Σφάλμα ΝΑΤ
Συντονιστές: kostas213, markelos
Σφάλμα ΝΑΤ
Είπα κι εγώ να κατεβάσω ένα παιχνιδάκι...Καιρό είχα(!!)(Το CivCity Rome...όχι πως έχει και καμία σημασία για τη συνέχεια..αλλά για να ικανοποιήσω και τους περίεργους!)
Πήγα να χρησιμοποιήσω το azureus και για μια ακόμα φορά ήταν κίτρινο και με ανάγκασε να μπω σε σκέψεις..
Μα τί είναι αυτό το σφάλμα ΝΑΤ επιτέλους???
Πήγα να χρησιμοποιήσω το azureus και για μια ακόμα φορά ήταν κίτρινο και με ανάγκασε να μπω σε σκέψεις..
Μα τί είναι αυτό το σφάλμα ΝΑΤ επιτέλους???
- sparc
- Real Name: Γιώργος
ΝΑΤ (Network Address Translation).
Με λίγα λόγια δεν έχεις ρυθμίσει το router σου να κάνει προώθηση στην κατάλληλη πόρτα.
Συγκεκριμένα... Το azureus, σου λέει στις ρυθμίσεις, ότι δουλεύει σε μία συγκεκριμένη πόρτα. Ο μάγος (wizard) το έχει στην τελευταία επιλογή/σελίδα.
Πρέπει λοιπόν να πας στις ρυθμίσεις του router σου και να του πεις αυτήν την πόρτα να την στέλνει στην IP του μηχανήματός που είσαι.
Αν όλα αυτά είναι κινέζικα δες το Networking_HOWTO στο ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/docs/HOWTO ή ψάξε για το manual του router σου (ίσως σε pdf στο cd ή στο site της εταιρίας).
Με λίγα λόγια δεν έχεις ρυθμίσει το router σου να κάνει προώθηση στην κατάλληλη πόρτα.
Συγκεκριμένα... Το azureus, σου λέει στις ρυθμίσεις, ότι δουλεύει σε μία συγκεκριμένη πόρτα. Ο μάγος (wizard) το έχει στην τελευταία επιλογή/σελίδα.
Πρέπει λοιπόν να πας στις ρυθμίσεις του router σου και να του πεις αυτήν την πόρτα να την στέλνει στην IP του μηχανήματός που είσαι.
Αν όλα αυτά είναι κινέζικα δες το Networking_HOWTO στο ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/docs/HOWTO ή ψάξε για το manual του router σου (ίσως σε pdf στο cd ή στο site της εταιρίας).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sparc την Τρί Ιούλ 03, 2007 12:17 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
φαντάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει με το port forwarding δηλ. μπαίνεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ σου ,συνη8ως ανοιγεις τη σελίδα 192.168.1.1 ή 192.168.2.1 και εκεί βρίσκεις επιλογές για το πορτ φοργουόρντιν ή βίρτουαλ σέρβερς και φτιάχνεις έναν κανόνα ώστε να επιτρέπεται η διέλευση δεδομένων από/προς την πόρτα του ρούτερ (τον αρι8μό της πόρτας τον βρίσκεις στις επιλογές του αζούρεου)...σε γενικές γραμμές απότι έχω κοζαρει.
- sparc
Τα παλιά τα χρόνια είχα γράψει μερικά αναλυτικά Networking HowTos (I, II ,III) στο http://www.edra.ntua.gr . Δεν τα μεταφέραμε ποτέ, οπότε αν θες επισκέψου τα εκεί.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
να και κατι για το οποιο ειχα καιρο απορια...αλλα βαριομουν παντα να το ψαξω,εχω το ιδιο προβλημα χρησιμοποιοντας το μtorrent ....κανω ενα τεστ που εχει εκει περα και μου λεει οτι port appears to be closed....παιζει να ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που λεει η danai ..οποτε μαλλον τις ιδιεσ συμβουλες θα ακολουθησω
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
- sparc
Μεταφέρθηκαν... για το πρόβλημά σας δείτε εδώ (Basic Networking-HOWTO). Δεν το αντιμετωπίζει άμεσα αλλά εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πιάσετε το νόημα.
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
- Facebook ID: 0
Γενικά είναι μια διαδικασία η οποία διαφέρει από router σε router, οπότε αρκεί να κατεβάσετε το manual του router σας και να ακολουθήσετε τη διαδικασία που προτείνεται. Πάντως το μTorrent σε στέλνει στο portforward.com που έχει οδηγίες για τα περισσότερα μοντέλα router, οπότε βοηθάει κάπως την κατάσταση.
Ασχοληθείτε με αυτό το πράγμα όταν έχετε χρόνο... Πολύ χρόνο...
Ασχοληθείτε με αυτό το πράγμα όταν έχετε χρόνο... Πολύ χρόνο...