Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

Δημοσίευση από drcypher »

in.gr έγραψε:Στη 1.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ζητήσει διάλυση της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

[..]
Πηγή: in.gr

Τέτοιες μεταρρυθμίσεις είναι κρίμα να μείνουν στη μέση... :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

πολυ ωραια πραγματα... το πολιτικο σκηνικο αλλαζει... ολα αλλαζουν και μενουν ιδια τα παντα.
οι σκεψεις ενος χαζου:
ανακοινωθηκαν εκλογες σε λιγοτερο απο εναν μηνα απο τωρα που σημενει προεκλογικη περιοδος 15 ημερων που σημενει οτι η προεκλογικη περιοδος σταματαει απο 1η Σεπτεμβρη. Ποσοι ομως εχουν τελιωσει τις διακοπες τους μεχρι τοτε??? δασκαλοι συνταξιουχοι φοιτητες συμβασιουχοι που μεχρι τωρα εχουν φαει το αγγουρι βρισκονται ως επι το πλειστον σε παραλιες και λιαζονται. ηταν τοσο δισκολο να πανε οι εκλογες στις 23 ή στις 30 σεπτεμβρη???
το πασοκ ζηταει εκλογες εδω και 3 μηνες αλλα η υπεραματη κυβερνηση που βγαζει την σημαια της δημοκρατιας και της επανιδρυσης του (εκφυλισμενου) κρατους σαν τον κλεφτη παιρνει αποφασεις για εμας χωρις εμας... τι προτοτυπο ομως... δεν μας ειχε συνηθισει καθολου σε τετοια... στα ψιλα γραμματα περναει το γεγονος οτι μετα τις 30 δεν θα μπορουν να γινουν δημοσκοπισεις (που οπως και ναχει επηρρεαζουν τους δγδα-δες.
αυτο εχει ομως και ενα θετικο... δεν θα τους φαμε στην μαπα παραπανω απο 15 μερες ενω θα σταματησουν κατα πασα πιθανοτητα και οι επαναληψεις στα καναλια, μα αυτο λιγη σημασια εχει.
ενα δευτερο ποιντ ειναι το εξεις: ανακοινωνονται επισημως οι εκλογες την ωρα των ειδησεων... ΟΚ θα μου πεις ετσι γινεται παντα...
ο κυριος ρουσοπουλος ομως, γνωστο δημοσιογραφικο λαμογιο που ξερει και 10 πραγματα παραπανω δεν γνωριζε πως εκεινη την ωρα ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΠΕΝΤΕΛΗ??? οι εμπρηστες πανε για ακομα μια φορα να αποπροσανατολισουν τον κοσμο οπως τοσο καλα ξερουν.
ενα τριτο θεματακι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι η προωθηση κομματων απο τα καναλια. Αντιπολιτευση ειναι η το πασοκ και το λαος??? γιατι εχω βαρεθει να βλεπω απο καναλι σε καναλι ντορα μπακογιαννη με εναν πασοκο και τον αδωνη γεργιαδη... απο ποτε μπηκε ρε παιδια το λαος στην βουλη και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι??? κκε και συν δεν αξιζουν ομιλιτη???

αυτα τα ολιγα... το κριμα ειναι πως θα βρεθουν ανθρωποι που θα τους ψηφισουν....
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

O_Xamenos έγραψε: ενα τριτο θεματακι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι η προωθηση κομματων απο τα καναλια. Αντιπολιτευση ειναι η το πασοκ και το λαος??? γιατι εχω βαρεθει να βλεπω απο καναλι σε καναλι ντορα μπακογιαννη με εναν πασοκο και τον αδωνη γεργιαδη... απο ποτε μπηκε ρε παιδια το λαος στην βουλη και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι??? κκε και συν δεν αξιζουν ομιλιτη???
Τς τς τς...
Χαμένε, οι εκλογές είναι για όλους του Έλληνες: και τους δεξιούς και τους ακροδεξιούς!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

τουλαχιστον ο παπαθεμελης ανηκει στον κεντροο χωρο!!!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί επί των ημερών μας να δούμε συγκυβέρνηση ΛΑΟΣ με ΠΑΣΟΚ, ειδικά εάν ο Συνασπισμός δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή. Μια φορά στα 4 χρόνια μας ακούνε, γράψτε ότι έχετε να τους πείτε στα ψηφοδέλτια. Πιο πολύ τόπο θα πιάσει.
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Μακάρι να ήταν έτσι Νίο...
Ό,τι γράφεις το διαβάζει (μην φανταστείς ολόκληρο το κατεβατό...) μόνο ο πρώτος από την επιτροπή, το δηλώνει άκυρο και το δείχνει φευγαλέα στους υπόλοιπους ίσα ίσα για να επιβεβαιώσουν την ακύρωση της ψήφου.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

εγώ πάντως θα ψηφίσω κωστάκι
Έδειξε μεγάλη ωριμότητα και σοβαρότητα αυτές τις ώρες
Φάνηκε ο αντρισμός στα λόγια του
Αυτές οι ώρες μας ενώνουν εθνικά,
με τον κωστάκι και με την ελιά.

πάντως και γαμώ τις δουλειές:
αναθεώρηση του 24
φωτιές και νεκροί
με καλό πατερναλισμό το παίζουμε και προστάτες τους
και κανένα απολύτως οικονομικό και πολιτικό κόστος

πόσο μάλλον να συζητούσαμε για το φιλοσοφικό κόστος που θα έπρεπε να επωμιστεί ο ατομικισμός και η παντελής έλλειψη οικολογικής σκέψης

:( θέλω και γω λαμογές
δεν πειράζει και μένα ζμπούτσαμ
το μόνο που έχω να παραπονεθώ
στην πολιτική ηγεσία είναι η πτώση των ανέμων
θέλω αύξηση ανέμων να μπορώ να κάνω windsurf!!!
έλεος. αν δεν ικανοποιήσουν την επιθυμία μου δε θα ψηφίσω ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσω ΛΑΟΣ για να σκάσουνε
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Remali symfwna apolyta kai sta 2 soy post.

Kata tin gnwmi moy oi ekoges simera den einai tpt parapanw apo to prokallyma toy synexi viasmou toy laou apo tin astiki taxi.
Mexri omws na erthei i stigmi oi apo panw na min mporoyn na kyvernisoyn kai oi apo katw na min theloyn na kyvernithoyn apotelei ti monadiki stigmi poy mporoume me tin psifo mas na deixoume oti tous pirame xampari.

An, loipon, kapoios thelei na steilei sms as rixei mikro komma(ektos Laos).Kai na min nomizw oti xanetai h psigos toy. H xwra den prokeitai na vrethei se akyvernisia opws prospatoyn na peisoyn oi Prepederides.Sti Germania ftiaxan dieyrimeni kyvernisi synergasias Xriastianodimokratwn-Sosialdimokratwn.Lyseis typoy Neo eixan axia otan eimastan sxoleio kai pragmatika diavazontan apo oloi tin taxi.Simera symvainei oti leei to remali

Meta apo to mayro(staxtes ki apokaidia) poy epikratoi se oloi tin xwra  prasinoi kai ble poy tosa xronia kyvernane ton topo toys axize na toys mayrisoyne.
Άβαταρ μέλους
Επικοινωνία:

Τα πράσινα δέντρα μαύρισαν.
Ο μπλε ουρανός, μαύρισε κι αυτός.
Αξίζει να αποτυπωθεί αυτή η κατάσταση και στο ψηφοδέλτιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

απλα για οσους δεν το ξερουν και απο οτι ειδα με διαγωνιο διαβασμα δεν εχει γραφτει παραπανω τα λευκα αλλα και τα ακυρα προσμετρουνται υπερ του πρωτου κομματος.Αρα το νου σας...

εγω ειχα σκοπο να ριξω ακυρο αλλα τωρα που το εμαθα δεν εχω σκοπο να χαρισω σε κανεναν την ψηφο μου.

Παντως αν θελετε τη γνωμη μου αυτο ειναι μεγαλο λαθος γιατι το λευκο ουσιαστικα εκφραζει οχι μονο την ουδετεροτητα των πολιτων αλλα και την δυσφορια τους προς την υπαρχουσα πολιτικη κατασταση

Απο την αλλη δεν περιμενω οτι σε μια χωρα που αναβουν 300 μετωπα φωτιας ταυτοχρονα θα ισχυε κατι τετοιο.Ας μην ειμαστε πλεονεκτες....
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

skywalker έγραψε:απλα για οσους δεν το ξερουν και απο οτι ειδα με διαγωνιο διαβασμα δεν εχει γραφτει παραπανω τα λευκα αλλα και τα ακυρα προσμετρουνται υπερ του πρωτου κομματος.Αρα το νου σας...
Δεν έχει γραφτεί γιατί δεν ισχύει. Κάνε σε παρακαλώ έναν κόπο πρώτα και ξαναδιάβασε τα περί λευκής ψήφου, κι αν επιμένεις σ' αυτό που έγραψες παραπάνω το συζητάμε ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Ισχύει πάντως το ότι το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή, ενισχύει την πλειοψηφία του πρώτου κόμματος, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο.

Προτιμήστε το άκυρο αν δεν σας εκπροσωπεί τίποτα, παρά να ρίξετε ψήφο σε Λεβέντη, Βεργή κλπ, εκτός κι αν δεν σας πειράζει που ενισχύετε την πλειοψηφία του πρώτου κόμματος.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Παιδιά, να το δούμε λίγο ήρεμα το πράγμα; Έχω ήδη ακούσει ότι "το λευκό και το άκυρο ενισχύουν το πρώτο κόμμα" από τον Αποστόλη. Μετά ο Μιχάλης γράφει "η ψήφος των πολύ μικρών κομμάτων ενισχύει τα δυο μεγάλα κόμματα". Το τελευταίο που περιμένω ν' ακούσω είναι πως αν ψηφίσω ΚΚΕ θα είναι σαν να ενισχύω τα 2 μεγάλα κόμματα.

Το τι ισχύει "σίγουρα" ή "όχι σίγουρα" καλό θα ήταν να το παρουσιάσουμε λίγο πιο αναλυτικά, να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του, αλλιώς (και χωρίς να είναι κάτι προσωπικό) προτείνω να αγνοούνται πληροφορίες γύρω από την εκλογική διαδικασία και τον εκλογικό νόμο που θεμελιώνονται πάνω στο επιχείρημα "το ξέρω σίγουρα", "μου το έχει πει έγκυρη πηγή", "απ' όσο νομίζω/θυμάμαι έχει ξαναγίνει", κτλ..

Μιχάλη, αν θες γράψε τι εννοείς και πώς δουλεύει ο μηχανισμός που ενισχύει π.χ. το ΠΑΣΟΚ μέσω του Λεβέντη.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό αυτό που λέει ο Neo. Από τη στιγμή που για την κατανομή των εδρών προσμετρώνται μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια, από τη στιγμή που οι ψήφοι που έχει πάρει ο Λεβέντης, ο Βεργής, το ΚΚΕμλ και ούτε ο καθ'εξής είναι έγκυρες, και από τη στιγμή που για να πάρει κάποιος έδρα (να μπει στη βουλή) χρειάζεται 3% minimum, αν το άθροισμα των ποσοστών όλων των μικρών κομμάτων είναι 1% πχ (δηλαδή 3 έδρες), ποιός θα τις πάρει? Μήπως θα τις μοιραστούνε?

Η λογική από την πραγματικότητα όμως, πιθανώς να απέχουν πολύ, επομένως θα ήθελα να ακούσω κι εγώ από το Μιχάλη από που το ξέρει ότι ισχύει αυτό...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theos την Κυρ Αύγ 26, 2007 6:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Νeo έγραψε:Ισχύει πάντως το ότι το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή, ενισχύει την πλειοψηφία του πρώτου κόμματος, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο.
Ο εκλογικός νόμος το λέει Κώστα. Αυτός που ψήφισε η ΝΔ. Οι πιο παλιοί (που έχετε παρακολουθήσει έστω και μια φορά τι γίνεται με τις εκλογές) θα ξέρετε ότι όλα τα κόμματα μέχρι τώρα κυνηγούσαν τις μονοεδρικές περιφέρειες.

Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή στη ΝΕΤ που εξηγούσε εκπρόσωπος από την εταιρεία που έχει αναλάβει την μηχανοργάνωση των εκλογών, κι έδωσε ένα παράδειγμα. Με ποσοστό δικομματισμού 85% (εφικτό όπως φαίνεται) αλλά με δύο διαφορετικές εκδοχές.

α) ΛΑΟΣ και ΣΥΝ να μπουν Βουλή
β)Ένα εκ των ΛΑΟΣ και ΣΥΝ να μην μπει στη Βουλή αλλά να έχει ποσοστό κοντά στο 3%

Η δiαφορά των εδρών των δύο πρώτων κομμάτων ήταν περίπου 20-25 εις βάρος του 2ου. Αρκετά σημαντική, δε νομίζετε;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”