Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'
Facebook ID: 0

Re: Η CΙΑ στην Αθήνα για το Facebook

Δημοσίευση από Tzanampets »

Όπως είπε και ο Τίμος, νομίζω πως αν σε έγραφε η κάμερα της αμερικάνικης πρεσβείας και θέλανε να βρούν ποιός είσαι μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς να έχεις facebook...

Όπως και να χει πάντα μπορείς είτε να μην κάνεις facebook είτε να κάνεις και να μην ανεβάζεις φωτογραφίες και να μην γράφεις πολλά στοιχεία για σένα. "Εσύ αποφασίζεις" :P

Αυτό που ειπώθηκε για της διαφημίσεις κατανοητό αλλά βάζεις ένα adblock στον browser και τελείωσε η υπόθεση :)

Δεν είμαι υποστηριχτής του fb (ασχέτως που το λέω fb) αλλά κατανοώ πως μπορεί να είναι διασκεδαστικό για πολλούς, όπως και είναι
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Εχω την εντυπωση πως το ζουμι της δημοσιευσης του βηματος δεν ειναι τοσο η παρακολουθηση του facebook απο τις οποιες μυστικες υπηρεσιες.

Εξαλλου οποιος συμμετεχει στο facebook δε μπορει παρα να γνωριζει πως η "κοινωνικη του δικτυωση" μπορει να βασιζεται αποκλειστικα στα προσωπικα δεδομενα που παρεχει, και οσο περισσοτερα παρεχει τοση πληρεστερη και πιο εκτεταμενη ειναι. Αφαλως, γνωριζει πως η κοινωνικη δικτυωση στο διαδικτυο δεν ειναι προφορικες κουβεντουλες στα καφενεια αλλα GB σε βασεις δεδομενων. Αντιστοιχα πραγματα ισχυουν με τις μηχανες αναζητησης, τα site που χρησιμοποιουν cookies για διαφημιστικους σκοπους και διαδικτυακες βλακειες (πως αλλιως να τις πω; ) που ζητανε αριθμους κινητων τηλεφωνων, mail κλπ για ανοητες εφαρμογες... Ειναι δηλαδη πραγματα λιγο πολυ αναμενομενα, και αναποφευκτα απο τη στιγμη που καποιος επιλεγει να συμμετασχει και να τροφοδοτησει αυτες τις διαδικασιες.

Το περιθωριο αυτο της επιλογης ειναι αρκετα ουσιαστικο στη περιπτωση του διαδικτυου, σε αντιθεση με τη καθημερινη συλλογη προσωπικων δεδομενων απο υπηρεσιες που δεν εξυπηρετουν ψυαχαγωγικους σκοπους στο "πραγματικο κοσμο", οπου αναγκαζεσαι να δωσεις προσωπικα δεδομενα διαφορετικα η καθημερινοτητα σου μπορει να γινει ενα διαρκες γραφειοκρατικο μπλεξιμο και να κοστισει μια απωλεια ανεσεων που ειναι δεδομενη για το υπολοιπο κοινωνικο συνολο.

Για να επιστρεψω στην αρχικη προταση. Η ουσια της δημοσιευσης δεν ειναι πως το facebook θα παρακολουθειται απο μυστικες υπηρεσιες. Οι ιδιες υποθετω αντιλαμβανονται τη ματαιοτητα ενος τετοιου εγχειρηματος. Η μονη τρομοκρατικη επιθεση που μπορει να πραγματοποιηθει μεσω εφαρμογων του στυλ facebook, myspace κλπ μπορει να βρισκεται μεσα στη φαντασια 15 χρονων που εχουν φαει περισσοτερη ακτινοβολια απο την οθονη του υπολογιστη τους παρα απο το φως της μερας...

Η ουσια ειναι να φανει με οσο το δυνατον καλυτερο τροπο, πως υπαρχει η δυνατοτητα να σε παρακολουθησουν σε ο,τι και αν κανεις. Να γινει δηλαδη συνειδηση σε ολους το "κρατος πανοπτης", που το ματι του φτανει παντου σε καθε κρυφη ή φανερη πτυχη της ζωη σου, μεσα ή εξω απο τον υπολογιστη. Να γινει συνειδηση, πως ακομα και αν καποιος δεν ειναι τρομοκρατης και δεν εχει καποια κλιση στη παραβατικοτητα, η καλυτερη δουλεια που εχει να κανει ειναι να παραμεινει ησυχος διατηρωντας τις "κανονικες" του κοινως αποδεκτες συνηθειες, επειδη οποιαδηποτε παρεκλιση ειναι οποτεδηποτε και οπουδηποτε ορατη.

Μια σκεψη, δηλαδη, που μου περναει απο το μυαλο, ειναι πως με προφαση και με ευκαιρια τη καταστολη της τρομοκρατιας, εφευρισκουν διαφορα μεσα, για να επηρεασουν υποβολιμα συνειδησεις, προσπαθωντας να συρρικνωσουν τη δυναμικη του ατομου απεναντι σε ενα συστημα και ενα κρατος ελεγχου που παρουσιαζεται παντοδυναμο και ετοιμο για καθε δυνητικο εχθρο.

Η παραπανω τακτικη για μια μαζικη προληπτικη κατοστολη, ισως να μην ειναι τοσο φανερη, ή ισως ειναι μονο μια ιδεα που απαντα σε σεναρια του τρομολαγνικου μου εγκεφαλου. Στο τελος ομως του αρθρου γραφεται και κατι περισσοτερο και φανερα ανησυχητικο:
Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης θα είναι ο έλεγχος του Ιnternet από τις υπηρεσίες ασφαλείας, η αδυναμία των δικτύων πληροφόρησης να προβλέψουν τις κινήσεις του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα που απασχολούν τις μυστικές υπηρεσίες.
Οταν μιλανε γενικα και αοριστα για ελεγχο του διαδικτυου, εκει μπορω να εικασω, αφου μου δινεται το περιθωριο, πως μιλαμε και προσωπικους λογαριασμους mail, τραπεζικους λογαριασμους, στοιχεια ηθελημενα ανωνυμων bloggers κλπ, οπου υποτιθεται προστατευται η ιδιωτικοτητα τους και συμμετεχουν με αυτον τον ορο, σε αντιθεση με τις διαφορες εφαρμογες "κοινωνικης δικτυωσης", και σε αυτη τη περιπτωση μπορει ανετα καποιος με τα καταλληλα νομοθετικα εργαλεια που κατασκευαζονται κατα καιρους να στριμωξει κατα βουληση αρκετο κοσμο, οπου πχ η καταστολη της ελευθεριας της εκφρασης στο διαδικτυο να ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis

Δημοσίευση από mplamplampla »

Chris έγραψε: Προσωπικά, με ενοχλεί να υπάρχει παντού αστυνομία στο κέντρο. Οπλισμένοι με τα αυτόματα, ζωσμένοι με πόσες γεμιστήρες και χειροβομίδες κρότου-λάμψης...Κάθε τρία στενά και μια διμοιρία...λες και έχουμε χούντα. Να κάνουν συνεχώς εξακρίβωση στοιχείων, σωματικούς ελέγχους στον κάθε περαστικό, και να μπουζουριάζουν τον κάθε κακομοίρη για κάποιο x y z λόγο. Ας μου κάνουν έλεγχο, εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω. Όμως όπως με εκνευρίζει να βλέπω συνέχεια ελέγχους σα να είμαστε σε αστυνομοκρατούμενο κράτος, έτσι με εκνευρίζει να ξέρω ότι ελέγχουν συνέχεια τα προσωπικά σου στοιχεία στο facebook. Είτε για κερδοσκοπικούς λόγους, είτε για λόγους ασφάλειας του κράτους. Και να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να τσεκάρουν τον λογαριασμό σου περιοδικά για τον πιο ηλίθιο λόγο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εσύ τους ωθείς να το κάνουν αυτό από μόνος σου.
Ki ego kano boltes stin Athina.. Se oles tis perioxes tis.. Pote de me stamatisan na me mpaglarosoun, oute na me paroun gia eksakribosi, oute tipota tetoio.. Oute ksero kapoion ap' tous gnostous mou na ton exoun mpaglarosei gia x y z logo..

Prosopika ti sindesi tou facebook me ti dimoiria kai ton elegxo ton brisko ekseretika trabigmeno..

Les diladi an mpo se kapoio "periergo" group na erthei i EIP spiti mou? Diladi pisteueis oti oi "perierges" organoseis tha sinenoountai meso facebook? Tha stelnoun o enas ston allo meso tou wall minimata: megale pame na baloume bomba ekei?

Ligi sobarotita...
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

mplamplampla έγραψε: Ki ego kano boltes stin Athina.. Se oles tis perioxes tis.. Pote de me stamatisan na me mpaglarosoun, oute na me paroun gia eksakribosi, oute tipota tetoio.. Oute ksero kapoion ap' tous gnostous mou na ton exoun mpaglarosei gia x y z logo..
Καλά, δε σημαίνει αυτό ότι δε συμβαίνουν αυτά...δεν ξέρεις και τους πάντες.
mplamplampla έγραψε:Prosopika ti sindesi tou facebook me ti dimoiria kai ton elegxo ton brisko ekseretika trabigmeno..
Πως αλλιώς να το διατυπώσω...?

Διάβασε πάλι αυτά...
Chris έγραψε:Και ναι, με ενδιαφέρει αν ξέρει ο καθένας μέσω καμερών/αλγορίθμων σε φωτογραφία ποιος είμαι, ακόμα και αν δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ας μην δείχνουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα να σουλατσάρουν ελεύθερα στα προσωπικά μας στοιχεία. Δώσε θάρρος στο χωριάτη και θα σου ανέβει στο κρεββάτι... Το επόμενο βήμα είναι να γίνονται όλο και πιο ασφυκτικοί έλεγχοι...στο facebook, στο δρόμο κλπ. κλπ. Θα καταλήξουμε να βλέπουμε ύποπτους εχθρούς της δημοκρατίας παντού, και να ρουφιανεύουμε ο ένας τον άλλο. Για μένα, το facebook ίσως να είναι και ένα είδος πειράματος αντίδρασης της κοινωνίας πάνω στα προσωπικά δεδομένα και στο συνεχή έλεγχο. Κάπως τραβηγμένο βέβαια αλλά μου έχει περάσει από το μυαλό.
noir έγραψε:Η μονη τρομοκρατικη επιθεση που μπορει να πραγματοποιηθει μεσω εφαρμογων του στυλ facebook, myspace κλπ μπορει να βρισκεται μεσα στη φαντασια 15 χρονων που εχουν φαει περισσοτερη ακτινοβολια απο την οθονη του υπολογιστη τους παρα απο το φως της μερας...
[...]
Η ουσια ειναι να φανει με οσο το δυνατον καλυτερο τροπο, πως υπαρχει η δυνατοτητα να σε παρακολουθησουν σε ο,τι και αν κανεις. Να γινει δηλαδη συνειδηση σε ολους το "κρατος πανοπτης", που το ματι του φτανει παντου σε καθε κρυφη ή φανερη πτυχη της ζωη σου, μεσα ή εξω απο τον υπολογιστη. Να γινει συνειδηση, πως ακομα και αν καποιος δεν ειναι τρομοκρατης και δεν εχει καποια κλιση στη παραβατικοτητα, η καλυτερη δουλεια που εχει να κανει ειναι να παραμεινει ησυχος διατηρωντας τις "κανονικες" του κοινως αποδεκτες συνηθειες, επειδη οποιαδηποτε παρεκλιση ειναι οποτεδηποτε και οπουδηποτε ορατη.
[...]
Μια σκεψη, δηλαδη, που μου περναει απο το μυαλο, ειναι πως με προφαση και με ευκαιρια τη καταστολη της τρομοκρατιας, εφευρισκουν διαφορα μεσα, για να επηρεασουν υποβολιμα συνειδησεις, προσπαθωντας να συρρικνωσουν τη δυναμικη του ατομου απεναντι σε ενα συστημα και ενα κρατος ελεγχου που παρουσιαζεται παντοδυναμο και ετοιμο για καθε δυνητικο εχθρο.
mplamplampla έγραψε:Les diladi an mpo se kapoio "periergo" group na erthei i EIP spiti mou? Diladi pisteueis oti oi "perierges" organoseis tha sinenoountai meso facebook? Tha stelnoun o enas ston allo meso tou wall minimata: megale pame na baloume bomba ekei?
Όχι. Διάβασε αυτό.
Chris έγραψε:Θα ήταν βλακώδες να πιστεύεις ότι θα γράψεις μιά δήλωση στο facebook, ή θα γίνεις μέλος κάποιου "περίεργου" group, και θα σκάσει η ΕΥΠ στο σπίτι σου. Αλλά όλο και κάτι γίνεται...
mplamplampla έγραψε:Ligi sobarotita...
Ό,τι ρώτησες υπάρχει σε post πριν...
Άβαταρ μέλους
mplamplampla
Real Name: Kiriakos Tsimplidis

Δημοσίευση από mplamplampla »

Les olo kai kati ginetai..

Ti ginetai??
Μαγείρευε μαγείρευε μπας και βγει το αποτέλεσμα...

Και το μπικίνι ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

Μη ξεχάσετε να δώσετε συγχαρητήρια!
http://www.fthis.gr/article/272800/o-gi ... aristeyei-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”