lefdabest έγραψε:k milontas toulaxiston apo tin peira pou exo mazepsei tosa xronia tabeles vazoune pio poli ta atoma pou pasxoun apo tabelofovia

, dld ta anentaxta/aneksartita/apolitic atoma, para ta atoma pou vriskonte se mia parataksi.
Εδώ θα διαφωνήσω. Δέχομαι ότι η έκφραση "κομματόσκυλο" είναι απόδειξη επιθετικής ταμπελοποίησης, παρόλα αυτά δεν στερείται βάσης ή αλήθειας τουλάχιστον ως προς το συνθετικό "κομματό-". Το αν κανείς θα είναι "σκυλο" ή όχι εξαρτάται από εκείνον, ανεξαρτήτως παράταξης. Κατά κανόνα, δε, τα περισσότερα "κομματόσκυλα" ήταν "-σκυλα" (με την έννοια της πόρωσης, του δογματισμού, της υπερβολής, της μονομέρειας, κτλ.) πριν ακόμα μπουν σε κάποιο κόμμα. Γι' αυτό μην μπερδεύετε όσους ψηφίζουν ή στηρίζουν ή συμμετέχουν σε μια (κομματική) παράταξη με τα κομματόσκυλα. Το άρθρο αναφέρεται (απ' όσο κατάλαβα) στους δεύτερους όχι τους πρώτους
Οι περισσότεροι "ταμπελόφοβοι", δε, από την δική μου πείρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναναστραφούν ασθενώς ή ισχυρώς με συναδέλφους που βρίσκονται σε (άλλες) παρατάξεις. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ τέτοιο κόλλημα.
Αντιθέτως (προς τα παραπάνω καθώς και την διαπίστωσή σου), έχω δει πως κάποια άτομα που
είναι ενταγμένα σε μια παράταξη σπεύδουν να κολλήσουν ταμπέλα. Δεν έχω ακούσει ποτέ (ιδίως "παρασημοφορημένα") μέλη παρατάξεων να αποκαλούν άλλους συναδέλφους άλλων παρατάξεων με το όνομά τους. "Πες μας ΔΑΠίτη", "σκάσε ΕΑΑΚίτη", "μιλάει και ο ΚΝΕίτης", "τι να μας πει κι ο εδρίτης"... Πάντα με ενοχλούσε αυτό, και δεν το έκανα ποτέ.
Σε δεύτερο επίπεδο, επειδή όπως σου είπα μιλάω με πολλά παιδιά από όλες τις παρατάξεις, πρέπει να δεις πως κάνουν οι των άλλων εκείνη τη στιγμή. Π.χ. την ώρα που μιλάω με τον τάδε ΠΚΣίτη σκάει η χ ΔΑΠίτισσα και βλέπεις ξαφνικά το μάτι του να "γυρίζει"... την ώρα που μιλάς με ΕΑΑΚίτη σκάει η ΠΚΣίτισσα και βλέπεις τη δυσανεξία στο μάτι. Οι ίδιοι, δηλ. έχουν αποκλείσει τις σχέσεις με μέλη άλλων παρατάξεων, και δεν μπορούν να κρατηθούν όταν κάποιος άλλος δεν το κάνει.
Τέλος, σε τρίτο επίπεδο, συχνά γίνονται επιθετικοί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τάδε από τη ΔΑΠ (και τώρα δεν το λέω υποτιμιτικά αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ονόματα) να μπαίνει μπροστά στους δείνα από την ΠΚΣ σε κουβεντούλα εκτός Γ.Σ. προκειμένου να μην ακουστεί αυτό που λέει, τον παράλλο από τη ΔΑΠ από δίπλα να φωνάζει "τι κάθεστε και μιλάτε με τους ΠΚΣίτες", κτλ..
Για να μη συζητήσω τί γίνεται αν συλληφθείς να μιλάς με κάποιον στο τραπεζάκι της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της ΠΚΣ, κτλ... Όλοι γύρω έχουν το νου τους, οι περισσότεροι, δε, δεν έχουν καν τη διακριτικότητα να αποχωρήσεις πριν σου πατήσουν την ταμπέλα με ψαρόκολα
Οι ταμπέλες δεν εφευρέθηκαν από τους απολιτίκ/ανένταχτους/ανεξάρτητους. Ούτε η καφρίλα, ούτε η κοροϊδία. Ίσα-ίσα που κάποιοι από δαύτους προσπάθησαν να αγνοήσουν αυτήν την παράδοση. Οι ταμπέλες ήρθαν μαζί με τα κόμματα, και συχνά η απόδοση τέτοιων "ετικετών" εκτός από υποτίμηση προς τον συνομιλητή (αντίπαλης παράταξης) δηλώνει και διαφήμιση/υιοθέτηση της ταμπέλας του ιδίου του ατόμου που ταμπελοποιεί τους άλλους. Κάτι σε φάση "είσαι βλάκας ΔΑΠίτης άρα/γιατί εγώ είμαι μάγκας ΕΑΑΚίτης", κτλ....
Και κάτι τελευταίο επειδή μιλάμε για ταμπέλες: Η ιδεολογία δεν προϋποθέτει ένταξη σε κάποιο κόμμα. Μπορεί μια κίνηση στην οποία συμμετέχεις να είναι στην ουσία "απολιτίκ" (ή "ακομματίκ), μπορεί ακόμα-ακόμα να μην συμμετέχεις σε καμία οργανωμένη παράταξη. Αυτό δεν σε καθιστά προσωπικά απολιτίκ. Ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικό ον, και αν πρέπει κάποιος να θορυβηθεί από αυτήν την φαινόμενη απολιτίκ στροφή του κόσμου είναι οι ίδιοι οι αυτόκλητοι και αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί/ιδεολογικοί/κομματικοί φορείς.
Αυτή η πατέντα του "όποιος δεν είναι οργανωμένος σε κομματική παράταξη είναι απολιτίκ" είναι εξίσου άδικη πολλές φορές με το "όποιος είναι οργανωμένος σε κομματική παράταξη είναι κομματόσκυλο". Αν μη τι άλλο είναι ασυνεπές οι "πολιτικοποιημένοι" να κράζουν τους ανένταχτους συναδέλφους τους, και όταν έρθουν οι εκλογές να τους πάνε από πίσω σαν χρωματιστές ουρές για μια ψήφο.
Προσωπική άποψη από προσωπική εμπειρία. Ας πουν κι άλλοι πως το έχουν αισθανθεί ή αντιληφθεί να δούμε αν υπάρχει σύγκλιση κάπου.
lefdabest έγραψε:ps2. gia na min sas kourazo prospathontas na mou ftiaxete to politiko/psixologiko/sexologiko profil mou aniko se parataksi k sigekrimena stin PKS (grr

alt+shift ΠΚΣ αλτ + σηιφτ). Varieme na to paizo undercover! (to xrima k i ideologia den krivonte!)
Γιατί μας στερείς τη χαρά της κατάστρωσης προφίλ; Πως θα εξασκηθούμε στην σπέκουλα προκειμένου να κάνουμε πλύση εγκεφάλου σε όλους τους Φοιτητές της ΣΕΜΦΕ για να τους κάνουμε πρώην εδρίτες σύμφωνα με την μεγαλοενοποιημένη θεωρία συνωμοσίας του Συμφοριασμένου;

Τέσπα, τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον ίδιο, καθώς όπως φαίνεται προστέθηκες στη λίστα των "πλανεμένων" που ανέφερε παραπάνω
Όσο για το χρήμα και την ιδεολογία, πράγματι δεν κρύβονται, αν και πολλές φορές έρχονται σε σφοδρή αντίφαση (τουλάχιστον σε περιπτώσεις συντρόφων σου που γνωρίζω εδώ κι εκεί)
@Κατεστραμμένος: Keep walking, πας ντουγρού για moderator... Α, έχε το νου σου... συνεργαζόμαστε και με το πρώην βαθύ κράτος της απολιτίκ πρώην Δεξιάς και παίρνουμε τσάμπα τα ψυχοτρόπα χημικά από την Αντιτρομοκρατική... πρώτος στόχος είναι το κέντρο του κόσμου...
εσύ! μπουυυυυυυυυυ!
@noir: :supz: