Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 20-04-2010

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 20-04-2010

Δημοσίευση από Glaurung »

Katestramenos έγραψε: Επειδή λες πως είσαι σε φοιτητική παράταξη, να υποθέσω πως κι εσύ ανήκεις ΣΤΟ κόμμα; Να ξέρω δλδ αν είναι να το πάρω στα σοβαρά η όχι...

Αν είσαι δεν θα σε ενοχλίσω, έχεις δίκιο και τώρα και πάντα μέχρι το τέλος του κόσμου ΠΑΜΕ δυναμικά για την επανάσταση,ορκίζομαι θα έχω τυφλή υποταγή στην γραμματέα, αρκεί μόνο να μην συνεχίσεις να μιλάς, προτιμώ να κοιτάζω έναν φρεσκοβαμένο τοίχο να στεγνώνει παρά να διαβάζω τι θα γράψεις :lol: :lol: :lol:
Όχι , δεν ανήκω στο Κόμμα (έτσι είναι σωστά :P) . Πολύ φόρα δεν έχεις πάρει όμως ; Ξέρω κόσμο που , πες από κόλλημα , υποστηρίζει ΚΚΕ αλλά έχει διαβάσει τα κέρατά του και ξέρει πράγματα που διάφοροι από εμάς (και γω μαζί) ούτε που τα είχαμε υποψιαστεί . Μην τα ξεφτιλίζουμε και όλα .
papagalakos έγραψε:Δεν είναι κνίτης. Υποθετικά μίλαγε. Άλλωστε οι κνίτες παίρνουν γραμμή απ' το κόμμα να μην γράφουν στα φόρα. Αλλιώς θα είχαμε γεμίσει εδώ ΠΚΣ. Παρεπιπτόντως είναι το Κόμμα κι όχι ΤΟ κόμμα :wink:

Επί της ουσίας τώρα έχει δίκιο. Ακόμα και σε παράταξη να ήτανε, ή να μπει. Ή αν μπω κι εγώ. Τι σημασία έχει; Από πότε είναι ντροπή ο συνδικαλισμός και η συνεργασία με ομοιδεάτες σου για κοινές επιδιόξεις;

"Δε γαμείς που 'γινε στη μόδα να 'σαι πια σταρχιδιστής"...
Επειδή έχει καθιερωθεί η τρέλα τα έχουμε τουμπάρει όλα . Θεωρούμε τους τρελούς λογικούς και τους λογικούς παράλογους .
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Δεν είμαι αδερφός σου , δεν σε ξέρω και από χθες .
C0n έγραψε: Κομματόσκυλο αδερφέ μου, είναι εκείνος (όποιασδήποτε ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης και άν είναι), ο οποίος προθυμοποιείται να παραβιάσει το θεσμικό πλαίσιο γύρω το οποίο έχει τεθεί για να θεσπίζει την ορθή λειτουργία των ΓΣ, και όχι το μπάχαλο που βιώνουμε όλοι μας κάθε βδομάδα, ενδιαφερόμενος μόνο για το αν θα πάρει απόφαση η ΓΣ, και αν η απόφαση αυτή είναι το δικό της πλαίσιο, ωστε να κατεβάσει το πανό του συλλόγου στην δική του πορεία.

Κομματόσκυλο αδερφέ μου, είναι αυτός ο οποίος θεωρεί εαυτόν μέλος της 1ης δύναμης της σχολής, της ΕΑ (οχι Επιτροπής Αγώνα ντε, που πηγε ο νούς σου?) και εμφανίζεται στη Γενική συνέλευση λίγο πρίν την ψηφοφορία, μπαίνει μέσα έχοντας πλήρη άγνοια των πλαισίων και των τοποθετήσεων, ψηφίζει το ΚΚομμαΕ, και φεύγει, διατηρώντας την ηρεμία του οτι ακολούθησε τις οδηγίες του καθοδηγητή ή του κινητοποιητή του, εκπλήρωσε το επαναστατικό του καθήκον απέναντι στην Αλέκα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα αυτή τη στιγμή πολιτική δύναμη στη σχολή να διατηρεί αυτή την ανεύθυνη στάση απέναντι στα ζητήματα που ταλανίζουν το φοιτητικό κόσμο (βλέπε ΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ, Επαγγελματικά Δικαιώματα, κτλ.) και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους οχι ως φοιτητές που προασπίζουν το φοιτητικό συμφέρον, αλλά συνδικαλιστικές απολήξεις-παραρτήματα μέσα στα πανεπιστήμια, ενός κοινοβουλευτικού φορέα.
Να υποθέσω αυτό ήταν που σε πείραξε ; :P
Glaurung έγραψε: Κομματόσκυλα είναι ας πούμε αυτοί που είναι 2η δύναμη και φέρνουν κάθε φορά στη συνέλευση 7-10 άτομα και στέλνουν τους υπόλοιπους για καφέ .
Βγάλε το κομματόσκυλο , δεν έχω μπροστά ένα πολιτικό λεξικό για να μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι είναι σωστός χαρακτηρισμός . Πως σου φαίνεται όμως αυτό , το να είσαι 2η δύναμη και να μην φέρνεις καθόλου κόσμο ; Αυτό δεν σημαίνει πως η δύναμή σου οφείλετε σε ψήφους που δεν έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο ; Υποστηρίζεις μια εξυγίανση της ΓΣ (νομίζω) από την μια , από την άλλη ή την απαξιείς , ή οι ψήφοι σου δεν είναι πολιτικοποιημένοι (πάρτι ,σημειώσεις, Μύκονο) ή οι υποστηρικτές σου έρχονται και ψηφίζουν ΠΚΣ . Αλλιώς δεν εξηγείτε .

Άμα διάβαζες προσεκτικά δεν μίλησα καθόλου για το ποια παράταξη είναι η καλύτερη και ποια κάνει τι εκτός από αυτό το σημείο , που είναι λίγο λεπτομέρεια μέσα σε όλα αυτά που είπα . Το ότι εσύ το παίρνεις για πάτημα και μου λες για το ποιοι από αυτούς που πάνε στη ΓΣ είναι κομματόσκυλα νομίζω είναι άκυρο . Εκτός άμα θες να υπερασπιστείς τη στάση που έχουν σε γενικές γραμμές οι απολιτικοποιημένοι που δεν πλησιάζουν , γιατί ουσιαστικά σε αυτή τη μερίδα είναι η πλειοψηφία των υποστηρικτών σου και δεν θέλεις να τους χαλάσουμε την ζαχαρένια τους . Μην κάτσουν και σκεφτούν μια φορά πως αυτοί είναι η αιτία πολλών κακών , κατευθείαν να πούμε πάλι την προπαγάνδα πως όποιος παει στη ΓΣ είναι κομματόσκυλο . Δεν το λες άμεσα , η κριτική όμως που ασκείς στις υπόλοιπες παρατάξεις ουσιαστικά αυτό υπηρετεί , την δημιουργία πάλι της εικόνας πως είναι εκεί πενήντα νοματαίοι και εμείς καλά κάνουμε που τους απαξιούμε .

Το να γίνει ξεκατίνιασμα παρατάξεων είναι γελοιότητα , το πας εντελώς αλλού .

C0n έγραψε: Τέλος, κομματόσκυλα είναι, αδερφέ μου, αυτοί οι οποίοι αντι να στέκονται με σκεπτικιστική στάση απέναντι σε όλες τις αντικρουόμενες απόψεις που ακούγονται σε μία συνέλευση ενός φοιτητικού συλλόγου, να κρίνουν να επικρίνουν και να κατακρίνουν αυτές, να ρωτήσουν πάνω σε αυτές με σκοπό να προωθηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος γυρω από τα θέματα της παιδείας και να αναζητηθούν κοινοί άξονες δράσης απέναντι σε συλλογικά ζητήματα, επιλέγουν να αυτοανακυρηχθούν σε ήρωες, επειδή επί 2-3 ώρες βασανίστηκαν θέτοντας τα ευάισθητα ώτα τους στην επίπονη διαδικασία του να [quote=""Glaurung"] ανέχονται την κάθε βλακεία που θα πετάξει κάποιος
.

Για αυτό ο καθένας από εμάς, προτού μπεί στη διαδικασία να υπερασπιστεί μια θέση χωρίς να έχει λάβει υπόψιν του όλες τις παραμέτρους, ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του και μετά ας προχωρήσει σε αφ υψηλού κριτική.[/quote]

Καλά , επίθεση στο ήθος του αντιπάλου , έκθεση 3ης λυκείου και χρόνια συνδικαλισμού . :roll: Δεν ξέρω άμα είχα αυταπάτες αλλά είχα την εντύπωση πως είσαι από τους πλέον κατάλληλους ΔΑΠιτες για συζήτηση .

Αναιρεί το ένα το άλλο ; Άμα κρίνω πως πετάγονται βλακείες σημάνει πως δεν ακούω με κριτική και σκεπτικιστική στάση τις απόψεις των άλλων ; Ξέρεις ποια ήταν η στάση μου στις συνελεύσεις ; Άμα μιλάω και κάνω πηγαδάκια όπως πάρα πολλοί , μεταξύ τους και η πλειοψηφία της ΔΑΠ (και γω ξέρω από μπηχτές) ; Άμα διάβαζα το κάθε πλαίσιο ,αρκετά νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή, ή αν δεν έμπαινα καν στο κόπο ;
Οι λασπολογίες δεν μου αρέσουν . Που εμφάνισα τον εαυτό μου ήρωα ; Αν εμφάνιζα κάποιον ως ήρωα , εμφάνιζα και τους 150 και όχι εμένα ! Που ούτε καν αυτό δεν έκανα ! Ήταν απλώς για να πω πως και εμείς που καθόμαστε θέλουμε να χτυπήσουμε τα κεφάλια μας μερικές φορές στο τοίχο με αυτό που ακούμε , δεν μαζεύουμε όμως τα πραγματάκια μας και φεύγουμε .
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

Υπάρχει μια διαφορά στο από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας το θέμα των συνελεύσεων.
Καταρχήν πριν μπω στο ψητό η παρουσίαση του οτί μπρούν 5-6 άτομα να πάρουν από το αυτί άλλα 145 και να τα βάλουν στο αμφιθέατρο είναι άκυρη.
Τώρα στο περί συνέλευσης. Κάθεστε κράζετε αυτούς που δεν πατάνε παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις και λέτε πως δεν έχουν σκεπτικό, ιδεολογία και χίλια δυό ακόμα. Σκεφτήκατε ποτλε ότι μπορεί να μην φταίνε μόνο αυτοί;Σκεφτήκατε ποτέ πως μπορεί να έχουν κι άλλοι ένα μερίδιο ευθύνης;
Και εξηγώ. Πλέον συνέλευση γίνεται αρκετά συχνά, κάθε φορά που έχει κάποια πορεία. Στις συνελεύσεις 19/20 φορές περνάνε "αγωνιστικά" πλαίσια που αναφέροναι σε οικονομίες, απελευθερώσεις κρατουμένων, πορείες, πολέμους και χίλια δυό ακόμα άσχετα πράγματα. Το οτί υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο αλλιώς θα χατε ήδη ρίξει τον καπιταλισμό.
Ποιός πιστεύει πως το να κάνεις συνέλευση και να κλείσεις τη σχολή είτε για μέρες είτε για κάποιες ώρες θα έχει πραγματικά αντίκρισμα; Ή μήπως πιστεύει κανείς πως αν δεν κλείσει η σχολή θα κατέβουν στην πορεία παραπάνω άτομα από αυτά που έτσι κι αλλιώς θα κατέβαιναν;(αντε να λέιψουν και 5 άτομα λόγο εργαστηρίου σιγα την διαφορά μέσα στο μπούγιο)
Κακά τα ψέματα ο μέσος φοιτητής δεν πιστεύει πως θα ρίξει κυβερνήσεις,συστήματα, πως θα αλλάξει νομοσχέδιαμε τον το απίστευτό τρόπο, άκουσον άκουσον, την απόφαση τησ ΓΣ ενός φοιτητικού συλόγου η ακόμα και πολλών φοιτητικών συλλόγων. Καταβάθος δεν το πιστεύουν ούτε κι αυτοί που το λένε για αυτό στην κοινωνία ο συσχετισμός τον πολιτικών δυνάμεων είναι τελείως διφορετικός από ότι στα πανεπιστήμια. Πολύ απλά γιατί στο πανεπιστήμιο μας παίρνει να κάνουμε την καυλάντα μας και να κλείσουμε, να ξηστούμε κλπ αφού έτσι κι αλλιώς δεν πολυπατάμε...
Και στην τελική και να το πιστεύει όντως κάποιος, τόόόόόόόσα χρόνια τι σκατά έχει πετύχει το φοιτητικό κίνημα(όπως το ορίζουν οι αριστερές παρατάξεις);;;;; Ακόμα και ο νόμος πλαίσιο που αφορούσε άμεσα τους φοιτητές, όχι όπως οι πόλεμοι ή ο φορολογικό, και ήταν ένα θέμα που μπορούσαν να έχουνόντως κρίση(γιατί δεν δέχομαι κανένα 20-25χρονο τσουτσέκι να μου μιλάει σαν υπουργός οικονομικών που έχει διδάξει στα μισά πανεπιστήμια του κόσμου), ακόμα λοιπόν και ο νόμος πλαίσιο πέρασε.
Η μόνη νίκη που έχει να παρουσιάσει λοιπόν αυτό το τρανό φοιτητικό κίνημα είανι η μη ψήφιση του άρθρου 16 κι αυτό επειδή τότε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση έκανε πίσω στην συνολική συνταγματική αναθεώριση λόγω του άρθρου 24 για καθαρά ψηφοθιρικούς λόγους. Κι αυτό απλά παρουσιάζεται σαν "νίκη" για να έχει λόγω ύπαρξης αυτό το γαμάτο "κίνημα"... Κούνια που κύναγε δηλαδή.
Οπότε καταλήγω, έχει όντως κάποιο νόημα να πατάει ο κόσμος σε τόσες συνελεύσεις που τελικά δεν έχουν κάποιο νόημα, κανείς δεν ακούει τους ομιλητές και το 98% όσων πάνε ξέρουν τι θα ψηφίσουν από πριν και έχουν ειδοποιήσει τους δικούς τους πως θα πάνε; Δε νομίζω να θέλει και πολύ σκέψη...

Και κάθεστε μετά και τσακώνεστε για ψίλου πήδημα όλοι και για θεωριτικές ιδεολογικές πρακτικές... Για αυτό στην Ελλάδα ακόμα ζούμε στον εμφίλιο και δεν προχωρήσαμε από τότε και τώρα μας γ@μ@νε από παντού... Γιατί ο Έλληνας δεν κοιτάζει πρώτα την δουλειά του, κοιτάζει να βρίσει αυτόν που δεν την κάνει... Γιατί ο Έλληνας είναι σκατόμυαλος που έχει κολήσει εκεί που ξέρει και η εξέλιξη έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο του... Γιατί τελικά ο Έλληνας είναι μ@λ@κ@ς κααλοπερασάκιας που θέλει να τον πληρώνουν χωρίς να παράγει ουσιαστικά τίποτα...
Ναι οκ το γ@μισ@ με την γενίκευση στο τέλος αλλα δεν παλεύεται η μέθοδος που επικρατεί σε τούτη τη χώρα, οπού για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα καταρχήν δεν φταίμε ποτέ εμείς και ως λύση έχουμε να τα διαλύσουμε όλα και μετά θα φέρουμε τον παράδεισμο στην γη από τον κεφαλαιοκράτη Θεο που τον κρατάει για την πάρτυ του
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Η συνέλευση δεν είναι στην ουσία της το τσιφλίκι 15 ατόμων, που όποιος παρευρεθεί έρχεται απλά για να παρακολουθήσει και να επικυρώσει. Και αν έχει καταντήσει έτσι, είναι φταίξιμο όσων διαφωνούν με αυτήν την κατάσταση και δεν εμφανίζονται. Από που κι ως που περίμένουν να έρθει ξαφνικά η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε όσους πηγαίνουν στις συνελεύσεις, ώστε εν μία νυκτί να αρχίσουν να κάνουν τη συνέλευση όπως ακριβώς αρέσει σε όσους εκείνες τις ώρες θεωρούν πιο παραγωγικό το να πάνε για καφέ; Στην τελική, κι εκείνους τους αφορά η συνέλευση, γιατί αποφάσεις για τη σχολή θα πάρει. Σταματήστε να μυξοκλαίγεστε.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Στην πλειοψηφια του το ποστ μου ηταν για να καταλάβω αν οντως είσαι στο ΚΚομμαΕ, αλλά από ότι φαίνεται δεν εισαι οπότε μπορούμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι. :P
Glaurung έγραψε: Βγάλε το κομματόσκυλο , δεν έχω μπροστά ένα πολιτικό λεξικό για να μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι είναι σωστός χαρακτηρισμός . Πως σου φαίνεται όμως αυτό , το να είσαι 2η δύναμη και να μην φέρνεις καθόλου κόσμο ; Αυτό δεν σημαίνει πως η δύναμή σου οφείλετε σε ψήφους που δεν έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο ; Υποστηρίζεις μια εξυγίανση της ΓΣ (νομίζω) από την μια , από την άλλη ή την απαξιείς , ή οι ψήφοι σου δεν είναι πολιτικοποιημένοι (πάρτι ,σημειώσεις, Μύκονο) ή οι υποστηρικτές σου έρχονται και ψηφίζουν ΠΚΣ . Αλλιώς δεν εξηγείτε .
Κοίτα να δείς, κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι προσπαθούμε να σαμποτάρουμε τη διαδικασία. Μάλλον το αντίθετο. Στο λέω γιατί αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήθελε να γίνει συνέλευση, δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να μπεί, να δηλώσει ομιλιτή, να κατεβάσει πλαίσιο κτλ. Η συνέλευση δεν θα είχε απαρτία στο μεγαλύτερο μέρος της και ισως να μην έβγαζε και απόφαση εν τέλει. Από κει και ύστερα, νομίζω οτι για να εκφέρεις την παραπάνω άποψη μας θεωρεις ως κάτι που καλώς η κακώς δεν είμαστε. ΣΤΡΑΤΟΣ. Για ιδεολογικούς αν θέλεις λόγους, δεν μου αρέσει και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ αυτό που κάνει η ΕΑ, δηλαδή να κουβαλάω 40-50 άβουλα κομματοπρόβατα οπως σωστά τα λές, ακριβώς γιατί δεν μου είναι δυνατόν να υποτιμήσω τόσο πολύ την νοημοσύνη ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός λογικά σκεπτόμενου εκκολαπτώμενου επιστήμονα της σχολής μας. Ο φοιτητικός κόσμος της ΣΕΜΦΕ θα κρίνει μόνος του και θα αποφασίσει μόνος του πότε συντρέχει τόσο σοβαρός λόγος ωστε να ανεχτεί τους μεγαλοτσιφλικάδες της σχολής μέσα στο τσιφλίκι τους, για να στηρίξει αυτο που πρέπει.

Σύμφωνοι, το επιθυμητό είναι να υπάρχει πολιτικοποιημένη προσέλευση μιας μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών της σχολής στις ΓΣ, αλλά όπως και να το κάνουμε όσο η διαδικασία εκπίπτει αντί να βελτιώνεται καθε φορά, το φαινόμενο που παρατήρησες, δηλαδή 30 κνιτες, 20 εαακιτες, 2 πασπίτες 2 δίκτυο και 5 δαπιτες να τσακωνόμαστε μεταξύ μας θα εδραιώνεται και θα γίνεται και πιο έντονο. Είτε μας αρέσει είτε όχι
α, και κάτι άλλο:
Glaurung έγραψε: Αναιρεί το ένα το άλλο ; Άμα κρίνω πως πετάγονται βλακείες σημάνει πως δεν ακούω με κριτική και σκεπτικιστική στάση τις απόψεις των άλλων ; Ξέρεις ποια ήταν η στάση μου στις συνελεύσεις ; Άμα μιλάω και κάνω πηγαδάκια όπως πάρα πολλοί , μεταξύ τους και η πλειοψηφία της ΔΑΠ (και γω ξέρω από μπηχτές) ; Άμα διάβαζα το κάθε πλαίσιο ,αρκετά νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή, ή αν δεν έμπαινα καν στο κόπο ;
Οι λασπολογίες δεν μου αρέσουν . Που εμφάνισα τον εαυτό μου ήρωα ; Αν εμφάνιζα κάποιον ως ήρωα , εμφάνιζα και τους 150 και όχι εμένα ! Που ούτε καν αυτό δεν έκανα ! Ήταν απλώς για να πω πως και εμείς που καθόμαστε θέλουμε να χτυπήσουμε τα κεφάλια μας μερικές φορές στο τοίχο με αυτό που ακούμε , δεν μαζεύουμε όμως τα πραγματάκια μας και φεύγουμε .
δε σαρεσουν, δε σαρέσουν, εριξες λίγη κοπριά όμως για να γουστάρουμε! :D

Αν παρατήρησες χτές, την ώρα που μίλαγε ο ομιλητής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εγινε ενα γιγάντιο πηγαδάκι στο αριστερό έδρανο με πολυκομματική συμμετοχή, ωστόσο κανένας δαπίτης δεν συμμετείχε από σεβασμό προς τον ομιλιτή. Νομίζω οτι σε αυτό, στο κατά πόσο σεβόμαστε τον εκάστοτε ομιλιτή, κανείς δε μπορεί να μας προσάψει το παραμικρό. Αναγκάστηκε δε, ο ομιλιτής να διακόψει την ομιλία του για να τους κάνει ο ίδιος παράκληση να σταματήσουν. Δεν προσπαθώ να προκαταβάλλω συνειδήσεις, απλά θεωρώ οτι ο εν λόγω χαρακτηρισμός αρμόζει περισσότερο σε μέλη άλλης (-ων) παράταξης(-εων) οι οποίοι ζούν και αναπνέουν μέσα από τη προπαγάνδα.
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

C0n έγραψε:
Glaurung έγραψε:Πως σου φαίνεται όμως αυτό , το να είσαι 2η δύναμη και να μην φέρνεις καθόλου κόσμο ; Αυτό δεν σημαίνει πως η δύναμή σου οφείλετε σε ψήφους που δεν έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο ; Υποστηρίζεις μια εξυγίανση της ΓΣ (νομίζω) από την μια , από την άλλη ή την απαξιείς , ή οι ψήφοι σου δεν είναι πολιτικοποιημένοι (πάρτι ,σημειώσεις, Μύκονο) ή οι υποστηρικτές σου έρχονται και ψηφίζουν ΠΚΣ . Αλλιώς δεν εξηγείτε .
Από κει και ύστερα, νομίζω οτι για να εκφέρεις την παραπάνω άποψη μας θεωρεις ως κάτι που καλώς η κακώς δεν είμαστε. ΣΤΡΑΤΟΣ. Για ιδεολογικούς αν θέλεις λόγους, δεν μου αρέσει και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ αυτό που κάνει η ΕΑ, δηλαδή να κουβαλάω 40-50 άβουλα κομματοπρόβατα οπως σωστά τα λές, ακριβώς γιατί δεν μου είναι δυνατόν να υποτιμήσω τόσο πολύ την νοημοσύνη ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός λογικά σκεπτόμενου εκκολαπτώμενου επιστήμονα της σχολής μας.
Έπρεπε να έχεις περάσει νομική. Τέτοιες "δικηγοριές", μόνο στη δικη του Γρηγορόπουλου έχω δει.

Ο Glaurung εφιστά την προσοχή σε μια πραγματιή κατάσταση: ότι περηφανεύεσαι για την επίδειξη δύναμης στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ενώ όλον τον υπόλοιπο καιρό, με εξάιρεση μια-δυο περιπτώσεις όσο θυμάμαι, τα μιλιούνια που στήριξαν την παράταξή σου στις εκλογές είναι εξαφανισμένα από κάθε συνέλευση. Και αν όντως θέλουν τόσο πολύ να κάνουν μάθημα χωρίς διακοπές και καταλήψεις, και αν βγουν μαμηστεροί επιστημονάρες, είναι αρκετά παράδοξο το ότι δεν εμφανίζονται έστω για να μπλοκάρουν μια απόφαση με την οποία τόσο διαφωνούν.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να εξηγηθεί μόνο υπό το πρίσμα του ότι οι ψήφοι που πήρες στερούνται πραγματικού νοήματος, καθώς προέρχονται από άτομα που δε δίνουν μια για το τι συμβαίνει. Και δε σου λέω για το τι συμβαίνει γενικά στην κοινωνία, αλλά για το πολύ συγκεκριμένο του τι συμβαίνει στη σχολή.
Για να ξεφύγεις τώρα από τη δύσκολη θέση που σε φέρνει αυτή η κατάσταση, που νομίζω ότι συνειδητοποιείς, προσπαθείς να πείσεις πως κόσμο δεν θα κατεβάζατε αν δεν δημιουργούσατε ένα μικρό "στρατό κομματόσκυλων". Δεν είναι αυτό το δίλημμα. Παραδέξου ότι σας ψηφίζουν απλά αδιάφοροι τύποι.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
Glaurung

C0n έγραψε:Στην πλειοψηφια του το ποστ μου ηταν για να καταλάβω αν οντως είσαι στο ΚΚομμαΕ, αλλά από ότι φαίνεται δεν εισαι οπότε μπορούμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι. :P
:lol:
C0n έγραψε: Κοίτα να δείς, κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι προσπαθούμε να σαμποτάρουμε τη διαδικασία. Μάλλον το αντίθετο. Στο λέω γιατί αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήθελε να γίνει συνέλευση, δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να μπεί, να δηλώσει ομιλιτή, να κατεβάσει πλαίσιο κτλ. Η συνέλευση δεν θα είχε απαρτία στο μεγαλύτερο μέρος της και ισως να μην έβγαζε και απόφαση εν τέλει. Από κει και ύστερα, νομίζω οτι για να εκφέρεις την παραπάνω άποψη μας θεωρεις ως κάτι που καλώς η κακώς δεν είμαστε. ΣΤΡΑΤΟΣ. Για ιδεολογικούς αν θέλεις λόγους, δεν μου αρέσει και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ αυτό που κάνει η ΕΑ, δηλαδή να κουβαλάω 40-50 άβουλα κομματοπρόβατα οπως σωστά τα λές, ακριβώς γιατί δεν μου είναι δυνατόν να υποτιμήσω τόσο πολύ την νοημοσύνη ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός λογικά σκεπτόμενου εκκολαπτώμενου επιστήμονα της σχολής μας. Ο φοιτητικός κόσμος της ΣΕΜΦΕ θα κρίνει μόνος του και θα αποφασίσει μόνος του πότε συντρέχει τόσο σοβαρός λόγος ωστε να ανεχτεί τους μεγαλοτσιφλικάδες της σχολής μέσα στο τσιφλίκι τους, για να στηρίξει αυτο που πρέπει.

Σύμφωνοι, το επιθυμητό είναι να υπάρχει πολιτικοποιημένη προσέλευση μιας μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών της σχολής στις ΓΣ, αλλά όπως και να το κάνουμε όσο η διαδικασία εκπίπτει αντί να βελτιώνεται καθε φορά, το φαινόμενο που παρατήρησες, δηλαδή 30 κνιτες, 20 εαακιτες, 2 πασπίτες 2 δίκτυο και 5 δαπιτες να τσακωνόμαστε μεταξύ μας θα εδραιώνεται και θα γίνεται και πιο έντονο. Είτε μας αρέσει είτε όχι
Καλά , δεν σας έχω τόσο κάφρους να μην κατεβάζατε καν ομιλητή ! Αλλά
να υποθέσω μιλάς μόνο για τον εαυτό σου (δλδ ΣΕΜΦΕ) , γιατί υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σαμποτάρει τις συνελεύσεις , πρέπει να φτάσει Μάρτιος για να γίνει η πρώτη συνέλευση , κατά την διάρκεια φωνάζουν πχ στο Πάντειο πως είναι οι γαμιάδες τις Συγκρού κτλ . Αλλά έστω πως μιλάς μόνο για την ΣΕΜΦΕ , μιας και δεν είσαι υπεύθυνος για τα άλλα παρατήματα .
Το να εμφανίζεις αυτό που λέω ως στρατό είναι μια καλή άμυνα , μιας και κανείς δεν του αρέσει να υπάρχουν ¨πολιτικοί στρατοί¨ . Είναι απλώς ένα τέχνασμα αυτό γιατί δεν έχει τίποτα από αυτό που σου λέω . Κάποια άτομα που υποστηρίζουν μια φοιτητική παράταξη σαν εσένα , που έχει μεγάλες διαφορές με τι υπόλοιπες , άμα το κάνουν για πολιτικούς λόγους είναι λογικό να έρθουν και στη συνέλευση για να υποστηρίξουν το πλαίσιό σου μιας και συμφωνούν με την αντίληψή σου και δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα να βγει μια αρεστή σε αυτούς απόφαση άμα δεν έρθουν οι ίδιοι . Μην χρησιμοποιείς τεχνάσματα , δεν υπάρχει ανάγκη να αποδείξεις τίποτα σε κανένα εδώ μέσα . :)

C0n έγραψε: δε σαρεσουν, δε σαρέσουν, εριξες λίγη κοπριά όμως για να γουστάρουμε! :D
Εμ τι :e_wink:
C0n έγραψε: Αν παρατήρησες χτές, την ώρα που μίλαγε ο ομιλητής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εγινε ενα γιγάντιο πηγαδάκι στο αριστερό έδρανο με πολυκομματική συμμετοχή, ωστόσο κανένας δαπίτης δεν συμμετείχε από σεβασμό προς τον ομιλιτή. Νομίζω οτι σε αυτό, στο κατά πόσο σεβόμαστε τον εκάστοτε ομιλιτή, κανείς δε μπορεί να μας προσάψει το παραμικρό. Αναγκάστηκε δε, ο ομιλιτής να διακόψει την ομιλία του για να τους κάνει ο ίδιος παράκληση να σταματήσουν. Δεν προσπαθώ να προκαταβάλλω συνειδήσεις, απλά θεωρώ οτι ο εν λόγω χαρακτηρισμός αρμόζει περισσότερο σε μέλη άλλης (-ων) παράταξης(-εων) οι οποίοι ζούν και αναπνέουν μέσα από τη προπαγάνδα.
Αυτό έλειπε , να κάνετε φασαρία όταν μιλάτε οι ίδιο ! ήταν ένα ηλίθιο πηγαδάκι από 3-4 άτομα , δικομματικής συμμετοχής , που η πλειοψηφία τον τριγύρω τους έκραζε (άμεσα ή έμμεσα) . Όμως μην μου πεις πως η πλειοψηφία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ δεν μιλάει , δεν κάνει πηγαδάκια και δεν καπνίζει στη διάρκεια της ΓΣ ; Γιατί και το τσιγάρο είναι ένα πρόβλημα .

Μην συνεχίζουμε μια τέτοια συζήτηση , απάντησε άμα θες σε αυτά που σου είπα αλλά δεν σκοπεύω να δώσω περεταίρω έκταση στο θέμα :)
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Ίσως λίγο offtopic, αλλά μου έκανε εντύπωση.
Ο C0n στην υπογραφή του έγραψε:Αναρχοκαπιταλισμός ή αναρχισμός της ελεύθερης αγοράς αποκλήθηκε το ρεύμα εκείνο του αναρχοατομικισμού που δεχόταν την ύπαρξη του συστήματος της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και του κινήτρου του χρηματικού κέρδους ως μοχλού της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι θεωρητικοί του αναρχοκαπιταλισμού οραματίστηκαν ένα κοινωνικό μοντέλο στηριγμένο αποκλειστικά στην ατομική ιδιοκτησία,την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ιδιωτικοποίηση όλων των κρατικών θεσμών
Ο αναρχοκαπιταλισμός είναι ένα ρεύμα που ξεκίνησε στην Αμερική από άτομα με πολιτικό κριτήριο υπό του μηδενός, και γενικά κριτικάρεται πολύ έντονα παντού. Απεικονίζει μια "κ@ύλα" κατά των κρατικών θεσμών, αφήνοντας όμως την ουσιαστική μορφή της κοινωνίας στο απυρόβλητο. Άσε που είναι πιο επιθετικό και από τους πιο κάφρους γκουρού του νεοφιλελευθερισμού ως προς το ότι ευαγγελίζεται την κατάργηση ο,τιδήποτε κρατικού προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλάιου... Ελπίζω πως το έχεις βάλει για χαβαλέ.

Bertolt Brecht

Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

glaurung έγραψε:Καλά , δεν σας έχω τόσο κάφρους να μην κατεβάζατε καν ομιλητή ! Αλλά
να υποθέσω μιλάς μόνο για τον εαυτό σου (δλδ ΣΕΜΦΕ) , γιατί υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σαμποτάρει τις συνελεύσεις , πρέπει να φτάσει Μάρτιος για να γίνει η πρώτη συνέλευση , κατά την διάρκεια φωνάζουν πχ στο Πάντειο πως είναι οι γαμιάδες τις Συγκρού κτλ . Αλλά έστω πως μιλάς μόνο για την ΣΕΜΦΕ , μιας και δεν είσαι υπεύθυνος για τα άλλα παρατήματα .
Το να εμφανίζεις αυτό που λέω ως στρατό είναι μια καλή άμυνα , μιας και κανείς δεν του αρέσει να υπάρχουν ¨πολιτικοί στρατοί¨ . Είναι απλώς ένα τέχνασμα αυτό γιατί δεν έχει τίποτα από αυτό που σου λέω . Κάποια άτομα που υποστηρίζουν μια φοιτητική παράταξη σαν εσένα , που έχει μεγάλες διαφορές με τι υπόλοιπες , άμα το κάνουν για πολιτικούς λόγους είναι λογικό να έρθουν και στη συνέλευση για να υποστηρίξουν το πλαίσιό σου μιας και συμφωνούν με την αντίληψή σου και δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα να βγει μια αρεστή σε αυτούς απόφαση άμα δεν έρθουν οι ίδιοι . Μην χρησιμοποιείς τεχνάσματα , δεν υπάρχει ανάγκη να αποδείξεις τίποτα σε κανένα εδώ μέσα . :)
δεν τείθεται θέμα καφρίλας. Κανένας δεν επιβάλλει σε κάποια παράταξη τη συμμετοχή της σε μια ΓΣ. Αυτός είναι ο λόγος που στην αρχή δηλώνονται ομιλητές οι οποίοι θέλουν να τοποθετηθούν στη διαδικασία. Ως εκ τούτου, εάν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ή οποιαδήποτε από τις 5 παρατάξεις της σχολής θεωρούσε οτι η συμμετοχή στη ΓΣ δεν είναι απραίτητη για τους δικούς της λόγους η καθεμία (π.χ.: οταν το ΠΑΜΕ έχει πορεία 12-3, οι κνίτες δε μπαίνουν σε συνέλευση και όχι μόνο, αλλά παραπληροφορούν το σύλλογο οτι συνέλευση θα γίνει άλλη μέρα και ώρα από αυτή που έχει οριστεί σε ΔΣ! το έχω δει να συμβαίνει), τότε δεν θα συμετείχε. Καταλαβαίνεις λοιπόν και δε χωράει περαιτέρω συζήτησης, οτι όποιος θέλει να σαμποτάρει τη διαδικασία, το πιό εύκολο πράγμα είναι να μην συμμετάσχει. Οχι να συμμετέχει για να μπεί μετα στη διαδικασία της συζήτησης για το άν είναι εφικτή η διεξαγωγή ΓΣ ή αν υπάρχει απαρτία κτλ. και να κατηγορηθεί μετέπειτα οτι σχεδίασε σαμποτάζ. Δε στέκει πως να στο πω αλλιώς?

Τώρα, παρεξηγήθηκα με την έκφραση στρατός και ορθά, μιάς και δεν το εξήγησα επαρκώς. Οταν λέω οτι κάποιοι ψηφοφόροι δεν είναι στρατος, δεν εννοω την παραμονή τους ή όχι μεσα σε μια ΓΣ. Διάολε, αυτοδυσφημίζομαι έτσι, μιας και τα τελευταία 3 χρόνια δεν εχω λείψει ούτε από μία συνέλευση. Εννοώ πολύ απλά, οτι επειδή καλώς ή κακώς ο μέσος ψηφοφόρος της παράταξης μας δεν είναι της ίδιας νοοτροπίας με αυτόν (τυχαίο π.χ.:) ΚΚΕ, δεν θα χάσει χρόνο από τη ζωή του, τη δουλεία του (γιατι αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύεις, περίπου το 70% του ψηφοδελτίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ είναι εργαζόμενοι φοιτητές) για να παραστεί σε μια ΓΣ φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, με μόνο διακύβευμα το σε ποια πορεία θα κατέβει το πανό του συλλόγου. Κανένα απολύτως νόημα. Θα μου πείς, γιατί συμμετέχει τότε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αυτές τις συνελεύσεις? ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣ, ΟΝΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Σαφές πλέον πιστεύω.
Glaurung έγραψε:Αυτό έλειπε , να κάνετε φασαρία όταν μιλάτε οι ίδιο ! ήταν ένα ηλίθιο πηγαδάκι από 3-4 άτομα , δικομματικής συμμετοχής , που η πλειοψηφία τον τριγύρω τους έκραζε (άμεσα ή έμμεσα) . Όμως μην μου πεις πως η πλειοψηφία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ δεν μιλάει , δεν κάνει πηγαδάκια και δεν καπνίζει στη διάρκεια της ΓΣ ; Γιατί και το τσιγάρο είναι ένα πρόβλημα.
Όσο παρατραβηγμένη και αν σου φανεί η δήλωση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ είναι ίσως η οργάνωση η οποία επιβαρύνει λιγότερο τη διαδικασία, όσον αφορά το θέμα με τα πηγαδάκια. Είναι αυτό που σου είπα και πιο πρίν, δε βασιζόμαστε στην προπαγάνδα. Τα πηγαδάκια γύρω από πρωτοετείς έχουν συγκεκριμένο στόχο, τοσο να μην ακουστεί ο ομιλητής, όσο και να διπλο-τριπλο ακουστούν οι απόψεις του "πηγαδιζόμενου". Αν παρατηρήσεις σε επόμενες ΓΣ, ή ανακαλέσεις στη μνήμη σου από προηγούμενες, στην ώρα ποιού ομιλητή γίνεται περισσότερη φασαρία με τη χρήση πηγαδιών, και στην ώρα ποιού ομιλητή γίνεται περισσότερη ησυχία με τον δημιουργό του πηγαδιου, αποκαμωμένο να λέει στο δύσμοιρο πρωτοετή "να, κάτσε να ακούσεις το Γιώργο που θα τα πεί τώρα". Ολοι σας το περάσατε στο 1ο έτος (β' πληθυντικός μιας και, άγνωστο γιατί, εμένα δε με πλησιάσανε ποτε!!! :( ) Για το τσιγάρο θα κάτσω στη γωνίτσα μου καθώς στις ΓΣ καπνίζω σαν φουγάρο, αν και για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ επανηλειμμένα έχει ζητήσει τη διεξαγωγή των ΓΣ στο αμφ.4 το οποίο είναι πιο ευρύχωρο, με μικροφωνική εγκατάσταση και εξαερισμό. Νομίζω οτι η αναβάθμιση των συνθηκών είναι αυτονόητη.

και οχι, φαλγκορν, δεν το γράφω για πλάκα. Θεωρώ το σύστημα του αναρχοφιλελευθερισμού το μόνο βιώσιμο και εφαρμόσιμο οικονομικοπολιτικό σύστημα χωρίς την ύπαρξη κεντρικής κρατικής οργάνωσης ακριβώς επειδή στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό. Δεν περίμενω βέβαια αυτά να γίνουν αντιληπτά, για αυτό και το χρησιμοποιώ σαν υπογραφή! :)
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

ο κευνς κι ο στιρνερ χεζουν στον ταφο του αναρχοκαπιταλισμου κι απ τα "δεξια" κι απ τα "αριστερα"
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Το χέσαμε :P
Άβαταρ μέλους
wild_cat
Real Name: ax to ksexasa!!!xD

Δημοσίευση από wild_cat »

pote exi oristi i epomeni geniki sinelefsi?
ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠ!
pan_2010
Real Name: panagiotis

Δημοσίευση από pan_2010 »

avrio pempti kai paraskevi tha ginei telika mathima???
Άβαταρ μέλους
Glaurung

Αύριο δεν γίνονται μαθήματα , την Παρασκευή ναι .

Δεν θυμάμαι αν έβαζαν και για πότε , οι υπόλοιποι είχαν για την Τρίτη . Έρχεται πρωτομαγιά απότε όλο και κάτι θα γίνει , μπορεί βέβαια και από ΔΣ . Θα δείξει …
pan_2010
Real Name: panagiotis

Δημοσίευση από pan_2010 »

thanks filos....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”