Πρόταση κοσμήτορα του ΑΠΘ για τη σύσταση παν/κής αστυνομίας

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση

σύσταση παν/κής αστυνομίας

Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή
3
23%
Να καταργηθεί το άσυλο για να επεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.
3
23%
Να μείνουν όλα ως έχουν.
6
46%
Δε με αφορά, δε γνωρίζω.
1
8%

Σύνολο ψήφων: 13

Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Πρόταση κοσμήτορα του ΑΠΘ για τη σύσταση παν/κής αστυνομίας

Δημοσίευση από sparc »

www.in.gr έγραψε: Θεσσαλονίκη

Τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας πρότεινε σε δηλώσεις του στα «Νέα» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μουσιόπουλος, λέγοντας ότι κακοποιά στοιχεία κάνουν ότι θέλουν στα πανεπιστήμια.

«Το ακαδημαϊκό άσυλο καταπατείται αφού με πρόσχημα αυτό, κακοποιά στοιχεία κάνουν ό,τι θέλουν, το πανεπιστήμιο έχει γίνει 'μπάτε σκύλοι, αλέστε' και πρόκειται για δημόσια περιουσία» δήλωσε ο Ν.Μουσιόπουλος.

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα του ΑΠΘ, με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας θα περιοριστούν τα φαινόμενα βίας, καθώς οι υπάλληλοι- μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας -οι οποίοι θα είναι άοπλοι- θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ορισμένα περιστατικά, αλλά και να ειδοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων.

«Ουσιαστικά λέμε να βελτιωθεί η φρούρηση και αυτό το έχει ζητήσει και ο πρύτανης. Το ειδικό σώμα, να είναι επιφορτισμένοι με αυτήν (τη φρούρηση) και να ειδοποιούν την αστυνομία όταν τελούνται κακουργήματα ή πλημμελήματα κατά της ζωής και τότε μπορούν εκ του νόμου οι αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο» δήλωσε.

Τον Νοέμβριο σάλος προκλήθηκε από την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από την Αστυνομία όταν διαπιστώνονται «κακουργηματικές πράξεις».

Το θέμα του ασύλου τέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, μιας και το πρώτο τετράμηνο του 2007 η αστυνομία δέχτηκε τουλάχιστον 150 καταγγελίες κυρίως για κλοπές αυτοκινήτων, εμπορία ναρκωτικών και ληστείες φοιτητών και περαστικών στον πανεπιστημιακό χώρο.

Newsroom ΔΟΛ
...αρκεί πριν οποιαδήποτε κίνηση να δημοσιοποιηθούν οι αναλυτικές αρμοδιότητες αυτού του σώματος και να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές για την αρτιότητά του καθώς και για το συμβιβασμό τους με τις διατάξεις του συντάγματος για το "άσυλο ιδεών".
Το ειδικό σώμα, να είναι επιφορτισμένοι με αυτήν (τη φρούρηση) και να ειδοποιούν την αστυνομία όταν τελούνται κακουργήματα ή πλημμελήματα κατά της ζωής και τότε μπορούν εκ του νόμου οι αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο
Χωρίς πρυτανική έγκριση;
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Σαν έννοια δεν είναι κάτι καινούριο(οχι ο τρόπος με τον οποίον ο πρόεδρος των Μηχανολόγων ΑΠΘ προτείνει να εφαρμοστεί).

Κάτι σαν και αυτό είχαν προτείνει ΔΑΠ και ΠΚΣ και στο ΕΜΠ.

Η μεν ΔΑΠ πρότεινε να αναθέσει το ΕΜΠ σε εταιρία security τη φύλαξη των χώρων και όποτε γίνονται επεισόδια να αναλαμβάνουν οι securitαδες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, η δε ΠΚΣ πρότεινε ένα σώμα που θα αποτελείται από νεαρούς φύλακες σε καλή φυσική κατάσταση που επίσης όποτε συμβαίνουν επεισόδια απο ομάδες που εκμεταλλεύονται το άσυλο για να δυσφημίζουν το ΕΜΠ να αναλαμβάνει το σώμα αυτό(που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συγκλήτου του ΕΜΠ) να "καθαρίσει" την κατάσταση.

Και φυσικά το θέμα τελείωσε νωρίς όταν ο πρύτανης είπε πολύ ωραίες προτάσεις αλλά βρείτε μου το χρήμα να υλοποιηθούν...
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Ειδικά στο ΕΜΠ η κατάσταση είναι πολύ χάλια αφού οι υπάρχοντες φύλακες δεν αρκούν για να πληρώσουν τις θέσεις στις εισόδους του χώρου (πλέον τρεις), πόσο μάλλον να επιτηρούν και την τάξη.
Η άμεση, πρακτική συνέπεια είναι να κλειδώνονται τα κτίρια μονίμως με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων.
Είναι γνωστό βέβαια πως όλα σκαλώνουν στα λεφτά.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr
Real Name: δεν σας λεω
Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-

Δημοσίευση από van_der_kaafr »

ontos akougetai poli auto san dikaiologia...omos giati pote kaneis den zhthse na diejaxtoun ereunes giato pou pigainoun ola ta lefta?eidika ta lefta apo thn ereuna!!!!!kati den paei kala sta tameia tou emp....kala tha kanoun oloi aytoi pou koptontai gia to ti tha ginei me to emp opos dap kai pks kai loipoi na deiksoun ligh sovarotita se tetoia themata...safos kai prospathoun na katarghthei to asulo gia na kanoun oi diaplakomenoi kathigites oti theloun....den einai to provlhma mono h nea dhmokratia alla kai oi vromikoi kathi-kia-gites, pritaneis ktlp...an den eixame provlhmata apo mesa den tha eixame kai apekso...oso gia to dimopsifisma,giati bre paidia mono aytes oi epiloges?epilogh na valoyme perissoterous apo tous 3dhmosious filakes pou iparxoun den yparxei?
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Εντελως προχειρα, αλλα περα ως περα σοβαρα, να ρωτησω που βρισκεται το τεραστιο προβλημα που αντιμετωπιζουμε και δε το χω παρει πρεφα; Εγω απο οσο ξερω εγκληματικες πραξεις οπως διακινηση ναρκωτικων γινεται συνηθως κατω απο την ευγενη ασυλια των μπατσων... βλεπε στη βαθη, ομονοια, εσχατως και στο μοναστηρακι. (για το τελευταιο σημερινη εικονα - μετα την φοβερη επιτυχια στην εκδιωξη των πλανοδιων μικροπωλητων- η αστυνομια με επιτυχια διαφυλασσει την ασφαλη διακινηση και μας εξασφαλιζει μια φοβερη παρασταση ανθρωπων να τρεκλιζουν και αλλων να πεφτουν χαμω απο την πρεζα με δυο τζιπακια της αστυνομιας στο φοντο....)

Κατα τα αλλα το ασυλο χρειαζεται νομους και νταβατζηδες... ολα οσα κανουν τον κοσμο εξω απο αυτο τοσο ομορφο.....

Οσο για το θεμα των κλοπων ειμια πολυ περιεργος, με ποιο τροπο θα περιοριστει; με ποσους αοπλους μπατσους/ρουφιανους; 2-3 σε καθε κτιριο; Και ακομα και ετσι καποιος δε μπορει να κλεψει κατι; ...δε νομιζω.....

Λοιπον περα απο τις αυταπατες το ασυλο υποσκαπτεται εδω και καιρο συντονισμενα με φανερο ή πιο υπουλο τροπο.... Καλως ή κακως η εκφραση διαφορετικης αποψης δεν ειναι παντα νομιμη. Οπως και η αποψη δεν εκφραζεται μονο με λογια, εκφραζεται αρκετες φορες δυναμικα και κινηματικα στο δρομο... και διωκεται. Μερικες φορες βρισκει ασυλο στο πανεπιστημιακο χωρο οπως και άλλοτε εβρισκαν ασυλο εκφρασεις υπο διωγμο ή επικίνδυνες (για ποιους αληθεια; ). Αλλες φορες δημιουργουν "ασυλο" σε εντελως ασχετος χωρους, μεσα απο τη δυναμη που δινει η αγωνιστικη συμμετοχη και η αλληλεγγυη.

Πολλες φορες ακομα οι νομοι αλλαζουν.... δε χρειαζεται να περιμενουν ολοι ομως για αυτο. Αν υπαρχει συλλογικη βουληση κατι τετοιο μπορει να στεγαστει στο χωρο που θα θελαμε αυριο να διαμορφωσει νεα κριτηρια στην κοινωνια μεσα απο τη γνωση αλλα και δυνατες εμπειριες ζωης και πολιτικης ζυμωσης. Φυσικα ο αγωνας για το πνευμα των νομων και την αλλαγη της κοινωνιας συνεχιζει και εξω απο το ασυλο....
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Το θέμα δεν ειναι τα ναρκωτικά αλλά οι κλοπές και οι καταστροφές.
Πχ οταν γίνεται συντονιστικό στο κάτω πολυτεχνείο και ολα τα ζώα είναι μέσα στο ΕΜΠ και πετάνε μολόρωφ στους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί πετάνε δακρυγόνα μέσα στο ΕΜΠ και κοντά στο συντονιστικό υπάρχει ένα πρόβλημα....

Προφανώς και οι αστυνομικοί δεν μαζεύουνε απο πριν τα ζώα με τις μολότοφ γιατί τους έχουν πει να τα κάνουνε μπάχαλο μέσα στο ΕΜΠ για να κατηγορούν το άσυλο αλλά και οι φοιτητές πρέπει να προστατέψουν το άσυλο και απο τους καλοθελητές που το χρησιμοποιούν ως μέσο για ξεκαύλωμα ή προβοκάτσια...
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Off Topic
Κατα ενα περιεργο τροπο το ΚΚΕ εχει μια περιεργη παραδοση εδω και πανω απο 30 χρονια να μιλαει για προβοκατσιες.... Επισης κατα ενα περιεργο τροπο οι κρανιοφοροι του εχουν εθεαθει επανελειμενως να βαρανε παρεα με τους μπατσους αυτους τους "προβοκατορες", ή παιζουν ακομα και το ρολο των μπατσων σε πορειες....(ρε ΚΝΑΤ θα μπορουσαν να σας πληρωνουν και το κανατε και τζαμπα;; για αυτο σας ευχαριστει η ΠΟΑΣΥ!!!) Αληθεια λοιπον ποιος κατηγορει για υπογειες συνεργασιες;;;;;; Ας ειμαστε λοιπον ολοι καλα παιδια για αυτα τα γεματα ουσια συντονιστικα αναγνωσης πλαισιων και αυτοπαινεμετος... με τη τεραστια δυνατοτητα συνδιαμορφωσης.... αλλα μερικοι δε μυριζουν τα χημικα συχνα και τους ενοχλουν στον "ευγενη" πολιτικο αγωνα...
Off Topic

Offtopic τα παραπανω επειδη εχω ηδη απαντησει. Συνειδητες ή ασεινηδητες προσπαθεις να αποπροσανατολισουν τη συζητηση θα απαντωνται με τροπο ωστε να μη παρεκτραπει...

ΥΓ.: Να συμπληρωσω πως δεν υποστηριζω τα καγκελακια, αλλα ας μη φτανουμε και στο αλλο ακρο των εθελοντων μπατσων, που ακουνε συγκρουση και ψαχνουν για προβοκατορες, ή εινai οι μπατσοι εξω απο το ΕΜΠ και μετα το ξυλο και το κυνηγημα δε τους αντιμετωπιζουν με οργη....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Κατά ένα περίεργο τρόπο noir ολο και περισσότεροι συμφωνούν με το ΚΚΕ και υπάρχουν και μαρτυρίες για αυτο.
Οπως των καθηγητών φέτος που είδαν φρίκολα να βγαίνουν απο κλούβα στυνομικών,όπως φωτογραφίες απο φρίκουλα που μπουκάρουν μέσα στο υπουργείο Μακεδονίας και ο αστυνομικός αντί να φύγει τους δίνει  μια μαρμάρινη πλάκα που τη χρησιμοποιούν για να σπάσουν πράγμα...
Δε λέω πως ολοι οι αναρχικοί είναι ασφαλίτες αλλά στους αναρχικούς υπάρχουν και αρκετοί ασφαλίτες που με την πρώτη ευκαιρία τα σπάνε,ποδηγετώντας και αρκετούς άλλους...

Οσο για την τακτική πεσίματος σε μπλοκ αστυνομικών,δεν ειναι το παρών thread κατάλληλο προς συζήτηση...

Και θα θελα να μου πεις σε ποια ακριβώς πορεία είδες κρανιοφόρους του ΚΚΕ να βαράνε τους προβοκάτορες παρέα με τους μπάτσους;
Και πότε...

Οσο για τους μπάτσους και τα χημικά τους(ναι τα έχω φάει σε πορεία) ,δεν τους αντιμετωπίζω με οργή.Εντολές εκτελούν.Δεν ειναι τπτ άλλο παρά ένα ακόμη γρανάζι σε μια μηχανή του συστήματος,τπτ παραπάνω,τπτ λιγότερο...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής, και για να ξέρετε τί να περιμένετε από τα παρακάτω, θεωρώ ότι σε λίγες γραμμές τα παρακάτω λόγια του noir συμπυκνώνουν αυτό που θέλω να καταδείξω:
noir έγραψε:[..] Εγω απο οσο ξερω εγκληματικες πραξεις οπως διακινηση ναρκωτικων γινεται συνηθως κατω απο την ευγενη ασυλια των μπατσων... βλεπε στη βαθη, ομονοια, εσχατως και στο μοναστηρακι.

[..]

Κατα τα αλλα το ασυλο χρειαζεται νομους και νταβατζηδες... ολα οσα κανουν τον κοσμο εξω απο αυτο τοσο ομορφο.....

Οσο για το θεμα των κλοπων ειμια πολυ περιεργος, με ποιο τροπο θα περιοριστει; με ποσους αοπλους μπατσους/ρουφιανους; 2-3 σε καθε κτιριο; Και ακομα και ετσι καποιος δε μπορει να κλεψει κατι; ...δε νομιζω.....

Λοιπον περα απο τις αυταπατες το ασυλο υποσκαπτεται εδω και καιρο συντονισμενα με φανερο ή πιο υπουλο τροπο....

[..]
Ας ξεκινήσω, λοιπόν, με αφορμή κάποια τμήματα από τα γραφόμενα του Valezquez:
Velazquez έγραψε:[..]
Πχ οταν γίνεται συντονιστικό στο κάτω πολυτεχνείο και ολα τα ζώα είναι μέσα στο ΕΜΠ και πετάνε μολόρωφ στους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί πετάνε δακρυγόνα μέσα στο ΕΜΠ και κοντά στο συντονιστικό υπάρχει ένα πρόβλημα....

[..]
Velazquez έγραψε:Δε λέω πως ολοι οι αναρχικοί είναι ασφαλίτες αλλά στους αναρχικούς υπάρχουν και αρκετοί ασφαλίτες που με την πρώτη ευκαιρία τα σπάνε,ποδηγετώντας και αρκετούς άλλους...

Είμαι σίγουρος πως μπορείς να μου αραδιάσεις αρκετές ακόμα σοβαρές αφορμές και περιστάσεις οι οποίες θα στηρίζουν την εισήγησή σου για την σύσταση ενός σώματος φύλαξης των ακαδημαϊκών χώρων. Και εγώ προσωπικά δεν διαφωνώ a priori με έναν μηχανισμό εποπτείας αυτών των χώρων (υπό προϋποθέσεις που θα αναπτύξω σε λίγο), αλλά δεν θεωρώ τυχαίο το ότι το πρώτο παράδειγμα που σου ήρθε στο μυαλό ήταν τα συντονιστικά που σας χάλασαν οι μπαχαλάκηδες.

Θα μπορούσε, π.χ. να έρθει ο ΔΑΠίτης και να σου πει "και εγώ θέλω φύλαξη γιατί σκάνε ανάρχια και μου χαλάνε τα πάρτυ", κ.ο.κ.. Δεν λησμονώ το ότι ανέφερες στην αρχή τα περί φθορών, παρόλα αυτά θέλω να επισημάνω πως καθένας μπορεί άνετα να βρει μια δικαιολογία για να ζητήσει περισσότερη αστυνόμευση. Καλό θα ήταν, όμως, έστω για τα προσχήματα, να αποφεύγουμε εκφράσεις που αφήνουν πάτημα για κάποιον (π.χ. εμένα) να ισχυριστεί πως καθένας ψάχνει σωματοφύλακες (για το συντονιστικό του, για το πανάκριβο αμάξι του, για το πάρτυ του, τα τραπεζάκια του, τον προπαγανδιστικό χαρτοπόλεμό του, κ.ο.κ.). Η αμφισβήτηση (εκ μέρους μου) της αναγκαιότητας ενός τέτοιου σώματος, νομίζω είναι σαφής.

Ερχόμενος στο δια ταύτα, θα ήθελα να επισημάνω κάτι που αξιολογώ ως σημαντικό: Τα πανεπιστήμια είχαν μέχρι σήμερα κάποιας μορφής ασφάλεια (αγγλιστί security), και κανένας δεν είχε παραπονεθεί γι' αυτό. Ίσως, μάλιστα, αν κάποιος παραπονιόταν, να ήταν οι ίδιοι οι φύλακες που σε περίπτωση μαζικής εισόδου αναρχικών (ή ό,τι είναι αυτοί) ήταν αδύναμοι να επέμβουν και ρίσκαραν χωρίς λόγο τη σωματική τους ακεραιότητα. Εδώ, όμως, έχουμε κάτι διαφορετικό. Η πανεπιστημιακή αστυνομία (η οποία στο πλαίσιο του τρέχοντος συντάγματος, δηλ. ισχύοντος του άρθρου 16, ακούγεται ως αντίφαση εν τοις όροις) όπως φαίνεται θα θεσμοθετηθεί από το κράτος, και κάποιες λεπτομέρειες θα ορίζονται από τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θεωρώ πως εντάσσεται στην δέσμη μέτρων που αποψιλώνουν το πανεπιστήμιο από την αυτονομία του. Ίσως να αποδειχθεί πως βιάστηκα στο συγκεκριμένο σημείο, και εν τέλει η πανεπιστημιακή αστυνομία να οργανωθεί από τα ίδια τα ιδρύματα (εξ' ολοκλήρου), με πλαίσιο και αρμοδιότητες που θα ορίζονται απ' ευθείας από τη Σύγκλητο, αλλά δεν το βλέπω πιθανόν. Πρόκειται μάλλον για άλλο ένα όργανο που θα μπορεί να επεμβαίνει μέσα στο Πανεπιστήμιο με παραμέτρους που δεν θα ορίζονται εξ' ολοκλήρου απ' αυτό.

Σε δεύτερο επίπεδο, καλό θα ήταν να εξετάσουμε πρακτικά την ενδεχόμενη αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου σώματος. Τι είδους εκπαίδευση θα περνάνε οι άνθρωποι αυτοί; Θα πρέπει να έχουν τελειώσει σχολή αξιωματικών ή κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να έχουν περάσει σεμιναριακές εκπαιδεύσεις 2-3 εβδομάδων; Θα έχουν πιστοποιητικό κάποιου γυμναστηρίου; Θα έχουν την ικανότητα και το δικαίωμα να φέρουν οπλισμό (π.χ. γκλοπς, όπλα, κτλ.); Αν όχι, τότε να θέσω ένα εύλογο, πιστεύω, ερώτημα: Όταν 20-50 φοιτητές (π.χ. της ΚΝΕ που κάνει συντονιστικό, των ΕΑΑΚ ή της ΔΑΠ που κάνει ένα πάρτυ, κτλ.) δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν 10-30 μπαχαλάκηδες (διόλου παράλογο, δεν ειρωνεύομαι), τότε πως ακριβώς θα τους αντιμετωπίσουν 5, 10 γυμνασμένοι "πανεπιστημιακοί αστυφύλακες";

Τι είδους εξουσίες θα αποδίδει το θεσμικό πλαίσιο σε αυτούς τους φύλακες; Θα έχουν δικαίωμα να συλλαμβάνουν; Απλώς να απωθούν με την εντυπωσιακή φυσική τους κατάσταση; Να δέρνουν; Να ενημερώνουν την Διοίκηση του Πανεπιστημίου ώστε να ενεργοποιηθεί η επιτροπή ασύλου; Να ανοίγουν την πόρτα στην αστυνομία παρακάμπτοντας την επιτροπή ασύλου; Σε ποιους χώρους θα έχουν δικαίωμα να περιφέρονται αυτοί οι φύλακες; Θα έχουν π.χ. δικαίωμα να παρευρίσκονται σε Γενικές Συνελεύσεις; Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πέσει ξύλο σε Γ.Σ., είτε ανάμεσα σε φοιτητές, είτε ανάμεσα σε μπράβους γνωστών παρατάξεων και φοιτητές, είτε ακόμα και από αναρχικούς. Ορισμένες φορές τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε σημείο μαχαιρωμάτων και σοβαρών τραυματισμών. Εν ολίγοις, αξιόποινων πράξεων. Θα έχει δικαίωμα ένας τέτοιος φύλακας να επέμβει; Θα μπορεί απλώς να ενημερώσει τις αρχές;

Θέλω να κάνω έναν συσχετισμό, ίσως λίγο τραβηγμένο για κάποιους. Αυτό, λοιπόν, που παρατηρώ εγώ τα τελευταία χρόνια, είναι μια κοινωνία που αδυνατεί να ισορροπήσει. Είτε επειδή από μόνη της είναι ανισόρροπη (πράγμα που δεν πολυπιστεύω), είτε επειδή κάποιοι την έχουν όλη την ώρα στην τσίτα με φιτιλιές και εκφοβισμό. Την αρρυθμία αυτή προορίζονται να επιλύσουν κάποιοι θεσμοθετημένοι μηχανισμοί ελέγχου ή/και πρόληψης ή/και καταστολής. Κι όμως, αντί να εξομαλύνουν την κατάσταση, οι μηχανισμοί αυτοί φαίνεται να παίρνουν τα ηνία της διαφθοράς. Ποια είναι η πρωτοφανώς παράλογη απάντηση του οργανωμένου κράτους; Να θεσπίσει νέους μηχανισμούς που θα ιεραρχικά θα υπερτερούν των προηγούμενων και θα τους ελέγχουν!

Οι μηχανισμοί αυτοί υπάρχουν παντού: Ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής δίπλα στον συμπολίτη του, ζητάει αστυνομία. Δίωξη ναρκωτικών, τροχαία, ασφάλεια, κτλ.. Κάθε τομέας, ας δεχτούμε με τις λίγες ελαττωματικές εξαιρέσεις που έχει στους κόλπους της, συνιστά μια μαφία ακόμη πιο επικίνδυνη και φοβερή από εκείνη που υποτίθεται πως θα έλυνε. Προστασία, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός και δε συμμαζεύεται...

Το κράτος κλέβει τον πολίτη, και εκείνος κλέβει το κράτος. Και το κράτος απαντά με την εφορία. Οι εφοριακοί δεν αρκούνται στους παχυλούς μισθούς τους και κάνουν νταβαντζηλίκια στους πολίτες. Και έτσι το κράτος φτιάχνει το ΣΔΟΕ, τους "αδιάφθορους". Ουσιαστικά υποννοόντας ότι οι υπόλοιποι εφοριακοί είναι (πιθανόν) διεφθαρμένοι.

Και η δικαιοσύνη, βέβαια, δεν πάει πίσω. Δικαστήρια να μεροληπτούν για πακέτα μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ, διαφορετικές βαθμίδες του Δικαστικού συστήματος να ακυρώνουν η μία την άλλη με σκανδαλώδη τρόπο, και όλες μαζί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια με ακόμη πιο ντροπιαστικό τρόπο. Η νομοθετική εξουσία να απαρτίζεται από λειτουργικά αναλφάβητους, να προσπαθεί να κάνει το σύστημα πιο διάτρητο, και να αντιμετωπίζει την δικαστική εξουσία που επιστρέφει τους νόμους πίσω. Κι αν η παρανομία είναι τόσο βιαστική και αναγκαία, να προωθείται αναθεώρηση του ίδιου του Συντάγματος ώστε να αφοπλιστεί η Δικαστική Εξουσία. Οι δικαστικοί, από την άλλη, έχουν άραγε φραγμούς; Το αφήνω ανοιχτό για άλλη συζήτηση...

Για να μην τρέχουμε στα θεσμικά, δείτε τί γίνεται σε πιο καθημερινό επίπεδο: Η αστυνομία φαίνεται να μην φτάνει στον ανασφαλή πολίτη, γι' αυτό βάλαμε τη δημοτική αστυνομία να μας φυλάει. Η δημοτική αστυνομία και πάλι δεν επαρκεί για τον επιχειρηματία, τον μαγαζάτορα, κτλ.. Ιδιωτική security σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κέντρα διασκέδασης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μάτια τους δεκατέσσερα, κι όμως δεν είναι αρκετά. Κανένας άνθρωπος, όσο μεράκι κι αν έχει να παρακολουθεί τόσα εκατομμύρια εν δυνάμει επιθετικούς και βίαιους πολίτες, όσο οι κάμερες. Και να κάμερες, και κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, και δορυφόροι...  Το πιο οξύμωρα αστείο και τραγικό φαινόμενο σ'αυτήν την τρέλα είναι η προστασία των νυχτερινών κέντρων: Ζητάνε από τους επιχειρηματίες (από καφετέρια μέχρι κλαμπ) να πληρώνουν για να τους προστατεύουν, και όταν ρωτάνε "από ποιον θα με προστατεύεις;" με θράσος απαντάνε "από εμένα τον ίδιο!"...

Να πάμε ακόμα πιο μέσα; Αντίπαλες πολιτικές ομάδες έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να φερθούν πιο πολιτισμένα από ένα πρεζάκι, οπαδό του Ολυμπιακού που κυκλοφορεί με στιλέτο ψάχνοντας ποιος θα την πει στον Θρύλο. Η ΚΝΕ κουβαλάει από δω κι από κει οικοδόμους, οι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ πληρωμένους μπράβους, κ.ο.κ.. Δε φοράνε στολή, αλλά κάτι μέσα στο κεφάλι τους είναι ομοιόμορφα βαμένο, και ζητάει ή δίνει προστασία. Σε ποιον; Από ποιον; Γιατί;

Ο κύριος Πολύδωρας προσπαθεί να μας πείσει τις τελευταίες εβδομάδες πως τα φυτά έχουν ανάγκη να προφυλαχτούν από τα κοπάδια που βοσκούν και τα καταστρέφουν, οι αγρότες από τους κτηνοτρόφους, οι δρόμοι από τις βροχές, και προτείνει να επανασυστήσουμε νέο μηχανισμό: την αγροφυλακή.

Είδα και τη Δασονομία... κρατικός μηχανισμός που προστατεύει τα δάση από τους κακούς εμπρηστές, μόνο που ο εμπρηστής στη γενική περίπτωση δεν είναι ο τυχών πολίτης ή ο ανώμαλος πυρομανής. Είναι εντολοδόχος κάποιου πιθανότατα υψηλόβαθμου στελέχους της κρατικής μηχανής. Ειδάλλως ακόμη και χωρίς να συλληφθεί ο υπαίτιος, ακόμη και μετά την καταστροφή, η δασονομία θα προφύλασσε το δάσος από τον ουσιαστικό κίνδυνο: την καταπάτηση. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

Η νοσηρή αυτή κατάσταση της ανάγκης για αστυνόμευση, κατ' εμέ, ξεκινάει από το πιο ατομικό και φτάνει μέχρι το πιο συλλογικό επίπεδο. Τα κράτη συστήνουν στρατούς, έτοιμα να φάνε το ένα το άλλο, αλλά πάντα θέλουν έναν νταβαντζή/προστάτει να τους εποπτεύει ή/και να τους διαφεντεύει (π.χ. την Αμερική, την Κίνα, τη Ρωσία, ή δεν ξέρω εγώ). Σαν τα μικρά παιδιά που δεν έμαθαν ποτέ να λύνουν μεταξύ τους τις διαφορές τους, και στην πρώτη δυσκολία φωνάζανε τη μαμά...

Κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω παντού ένστολους να κυκλοφορούν με καμάρι, σε όλες τις αποχρώσεις ανάμεσα στο μπλε και το μαύρο. Καθένας έχει το διακριτικό προστατεύει κάτι ή κάποιον από εμάς. Ώρες-ώρες πιάνω τον εαυτό μου ανάμεσα σε αυτήν την ένστολη πρόληψη να αισθάνεται ύποπτος, συχνά ένοχος, χωρίς να έχω κάνει τίποτα, κι αναρρωτιέμαι: Πόσους μπάτσους και μπατσοειδή χρειάζεται πια αυτή η χώρα; Τόσο πολύ έχουμε αποτύχει οι άνθρωποι στο να λύνουμε τις διαφορές μας, που τελικά θέλουμε ο καθένας από έναν μπράβο, έναν αστυνόμο, έναν φύλακα;

Το έγκλημα, η απάτη, η βία, πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν. Είναι εγγενείς, φυσικές ιδιότητες του ανθρώπου, σε διαφορετικό βαθμό κάθε φορά. Αλλά σε ποιο βαθμό είναι εξίσου φυσικό να φοβόμαστε και να φυλαγόμαστε; Σε ένα μήνα μπορεί να βρεθώ μπροστά σε 30 αναρχικούς που τα σπάνε στο ΕΜΠ και να με δείρουν. Τι πρέπει να κάνω; Ό,τι έκανα πιτσιρικάς όταν μου την έπεσε ένας με μαχαίρι στην Ομόνοια; Πήγα στον μπάτσο δέκα μέτρα παραδίπλα και μου είπε να κάνω καταγγελία στο Τμήμα... Που να τρέχει τώρα (να πιάσει ένα πρεζάκι που μόλις έστριβε περπατώντας), γιατί να ρισκάρει;

Μέχρι τώρα, λοιπόν, απλώς χειροκροτώ τα παιδιά που έπεσαν θύματα βίας μέσα στο Πανεπιστήμιο (είτε από εγκάθετους, μπαχαλάκηδες, "συναδέλφους" τους ή μπράβους των "συναδέλφων" τους) και σχολίασαν απλά "η περίπτωσή μου δεν συνιστά αφορμή ή αιτία για περιστολή των ελευθεριών ή την άρση του ασύλου. Και σας παρακαλώ να μην την εκμεταλλευτείτε ως τέτοια". Είναι σαν να βάζουμε σχολική αστυνομία επειδή τα παιδάκια τσακώνονται στο διάλειμμα...

Το μόνο που έχει μείνει, τελικά, όπως το'χω στο μυαλό μου, είναι και η γνωσεοφυλακή. Ή αυτό το αστείο που καλείται "πανεπιστημιακή αστυνομία" (αν τελικά δεν ορίζεται και ελέγχεται πλήρως και αυτόνομα από τα Ιδρύματα) και αμφισβητεί από τα ίδια τα χείλη των πανεπιστημιακών το άσυλο, πριν ακόμα το αμφισβητήσει ο νοεψηφισθείς νόμος. Μετά απ' αυτό, μπορούμε με ασφάλεια να προλογίζουμε το σύνταγμα της φοβικής δημοκρατίας μας με το μότο "ο μπάτσος, του μπάτσου, ω μπάτσε!"... κι ο φόβος φυλάει τα έρημα... Η Αμερική έκανε το πρώτο βήμα, φτιάχνοντας μια γενιά πολιτών που παρακαλάει για αστυνόμευση για να απαλύνει τον φόβο της, τρέφοντάς τον ακόμα περισσότερο. Εμείς μ@λ@κες είμαστε να μείνουμε πίσω;

Υ.Γ.: @Velazquez: Μιλώντας για προβοκάτσια... αν π.χ. εγώ, ως ιδιοκτήτης μιας εταιρίας συστημάτων ασφαλείας, θέλω ντε και καλά να σου πουλήσω το καινούριο, πανάκριβο, γαμάτο, τεχνολογικό αριστούργημα που μεταφέρει στα κεντρικά μου ακόμα και την οσμή της κλανιάς που θα πέσει μέσα στο σπίτι σου για να την αναλύσει (δήθεν) και να καταλάβει αν κινδυνεύεις (ακόμα πιο δήθεν), θα φροντίσω το σπίτι σου να διαρρυγνύεται κάθε δεύτερη μέρα. Θα έρθεις σύντομα παρακαλώντας να πάρεις το προϊόν μου, την αστυνόμευσή μου, την ρουφιανιοσύστημά μου, και τότε το μόνο που σε σώζει είναι ένα: Αν μη τι άλλο να νιώσεις ντροπή για την κοινωνία στην οποία καταντήσαμε να ζούμε...

Και για να καταλάβω, τελικά. Πες ότι οι μπάτσοι (ή αστυνομία ή διωκτικές αρχές) θέλουν να φυτέψουν ρουφιάνους που θα παρακολουθούν τι γίνεται μέσα στα ιδρύματα, κτλ.: Ποια ομάδα σου φαίνεται πιο ιδανική/συγγενής; (1) Οι αναρχικοί (2) Η πανεπιστημιακή αστυνομία :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr
Real Name: δεν σας λεω
Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-

Δημοσίευση από van_der_kaafr »

drcypher...sumfono se polla apo auta pou les...alla..ekei kapou gia to ti tha einai telika auth i astinimia,ti ekpaideush tha exei,apo pou tha elegxetai to exases....den mporei o foititis pantos na elexei tipota apo auta...kai ekei einai to provlhma...kai entajh ego na dexto pos den mporoume na kanoume tipota gia tin idi iparxousa fylaksh logo xrimaton(diati den eida na anaferei kaneis allo provlhma)lefta gia olous aytous pou vrikame ksafnika?to thema einai pos se ena kratos pou vlepeis pos paei katadiaolou kai den mporeis na empisteuteis kanena,giati na empisteuteis tis kyverniseis pou ta ipothalptoun ola auta,h kai tous pritaneis kai loipous pou exoun amesh sxesh me ipourgeia h tou astunomikoys pou den ksero poso dieutharmenoi einai telika...to politexnio exei tin dinatotita na ginei mia outopia,opou kathenas tha kanei tin doulia tou...alla auto tha ginei mono meso tvn foititwn...exoume tin dunatatita san foitites na mlokaroume olous aytous poy iponomeuoun to politexnio...mhn tous valoume tora kai na mas filane!!!!
Πάντα θλιμένος...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μετα την οικολογικη αστυνομια ο πολυδωρας ετοιμαζει την πανεπιστημιακη αστυνομια! μετα θαρθει η ποδοσφαιρικη αστυνομια και μετα η πολιτικη αστυνομια! μην ανησυχειτε συντροφοι!!! ειναι ενα υπουλο κολπο του βυρωνα μας που θελει να καταστρεψει την ΕΛΑΣ κατα την μεθοδο του διερει και βασιλευε!!! φαντασου τι εχει να γινει αν δημιουργηθουν ολες αυτες οι αστυνομιες, ο ενας θα τροει τον αλλο και το οραμα, η ουτοπια θα ειναι πιο κοντα απο ποτε!!!
μην απελπιζεστε.... το μονο που πρεπει να κανετε ειναι να σφαξετε τον μπατσο που εχετε στις σκεψεις σας και καπως ετσι θα λυθει το προβλημα!!!

υγ2. γιατι οι μπατσοι πανε δυο-δυο??? ο ενας για να διαβαζει και ο αλλος για να γραφει
υγ1. και γιατι καμια φορα ερχεται και ενας τριτος μπατσος μαζι τους??
γιατι του αρεσει να κανει παρεα με μορφωμενους!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Velazquez

drcypher,το ερώτημα που θέτεις ειναι δλδ ποιος θα μας φυλάει απο τους φύλακες...

Πορφανως και συμφωνώ πως η υπερβολική αστυνόμευση(βλέπε κλούβες στην Ακαδημίας)ειναι για τρομοκρατία.
Πως για μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζεται διαφορετική κοινωνία,με καλύτερη παιδεία και λιγότερες αιτίες σύγκρουσης.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.Το πρόβλημα πως φέτος έγιναν ένα σωρό επεισόδεια ώστε να συζητηθεί ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ το θέμα του ασύλου.
Πριν κάποια χρόνια σου θυμίζω το κάτω πολυτεχνείο είχε καεί σε μεγάλο βαθμό.Καταστράφηκαν έργα τέχνης.
Και οι μπάτσοι που μπήκαν τα έκαναν χειρότερα...
Αρα κάποιος πρέπει να μεριμνήσει για την μη-καταστροφή δημόσιας περουσίας ώστε να μη δίνεται σε κάθε Πολύδωρα το δικαίωμα να συζητεί το άσυλο...

Αν προσλάβεις 50-60 ατομα τα οποία ταραχοποιά στοιχεία ή προβοκάτορες ή ο,τι θες πες τα ,σε περίπτωση ταραχών τα απωθήσουν έξω αυτο το ερώτημα παύει να ισχύει.Προφανώς το ζήτημα για την άρση του ασύλου θα συνεχίσει να υπάρχει.Αλλά ωστόσο πλέον κάποιοι θα έχουν απογυμνωθεί απο επιχειρήματα στα μάτια του κόσμου και δε θα πείθουν κανένα πως το κάνουν για λόγους ασφαλείας...
Αν μάλιστα αυτοί οι φύλακες δεν θεσμοθετηθούν απο το κράτος αλλά είναι υπο την ευθύνη της συγκλήτου (σημαντικό στοιχείο αυτό) στην οποία συμμετέχουν και οι φοιτητές,τότε είναι δύσκολο να γίνουν αυθαιρεσίες.
Ποσο δε μάλλον να πάρει απόφαση η σύγκλητος να τους χρησιμοποιήσει για αστυνόμευση των χώρων γενικά κατά την ομαλή λειτουργία του ΕΜΠ.

Οσο για την λεκτική επίλυση διαφορών,θα ήθελα πολύ να σε δω οταν μπαίνουν μέσα κουκουλοφόροι(αγνώστης ταυτότητας)και πετάνε μολότοφ στους αστυνομικούς να πας να τους πεις ευγενικά να σηκωθούν να φύγουν γιατι το άσυλο δε θεσπίστηκε για να ξεκαυλώνουν.Κάθε Σάββατο στο Ζωγραφου πετάγανε μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα.Πες μου έναν λόγο για να μην προσπαθήσει το ΕΜΠ να το σταματήσει...

Οσο για τα προβοκάτσια:
Κατά έναν περίεργο τρόπο φέτος έγιναν τα επεισόδεια,πριν τη συζήτηση.
Οχι πρόπερσι ή πριν 6 χρονια.
Φέτος που συζητείται.
Αρα εγώ έχω κάθε δικαίωμα να θεωρήσω πως αυτά τα επεισόδεια ίσως και να μην έγιναν τυχαία.Και κατά έναν περίεργο τρόπο έγιναν κατά τις πορείες και τα συντονιστικά(οχι της ΠΚΣ αλλά των φοιτητικών συλλογων,συλλογων που συμμετείχαν με πλαίσια της ΕΑΑΚ,της ΠΚΣ,της ΠΑΣΠ ή ενωτικά...).
Οχι σε πάρτυ της (Π)ΔΑ(Σ)Π .
Αυτο με κάνει να σκεφτώ ποιος ο λόγος φέτος και στις δεδομένες στιγμές και να αρχίσω να αμφιβάλλω για την ταυτότητα των δημιουργών των επεισοδείων.Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις φέτος απο καθηγητές για φρίκουλα να βγαίνουν μέσα απο κλούβες ΜΑΤ ή το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη που τον Κύπριο τον σαπίσανε ασφαλίτες με πολιτικά ντυμένοι περίεργα...

Δε μου αρέσει η αστυνομοκρατία αλλά επίσης δε μου αρέσει και το χάος.Ποσο δε μάλλον οταν το χάος χρησιμοποιείται ως πρόφαση για περισσότερη αστυνομοκρατία.
Αυτό πρέπει να προληφθεί.Το να δώσεις αφορμή  να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του κόσμου η άρση του ασύλου. Και αυτό πρέπει να γίνει απο την ιδια την πανεπιστημιακή κοινότητα,τα μέλη της..Πέρσυ το καλοκαίρι μετά απο ένα rave παρτυ σπάσανε τους ΗΜΜΥ και πήγανε τα ΕΑΑΚ ηλεκτρολόγων και τα καθαρίσανε επειδή δε θέλανε να δώσουν αφρομή να μιλήσει κανείς για αρση ασύλου.

Σε αυτό θα στόχευε η ιδέα καλύτερης φύλαξης του ΕΜΠ.Οχι απο ιδιωτική εταρία,οχι απο την ΕΛ.ΑΣ. αλλά απο σώμα που θα ελέγχεται απο ένα ανοικτό όργανο του ΕΜΠ που θα συμμετέχουν φοιτητές...

ΥΓ.Οσο για τους ρουφιάνους δεν πιστεύω πως θέλουν οι μπάτσοι να παρακολουθούν τα ιδρύματα.Αυτο το κάνει ήδη η αξιότιμη ΕΥΠ με πολύ καλύτερους τρόπους.Αρα δεν χρειάζεται στο σύστημα να έχει ρουφιάνους σε τέτοια αστυνομία.Αντίθετα ένας ασφαλίτης σε ομάδα αναρχικών που θα ποδηγετεί άλλους(οχι όλους αλλά και 20 να καθοδηγεί είναι αρκετοί) είναι υερπολύτιμος γιατι έτσι το σύστημα ελέγχει την αντίδραση εναντίον του...
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Για να τελειωνουμε με τη δυσφημιση του αναρχικου/αντιεξουσιαστικου/αυτονομου χωρου που επι τρεις συνεχομενες δημοσιευσεις γινεται προσπαθεια να συνδεθει με τις νομοθετικες διαταξεις που καταργουν το ασυλο...

Και πραγματικα δε μπορω να καταλαβω την εμμονη στη κασετα με τους "φρικουλες" (φασιστας μιλαει; )
Αρνουμαι να δεχτω πως ενας αριστερος μιλαει για ασφαλιτες και προβοκατορες σε ενα χωρο, και τους καθιστα καθοδηγητες της δρασης του, οταν ηδη μεσα στη φυλακη σαπιζουν συντροφοι, αλλοι ειναι ακομα υποδικοι, και αλλοι ξυλοφορτωνονται.... Αν δε γνωριζει για ποιους μιλαω και που αναφερομαι, τοτε μαλλον δεν εχει και αμεση σχεση με τα αγωνιστικα τεκτενομενα και θα μπορουσα να τον εγκαλεσω με τη σειρα μου ως προβοκατορα για τις δηλωσεις του που επιδιωκουν τη καταστολη πολιτικου χωρου... Αλλα δε θα το κανω επειδη σεβομαι συνολικα την αριστερα, και τασσομαι αλληλεγγυος στους αγωνες της. Το ιδιο και οταν συνεληφθει κνιτης, αλλα βρηκε την αλληλεγγυη με πορεια στη ΓΑΔΑ ανεξατητα απο τις οποιες διαφορες, οταν την ιδια ωρα το μπλοκ των κνιτων την εκανε για αλλου και στη ΓΑΔΑ εδειξε αλληλεγγυη ... μεσω αντιπροσωπων!! ...και κατηγορω μονο οσους με εμμονη παιζουν αθελα τους ισως το προπαγανδιστικο ρολο των κρατουντων ΜΜΕ...

Το οτι υπαρχουν ασφαλιτες με κουκουλες το λες και ειναι κανα φοβερο γεγονος! Φυσικα και σε ενα χωρο που εχει κυρηξει ανοιχτα πολεμο με το κρατος θα υπαρχουν καποιοι που θα προσπαθουν να παρεισφρυσουν και να αντλησουν πληροφοριες ή να προβοκαρουν... Τουλαχιστον οταν γινονται αντιληπτοι (πραγμα αρκετα ευκολο, πιστεψε με) λαμβανουν την αναλογη "περιποιηση"... Ασφαλιτες υπαρχουν μεχρι και μεσα στις συνελευσεις σωματειων (οπως εχει αποδειχτει, απο περσινα περιστατικα...). Αλλα αλλοι ειναι αυτοι που συντονιζουν τη διατηρηση της εννομης ταξης σε συνεργασια με μπατσους, ειτε στις πορειες, ειτε στις επαιτειους τους πολυτεχνειου... Αλλοι ειχαν υψηλοβαθμα μελη τους στελεχη της ΚΥΠ, βλεπε σταμπολιδη, μελος της Κ.Ε. και αλλους... Και φυσικα βλεπε τις ευχαριστιες του μπατσοσυνδικαλιστικου οργανου για το συνεργασιμο ΚΚΕ....  Αλλα δε θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα οταν χαρει στα τιμημενα ΚΝΑΤ σε πληρη συνεργασια με τα ΜΑΤ στελνουν το '98 στο νοσοκομειο 158 διαδηλωτες (αναρχικους και ανενταχτους) πριν την εναρξη της πορειας για τη 17 Νοεμβρη... Ειναι οι ιδιοι που την 8η Μαρτη, φυσικα αφησαν ανοιχτες τις αλυσιδες τους για τη διeλευση των ΜΑΤ και τη μετεπειτα μαζικη συλληψη αυτη τη φορα ασχετων εντελως φοιτητων που απομονωθηκαν στο υψος της μεγαλης βρετανιας (αληθεια που εισαστε στα δικαστηρια; ). Φυσικα για  οσους ηθελαν να απομακρυνθουν απο το πανδαιμονιο και να μπουν σε καποιο μπλοκ βρηκαν τις αλυσιδες απο το μαντρι της κνε κλειστες. (πρακτικη που δυστυχως δεν μονο χαρακτηριστικων των κνιτων πλεον, αλλα και αλλων που ενιοτε το παιζουν και πορτιεριδες του πολυτεχνιου σε πορειες που καταληγουν εκει- σχετικα με τους εαακιτες η καμπανα)... Αυτα σχετικα με το ποιους χρησιμοποιει το συστημα... για να μη συνεχισουμε για το ποιοι αποτελουν "συστημα" και γιατι.........

Διευκρινισεις στις ανακριβειες. Τα μπαχαλα στους ηλεκτρολογους εγινε απο απολιτικα πανκια, και οχι απο παρτυ του κενου δικτυου. Τα περιστατικα αυτα αν και θα μπορουσαν να θεωρηθουν υποπτα εχουν επαναληφθει και πριν τις επιμαχες συζητησεις για το Ν.πλαισιο στην ΑΣΣΟΕ απο την ιδια "ομαδα".... Οσο για τα παρτυ του κενου δικτυου, ειναι γνωστο τοις πασει οτι γινοντουσαν σχεδον καθε βδομαδα... Δεν ειδα ομως να μαζευεται κανεις απο οσους παραπονιουνται, για "επιτηρηση" ή για να κυνηγησει αυτους που κανουν "νταραβερι", με την ευκαιρια των παρτυ.... καποια στιγμη θα συνεβαινε η στραβη.... και κυριως ποτέ αυτο το θεμα δε σταθηκε αξιο συζητησης σε καποια συνελευση για μια ουσιαστικη αντιμετωπιση....

Εχοντας λοιπον ξεκαθαρισει καποια σημεια ας επανελθουμε στο θεμα του ασυλου.... Η κοινη γνωμη αν επιρεαστηκε μια φορα (απο τα αστικα ΜΜΕ και την κρατικη προπαγανδα) σε σχεση με τα φετινα γεγονοτα που ειχαν «προβοκατορικο» για το ασυλο ρολο (οπως τα βαφτιζουν αβιαστα ΚΚΕ και δημοσιοκαφροι), 10 φορες επιρεαστηκε απο την ιδια προπογανδα  για τις καταληψεις τις οποιες απο ενα σημειο και μετα στηριζε μια αρκετα ευρεια μαζα φοιτητων ωστε να επικρατησουν στις περισσοτερες σχολες και μαλιστα για αρκετα μεγαλο διαστημα. Αυτό σημαινει πως δε θα επρεπε να εχουν γινει; Ο Ν. πλαισιο δεν ερχεται να καταστειλει τη δραση καποιων που κανουν "μπαχαλα". Οταν ειναι να γινει συγκρουση, θα γινει ασχετα απο το αν υπαρχει ασυλο διπλα ή οχι και αυτο εχει αποδειχτει πολλακις για οσους γνωριζουν και δε μασανε το κουτοχορτο των ειδησεων. Και για αν κλεινουμε δεν επιδοκιμαζω το "καγκελακι" που στηνεται σε ακτινα λιγων μετρων απο το ΕΜΠ, οπως δεν επιδοκιμαζω και τα συντονιστικα οπως γινονται... Ο Ν.πλαισιο ερχεται να καταστειλει σταδιακα τις καταληψεις και το φοιτητικο συνδικαλισμο (παραταξιακο ή μη – και στη προκειμενη μου είναι αδιαφορος ο διαχωρισμος). Να επιτρεψει την απροσκοπτη λειτουργεια των μελλοντικων ιδρυματων τα οποια ετσι οπως διαφαινεται θα λειτουργουν κατα τα προτυπα επιχειρισης.... Ειναι τουλαχιστον ανοητο να προλαβουμε το κρατος στην αποστειρωση των πανεπιστημιακων χωρων με τα κριτηρια που προπαγανδιζει η τιβι ωστε να μη το κανει μελλοντικα το ιδιο το κρατος. Δειχνει ποσο αποσυνδεμενοι νιωθουμε με το χωρο που ζουμε... Δεν ειμαστε σε θεση να θεσουμε τα δικα μας κριτηρια διαχειρισης του,  ωστε να αποτελεσει τη βαση κατι καλυτερου απο αυτο που υπαρχει εξω απο αυτον. Το ασυλο εν ολιγοις - για εμενα προσωπικα- προστατευει τις ιδεες και την εκφραση για μια διαφορετικη κοινωνια, και αυτο καλουμαστε να υπερασπιστουμε και να διαφυλλαξουμε. Ενδεχωμενως προχωρωντας και περα απο τους νομους του σημερα, περισσοτερο δε διεκδικωντας και προβαλλωντας τη δυνατοτητα αυτο το καλυτερο αυριο που αγωνιζομαστε, να προβληθει μεσα απο το πανεπιστημιακο χωρο και να αποτελέσει προτυπο, πως υπαρχει ελπιδα για ακτι διαφορετικο. Και αν κατι δε χωραει αυτο σιγουρα ειναι η καταστολη και η μικροαστικη νοοτροπια. Το θεμα ειναι, ειμαστε διατεθιμενοι να σταθουμε μπροστα σε μια τετοια ιδεα και να τη στηριξουμε ή θα ζητησουμε λεφτα και φρουρους απο το "καλο" κρατος για αυτο το σκοπο;;;;
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”