Και σε αυτή τη φάση θα σε απολύσει. Να δω χωρίς συστάσεις τί δουλειά θα ξαναβρείς, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια.msl έγραψε:Στη συνέντευξη συνήθως δεν αποδεικνύεις τις ικανότητές σου. Θα σε ρωτήσει κάποια γενικά πράγματα, αλλά στη πορεία της δουλειάς θα φανεί τι ξέρεις.LocknLoad έγραψε:Ομως αυτος που θα δει "βαθμος ταδε" δεν ειναι βλακας και θα σε καλεσει για συνεντευξη πρωτα. Εκει θα μαθει αν εισαι λιγοτερο ή παραπανω απο το βαθμο σου
Το πώς θα επεξεργαστεί κάποιος τα δεδομένα είναι απόλυτα προσωπικό ζήτημα. Υπάρχουν αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν στο χέρι και αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν στον υπολογιστή.msl έγραψε:Υπάρχουν και φορές που θα χρειαστεί να επεξεργαστείς δεδομένα με το χέρι. Εκτός και αν έχεις σκοπό να λύνεις ολοκληρώματα μόνο με εργαλεία όπως το mathematica ή matlab.LocknLoad έγραψε:Μια μερα θα βγω απο τη σχολη με το πτυχιο μου, θα πιασω μια δουλεια και θα ερθει το αφεντικο μου και θα μου πει "Γραψε στην κολλα που εχεις μπροστα σου τις λυσεις των 3ων αυτων ολοκληροματων. Μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο το επιστημονικο σου κομπιουτερακι"
Πλάκα κάνεις μάλλον. Με 10 μέρες διάβασμα δεν γράφεις 5 στη Συναρτησιακή. Αλλά αν κάποιος με 8 είχε τη διάθεσει να δώσει όλα τα θέματα σε κάποιον αδιάβαστο (που σημαίνει ότι πρέπει να του τα γράψει όλα αναλυτικά γιατί αλλιώς δε θα καταλάβει Χριστό ο άλλος) με γειά του με χαρά του. Δικές του είναι οι λύσεις και ότι θέλει τις κάνει.msl έγραψε:Ναι .. πάρε για παράδειγμα τα δύσκολα μαθήματα της σχολής (για τους Μαθηματικούς), Συναρτησιακή Ανάλυση π.χ. που οι πιο πολλοί παλεύουν και θέλουν και 10 μέρες διάβασμα για ένα 5 και κάποιος αν του κάτσει μια καλή αντιγραφή μπορεί να πιάσει και το 8 .. Μια χαρά του κάθετε ολόκληρο θέμα και μπορεί να πάρει και βαθμό για την πλάκα του. Ξέρω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις ..Chris έγραψε:Το θέμα είναι ότι αυτός που αντιγράφει συνέχεια και δεν στρώνεται να διαβάσει, δεν θα πάρει καλύτερο βαθμό από αυτόν που είναι συνεπής. Είναι πρακτικά αδύνατον να του δώσεις ολόκληρο ατόφιο θέμα. Στην τελική ο εντιγραφέας απλά θα περάσει τη σχολή με το ζόρι και θα πιάσει κάποια δουλειά της πλάκας. Γιατί όπως είπε και ο LnL, θα καταλάβει ο εργοδότης τι πραγματικά του αξίζει.
Ο καθηγητής είναι μ@λ@κ@ς αν κρίνει αυστηρότερα άλλα γραπτά επειδή κάποιος έγραψε καλύτερα. Τα θέματα έχουν συγκεκριμένη βαθμολόγηση και αν είναι σωστά δεν έχει κανείς δικαίωμα να σου βάλει μικρότερο βαθμό επειδή του "άρεσε περισσότερο" μια άλλη λύση. Ο εργοδότης ας πρόσεχε ποιον προσέλαβε. Αν ήσουν αρκετά καλός υποψήφιος θα σε καλέσει αφού απολύσει τον άλλο.msl έγραψε: Ο εργοδότης μπορεί να καταλάβει τι του αξίζει, αφού εσύ έχεις χάσει τη θέση σου από αυτόν! Η στη περίπτωση της εξέτασης, αφού έχεις κοπεί σε μάθημα λόγω του τέλειου γραπτού του, σε περίπτωση που ο καθηγητής θεωρεί πως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο επίπεδό του και κρίνει πιο αυστηρά την προσπάθειά μας.
Παρέβλεψες τελείως και εσκεμένα το κομμάτι όπου σου λέει ότι θα έχεις χρόνο να τσεκάρεις τις πράξεις σου ΚΑΙ μόνος σου. Άλλωστε αυτά που λέει ο Κουρκουλής είναι μ@λ@κίες γιατί δε διδάσκει πουθενά στο μάθημα ποια αποτελέσματα είναι λογικά. Πάντα εξαρτάται από την άσκηση. Σε ένα πραγματικό κτίριο μπορείς να καταλάβεις πότε μια ροπή σε ένα σημαντικό σημείο είναι έξω από αποδεκτά όρια γιατί έχεις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Άσε που δεν είμαστε μηχανικοί...msl έγραψε:Το θέμα εδώ οδηγείται κάπως στο πώς να κάνεις σωστά μαθηματικές πράξεις μέσα σε μια εξέταση. Εγώ είπα πως δε πρέπει να απαξιώνουμε καθόλου τις μαθηματικές πράξεις! Το έχω παρατηρήσει σε εμένα πως αν δε δουλεύω τις πράξεις, μετά μου είναι δύσκολο να λύσω και απλά προβλήματα, στα οποία μετά από λίγη εξάσκηση πετάω. Το να κάνεις πράξεις είναι σαν ικανότητα .. που την αποκτάς με τον καιρό και την καλλιεργείς. Και δε μιλάω μόνο για αριθμητικές πράξεις πλέον, αλλά κάθε είδους πράξη.Chris έγραψε:Τα ίδια μας έλεγε ο Κουρκουλής.
"Άμα κάνετε λάθος πράξεις και πέσει το κτίριο τί θα γίνει?!?"
Όταν κάνεις σε πραγματικές συνθήκες τις πράξεις για το κτίριο, δεν θα έχεις ούτε την πίεση του χρόνου, ούτε το άγχος να μην πάει στράφι όλη η προετοιμασία που έκανες για να γράψεις αξιοπρεπώς. Κοινώς, δεν θα σου έχει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο (κάπως βαριά έκφραση αλλά anyway) για να κάνεις σωστά και γρήγορα τις πράξεις. Όταν πιάσεις δουλειά θα ελέγξεις τις πράξεις εσύ, ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά......
Και μετά κάποιος άλλος θα ελέγξει τις πράξεις ξανά και ξανά και ξανά...
Και μετά κάποιος άλλος θα τα ελέγξει και την επόμενη φορά.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.....
.
...
Νομίζω ότι κατάλαβες τι εννωώ.
Δε θα έχεις πάντα άτομα από πίσω σου να ελέγχουν τις κινήσεις σου. Και επιτέλους, ας μάθουμε λίγη υπευθυνότητα! Θα επαναπαυθείς στο γεγονός ότι κάποιος άλλος θα σε ελέγξει μετά οπότε μπορείς αβίαστα να κάνεις κάποιο λαθάκι;
Μην απαξιώνεις ένα μέτρο που δεν εφαρμόστηκε σωστά. Όταν έχεις να ξεσκιστείς στο διάβασμα για 7 άλλα μαθήματα, θα επιλέξεις να αφιερώσεις πολύ λίγο χρόνο σε αυτό που ο ίδιος ο καθηγητής αφήνει να γίνει μπάχαλο στην αίθουσα. Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγο λιγότερη χαλαρότητα.msl έγραψε:Αν οι εξετάσεις ήταν με ανοιχτά βιβλία θα είχαν άλλη δομή και θα ζητούσαν από εμάς άλλα πράγματα. Όπως πχ κάποια μαθήματα τα δίναμε με ανοιχτά βιβλία, αλλά σεβασμό προς το μάθημα δεν έδειχνε κανείς .. μέχρι που τα κάνανε με κλειστά και τώρα τουλάχιστον κάποιοι διαβάζουν μια φορά το μάθημα πριν το δώσουν.Chris έγραψε:Οι εξετάσεις είναι βάρβαρο σύστημα αξιολόγησης. Ο βαθμός που θα πάρεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με αποτέλεσμα να είναι εντελώς πλασματικός. Οι εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία είναι πολύ καλή μέθοδος εξέτασης που "εξουδετερώνει" πολλούς από τους προαναφερθέντες παράγοντες. Γιατί στην τελική, όταν θα δουλέψεις, θα έχεις μαζί σου πολλά βιβλία. Πολλά.
Αν είχαμε την ωριμότητα στη μελέτη που πρέπει, μπορεί και να το κάνανε με ανοιχτά βιβλία. Αλλά εμείς απέχουμε πολύ από αυτό.