Georgrinder έγραψε:Συγχωρεσε με αν σε προσβαλλω ή αν κανω λαθος αλλα τσιρακι εισαι και συ και γω και ολοι εφοσον ανεχομαστε στην πραξη και στην καθημερινοτητα μας 1002 πραγματα οπως το να αγοραζεις κατι που εχει φπα , να μετακινεισαι με τα μεσα μαζικης συγκοινωνιας , να δουλευεις, να δεχεσαι να δωσεις πανελληνιες για να περασεις σε μια κωλοσχολη, να σπουδαζεις. Απο κει και υστερα καποιος ειναι λιγοτερο και καποιος περισσοτερο "τσιρος" απο τον αλλον με τον δικο του τροπο.
Όλοι ζούμε μέσα σε αυτό το σύστημα, όλοι επηρεαζόμαστε, και επίσης όλοι κάνουμε επιλογές για τη στάση που θα κρατήσουμε.
Αν δεν δουλέψεις δεν θα βγάλεις λεφτά και θα πεθάνεις.
Από 'κεί και πέρα μπορείς είτε να παραδοθείς "Γη και ύδορ", ή να προσπαθείς να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση.
Τσιράκι λοιπόν είναι αυτός που πάει στη δουλειά του (αν και δεν συμφωνώ με τον όρο) και μετά σπίτι του.
Ή στη σχολή του και μετά σπίτι του.
Αν πας στη σχολή σου ή στη δουλειά σου και κάνεις και κάτι για να αλλάξει η κατάσταση τότε δεν βλέπω γιατί είσαι τσιράκι.
Εδώ όμως παρατηρούμε το εξής εξοργιστικό.
Όχι απλώς πηγαίνετε στη σχολή σας και δεν αγωνίζεστε να αλλάξει η κατάσταση.
Αλλά αντιτίθεστε και βρίζετε όσους προσπαθούν να το κάνουν, βρίσκοντας αποκούμπι στα καθεστωτικά ΜΜΕ που χαϊδεύουν τους αγανακτισμένους και αδικημένους φ
υτητές που θέλουν να κάνουνε μάθημα.
Σε αυτή την περίπτωση ναι, είσαι τσιράκι.
Georgrinder έγραψε: Δεν μπορεις ομως να το παιζεις αγωνιστης ενω απολαμβανεις καθημερινα τα αγαθα του εχθρου σου.
Ποιά αγαθά του εχθρού;;; Ο εχθρός δεν παράγει αγαθά γιατί πολύ απλά ο εχθρός δεν παράγει. Είναι παράσιτο.
Το ρεύμα, τις υπηρεσίες, τα ρούχα, τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, οτιδήποτε μπορείς να καταναλώσεις είναι προϊόν και αγαθό των εργατών/εργαζομένων που το φτιάξανε.
Και θα έπρεπε να διατίθεται στην κοινωνία, με έναν ορισμένο και δίκαιο τρόπο, που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο, που δεν είναι της παρούσης.
Georgrinder έγραψε:Επισης δεν εχεις το δικαιωμα να αναγκασεις κανεναν να ασπαστει τις αποψεις σου για αν πετυχεις τον στοχο σου.
Δε σου ζήτησε κανένας να ασπαστείς την άποψη κανενός. Αν κάτι ζητήθηκε είναι σεβασμός στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.
Georgrinder έγραψε:Εγω παιδια ειμαι 8 χρονια στην σχολη. Αυτα τα χρονια εχω περασει απο διαφορα σταδια. Δεν ειμαι κανενας πρωτοετης και ουτε διατεθημενος να σπαταλησω αλλα χρονια στην σεμφε και σε γσ. Η λυση για μενα ειναι να σηκωθω και να φυγω απτην ελλαδα
Κάνε μας τη χάρη αφού το θες κιόλας.
Georgrinder έγραψε:και ετσι οπως εξελλισσονται τα πραγματα δεν ξερω αν θα τα καταφερω κιολας...
Κάτι για το οποίο ευθύνονται οι αριστεριστές. Όπως για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας (σε παγκόσμιο επίπεδο), την ανεργία, την κατάργηση των συντάξεων και δε συμαζεύεται.
Προφανώς βέβαια και δεν φταίνε οι διαχειριστές του συστήματος.
Προφανώς και δεν φταίει ο Πρετεντέρης.
Αφού αυτός σας υποστηρίζει, πως θα γινότανε να είναι εχθρός σας...
Ξυπνήστε ρε!
Georgrinder έγραψε: Για αυτο και ψηφισα ανοιχτη σχολη. Δεν το εκανα ομως μονο για την παρτυ μου. Το εκανα και για οσους αλλους βρισκονται στην ιδια θεση με μενα.
Georgrinder έγραψε:Aυτο που κανετε εσεις για εσας και οσους σας συμπασχουν
Αυτό ακριβώς λέω!!!
Ναι, δεν θα ακουστεί καλά αλλά καμία φοιτητική ενότητα δεν υπάρχει.
Υπάρχουν αυτοί που αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία και όσους τη χρειάζονται και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, και
αυτοί που αγωνίζονται για το βόλεμά τους
Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην κοινωνία.
Ένα δωμάτιο που συνεχώς αυξάνει η στάθμη του νερού, και αντί να βραχείς και βοηθήσεις το σύνολο να φτιάξει μια σκάλα για να φτάσει στο παράθυρο εσύ ανεβαίνεις σε ένα τραπέζι και... περιμένεις; κι εγώ δεν ξέρω τι κάνεις...