[El Greco] Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Μικρή και μεγάλη οθόνη! Τώρα η 7η Τέχνη και σε έκδοση με λεπτότερα φτερά.
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

[El Greco] Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Δημοσίευση από Neo »

Κατάφερα χθες μόλις να παρακολουθήσω την ταινία. Δεν θα ήθελα να κάνω τα πρώτα σχόλια γιατί ίσως και να μην είμαι αντικειμενικός με αρκετά από τα θέματα που πραγματεύτηκε η ταινία, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που νοιώθω έντονα τη νοσταλγία.

Περιμένω κυρίως την άποψη του δικού μας el greco καθώς και οποιουδήποτε άλλου πήγε να το δει.

ΥΓ: Απ' όλες τις Ελληνίδες ηθοποιούς, τη Ματσούκα βάλανε ρε γμτ να μιλήσει αγγλικά; Αν και η ερμηνεία της είναι αρκετά καλή, μόλις ανοίξει το στόμα της ένοιωθα σαν να έκανα βόλτα στην παραλία και άκουγα τα καμάκια που την πέφτουν σε τουρίστες για να μπουν στο μαγαζί τους...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

ρε συ κανε κανα σχολιο θελω να παω και γω αλλα φοβαμαι οτι θα τα κλαιω τα 7.5Ε στα village γιατι παιζει να ναι μουφα.Παντως αυτο που εχω διαβασει στις κριτικες ειναι οτι ειναι βιογραφικη ταινια και μεταφερει καλα το κλιμα της εποχης.
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Μην πας Αποστόλη. Δεν θα σου αρέσει ;)
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

εγω πηγα και την ειδα και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα καλη.....αυτος ειδικα που εκανε τον ιεροεξεταστη ειχε παρα πολυ καλη ερμεινεια .Η ματσουκα δε μου αρεσε ιδιαιτερα χωρις  να ειναι κακη μεχρι να ανοιξει το στομα της......σχετικα καλος και ο λαζοπουλος.....επισης ειχε αρκετα ωραια πλανα χωρις πολλα σκηνικα ....πολλα γυρισμενα στα πραγματικα σημεια,πολυ καλη ατμοσφαιρα......παντως εγω πιστευω οτι ειναι μια ταινια που ξεφευγει απο τα τετριμενα του ελληνικου κινηματογραφου....τωρα ρε sky δε ξερω και τα γουστα σου
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Off Topic
Τα γούστα του είναι γνωστά, γι' αυτό του είπα να μην πάει... Θα πει καμιά βλακεία όπως κάτι πυροβολημένα στο site του Αθηνοράματος και θα ανεβάζουμε πάλι πίεση γέροι άνθρωποι....
Άβαταρ μέλους
zzzz

Δημοσίευση από zzzz »

Μην αποθαρρύνετε τον κόσμο να πάει να δει το "El Greco"!

Είναι μια ελληνική παραγωγή, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αναφέρεται σε έναν από τους διασημότερους έλληνες καλλιτέχνες, που η πλειοψηφία μας δεν πιστεύω να γνωρίζουμε πολλά γι'αυτόν!!

Να στηρίξουμε το καλό ελληνικό σινεμά!!
Ή έστω να επικροτήσουμε μια φιλότιμη προσπάθεια...
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Τα συναισθήματα μου για την ταινία ήταν ανάμικτα, αλλά σε γενικές γραμμές θετικά. Την ιστορία του Δ. Θεοτοκόπουλου δεν την ήξερα, μόνο κάτι έργα του είχα δει πριν χρόνια στην Πινακοθήκη. Το story της ταινίας μου άρεσε αρκετά, αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι σωστό ή όχι οπότε και δε θα σχολιάσω.
Τα υπόλοιπα όμως...; Η σκηνοθεσία μέτρια, πολλές σκηνές ασύνδετες και άλλες απλά δεν περνάγανε απέναντι. Κλαίγανε οι ηθοποιοί και εγώ αναρωτιόμουν, μα καλά τι έγινε τόσο φοβερό και κλαίνε. Μέτρια επίσης και η φωτογραφία, με σημαντικά λάθη φωτισμού που χτύπαγαν άσχημα.
Όσο για την Ματσούκα είναι η χειρότερη ερμηνεία που έχω δει στη ζωή μου. Απλά απαράδεκτη. 100% Ψεύτικη. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην προφορά της μόνο, από τον τόνο της φωνής μέχρι το βλέμμα και το στήσιμο του σώματος ήταν μονίμως εκτός κλίματος της ταινίας,
ειδικά όταν γονατίζει, μου δίνει την αίσθηση ότι το κάνει επειδή πρέπει να το κάνει, κάτι σαν έθιμο, μα σε καμία περίπτωση δεν είναι απελπισμένη
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Λιγα λογια για το στησιμο του σωματος της Ματσουκα. Δεν εχει και πολλα παραπανω να προσφερει στον ελληνικο κινηματογραφο.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
Άβαταρ μέλους
philip
Real Name: Φίλιππος

Δημοσίευση από philip »

Όση ώρα έβλεπα την ταινία, είχα ξεχάσει τελείως ότι έβλεπα ελληνικό κινηματογράφο, ήταν πολύ καλή για τα μέχρι τώρα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα ανεβάζει τον πύχη για τις μετέπειτα ελληνικές ταινίες.
Αν δεν την κρίνουμε ως ελληνική και την κρίνουμε πιο γενικά, θεωρώ ότι ήταν μια καλή ταινία που όταν τη δεις ούτε φεύγεις συγλονισμένος αλλά και ούτε λες ότι έχασες τα λεφτά σου και την ώρα σου.. Όλοι έχουμε δει και πολύ καλύτερες αλλά και πολύ χειρότερες αντίστοιχες ευρωπαικές ή αμερικάνικες ταινίες.
Συμφωνώ με τον Neo για την προφορά της Ματσούκα, αν και η ερμηνεία της δεν ήταν και τόσο κακή. Απογοητεύτηκα που είδα στους τίτλους τέλους ότι η ελληνικές ατάκες του greco ήταν ντουπλαρισμένες (μα 5 ατάκες είχε όλες κι όλες στα ελληνικά δεν μπορούσε να τις μάθει και να τις πει ο ίδιος; :shock:    ).
Επιπλέον έμεινα σχετικά ευχαριστημένος από όλες τις ερμηνείες εκτός από του Ιεροεξεταστή γιατί έχω ψάξει πολύ την Ιερά Εξέταση και σε βιβλία και σε κινηματογράφο και νομίζω ότι ήταν ο χειρότερος Ιεροεξεταστής που έχω δει, ακόμα και εκείνος στα φαντάσματα του Γκόγια ήταν πολύ καλύτερος.. Ο ρόλος του είναι δραματικός αν όχι τραγικός και νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός δεν μπόρεσε να απόδωσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και την παράνοια ενός τέτοιου ρόλου..
'Οσον αφορά την ιστορία, ο Δομίνικος πράγματι έκανε το συγκεκριμένο ποτραίτο του Νίνο Ντε Γκεβάρα αλλά ποτέ δεν κατήγορήθηκε από τον ίδιο ή την Ιερά Εξέταση αντίθετα οι ιστορικοί θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος πίνακας αποδεικνύει ότι ο Θεοτοκόπουλος είχε κάνει πολύ ισχυρές φιλίες και συμμαχίες όσο ήταν στην Ισπανία.. (βλ. εγκυκλοπ. PLB).
Genius is 20% inspiration and 80% perspiration...
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος

Δημοσίευση από Giannis_G »

Den exw dei akomi tin tainia alla eilikrina thelw poly na paw na ti dw.... apo ola ta trailer poy eida  fainetai oti o skinothetis einai arketa psagmenos.Katartxas exei balei mesa sti tainia ena kritiko xoro poy dn xoreuetai pia alla mono apo merikous xoeutes...kai aytos itan enas xoros poy xoreuotan mono sti gyrw perioxi...Eidika ayto to simeio thelei arketo psaksimo..episis kai ta koustoumia einai poly realistika kai simfonoun me meletes poy exoyn ginei gyrw apo ti kritiki stoli....Deyteron to gegonos oti exoyn ginei gurismata se diafores xores deixnei ta lefta pou pesan...dn einai oti pio eukolo na kaneis gurismata se benetia kai ispania....
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Aξίζει να πάει κανείς. Φοβερή ταινία.
Και γω αρχικά πίστευα πως θα ήταν απλά μια καλή ταινία αλλά ήταν το κάτι άλλο.
 Πέρα σκηνικών, η αντίθεση χαρακτήρα και πνεύματος ανάμεσα σε Ιεροξεταστή & EL GRECO  είναι το δυνατό στοιχείο της ταινίας.
Sofiaaa
Real Name: Sofia

Δημοσίευση από Sofiaaa »

E oxi kai kali i ermineia tis Matsouka re paidia..Eleos..Diladi poso prokateilimenos  uper tis mporei na eisai gia na to peis auto??H kopela itan me mia leksi aparadekti..
Proswpika den emeina polu euxaristimeni oute apo Lazopoulo,isws epeidi eixa megales prosdokies apo auton logw sumpatheias..Mou fanike omws oti oi ekfraseis tou (k genika o tropos tou) itan oloidies me autes sta tsantiri k auto me xalase.
Pantws se genikes grammes i tainia den einai kaki...
Άβαταρ μέλους
sfod

Δημοσίευση από sfod »

loipon epeidi piga  kai to eida me mia parea 10 atomwn kai eida oti uparxoun telika kai antrwpoi  pou ti dextikan ws tainia tha ksekinisw legontas pws sebomai tis diaforetikes apopseis.
prwsopika loipon thewrw oti itan apo tis xeiroteres prospatheies tou el.kinimatografou!

ermineies:an exairesoume ton aeimnusto Moustaka kai ton Lazopoulo oi opoioi kata tin apopsi mou itan uperoxoi(kai o prwtos parolo pou epaikse ligo edwse mia uperoxh pinelia sto ergo)oloi oi upoloipoi itan.......
Re paidia otan o idios o prwtagvnisths Anston itan Ansta na pane pws na stirixthei auti i prospatheia?Prokeitai gia enan agglo thetriko ithopoio pou dustixws στη μεγαλη οθόνη δεν με συγκίνησε καθόλου.
Οι κραυγές του ήταν επιτηδευμένες,το βλέμμα του μονίμως ίδιο!(σαν του βοδιού θα έλεγα..είτε ερωτεύοταν είτε έχανε κάποιον δικό του ,είτε πάλευε με το σύστημα,είτε προσπαθούσε να του έρθει έμπνευση..το ίδιο παγωμενο και ανέκφραστο βλέμμα!!!
Επίσης στη προσπάθεια του(διότι περί προσπάθειας πρόκειται κατεμέ πάντα)να ενσωματώσει ,όπως λέει και η Καγιά ,το ρόλο του μη συνηθισμένου καλλιτέχνη της εποχής εκείνης ο οποίος πραγματικά συνέβαλε στην ανατροπή της μεχρι τότε τεχνοτροπίας (από την απλή αποτύπωση των αντικειμένων στη "συναισθηματική" τέχνη-με απλά λόγια οι ζωφράφοι μέχρι τότε αποτύπωναν αυτό που έβλεπαν ενώ από τον Θεοτοκόπουλο και μετά ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν με βάση το συναίσθημα που τους προκαλούσε το θέμα που επέλεγαν)έβγαλε ένα υπερβολικά χαλαρό στυλάκι που αγγιζε τα όρια του προκλητικού.
Ναι μεν ενσάρκωνε ένα ρόλο όπου ο ήρωας ήταν ανατρεπτικός για την εποχή του αλλά το μόνο που του έλειπε στις σκηνές στο ατελιέ του μόλις έμπαινε οπιαδήποτε γυναίκα και έμπαινε κατευθείαν στο ψητό,ήταν ένα τζινάκι diesel και ένα στριφτό τσιγαράκι!

Οσον αφορά τη μουσική ανύπαρκτη!και αυτό όχι γιατι τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν ασχημα(πάντα η  μουσική είναι όμορφη) αλλά επειδή τα βαζαν όπως στα σίριαλ! απότομα-ακομψα-φανερά
ρομαντική σκηνή?πέτα δυο νότες . εντονη?βαλε δυο τύμπανα!σε χρόνους απαράδεκτους(πλησίζε στα 1,05 μέτρα η Ματσούκα τότε έμπαινε η μουσική,πιο πριν η σκηνή δεν χρειαζόταν!)έλεος!
Γενικότερα μου έδωσε την αίσθηση ότι αγκομαχούσε σαν ταινία για να μοιάσει με τις ξένες!Στη σκηνή μετά την ιερά εξέταση ελειπε μόνο ένας μάυρος να χειροκροτάει και να ξεφωνίζει "yeah man!you did it!i am his brother!"

Δεν μου μετέδωσε απολύτως τίποτα.κρίμα γιατί  όταν δίνονται τέτοιες ευκαιρίες στον ελληνικό κινηματογράφο πρέπει να αρπάζονται και να υλοποιούνται με σεβασμό.
(π.χ πολιτικη κουζίνα,νυφες..)
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Re paidia otan o idios o prwtagvnisths Anston itan Ansta na pane pws na stirixthei auti i prospatheia?Prokeitai gia enan agglo thetriko ithopoio pou dustixws στη μεγαλη οθόνη δεν με συγκίνησε καθόλου.
Οι κραυγές του ήταν επιτηδευμένες,το βλέμμα του μονίμως ίδιο!
Και ξαφνικά...τα greeklish μετατρέπονται σε ελληνικά...Αλήθεια,καθώς έγραφες άλλαξαν απο μόνα τους?  :D

Κατα τ'άλλα την ταινία δεν την έχω δεί.Ε,κάποια στιγμή θα την κατεβάσω απο internet...  8)
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
sfod

Δημοσίευση από sfod »

to kana gia na με προσέξετε!χεχε :lol:
πλάκα κάνω..ειδα οτι θα γραφα κάμποσα ακόμα και αποφάσισα να μην συνεχίσω το εγκλημα που είχα κάνει ως την ώρα που αλλαξα σε ελληνικά!
όσο για τα greellish πιο πριν ηταν πολυ αργα για να μετατραπούν σε greek!
salata ολέ!!!!
:rolleyes:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος & Τηλεόραση”