Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

"Δε θέλω ούτε την αντιπροσωπευτική δημοκρατία σας ούτε τα χρήματά σας που μου κάναν το βίο αβίωτο.
Σας καίω τις κάλπες, σας καίω το χρήμα και τις ιδέες σας. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αυτά για μένα.
Αν θέλετε πολιτική ελάτε εδώ και πιάστε φτυάρια"
Ναι ok - αξιόλογη πολιτική άποψη ψάχνουμε, όχι εύκολα λαϊκιστικά λογύδρια.

Να σημειώσω ιδιαίτερα για το οικολογικό κίνημα ότι δεν πρόκειται και δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.
Δεν είναι δυνατόν όλες οι πολιτικές ενέργειες μίας κυβέρνησης -έστω ενός σχήματος που συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, όπως συνέβαινε παλιότερα στο ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας- να περιστρέφονται γύρω από το δίπολο Ανθρώπος - Φύση, όσο σημαντική σχέση εξάρτησης και να είναι αυτή.

Έχουμε μία κοινωνία ανθρώπων εντελώς ξεχωριστή από οτιδήποτε έχει προϋπάρξει στη ιστορία του πλανήτη σε πολλές εκφάνσεις της και συνεπώς οφείλουμε να επεξεργαστούμε τα δικά μας, ξεχωριστά προβλήματα μέσω του πολιτικού πρίσματος.
Αρκεί η ενδυνάμωση και εδραίωση της οικολογικής παιδείας σε επίπεδο πολιτών και η περιλήψη στο πρόγραμμα μέτρων αειφόρου ανάπτυξης και διατήρησης της φυσικής κληρονομιάς σε επίπεδο κομμάτων.

In short, δε χρειαζόμαστε αμιγώς οικολογικά κόμματα. :)
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

Καλά όλα αυτά είναι απόψεις βέβαια
ο καθένας χτίζει το δικό του κοσμοθεωρητικό πλαίσιο

απλά μου φαίνεται ότι έχουμε αγκιστρωθεί μόνο στο εργάτης-καπιταλιστής, εργασία-κεφάλαιο και όλα τα άλλα τα έχουμε ξεχάσει

ας αφήσουμε την έμβια και άβια ύλη γενικότερα και ας επικεντρωθούμε στους ίδιους τους ανθρώπους σαν πρώτο παράδειγμα. Υπάρχουν παιδιά, γέροι, έγκυες, μητέρες,  άρρωστοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες, μετανάστες, κάθε είδους άνθρωποι που τους ονομάζουμε περιθώριο μα η ζωή μέσα τους ίσως και να είναι απέραντη.

επειδή όμως κάποιοι φιλόσοφοι κάποτε βλέπαν μόνο τα άθλια εργοστάσια της εποχής τους, ήταν οι τότε εκφραστές καθώς την κατάλληλη στιγμή βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση να κάνουν τους αγώνες τους και περάσαμε σε μία εποχή που ο υλισμός έχει καταπατήσει μέχρι αηδίας κάθε ιδεαλιστική προσπάθεια. Μου φαίνεται έχουμε μείνει στην εκεί "αλήθεια" γι αυτό το λόγο.

Υπάρχει πολλή μιζέρια μέσα μας και γύρω μας και νομίζω κάπως χρειάζεται να συζητηθεί λίγο παραπάνω αυτό. Κάπως πρέπει να σπάσει αυτός ο μονόδρομος της σκέψης κεφάλαιο-εργασία. Μόνο οικολογία και αναρχία βλέπουν κάτι διαφορετικό και σίγουρα θα μπορούσαν και άλλες θεωρήσεις να δουνε. Προσωπικά θα ήθελα να έβλεπα να δουλεύονται περισσότερο αυτά

βγήκαμε βέβαια λίγο off topic μιας και το θέμα είναι οι εκλογές

και για να ξαναμπούμε επέτρεψέ μου να διαφωνήσω και να πω ότι κανένα  άλλο παρά ένα οικολογικό κόμμα μπορεί να επεξεργαστεί ζητήματα τα οποία δεν έχουν ακουστεί ή ακούγονται από σπόντα όλα αυτά τα χρόνια, για σοβαρά ζητήματα διαχείρισης από την εξόρυξη της ύλης από το περιβάλλον, μέχρι την εναπόθεση πίσω σε αυτό και όχι μόνο. Ζητήματα δλδ που έχουν να κάνουν με αυτό το "μεταβολισμό" που ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά δε μπορεί να αντιληφθεί και να ερμηνεύσει. Γι αυτό και δε μπορούν να την αφομοιώσουν.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Περναγα χθες το μεσημερι απο τα διοδια του αγιου στεφανου και ηταν τιγκα στους λοβοτομημενους οννεδιτες που μοιραζαν διαφημιστικα της οννεδ και.... ελληνικες σημαιες! Εχω λοιπον τις παρακατω αποριες:

-επαιζε χθες καπου η εθνικη(μπασκετ, ποδοσφαιρο, πολο, ταβλι οτιδηποτε)?
-για ποιο λογο μας 'δειχνουν' τη στηριξη της οννεδ και της δακε (αντιστοιχα της πασκε) στα αφεντικα τους? Δηλαδη μπορει και να μην τα στηριζαν?
-για οσους σημαινει κατι η σημαια, το μοιρασμα της στα διοδια σε προεκλογικη περιοδο απο νεολαια κομματος δεν ειναι καπηλεια εθνικου συμβολου?
-κατα την παρασκευη ρακομελου ριχνεις στο μπρικι μαζι το ρακι και το μελι ή πρωτα ζεσταινεις το ρακι και μετα προσθετεις το μελι?
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά όσον αφορά το ρακόμελο οι απόψεις διίστανται. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μέλι πρέπει πρώτα να το διαλύσεις μέσα σε μια μικρή ποσότητα από ζεσταμένη ρακή και μετά να βάλεις και την υπόλοιπη ρακή γιατί όπως είναι γνωστό, η αιθανόλη εξατμίζεται πανεύκολα.
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Ναι μεν προβάλλεται ο Παπαθεμελής και ελληνικές σημαίες στη ΝΔ για να "ολοκληρώσει το έργο της", από την άλλη αυτά ίσως και να εκτοπίσουν τον καρατζαφέρη (ή μαλλον όχι; ). Μπρος γκρεμός και ρεμά και πίσω ρέμα και γκρεμός

ας γελάσουμε και λίγο:

http://www.youtube.com/watch?v=CrBakcAe ... ted&search
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Μα συγγνώμη αν δεν καταχραστεί η ΝΔ το εθνικό σύμβολο της χώρας ρωτώ ποιος -ποιος άλλος ?- θα ασκήσει το πατροπαράδοτο εκλογικό δικαίωμα ?
Είναι Δεξιά ( κι ο λαός μάλλον ξεχνά.. ) και είναι κυβέρνηση ( γεια σου, ρε Δάμαλε! - υπερκομματικέ εθνικέ ηγέτη μας! ).

Άντε, καλή ψήφο - και να πάτε να ψηφίσετε, χωρίς λόγο έγιναν τόσο debate και συγκεντρώσεις και ξοδεύτηκαν τόσοι πόροι -κρατικοί -δηλαδή εθνικοί- πόροι- κομματική προπαγάνδα ?
Για εσάς έγιναν. :roll:

Ορίστε, οι τελευταίες λεπτομέρειες -
Ανοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών οι οποίες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.824.223. Από αυτούς 4.746.516 είναι άνδρες (48,3%) και 5.077.707 είναι γυναίκες (51,7%).
Ο αριθμός των νέων εκλογέων, όσων δηλαδή ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους από το 2004 ως τις 30.06.2007, ανέρχεται σε 490.015. Οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 123.010.
Οι διπλοεγγεγραμμένοι είναι 6.562, ενώ το 2004 ήταν 48.137, δηλαδή ο αριθμός τους μειώθηκε κατά πάνω από 7 φορές.

Οι εκλογείς θα ασκήσουν το δικαίωμά τους στα 20.509 εκλογικά τμήματα της χώρας.
Από αυτά τα 353 τμήματα είναι για τους ετεροδημότες, ενώ υπάρχουν και 29 εκλογικά τμήματα κρατουμένων.

Σε πάνω από 20.000 εκλογικά τμήματα διαπιστώθηκε έλλειψη λευκών ψηφοδελτίων.
Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε αμέσως με τη συμβολή των νομαρχιών.

Οδηγίες προς ψηφοφόρους

_ Οι εκλογείς, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα (αρκεί και η «κομμένη») και σε περίπτωση που δεν έχουν, προσκομίζουν το διαβατήριό τους.

_ Οδηγία έχει δοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν και με ελληνικό διαβατήριο, το οποίο έχει λήξει, όχι όμως με δίπλωμα οδήγησης.

_ Ειδικά για την εξυπηρέτηση όσων εκλογέων έχουν απωλέσει την ταυτότητά τους, έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε από την έναρξη της ψηφοφορίας, τα Γραφεία Ταυτοτήτων να είναι ανοικτά.

_ Η αναγνώριση των στρατιωτικών και αυτών που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Σταυροί προτίμησης

Οι σταυροί προτίμησης στα ψηφοδέλτια είναι:

* 1 για τις περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 βουλευτές,
   * μέχρι 2 στις περιφέρειες με 4 έως και 7 έδρες,
   * μέχρι 3 σε αυτές με 8 έως και 12 έδρες και
   * μέχρι 4 σε όσες εκλέγονται πάνω από 13 βουλευτές.

Πού ψηφίζω;

Οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν
από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (http://www.ypes.gr),
από την τηλεφωνική γραμμή 1564, (λειτουργεί όλο το 24ωρο),
από τα ΚΕΠ (λειτουργούν το Σάββατο και την Κυριακή από 08.00 ως 18.30) από τις επτά τηλεφωνικές γραμμές της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ:
210 3233040, 210 3233044, 210 3233047, 210 3233049, 210 3233055, 210 3741146, 210 3741147.

Τέλος, ειδικά οι εκλογείς της Νομαρχίας Αθηνών μπορούν να καλέσουν και στον αριθμό 1539, ο οποίος λειτουργεί με ευθύνη της Νομαρχίας Αθηνών.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Πάντως σχετικά με τα κόμματα που δε θα μπουν στη βουλή
πάλι άκουσα πως η ψήφος θα μοιραστεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης
(ότι να ναι είναι λέει ο καθένας. Οι νόμοι έχουν παράθυρα μου φαίνεται και υπάρξει δεν υπάρξει αυτοδυναμία, αυτοδυναμία θα υπάρξει......)

με λίγα λόγια, δε δίνει αυτοδυναμία μία ψήφος σε ένα κόμμα που μπορεί να πάρει 2%

Από την άλλη σε περίπτωση που δε μπει -το ΜΕΡΑ πχ- θα πάρει ένα  ποσοστό χρημάτων που του αναλογούν, αν το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο (για μικρό δεν ξέρω)
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Lifo έγραψε:In short, δε χρειαζόμαστε αμιγώς οικολογικά κόμματα. :)
Διαφωνώ κάθετα. Το ότι ένα κόμμα είναι οικολογικό δεν σημαίνει πως δεν έχει θέσεις και για τα άλλα πολιτικά ζητήματα, κάθε άλλο! Δες τις θέσεις των πράσινων οικολόγων π.χ.

Κατά τα άλλα, από αυτές τις εκλογές, το συμπέρασμα που έβγαλα, είναι πως η πλειοψηφία των ελλήνων δεν βάζει μυαλό με τίποτα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
temfeboy

..εμμμ.... όταν σου σκα το προεκλογικό "δωράκι" των επαγγελματικών δικαιωμάτων της ΣΕΜΦΕ λίγο πριν την κάλπη

όταν απο τους 90.000 που μπαίνουν στα σχολεία οι 87.000 είναι στο κόμμα και μόνο οι 3000 με ΑΣΕΠ (πληροφορία από ένα φίλο-ακόμα και λάθος να είναι προτείνω να ανοίξει και σε αυτό συζήτηση με άλλο topic) τι περιμένεις;

1η διόρθωση στην πληροφορία: όχι σχολεία, δημόσιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος temfeboy την Τρί Σεπ 18, 2007 4:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

προς λαπλας, βο, γκοντφαδερ, ραουντνιπλ και αλλους "υπερασπιστες των δημοκρατικων διαδικασιων"

στην ελλαδα εχουμε εγγεγραμμενες 9,919,222 ψυχες. βεβαια σε αυτες δεν υπολογιζονται ατομα που δεν ψηφιζουν (οπως ανηλικοι, μεταναστες, κρατουμενοι). γενικα ο πληθυσμος της ελλαδας ειναι 13 μυρια... απο τις 9,919,222 ψηφισαν 7,354,407 ψυχες... απο αυτες τις 7,354,407 το πρωτο κομμα το στηριξαν 2,994,822 ταλεποροι...... που ειναι περιπου το 1/3 των εγγεγραμμενων ή ακομα χειροτερα το λιγοτερο απο το 1/4 του συνολικου πληθυσμου της χωρας, αλλα και στην τελικη το 42% οσων ψηφισανε... και εδω γινεται το μαγικο! αυτοι οι κρετινοι θα κυβερνησουν (οχι για πολυ γιατι θα μας βρουν απεναντι τους)
να την χαιρεστε τετοια δημοκρατια... περαστικα

συγχαρητηρια γενικα στην αριστερα που (ακομα και αν δεν αρεσει ουτε σε εμας να κανουμε προσθαισεις) φτανουμε γυρω στο 1 μυριο...

ο αγωνας ξεκινησε...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Φίλε Χαμένε, καταλαβαίνω αυτό που λες.
75% ψήφισαν, 42% πήρε η Ν.Δ. Δηλαδή 0,75*42%=31,5% ψήφισαν τη Ν.Δ.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με την αποχή στέλνουν μήνυμα, ας το ξανασκεφτούν. Το μήνυμά τους διαρκεί όσο διαρκεί η στιχομυθία του δημοσιογράφου με τον πολιτικό:
- Η αποχή έφτασε στο 25%, ποσοστό ρεκόρ. Τι έχετε να πείτε;
- Μπλα μπλα μπλα (=ζμπούτσαμ, εγώ βγήκα πρώτο κόμμα).
- Μάλιστα, ας περάσουμε τώρα σε ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα ... ... ...

Πραγματικό μήνυμα για μένα έδωσαν οι μάγκες που ψήφισαν Οικολόγους Πράσινους και τα 3 μικρά κόμματα της Βουλής. Ειδικά οι τελευταίοι θα ακούγονται (ελπίζω) καθημερινά στο Κοινοβούλιο.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
sergios

Δημοσίευση από sergios »

1 εκατομμυριο... είστε πολλοι δηλαδή. 1/13 τεράστιο ποσοστό...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Remali tis Fokionos Negri έγραψε:
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με την αποχή στέλνουν μήνυμα, ας το ξανασκεφτούν. Το μήνυμά τους διαρκεί όσο διαρκεί η στιχομυθία του δημοσιογράφου με τον πολιτικό:
- Η αποχή έφτασε στο 25%, ποσοστό ρεκόρ. Τι έχετε να πείτε;
- Μπλα μπλα μπλα (=ζμπούτσαμ, εγώ βγήκα πρώτο κόμμα).
- Μάλιστα, ας περάσουμε τώρα σε ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα ... ... ...
Οσοι παλι επελεξαν την αποχη οχι για να δοσουν καποιο μηνυμα στα κοινοβουλευτικα λαμογια και επααγελματιες πολτικους, αλλα πολυ απλα επειδη απαξιωνουν το συστημα αυτο και δε περιμενουν να αλλαξει κατι μεσα απο κει - αποψη μου - μια χαρα εκαναν... Δε βρισκω γιατι πρεπει να ειναι ολοι λατρεις της αστικης (κυνοβολευτικης) δημοκρατιας και των θεσμων της....
Remali tis Fokionos Negri έγραψε:Πραγματικό μήνυμα για μένα έδωσαν οι μάγκες που ψήφισαν Οικολόγους Πράσινους και τα 3 μικρά κόμματα της Βουλής. Ειδικά οι τελευταίοι θα ακούγονται (ελπίζω) καθημερινά στο Κοινοβούλιο.
Πολυ ηχηρο μηνυμα... νομιω πως μπορουμe πλεον να ελπιζουμε σε μια μεγαλη αλλαγη. Η κυβερνηση θα αλλαξει τα σχεδια της! :P

Αν τελετυαιους εννοεις το ΛΑΟΣ, ναι θα ακουγονται... ειδικα ο γεωργιαδης που εχει παρει το κολλάι του τηλεπλασιε και μιλαει με τις ωρες!!! Περιμενω τη στιγμη που θα ωρυεται στη βουλη κρατωντας ενα βιβλιο... θα ειναι στανταρ η καλυτερη κωμικη φοτο της χρονιας!  :P
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

1 εκατομμυριο... είστε πολλοι δηλαδή. 1/13 τεράστιο ποσοστό...

κατα 2/3 λιγοτεροι απο εσας... αλλωστε δεν ειναι ποσοτικο το θεμα... ειναι ποιοτικο....
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

75% ψήφισαν, 42% πήρε η Ν.Δ. Δηλαδή 0,75*42%=31,5% ψήφισαν τη Ν.Δ.
Δηλαδη εχουμε κυβερνηση μειοψηφιας????? Oh mon dieu!

Περιμενω με αγωνια τη δηλωση Ρουσσοπουλου με την οποια θα καυτηριαζει την μειοψηφια που αντιπροσωπευει το 30% και παρ ολα αυτα κυβερνα τον τοπο και αποφασιζει για τους υπολοιπους (κατα τα προτυπα της αναλογης δηλωσης του για την ποσδεπ).

Οσοι παπαγαλιζαν την επιχειρηματολογια ρουσσοπουλου, τι εχουν να πουν?
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”