http://www.newmsnlive.info
http://www.get-messenger.com
Θα μου επιτρέψετε να εξηγήσω γιατί προτείνω να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε:
1. Κανένα site σοβαρής εταιρίας δεν έχει πολλαπλές παρελκυστικές διευθύνσεις (π.χ. στο .info ή στο .com) τύπου "νέο msn live" ή "αποκτήστε τον messenger". Οι γυαλιστερές εικονίτσες είναι ό,τι πιο εύκολο, και δεν συνεπάγονται καμία σχέση με τον επίσημο δημιουργού του messenger (Microsoft).
2. Καμία σοβαρή εταιρία δεν προσπαθεί να βγάλει λεφτά αποκλειστικά από διαφημίσεις της formula 1 στα πλευρικά μενού ενός site (εξαιρούνται τα sites με πραγματικά καλό πορνό
3. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν βγάζει σαν "Όρους χρήσης" ένα κειμενάκι 5 παραγράφων. Δεν είναι τυχαίο που τα πραγματικά νομικά κείμενα (ή έστω αυτά που τα έγραψε δικηγόρος) συνήθως ξεπερνάνε τις 10 σελίδες.
4. Ένα κείμενο με όρους χρήσης το οποίο περιορίζεται σε μερικές παραγράφους νομίζω προσφέρεται για ανάγνωση, ειδικά όταν το συγκεκριμένο site σας ζητάει προσωπικούς κωδικούς. Για τσεκάρετε τι λέει (πέρα από τα disclaimers με τα οποία ουσιαστικά σας εξηγούν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι και να κάνουν):
Εν ολίγοις τους δίνετε το δικαίωμα (τουλ. φαινομενικά... τυπικά/νομικά δεν νομίζω πως έχουν καμία ισχύ αυτές οι σαχλαμάρες που λένε) να σας αλλάζουν το nick ή να στέλνουν χωρίς τη συγκατάθεσή σας μηνυματάκια στους φίλους σας για να αυτοδιαφημίζονται.παπάντζες έγραψε:By using this service the user allows Get-Messenger.com to send intant messanges to your online contacts and/or change temporarily the nickname in order to advertise free this service.
Λίγο-πολύ σας λένε ότι "επειδή θα την κάνουμε την καφρίλα, αν θυμώσετε πάρα πολύ ελάτε πρώτα να το συζητήσουμε, και ίσως αν σας καλοπιάσουμε αρκετά να γλιτώσουμε την μήνυση στην οποία θα δικαιωθείτε".παπάντζες στο τετράγωνο έγραψε:By using this service the user allows Get-Messenger.com to send intant messanges to your online contacts and/or change temporarily the nickname in order to advertise free this service.
6. Το site διαφημίζεται ως "MSN Block Checker". Στην περιγραφή, όμως, λένε πως βρίσκουν ποιες επαφές σας σας έχουν διαγράψει. Προφανώς και τα παλικάρια ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα στο block και το delete, όπως παραδέχονται και στο FAQ τους:
Περίεργο ε; Ξαφνικά ο Block Checker αναφέρεται ως Delete Checker. Μου θυμίζει επαγγελματίες με τεχνογνωσία που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις και να εξαλείψουν την υποκρισία και την κοινωνική σκληρότητα...exp(παπάντζες) έγραψε:Does the Online Delete Checker tells if someone has blocked you?
No. We will implement this tool as soon as possible.
5. Όταν κάποιος σας κάνει block στο msn προφανώς έχει λόγο. Και αυτός αφορά εκείνον και εσάς, όχι κάποιο site απατεώνων. Αν υποπτεύεσθε ότι κάποιος σας έκανε block πάρτε τον τηλέφωνο και ρωτήστε τον. Αν νιώθετε έστω λιγάκι μην πάρετε καν τηλέφωνο. Απλώς "let it go". Αυτά συμβαίνουν, δεν είναι υποχρεωτικό να γουστάρουμε οι πάντες τους πάντες. Η κουτοπονηριά δεν συνιστά συστατικό υγιών σχέσεων (τουλ. όχι περισσότερο από το block που ενδεχομένως σας έκανε κάποιος).
6. Νομίζω ότι το τελευταίο επιχείρημα αυτό αρκεί, αλλά έπρεπε να περάσετε πρώτα από τα παραπάνω για να πεισθείτε επαρκώς: Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα επιστημόνων της πληροφορικής παγκοσμίως που παλεύει για να εφευρίσκει μηχανισμούς και τεχνολογίες που θα προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα, είτε αυτά είναι ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας είτε μια μεγαλοπρεπής ανακοίνωση προς ένα φίλο σας στο msn ότι πάτε για κατούρημα. Αυτό που οι δύσμοιροι διαρκώς επαναλαμβάνουν είναι απλό: Αν δεν φροντίζετε να κρατήσετε τον κωδικό σας μυστικό πρόκειται για τσάμπα κόπο.
7. Μια προσωπική εκτίμηση, που συνοψίζει τα παραπάνω: Για να δώσεις τον προσωπικό σου κωδικό (οποιασδήποτε υπηρεσίας) σε κάποιον άγνωστο, χωρίς να κοιτάξεις καν τους όρους χρήσης ή να ρωτήσεις έναν άνθρωπο που ξέρει, ή τέλος πάντων χωρίς να πονηρευτείς λιγάκι, είσαι είτε πορωμένος (καθώς εν προκειμένω θες απεγνωσμένα να μάθεις αν ο τάδε/η τάδε σε έκανε block) είτε απλώς αφελής.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τις λεπτομέρεις του MSN Protocol, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αλλάζοντας κωδικό αλλάζει κάτι. Ίσως να πάψουν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας αλλά πιθανότατα να τον χρησιμοποιούν για διαφήμιση. Οι κίνδυνοι είναι δυο:
1. Τα προσωπικά σας δεδομένα. Είναι πιθανόν να παρακολουθούνται οι συζητήσεις σας. Μπορεί να μην σας νοιάζει αλλά τουλάχιστον ενημερώστε τις επαφές με τις οποίες θα συνομιλήσετε (μπορεί να μη γουστάρουν) όπως θα ενημερώνατε τον νέο, έτοιμο να ξαπλώσει μαζί σας, σύντροφό σας ότι υπάρχει πιθανότητα να έχετε AIDS ή κάτι τέτοιο
2. Η ηρεμία των επαφών σας. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται είτε mail είτε μηνυματάκια στο msn τα οποία θα διαφημίζουν το συγκεκριμένο ή κάποιο άλλο site. Γίνεστε απλώς φορείς spamming. Πέρα από το εκνευριστικό της υπόθεσης, υπάρχει ο κίνδυνος η λίστα των επαφών σας να είναι πλήρης εξίσου αφελών με εσάς, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τα εκνευριστικά και ενδεχομένως επικίνδυνα αποτελέσματα.
Αυτό που προτείνω εγώ σε όσους την έκαναν την πατατιά είναι απλό:
1. Φτιάξτε νέο λογαριασμό στο msn
2. Μεταφέρετε τις επαφές σας και ενημερώστε τις για τη νέα σας διεύθυνση
3. Διαγράψτε όλες τις επαφές από τον παλιό σας λογαριασμό
4. Μην ξαναδώσετε τον κωδικό σας σε κανέναν, ακόμη κι αν σας έχει ακουμπήσει στο χέρι το βιβλίο με την αλήθεια για το Σύμπαν.
Υ.Γ.: Μην μου πείτε πως κόβετε το κεφάλι σας ότι δεσμεύονται από την δήλωσή τους "τα δεδομένα σας"... τουλάχιστον δεδομένου ότι μιλάμε για ανθρώπους που "παραδόξως" ακόμα και μετά τη χρήση της υπηρεσίας τους μπορούν να στέλνουν μηνυματάκια χωρίς τη συγκατάθεσή σας για να διαφημίζουν την πάρτη τους.