Famous Women Mathematicians

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Famous Women Mathematicians

Δημοσίευση από skywalker »

Τελικα απο οτι φαινεται υπαρχουν και γυναικες μαθηματικοι.Επεσα πανω σε αυτο το λινκ.Βασικα το εχω απορια απο καιρο γιατι δεν εχω ακουσει για καμια γυναικα μαθηματικο

γυναικες μαθηματικοι{μαθηματικινες για να τη σπασω στους ορθογραφους}
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Στους μισούς φοιτητές της ΣΕΜΦΕ έχει κάνει Άλγεβρα μια γυναίκα μαθηματικός. Δεν νομίζω πως ισχυρίστηκε κανείς ότι δεν υπάρχουν γυναίκες μαθηματικοί, και δεδομένης της προηγούμενης αλήθειας θα ήταν ανόητο να το επιχειρήσει... :P

Αυτό που μάλλον ήθελες να κοντράρεις ήταν η πεποίθηση πως οι γυναίκες μαθηματικοί δεν είναι γνωστές γιατί δεν άφησαν πίσω τους κάτι τρομερά αξιοσημείωτο ή κάτι που να χρησιμοποιείται ευρέως (με εξαίρεση ίσως την Marie Curie και την Emmy Noether). Οι υπόλοιπες που αναγράφονται δεν μου είναι γνωστές από πουθενά... Και μάλλον αυτό είναι το ζήτημα: Κάποιος που έχει μια εύλογη (αλλά όχι ακαδημαϊκά προχωρημένη ή επαγγελματική) σχέση με τα μαθηματικά να έχει ακούσει το όνομα κάποιας γυναίκας δίπλα σε ένα εξίσου ή λιγότερο άξιο αναφοράς ή πρακτικής αξίας κατόρθωμα (π.χ. σε ένα θεώρημα, σε ένα λήμμα, σε μια μέθοδο, σε έναν νόμο, κάπου).

Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω για όποιον ενδιαφέρεται για τη σχέση επιστήμης και φύλου παραπάνω απ' ό,τι θα απαιτούσε ένα απλό πείραγμα στις φερέλπιδες συναδέλφους μας (π.χ. για κάποιον που υποφέρει σε επίπεδο αντιφεμενιστικής εμμονής ή κάτι τέτοιο) :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
f_angel
Real Name: Βικούλα
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από f_angel »

Σ' αυτή τη λίστα θα προστεθούν σε μερικά χρονάκια αρκετά ονόματα συναδελφισσών..!

Παρεμπιπτόντως, αυτό που έγραψε ο dr δυστυχώς ισχύει.
Η κοινωνική θέση της γυναίκας, στα χρόνια της εκτεταμένης τριβής με τις επιστήμες, δεν της επέτρεπε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πλην της οικογένειας. Ακόμα και αν ασχολούνταν με κάποια επιστήμη, η κοινωνία δε θα το αναγνώριζε.. τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό όσο την αντίστοιχη  ανακάλυψη κάποιου άνδρα. Οι "Μπουμπουλίνες", δυστυχώς για μας, ήταν ελάχιστες... :(
Respect my authoritah 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”