Μουσική...γιατί όχι προσωπική υπόθεση?

Έλα έγκω γκαινούριο Βολάνη! Μπάρε-μπάρε! 2€!
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr
Real Name: δεν σας λεω
Τοποθεσία: κάπου στην ελλάδα-ναι υπάρχει ακόμη ελλάδα, μη γελάτε!-

Μουσική...γιατί όχι προσωπική υπόθεση?

Δημοσίευση από van_der_kaafr »

Λοιπόν καιρός ήταν να κάνω και ένα ποστάκι για την μουσική… Περίπου 4 χρόνια ασχολούμαι σοβαρά με δαύτη και μπορώ να πώ πως είναι το μόνο πράγμα που ποτέ δεν θα σε προδώσει… δεν μιλάω φυσικά για το να ακούς απλά μουσικά αλλά να παίζεις και ακόμη περισσότερο να γράφεις… Γράφω λοιπόν για 5 χρόνια και για 4 παίζω σε συγκροτήματα… τα 2 τελευταία συγκροτήματα ήταν οργανωμένα από μένα και μπορώ να πω πως πηγαίναμε καλά (2 ολοκληρωμένες δουλειές και μια μεγάλη συναυλία για τα δεδομένα του κοινού της καρδίτσας)… για να δώσω μια ιδέα για το τι καταλήξαμε να παιζουμε είναι κατί ενδιάμεσα σε  jethro tull heavy metal και το παλιό αγαπημένο rock… γιατί κάνω αυτό τον πρόλογο? Για να δώσω το πόσο ωραίο είναι το να παίζεις σε ένα συγκρότημα και πόσο μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματά σου και να απομονωθείς για όσο θές μέσα στα υγρά όνειρα που ονομάζουμε μουσική…
Πολλοί λένε πως δεν μπορεί να παίζει ο καθένας σε μπάντες ή να γράφει τα δικά του κομμάτια. Νομίζω πως αν απλά το νιώθεις και θες να το βγάλεις δεν σε εμποδίζει τίποτα. Είναι δικαιολογία για να κρύψουν την έλλειψη για ανάγκη εκφρασης…. Άλλοι λέν πως είναι πολύ μεγάλοι για να αρχίσουν ένα μουσικό όργανο… εδώ έχω να δλωσω μερικές συμβουλές από καρδιάς… αν θέλετε να αρχίσετε ένα μουσικό όργανο και σας έχει κολλήσει και ποιο είστε στο σωστό δρόμο… το με ποιο όργανο θα μπλέξετε είναι μεγάλη υπόθεση.. προς θεού μην αφήσετε άλλον να σας επηρεάσει και κυρίως τους γονείς… θα βρεθείτε να παλεύετε με ένα όργανο που δεν θα σας φανεί απίστευτα δύσκολο και βαρετο… και να ξέρετε πως ότι και να πάρετε θα αναγκαστείτε τελικά να μάθετε να το παίζετε…
Καλό είναι να αγοράσετε ότι τραβάει η ψυχή σας και γυρνώντας σπίτι να κάτσετε και να παίξετε λίγο. Ότι σας κατέβει από μπάχ μέχρι το τελευταίο χιτ του μάρτιν… δεν χρειάζεται να ξέρετε τις νότες και αν οι γύρω δεν κλείνουν τα αφτιά τους έχετε και μουσικό αυτί… νομίζω πως το να κάτσεις μόνος σου και να ασχοληθείς με το όργανο που σου αρέσει και να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις να το μαθαίνεις μόνος σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να το συνηθίσεις..  διαλέξτε ένα δωματιακι όπου θα νιώθετε αποκομμένοι από τα κριτικά αυτιά των άλλων και δώστε του να καταλάβει…
Και στα 2 οργανα που παίζω κυρίως, αυτά είναι φλάουτο και πιάνο(και ότι έχει πλήκτρα), είμαι αυτοδίδακτος… δεν θέλω να μειώσω το ρόλο του ωδείου, ίσα ίσα είναι απολύτως απαραίτητο αλλά δεν είναι αυτό που θα σας κάνει ένα με το όργανό σας.
Όσο αναφορά τους στίχους έχω να πώ τα εξής… δεν χρειάζεται να έχετε την μουσική έτοιμη ή να περιμένετε να γράψετε τη μουσική πάνω στους στίχους… θα σας βγεί κάποια στιγμή από μόνο του όταν θα αρχίσετε να ασχολείστε πολύ με τα να γράφετε μουσική… οι στίχοι έναι κάτι ιδιαίτερο γιαυτό μη βιάζεστε και μην περιμένετε πως και από την πρώτη ντουζίνα στιχάκια που θα γράψετε θα είναι κάτι το πολύ καλό… θέλει και αυτό τον χρόνο του…

Λοιπόν τώρα να πώ πως αν κάποιος έχει παραπάνω απορίες (σε αυτά ή πως διοργανώνουμε καμιά μικρούλα συναυλία) δεν έχει παρά να με ρωτήσει και θα του απαντήσω αμέσως… ‘όχι πως έχω μεγάλη πείρα αλλά τα έχω ψάξει αρκετα…
Και αν υπάρχουν άτομα που είναι flute-lovers σαν και εμένα και θέλουν να μάθουν διάφορα για τα φλάουτα (κούρδισμα, τύπους φλάουτων, τεχνικές φυσήματος) ας ρωτήσουν και αν κανένας ξέρει πολύ καλά να μιλήσουμε…
Τέλος επειδή έχω μείνει εδω και μισό χρόνο χωρίς συγκρότημα όσοι πιστοί προσέλθετε….με τρώνε τα χέρια μου…
Πάντα θλιμένος...
Orrion

Δημοσίευση από Orrion »

πως τη λεγανε(-λενε) τη μπαντα σου? νομιζω οτι ημουν και στις 2 συναυλιες..
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

χμμμ...εμενα το σπιτι παιζει να εχει τα περισσοτερα οργανα αναλογικα με τις γνωσεις περι μουσικης των μελων του...
εχω μια κλασσικη κιθαρα, ενα τουμπελεκι, φυσαρμονικα, συνθεσαιζερ και σαξοφωνο... βεβαια δεν ξερω να παιζς τιποτα απο ολα αυτα αν εξερεσεις καποιες συγχορδιες που πιανω στην κιθαρα... περσυ ειχα φαει μια πορωση με το σαξοφωνο που ακομα και τωρα θελω να μαθω... μοιυ δανεισε λοιπον ο ξαδερφος μου το δικο του που το ειχε και σαπιζε σε μια αποθηκη...εβγαλα τους πρωτους ηχουσ που εμοιαζαν με θορυβο και ημουν πολυ περιφανος για αυτο... ακουγοταν σαν παπια ή σαν καραβι που σαλπαρει... δεν εδωσα σημασια.. μετα ξεθαρεψα και ειπα να αρχισω να παταω μερικα απο τα απειρα κουμπακια που εχει το σαξωφονο προσπιοουμενος οτι ξερω να παιζω... ο πατερας μ μου ειπε πως ακουγοταν σαν να σφαζεις ενα γουρουνι... οντας παιδι της πολης δεν εχω ακουσει ποτε να σφαζον γουρουνι αλλα δεν θεωρησα το σχολιο του πολυαγαπημενου μ μπαμπα τοσο κολακευτικο... απο τοτε οταν θελω ή να τους σπασω τα νευρα ή να εκτονοθω ανοιγω το σαξοφωνο και δημιουργω... το τελευταιο μου σκαλωμα ειναι η φλογερα παντως
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

den kaneis asxhma... tis notes tis ksereis?zhta ap ena music shop an exoun ena fingering chart kai kssana dokimase...to kalutero einai na breis ena tupo pou na kserei saxofono kai na sou deiksei...dokimase to eksis pantos....1on mh foyskoneis ta magoyla sou otan fisas,2on na prospatheis o aeras na bgainei apo to stoma sto stomio me kapia piesh kai 3on mporei na ftaiei kai to saxofono an htan parathmeno...gia na to katalabeis vgale thn epiglotida(auto to mauro poy fisas) kai bale to ayti sou sthn akrh tou saxofonou apo opou thn evgales na akouseis tous hxous tou organou kathos patas ta kleidia...an kathos ta kleineis ena ena apo pano pros ta kato akougontai antona san ton hxo pou kanei o felos sto mpoukali(auto to pop dhladh)enai ok alios xreiazetai kourdisma...poly syxna ena pneusto xanei ton tono apo provlhmata sta kleidia....kai an mporeis kantou kai ena ladomataki... se ena musick shop tha sou poun...pantos den mporei na akougontan toso xalia....ego poy den eimai paidi ths polhs soy leo pos etsi akougetai mono mia kuklothimikh gomena pou thn rotas ti exei kai sou krataei moutra...
oso gia thn flogera....xmmmm.... ksereis oti einai to pio dyskolo organo?
kathos thn paizeis prepei na parakoloutheis kai to kopadi....(kamena anekdota...)
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

orriona(den to ksereis fysika ma o orrionas einai o agaphmenos mou asterismos...)den nomizo na hsouna se 2synailies giati me to proin group mou exo kanei mono mia....alles 2-3 emfaniseis pou exo kanei tis exo kanei gia kati parousiaseis kommation me thn eygenh xorigia tou odeiou mou...pantos mias kai rotas legomastan DHARMA h opoia einai mia voudisthkh leksh gia thn apolyth pragmatikothta kai malon to antitheto tou karma...
Πάντα θλιμένος...
Orrion

Δημοσίευση από Orrion »

Παρ'όλα αυτά, στο Παυσίλυπο θυμάμαι 2 συναυλίες από τις οποίες πέρασα γιατί παίζαν 2 γνωστοί μου στους veil. Τέσπα, γέλιο είχε  :)  (no offence, καταλαβαίνεις τι εννοώ  :wink: ).
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

me ta paidia apo vail den eixame paijei mazi pote... pantos prin apo ena mhna pou milhsa me ton anastash mou eipe pvs to xeimona etoimazoun kati gia athina...ayta...
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Πριν πολλά χρόνια, στο λύκειο, παίξαμε με την παρέα σε ένα χορό... Το κοινό γύρω στα 200 άτομα. Για μένα από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες τις ζωής μου.
Έπαιζα πιάνο/πλήκτρα, αλλά δυστυχώς από τότε που το synth μου έχασε μερικές νότες (πριν 5-6 χρόνια), δεν το αντικατέστησα ποτέ και τελικά το παράτησα. Από τότε ψάχνω για αφορμές να ξαναρχίσω. Είναι φοβερή εκτόνωση.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

sparc, mia kallh aformh einai to oti psaxno pianista na me elafrosei ligo apo ta plhktra gia na balo flaouto anenoxlhtos sta kommatia... pantos, kai go eixa ena provlhma paromio me to palio synth mou kai mia mera kathisa me ton patera mou ligo poly exei san xompi ta hlektrikohlektronika kai eidame pos apla den ekanan kalh epafh ta kalodia... koita to....ase poy mporei kai na ftaiei kapos kai h skonh poy mazeyetai.... pantos kalyterh ektonosh apo thn mousikh den yparxei.... mporeis na xatheis mesa ths kai na kaneis oti goustareis kai oti prostazei h aisthitikh sou... pantos emena h moysikh me exei sosei.....
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

Έλα ρε Σωτήρη...

Προσωπικά, παίδες, προσπαθώ, και γω να τη παλέψω λίγο με τη μουσική... 4 κιθάρες έχω, και ένα μπασάκι για τη μπάντα που παίζω.Απλά δεν υπάρχει ο χρόνος.. Και δυστυχώς έχω χάσει επαφή με τη μελέτη στη κιθάρα....

Ίσα-ισα γράφω κομματάκια ή διασκευές, τα οποία στο μακρυνό μέλλον θα ηχογραφήσω...

Αντε , να δούμε πόσοι Σεμφίτες ασπάζονται τη μουσική...
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

afou exeis statherh mpanta kala eisai....o xronos paleyetai me meros gia proves....den tha htan asxhmo na breis kanena allo(kata protimhsh polimeles sygrotima.xexe)kai na noikiasete mazi ena meros gia proves pou tha sas voleyei analoga me thn perioxh....an katafero na sigourepso ta atoma pou exo vrei to syzhtame an thes...pantos eisai eidos pros eksafanhsh!!!!!!den vriskontai mpasistes!!!!!!!!!!!!!kai opos elege o sex-pir ston king leer ''ena mpasista!!!!! to vasilio mou gia ena mpasista!!!!!!!!"
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

κ εγω ψιλοπροσπαθώ να γραψω μουσική,αλλά όπως κατάλαβα τώρα στις διακοπές, όταν ακούς χατζηγιάννη,ρεμο και ονιράμα,να παίζει το τραντζίστορ τα αμερικάνικα,επικινδυνα σε 8έλω,ραπ κ λούπες σέξυ κούκλες,με λενε είσβο,για να μπείς μες στο κλαμπ κάνε ντου και ήταν η ζωή μου κόλαση 4-5 φορές την ημέρα είναι δύσκολο να συγκεντρω8είς στην έμπνευση σου...δηλ. όχι μόνο θες χρόνο αλλά τον 8ες και μαζεμένο,χώρίς ακατάλληλα εξωτερικά ερεθίσματα,και πρέπει να ξέρεις να τον διαχειρίζεσαι κ σωστά...ειδικά στην ηλεκτρονική πρέπει να το πατάς το στοπ πριν σε κουράσει η λούπα και της αλλάξεις τον αδόξαστο(η σωστή ορολογία είναι τσέηντζ χερ ανπρέηζντ)....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος obelix την Τετ Οκτ 29, 2008 10:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Luke Skywalker
Real Name: Λουκάς
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Luke Skywalker »

Εγώ ε΄χω μια απορία.
Θέλω να μάθω κιθάρα αλλά δεν έχω χρόνο για δασκάλο.Κάποια μέθοδο να προτείνετε?
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master

July3 2007 Rockwave Metallica και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
Άβαταρ μέλους
van_der_kaafr

obelix....ti organo kai ti mousikoula thes na paikseis?pantos apo thn dikia mou peira mporo na sou pota eksis....katse me to organo sou kai dostou na katalavei(sorry an akougomai kapos...)..paikse oti sou katevei kai ta rifakia pou tha sou aresoun kratata....otan ksana paikseis ksekina me ena apo ayta pou sou aresan kai prospathise na solareis....etsi apo do kai apokei tha syntheteis kommatia me tis melodies pou sou aresoun...mhn pieseis ton eayto sou na grapsei kati... ayto tha erthei san apotelesma tou tzamarismatos pou tha kaneis...einai pio apodotiko pistepse me!!!!!
oso gia to ti savoura kykloforei....anarvtiesai kamia fora mhpos eisai esy o periergos pou grafeis kapos...ta neyra mou!!!!___louka aerokatevate...ego otan ertho athens (se 2meres dhladh)tha rotiso kai an matho tha sou steilo...pantos elpizo na endoiaferthei kai kapoios allos pou na ta kserei kalhtera, giati ego den thelo na piano kithara sixna...pantos ego na zhthso apo opoion kserei na me voithisei na anakoinvsoume se ayto to topic ta kalytera kai fthinotera studios gia proves kai hxografiseis...kai an argotera kai magazia pou na theloun live bandes na paizoun....opoios mporei na voithisei paides....thenks
Πάντα θλιμένος...
Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

Ψάξε ρε! Τα θες και έτοιμα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”