Ωράριο στη θέρμανση, ωράριο στο ζεστό νερό, εγκατάληψη, υποχρηματοδότηση...
Και τώρα ζητάνε και ενοίκιο!
Δεν τους χρωστάμε
Μας χρωστάνε
Το φυλλάδιο αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση να πληρώνουν οι ένοικοι των νεων εστιών 5 ευρώ κάθε μήνα αν είναι Έλληνες και 4 ευρώ κάθε μέρα (σιτιση και στέγαση) αν είναι ξένοι.
Το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί στην φθίνουσα πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα για τους ένοικους των εστιών.
Επειδή ήμουν από τους πρώτους που μπήκα, είχα και έχω την άποψη ότι οι νέες εστίες είναι ένας μικρός παράδεισος για τους φοιτητές. Κάποια από τα προνόμιά μας, όπως το εστιατόριο, δεν υπήρχαν από την αρχή αλλά κερδήθηκαν. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άρχισαν να χαλάνε. Οι ώρες του κλιματισμού και του ζεστού νερού όλο και μειώνονται, η ποιότητα του φαγητού δεν είναι ικανοποιητική. Και πώς να είναι αφού αντιστοιχεί για τον καθένα 1.85 ευρώ.
Για να προλάβω. Λέω ότι φυσικά τα 5 ευρώ δεν είναι τίποτα μπροστά στα έξοδα που γλυτώνω. Και για τους ξένους μπορώ απλά να αδιαφορήσω. (αν θέλουν ας πάνε αλλού ε;)
Όμως: Πιστεύω ότι τα 5 ευρώ είναι απλά η αρχή. Αν εμείς δεκτούμε να τα δώσουμε στην επόμενη φουρνιά φοιτητών μπορεί να ζητήσουν παραπάνω.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ώστε να γίνει κάτι καλύτερο
Μπορεί να φαίνεται ευτελές ποσό, όμως ακόμα και αυτό για κάποιους ίσως αποτελέσει πρόβλημα
Στην εστία υπάρχουν 4-5 υπάλληλοι οι οποίοι δεν χρειάζονται. Κάθονται σε ένα γραφείο και όποτε έχω χρειαστεί κάτι τους βλέπω να μιλάνε με δικούς τους στο τηλέφωνο και να κουτσομπολεύουν σαν συνταξιούχοι. Αν λοιπόν θέλουν να εξοικονομήσουν λεφτά ας ξεκινήσουν από τους αργόμισθους και όχι από τους φοιτητές.
Να προσθέσω ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει στην αρχή όταν μας είχαν πάρει 30ευρώ εγγύηση(!!!) τα λεφτά αυτά βέβαια μας τα επέστρεψαν, αν δεν κάνω λάθος με παρέμβαση του Πολυτεχνείου ( τη διοίκηση των εστιών έχει το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας).
Ήταν εμφανές ότι ήταν μια κίνηση ανούσια που μάλλον στόχο είχα να βάλλουν κάποιοι λεφτά στην τσέπη. Αν το σκεφτείτε λίγο και ένα τζάμι να σπάσει τα έξοδα θα είναι πολύ περισσότερα οπότε το επιχείρημα της εγγύησης δεν έστεκε. Εκτός και αν είχαν σκοπό να πληρώνουν τις ζημιές που προκαλούνται από ανευθυνότητα στη φύλαξη με τα κοινά λεφτά που πάλι θα ήταν άδικο.
Μόνιμο επιχείρημα που συναντάω κάθε φορά που τους κάνω κάποιο παράπονο είνα: "Είστε πολύ τυχεροί που μένετε εδώ, άλλες εστίες είναι χάλια γι' αυτό μη μιλατε"
Δηλαδή αντί να φροντίσουμε οι εστίες μας να είναι όπως πρέπει και να είναι για όλους τους φοιτητές, πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ που δεν είναι σαν τις άλλες εστίες του ΕΙΝ.
Υ.Γ. Σήμερα στις 8 θα γίνει συνέλευση στην εστία γι' αυτό το θέμα.
Υ.Γ.2 Δεν είναι περίεργο που αυτό συμβαίνει μέσα στην εξεταστική;