Εντιμότητα & ΕΔΡΑ

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Εντιμότητα & ΕΔΡΑ

Δημοσίευση από drcypher »

Μέχρι πρότινος το site της ΕΔΡΑς φιλοξενείτο προσωρινά σε μηχάνημα που ανήκει στον xaplas. Εκεί βρίσκονταν εκτός από το edra.ntua.gr και προσωπικά αρχεία, κώδικας, εργασίες, κτλ. αρκετών χρηστών στους οποίους είχε δώσει δικαίωμα χρήσης ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος.

Η ΕΔΡΑ αγόρασε νέο μηχάνημα, και εκκρεμούσε η μεταφορά των αρχείων από το ένα μηχάνημα στο άλλο. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να συνεννοηθούμε με μια ΕΔΡΑ που δεν μπορεί να βγάλει άκρη για το πιο απλό, παραδώσαμε μέσω web links τις βάσεις δεδομένων καθώς και τα αρχεία (pdf, zip) που όλοι έχουμε και έχετε ανεβάσει όλον αυτόν τον καιρό στο site.

Τα αρχεία δεν συμπεριελάμβαναν τον κώδικα του Portal καθώς και τον κώδικα του phpBB όπως είχε τροποιποηθεί τα τελευταία 3 χρόνια από τον Wizard.

Τα καμάρια της ΕΔΡΑς επέλεξαν να παραβιάσουν το μηχάνημα που τους εμπιστευτήκαμε και να κλέψουν αρχεία που δεν είχαν τη συγκατάθεσή μας να παραλάβουν. Αρχεία για τα οποία ούτε καν ρωτηθήκαμε αν έχουμε πρόβλημα να παραδοθούν!

Δεν ζητήσαμε ποτέ "ευχαριστώ" για την προσπάθεια που καταβάλαμε σε τεχνικό επίπεδο σχεδόν αποκλειστικά εγώ και ο Wizard. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα επιτρέψουν οι συνάδελφοί μας της ΕΔΡΑς να γίνει λόγος για φυγοπονία, αχαριστία, clopy-right... για εκείνα που εμείς φτιάξαμε. Και τελικά εκτός από κακεντρεχείς και πικρόχολοι να συμπεριφέρονται και σαν κοινοί κλέφτες!

Χάρισμά τους το κωλοπρόγραμμα. Θα μπορούσαν να με ρωτήσουν... Δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω. Και ας το διαψεύσουν. Εμπιστευτήκαμε ένα μηχάνημα με ένα σωρό πράγματα μέσα και το εκμεταλλεύτηκαν. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν αφαιρέσει, τι έχουν κλέψει, τι έχουν καταστρέψει. Από τη στιγμή που το παραβίασαν το ίδιο μου κάνει. Η πράξη μετράει, οι λεπτομέρειες και οι ηθικοδεοντολογίες του κώλου για Microsoft κτλ δε μου λένε τίποτα.

Ανέντιμοι, αναξιοπρεπείς και ανάξιοι εμπιστοσύνης.

Δεν τους αρνήθηκα ποτέ βοήθεια!

Χίλιες φορές ντροπή!

Υ.Γ.: Για όσο επιτραπεί να φαίνεται δημοσίως η αλήθεια, θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση και στο site της ΕΔΡΑς...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Κοίτα, όμως, τι σου είναι ο άνθρωπος. Κάνεις τη μ@λ@κία σου; Την κάνεις... Πες στον άλλον, όμως "ξέρεις, έγινε αυτό, μ@λ@κία". Αντ' αυτού σε πετάνε ο ένας στον άλλον, σου λένε ιστορίες για προγραμματιστές της Microsoft που όταν φύγουν από τη Microsoft ό,τι έκαναν ανήκει στη Microsoft και όχι σε αυτούς, και μετά σου μιλάνε για ηθική και πνευματική ιδιοκτησία.

Οι άνθρωποι που προτίμησαν αντί να με πάρουν να μου ζητήσουν ό,τι τους έλειπε να παραβιάσουν μηχάνημα και να κλέψουν αρχεία παραπονέθηκαν ότι "δεν το έλυσα μαζί τους, αλλά το δημοσιοποίησα". Σαν ένα άλλο παλικάρι, που έβγαινε και έκανε ό,τι του κατέβαινε, και μετά ήμασταν υποχρεωμένοι να κάτσουμε να το κουβεντιάσουμε κιόλας.

Δεν πάμε καθόλου καλά...

Έγινε ό,τι έγινε, να πάει στα κομμάτια. Παρόλα αυτά, πριν από λίγο επιχειρήθηκε η πρώτη αναβάθμιση στο Portal. Άλλαξαν το email επικοινωνίας με τον συγγραφέα (δυστυχώς εμένα) από [email protected] σε [email protected] Μάλιστα, ο disability που βάλανε να κάνει την αλλαγή δεν έχει καταφέρει μετά από 10 λεπτά να φτιάξει ένα σωστό link προς email. Και αυτοί οι άνθρωποι λένε "είμαι administrator" και καυλώνουν. Απαίδευτοι και λειτουργικά αναλφάβητοι...

Οι ακομπλεξάριστοι, ηθικολόγοι και δίκαιοι, που μιλήσαν για clopy-right, φυγόπονους, αχάριστους, λιποτάκτες...

Ό,τι και να πω θα'ναι λίγο. Σήμερα δεν χάσανε μια ψήφο. Χάσανε την αξιοπρέπειά τους. Ή τουλάχιστον την φαινόμενη αξιοπρέπειά τους.

Και πάλι ντροπή...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
lookfwd

Δημοσίευση από lookfwd »

Το παρακάτω μήνυμα είναι προσωπικές απόψεις και δεν έχει καμία σχέση με τη θέση της ΈΔΡΑς πάνω στο θέμα.
------------------------------

Καλά, μην τρελαίνεσαι, εγώ στο είπα αυτό για την Microsoft και έχω απόλυτο δίκιο. Τώρα από εκεί και πέρα οι disability που κάνουν τις αλλαγές, οι administrators, αυτοί που θα έπρεπε κατα τη γνώμη σου να σε πάρουν τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο δεν είμαι εγώ. Εμένα απλά με ρώτησες γιατί αντέγραψα τα πράγματα από τον δίσκο και σου απάντησα με γλαφυρό τρόπο ότι η Έδρα έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Με την ευκαιρία λοιπόν να σου πω και μερικές ακόμα ηθικοδεοντολογίες του κώλου. Είπες «Χάρισμά τους το κωλοπρόγραμμα» και έχεις απόλυτο δίκιο. Σιγά το πρόγραμμα και σιγά το site. Δυό αράδες κώδικας που σου πήραν ίσως πολύ χρόνο γιατί μάθαινες καθώς τις έγραφες αλλά at the end of the day είναι απλά δυο αράδες κώδικας που θα κόστιζαν μερικές ώρες ή το πολύ $50 στο rentacoder.com. $50 τώρα που ο κώδικας υπάρχει και ο Κινέζος ή ο Ινδός coder θα έχουν κάτι σαφές να αντιγράψουν.

Αυτό που σου δίνει εσένα την αίσθηση ότι έχεις κάνει κάτι σημαντικό και που πραγματικά έχει την αξία την οποία όλοι βλέπουμε στα δημιουργήματα σου είναι η έμπνευση, η ιδέα και το πρόβλημα που εντόπισες και έλυσες με αποτέλεσμα την επιτυχία του κώδικα και την αναγνώριση στο πρόσωπό σου. Όμως, την αφορμή για να εντοπίσεις το πρόβλημα στην έδωσε η ενασχόλησή  σου με την Έδρα. Το feedback για να κάνεις την λύση σου καλύτερη στην έδωσε η ενασχόλησή  σου με την Έδρα. Την αναγνωρισιμότητα, τις επισκέψεις και την προβολή στο πρόσωπό σου καθώς και ένα σημαντικό μέρος των φίλων σου τα οποία σε κάνουν να νοιώθεις ότι αυτό που έκανες είναι σημαντικό στα έδωσε η ενασχόλησή  σου με την Έδρα. Άν άνοιγες ένα site και το έλεγες το site του drcypher και έβαζες αυτά και άλλα τόσα πραγματικά θα έκανες μια τρύπα στο νερό. Κανένας δε νοιάζεται. Το καθημερινό, «είδες τα νέα στο site μας» που το λένε εδώ και αρκετά χρόνια όλοι οι φίλοι της Έδρας είναι αυτά που κάνουν το κωλοπρόγραμμά σου να έχει την αξία την οποία μου φαίνεται ότι θεωρείς ότι έχει εξ’αιτίας του χαρισματικού σου κώδικα.

Επιπλέον των άλλων χαρισματικών που ήθελες να κρατήσεις για τον εαυτό σου είναι τα λογότυπα, το layout και ένα σωρό άλλα πράγματα. Ίσως μπορείς να πεις ότι θα μπορούσατε να κάνετε ένα δεξί click και save as σε κάθε εικονίτσα και σε κάθε γραμμούλα, αλλά για εξήγησέ μου γιατί να μπούμε σε αυτή την διαδικασία και γιατί θεωρείς ιδιοκτησία σου κάτι στο οποίο έχουν συμβάλει δεκάδες άνθρωποι κάθε φορά που σου λέγαν αυτή η γραμμή δεν φαίνεται καλά, αυτή η εικόνα είναι πολύ σκούρα, τα χρώματα είναι χάλια. Με τη λογική της ιδιοκτησίας έτσι όπως την θέτεις, αν μεθαύριο θυμώσουν ο Νίκος, ο Κώστας και η Ελένη έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες που έχουν τραβήξει, τα pdf που έχουν ανεβάσει και οτιδήποτε άλλο στο οποίο έχουν συμβάλει. Το layout κ.τ.λ. αδιαμφισβήτητα δεν είναι ιδιοκτησία σου και δεν έκανες καν τον κόπο να τα δώσεις σε κάποια λογική μορφή. Πίστεψέ με, αν είχες την καλοσύνη να άφηνες τα πράγματα σε μία μορφή που να λέγεται site και που να μπορούσε να σταθεί για μία-δύο βδομάδες, τόσο από την ανεκτικότητά που νομίζω ότι έχουν τα μέλη της Έδρας, όσο και από τη δική μου βαρεμάρα, δεν θα έμπαινα στον κόπο να μεταφέρω το site της Έδρας στο καινούριο server της Έδρας. (Ελπίζω να πρόσεξες την τελευταία φράση η οποία περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έκανα).

«Δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν αφαιρέσει, τι έχουν κλέψει, τι έχουν καταστρέψει. Από τη στιγμή που το παραβίασαν το ίδιο μου κάνει».

Δεν υπήρξε παραβίαση και φυσικά ούτε καταστροφή η οτιδήποτε άλλο. Με ένα Knoppix bootαρα και μετέφερα μόνο τα αρχεία του site της Έδρας στον καινούριο της server. Ίσως εσύ θα ήθελες να εξηγήσεις πώς και από πότε ο κωδικός του account του site της Έδρας έγινε ιδιοκτησία σου την οποία αρνείσαι να παραδώσεις.

Λοιπόν, κλείνοντας, να σχολιάσω και κάποια ουσιαστικά πράγματα πάνω στα copyrights. Στο site της Έδρας είχες γράψει:

Copyright © 2004-2006, Published under the GNU Public License
Ανάπτυξη Λογισμικού Ιστοσελίδας: Φίλιος Κωνσταντίνος

Δεν είχες βέβαια τόσα χρόνια φροντίσει (ελπίζω ανεπιτήδευτα) να βάλεις ένα ©ΈΔΡΑ 2004-2006. Ίσως τα παιδιά που ήταν απονήρευτα να μην το παρατήρησαν αλλά anyway. Έχοντας τον κώδικα σε GPL η Έδρα δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να χρησιμοποιεί και να μεταφέρει το site και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να δηλώνεις ότι κλέψαμε. Αυτό είναι ουσιαστικό.

Στο καινούριο site semfe.gr κατάλαβες προφανώς το λάθος και έχεις βάλει:

Copyright © 2006, Φοιτητές Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ)
Ανάπτυξη Λογισμικού: Φίλιος Κωνσταντίνος

Με αυτόν τον τρόπο πραγματικά εξασφαλίζεις ότι το λογισμικό ανήκει στους «Φοιτητές Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών» και ότι εσύ έκανες την ανάπτυξη για λογαριασμό τους. Φυσικά οι «Φοιτητές Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών» είναι απλά μία φράση χωρίς καμία νομική υπόσταση οπότε και πάλι αέρας, αλλά τέλοσπάντον, δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με έναν δικηγόρο δίπλα μας στην ηλικία που βρισκόμαστε και γι’αυτό πρέπει να επικρατεί η λογική.

ΑΝ όμως θεωρείς ότι μία μέρα που θα θυμώσεις με το semfe.gr έχεις το δικαίωμα να πείς ότι ο κώδικας είναι δικός μου, δεν σας δίνω το δικαίωμα να τον χρησιμοποιείτε και καθίστε και ξαναφτιάξτε τον από την αρχή ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ για να δούμε τι άποψη έχουν γι’αυτό όλοι οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν με τα posts τους, τα hits τους, την συμμετοχή τους και την διαφήμηση που άμεσα ή έμμεσα θα προσφέρουν στον κώδικά και το πρόσωπό σου. Από την ιστορία έτσι όπως την ξέρω εγώ, με το site της Έδρας αυτό προσπάθησες να κάνεις. Αυτά δεν είναι λεπτομέρειες.
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Ωραία και καλά όλα αυτά που λες ρε Μήτσο, αλλά για εξήγησέ μου κάτι...

Αφού είναι τόσο εύκολο όπως λες για τον Ινδό να κάτσει να φτιάξει το Portal, γιατί δεν έπιασαν ο Καραθάνος με τον Αλμπάνη και τον Κάραλη να πληρώσουν έναν Ινδό να το φτιάξει με 50$ αλλά έβαλαν εσένα να πας να "σπάσεις" το μηχάνημα;

Επιπλέον, για πες μου πώς θα σου φαινόταν εσένα, να πάει κάποιος χωρίς να έχει την άδειά σου, να μπει σε ένα μηχάνημα που είναι δικό σου και να πάρει κάποια πράγματα που έχεις εσύ (ό,τι κι αν είναι αυτά) και να δεις μετά ότι τα έχει.

Καταλαβαίνουμε ότι είχατε ανάγκη τη δουλειά του Φίλιου και κακώς δε με άκουσε όταν του είπα να πάρουμε το μηχάνημα και να φύγουμε μόλις έγιναν τα σκηνικά με Καραθάνους και Αλπανοκαραλαίους.

Πραγματικά, τώρα φαίνεται για άλλη μια φορά, το πώς εκμεταλλέυτηκαν την καλοσύνη που έδειξαν ο Φίλιος και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν σε εκείνη τη γαμωσυνάντηση (εγώ δεν ήμουν ποτέ λάτρης των εσωτερικών εκτονώσεων), προκειμένου να είναι "ομαλή η μετάβαση στο νέο καθεστώς διαχείρισης".

Από εσένα ειδικά Δημήτρη εγώ δεν το περίμενα. Να μου πεις, για τον Καραθάνο θα περίμενες ότι θα το έκανε; Η απάντηση είναι απλά όχι, γιατί απλά δεν μπορούσε, όσο κι αν κοκορεύεται.

Οι άλλοι δύο αμφιβάλλω αν γενικά έχουν ιδέα, απλά σε έβαλαν να κάνεις τη βρωμοδουλειά. Και συγχαρητήρια, καλά τα κατάφερες.

Το ερώτημα παραμένει: Με τίνος την εξουσιοδότηση "έσπασες" το μηχάνημα αντί να κάτσεις να τους φτιάξεις ΕΣΥ μια σελίδα. Όταν τη φτιάξεις εσύ, βάλε το Copyright © 2006 ΕΔΡΑ. Ήταν δουλειά του και ήθελε να βάλει το όνομά του. Εσύ, ως πιο συναφής με "Ρομαντικούς", βάλε ΕΔΡΑ να χτυπάς κι εσύ μεθαύριο το κεφάλι σου στον τοίχο.

Στο άλλο site δε γράφω. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας. Με εξυπνάδες νομίζετε θα τη σκαπουλάρετε συνέχεια; Δεν σας τα είπανε καλά...

Μιχάλης Ν. Καλογεράκης
lookfwd

Δημοσίευση από lookfwd »

Αφού είναι τόσο εύκολο όπως λες για τον Ινδό να κάτσει να φτιάξει το Portal, γιατί δεν έπιασαν ο Καραθάνος με τον Αλμπάνη και τον Κάραλη να πληρώσουν έναν Ινδό να το φτιάξει με 50$ αλλά έβαλαν εσένα να πας να "σπάσεις" το μηχάνημα;
Η απάντηση είναι ότι η όλη διαδικασία του Ινδού θα έπαιρνε τουλάχιστον 3-4 μέρες μόνο για τα διαδικαστικά. Ταυτόχρονα απ’ότι κατάλαβα κάποιος ήθελε το server του (ξαφνικά) σαν τρελός παρόλο που επί 2-3 χρόνια δεν το χρειαζόταν. Έπρεπε να βρεθεί μία άμεση λύση. Όπως είπα παραπάνω δεν σπάστηκε το μηχάνημα αφού υπήρχε φυσική πρόσβαση σε αυτό. Αυτό δεν είναι cracking ή οτιδήποτε, είναι κάτι που μπορεί απλούστατα να κάνει ο καθένας αφού το filesystem δεν ήταν encrypted. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί ο κωδικός του account δεν ήταν ιδιοκτησία της Έδρας.
Επιπλέον, για πες μου πώς θα σου φαινόταν εσένα, να πάει κάποιος χωρίς να έχει την άδειά σου, να μπει σε ένα μηχάνημα που είναι δικό σου και να πάρει κάποια πράγματα που έχεις εσύ (ό,τι κι αν είναι αυτά) και να δεις μετά ότι τα έχει.
Κοίτα να σου πω, δε θα μ’άρεσε. Αλλά αν αυτά τα πράγματα ήταν το site του το οποίο είχε δικαίωμα να έχει, με άλλα λόγια αν αυτό που έκανε ήταν να μπεί στον λογαριασμό του στο computer μου, δεν θα μπορούσα να πω τραγικά πράγματα. Δε ξέρω γιατί θα έπρεπε να μου ζητήσει την άδεια. Επιπλέον τότε που το μηχάνημα δόθηκε για χρήση της έδρας και εκείνη διέθεσε τη σύνδεση internet η οποία έκανε τον server, server και όχι ένα απλό computer, δεν νομίζω ότι καμία από τις Ν πλευρές είχε όρεξη να υπογράφει συμβόλαια και να καλεί δικηγόρους που π.χ. να λένε τίνος είναι τι και τι προσβάσεις έχει ο καθένας. Πάω στοίχημα ότι ούτε καν διάλογος δεν έγινε για τέτοια ποταπά πράγματα γιατί τότε είσασταν όλοι φίλοι και πραγματικά ελπίζω να ξαναγίνετε.
Καταλαβαίνουμε ότι είχατε ανάγκη τη δουλειά του Φίλιου και κακώς δε με άκουσε όταν του είπα να πάρουμε το μηχάνημα και να φύγουμε μόλις έγιναν τα σκηνικά με Καραθάνους και Αλπανοκαραλαίους.

Πραγματικά, τώρα φαίνεται για άλλη μια φορά, το πώς εκμεταλλέυτηκαν την καλοσύνη που έδειξαν ο Φίλιος και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν σε εκείνη τη γαμωσυνάντηση (εγώ δεν ήμουν ποτέ λάτρης των εσωτερικών εκτονώσεων), προκειμένου να είναι "ομαλή η μετάβαση στο νέο καθεστώς διαχείρισης".
Αυτά τα σκηνικά και οι γαμωσυναντήσεις, τα οποία δεν ξέρω πολύ καλά και δεν με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερο, δεν  είναι παρά κλασικές παπαριές που γίνονται πάντα στην πολιτική. Πίστεψέ με, ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία, ούτε τα σφοδρότερα είναι. Μετά από δύο χρόνια θα τα θυμάστε και θα γελάτε, αμφότεροι.
Από εσένα ειδικά Δημήτρη εγώ δεν το περίμενα. Να μου πεις, για τον Καραθάνο θα περίμενες ότι θα το έκανε; Η απάντηση είναι απλά όχι, γιατί απλά δεν μπορούσε, όσο κι αν κοκορεύεται.

Οι άλλοι δύο αμφιβάλλω αν γενικά έχουν ιδέα, απλά σε έβαλαν να κάνεις τη βρωμοδουλειά. Και συγχαρητήρια, καλά τα κατάφερες.
Πραγματικά σκατά τα κατάφερα. Πιστεύω ότι το σύστημα είναι γεμάτο τρύπες τις οποίες δεν θα είχα και καμία όρεξη να κάτσω να μπαλώσω ειδικά σε windows. Τι να κάνουμε όμως, μια quick ‘n dirty λύση για να μη μείνει η Έδρα χωρίς site. Δεν μπορούσα να δώσω άλλο χρόνο.
Το ερώτημα παραμένει: Με τίνος την εξουσιοδότηση "έσπασες" το μηχάνημα αντί να κάτσεις να τους φτιάξεις ΕΣΥ μια σελίδα. Όταν τη φτιάξεις εσύ, βάλε το Copyright © 2006 ΕΔΡΑ. Ήταν δουλειά του και ήθελε να βάλει το όνομά του. Εσύ, ως πιο συναφής με "Ρομαντικούς", βάλε ΕΔΡΑ να χτυπάς κι εσύ μεθαύριο το κεφάλι σου στον τοίχο.
Έκανα τη μεταφορά με εξουσιοδότηση της (δεν ξέρω πως την λέτε) συνέλευσης της Έδρας – την Κυριακή. Από εκεί και πέρα μιλήστε με την Έδρα για την απόφασή της να κρατήσει το site. Εγώ απλά βοήθησα, όπως έχω κάνει και άλλες φορές και ανεξάρτητα από το ποιά είναι τα «ηγετικά πρόσωπα» κάθε εποχής, να υλοποιηθεί η απόφαση της συνέλευσης (ή οτιδήποτε) της Έδρας. Πιθανώς θα βρίσκαν κάποιον άλλο να το κάνει και είναι αφελές να βασίζει κανείς την πολιτική του στο assumption ότι κάποιος δεν μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία του από ένα computer που βρίσκεται στα χέρια του. Ηθικά όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα, γιατί η πράξη αυτή ήταν μέσα σε αυτά που μπορούσαν να κάνουν και αντιθέτως θεωρώ ότι έπρεπε να παραδωθεί σε εκείνους το password και να είχε σωθεί ο λιγοστός μου χρόνος.

Ήταν δουλειά του και ήθελε να βάλει το όνομά του, ναι. Το όνομά του ως ανάπτυξη κώδικα είναι credits, δεν δίνει όμως ιδιοκτησία στο site στο οποίο έχουν συμβάλλει δεκάδες άνθρωποι όπως έγραψα προηγουμένως. Εγώ έχω κάνει sites και για άλλους και ακόμα εκεί είναι και μ’αυτά δουλεύουν, τέσερα περίπου χρόνια μετά από την παύση της ενασχόλησής μου. Να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί; Ρε παιδιά, νομίζω ότι δίνετε πολύ έμφαση στον εκνευρισμό που υπάρχει τώρα και ξεχνάτε πολλές ωραίες και δημιουργικές στιγμές που μοιραστήκατε με αφορμή την Έδρα. Κατά την γνώμη μου όταν προσφέρεις κάτι σε μία παράταξη το προσφέρεις και τελείωσε. Γουστάρεις και το κάνεις και γι’αυτό οι περισσότεροι δεν κάνουν απλά τίποτα. Κανείς δε μπορεί να σε πιέσει, δεν υπάρχουν συμβόλαια, δεν θα έπρεπε να αρχίσουμε να βάζουμε διαδικασίες νομικές σε κάθε κίνηση μίας παράταξης. Απλά γουστάρεις και το κάνεις, τελείωσε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι παρανοικό κάποιος που έχει θυμώσει κάποια στιγμή να πεί π.χ. θέλω να γραφεί το όνομά μου σε όλα τα πλαίσια τα οποία συνέβαλλα και μία υποσημείωση ότι δεν συμφωνώ πλέον με τις παλίοτερές μου απόψεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάξει άποψη σε οτιδήποτε αλλά από εκεί και πέρα, η προσφορά του σε μία ομάδα έχει γίνει και να θέλει εκ’των υστέρων να την πάρει πίσω σε κόστος της ομάδας, είναι πιστεύω τραβηγμένο. Ναι, ίσως είμαι Ρομαντικός.
Άβαταρ μέλους
Costas
Real Name: Καραθάνος Κωνσταντίνος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Costas »

Δεν μου πέφτει λόγος να γράψω περί διαφορών δικών σας και της ΕΔΡΑΣ.
Απλώς αναφέρατε πολλές φορές το όνομά μου και οφείλω να εκφράσω τη θέση μου
drcypher έγραψε:

Κοίτα, όμως, τι σου είναι ο άνθρωπος. Κάνεις τη μ@λ@κία σου; Την κάνεις... Πες στον άλλον, όμως "ξέρεις, έγινε αυτό, μ@λ@κία". Αντ' αυτού σε πετάνε ο ένας στον άλλον, σου λένε ιστορίες για προγραμματιστές της Microsoft που όταν φύγουν από τη Microsoft ό,τι έκαναν ανήκει στη Microsoft και όχι σε αυτούς, και μετά σου μιλάνε για ηθική και πνευματική ιδιοκτησία.
Εδώ και δύο εβδομάδες, κάποιοι διαχειριστές του edra.ntua.gr αποχώρησαν απο την ανάπτυξη και συντήριση της σελίδας. Αλλά, παρ' όλα αυτά δεν παρέδωσαν τους κωδικούς του server και της βάσης δεδομένων.
Δύο εβδομάδες τώρα, ο Αλμπάνης προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους πρώην διαχειριστές του edra.ntua.gr, προκειμένου να πάρει τους κωδικούς αυτούς (ζωτικούς για την λειτουργία του forum) και ο ένας τον πετούσε στον άλλον... και άκρη δεν έβγαινε.
drcypher έγραψε:

Έγινε ό,τι έγινε, να πάει στα κομμάτια. Παρόλα αυτά, πριν από λίγο επιχειρήθηκε η πρώτη αναβάθμιση στο Portal. Άλλαξαν το email επικοινωνίας με τον συγγραφέα (δυστυχώς εμένα) από [email protected] σε [email protected] Μάλιστα, ο disability που βάλανε να κάνει την αλλαγή δεν έχει καταφέρει μετά από 10 λεπτά να φτιάξει ένα σωστό link προς email. Και αυτοί οι άνθρωποι λένε "είμαι administrator" και καυλώνουν. Απαίδευτοι και λειτουργικά αναλφάβητοι...
Είναι πάγια πολιτική της ΕΔΡΑς να μη διαφημίζει άλλα sites μέσα από τις σελίδες της. Συνεπώς και έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή.
Δυστυχώς Κώστα έπεσες πάνω στην ώρα που γινόταν η αλλαγή και γι' αυτό νόμιζες ότι πειράζαμε τη διεύθυνσή σου. Επίσης ασχολιόμουν και με άλλα πράγματα και δεν πρόλαβα να στην ρυθμίσω μέσα σε ένα 10λεπτο.
Όταν μου ζήτησες μέσω τρίτου να την επαναφέρω όπως ήταν, το έκανα.
Αλλά, μέχρι να συνεδριάσει η ΕΔΡΑ και να αποφασίσει, όχι αν θα μπει τ' όνομά σου, αλλά αν θα διατηρηθεί το link στη σελίδα http://www.semfe.gr
Δεν πρέπει να έχεις παράπονο... 3 χρόνια τώρα, μόνο τ' όνομά σου υπήρχε στις σελίδες του edra.ntua.gr με την ανοχή και την αναγνώριση των υπόλοιπων μελών της κοινότητάς του.

Δε θα σχολιάσω τις ύβρεις που αποσκοπούν να μειώσουν το κύρος μου...
Κώστα, ασ το καλύτερα να κριθούμε σε βάθος χρόνου και από τρίτους...

Όσο για το Δημήτρη που μας βοήθησε... Ήταν στην ΕΔΡΑ (απόφοιτος), και έπραξε όπως η ηθική και η εμπειρία τον έχει διδάξει για το ορθό και δίκαιο.
Μην τον κατακρίνετε...

Τις δύο αυτές εβδομάδες μας λέγατε ότι μόλις βρούμε νέο server θα μας δώσετε όλο το site για να το μεταφέρουμε...

Μόλις τον βρήκαμε;;;

Μας δίνετε μόνο τη βάση δεδομένων και μας λέτε ότι όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε σας...

Δηλαδή, μας το λέτε την τελευταία μέρα, για να μας κρεμάσετε παντελώς.
Ίσως και για να πέσει για κάποιες μέρες το edra.ntua.gr και τι σύμπτωση!!!

Όλος ο κόσμος θα δοκίμαζε το http://www.semfe.gr

Δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για να σώσουμε την ΕΔΡΑ, το site της και το κοινό που σας στήριξε για 3 χρόνια...

Όντως μπορεί να πήραμε τα αρχεία από τον server χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Αλλά δε νομίζω ότι έπρεπε να την παρούμε. Όλοι έχουμε προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΔΡΑ. Κι αυτή μας αποζημίωνε με μια αξιοπρεπή και αδέσμευτη εκπροσώπηση στη Σχολή.
Ποτέ όμως δεν πήγαμε στο ταμείο να ζητήσουμε πίσω το χρόνο που προσφέραμε, την τεχνογνωσία και τα χρήματα.

Ίσως κάποιοι τελικά να έβλεπαν την ΕΔΡΑ ως μια καλή επένδυση!!!

Τέλος, στα λεγόμενα του Neo δε χρειάζεται επέκταση...
Είπε ο γάιδ... τον πετ.... κεφάλα.

Ευτυχώς που το παραδέχεται ότι ήθελε να πάρει το μηχάνημα και να φύγει.
Γι άλλη μια φορά δείχνει ότι σκέφτεται μόνον τον εαυτό του...
Δεν ξέρω αν μπορεί να σε εμπιστεύεται κανείς.

Τέλος, για το αν μπορώ να κάνω κάποια πράγματα ή όχι, αν έχω τη γνώση ή όχι, δε θα με κρίνει κάποιος που δεν έχει τη γνώση ο ίδιος...

Όσο για το edra.ntua.gr εξακολουθώ να παραμένω banarismenos.
Όσο αστείο και αν ακούγεται. Περιμένω να αποφασίσει η ΕΔΡΑ
για να με ξεμπανάρει.

Καλή συνέχεια και τύχη στο νέο forum!
Άσχετα από τις τελευταίες εξελίξεις
(συμβαίνουν πάντα σε μεγάλους δεσμούς)
ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην ΕΔΡΑ!

Κων/νος Καραθάνος

Υ.Γ. Ελπίζω το παρόν topic να επιζήσει λογοκρισίας.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Μου φαίνεται είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. (Αλλά μάλλον δε φταις εσύ, έτσι σου τα έιπαν)
Να σε ρωτήσω εγώ τώρα κάτι...

Εμείς στο hosting που πληρώνουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε βάσεις που να μην έχουν συγκεκριμένο prefix. Καταλαβαίνεις πόσο πολύ δε μας βόλεψε αυτό...
Μήπως θα έπρεπε να επιτεθούμε κι εμείς με exploit να πάρουμε root? Λες να μη μας κηνυγούσαν νομικά?
Εσύ τι ακριβώς διαφορετικό έκανες?
btw, οι ΕΔΡΑίτες ποτέ δεν σκόπευαν να μας ζητήσουν τα αρχεία. Προσφερθήκαμε να τους τα δώσουμε και να τους διευκολύνουμε με κάθε δυνατό μέσο, αρκεί να έκαναν 2 πολύ απλά πράγματα:
1. Να αποκαταστήσουν τα περί "clopypaste"
που ειπώθηκαν (δε μας είπες τη γνώμη σου για αυτό αλήθεια... πως θα σου φαινόταν να ερχόταν ένας καραγκιόζης, να έλεγε ότι εσύ έκλεψες το πρόγραμμα που έφτιαξες και να μην έβγαινε αυτός που το χρησιμοποιηθεί να πει "ρε συ, δικό του είναι πως το έκλεψε???" ακόμα κι αν αυτό το πρόγραμμα είναι χάλια και κοστίζει 50$ - και στην τελική ποιος είσαι εσύ που θα το κρίνεις αυτό? Για να το κοστολογήσεις ήρθες ή απλά για να το κλέψεις ;))
2. Να πουν ότι το site δημιουργήθηκε από
τον τάδε, ο οποίος παύει πλέον να το συντηρεί και δεν έχει καμία
ευθύνη για την τρέχουσα μορφή ή όποιες αλλαγές θέλουν να
κάνουν.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Παιδια, γιατί το κάνετε αυτό στους εαυτούς σας?
Γιατί δεν μαζεύεστε μια μέρα να τα λύσετε από κοντα, αντί να τα γράφετε εδώπερα δημόσια?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Κλάρα, κάποια άτομα δε μπορώ πλέον να τα βλέπω από κοντά.
Φαντάσου να μπένανε μέσα στο σπίτι σου κλέφτες επειδή είχαν αφήσει μέσα μια τσατσάρα. Θα τους ξαναμίλαγες εσύ?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

lookfwd έγραψε:Καλά, μην τρελαίνεσαι, εγώ στο είπα αυτό για την Microsoft και έχω απόλυτο δίκιο.
Προφανώς. Υπέθεσα ότι θα καταλάβεις πως θεωρώ την αναλογία σου άστοχη. Μάλλον σου φτάνει το ότι "έχεις απόλυτο δίκιο". I'll live with it.
lookfwd έγραψε:Τώρα από εκεί και πέρα οι disability που κάνουν τις αλλαγές, οι administrators, αυτοί που θα έπρεπε κατα τη γνώμη σου να σε πάρουν τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο δεν είμαι εγώ. Εμένα απλά με ρώτησες γιατί αντέγραψα τα πράγματα από τον δίσκο και σου απάντησα με γλαφυρό τρόπο ότι η Έδρα έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό.
Και κατά τη γνώμη σου έχεις απόλυτο δίκιο, οπότε δεν θα το διαπραγματευτούμε. Το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα. Είσαι ο τελευταίος που με ενδιέφερε να ασχοληθώ. Απλώς τους έκανες τη λάτζα. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο disability, και ξέρω πολύ καλά ότι αν ήσουν εσύ από πίσω αν μη τι άλλο θα έβγαινε το σωστό αποτέλεσμα.
lookfwd έγραψε:Με την ευκαιρία λοιπόν να σου πω και μερικές ακόμα ηθικοδεοντολογίες του κώλου. Είπες «Χάρισμά τους το κωλοπρόγραμμα» και έχεις απόλυτο δίκιο. Σιγά το πρόγραμμα και σιγά το site.
Δεν με ενδιαφέρουν καν συνάδελφε. Ξέρω, θες να με πληγώσεις, αλλά δεν το λέω έτσι για πλάκα ότι είναι κωλοπρόγραμμα. Λυπάμαι εκείνους που θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη όταν θα αρχίσει να σκάει. Και αν η δική μου δουλειά ήταν Ινδού, η δική σου ήταν Αλβανού. Αισθάνεσαι καλύτερα τώρα;

Βάλε λίγο τα κομμάτια σου μαζί, και άκουσε αυτό που σου εξηγώ: Από την αρχή τους προσέφερα τα πάντα. Είχαν πρόβλημα με τον disclaimer. Τους ρώτησα τελικά τι θέλουν, δεν απάντησαν, τους έδωσα μόνο μερικά αρχεία. Ο Αλμπάνης το μεσημέρι με πήρε τηλ. να με ρωτήσει κάθε πότε γίνεται backup. Μπορούσε να μου ζητήσει τα αρχεία. Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα τα δώσω.

Δεν είπα ότι κλέψατε "Το πρόγραμμα". Είπα ότι παραβιάσατε σύστημα και κλέψατε αρχεία. Τόσον καιρό ζητάγανε root και δεν το δίναμε. Γιατί δεν τον χρειάζονταν. Εσύ είσαι μάγκας δηλ. που το παρέκαμψες;

Δηλ. αν μπεις στο σπίτι μου να πάρεις κάτι που ανήκει σε σένα ή στην ομάδα σου, έχεις το δικαίωμα να το κάνεις; Καταλαβαίνεις τι λες; Τι σου λέω το καταλαβαίνεις;

Άσε την ηθική και τη δεοντολογία για σένα, θα τον βρω εγώ τον δρόμο μου. Απλώς, την επόμενη φορά που θα κάνεις τον υπηρέτη, πρόσεξε σε ποιον το κάνεις... και προσπάθεισε να βρεις πιο εύστοχες αναλογίες. Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, το μόνο που με πείραξε σε σένα ήταν ότι δεν παραδέχτηκες "ναι, μπήκα στο σύστημα και πήρα τα αρχεία χωρίς να ρωτήσω, μ@λ@κία μου". Ποιος σε ρώτησε για τα υπόλοιπα που άρχισες να λες;

Τα παρακάτω ήταν χάσιμο χρόνου (και δικού σου και δικού μου), αλλά ευχαριστώ για τον κόπο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Τρί Νοέμ 28, 2006 4:38 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
lookfwd

Δημοσίευση από lookfwd »

Εμείς στο hosting που πληρώνουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε βάσεις που να μην έχουν συγκεκριμένο prefix. Καταλαβαίνεις πόσο πολύ δε μας βόλεψε αυτό...
Μήπως θα έπρεπε να επιτεθούμε κι εμείς με exploit να πάρουμε root? Λες να μη μας κηνυγούσαν νομικά?
Εσύ τι ακριβώς διαφορετικό έκανες?
Δεν είναι και πολύ καλό το παράδειγμα. Στο hosting υπογράψατε disclaimer και το περισσότερο που μπορείτε νόμιμα να κάνετε είναι να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω. Ακόμα και αν είναι πεσμένο το site για μία ημέρα έχουν υποχρέωση να σας δώσουν 1/31 επί το κόστος hosting του μήνα. Αν θέλεις καλύτερο hosting θα πληρώσεις εκθετικά περισσότερα.
btw, οι ΕΔΡΑίτες ποτέ δεν σκόπευαν να μας ζητήσουν τα αρχεία. ...
Και να μην σκόπευαν έχουν δικαίωμα να μην το κάνουν. Ούτως η άλλως είναι GPL οπότε μάλλον εσείς είσαστε παράνομοι που θέτετε όρους. Για το 2 συμφωνώ απόλυτα αν και πιστεύω ότι ο χώρος της πρώτης σελίδας είναι πολύτιμος και συνεπώς θα έπρεπε να φτιαχτεί μία σελίδα με credits και να γράφει καθένας την ιστορία της ζωής του. Για το 1 με τα clopypaste διαφωνώ κάθετα όχι γιατί ξέρω την ιστορία (και δε θέλω να τη μάθω) αλλά γιατί η επίλυση μίας προσωπική διαμάχη κάποιον ατόμων με ένα συγκεκριμένο τρόπο δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για μία αυτονόητη μεταφορά ενος site σε ένα άλλο server.
ακόμα κι αν αυτό το πρόγραμμα είναι χάλια και κοστίζει 50$ - και στην τελική ποιος είσαι εσύ που θα το κρίνεις αυτό? Για να το κοστολογήσεις ήρθες ή απλά για να το κλέψεις )
Αλλοιώνεις το νόημα. Ξαναδιάβασε το πρώτο post. Ο κώδικας είναι όπως πάντα το λιγότερο. Η ιδέα και η διαφήμιση είναι που μετράει. Ειδικά να το αντιγράψει κάποιος λειτουργικά τόσο θα κόστιζε. Ήρθα για να μεταφέρω το site της Έδρας στον καινούριο της Server "ως εστί και βρίσκεται". Τα υπόλοιπα συζητήστε τα με την Έδρα.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Costas έγραψε:Δύο εβδομάδες τώρα, ο Αλμπάνης προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους πρώην διαχειριστές του edra.ntua.gr, προκειμένου να πάρει τους κωδικούς αυτούς (ζωτικούς για την λειτουργία του forum) και ο ένας τον πετούσε στον άλλον... και άκρη δεν έβγαινε.
Προσπαθείς να με εξοργίσεις πάλι, έτσι δεν είναι; Αν φοράει παντελόνια ο Αλμπάνης, να έρθει να το πει μπροστά μου αυτό. Που επί δυο εβδομάδες καθόμουν και εξηγούσα μια στον Αλμπάνη, μια στη Γεωργία τι πρέπει να γίνει, και ο καθένας έλεγε τα δικά του.

Άκρη, νεαρέ, δεν βγαίνει μέσα στην ΕΔΡΑ, όχι με μένα. Και στο κάτω κάτω, δεν είμαι κανένας υποτακτικός τους. Μια διευκόλυνση τους έκανα. Μπορούσαν από την αρχή να προσλάβουν τον lookfwd, όπως εν τέλει κάνανε.

Δεν είναι δουλειά μου να μπαίνω ανάμεσα στους καβγάδες της ομάδας σου υπό τον Κάραλη και τον Αλμπάνη για το ποιος θα κάνει κουμάντο, και στην Γεωργία από την άλλη. Η ασυνεννοησία είναι δικό σας πρόβλημα, οχι δικό μου. Γι' αυτό σε παρακαλώ, άλλη φορά να φέρνεις αυτούς που τα ισχυρίζονται αυτά τα πράγματα. Εσύ απλώς κάνεις την ηχώ.
Costas έγραψε:Είναι πάγια πολιτική της ΕΔΡΑς να μη διαφημίζει άλλα sites μέσα από τις σελίδες της. Συνεπώς και έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή.
Οπότε θα βγάλετε και το link στο phpBB που υπάρχει στο footer της σελίδας του Forum; Αυτά θύμισέ τα στον Κάραλη κάποια στιγμή... γιατί κάποτε όλο υφάκι δήλωσε "ρε γμτ, δεν μπορώ να σας δω ανταγωνιστικά". Τι φοβάσαι ρε; Θα σου φάμε ψήφους;

Costas έγραψε: Μας δίνετε μόνο τη βάση δεδομένων και μας λέτε ότι όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε σας...
Κώστα, ο Κουζής τουλάχιστον έκανε μια δουλείτσα που τον βάλανε να κάνει, και ενώ ήταν λάθος, περιορίστηκε στο να δικαιολογήσει το δικό του λάθος, και να το βγάλει σωστό.

Εσύ ως συνήθως το παρακάνεις. Μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις, και δυστυχώς αναπαράγεις ό,τι έχεις μάθει από τον Αλμπάνη. Ο Αλμπάνης, εν τέλει, είναι αρκετά θρασύδειλος ώστε να βγει και να τα πει όλα αυτά σε μένα. Γιατί απλώς δεν είναι αληθή.

Κράτα τις εκτιμήσεις ή την προπαγάνδα που υπέστης για γεγονότα στα οποία δεν ήσουν παρών για την πάρτη σου. Όπως και ο lookfwd.

Η πράξη ήταν σαφής: Μπορούσατε να ζητήσετε, και θα σας τα έβγαζα αμέσως. Παραβιάσατε το μηχάνημα και τα κλέψατε. Ακόμη κι αν ανήκανε σε εσάς προσωπικά, και όχι στην ΕΔΡΑ.
Costas έγραψε:Κων/νος Καραθάνος

Υ.Γ. Ελπίζω το παρόν topic να επιζήσει λογοκρισίας.
Για σώπα ρε Καραθάνο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Τρί Νοέμ 28, 2006 4:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Neo

Δημοσίευση από Neo »

lookfwd έγραψε:Η απάντηση είναι ότι η όλη διαδικασία του Ινδού θα έπαιρνε τουλάχιστον 3-4 μέρες μόνο για τα διαδικαστικά. Ταυτόχρονα απ’ότι κατάλαβα κάποιος ήθελε το server του (ξαφνικά) σαν τρελός παρόλο που επί 2-3 χρόνια δεν το χρειαζόταν.
Όπως ανέφερα το ήξεραν 3 βδομάδες πιο πριν ότι θα έφευγε ο server. Δε στα είπαν ούτε εσένα όλα ε;Τελικά, ίσως αν βγήκε κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι έμαθαν αυτοί οι 2-3 πόσο σημαντικό τους είναι το site. Βλέπεις, 2-3 χρόνια δεν είχαν καμία απολύτως σχέση, όχι γιατί τους το επιβάλλαμε "εμείς" αλλά επειδή οι ίδιοι δεν ήθελαν να έχουν. Γιατί αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί δεν είχαν τον κωδικό; Είναι προφανές νομίζω...

Όσο για τα περι "φίλων" και τέτοια, δε νομίζω ποτέ να έδωσα την εντύπωση ότι είμασταν και κολλητοί. Πες ότι δεν ταιριάζαν τα χνώτα μας... Και καλώς δεν ταιριάζαν όπως φάνηκε και στη συνέχεια.Γιατί όσο και να δείχνουν τώρα ότι κόπτονται για τις υπηρεσίες που παρέχει το site, τουλάχιστον από την λιγοστή μου εμπειρία κατάλαβα ότι το είχανε μόνο για κράχτη. Γι' αυτό άλλωστε και φύγαμε (μυαλό έχεις, θα το κατάλαβες).

Συνεχίζουμε με τον Costas... Καλώς τον! Πάμε...
Costas έγραψε:Δύο εβδομάδες τώρα, ο Αλμπάνης προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους πρώην διαχειριστές του edra.ntua.gr, προκειμένου να πάρει τους κωδικούς αυτούς (ζωτικούς για την λειτουργία του forum) και ο ένας τον πετούσε στον άλλον... και άκρη δεν έβγαινε.
Αρχίσαμε πάλι τα έξυπνα... Οι πρώην διαχειριστές κατέστησαν σαφές στον Αλμπάνη ότι τους κωδικούς δεν πρόκειται να τους πάρει. Είχε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων, οπότε αν ήθελε μπορούσε να φτιάξει site δικό του με τις σημειώσεις, τις ασκήσεις και το forum. Τη λύση την έδωσε ο Δημήτρης πιο πριν και παραδέχτηκες κι ο ίδιος ότι το γνωρίζατε εδώ και 2 βδομάδες. Αλήθεια, στον Κουζή γιατί το είπατε τελευταία στιγμή και μάλιστα με ψευδή δεδομένα;
Costas έγραψε:Είναι πάγια πολιτική της ΕΔΡΑς να μη διαφημίζει άλλα sites μέσα από τις σελίδες της. Συνεπώς και έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή.
H αρχή του τέλους της ΕΔΡΑς ήρθε από τέτοια διαφήμιση άλλωστε... Θυμάσαι;
Costas έγραψε:Όσο για το Δημήτρη που μας βοήθησε... Ήταν στην ΕΔΡΑ (απόφοιτος), και έπραξε όπως η ηθική και η εμπειρία τον έχει διδάξει για το ορθό και δίκαιο.
Μην τον κατακρίνετε...
Κακώς τον κατακρίναμε. Και ζητώ συγνώμη από τον Δημήτρη. Έχουμε τόσο καιρό να ασχοληθούμε με την πάρτη των υπολοίπων σας όμως, που ξεχάσαμε πόσο εύκολα μπορείτε να πείσετε χωρίς να διστάζετε να συκοφαντείτε καταστάσεις και ανθρώπους.

Κι αυτό φαίνεται κι από τα παρακάτω...
Costas έγραψε:Τις δύο αυτές εβδομάδες μας λέγατε ότι μόλις βρούμε νέο server θα μας δώσετε όλο το site για να το μεταφέρουμε...

Μόλις τον βρήκαμε;;;

Μας δίνετε μόνο τη βάση δεδομένων και μας λέτε ότι όλα τα υπόλοιπα ανήκουν σε σας...

Δηλαδή, μας το λέτε την τελευταία μέρα, για να μας κρεμάσετε παντελώς.
Ίσως και για να πέσει για κάποιες μέρες το edra.ntua.gr και τι σύμπτωση!!!
To συνεχίζεις το παραμυθάκι σου Κωστάκη; Εδώ μέσα αυτά δεν περνάνε. Να πας να τα πεις στο διπλανό site, μέχρι τελικά να μείνετε μόνοι σας εσείς οι 3 και να κατακτήσετε τον κόσμο. Τέτοιες μ@λ@κίες εδώ μέσα δεν περνάνε. Κι αν θες να μάθεις και κάτι, χάρη ΣΟΥ έκανα που δεν ήρθα στη συνάντηση... Δεν έχω ξεχάσει τίποτα.

Τα περί πάρτης μου και τέτοια να πας να τα πεις αλλού. Το αν με εμπιστεύονται και ποιοι δεν θα το υποδείξεις εσύ. Ξέρουν αυτοί που δεν μου έχουν κάνει μ@λ@κίες ότι μπορούν να με εμπιστευτούν. Οι υπόλοιποι, να βράζετε στο ζουμί σας κουφάλες.

Δεν δουλεύαμε ούτε για να κατέβουμε δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε για να το παίζουμε κακοί βεζίρηδες. Πιστεύαμε σε μια ιδέα, τη στηρίξαμε και αμφιβάλλω από εδώ κι εμπρός για το πώς θα τη στηρίξετε. Τουλάχιστον, δεν ξέρω εκεί που θα χρειαστεί @@, ποιος θα δείξει ότι τα έχει. Γιατί όπως φάνηκε, τη βρωμοδουλειά την έκαναν τα κορόιδα κι εσείς σχεδιάζατε καριέρες.

Δεν έχουμε ανάγκη ούτε την πολιτική ούτε τη δόξα. Πιστέψαμε στα λόγια του φίλου σου που έλεγε πριν κατέβει με το ΠΑΣΟΚ ότι και καλά τώρα μόνο έχουμε την ευκαιρία να την πούμε στα κόμματα.

Δάσκαλε που δίδασκες...

Τις συμβουλές σας λοιπόν κρατήστε τις για άτομα που σας εμπιστεύονται. Μειώνονται σιγά σιγά, αλλά πάντα θα βρίσκετε περισσότερους. Το έχετε μάθει το παιχνίδι.

Την τελευταία μου λέξη εγώ τουλάχιστον δεν την έχω πει ακόμα. Ήθελαν τα παιδιά να σας φερθούν σωστά και σας έδωσαν χρόνο. Δεν το εκτιμήσατε, αλλά το εκμεταλλευτήκατε. Το νου σας...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ρε σεις, ξεκολλήστε λίγο...
Μαζευτείτε και πείτε τα από κοντα. Άλλωστε, το να τα λέτε από το forum είναι χειρότερο, γιατί το κάνετε και δημόσια.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Δεν πειράζει. Να τα βλέπουν ορισμένοι που νομίζουν (ακόμα) ότι μέσα σε αυτο-οργανωμένες κοινότητες όλα είναι ιδανικά. Ακόμα και οι άνθρωποι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”