Η Δίαιτα του 1ου Θερμοδυναμικού Νόμου
Συντονιστής: AlexandraDC
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Η Δίαιτα του 1ου Θερμοδυναμικού Νόμου
Από την ιστοσελίδα About.com, Νοέμβριος 2003
Θέλετε να χάσετε βάρος; Εύκολο! Θυμηθείτε μόνο τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής: Διατήρηση της ενέργειας. Α, και δεν πρέπει να σας πειράζει αν πεινάσετε!
Οι περισσότεροι διαιτολόγοι δίνουν μεγάλη σημασία σε δευτερεύοντα θέματα όπως είναι οι καθημερινές διακυμάνσεις του βάρους και οι αλλαγές του μεταβολισμού, ώστε ξεχνούν τη ζωτική σημασία του πρώτου θερμοδυναμικού νόμου: Ισχύει η διατήρηση της ενέργειας.
Θέλετε να χάσετε 454 περίπου γραμμάρια λίπους; Τότε μπορείτε να το πετύχετε ανεβαίνοντας σκάλες αντίστοιχες με 2500 ορόφους ενός υποθετικού κτιρίου, ή τρέχοντας μια απόσταση 60 μιλίων. Ή δαπανώντας 7 ώρες για τον καθαρισμό σταύλων ζώων. (Είναι εκπληκτικό τι έχουν μετρήσει αυτοί οι επιστήμονες!)
Η άσκηση είναι ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να χάσετε βάρος. Ένας απλός κανόνας μας λέει ότι μια ώρα επίπονης άσκησης (κολύμβηση, τρέξιμο, ή παιχνίδι με ρακέτες) μας κάνει να χάνουμε μόνο 28,4 γραμμάρια λίπους.
Ελαφρά άσκηση για μια ώρα (κηπουρική, μπέιζμπολ ή γκολφ) μας κάνει να χάνουμε μόνο 9,5 γραμμάρια λίπους. Ο αριθμός αυτός φαίνεται μικρός γιατί το λίπος είναι μια ουσία με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ενέργεια. Σε 453,6 gr λίπους αποθηκεύονται 4.000 θερμίδες, η ίδια δηλαδή περίπου ποσότητα που αποθηκεύεται σε αντίστοιχη ποσότητα βενζίνης, και 15 φορές περισσότερη απ' ότι στην εκρηκτική ύλη ΤΝΤ.
Αν τρέξετε για μια ώρα, θα χάσετε 28,4 γραμμάρια λίπους και περίπου την ίδια ποσότητα ή και διπλάσια νερού.
Αλλά την άλλη μέρα όταν θα αναπληρώσετε το νερό μπορεί να σκεφθείτε: "ξαναπήρα το βάρος μου πίσω!" αλλά στην πραγματικότητα θα έχετε χάσει μόνο τα γραμμάρια του λίπους.
Είναι δύσκολο να παρατηρήσετε σημαντική μεταβολή βάρους, εκτός αν ασκείστε τρέχοντας κάθε μέρα για ένα μήνα ή περισσότερο, και δεν ανταμείβετε τον εαυτό σας μετά από κάθε τρέξιμο με κάποιο γλύκισμα.
Υπάρχει ένας πολύ ευκολότερος τρόπος να χάσετε βάρος, όπως μας διδάσκει ο πρώτος θερμοδυναμικός νόμος. Τρώτε λιγότερο.
Μια κανονική καθημερινή δίαιτα για έναν ενήλικα περιλαμβάνει περίπου 2.000 θερμίδες. Η ποσότητα αυτή είναι 8,36 MJoule ανά ημέρα ή περίπου 100 Joule ανά δευτερόλεπτο δηλαδή 100Watt.
Το περισσότερο μέρος από αυτά καταλήγει να γίνεται θερμότητα, έτσι ώστε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο τόσο όσο και ένας δυνατός ηλεκτρικός λαμπτήρας.
Μειώστε την κατανάλωσή σας κατά 600 θερμίδες ανά ημέρα και θα χάνετε 453,6 γραμμάρια λίπους ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι παραδέχονται ότι αυτός είναι ένας καλός στόχος αν τον πετύχετε.
Το περισσότερο μέρος από αυτά καταλήγει να γίνεται θερμότητα, έτσι ώστε να θερμαίνετε ένα δωμάτιο τόσο όσο και ένας δυνατός ηλεκτρικός λαμπτήρας.
Μειώστε την κατανάλωσή σας κατά 600 θερμίδες ανά ημέρα και θα χάνετε 453,6 γραμμάρια λίπους ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι παραδέχονται ότι αυτός είναι ένας καλός στόχος αν τον πετύχετε.
Μην πέσετε κάτω από τις 1000 θερμίδες ανά ημέρα γιατί είναι επικίνδυνο αφού τότε αναστέλλονται πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Στις 1400 όμως θερμίδες ανά ημέρα η ζωή μας διατηρεί όλες τις δραστηριότητες.
Φυσικά βέβαια θα πληρώσετε κάποιο αντίτιμο. Θα πεινάσετε!
Δεν πρόκειται για πραγματική πείνα. Δεν μοιάζει με την πείνα που νοιώθουν π.χ. οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου. Μοιάζει μάλλον σαν ένας ήπιος πόνος ή σαν μια φαγούρα που δεν επιτρέπεται να ξύσετε.
Για να είναι δημοφιλής μια δίαιτα πρέπει κάπως να αντιμετωπίζει αυτή την πείνα.
Μερικές δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά ικανοποιούν όλες τις ισχυρές επιθυμίες σας, υπολογίζοντας ότι προοδευτικά θα σταματήσετε να βάζετε βούτυρο ακόμη και πάνω στο μπέικον!
Πηγή : physics4u
Θέλετε να χάσετε βάρος; Εύκολο! Θυμηθείτε μόνο τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής: Διατήρηση της ενέργειας. Α, και δεν πρέπει να σας πειράζει αν πεινάσετε!
Οι περισσότεροι διαιτολόγοι δίνουν μεγάλη σημασία σε δευτερεύοντα θέματα όπως είναι οι καθημερινές διακυμάνσεις του βάρους και οι αλλαγές του μεταβολισμού, ώστε ξεχνούν τη ζωτική σημασία του πρώτου θερμοδυναμικού νόμου: Ισχύει η διατήρηση της ενέργειας.
Θέλετε να χάσετε 454 περίπου γραμμάρια λίπους; Τότε μπορείτε να το πετύχετε ανεβαίνοντας σκάλες αντίστοιχες με 2500 ορόφους ενός υποθετικού κτιρίου, ή τρέχοντας μια απόσταση 60 μιλίων. Ή δαπανώντας 7 ώρες για τον καθαρισμό σταύλων ζώων. (Είναι εκπληκτικό τι έχουν μετρήσει αυτοί οι επιστήμονες!)
Η άσκηση είναι ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να χάσετε βάρος. Ένας απλός κανόνας μας λέει ότι μια ώρα επίπονης άσκησης (κολύμβηση, τρέξιμο, ή παιχνίδι με ρακέτες) μας κάνει να χάνουμε μόνο 28,4 γραμμάρια λίπους.
Ελαφρά άσκηση για μια ώρα (κηπουρική, μπέιζμπολ ή γκολφ) μας κάνει να χάνουμε μόνο 9,5 γραμμάρια λίπους. Ο αριθμός αυτός φαίνεται μικρός γιατί το λίπος είναι μια ουσία με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ενέργεια. Σε 453,6 gr λίπους αποθηκεύονται 4.000 θερμίδες, η ίδια δηλαδή περίπου ποσότητα που αποθηκεύεται σε αντίστοιχη ποσότητα βενζίνης, και 15 φορές περισσότερη απ' ότι στην εκρηκτική ύλη ΤΝΤ.
Αν τρέξετε για μια ώρα, θα χάσετε 28,4 γραμμάρια λίπους και περίπου την ίδια ποσότητα ή και διπλάσια νερού.
Αλλά την άλλη μέρα όταν θα αναπληρώσετε το νερό μπορεί να σκεφθείτε: "ξαναπήρα το βάρος μου πίσω!" αλλά στην πραγματικότητα θα έχετε χάσει μόνο τα γραμμάρια του λίπους.
Είναι δύσκολο να παρατηρήσετε σημαντική μεταβολή βάρους, εκτός αν ασκείστε τρέχοντας κάθε μέρα για ένα μήνα ή περισσότερο, και δεν ανταμείβετε τον εαυτό σας μετά από κάθε τρέξιμο με κάποιο γλύκισμα.
Υπάρχει ένας πολύ ευκολότερος τρόπος να χάσετε βάρος, όπως μας διδάσκει ο πρώτος θερμοδυναμικός νόμος. Τρώτε λιγότερο.
Μια κανονική καθημερινή δίαιτα για έναν ενήλικα περιλαμβάνει περίπου 2.000 θερμίδες. Η ποσότητα αυτή είναι 8,36 MJoule ανά ημέρα ή περίπου 100 Joule ανά δευτερόλεπτο δηλαδή 100Watt.
Μην πέσετε κάτω από τις 1000 θερμίδες ανά ημέρα γιατί είναι επικίνδυνο αφού τότε αναστέλλονται πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Στις 1400 όμως θερμίδες ανά ημέρα η ζωή μας διατηρεί όλες τις δραστηριότητες.
Φυσικά βέβαια θα πληρώσετε κάποιο αντίτιμο. Θα πεινάσετε!
Δεν πρόκειται για πραγματική πείνα. Δεν μοιάζει με την πείνα που νοιώθουν π.χ. οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου. Μοιάζει μάλλον σαν ένας ήπιος πόνος ή σαν μια φαγούρα που δεν επιτρέπεται να ξύσετε.
Για να είναι δημοφιλής μια δίαιτα πρέπει κάπως να αντιμετωπίζει αυτή την πείνα.
Μερικές δίαιτες πλούσιες σε λιπαρά ικανοποιούν όλες τις ισχυρές επιθυμίες σας, υπολογίζοντας ότι προοδευτικά θα σταματήσετε να βάζετε βούτυρο ακόμη και πάνω στο μπέικον!
Πηγή : physics4u
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
πολυ ενδιαφερον και αυτο το αρθρο...παντως οσοι θελουν να χασουν βαρος ανοδυνα το πιο ευκολο που εχουν να κανουν ειναι να κοψουν γλυκα και αναψυκτικα καθως και να περπατανε (στην χειροτερη περιπτωση) αρκετα ή και να αθλουνται

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
καλο αρθρο,αλλα ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα,θελετε να χασετε βαρος?πηγενετε γυμναστηριο ή αρχιστε καποιο πολυ αεροβιο αθλημα ,κοφτε το πολυ φαι ,τα γλυκα ,τα αναψυκτικα και τα βρωμικα απο εξω και δεν θα αργισετε να δειτε αποτελεσματα χωρις να πεινασετε και πολυ,αρκει να μην απογοητευτειτε την πρωτη βδομαδα,η αληθεια ειναι θελει χρονο και υπομονη(οχι γαιδουρινη)
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
κάτι για να παχύνουμε δεν υπάρχει; και μη μου πείτε ότι είναι εύκολο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Παρ Νοέμ 17, 2006 12:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Το θέμα δεν είναι απλώς να χάσεις κιλά. Και νομίζω ότι η γυμναστική δε στοχεύει στην απώλεια βάρους, αλλά στο μετασχηματισμό της νέας τροφής σε μια μορφή αυτή τη φορά διαφορετική του λίπους. Έχετε δει πως γίνονται κάτι χοντρές 100 κιλών όταν γίνονται σε 2 μήνες 50 χωρίς γυμναστική; Αν όχι, πετάξτε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών γεμάτη αποφάγια στη θάλασσα και παρατηρήστε την μετά από 2 μήνες. Μόνο που η πρώην χοντρή θα αναπνέει κιόλας 
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Αλλά μην το κάνετε! Ακούστε τον πελεκάνο:drcypher έγραψε:Αν όχι, πετάξτε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών γεμάτη αποφάγια στη θάλασσα
ΌΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΙ ΑΚΤΕΣ!
(Κι εδώ τελειώνει το ηθικό δίδαγμα της ημέρας. Αύριο πάλι..
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
ε ενταξει αμα μιλαμε για υπερβολικο λιπος προφανως τα πραγματα ειναι πιο δισκολα....
γιαννη παρε πρωτεινες ρε και κανε βαρη!!!
γιαννη παρε πρωτεινες ρε και κανε βαρη!!!

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Πάο αν μένεις στο σπίτι μου είναι πολύ εύκολο να παχύνεις. Αν έχεις τη μάνα μου να σε πιέζει να φας στο τέλος αναγκάζεσαι και τρως.
Εγώ ευτυχώς τα καλοκαίρια μένω μόνος μου και έτσι χάνω τα 5-7 κιλά που βάζω κατά τη διάρκεια των άλλων τριών εποχών του έτους
Εγώ ευτυχώς τα καλοκαίρια μένω μόνος μου και έτσι χάνω τα 5-7 κιλά που βάζω κατά τη διάρκεια των άλλων τριών εποχών του έτους
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
η μάνα σου πάντως μια χαρά διατηρεί τη σιλουέτα της!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου