Τι θα γίνει με την εξεταστική? (οεο)

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

palasso
Real Name: Vassilis
Facebook ID: 0

Re: Τι θα γίνει με την εξεταστική? (οεο)

Δημοσίευση από palasso »

cpapanik έγραψε: και κατι τελευταιο, επειδη ειδα 2-3 να ανησυχουν, η συζητηση αυτη μπηκε στο "περι ανεμων και υδατων" γιατι τετοια ειναι και για να κουβεντιασουμε χαλαρα καλοκαιριατικα.. Φυσικα καποιος αδμιν την εβαλε στα "ειδικα θεματα" με σκοπο ποιος ξερει να δωσει "ειδικο" χαρακτηρα στο θεμα, να τρομαξει κοσμο, να σπασει πλακα η επειδη εχει παρει τη δουλεια του στα σοβαρα και επρεπε κατι να κανει.
Παιδες, ο τιτλος ενος θεματος δεν οριζει την κατηγορια στην οποια θα μπει.
Την μεταφορά την έκανα (συμβουλευόμενος και άλλους) καθώς έκρινα πως αφορά συζήτηση σχετική με την ΣΕΜΦΕ και έχει άμεση σχέση με την ανάλυση φημών για συνδικαλιστικές αποφάσεις περί μη πραγματοποίησης της εξεταστικής... Μάλιστα ήδη είχε πάρει μία συνδικαλιστική τροπή η συζήτηση πριν αλλάξει κατηγορία (πράγμα φυσικό δεδομένων των δημογραφικών στοιχείων των θαμώνων του site).

Θα μπορούσε να ήταν ίσως στις ανακοινώσεις ή στα ακαδημαϊκά αλλά λόγω του ιδιαιτέρου της φύσεως αυτής της συζήτησης (όπως εξήγησα νωρίτερα) εκτιμώ ότι αρμόζει περισσότερο στα ειδικά θέματα.

Όσον αφορά το Περι ανέμων και Υδάτων, δεν έχει κάποια μαγεία η κατηγορία που όταν ποστάρεις εκεί δεν έρχονται να απαντήσουν με θέρμη χρήστες και να μαλώσουν. Το αν θα ανάψουν τα αίματα έχει να κάνει με το θέμα της συζήτησης... Η χαλαρότητα της κατηγορίας έγκειται στο ότι εκεί συζητάμε οτιδήποτε να' ναι που δεν έχει θέση αλλού στο forum...

Τέλος μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ήδη topic σχετικό με το πρόγραμμα της εξεταστικής που έρχεται και αν ξέρει κάτι κανείς για αλλαγές στην εξεταστική ας ποστάρει εκεί. Συνήθως πριν βγει πρόγραμμα ποστάρουμε φήμες και εκτιμήσεις σε τέτοια topics. Αν κάτι κιόλας ανακοινωθεί επίσημα σίγουρα θα το έχουμε φάτσα φόρα πρώτη σελίδα να το βλέπουν όλοι.

@Gus
Να δεις τους "αγανακτισμενοσπάστες" τι τους κάνουν :e_wink:

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος palasso την Σάβ Αύγ 20, 2011 6:34 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
StEf8eO
Real Name: _

Δημοσίευση από StEf8eO »

Ο.κ ρε παιδια εσεις που υποστηριζετε τοσο σθεναρα τις καταληψεις ,μπορειτε αν 8ελετε να μου απαντησετε σε καποιες ερωτησεις ,να με βοηθησετε να καταλαβω, οχι τιποτα αλλο.Ας πουμε οτι οντως πραγματικα αυτες οι αλλαγες οδηγουν σε χειροτερη μοιρα το πανεπιστημιο(που προσωπικα αμφιβαλω,εκτος απο το σημειο απο τα βιβλια,γιατι οι πρυτανεις χεστηκαν γ αυτο,μονο οι αλλαγες στη διοικηση τους ενδοιαφερουν) και πρεπει να αντισταθουμε σ' αυτες, τι θα κανουμε ? θα κλεισουμε τη σχολη? και τι θ' αλλαξει μ' αυτο ? ποιους θα βλαψει αυτο? θα βοηθησει να αλλαξει το προσχεδιο? γιατι εγω πιστευω οτι απο κατι τετοιες κινησεις μονο οι φοιτητες χανουν,Αν ομως καποιος πιστευει οτι ετσι πρεπει να πορευθουμε, με καταληψεις ,πειραζει να τις κανουμε μετα την εξεταστικη?, τον ρωταω ,εν τελει αφου το νομοσχεδιο για να λειτουργησει χρειαζεται την συμμετοχη των φοιτητων και των καθηγητων, δεν θα ηταν καλυτερος τροπος απλα να αρνηθουμε να το εφαρμοσουμε και να συνεχισουμε την λειτουργια των πανεπιστημειων-πολυτεχνειων οπως πριν?.Δεν ξερω ερωτησεις κανω...
Τα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε λογικά είναι ανάξια συζήτησης, η πραγματική ουσία κρύβεται στα υπόλοιπα...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Malefino έγραψε:
NickNafplio έγραψε:Οι εξετάσεις θα γίνουν, θέλουν δε θέλουν μερικοί, είτε σε αμφιθέατρα είτε ακόμα και στα σπίτια των καθηγητών, διαφορετικά θα τους πάρει ο διάλος ... εγώ έχασα 15 μέρες από τη ζωή μου για να μάθω καλή κυμματική και για να δώσω ΤΩΡΑ, γιατί κάτα 99% μετά από ένα μήνα θα τα έχω ξεχάσει (μιας και δεν είναι το αντικείμενό μου και θέλω απλά να περάσω). Επίσης υπάρχουν πολλοί που είναι να τελειώσουν οριακά στα 5 χρόνια, και η μη πραγματοποίηση εξετάσεων τους καταστρέφει (μεταξύ αυτών είμαι κι εγώ, και δεν έχω καμία διάθεση να μείνω επιπλέον μισό-ένα χρόνο πάνω στα βιβλία). Δεν έχει κανένας το δικαίομα να μας ταλαιπωρεί με αυτό τον τρόπο.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα επίσης να με αναγκάζεις με την "παθητική" και "ουδέτερη" στάση σου, να πληρώνω βιβλία, να περνάω τη μισή μέρα μου δουλεύοντας στο αμφιθέατρο και στα εργαστήρια για να μάθω να δουλεύω αργότερα, να χάνω έτη λόγω της εξουσίας που δίνεται σε κάποια καθηγητικά τσιράκια και γενικά να μου πατούν τη ζωή ολη μέρα και όλη νύχτα επειδή θες να περάσεις ένα κωλομάθημα.Όλοι έχουμε αυτό το άγχος και την αγωνία του πότε θα τελειώσουμε τη σχολή, τι θα κάνουμε μετά αλλά κοιτάμε και λίγο παραπέρα απ'τη δουλικότητα. Υπάρχουν φάσεις που χρειάζεται να πετάξεις αυτήν την ψευτοπαθητικότητα και να πάρεις επιτέλους θέση και στρατόπεδο: Ή με την τάξη σου ή με την πάρτη σου. Ακούω απάντηση

Δεν πρόκειτε να πάψω να είμαι ουδέτερος και επιλέξω θέση και στρατόπεδο, γιατί απλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν με εκφράζει. Από τη μια ζούμε δυστυχώς σε ένα ιμπεριαλιστικό σύστημα, όπου ένα 0.00000001% των ανθρώπων που έχουν όλη την εξουσία, κυβερνάνε τον πλανήτη και καταπιέζουν το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων ανθρώπων, ενώ κάποιους τους φτάνουν σε σημεία εξαθλίωσης. Από την άλλη όμως, έχουμε αυτούς που όταν θέλουν να αντιδράσουν σε κάτι που δεν τους αρέσει στο σύστημα που έχουμε, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, προσπαθούν να το κάνουν κάνοντας τα όλα μπάχαλο και πλήτοντας τελικά όχι το σύστημα αλλά τρίτους που δεν φταίνε σε τίποτα. Κλασικό παράδειγμα η κατάσταση με τους Ναυτεργάτες πέρισυ που ταλαιπώρησαν ένα σορό τουρίστες, όπως και η άθλια κατάσταση με τους ταξιτζίδες που έκλεισαν πριν 1 μήνα το δρόμο προς το αεροδρόμιο ταλαιπορόντας άλλους τόσους τουρίστες οι οποίοι θα έχουν να λένε τώρα παντού για το πόσο μεγάλο μπ....λο είναι η Ελλάδα, ενώ τώρα έχουμε αυτό με τις εξετάσεις. Αν εσύ δεν θέλεις να χάνεις έτη στα αμφιθέατρα και λόγο εξουσίας που δίνεται σε καθηγιτικά τσιράκια, εγω δεν θέλω να χάνω έτη επειδή εσύ θέλεις να διακόψεις με το "'έτσι θέλω" τις εξετάσεις.

Δεν είμαι 100% ενημερωμένος για το ποιές είναι οι αλλαγές που θέλουν να περάσουν, έχω ακούσει απλά ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αισχρά πράγματα που ισχύουν στο εξωτερικό όπως το "να πληρώνεις για να δώσεις ξανά ένα μάθημα εάν κοπείς", τα οποία φυσικά με βρήσκουν αντίθετο, απαντησέ μου όμως εσύ σε αυτό: Θα αλλάξει κάτι σχετικά με την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών εαν δεν γίνουν εξετάσεις και ταλαιπορηθούν 100 φοιτητές??? Και αν Ναι τότε Πως θα αλλάξει???
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

cpapanik έγραψε:
Off Topic
και κατι τελευταιο, επειδη ειδα 2-3 να ανησυχουν, η συζητηση αυτη μπηκε στο "περι ανεμων και υδατων" γιατι τετοια ειναι και για να κουβεντιασουμε χαλαρα καλοκαιριατικα.. Φυσικα καποιος αδμιν την εβαλε στα "ειδικα θεματα" με σκοπο ποιος ξερει να δωσει "ειδικο" χαρακτηρα στο θεμα, να τρομαξει κοσμο, να σπασει πλακα η επειδη εχει παρει τη δουλεια του στα σοβαρα και επρεπε κατι να κανει.
Παιδες, ο τιτλος ενος θεματος δεν οριζει την κατηγορια στην οποια θα μπει.
Κοίτα, γενικότερα, τα θέματα που αφορούν ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ ή γενικότερα το Πανεπιστήμιο μπαίνουν στα Ακαδημαϊκά. Όταν αυτά έχουν και πολιτικές χροιές/προεκτάσεις, μπαίνουν στα Ειδικά Θέματα, οπότε σωστά έγινε η μεταφορά. (
Off Topic
μπράβο palasso
).

Όσο για τον τίτλο, αν δεν ορίζει την κατηγορία ενός θέματος, τότε δεν περιγράφει ικανοποιητικά και το ίδιο το θέμα, οπότε πρέπει να αλλάξει ο τίτλος. :roll:
chArAls έγραψε:Οι σπουδες ειναι το σημαντικοτερο και ωραιοτερο κομματι της ζωης καθε ολοκληρωμενου ανθρωπου.Δεν πρεπει να σταματαει ποτε!Τερμα.Εγω θα λαβω μερος στην αντιδραση κατα της κυβερνησης,για τους δικους μου διαφορετικους λογους,αλλα δεν απαιτω απο κανεναν να συρθει μαζι,υποτασσομενος στη θεληση μου και ακολουθωντας τις δικες μου αποφασεις.
Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν σταματάει να μορφώνεται ποτέ, όχι μόνο κατά την διάρκεια των σπουδών του. Τώρα γιατί μερικοί συγχέουν την επιστημονική μόρφωση με συγκεκριμένους θεσμούς/αμφιθέατρα/καθηγητές/εξεταστικές/κόλλες είναι άξιον απορίας. Δεν είναι τόσο οι "σπουδές" γενικότερα το θέμα, όσο οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (τελευταία μαθήματα, διπλωματικές, διπλώματα) αρκετών από μας.

Προσωπικά, δεν γνωρίζω καν τι αναφέρει, τροποποιεί, καταστρέφει το νέο νομοσχέδιο (αλλά φαντάζομαι θα το μάθω σύντομα). Το βασικό είναι ότι όλοι (μα όλοι) πρέπει να αντισταθούμε σε μία ενδεχόμενη καταστροφή ή ξεπούλημά του. Και αν το μόνο οχυρό που μπορούμε να έχουμε είναι το Πανεπιστήμιο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Το αν κάποιος είναι τελειόφοιτος, πτυχιούχος ή πρωτοετής δεν έχει και πολύ σημασία. Το ότι το έχεις στα χέρια σου, δεν σημαίνει τπτ αν το "χαρτί" δεν αντιπροσωπεύει κάτι.
NickNafplio έγραψε:Οι εξετάσεις θα γίνουν, θέλουν δε θέλουν μερικοί, είτε σε αμφιθέατρα είτε ακόμα και στα σπίτια των καθηγητών, διαφορετικά θα τους πάρει ο διάλος ...
Αν δεν είσαι εσύ ο "διάολος", μην λες βαριές κουβέντες. Τι θα τους κάνεις δλδ?
NickNafplio έγραψε: εγώ έχασα 15 μέρες από τη ζωή μου για να μάθω καλή κυμματική και για να δώσω ΤΩΡΑ, γιατί κάτα 99% μετά από ένα μήνα θα τα έχω ξεχάσει (μιας και δεν είναι το αντικείμενό μου και θέλω απλά να περάσω)
Επίσης υπάρχουν πολλοί που είναι να τελειώσουν οριακά στα 5 χρόνια, και η μη πραγματοποίηση εξετάσεων τους καταστρέφει (μεταξύ αυτών είμαι κι εγώ, και δεν έχω καμία διάθεση να μείνω επιπλέον μισό-ένα χρόνο πάνω στα βιβλία). Δεν έχει κανένας το δικαίομα να μας ταλαιπωρεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που έκατσες και διάβασες στην ΣΕΜΦΕ? Ή ο μόνος που είναι η τελευταία σου εξεταστική? Καμιά φορά, η ιστορία και τα γεγονότα απλά μας υπερβαίνουν. Δεν είσαι εσύ το κέντρο του κόσμου. Να κάτσεις να διαβάσεις καλύτερα, λοιπόν, για να μην τα "ξεχάσεις" σε ένα μήνα. Και από την στιγμή που τελειώνεις την ΣΕΜΦΕ και η κυματική είναι μέσα στο βασικό πρόγραμμα σπουδών , είναι ΚΑΙ αυτή το αντικειμενό σου. Δεν είναι καν επιστημονική παιδεία το να μαθαίνεις έναν υποκλάδο και να κοιτάς μόνο εκεί, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Πιστεύεις ότι δεν θα έχεις γνωστικό πρόβλημα μετά?....Και τέλος, πολλοί έχουν (έχουμε) σοβαρότατες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που κρίνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά δεν παθαίνουν φορουμικό meltdown όποτε υπάρχει υποψία κινητοποιήσεων.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

NickNafplio έγραψε:Δεν πρόκειτε να πάψω να είμαι ουδέτερος και επιλέξω θέση και στρατόπεδο, γιατί απλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν με εκφράζει. Από τη μια ζούμε δυστυχώς σε ένα ιμπεριαλιστικό σύστημα, όπου ένα 0.00000001% των ανθρώπων που έχουν όλη την εξουσία, κυβερνάνε τον πλανήτη και καταπιέζουν το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων ανθρώπων, ενώ κάποιους τους φτάνουν σε σημεία εξαθλίωσης. Από την άλλη όμως, έχουμε αυτούς που όταν θέλουν να αντιδράσουν σε κάτι που δεν τους αρέσει στο σύστημα που έχουμε, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, προσπαθούν να το κάνουν κάνοντας τα όλα μπάχαλο και πλήτοντας τελικά όχι το σύστημα αλλά τρίτους που δεν φταίνε σε τίποτα.
Ναι δυστυχώς πάντα όλοι οι αγώνες και διεκδηκήσεις για να στεριώσουν χρειάζονταν ΜΠΑΧΑΛΟ. Όταν δέχεσαι πόλεμο από κάποιον απαντάς με πόλεμο. Εσύ νομίζεις πως με παρακάλια, διάλογο και ζωντας την κλασσική φοιτητική κανονικότητα θα κερδισουμε κάτι απέναντι σε ένα Κράτος που δείχνει τώρα πια κάθε μέρα τα δόντια του; Αν το νομίζεις πραγματικά τότε πες μου έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει να δώ τι δεν καταλαβαίνω.
NickNafplio έγραψε:Αν εσύ δεν θέλεις να χάνεις έτη στα αμφιθέατρα και λόγο εξουσίας που δίνεται σε καθηγιτικά τσιράκια, εγω δεν θέλω να χάνω έτη επειδή εσύ θέλεις να διακόψεις με το "'έτσι θέλω" τις εξετάσεις.
Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εγώ σου λέω να αγωνιστούμε ΤΩΡΑ για να μην ΦΑΜΕ(όχι φάω) τις ζωές μας στα αμφιθέατρα λόγω καθηγητικών αυθαιρεσιών ενώ εσύ μου λες να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ για να γίνει η εξεταστική. Δεν ακούω μία αντι-πρόταση αγώνα και ούτε καν ένα "Άσ'το για μετά και βλέπουμε".
NickNafplio έγραψε:Δεν είμαι 100% ενημερωμένος για το ποιές είναι οι αλλαγές που θέλουν να περάσουν, έχω ακούσει απλά ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αισχρά πράγματα που ισχύουν στο εξωτερικό όπως το "να πληρώνεις για να δώσεις ξανά ένα μάθημα εάν κοπείς", τα οποία φυσικά με βρήσκουν αντίθετο, απαντησέ μου όμως εσύ σε αυτό: Θα αλλάξει κάτι σχετικά με την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών εαν δεν γίνουν εξετάσεις και ταλαιπορηθούν 100 φοιτητές??? Και αν Ναι τότε Πως θα αλλάξει???
Το ζήτημα δεν είναι να μην γίνουν οι εξετάσεις έτσι γενικά και αόριστα. Σκοπός είναι να γίνουν καταλήψεις σχολών πανελληνίως, διαρκείας,με συγκρουσιακό χαρακτήρα έτσι ώστε να πετύχει η απομάκρυνση του ν/σ και έπειτα να βρεθούν τα προτάγματα για την "επόμενη μέρα". Αν γίνει αυτό μπορεί να καταστεί ταλαίπωρο για όλους μας που χάσαμε την εξέταση σε μερικά μαθήματα παρ'όλα αυτά θα ξέρουμε πως δεν θα είμαστε στην κατάσταση που θα ήμασταν αν είχε περάσει. Και δεν αρκεί να "σε βρίσκουν αντίθετο". Ήδη έχεις δηλώσει αντίθετος στους πολέμους, στην φτώχεια, την πείνα και μπλα μπλα μπλα "τι κακός κόσμος στον οποίο ζούμε" αλλά για μένα δεν παίζει ρόλο αυτό τα λέει και η Unicef αυτά. Η ανοχή, η σιωπή και η ουδετερότητα είναι και αυτή στρατόπεδο και συγκεκριμένα απ'την μεριά αυτού που εγώ θεωρώ εχθρό μου. Αν θες να είσαιπερήφανος για την ουδετερότητά σου τότε είναι σαν να μου απαντάς πως έχεις διαλέξει πλευρά.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

antony07 έγραψε:Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν σταματάει να μορφώνεται ποτέ, όχι μόνο κατά την διάρκεια των σπουδών του. Τώρα γιατί μερικοί συγχέουν την επιστημονική μόρφωση με συγκεκριμένους θεσμούς/αμφιθέατρα/καθηγητές/εξεταστικές/κόλλες είναι άξιον απορίας. Δεν είναι τόσο οι "σπουδές" γενικότερα το θέμα, όσο οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (τελευταία μαθήματα, διπλωματικές, διπλώματα) αρκετών από μας.
Γιατι τοτε μπηκες στο πανεπιστημιο να αποκτησεις αυτη την πανεπιστημιακη μορφωση απο καθηγητες/αμφιθεατρα/εξεταστικες/κολλες?Γιατι δεν ζηταγες μονο τα βιβλια και να κατσεις σπιτι σου ή σε καποια λεσχη επιστημονων να αποκτησεις την μορφωση αυτη λοιπον?
antony07 έγραψε:Προσωπικά, δεν γνωρίζω καν τι αναφέρει, τροποποιεί, καταστρέφει το νέο νομοσχέδιο (αλλά φαντάζομαι θα το μάθω σύντομα). Το βασικό είναι ότι όλοι (μα όλοι) πρέπει να αντισταθούμε σε μία ενδεχόμενη καταστροφή ή ξεπούλημά του. Και αν το μόνο οχυρό που μπορούμε να έχουμε είναι το Πανεπιστήμιο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Το αν κάποιος είναι τελειόφοιτος, πτυχιούχος ή πρωτοετής δεν έχει και πολύ σημασία. Το ότι το έχεις στα χέρια σου, δεν σημαίνει τπτ αν το "χαρτί" δεν αντιπροσωπεύει κάτι.
Θα αρνηθεις την παραλαβη αυτου του χαρτιου λοιπον αφου το μονο που θα κανει ειναι να προσθετει περιττο βαρος στην τσαντα σου?

Καλο θα ηταν να ξερεις τι λεει αυτο το νομοσχεδιο εχει βγει εδω και αρκετο καιρο.Το οτι το νομοσχεδιο αυτο θα ειναι καταστροφη/ξεπουλημα ποιος το αποφασιζει?Τον τροπο αντιστασης ποιος τον αποφασιζει?
antony07 έγραψε:Πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που έκατσες και διάβασες στην ΣΕΜΦΕ? Ή ο μόνος που είναι η τελευταία σου εξεταστική? Καμιά φορά, η ιστορία και τα γεγονότα απλά μας υπερβαίνουν. Δεν είσαι εσύ το κέντρο του κόσμου. Να κάτσεις να διαβάσεις καλύτερα, λοιπόν, για να μην τα "ξεχάσεις" σε ένα μήνα. Και τέλος, πολλοί έχουν (έχουμε) σοβαρότατες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που κρίνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά δεν παθαίνουν φορουμικό meltdown όποτε υπάρχει υποψία κινητοποιήσεων.
Ουτε "εσεις" ειστε.Αν και η συμπεριφορα των επαναστατων της πολυτεχνειουπολης υποδεικνυει πως ειναι ολος ο κοσμος...Εσεις που δεν παθαινεται meltdown καλα κανετε.Διαταγες γιατι δινετε?
Malefino έγραψε:Ναι δυστυχώς πάντα όλοι οι αγώνες και διεκδηκήσεις για να στεριώσουν χρειάζονταν ΜΠΑΧΑΛΟ
Ποιος το λεει αυτο?Το αφεντικο μου?Ο ιδιοκτητης μου?Αν οχι θα ηθελα μια εξηγηση.
Malefino έγραψε:Η διαφορά μας έγκειται στο ότι εγώ σου λέω να αγωνιστούμε ΤΩΡΑ για να μην ΦΑΜΕ(όχι φάω) τις ζωές μας στα αμφιθέατρα λόγω καθηγητικών αυθαιρεσιών ενώ εσύ μου λες να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ για να γίνει η εξεταστική. Δεν ακούω μία αντι-πρόταση αγώνα και ούτε καν ένα "Άσ'το για μετά και βλέπουμε".
Και εμεις μαλλον σας λεμε και δεν θελετε να ακουσετε πως δεν συμφωνουμε με τους αγωνες σας ή/και με τις μεθοδους σας.

Σε αυτα που σου ειπα δεν θες/μπορεις να απαντησεις ή απλα συμφωνεις? :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

chArAls έγραψε:Ποιος το λεει αυτο?Το αφεντικο μου?Ο ιδιοκτητης μου?Αν οχι θα ηθελα μια εξηγηση.
Η ιστορία. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι κοινωνικοί αγώνες δημιουργούσαν αναταραχές κοινώς μπάχαλο.
chArAls έγραψε:Και εμεις μαλλον σας λεμε και δεν θελετε να ακουσετε πως δεν συμφωνουμε με τους αγωνες σας ή/και με τις μεθοδους σας.
Το να μη συμφωνείς με τους αγώνες είναι άλλο οπότε ας πιάσουμε συζήτηση περί του νομοσχεδίου και σε τι διαφωνούμε. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν θεωρούμε καλές ή κακές τις καταλήψεις όταν δνε έχει χτιστεί η βάση της συζήτησης.
Αν δεν συμφωνείς με τις μεθόδους είμαι όλος αυτιά να ακούσω διαφορετικές προτάσεις.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Malefino έγραψε:Η ιστορία. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι κοινωνικοί αγώνες δημιουργούσαν αναταραχές κοινώς μπάχαλο
Aλλο αναταραχες αλλο μπαχαλο.Αλλο χρησιμοποιουμε στοχευμενη βια αλλο καιμε μαγαζια/ξενοδοχεια/τραπεζες/αστυνομικους/το ιδιο μας το πανεπιστημιο(1000000 ζημιες το χρονο) και καλουμε μερικα παιδια με κρανη να δειρουν την ΠΚΣ επειδη μας δειραν παραπανω στη συνελευση(ή αναποδα ηταν δεν θυμαμαι).Αλλιως και οι χασισεμποροι που προστατευουν την φυτεια τους στα ζωνιανα ειναι επαναστατες.Οσο δεν αποδεχεσαι οτι υπαρχουν παρα πολλα ατομα που "επαναστατουν" γιατι τη βρισκουν με την αδρεναλινη,ή ειναι απλα χουλιγκανοι/μπαχαλοι,ή ειναι απλα ανικανοι να σηκωσουν στις πλατες τους εναν αγωνα δεν εχει και πολυ νοημα το συγκεκριμενο σκελος της κουβεντας.Και επισης οσο δεν αποδεχεσαι οτι οι μεθοδοι των "επαναστατων" ειναι φασιστικες(εισαι μαζι μας ή εναντιον μας και αμα εισαι εναντιον μας εισαι φασιστας και θα σε κρεμασουμε και μην πατας στη σχολη).
Malefino έγραψε:Το να μη συμφωνείς με τους αγώνες είναι άλλο οπότε ας πιάσουμε συζήτηση περί του νομοσχεδίου και σε τι διαφωνούμε. Δεν έχει νόημα να συζητάμε αν θεωρούμε καλές ή κακές τις καταλήψεις όταν δνε έχει χτιστεί η βάση της συζήτησης.
Σε τρια διαφορετικα θεματα διαφωνω.Στο να συμμαχησω με ατομα που δεν θεωρω σωστα.Στο να αγωνιστω για κατι που δεν συμφωνω.Και αμα αγωνιστω να αγωνιστω με μεθοδους που δεν συμφωνω.Φανταζομαι και εσυ το ιδιο.

Και ναι μαζι σου 100% να μιλησουμε για το νομοσχεδιο πρωτα.Αφου απο σενα ξεκινα η διαφωνια πες μου σε τι διαφωνεις (ακριβως ομως σε παρακαλω)με το νομοσχεδιο.
Malefino έγραψε:Αν δεν συμφωνείς με τις μεθόδους είμαι όλος αυτιά να ακούσω διαφορετικές προτάσεις.
Δεν συμφωνω με μεθοδους που προκαλουν την οποιαδηποτε ζημια επιβαρυνση στην διαδικασια της εκπαιδευσης.Επισης σε καμια μορφη αγωνα που επιαβελλεται σε ολους ανεξαρτητως των αποψεων τους επειδη απλα καποιοι ειναι πιο οργανωμενοι και μπορουν να απειλησουν τους υπολοιπους.

Αν θες διαφορετικη προταση τοτε κανενας κλαδος δεν μπορει να αγωνιστει μονος του.Αν μιλαγαμε πιο παλια θα σου ελεγα πως ολα ξεκινανε απο την εκλογικη διαδικασια,τοσο την δικια μας του πανεπιστημιου οσο και την εθνικη.Για αυτο ειναι πλεον πολυ αργα.Η ανυπακοη ειναι ο καλυτερος τροπος και δεν εχει καταστροφικες παρενεργειες.Απλα παιρνουμε το κρατος που κυβερνανε.Πιο απλα δεν υπακουμε πια στους νομους τους που ειναι κοινα αποδεκτο πως στρεφονται εναντια στην κοινωνια.Δεν πληρωνουμε τους φορους τους,δεν κανουμε χαρτια στη σχολη για τα μαθηματα κτλ.Πιο δυσκολο και λιγοτερο ενδοξο ισως...

Μετα υπαρχουν και οι δρομοι.Δρομοι στους οποιους δεν θα στραφουμε εναντιον υπαλληλων με μπλε(οχι μονο επειδη φορανε μπλε τουλαχιστον) στολες ουτε θα βγουμε να ξεσπασουμε τα αποθυμενα μας σε μαρμαρα κτλ.Αν θες κατι πιο απλο και αμμεσο για τη σχολη μας εκδιωξη ΟΛΩΝ των παραταξεων,καινουργια καταστατικα τα οποια θα πρεπει να ψηφιστουν απο μια μεγαλη πλειοψηφια και οσο δεν παρουσιαζεται ο κοσμος τοτε ναι δεν γινεται μαθημα.Επισης να ψηφισουμε ποιοι καθηγητες/πρυτανεις πρεπει να φυγουν αμεσως χωρις καν αποζημιωση επειδη απλα ειναι διαπλεκομενοι.
Εικόνα
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Ουάου...

Κάποιοι ζούνε σε έναν όμορφο δικό τους κόσμο... Χωρίς ευθύνες, προβλήματα... Με πεταλούδες...
Η βλακεία είναι ευτυχία...

Γενικά μιλώντας*
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

chArAls έγραψε: Γιατι τοτε μπηκες στο πανεπιστημιο να αποκτησεις αυτη την πανεπιστημιακη μορφωση απο καθηγητες/αμφιθεατρα/εξεταστικες/κολλες?Γιατι δεν ζηταγες μονο τα βιβλια και να κατσεις σπιτι σου ή σε καποια λεσχη επιστημονων να αποκτησεις την μορφωση αυτη λοιπον?
Το ότι δεν είναι αναγκαία συνθήκη δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ικανή. Μάθε να τα ξεχωρίζεις!
Δεν είπα κάτι κατά του πανεπιστημίου ή κατά της παρούσας ακαδημαϊκής κατάστασης (ίσα-ίσα που δεν με ενδιαφέρει και πολύ). Αυτό που είπα είναι ότι εν όψει της αναγκαιότητας των κινητοποιήσεων, οι καταλήψεις ή οι απεργίες που μπορούν να γίνουν δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τον καθένα μας. Βραχυπρόθεσμα, μπορείς προφανώς να μελετάς/βελτιώνεσαι και μόνος σου. Δεν σταματάει η "μορφωτική σου διαδικασία" ή η "πανεπιστημιακή εντρύφηση" με κάποιους μήνες καταλήψεων, ειδικά αν ο σκοπός τους είναι η συνέχιση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στο ίδιο επίπεδο, και το μη-ξεπούλημά της σε 3ετή bachelor, manager σπουδών, και άλλα αμερικανόφερτες μπούρδες. Υποτίθεται παράγουμε ακόμα επιστήμονες με την καθολική έννοια, όχι μελλοντικά στελέχη με παροπίδες και δουλοπρεπή ιδεολογία καρμπόν.
chArAls έγραψε: Θα αρνηθεις την παραλαβη αυτου του χαρτιου λοιπον αφου το μονο που θα κανει ειναι να προσθετει περιττο βαρος στην τσαντα σου?
Μπερδεύεις τις απολαβές με τα διαπιστευτήρια. Και χωρίς το χαρτί, πάλι επιστήμονας είσαι. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην πέφτεις στην κούρμπα των κοινωνικών κλισέ (πριν φοιτητάκος, τώρα Επιστήμονας) και νομίζεις ότι θα σου δώσει αέρα ένα χαρτί σε κορνίζα πάνω από το καλοριφέρ στο σπίτι.... το πολύ-πολύ να σκάσεις και εσύ στην τελετή αποφοίτησης με γραβάτα (όνομα-και-μη-χωριό) και "μπερήφανο" ξιπασμένο ύφος.

chArAls έγραψε: Καλο θα ηταν να ξερεις τι λεει αυτο το νομοσχεδιο εχει βγει εδω και αρκετο καιρο.
Φχαριστώ για την παρατήρηση.
chArAls έγραψε: Το οτι το νομοσχεδιο αυτο θα ειναι καταστροφη/ξεπουλημα ποιος το αποφασιζει?
Είναι ευεργετικό για κάποιον? Είναι αδιάφορο για κάποιον άλλον? Και αυτό ποιός το αποφασίζει?
chArAls έγραψε: Τον τροπο αντιστασης ποιος τον αποφασιζει?
Σε περίπτωση που γίνουν φοιτητικές κοινητοποιήσεις, και δεν την κλείσουν οι καθηγητές με απεργίες κλπ, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης. Πηγαίνεις, εσύ και οι ομοιδεάτες σου, και καταψηφίζετε τα πάντα.
chArAls έγραψε: Ουτε "εσεις" ειστε.Αν και η συμπεριφορα των επαναστατων της πολυτεχνειουπολης υποδεικνυει πως ειναι ολος ο κοσμος...Εσεις που δεν παθαινεται meltdown καλα κανετε.Διαταγες γιατι δινετε?
Που βλέπεις τον εγωκεντρισμό στις φοιτητικές κινητοποιήσεις? Ξέρεις κανέναν φοιτητή, οσωδήποτε αριστερό/αναρχικό κλπ να ΜΗΝ θέλει το πτυχίο του? Όταν είσαι με πτυχίο και το κεφάλι κάτω στην υπόλοιπη ζωή σου, θα είσαι πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό σου? Ή θεωρείς ότι αν δεν αντιδράσεις στα φοιτητικά σου χρόνια, θα το κάνεις πιο εύκολα μετά?
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

NickNafplio έγραψε:Από την άλλη όμως, έχουμε αυτούς που όταν θέλουν να αντιδράσουν σε κάτι που δεν τους αρέσει στο σύστημα που έχουμε, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, προσπαθούν να το κάνουν κάνοντας τα όλα μπάχαλο και πλήτοντας τελικά όχι το σύστημα αλλά τρίτους που δεν φταίνε σε τίποτα.
Πως θα αλλάξει κάτι ακριβώς δηλαδή; Με προσευχές; Ή πραγματικά νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις διάλογο με τον κάθε πολιτικό που εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων και αν δεχτεί να κάνει συμβιβασμούς με σένα, απλά θα χάσει τη θέση του;
NickNafplio έγραψε:Κλασικό παράδειγμα η κατάσταση με τους Ναυτεργάτες πέρισυ που ταλαιπώρησαν ένα σορό τουρίστες
Κακόμοιροι τουρίστες
όπως και η άθλια κατάσταση με τους ταξιτζίδες που έκλεισαν πριν 1 μήνα το δρόμο προς το αεροδρόμιο ταλαιπορόντας άλλους τόσους τουρίστες
Κακόμοιροι τουρίστες (δις)
οι οποίοι θα έχουν να λένε τώρα παντού για το πόσο μεγάλο μπ....λο είναι η Ελλάδα
ΜΑ ΕΙΝΑΙ
απαντησέ μου όμως εσύ σε αυτό: Θα αλλάξει κάτι σχετικά με την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών εαν δεν γίνουν εξετάσεις και ταλαιπορηθούν 100 φοιτητές??? Και αν Ναι τότε Πως θα αλλάξει???
[insert πλαίσιο ΕΑΑΚ here]

Συμπέρασμα: Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Έχουμε τους καθηγητές/πρυτάνεις που δεν θέλουν να τους χαλάσει το μαγαζάκι και προχωρούν σε κινητοποιήσεις καθαρά συντεχνιακού χαρακτήρα. Έχουμε τους φοιτητές/φυτητές που δεν θέλουν να χάσουν την εξεταστική ή το έτος, αγνοώντας τι περιμένει αυτούς και τις μελλοντικές γενιές φοιτητών/φυτητών. Έχουμε ορισμένους δήθεν "αριστερούς" που θέλουν να εισπράξουν και άλλα αγωνιστικά παράσημα για να συνεχίσουν να αυνανίζονται συνδικαλιστικά. Έχουμε και τους πολιτκούς που θα κάνουν αυτό που θα τους πουν κάποιοι από "πιό πάνω" να κάνουν. Έχουμε και τους ταξιτζήδες που δεν θέλουν να ανοίξει το επάγγελμα. Έχουμε και τους νταλικέριδες που δεν θέλουν να ανοίξει το επάγγελμα, α και τους φαρμακοποιούς επίσης. Σε λίγο θα έχουμε και ΜΑΤ να κάνουν πορεία για καλύτερους μισθούς.

Με μέτρο μόνο τις πορείες παιδιά γιατι άμα κλείνουν οι δρόμοι πολλή ώρα δεν θα μπορούμε να πάμε και στις δουλειές μας (αχ)
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

Off Topic
ειλικρινης ερωτηση : δεν ειστε εκτος γραμμης που γραφετε στο σεμφε.γρ ?
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NickNafplio την Πέμ Ιαν 03, 2013 4:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Σε μία πραγματικότητα σαν τη σημερινή το να εντοπίζεις έναν απολίτικο μπάχαλο μέσα σε έναν λαό που σιγοβράζει είναι επίδειξη του ότι δε θες να κάνεις τίποτα. Γενικά μιλώντας.

Η πραγματικότητα είναι γνωστή. Όλο και περισσότερη καταστολή με όλο και λιγότερα προσχήματα προκειμένου να ξεπουληθούν τα πάντα και να πτωχεύσει όσο γίνεται ο κόσμος.

Για όσους δεν το έμαθαν μετά την εξέγερση της νεολαίας στο Λονδίνο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για τη νεολαία από κάποια ώρα και μετά.

Σήμερα που ο καιρός δεν είναι ουδέτερος και οι κουβέντες δεν είναι αόριστες και φιλοσοφικές φαίνεται ποιός εκπροσωπεί τι και ποιός είναι έτοιμος να μιλήσει.

Απολίτικα απομεινάρια της δεκαετίας του '90, ήρθε ο καιρός που θα καταλάβετε στην πράξη τι θα πει "κανείς δεν σας δίνει σημασία". Τα γεγονότα και η ιστορία θα προχωρήσουν μόνα τους, και ό,τι θέλει ας βγει.
Εφεξής η κουβέντα δεν γίνεται στα site και στα καφενεία αλλά στις πλατείες.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

1+1=2
Απλα μαθηματα πολιτικης μερος πρωτο.
http://www.youtube.com/watch?v=IYt6rf8GMQg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gus την Κυρ Αύγ 21, 2011 3:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”