CSS Colors

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

CSS Colors

Δημοσίευση από O kanenas »

Μπορεί κανείς να μου πει αν υπάρχει κάποια πιο αναλυτική παλέτα χρωμάτων από αυτήν? Αν ναι, πού μπορώ να την βρω?

Wizard, αν θυμάμαι καλά εσύ είχες ένα πολύ ωραίο εργαλείο... Θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες πού μπορώ το βρω.

Α! Και θα με βοηθούσε επίσης ιδιαίτερα, αν έβρισκα κάτι που, εκτός από το να μου δίνει τον αντίστοιχο κωδικό του χρώματος που επιλέγω, να μου δίνει και το αντίστοιχο χρώμα του κωδικού που του δίνω. :D

Ζητάω πολλά?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τρί Ιούλ 10, 2007 7:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HeartDoc την Τρί Ιούλ 10, 2007 7:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

Thank you very very much! :D
R.I.P.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Oh, επίσης οι περισσότεροι editors έχουν color chooser εργαλειάκι. Σίγουρα έχουν οι dreamweaver, frontpage, Quanta Plus, Nvu, Bluefish. Δεν είμαι σίγουρος για το PHPDesigner και δεν έχω ιδέα τι παίζει με το Joomla. :D

Αυτό σε περίπτωση που δεν γράφεις τον κώδικα σε "old skool" φάση (στο notepad δηλαδής :P)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Να σημειώσω μόνο κάτι: Αν παρατηρήσεις οι δεκαεξαδικοί κωδικοί των χρωμάτων είναι της μορφή xxyyzz, όπου xx, yy, zz είναι ένας αριθμός από 00 έως FF (στο δεκαδικό από 0 έως 255). Εν ολίγοις μιλάμε για 3 bytes για κάθε χρώμα, δηλ. 2^( 3*8 ) = 2^24 = 16.777.216 διαφορετικά χρώματα (αυτό που ίσως θα έχετε δει αρκετές φορές ως "βάθος χρώματος 24-bit").

Οι παλέτες που σου προτείνει ο Νίκος σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα. Ο λόγος που στη σελίδα που κοίταξες αναφέρονται μόνο τα 200+ δεν είναι η δυσκολία στην αναπαράσταση ή η έλλειψη χώρου:
w3schools έγραψε:The 216 cross-browser color palette was created to ensure that all computers would display the colors correctly when running a 256 color palette
Αυτό σημαίνει πως εσύ μπορείς με ένα εργαλειάκι να επιλέξεις οποιοδήποτε χρώμα ανάμεσα στα 16 εκατομμύρια+, αλλά είναι πιθανόν κάποιος επισκέπτης της σελίδας σου με browser της πλάκας (π.χ. Internet Explorer) να μην μπορεί να το δει σωστά. Δεν έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών του συστήματός του (μόνο) αλλά και με τον ίδιο τον browser.

Συνεπώς θα σου πρότεινα είτε να μην χρησιμοποιήσεις χρώματα που δεν υπάρχουν στην προτεινόμενη παλέτα του w3schools, είτε να μην βασίσεις την χρωματική αρμονία της σύνθεσής σου πάνω σε τέτοια χρώματα καθότι πολλοί χρήστες (δυστυχώς αυτοί που χρησιμοποιούν IE είναι ακόμα πολλοί) θα δουν κάτι διαφορετικό από αυτό που εσύ θέλησες να τους παρουσιάσεις ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

Σημαντικότατη επισήμανση αυτή, δόκτορα. Ευχαριστώ!

Πωπω, μ'αυτόν τον explorer πια! :P
R.I.P.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

To εργαλειάκι που είχα εγώ και θυμάσαι είναι ένα widget για τον Opera, το "The Colours of the Rainbow"
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Προσωπικά, εύρισκα πάντα αυτήν την σελίδα πολύ βολικότερη.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Επικοινωνία:

sparc έγραψε:Προσωπικά, εύρισκα πάντα αυτήν την σελίδα πολύ βολικότερη.
Εγώ, πάλι, δεν κατάφερα και πολύ να βγάλω άκρη.
R.I.P.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”