[Γ.Σ. 16/01] Απόφαση και συζήτηση

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

NIKOLAS έγραψε:'Ολα για τον αγώνα ενάντια στα "κακά" και "επάρατα" ιδιωτικά πανεπιστήμια. 'Ολοι μαζί για να κρατήσει η χώρα μας την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Απλα να σημειωσω τα προφανη, οτι μια αποψη αντιθετη απο την επικρατουσα δεν ειναι κατ αναγκην λανθασμενη καθως κ οτι η επικρατουσα αποψη δεν ειναι κατ αναγκην σωστη...

Επισης, αν ισχυουν τα οσα μετεφερε ο Jorge κ δεν ειναι απλα σκεψεις της κ. Κυριακη, δινεται μια σοβαρη απαντηση σε οσους κινδυνολογουν απο το Δεκεμβρη περι επικειμενου χασιμου εξαμηνου.

Υ.Γ.
roundnipple έγραψε:...
θα εκανα την μεταφραση του roundnipple, αλλα  πολυ φοβαμαι οτι θα φαω το πρωτο μου editαρισμα...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Σε ποιο νομοσχέδιο αναφέρεσαι; Η φάσαρία γίνεται για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος :S

Τέλος πάντων, υποθέτω πως αναφέρεσαι σε αυτό (ειδάλλως δεν έχω κάτι να προσθέσω): να σου υπενθυμίσω πως εκκρεμεί και ο νόμος-πλαίσιο (ανάτρεξε σε πηγές να τα ξεμπλέξεις λίγο, δεν γίνεται να επεκταθούμε ξανά), ο οποίος θα συζητηθεί μετά το πέρας των εργασιών σχετικά με την αναθεώρηση του 16. Οπότε αντιστοίχως και εκεί θα υπάρχουν κινητοποιήσεις, μαζί με τις περί του άρθρου 16 που προβλέπεται να παραμείνει επίκαιρο (ως θέμα) για τα επόμενα δυο χρόνια (μέχρι δηλ. να υπερψηφιστεί αμετάκλητα από την επόμενη "Βουλή").

Αυτα, όμως, όπως όλα δείχνουν το πολύ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα (ως προεξεταστική εβδομάδα καταλήψεων) και μετά πάλι από Μάρτη μέχρι να σφίξουν οι ζέστες και οι κώλοι ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Αλλά επειδή το ζήσαμε και πέρσι το καλοκαίρι το τρελλό επαναστατικό σας ντελίριο ξέρουμε τι μας περιμένει. Αλίμονο σε όσους ακόμα είναι στα μικρά εξάμηνα. ‘Εχουν να τραβήξουν πολλά ... και για πολύ καιρό... Άντε, ραντεβού στους δρόμους...
και τωρα οπως και τοτε οι φοιτητες ηταν αυτοι που εκλειναν τισ σχολες με μεγαλες πλειοψηφιες! δεν σου λεει κατι οτι 180-190 ατομα ψηφισαν υπερ της καταληψης οταν τα στραουμφακια ηταν λιγοτερα απο την αλλη φορα???
ο μυθος πεφτει ρε φιλε μου οπως και να προσπαθεις να μας πεισεις για το αντιθετο! ο κοσμος εκφραζεται! και δεν νομιζω οτι ολοι αυτοι που ψηφισαν την καταληψη ειμαστε τεμπεληδες και κομματοσκυλα και 78 γαλαζιοι που ανεστησαν και πεθαμενους ειναι οι γαματοι!!!
και πιστεψε με δεν νομιζω οτι αυτοι οι 180-190 δεν ενδιαφερονται για την εξεταστικη!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

skywalker έγραψε:Mporei loipon na mou pei kapoios esto oti pernaei to nomosxedio oi katalipseis tha synexistoun i oxi.Kai an nai pou tha stoxeyoun pleon.
Δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να σου απαντησει επισημα σε αυτο. Κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι τελικα θα γινει, καθως κ η μικροτερη λεπτομερεια μπορει να αλλαξει τα παντα... Δυνητικοι ρυθμιστικοι παραγοντες ειναι οι εξης: φουντωμα ή οχι των καταληψεων, δυναμικοτητα των πορειων, αποτελεσματα δημοσκοπησεων, σταση της πλειοψηφιας των βουλευτων του Πασοκ, σταση της βασης του Πασοκ κ τοσα αλλα.... Επισης, απο μισολογα του υπουργειου προκυπτει πως αμεσως μετα την αναθεωρηση θα κατεβασουν προς ψηφιση το νομο-πλαισιο. Αν συμβει κατι τετοιο, μαλον θα προταθει (κ σωστα) τριτος γυρος καταληψεων...

Υ.Γ. το αν θα προταθουν οι καταληψεις ή οχι, δεν εξαρταται απο σενα. Ομως το αν θα 'synexistoun' εξαρταται κ απο σενα.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Βραχνός Προφήτης έγραψε:Επισης, αν ισχυουν τα οσα μετεφερε ο Jorge κ δεν ειναι απλα σκεψεις της κ. Κυριακη, δινεται μια σοβαρη απαντηση σε οσους κινδυνολογουν απο το Δεκεμβρη περι επικειμενου χασιμου εξαμηνου.
"Σοβαρή" απάντηση!!! :( Αλέξανδρε, απορώ γιατί επιμένεις ακόμα σε αυτό το σημείο. Είμαι βέβαιος πως έχεις τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να ξεχωρίσεις το ποιοτικό από το ποσοτικό. Όσοι είμαστε σε έτος μεγαλύτερο του 5ου μπορούμε που και που να μιλάμε ελαφρά τη καρδία για τα εξάμηνα διαρκειας τεσσάρων εβδομαδων, γιατί αθροιστικά εμείς έχουμε διδαχθεί όσα χρειάζεται για να εξεταστούμε (στη γενική περίπτωση).

Πες μου, όμως, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, αν και πόσο πείθεις τον εαυτό σου απαντώντας σχεδόν εξυπναδιστικα (όχι ως ύφος, αλλά ως περιεχόμενο) σε ενδεχομένως εξίσου "εξυπναδίστικες" ερωτήσεις με την φράση "ορίστε, κινδυνολογείτε για απώλεια εξαμήνου, ενώ κάτι τέτοιο δε θα γίνει".

Θέλω αποκλειστικά ως προς αυτό (χωρίς άρθρα 16, κτλ.) να μου πεις τη γνώμη σου για την ποιότητα των σπουδών και το επίπεδο ή την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υποκαθιστά 6-7 εβδομάδες μαθημάτων με 10ήμερα πασαλείματα. Εγώ βλέπω όλη αυτή την ιστορία σαν βόλεμα. Βολεύονται οι καθηγητές (δε θα βγουν από το πρόγραμμά τους), το ίδρυμα (δε θα αναστατωθεί με επεκτάσεις ωραρίων, μείωση διακοπών, κτλ.), βολεύονται οι συνδικαλιστές (τα εξάμηνα δεν χάθηκαν, δεν κάναμε κακό).

Σου θέτω το εξής σενάριο: Ένας μέσος δευτεροετής ή πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος δεν γεννήθηκε Gauss, έχοντας τα ισχνά θεμέλια της περασμένης ταραχώδους ακαδημαϊκής περιόδου (για τους τριτοετείς ακόμα χειρότερα), με τα όποια κενά, και με 8 εβδομάδες μάθημα, τι περιμένεις να γράψει σε μια εξεταστική που πιθανότατα θα μαζέψει σαν ακορντεόν σε 3-4 εβδομάδες (για να προλάβουμε και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου);

Συγκεκριμένα:
  • Τι γνώση αποκόμισε;
  • Σε πόση τάξη μπορεί να έχει τα πράγματα στο κεφάλι του δεδομένης της αλληλουχίας σακατεμένων εξαμήνων τα τελευταία χρόνια
  • Πόσες πιθανότητες του δίνεις να αποδόσει με βαθμό μεγαλύτερο του 5; Και μην ακούσω ατάκες τύπου "θέλετε και πάνω από 5 φυτουκλάκια", θα χάσω πάσα ιδέα. Κανείς δε θέλει πτυχίο με 5, ούτε καν οι ΕΑΑΚίτες.
  • Πόσα μαθήματα περιμένεις να περάσει σε μια εξεταστική που θα γίνει όπως όπως, και φυσικά θα απλωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα; Τελικά την "έχασε" την εξεταστική η όχι; Ποιος ορίζει στα πόσα μαθήματα ανά εξεταστική πρέπει να νιώθει εντάξει με τις επιδόσεις του ένας φοιτητής; Εσύ; Εγώ; Η Γιαννάκου; Η ΠΚΣ; Ποιος;
Απαντάς σε αφελείς ερωτήσεις και το ξέρεις. Σημασία έχει να καλύψεις εκείνους που ρωτάνε αν θα χαθεί το εξάμηνο, ή σε εκεινους που ρωτάνε τι ειδους εξάμηνο κερδίσαμε;

Αν θες τη δική μου γνώμη, όλοι εκείνοι που ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης, καθώς και όσοι εκ των καθηγητών του στηρίζουν, ευαγγελλιζόμενοι ποιότητα παιδείας και άλλα συναφή θα έπρεπε να προτείνουν να ακυρωθεί το εξάμηνο ή να κόψουν τις διακοπές όλης της χρονιάς.

Είμαστε η μόνη χώρα που στους φούρνους πουλάμε 750 γραμμάρια για "1 κιλό ψωμί" και θεωρούμε 6-7 εβδομάδες μάθημα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπια (για να συνοδεύσω και γω τα πυροτεχνήματα που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν σαν επιχειρηματα).
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

skywalker έγραψε:paidia 3 atoma apantisan kai go apantisi den pira.Mporei loipon na mou pei kapoios esto oti pernaei to nomosxedio oi katalipseis tha synexistoun i oxi.Kai an nai pou tha stoxeyoun pleon.Mipos isxyei to klasiko pleon oti apofasizoume 6 lepta prin ti syneleysi ti grammi kai ti plaisio tha akolouthithei.thx an apantisei kapoios
Βρε ouranoperpatiti τι απαντηση περιμενεις δλδ; Ποιες θα ειναι οι πιθανες κινητοποιησεις που μπορει να γινουν αν και οποτε η κυβερνηση περασει πχ το Ν.πλαισιο, ή αποφασισει να προχωρησει τελικα στην αναθεωρηση του αρ.16, στην αναθεωρηση του συνταγματος;

Αμα, περασει κατι στους νομους ή το συνταγμα ειναι πρακτικα, σχεδον αδυνατο να ξεγραφτει, οποτε δε μενουν και πολλα πραγματα που μπορουν να γινουν για να αλλαξει. Παρε και το παραδειγμα το συστημα των πανελληνιων που περασε την εποχη αρσενη, παρα τις κινητοποιησεις. Απλα ξεφουσκουσαν. Παρε τη καταργηση του δικατσα. Δε θα αλλαξει πια, αλλα δε εχει ξεχαστει κιολας, ωστε οι αναφορες μεσα στις εκαστοτε κινητοποιησεις να το συνδεον με την πραγματικη σκοπιμοτητα με την οποια εγινε, ως κομματι των τωρινων και μελλοντικων ανδιαρθωσεων.
Εγω, παλι θα προτιμουσα να παγωναμε τα παντα μεχρι να διαμορφωσουμε το πανεπιστημιο και το σχολειο που θα θελαμε αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. :wink:
Τεσπα, μπορει να μη πηρες τη σαφη απαντηση που περιμενες, ελπιζω ομως να καλυψα τις ανησυχιες σου.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Όλα αυτά που λέει ο dr, μπορώ να τα συνοψίσω σε μια και μόνο ερώτηση;

Το εαρινό εξάμηνο 2006, χάθηκε ή όχι;

Εξετάσεις στα μαθήματα δώσαμε, αλλά το εξάμηνο χάθηκε, αγαπητοί μου. Και να "χανόταν" μόνο αυτό...

Γιατί;

Γιατί πριν τις "κινητοποιήσεις" ως πρωτοετής είχα διδαχθεί πχ Ανάλυση ΙΙ το 10% της ύλης (ίσως και λιγοτερο, ουσιαστικά μόλις είχαμε μπει στο κεφάλαιο των δυναμοσειρών).
Όλο το υπόλοιπο (αόριστα ολοκληρώματα, συναρτήσεις στον R^n, διαφορικός λογισμός σε συναρτήσεις πολλών μεταβλητών, ισοσταθμικές κλπ κλπ) έγινε στις 2 εβδομάδες πριν αρχίσει η εξεταστική.

Έμαθα Ανάλυση 2;
Όχι.

Πέρασα Ανάλυση 2;
Όχι.

Πρόκειται ποτέ να περάσω Ανάλυση ΙΙΙ, Διαφορικές και άλλα μαθήματα του 3ου που χρειαζεται να ξέρω ανάλυση ΙΙ;  
Όχι.

Δε λέω ρε παιδιά, πρέπει να εξασφαλίσουμε τα "επαγγελματικά" μας δικαιώματα και όλα αυτά τα καλά που λέτε σεις οι μορφωμένοι, αλλά το μικρό μου μυαλό μου λέει πως για να έχω επαγγελμα και κατ' επέκταση επαγγελματικά δικαιώματα πρέπει να πάρω το γ@μημένο το πτυχίο.

Απλά μερικές σκέψεις από έναν δευτεροετή που θέλει να δουλέψει πάνω σ' αυτό που σπουδάζει και γουστάρει...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

drcypher έγραψε:
Συγκεκριμένα:
  • Τι γνώση αποκόμισε;
  • Σε πόση τάξη μπορεί να έχει τα πράγματα στο κεφάλι του δεδομένης της αλληλουχίας σακατεμένων εξαμήνων τα τελευταία χρόνια
  • Πόσες πιθανότητες του δίνεις να αποδόσει με βαθμό μεγαλύτερο του 5; Και μην ακούσω ατάκες τύπου "θέλετε και πάνω από 5 φυτουκλάκια", θα χάσω πάσα ιδέα. Κανείς δε θέλει πτυχίο με 5, ούτε καν οι ΕΑΑΚίτες.
  • Πόσα μαθήματα περιμένεις να περάσει σε μια εξεταστική που θα γίνει όπως όπως, και φυσικά θα απλωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα; Τελικά την "έχασε" την εξεταστική η όχι; Ποιος ορίζει στα πόσα μαθήματα ανά εξεταστική πρέπει να νιώθει εντάξει με τις επιδόσεις του ένας φοιτητής; Εσύ; Εγώ; Η Γιαννάκου; Η ΠΚΣ; Ποιος;
[...]
Αν θες τη δική μου γνώμη, όλοι εκείνοι που ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης, καθώς και όσοι εκ των καθηγητών του στηρίζουν, ευαγγελλιζόμενοι ποιότητα παιδείας και άλλα συναφή θα έπρεπε να προτείνουν να ακυρωθεί το εξάμηνο ή να κόψουν τις διακοπές όλης της χρονιάς.
Κοιτα cypher, δεν θεωρω οτι εχεις αδικο. Ας δουμε ομως και μια αλλη πλευρα του θεματος. Ασχετα απο το αν αξιζει ή οχι το τιμημα.
Στις καταληψεις ελαχιστοι ειναι παροντες ακομα και απο αυτους που τις στηριξαν, ολοι οι υπολοιποι, που ειτε δεν ερχονται ειτε παραπονιουνται για τις καταληψεις ολο αυτο τον καιρο διαβαζουν αφου τους ενδιαφερει; Και φυσικα δεν ισχυριζομαι οτι το προσωπικο διαβασμα αντικαθιστα πληρως τη διαλεξη (κατι που συμβαινει συχνα, αλλα τεσπα), αλλα σιγουρα δε στερει κανεις την ευκαιρια σε καποιον να διαβασει διευκολυνοντας ετσι τη διεξαγωγη του μαθηματος στον εστω πιεσμενο χρονο που μενει. Ακομα απο ολους αυτους που παραπονιουνται, ζητησε κανεις να βρεθει ωρα ωστε να αναπληρωθουν τα χαμενα μαθηματα, εστω και καποιο σαββατο; (Με την προυποθεση οτι οι καθηγητες θα στηριζαν, τετοιες πρωτοβουλιες).
Με αυτα που λεω δε προσπαθω να αναιρεσω την πραγματικοτητα που ειναι, λιγο πολυ οπως περιγραφεις παραπανω, απλα υπενθυμιζω οτι υπαρχουν τροποι να "απαλυνουμε" τις συνεπειες και το τιμημα των οποιων κινητοποιησοων αμα θελουμε.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Θέλω αποκλειστικά ως προς αυτό (χωρίς άρθρα 16, κτλ.) να μου πεις τη γνώμη σου για την ποιότητα των σπουδών και το επίπεδο ή την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υποκαθιστά 6-7 εβδομάδες μαθημάτων με 10ήμερα πασαλείματα. Εγώ βλέπω όλη αυτή την ιστορία σαν βόλεμα.
Σου θέτω το εξής σενάριο: Ένας μέσος δευτεροετής ή πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος δεν γεννήθηκε Gauss, έχοντας τα ισχνά θεμέλια της περασμένης ταραχώδους ακαδημαϊκής περιόδου (για τους τριτοετείς ακόμα χειρότερα), με τα όποια κενά, και με 8 εβδομάδες μάθημα, τι περιμένεις να γράψει σε μια εξεταστική που πιθανότατα θα μαζέψει σαν ακορντεόν σε 3-4 εβδομάδες (για να προλάβουμε και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου);

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!!
Εγω έχω καταστραφεί...!!!
ge00230

Δημοσίευση από ge00230 »

Όλοι αυτό θα θέλαμε.
Και αν πάρεισ το πτυχίο σου και αν μάθεις ανάλυση 2,3 κλπ σαν τι θα δουλέψεις?
σαν μαθηνατικός?
οχι.Δεν μας δέχονται.
σαν μηχανικός?
ούτε καν, άστο αυτό.
σαν οικονομολόγος?
όλες οι προκηρύξεις θέλουν πτυχιούχους οικονομικών σχολών και μάντεψε εμείς δεν είμαστε..
όυτε καν στις προκηρύξεις για διοικητικούς υπαλλήλους δεν είμαστε που είναι σχεδόν όλες οι σχολές.
μια φορά είχα δει την σχολή μας σε μια προκήρυξη του στρατού και έπαιρνε 2 άτομα.Που θα πάνε οι 100 απόφοιτοι/τον χρόνο  της σχολής μας ?Μόνο σε θέσεις που απευθύνονται για πτυχιούχους ΑΕΙ, χωρίς ειδικότητα.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

malista gg... kai gia ayto pou les gia ta epaggelmatika dikaiomata giati den kanoume kati.Giati den mazeyontai ola ta kommata na symfonisoun se ayto to pragma(diladi tin diekdikisi epaggelmatikon dikaiomaton) afou etsi kai allios oloi to stirizoun.Episima den exo idea(anepisima mporo na fantasto arketa pragmata).As min asxoloumaste loipon me ayto to arthro 16 pou prosopika de mou kaigete karfi an tha perasei(den exo problima na doso 200e an einai na exo ta kalytra biblia kai kathigites(bebaia tora arxizei alli syzitisi kai eimai sigouros oti poly tha diafonisoun mazi mou[px tha pou aytoi oi polloi nai omos an dimiourgithoun idiotika panepistimia tha paroun tous kalous kathigites[se ayto den eimai telios antithetos]kai polla alla])).Tespa pisteyo pos to piasate ayto pou ennoo.

Yg Sr gia ta greeklish kourazoun alla xexasa na allaxo tin grafi
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

drcypher έγραψε: Είμαι βέβαιος πως έχεις τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να ξεχωρίσεις το ποιοτικό από το ποσοτικό. [...] Θέλω αποκλειστικά ως προς αυτό (χωρίς άρθρα 16, κτλ.) να μου πεις τη γνώμη σου για την ποιότητα των σπουδών και το επίπεδο ή την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υποκαθιστά 6-7 εβδομάδες μαθημάτων με 10ήμερα πασαλείματα
Προφανως κ οι 5 βδομαδες δεν ισοδυναμουν (ουτε ποσοτικα, ουτε ποιοτικα) με τις 12 ή εστω τις 9. Επισης, προφανως κ εχουν γινει χαζες καταληψεις τον Νοεμβρη κ το πρωτο δεκαημερο του Δεκεμβρη. Αλλα, με δεδομενες τις καταληψεις που ηδη εγιναν καθως κ την επικειμενη αναθεωρηση του συνταγματος, βλεπω ως μονη διεξοδο (για οσους δεν θελουν την αναθεωρηση) την καταληψη. Στην ιδια θεση βρισκομασταν κ τον ιουνιο, οπου με κοστος μια διπλη κ καποιες χαμενες βδομαδες δεν κατατεθηκε ο νομος-πλαισιο. Νομιζω οτι αυτο που κερδισαμε τοτε (ποσο μαλλον αυτο που πιθανα να κερδισουμε τωρα) αξιζε το κοστος.

Οσον αφορα τις 'εξυπναδιστικες' απαντησεις, εχω βαρεθει να διαβαζω απο το δεκεμβρη σχολια ανθρωπων που υιοθετουν εκουσια ή ακουσια την κινδυνολογια της Δαπ. Αλλο το χασιμο του εξαμηνου οπως το εννοει η δαπαρα (οπου χασιμο= επαναληψη του χ εξαμηνου μετα απο 1 χρονο κ αλλες τετοιες τερατολογιες), αλλο οπως το εννοεις εσυ ('ποιοτικο' χασιμο). Οι απαντησεις μου σε αυτο το θεμα (συμπεριλαμβανομενης κ αυτης που quotαρες) αφορουν την πρωτη κατηγορια ανθρωπων. Κοινως, οσες καταληψεις κ αν γινουν, οπως ευγλωττα περιεγραψες, θα εχουμε κουτσουρεμενο εξαμηνο κ συμπιεσμενη εξεταστικη (με οσα αρνητικα εχει αυτο), αλλα μια φορα θα γινουν.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Εσκεμμένα είπα να μην μπλέξουμε ούτε τα αιτήματα ούτε το αν πρέπει να γίνονται καταλήψεις ή όχι. Θέλησα να εστιάσω στο τι θα έπρεπε να γίνει με δεδομένο ότι χάθηκαν και θα χαθούν αρκετές εβδομάδες (για χαζές ή σοβαρές καταλήψεις). Θεωρείς όντως σοβαρή λύση την αναπλήρωση σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες;

Από την άλλη, μιας και τα βάζεις κι αυτά στην κουβέντα, δεν νομίζεις πως θα έπρεπε να υπάρξει πρόνοια και συνεννόηση με τους απεργούς καθηγητές (που καλούν τους φοιτητές στο δρόμο) σχετικά με μια σοβαρή (τουλάχιστον τόσο όσο αρμόζει σε καθηγητές ανώτατης εκπαίδευσης) πρόταση αποκατάστασης των χαμένων μαθημάτων, ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό των καταλήψεων;

Εγώ ξέρεις τι βλέπω; Πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν (ως επαγγελματίες συνδικαλιστές, καθηγητές και φοιτητές) μια έστω χονδροειδή εκτίμηση των κινητοποιήσεων που πρόκειται να προτείνουν ή να πραγματοποιηθούν, αλλά κανένα ενδιαφέρον για το αν και πως πρέπει να αναπληρωθούν τα μαθήματα. Απλώς δεν τους νοιάζει.

Ας μείνουμε, λοιπόν, στην ουσία. Δεν συμπάθησα ποτέ ούτε την "επιχειρηματολογία" της ΔΑΠ, ούτε την κινδυνολογία της. Ούτε την κοροϊδία ΠΚΣ/ΕΑΑΚ που πλακώνονται για τη μερίδα του λέοντος στις πορείες και τις καταλήψεις. Και πέρα από αστεϊσμούς ή ψιλοειρωνίες ελάχιστα ασχολούμαι πλέον με το θέμα, γιατί το θεωρώ μια σκέτη κοροϊδία για γέλια και για κλάματα μαζί.

Αλλά κάποια πράγματα με ενοχλούν. Όταν σου λέει ο ΔΑΠίτης "το εξάμηνο θα πεθάνει" και εσύ του απαντάς "δε θα πεθάνει, απλώς θα αποκτήσει 85% αναπηρία" και προβάλλεις σαν επιχείρημα προτάσεις της διοίκησης που λίγο-πολύ ακολουθούν το ασόβαρο ύφος "το εξάμηνο έχασε ήδη τα χέρια, τα πόδια, τα νεφρά και το μισό κρανίο αλλά θα του κολλήσουμε τα φρύδια με logo" περιμένω ο ίδιος να αισθανθείς άβολα, και όχι να τα αναπαράγεις.

Γίνονται καταλήψεις; Με γεια τους με χαρά τους. Θα συνεχιστούν; Ας συνεχιστούν. Αλλά ας σταματήσει ταυτόχρονα με την τρομολαγνία (όπως ζητάς) και η κοροϊδία. Όπως είπε και ο HeartDoc, το περασμένο εαρινό εξάμηνο χάθηκε στην ουσία του. Καλώς ή κακώς, ως αναγκαίο κακό ή ως αλόγιστη συνδικαλιστική υπερβολή (δεν έχω πρόθεση να το θίξω εδώ), χάθηκε. Και αυτό περιμένω σοβαροί άνθρωποι να το παραδεχτούν χωρίς περιστροφές, καθώς για μένα καθορίζει το πώς τελικά αντιλαμβάνονται την εκπαιδευτική διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Ρε παιδιά τι καφενεία είναι αυτά τα ελληνικά πανεπιστήμια; Εντάξει και εγώ διαφωνώ με τις αλλαγές που θα φέρει η τυχόν μεταρρύθμιση. Όντως, νομίζω ότι τα ξένα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να βοηθήσουν στην ποιοτική αναβάθμιση των δικών μας. Έτσι κι αλλιώς δηλαδή δεν πρόκειται να έρθει κάποιο από τα "πρώτα" πολυτεχνεία κ.λπ. του εξωτερικού, πολύ απλά γιατί η ελληνική αγορά δεν ενδιαφέρει και πολλούς... Θεωρώ όμως ότι και η κατάληψη μιας σχολής είναι ένας περισσότερο συμβολικός τρόπος για να να δείξει κάποιος τη δυσαρέσκειά του. Οι συνεχείς καταλήψεις όμως δεν ξέρω αν έστω μπορούν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αντιθέτως ταλαιρωρούνται όλοι. Σε περίπτωση που χαθεί το εξάμηνο, ως πρωτοετής, δε θα ήταν και πολύ καλό να ξεκινήσω με 6 μαθήματα επιπλέον, τα οποία θα πάνε να δούμε πότε. Από τα ελάχιστα λοιπόν που έχω δει, νομίζω ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο τα ξένα πανεπιστήμια θεωρούνται καλύτερα από τα δικά μας είναι ότι πουθενά αλλού δε συναντάς παρόμοια κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Απλά για λόγους αναφοράς, το αποτέλεσμα της ΓΣ σε ψήφους ήταν :

ΠΚΣ 93
ΕΑΑΚ 90
ΔΑΠ 78
ΕΔΡΑ 9
ΠΑΣΠ 3
ΛΕΥΚΑ 1

Επίσης, με κάθε επιφύλαξη, στη σελίδα της ΕΔΡΑς αναφέρεται ότι η Γραμματεία της Σχολής θα είναι ανοιχτή την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση όσων φοιτητών τη χρειάζονται.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”