Συζήτηση πάνω στις απεργίες του μετρό

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης
Facebook ID: 0

Re: Συζήτηση πάνω στις απεργίες του μετρό

Δημοσίευση από chArAls »

Malefino έγραψε:Υπάρχει ο αντιφασισμός της "δημοκρατίας", των "δημοκρατικών" κομμάτων, των αστικών Μ.Μ.Ε , των αστικών δικαστηρίων
Να το παίζουν αντιφασίστες για τους δικούς τους λογούς μπορούν, αλλά να το παίζουν φίλοι του εργαζόμενου δεν μπορούν? Απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου και μου τρως το ψωμί...
Malefino έγραψε:Πρώτα απ'όλα πες μου που άκουσες ότι γίνονταν ρουσφέτια. Που το άκουσες, ποιός στο είπε, που το είδες κ.λ.π. Φαντάζομαι δεν θα έχεις πηγές άλλες εκτός από mega, skai, τροκτικό, newsIt κ.λ.π αλλά τα ρουσφέτια που μπορεί να έκαναν μερικοί δεν είναι ποτέ λόγος να μην στηρίξεις έναν εργατικό αγώνα χιλιάδων ανθρώπων (εκτός κι αν όλοι αυτοί είχαν μισθό 50.000 € το μήνα). Οι άνθρωποι αυτοί είτε είχαν είτε δεν είχαν μεγάλο μισθό τώρα θα παίρνουν 500 ευρώ και οι μεταφορές θα περάσουν σε χέρια ιδιώτη και πάρα πολλοί από αυτούς θα απολυθούν. Αν σ'αρέσει αυτό τότε μην τον στηρίξεις. Αλλά να ξέρεις πως η θέση αυτή θα εχει και συνέπειες. Όχι μόνο ότι δεν θα έχεις τα μούτρα να τους το πεις κοιτώντας τους στα μάτια όταν συμβεί αλλά τ'ότι το μέλλον αυτό είναι γραμμένο και για σένα, εκτός αν έχεις πατέρα με επιχείρηση που θα στην κληροδοτήσει.
Άκου τώρα λίγο επειδή νομίζεις πως είσαι ο μόνος εδώ μέσα που έχει βγει από το αβγό και όλοι οι άλλοι παίζουμε πόκεμον.

Πέρα από το ότι δεν χρειάζεται να σου( και στον οποιονδήποτε άλλο) αποδείξω εγώ τη σαπίλα του δημοσίου , έχω δουλέψει σε κρατική επιχείρηση που ανήκει στην εθνική( ΠΟΛΥ γνωστό ξενοδοχείο φιλετάαααρα όλοι καταλαβαίνουν ποιο είναι).Παρόμοια κατάσταση με ΔΕΚΟ.Δεν περίμενα ούτε το μέγκα, ούτε το σκάι, ούτε εσένα( που πήγες σε μια απεργία και μας έγινες ειδικός)να μου πουν τι γίνεται.

Έχω δει τι πάει να πει και πασκε και διορισμοί δικών μας παιδιών και βλάχους του δημοτικού από λαντζέρηδες να παίρνουν μισθό σου-σεφ. Έχω κάτσει να κάνω τσιγάρο σε διάλειμμα και να ακούω για το τρίτο σπίτι που χτίζει ο σερβιτόρος που κουβαλάει μπουκάλια στη μασχάλη και κάνει μπαλάκια τη μύξα μπροστά στον πελάτη, έχω δει πως έπαιρναν πρώτες ύλες και γενικά πως δεν υπήρχε καμία ικανότητα, διορατικότητα και διάθεση για δουλειά. Από τους παλιούς εκεί μέσα ΜΟΝΟ ένας παμίτης, που του ζήτησα να πάω και βοηθός του, δούλευε και για να βγει η δουλειά έπρεπε να είναι στα μαχαίρια με όλο το προσωπικό και δουλεύαμε μαζί του και του μιλούσαμε μόνο ο γερμανός ο μάγειρας και οι 20άρηδες.Και τον συγκεκριμένο τον στήριζα και σε ποιο ακραίες «συνδικαλιές» από απλές απεργίες, γιατί δούλευε οπότε απαιτούσε δεδουλευμένα.

Και να έρθεις να μου τους στηρίξεις ψυχοπονιάρη( και όλοι οι άλλοι) μόνο όταν δουλέψεις μαζί τους και πρέπει να κάνεις κάθε μέρα διπλή δουλειά και πάλι να μην βγάζεις καλό αποτέλεσμα.

Και όσο για αυτούς που μπορεί να έπαιρναν μεγάλο μισθό και τώρα παίρνουν λίγα δεν συμφωνώ. Μείον πρέπει να παίρνουν, να γυρίσουν αυτά που πήραν και δεν τους άξιζαν.

Αυτά δάσκαλε. Oύτε το ύφος ,ούτε η επιδερμική γνώση σου στο αντικείμενο μου προσφέρουν έδαφος να πω τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις μαζί μου, απλά να σταματήσεις να νομίζεις πως είσαι ο μόνος που ξέρει, ότι η δικιά σου άποψη είναι η μόνη που δεν χειραγωγείται από το σύστημα, ή ότι είσαι ο μόνος που έχει δουλέψει στη ζωή του.
Εικόνα
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Αν όποιος απεργεί, όποτε απεργεί, λέτε ότι δεν έχει δίκιο γιατί στην πραγματικότητα είναι λαμόγιο, τότε που βρίσκονται όλοι αυτοί που υποφέρουν απ' τις περικοπές; Σε μία άλλη Ελλάδα σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν;

Έχω να πω πως εδώ υπάρχει μία παγίδα στην οποία έχουμε πέσει και εμείς. Τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ως λαό τους "αγανακτισμένους", τους απεργοσπάστες, τα καθίκια τσιράκια των αστών, και έχουν βαφτίσει τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους αντικαθεστωτικούς, τους απεργούς και τους αδικημένους είτε "τρομοκράτες", είτε "μπάχαλους", είτε δεν ξέρω τι άλλο, υποτιμώντας τους και κυρίως αφαιρώντας τους το δικαίωμα ίσης άποψης με τους πρώτους. Οι πρώτοι παρουσιάζονται ως λαός, οι δεύτεροι ως εχθροί του.
Λοιπόν, εγώ νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το να πείσουμε το κάθε ξεχαρβαλωμένο φερέφωνο και τον κάθε αντιδραστικό και εμείς που έχουμε ήδη πειστεί να προχωρήσουμε αδιαφορώντας για τη γκρίνια των πρώτων.
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Charal με εκπλήσσεις για τον παμιτη,και δεν στο γράφω κοροϊδευτικά.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

papagalakos II έγραψε:Αν όποιος απεργεί, όποτε απεργεί, λέτε ότι δεν έχει δίκιο γιατί στην πραγματικότητα είναι λαμόγιο, τότε που βρίσκονται όλοι αυτοί που υποφέρουν απ' τις περικοπές; Σε μία άλλη Ελλάδα σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν;

Έχω να πω πως εδώ υπάρχει μία παγίδα στην οποία έχουμε πέσει και εμείς. Τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ως λαό τους "αγανακτισμένους", τους απεργοσπάστες, τα καθίκια τσιράκια των αστών, και έχουν βαφτίσει τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους αντικαθεστωτικούς, τους απεργούς και τους αδικημένους είτε "τρομοκράτες", είτε "μπάχαλους", είτε δεν ξέρω τι άλλο, υποτιμώντας τους και κυρίως αφαιρώντας τους το δικαίωμα ίσης άποψης με τους πρώτους. Οι πρώτοι παρουσιάζονται ως λαός, οι δεύτεροι ως εχθροί του.
Λοιπόν, εγώ νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το να πείσουμε το κάθε ξεχαρβαλωμένο φερέφωνο και τον κάθε αντιδραστικό και εμείς που έχουμε ήδη πειστεί να προχωρήσουμε αδιαφορώντας για τη γκρίνια των πρώτων.
+1
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
rontrigez

Προς επίρρωση των όσων λέει ο παπαγάλος παραθέτω το κάτωθι λινκ:

http://www.rizospastis.gr/page.do?publD ... irection=1

ΥΓ: Προς admins. Το παραπάνω λινκ δεν το έβαλα για να "διαφημίσω" τον ριζοσπάστη. Αν βρείτε την ίδια είδηση σε άλλο ειδησεογραφικό τόπο κάντε την σχετική αντικατάσταση.
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Φαντάζομαι ότι θα εννοείς αυτό το θέμα που περιγράφει το παρακάτω link:

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231232629
There's no place like ::1
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

Malefino έγραψε:Καταλήγετε στο ίδιο συμπέρασμα. Ο πολίτης ενοχλείται από αυτό άρα η απεργία πρέπει να σταματήσει. Κι αν το 2ο μερικοί δεν το πιστεύετε εφόσον δεν σηκώνετε τα κουλά σας να το υπερασπιστείτε το κράτος και τα αφεντικά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το έκαναν. Να χέσω λοιπόν την διαφορετική σου ερμηνεία.
Ο πολιτης δεν "ενοχλειται", αλλα αντιτιθεται στην απεργια, αρα οσο και να συνεχιστει, δεν θα'χει κανενα αποτελεσμα.

Malefino έγραψε:
Katsarola έγραψε:Την συνδρομη του κρατους; Δηλαδη αν στα μεγκα και στα σκαι δεν εδειχναν τιποτα, θα στηριζαν ολοι; Εισαι μπουμπουνας;
Αν δεν έδειχναν τίποτα ίσως να είχε γίνει το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι τα mega και τα skai σας έδωσαν την λύση στην ταλαιπωρία σας περιτυλιγμένη ωραία με μία μεγάλη δόση εθνικού συμφέροντος, λύση στην κούρασή σας κ.λ.π. Δηλαδή οι ίδιοι που έχουν υπογράψει τα μνημόνια και τους μισθούς των 400€ ήρθαν και σας είπαν ότι νοιάζονται για εσάς κι εσείς τους πήρατε αγκαλιά.
Δεν συνομιλεις με την 50χρονη θεια σου την Ευλαμπια που βλεπει μεγκα και ψηφιζει ΝΔ απο παραδοση (καραμανλικια), ουτε με τον αντρα της τον Τακαρο (τεως πρασινοφρουρος, τωρα στηριζει συριζα για ενα νεο '81), οποτε ο δευτερος πληθυντικος ατυχης. Το οτι η αποψη μου δεν ταυτιζεται με την δικια σου δεν σημαινει ουτε οτι ειμαι χαζος ουτε πρετεντερολαγνος, οσο δυσκολο και αν σου φαινεται να το πιστεψεις.

Malefino έγραψε:Δεν με νοιάζει αν συμφωνούμε ρε. Δεν ήσουν στο αμαξοστάσιο. Γι'αυτό κάθομαι εδώ σαν μ@λ@κας και λέω 2 πράγματα έτσι ώστε στην επόμενη απεργία που θα γίνει να σε βρούν οι εργαζόμενοι δίπλα τους.
Η απεργία δεν είχε την στήριξη της κοινωνίας ολόκληρης αλλά είχε την στήριξη των οργανωμένων δυνάμεων της εργατικής τάξης. Από αριστερά κόμματα, πρωτοβουλίες, σωματεία, μαθητές από λύκεια του περιστερίου, συνδικαλιστές , αναρχικούς, αναρχοσυνδικαλιστές και όποιον άλλο σκεφτείς. Αλλά δυστυχώς όλοι εμείς δεν αρκούσαμε. Θέλουμε και εσένα λοιπόν.
Αν δεν συμφωνω θα ερθω εκει ρε; Κατανοεις τι γραφεις; Οσο για αριστερα κομματα, πρωτοβουλιες, λυκεια περιστεριου(ΛΟΛ) κτλ δεν μου λεει τιποτα η στηριξη τους, γιατι ειναι δεδομενη σε τετοιες κινητοποιησεις (δεν το λεω ως κατι αρνητικο).
Ειναι σαν να μου λες πως κατι (οτιδηποτε, η αληθεια ειναι) ειναι κακο, επειδη το ΚΚΕ ειπε ΟΧΙ.
Malefino έγραψε:
Katsarola έγραψε:Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις, ειναι πως για να εισαι εκει, πρεπει να εχουν οχι απλα την "θολη υποστηριξη" (πσαρωσαλιγουλακι) η/και την ανοχη σου, αλλα την στηριξη σου, την οποια (οπως λες)

Απείλησε τον μπάτσο φίλο/ξαδερφο/γνωστό ότι έτσι και τολμήσιε να παέι να πειράξει τους απεργούς δεν πρόκειται ποτέ να του ξαναμιλήσεις (αν τα έχεις και με μπατσίνα ακόμα καλύτερα ψήσου να μην της κάτσεις ποτέ ξανά). Όλα αυτά είναι κάποια μίνιμουμ πράγματα με τα οποία θα δώσεις τη στήριξή σου στους εργαζόμενους που απεργούν για κάτι. Έπειτα βάζεις τη φαντασία σου και το μυαλό σου να δουλέψει μήπως και σκεφτείς κάτι άλλο καλύτερο από αυτά που σου'πα.
Αν δεν σεκσαρω την μπατσινα γκομενα μου θα στηριξω το κινημα; Αν αντ'αυτου την σοδομισω αρκουντως ωστε να χρειαστει πρωκτοραφη; Και σεκσ θα κανω και θα γαμησω το συστημα (ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΛΟΛ)

Malefino έγραψε:Εμένα μ'αρέσει αυτό και ρίχνει και γκομενάκια. (δοκιμασμένο :e_biggrin: :e_biggrin: )
Επειδη υποθετω πως με το "γκομενακι" δεν εννοεις "μουσατος μαντραχαλας", κοφ'το υφακι γιατι δεν.

Malefino έγραψε:Γίνεται να μην πλακωνόμαστε για ζητήματα που και οι ίδοι τα θεωρούμε σημαντικά αλλά είναι αντιθετικά;
Εκ του αποτελεσματος οχι, και ειναι εις βαρος μας εν τελει.
Malefino έγραψε:Αυτό θα στο απαντήσουν οι ίδιοι. Αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν στην θέση τους θα το πρότεινα. Όταν ο εχθρός σου χρησιμοποιεί μέσα τα οποία είναι μουλωχτά και σου καταφέρνει ισχυρά χτυπήματα πρέπει να βρείς τρόπο να τα διαχειριστείς. Και δεν ξέρω κατά πόσο διατεθειμένοι ήταν. Αλλά νομίζω είναι το τελευταίο που μπορούμε να τους προσάψουμε.

Ο τροπος να τα διαχειριστεις δηλαδη ειναι σωνει και καλα η απεργια; Αν ο εχθρος σου εξελισσεται, δεν πρεπει να εξελιχθεις κι εσυ; Μετα απο 30+ χρονια πασοκαρας η απεργια εχει απαξιωθει σε πολυ μεγαλο βαθμο στην ελλαδα. Δεν θα το αναλυσω, δες το αποτελεσμα.

Malefino έγραψε:Ο Κατσαρόλας λέει ότι εφόσον δεν στήριξε η κοινωνία την απεργία οι απεργοί δεν θα έπρεπε να την συνεχίσουν. Εγώ λέω να την συνεχίσουν και ο κατσαρόλας να στηρίξει έμπρακτα με την παρουσία του ή την δράση του από μακριά(αν δεν έχει τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας).
Ο κατσαρολας ειπε οτι αν δεν στηριξει η κοινωνια την απεργια, η κοινωνια δεν θα στηριξει εμπρακτα, οπως και εγινε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Katsarola την Τετ Ιαν 30, 2013 1:36 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αχ καλέ, μπριζολάκια.
rontrigez

Δε νομιζω κωστα. Αν καποιος τριτος διαβαζε το αρθρο που παρεθεσες θα καταλαβαινε πως αναφερεται στους νοεναζι και τον φασισμο ενω η εγνοια τους δεν νομιζω οτι ειναι αυτη. Γι αυτο και στις φρασεις των εισαγωγικων πουθενα δεν μιλανε για φασισμο, νεοναζι εστω ακτοδεξια. Αναφετονται σε βιαιο εξτρεμισμο και απο κοντα το ιδρυμα που εφτιαξαν το 2011 για τον,προσεξε, ριζοσπαστισμο εννοια που εχει ταυτιστει με το προοδευτικο,λαικο κινημα.

Και με τις θεωριες ταυτισης του κομμουνισμου με τον ναζισμο, εξομοιωνοντας δηλαδη την παλη των ανθρωπων, τον αγωνα των εργατων για μαι καλυτερη ζωη με τα κυνηγια μεταναστων και της φυλετικες δολοφονιες αλλα και με τα προσφατα γεγονοτα επιταξεων και γαμαω και δερνω που βλεπουμε στην ελλαδα καταλαβαινεις ποιο το νοημα τω παραπανω.

Τελος παντων, η συγκριση των 2 ουσιαστικα διαφορετικων ειδησεων με αναφορα στο ιδι γεγονος δειχνει ακτιβως οτι η εννοια της αντικειμενικοτητας ειανι πολλη ςχετικη τελικα. Στο τελευταιο ελπιζω να συμφωνουμε.
semfitopoulo
Real Name: omg

Δημοσίευση από semfitopoulo »

γράφε στα ελληνικά αν θες.
Δε θα χαρακτηριστείς εθνίκι.
Αν και η γραφή που συνάδει του ταξικού αγώνα κ του προλεταριάτου είναι τα greeklish, που είναι κ πιο οικεία στους άπειρους υπεραριθμήσιμους -το πλήθος- ΛΑΘΡΟ.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

rontrigez έγραψε:Τελος παντων, η συγκριση των 2 ουσιαστικα διαφορετικων ειδησεων με αναφορα στο ιδι γεγονος δειχνει ακτιβως οτι η εννοια της αντικειμενικοτητας ειανι πολλη ςχετικη τελικα. Στο τελευταιο ελπιζω να συμφωνουμε.
Να σου πω, κουράζεις. Λυπούμαστε που δε μπορούμε να βρούμε είδηση εκτός πηγής ΚΚΕ που να παρουσιάζει τα γεγονότα με την υποκειμενικότητα του ΚΚΕ. Αυτό το αστειάκι με τη κάθε είδηση που βάζεις και την μετέπειτα αναφορά/επεξήγηση σε διαχειριστές να σταματήσει παρακαλώ, γιατί κούρασε. Αν έχεις θέμα, να μου μιλήσεις prv. Δε θέλω να ξαναδώ συμπεριφορές τις οποίες σου έχουμε πει κατά καιρούς να αποφεύγεις.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

semfitopoulo έγραψε:γράφε στα ελληνικά αν θες.
Δε θα χαρακτηριστείς εθνίκι.
Αν και η γραφή που συνάδει του ταξικού αγώνα κ του προλεταριάτου είναι τα greeklish, που είναι κ πιο οικεία στους άπειρους υπεραριθμήσιμους -το πλήθος- ΛΑΘΡΟ.
Off Topic
Δεν είσαι αστείος παρ'το χαμπάρι :) :)
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας εργαζομένων στο Μετρό Ταξικό Μέτωπο:
Ταξικό Μέτωπο έγραψε:
ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ!
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου – Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Εννέα μέρες που σημάδεψαν τον κόσμο του Μετρό. Ξεκινώντας η απεργία την Πέμπτη σίγουρα ελάχιστοι, ίσως και κανένας, θα φανταζόντουσαν τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Η περίφημη απεργία διαρκείας που τόσες και τόσες φορές ακουγόταν από τα χείλη των εκλεγμένων μελών του σωματείου αλλά και σε επίσημες ανακοινώσεις, είχε επιτέλους ξεκινήσει.

Τα προβλήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του σωματείου αλλά και η γενικότερη απογοήτευση μεταξύ μας είχαν σαν αποτέλεσμα να φαντάζει δεδομένη η εφαρμογή του ενιαίου φτωχολογίου. Για αυτό και η απεργία δεν ξεκίνησε με την απαραίτητη δυναμική. Καθώς όμως οι μέρες περνούσαν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι έμπαιναν στον αγώνα, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο αμαξοστάσιο και ερχόντουσαν ίσως και για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του κινήματος που ανταποκρίθηκε στα καλέσματα που έγιναν και έδειχνε την αλληλεγγύη του.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα και μετά πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, γέμιζαν το χώρο του αμαξοστασίου δίπλα στην πύλη στην Εθνική Οδό. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σωματείων, συλλογικοτήτων, συνελεύσεων και εργαζομένων αποτέλεσε μια μικρή ένδειξη της κομβικότητας του αγώνα που δίναμε για το σύνολο της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Η αδυναμία αυτής της συνάντησης να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις και ένα πλάνο δράσης για το επόμενο διάστημα απέδειξε για άλλη μια φορά την άρνηση των εργατοπατέρων να παραχωρήσουν έστω και μία σπιθαμή από την εξουσία τους σε κινηματικές διαδικασίες, την εμμονή τους στο να περιορίσουν τον αγώνα σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις και μας στέρησε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε το αμαξοστάσιο σε πραγματικό κέντρο του αγώνα.

Φτάνοντας λοιπόν στην Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ενώ η κούραση, σωματική, ψυχολογική αλλά και οικονομική έχει ενταθεί, το Δ.Σ του σωματείου εμμένει σε τηλεοπτικά διαγγέλματα και παίζει τα ρέστα του σε μια απονενοημένη προσπάθεια πίεσης προς το υπουργείο για να βρεθεί μια μέση λύση στο «πρόβλημα». Καθώς όμως το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δεν αφορά μονάχα καταληψίες, διαδηλωτές, μετανάστες και λοιπές «περιθωριακές» ομάδες αλλά όλους μας, δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί «λύση» μέσα από οδούς περασμένων εποχών. Κι αν από την πλευρά μας δεν ήταν εφικτό να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και αδυναμίες, το κράτος με μεγάλη ευκολία δείχνει πως δεν σταματά σε τίποτα στην πορεία του προς τον ολοκληρωτισμό.

Το διάγγελμα της απόφασής τους για την επίταξή μας αλλά και η εισβολή των μπάτσων στο αμαξοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/1 και ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός από τα στρατεύματα κατοχής, αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κοινή μοίρα όλων όσων αντιστέκονται. Τα συναισθήματα που αφήνει αυτό το απεργιακό δεκαήμερο σίγουρα είναι πολλά και ανάμεικτα. Οργή και θυμό για την καταστολή που δεχθήκαμε αλλά και απογοήτευση και απορία για την αδυναμία του Δ.Σ. να διαχειριστεί την κατάσταση στην πιο κομβική μέρα του αγώνα. Όταν το κράτος εξαπέλυσε την επίθεσή του εναντίον μας, τα εκλεγμένα μέλη του σωματείου δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε πλάνο για μια τόσο οριακή κατάσταση και τα γεγονότα τους ξεπέρασαν. Ειδικότερα το μπάχαλο που επικράτησε την Παρασκευή είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι επηρεασμένοι και από τις προτροπές δικηγόρων, φίλων, γνωστών και χωρίς να υπάρχει μια ξεκάθαρη θέση από το Δ.Σ. αδυνατούσαν να βρουν τρόπους αντίστασης και αντίδρασης στην επίταξη.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για το πως κινηθήκαμε, τι έπρεπε να κάνουμε, ποια λάθη έγιναν και πως πρέπει να κινηθούμε από εδώ και μπρος, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Θα περιοριστούμε στα βασικά γιατί το ζήτημα δεν είναι τι λέμε εμείς αλλά στην πράξη, πώς θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Η αδυναμία του Δ.Σ δεν αφορά μόνο την Πέμπτη. Συνολικά αυτό το δεκαήμερο δεν έγινε καμία κίνηση από το Δ.Σ για να δημιουργηθεί απεργιακή επιτροπή ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός με τον αλληλέγγυο κόσμο και το κίνημα γενικότερα και να μετατραπεί το αμαξοστάσιο σε κέντρο αγώνα. Η πρόταση που κάναμε στη συγκέντρωση της Δευτέρας για απεργιακή συνέλευση έπεσε στο κενό. Δεν υπήρξε καμία διαδικασία που θα οργανώσει και θα τρέξει τα πράγματα. Θα έπρεπε τουλάχιστον από τη Δευτέρα να υπάρχουν κάθε μέρα εκδηλώσεις στο αμαξοστάσιο, να βγούμε οργανωμένα οι εργαζόμενοι στο δρόμο, με πορείες και συγκεντρώσεις, με μοιράσματα ανακοινώσεων στους επιβάτες, να μετατρέψουμε την απεργία από μια στενή εργατική διεκδίκηση σε μια συνολική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Απέναντι σε ένα κράτος μηδενικής ανοχής και έκτακτης ανάγκης, είναι αναγκαίο να ριζοσπαστικοποιηθούν οι δομές και οι πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα σωματεία θα πρέπει να φύγουν από τον αποκλειστικό έλεγχο των συνδικαλιστών και να ανοιχτούν στους εργάτες. Να αντιληφθούμε επιτέλους ότι το σωματείο είμαστε εμείς, και εμείς θα πρέπει να αποφασίζουμε για το τι θα γίνει. Είναι απαραίτητο τα σωματεία να απευθυνθούν στην κοινωνία, να διεξάγουν αγώνες μαζί με το κίνημα, εντάσσοντας στη λογική και στα αιτήματά τους την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης συνολικά.

Αυτό που χρειάζεται στην παρούσα φάση είναι να μην υποταχθούμε. Συνάδελφοι μπορεί να χάσαμε μία μάχη αλλά ο πόλεμος όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά για εμάς μόλις άρχισε. Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά. Κάθε πράξη αντίστασης είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Αυτό το απεργιακό δεκαήμερο ας αποτελέσει εφαλτήριο ακόμα πιο μαχητικών απεργιών και συγκρούσεων με τη διοίκηση, με την κυβέρνηση, με τις δυνάμεις καταστολής και όλους όσους θέλουν να μας υποτάξουν.

Για αυτό πρέπει να υπάρξει μαζική παρουσία στη Γενική Συνέλευση. Μια συνέλευση όπου θα εκτιμήσουμε τι έγινε και πως θα δράσουμε στο άμεσο μέλλον. Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να βγουν αφίσες και ανακοινώσεις, να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε σταθμούς, να βγούμε στο δρόμο και να επιβάλλουμε την άρση της επίταξης. Να δείξουμε σε όλους πως τίποτα δεν τελείωσε. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να τα αποφασίσουμε συλλογικά και συλλογικά θα πάρουμε την ευθύνη των επιλογών μας.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1 13:30 ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
semfitopoulo
Real Name: omg

Δημοσίευση από semfitopoulo »

Μalefino, αν φτάσεις πρώτος , πιάσε μια θέση κ για μένα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”