκε κάθε άλλο παρά αριστερό κόμμα είναι, η ΝΔ μόνο τα σώβρακα δε μας έχει πάρει, το Πασοκ κοιμάται (δεν θα κερδίσει το Πασοκ τις επόμενες εκλογές, απλά η ΝΔ θα τις χάσει.) και το Λαος είναι το μεγαλύτερο τσίρκο που έχει περάσει. Ή μήπως να το παίξω απολιτίκ χίππι και να ψηφίσω οικολόγους? Χμμμ...
+666
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Γιατι να υπάρχουν ανισώτητες;
Γιατί να υπάρχουν φτωχοί;
Γιατί να υπάρχουν αμόρφωτοι;
Γιατί να υπάρχουν βάσεις;
Γιατί να υπάρχουν εκπρόσωποι;
Γιατί να υπάρχουν διαμεσολαβητές;
Γιατί να υπάρχουν πρωτοπορείες;

Η απάντηση είναι σαφής.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0[/youtube]
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

@Chris: Μη σχολιάζεις άτομα που δε γνωρίζεις, ειδικά με αυτό το τρόπο. Αν θες, κάνεις αποχή ή ρίχνεις άκυρο. Αυτό που είπα ηταν απλό. Παίρνεις μια απόφαση για εσένα, δε θα πάρεις και για τους άλλους. Ζεις σε κοινωνία με άλλα άτομα και πρέπει να προσπαθήσεις να σεβαστείς και τους άλλους (ξαφνικά ο σεβασμός εδώ μέσα ακούγεται ως ανέκδοτο .. πιο πετυχημένο και απο αυτά με τον Τοτό .. :(). Δε σου είπα να ψηφίσεις ή τι να ψηφίσεις. Σου είπα να μην εμποδίσεις αυτούς που θέλουν να το κάνουν.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”