Περί Χριστού

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Είμαι επιστήμων και πιστεύω ότι...

Το δημοψήφισμα λήγει την Κυρ Μάιος 03, 2009 2:38 am

Ο Χριστός πέθανε, αναστήθηκε, επέστρεψε και αναλήφθηκε (κάνει και ρίμα)
5
13%
Ο Χριστός πέθανε, αναστήθηκε και επέστρεψε απλά για να την πει στο Θωμά
5
13%
Ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε (όλο ξεχνάω τη συνέχεια)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ο Χριστός πέθανε (σκέτο)
9
23%
Ο Χριστός είναι Θεός
1
3%
Ο Χριστός και ο Χρήστος
3
8%
Δε ψηφίζω σε ψηφοφορίες
3
8%
Ο Χριστός (σω)ζει
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ο Έλβις ζει
8
20%
Ο Χριστός δεν υπήρξε ποτέ
6
15%

Σύνολο ψήφων: 40

papagalakos

Re: Περί Χριστού

Δημοσίευση από papagalakos »

abakas7 έγραψε: @papagalakos: Ζητάς επιστημονικές εξηγήσεις για κάποια θαύματα αλλά εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις να είσαι σωστά καταρτισμένος επιστημονικά. Δεν ξέρω σε ποιό εξάμηνο είσαι αλλά όταν κάνεις Θερμοδυναμική θα καταλάβεις γιατί το σύμπαν δεν μπορεί να είναι άπειρο και αιώνιο.
Μπορείς βέβαια να κάνεις και μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις "2ος θερμοδυναμικός νόμος", "Hubble διαστολή του σύμπαντος", "Einstein κοσμολογική σταθερά". :wink:
Δεν έχω ιδέα από θερμοδυναμικούς νόμους. Δεν διατύπωσα άποψη δική μου. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από μέρος της επιστημονικής κοινώτητας. Νομίζω βέβαια οτι ξέρω σε τι αναφέρεσαι όταν λές για θερμοδυναμική και σύμπαν (έχω ασχοληθεί με αστρονομία), αλλά δεν θα επεκταθώ πολύ. Αν θυμάμαι καλά είναι μια εικασία στον κλάδο της κοσμολογίας. Κι αυτό που σου λέω εγώ είναι εικασία, σύμφωνοι. Όμως και οι δύο εικασίες βασίζονται στη λογική και τη παρατήρηση. Αν θες να μιλήσουμε έτσι, σύμφωνοι. Αλλά τεκμήρια του τύπου "θαύμα", δεν αποτελούν αποδείξεις.
Τα "δεν είναι άπειρο κι αιώνιο", οδηγούν στο εύλογο ερώτημα: και μετά τι; Τοίχος;
Θα ήθελα να μου αναλύσεις αν έχεις χρόνο την ιδέα της πεπερασμένης διάστασης και ζωής του σύμπαντος. Ή κάποιο link.
ami
Real Name: irini
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από ami »

o_apolytos έγραψε:Γιατί δεν παντρεύτηκε ο Ιησούς; Γιατί δεν έκανε παιδιά; Γιατί δεν πήγε με καμιά τουλάχιστον;

Υ.Γ.: Σόρρυ για την ειρωνεία, αλλά θα ήθελον να μου απαντήσεις με χαρά
Ο Ιησούς προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση απλά να πάει με κάποια γιατί αυτό θα ήταν αμαρτία και κατά συνέπεια δεν θα είχε νόημα η σταυρική του θυσία. Επιπλέον δεν παντρεύτηκε γιατί δεν το είχε ανάγκη.Ήταν γιος του Θεού και είχε καταφέρει να αγνοήσει και να ξεπεράσει τις επιθυμίες που έχουν συνήθως οι άνθρωποι όπως το να ερωτευτούν κτλ. Ήρθε στη γη για έναν συγκεκριμένο σκοπό και αυτός ήταν να λυτρώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία ζώντας μια άγια ζωή ,πεθαίνοντας μαρτυρικά και με το να αναστηθεί και να αναληφθεί.Επίσης δεν παντρεύτηκε γιατί τον ευχαριστούσε το να είναι στην παρουσία του Πατέρα και αυτό τον γέμιζε.Ήθελε να κάνει μόνο το θέλημα Του και είχε συμφωνήσει να ακολουθήσει το σχέδιο για την σωτηρία μας ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πεθάνει μόνος πάνω στο σταυρό χωρίς τον Πατέρα.Ο χρόνος του εδώ στη γη ήταν καθορισμένος και δεν γινόταν να τον σπαταλήσει για να κάνει οικογένεια καθώς έπρεπε να αποδείξει ότι είναι γιος Θεού.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

papagalakos έγραψε: Δεν έχω ιδέα από θερμοδυναμικούς νόμους. Δεν διατύπωσα άποψη δική μου. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από μέρος της επιστημονικής κοινώτητας. Νομίζω βέβαια οτι ξέρω σε τι αναφέρεσαι όταν λές για θερμοδυναμική και σύμπαν (έχω ασχοληθεί με αστρονομία), αλλά δεν θα επεκταθώ πολύ. Αν θυμάμαι καλά είναι μια εικασία στον κλάδο της κοσμολογίας. Κι αυτό που σου λέω εγώ είναι εικασία, σύμφωνοι. Όμως και οι δύο εικασίες βασίζονται στη λογική και τη παρατήρηση. Αν θες να μιλήσουμε έτσι, σύμφωνοι. Αλλά τεκμήρια του τύπου "θαύμα", δεν αποτελούν αποδείξεις.
Τα "δεν είναι άπειρο κι αιώνιο", οδηγούν στο εύλογο ερώτημα: και μετά τι; Τοίχος;
Θα ήθελα να μου αναλύσεις αν έχεις χρόνο την ιδέα της πεπερασμένης διάστασης και ζωής του σύμπαντος. Ή κάποιο link.
παπαγαλακο στα υπολοιπα συμφωνουμε αλλα η αποψη οτι "το συμπαν δεν ειναι απειρο και αιωνιο" (αλλα διαστελεται και δημιουργηθηκε λογω της μεγαλης εκρηξης) ειναι η κυριαρχη στην επιστημονικη κοινοτητα..
ami έγραψε:Ο Ιησούς προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση απλά να πάει με κάποια γιατί αυτό θα ήταν αμαρτία και κατά συνέπεια δεν θα είχε νόημα η σταυρική του θυσία. Επιπλέον δεν παντρεύτηκε γιατί δεν το είχε ανάγκη.Ήταν γιος του Θεού και είχε καταφέρει να αγνοήσει και να ξεπεράσει τις επιθυμίες που έχουν συνήθως οι άνθρωποι όπως το να ερωτευτούν κτλ. Ήρθε στη γη για έναν συγκεκριμένο σκοπό και αυτός ήταν να λυτρώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία ζώντας μια άγια ζωή ,πεθαίνοντας μαρτυρικά και με το να αναστηθεί και να αναληφθεί.Επίσης δεν παντρεύτηκε γιατί τον ευχαριστούσε το να είναι στην παρουσία του Πατέρα και αυτό τον γέμιζε.Ήθελε να κάνει μόνο το θέλημα Του και είχε συμφωνήσει να ακολουθήσει το σχέδιο για την σωτηρία μας ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πεθάνει μόνος πάνω στο σταυρό χωρίς τον Πατέρα.Ο χρόνος του εδώ στη γη ήταν καθορισμένος και δεν γινόταν να τον σπαταλήσει για να κάνει οικογένεια καθώς έπρεπε να αποδείξει ότι είναι γιος Θεού.
και με αυτον τροπο καταφερε να καταδικασει την ανθρωποτητα σε 20 αιωνες ενοχης απεναντι στο σεξ και στον ερωτα (που ακομα δεν εχει ξεπερασει εντελως)! ναι ενας θεος δεν εχει αναγκη αυτες τις ποταπες απολαυσεις..Δεν μας παρατατε ρε?

εξαιρετικα αφιερωμενο

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CvVdq0JXGIo[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος otinanai την Δευ Μάιος 04, 2009 7:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
papagalakos

ami έγραψε: Ο Ιησούς προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση απλά να πάει με κάποια γιατί αυτό θα ήταν αμαρτία
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ami έγραψε: Ήταν γιος του Θεού και είχε καταφέρει να αγνοήσει και να ξεπεράσει τις επιθυμίες που έχουν συνήθως οι άνθρωποι όπως το να ερωτευτούν κτλ.
Α τους μ@λ@κες... Επιθυμίες... Είδες; Γιατί, οι αρχαίοι που είχαν ολόκληρη θεότητα για τον έρωτα καλύτεροι ήταν; Χμμμ... Σιγά. Τσ τσ τσ. Βάρβαροι ιδολολάτρες. Στη κόλαση ρε.
ami έγραψε: Ήθελε να κάνει μόνο το θέλημα Του και είχε συμφωνήσει να ακολουθήσει το σχέδιο για την σωτηρία μας ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πεθάνει μόνος πάνω στο σταυρό χωρίς τον Πατέρα.
:lol: Συμφώνησε; Χα, φαντάσου λέει το Θεό και το Χριστο:
"Άντε πάνε ρε στραβάδι που κάθεσαι και δεν κάνεις τίποτα εδώ. Πάνε κάτω"
"οκ"
Λοιπόν, πέρα απ την πλάκα, αυτό είναι τεράστιο λάθος. Συμφώνησαν; Μόνος του; Τι λες; Ποιός με ποιόν; Να σου θυμίσω οτι πρόκειτε για τον ίδιο Θεό. Ομοουσία αδιαίρετη τριάδα.
papagalakos

otinanai έγραψε:
papagalakos έγραψε: Δεν έχω ιδέα από θερμοδυναμικούς νόμους. Δεν διατύπωσα άποψη δική μου. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από μέρος της επιστημονικής κοινώτητας. Νομίζω βέβαια οτι ξέρω σε τι αναφέρεσαι όταν λές για θερμοδυναμική και σύμπαν (έχω ασχοληθεί με αστρονομία), αλλά δεν θα επεκταθώ πολύ. Αν θυμάμαι καλά είναι μια εικασία στον κλάδο της κοσμολογίας. Κι αυτό που σου λέω εγώ είναι εικασία, σύμφωνοι. Όμως και οι δύο εικασίες βασίζονται στη λογική και τη παρατήρηση. Αν θες να μιλήσουμε έτσι, σύμφωνοι. Αλλά τεκμήρια του τύπου "θαύμα", δεν αποτελούν αποδείξεις.
παπαγαλακο στα υπολοιπα συμφωνουμε αλλα η αποψη οτι "το συμπαν δεν ειναι απειρο και αιωνιο" (αλλα διαστελεται και δημιουργηθηκε λογω της μεγαλης εκρηξης) ειναι η κυριαρχη στην επιστημονικη κοινοτητα..
Η επιστημονική κοινότητα; Δεν το ξέρω. Ενδεχομένος. Αλλά η επιστήμη είναι αρκετά αντιδημοκρατική για να ισχύει αυτό που λένε οι πολλοί. Καταλαβαίνω πως το εννοείς, αλλά αυτό δεν είναι αξιωματικό. Δεν θυμάμαι τώρα την ιστορία ακριβώς (θα το ψάξω), αλλά ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η παρουσίαση μιας μαθηματικής ιδιότητας των αριθμών που όχι απλά απορίφθηκε αλλα γελοιοποιήθηκε από το συνέδριο. Την απέδειξε ο Einstein λίγα χρόνια πριν το θάνατο του επιστήμονα. Ενδεικτηκό το παράδειγμα. Υπάρχουν κι άλλα.
Άβαταρ μέλους
otinanai

papagalakos έγραψε: Η επιστημονική κοινότητα; Δεν το ξέρω. Ενδεχομένος. Αλλά η επιστήμη είναι αρκετά αντιδημοκρατική για να ισχύει αυτό που λένε οι πολλοί. Καταλαβαίνω πως το εννοείς, αλλά αυτό δεν είναι αξιωματικό. Δεν θυμάμαι τώρα την ιστορία ακριβώς (θα το ψάξω), αλλά ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η παρουσίαση μιας μαθηματικής ιδιότητας των αριθμών που όχι απλά απορίφθηκε αλλα γελοιοποιήθηκε από το συνέδριο. Την απέδειξε ο Einstein λίγα χρόνια πριν το θάνατο του επιστήμονα. Ενδεικτηκό το παράδειγμα. Υπάρχουν κι άλλα.
Προφανως δεν λεω οτι "η επιστημονικη κοινοτητα" εχει παντα δικιο.. Απλα οταν δεν μπορω να αποδειξω το αντιθετο υιοθετω την καθιερωμενη αποψη σε τετοια θεματα.. (ουτε εγω εχω κανει ακομα θερμοδυναμικη κλπ)
papagalakos

Εικόνα
ami

Δημοσίευση από ami »

papagalakos έγραψε:
ami έγραψε: Ο Ιησούς προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση απλά να πάει με κάποια γιατί αυτό θα ήταν αμαρτία
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

[
Εννοούσα ότι θα ήταν αμαρτία αν δεν είχε προηγηθεί γάμος.
papagalakos έγραψε:Συμφώνησαν; Μόνος του; Τι λες; Ποιός με ποιόν; Να σου θυμίσω οτι πρόκειτε για τον ίδιο Θεό. Ομοουσία αδιαίρετη τριάδα.
Ο Θεός μπορεί να είναι ένας αλλά αποτελείται από τρεις διαφορετικές προσωπικότητες (Πατέρας, Γιος και Άγιο Πνεύμα)
Συνεπώς συμφώνησε ο Ιησούς με τον Πατέρα για την θυσία που έγινε για χάρη μας πριν ακόμα δημιουργηθεί ο κόσμος σύμφωνα με την Γραφή.
otinanai έγραψε:και με αυτον τροπο καταφερε να καταδικασει την ανθρωποτητα σε 20 αιωνες ενοχης απεναντι στο σεξ και στον ερωτα (που ακομα δεν εχει ξεπερασει εντελως)! ναι ενας θεος δεν εχει αναγκη αυτες τις ποταπες απολαυσεις..Δεν μας παρατατε ρε?
Δεν είπα ότι καταδικάζει το σεξ ο Θεός ίσα ίσα που εκείνος το δημιούργησε. Δεν μας ζήτησε ποτέ να απέχουμε από αυτό αλλά είναι αμαρτία να γίνεται πριν το γάμο.Επίσης ως πνεύμα που είναι δεν έχει σώμα οπότε ο ίδιος δεν έχει ανάγκη να κάνει σεξ.
papagalakos

ami έγραψε:
papagalakos έγραψε:

[
Εννοούσα ότι θα ήταν αμαρτία αν δεν είχε προηγηθεί γάμος.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ami έγραψε:
papagalakos έγραψε:Συμφώνησαν; Μόνος του; Τι λες; Ποιός με ποιόν; Να σου θυμίσω οτι πρόκειτε για τον ίδιο Θεό. Ομοουσία αδιαίρετη τριάδα.
Ο Θεός μπορεί να είναι ένας αλλά αποτελείται από τρεις διαφορετικές προσωπικότητες (Πατέρας, Γιος και Άγιο Πνεύμα)
Συνεπώς συμφώνησε ο Ιησούς με τον Πατέρα για την θυσία που έγινε για χάρη μας πριν ακόμα δημιουργηθεί ο κόσμος σύμφωνα με την Γραφή.
Χαχα. Δηλαδή πως το φαντάζασαι; Δύο μουσάτοι που συζητάνε και συμφωνουν;
Σύμφωνα με τηβ γραφή αυτή η συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει πριν φτιαχτεί ο κόσμος. Ο Θεός τότε δεν γνώριζε οτι οι πρωτόπλαστοι θα αμαρτήσουν. Ελεύθερη βούληση

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Μην τα βάζετε με τις θρησκείες. Πρόκειται για διάφορα ήθη και έθιμα, τα οποία θα ξεπερνιούνται όσο η ανθρωπότητα προοδεύει. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τίποτα με το να σφάζεστε μεταξύ σας για το αν θα πρέπει να "ρίξουμε σκατά στους παπάδες" ή για το αν θα πρέπει να "υπακούσουμε στις εντολές του Θεού". Αφήστε τον άλλο να πιστεύει ό,τι θέλει. (Τι σας νοιάζει στο κάτω κάτω?). Κάποια στιγμή θα καταλάβουν οι πολλοί τι πραγματικά παίζεται...

Λοιπόν...ως άνθρωποι δεν μπορούμε να ξέρουμε/αποδείξουμε άμα υπάρχει Θεός ή όχι, (μπορεί και να υπάρχει, μπορεί και να μην υπάρχει). Αλλά ως θνητοί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την παρουσία αυτού του όντος που πολλοί καλούν Θεό.

Για τους αισιόδοξους, ίσως να μάθετε την αλήθεια μόλις πεθάνετε.

Για αυτό σταματήστε να ασχολείστε με αυτό το θέμα...γιατί έχω προσέξει ότι πολλή ενέργεια σπαταλιέται για αυτά... Κοιτάξτε να είστε καλοί και μην κάνετε τη ζωή πατίνι στους υπόλοιπους κακομοίρηδες που δεν φταίνε σε τίποτα. ( Και μια και στα τελευταία post ακούγονται πολλά περί της συνουσίας :P , κάντε και λίγο σεξ, κακό δεν είναι :lol: .)

Feeling, your lifespan may be rather short - you better live fast! (Σοφή ρήση αυτή.)

Just my 2 cents. :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chris την Δευ Μάιος 04, 2009 8:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Αυτό που έλεγες για το αιώνιο Σύμπαν, κατά βάση προέρχεται αν θυμάμαι καλά από κάποιες αρμηνείες της κβαντικής θεωρίας που μπορούν να επιτρέψουν σε μια οντότητα σαν το Σύμπαν να περνά φάσεις διαστολής και συτολής σε μηδενικό μέγεθος χωρίς να είναι απαραίτητη μια αρχή στο χρόνο... Αλλά ακόμα καλά-καλά δεν καταλαβαίνουμε την ουσία της κβαντικής θεωρίας, οπότε παραμένει μη ελκυστική άποψη...
ami έγραψε:Δεν μας ζήτησε ποτέ να απέχουμε από αυτό αλλά είναι αμαρτία να γίνεται πριν το γάμο.
Δηλαδή όλοι όσοι έζησαν σε κονωνίες όπου ο θρησκευτικός χριστιανικός γάμος δεν ήταν θεσμοθετημένος, ή δεν είχαν τη δυνατότητα να παντρευτούν επειδή δεν είχαν τα ποσά που ζητά η εκκλησία για ένα γάμο, ή για όποιον άλλο λόγο, πώς θα κριθούν δηλαδή?
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
ami

Δημοσίευση από ami »

papagalakos έγραψε:Σύμφωνα με τηβ γραφή αυτή η συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει πριν φτιαχτεί ο κόσμος. Ο Θεός τότε δεν γνώριζε οτι οι πρωτόπλαστοι θα αμαρτήσουν. Ελεύθερη βούληση
Πού το στηρίζεις ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει πριν φτιαχτεί ο κόσμος? Η Γραφή δεν το λέει ουθενά αυτό.Ο Θεός γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα αμαρτήσει αλλά σύμφωνα με τη Γραφή (Ιωάννης 3-16) μας αγάπησε τόσο που έκανε τα πάντα για να μας φέρει πάλι κοντά Του.Γνώριζε ότι θα αμαρτούσαμε και πριν ακόμα φτιαξει τον κόσμο έιχε σχέδιο για το πώς θα μας βοηθήσει.Αυτό ειναι επίσης γραμμένο στην πρώτη επιστολή του πέτρου (Ά Πέτρου 1-20)"ο οποίος ήταν μεν προορισμένος πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, φανερώθηκε όμως στους έσχατους καιρούς για σας,"
Άβαταρ μέλους
otinanai

Falgorn έγραψε:
ami έγραψε:Δεν μας ζήτησε ποτέ να απέχουμε από αυτό αλλά είναι αμαρτία να γίνεται πριν το γάμο.
Δηλαδή όλοι όσοι έζησαν σε κονωνίες όπου ο θρησκευτικός χριστιανικός γάμος δεν ήταν θεσμοθετημένος, ή δεν είχαν τη δυνατότητα να παντρευτούν επειδή δεν είχαν τα ποσά που ζητά η εκκλησία για ένα γάμο, ή για όποιον άλλο λόγο, πώς θα κριθούν δηλαδή?
Ρε μεγαλε βρηκες και εσυ ερωτηση να κανεις στην τυπισα.. εχω την εντυπωση πως σε ενα διαλογο μαζι της πρεπει να αρχισουμε απο τα πολυ βασικα που μαλλον διαφωνουμε
papagalakos

ami έγραψε:
papagalakos έγραψε:Σύμφωνα με τηβ γραφή αυτή η συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει πριν φτιαχτεί ο κόσμος. Ο Θεός τότε δεν γνώριζε οτι οι πρωτόπλαστοι θα αμαρτήσουν. Ελεύθερη βούληση
Πού το στηρίζεις ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει πριν φτιαχτεί ο κόσμος?

...;
ami έγραψε: Ο Θεός γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα αμαρτήσει
Έφτιαξε κάτι εξαρχής ελλατωματικό; Ας με επιβεβαιώσει κανένας άλλος χριστιανός οτι ο σύντροφος ami δεν τη παλεύει.
ami έγραψε: Γνώριζε ότι θα αμαρτούσαμε και πριν ακόμα φτιαξει τον κόσμο έιχε σχέδιο για το πώς θα μας βοηθήσει.
:lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Αν είναι έτσι, αν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως θα γινόταν το προπατορικό αμάρτημα, τότε ουσιαστικά δεν υπήρξε καμμία επιλογή. Πού βρίσκεται η ελεύθερη βούληση? Είναι αγαπημένο επιχείρημα πως το γεγονός ότι ο θεός έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να αμαρτήσει ήταν για να του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει ελεύθερα. Αλλά αν ήταν γνωστή εκ των προτέρων η αμαρτία, τότε δεν υπήρξε ποτέ πραγματική επιλογή. Η ελεύθερη βούληση είτε δεν υπάρχει, είτε είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Οπότε, είτε ο άνθρωπος δεν είναι δημιουργημένος καθ' εικόνα του θεού όσον αφορά την ελεύθερη βούληση, είτε ούτε ο θεός έχει (πραγματική) ελεύθερη βούληση και απλά εκτελεί το χρέος του στην ιστορία.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”