Αγορά laptop. Help!
Συντονιστές: kostas213, markelos
- Rosso
Αγορά laptop. Help!
θέλω να αγοράσω ενα laptop και να παίζω και παιχνίδια και να είναι και ανοιχτό και μια μέρα.
Γίνεται?
(δεν είναι διαφήμιση της tim..)
έχω δει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909124
αλλά είναι innovator...
Να το τολμήσω ή να ψάξω για κάτι ποιό εμπορικό (μάρκα) στα ίδια χρήματα?
Ερωτήσεις πάνω στους φορητούς.
-Θα αντέξει περίπου 1 μέρα ανοιχτό να κατεβάζει?
-Θα παίζω παιχνίδια (πρόσφατα) με αυτή τη κάρτα γραφικών?
εάν έχει κάποιος προσωπική γνώμη για τα innovator να την παραθέσει.
A, καλορίζικο το site!
Γίνεται?
(δεν είναι διαφήμιση της tim..)
έχω δει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909124
αλλά είναι innovator...
Να το τολμήσω ή να ψάξω για κάτι ποιό εμπορικό (μάρκα) στα ίδια χρήματα?
Ερωτήσεις πάνω στους φορητούς.
-Θα αντέξει περίπου 1 μέρα ανοιχτό να κατεβάζει?
-Θα παίζω παιχνίδια (πρόσφατα) με αυτή τη κάρτα γραφικών?
εάν έχει κάποιος προσωπική γνώμη για τα innovator να την παραθέσει.
A, καλορίζικο το site!
Σκουπίδι η σκέψη την πετώ
τη λογική απαρνιέμαι,
μ' ένα σαράκι αρμένικο
για δρόμους που δε θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι.
Bάστα το νου, βάστα το νου
να μην γκρινιάξει του καιρού
πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα
και τσιγκουνεύεται στη γλύκα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Στις χαραυγές ξεχνιέμαι...
τη λογική απαρνιέμαι,
μ' ένα σαράκι αρμένικο
για δρόμους που δε θέλησα
στις χαραυγές ξεχνιέμαι.
Bάστα το νου, βάστα το νου
να μην γκρινιάξει του καιρού
πού 'φτιαξε με τον πόνο κλίκα
και τσιγκουνεύεται στη γλύκα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Στις χαραυγές ξεχνιέμαι...
- sparc
- Real Name: Γιώργος
1, Δεν κοίταξα το link, μη με παρεξηγήσεις, είναι αργά και βαριέμαι
2, Αν κρατήσεις ένα οποιοδήποτε φορητό στην μπρίζα για μερικές ώρες ενώ είναι φορτισμένο (ή ενδέχεται να φορτίσει πλήρως και εν συνεχεία δεν αποσυνδεθεί από την παροχή ρεύματος), αποχαιρέτα την μπαταρία σου σε λιγότερο από ένα μήνα. Θα σταματίσει να φορτίζει αφού σιγά σιγά το "high point" θα ταυτιστεί με το "low point".
Οπότε όχι, δε θα αντέξει μία μέρα να κατεβάζει χωρίς απώλειες κόστους άνω των 150 ευρώ.
3, όλα τα φορητά είναι κατά 20% ποιό αργά από desktop με ανάλογο hardware. Επίσης κανένα φορητό δεν σχεδιάζεται με σκοπό να επιτρέπει την εκτέλεση ΝΕΩΝ παιχνιδιών. Υπολόγιζε ωστόσο, ότι δε θα έχεις ουσιαστικό πρόβλημα για παιχνίδια τουλάχιστον ένα χρόνο παλαιότερα.
(Εδώ πολοί θα πεταχτούν και θα πουν, μα εγώ παίζω το τάδε ή το άλλο παιχνίδια. Το θέμα όμως, είναι με τι γραφικά, τι ρυθμίσεις, γενικά τι θυσίες;)
2, Αν κρατήσεις ένα οποιοδήποτε φορητό στην μπρίζα για μερικές ώρες ενώ είναι φορτισμένο (ή ενδέχεται να φορτίσει πλήρως και εν συνεχεία δεν αποσυνδεθεί από την παροχή ρεύματος), αποχαιρέτα την μπαταρία σου σε λιγότερο από ένα μήνα. Θα σταματίσει να φορτίζει αφού σιγά σιγά το "high point" θα ταυτιστεί με το "low point".
Οπότε όχι, δε θα αντέξει μία μέρα να κατεβάζει χωρίς απώλειες κόστους άνω των 150 ευρώ.
3, όλα τα φορητά είναι κατά 20% ποιό αργά από desktop με ανάλογο hardware. Επίσης κανένα φορητό δεν σχεδιάζεται με σκοπό να επιτρέπει την εκτέλεση ΝΕΩΝ παιχνιδιών. Υπολόγιζε ωστόσο, ότι δε θα έχεις ουσιαστικό πρόβλημα για παιχνίδια τουλάχιστον ένα χρόνο παλαιότερα.
(Εδώ πολοί θα πεταχτούν και θα πουν, μα εγώ παίζω το τάδε ή το άλλο παιχνίδια. Το θέμα όμως, είναι με τι γραφικά, τι ρυθμίσεις, γενικά τι θυσίες;)
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Με τη μπαταρία δυστυχώς θα συμφωνήσω ως "παθώς" και "μαθώς", αν και ο sparc ήταν λίγο υπερβολικός... εμένα μου πήρε περίπου ένα χρόνο τέτοιας χρήσης σε γενικές γραμμές για να πέσει το φορτίο της κάτω από το 50% (δηλαδή, όταν είναι φουλ φορτισμένη, να κρατάει κάτω από το μισό του χρόνου τον οποίο κρατούσε αρχικά).
Καλό είναι να αποφεύγεται αυτό... πάρε εσύ laptop με το καλό και μετά χαράς να συζητήσουμε για μπαταρίες!
Πάντως γενικά δεν είμαι φίλος των turbo-x, innovator κλπ... με τα ίδια λεφτά, ίσως λίγο περισσότερα, μπορείς να πάρεις κάτι πολύ πιο αξιόπιστο (μια μάρκα).
Καλό είναι να αποφεύγεται αυτό... πάρε εσύ laptop με το καλό και μετά χαράς να συζητήσουμε για μπαταρίες!
Πάντως γενικά δεν είμαι φίλος των turbo-x, innovator κλπ... με τα ίδια λεφτά, ίσως λίγο περισσότερα, μπορείς να πάρεις κάτι πολύ πιο αξιόπιστο (μια μάρκα).
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Θα συμφωνήσω με τον Βέργο ως προς τις υπερβολές του sparc. Κι αυτό γιατί τελευταία όλο μου τη λέει και του τη φύλαγα. Έχω μονίμως εδώ και ένα χρόνο περίπου το μαραφέτι στην πρίζα με φουλ μπαταρία και ακόμα κρατάει, αλλά δεν το βλέπω για πολύ.
Γενικά η ιδέα είναι να προσπαθήσεις να το κλείνεις όποτε πρέπει και να αντικαταστήσεις το κριτήριο της τροφοδοσίας με κάτι άλλο.
Τέλος, έσω ενήμερος ότι μπορείς να πάρεις PC που θα παίζει παιχνίδια τα οποία θα βγουν μέχρι και κανένα εξάμηνο μετά, άντε χρόνο. Γνωρίζεις καλά ότι σε μεγάλο βαθμό το κάνουν επίτηδες (με τις απαιτήσεις). Μιας και τα φορητά είναι ασύμφορα στην αναβάθμιση θα σου συνιστούσα να προτιμήσεις μια σταθερή και καλή παιχνιδομηχανή γι' αυτήν την δουλειά (δεν τα ξέρω τα καινούρια τα ρημάδια πως τα λένε), και να πάρεις ένα laptop που θα χρησιμοποιείς με αξιοπρεπείς επιδόσεις για εργασίες, downloading, κτλ. ας πούμε τα επόμενα 2-4 χρόνια
Γενικά η ιδέα είναι να προσπαθήσεις να το κλείνεις όποτε πρέπει και να αντικαταστήσεις το κριτήριο της τροφοδοσίας με κάτι άλλο.
Τέλος, έσω ενήμερος ότι μπορείς να πάρεις PC που θα παίζει παιχνίδια τα οποία θα βγουν μέχρι και κανένα εξάμηνο μετά, άντε χρόνο. Γνωρίζεις καλά ότι σε μεγάλο βαθμό το κάνουν επίτηδες (με τις απαιτήσεις). Μιας και τα φορητά είναι ασύμφορα στην αναβάθμιση θα σου συνιστούσα να προτιμήσεις μια σταθερή και καλή παιχνιδομηχανή γι' αυτήν την δουλειά (δεν τα ξέρω τα καινούρια τα ρημάδια πως τα λένε), και να πάρεις ένα laptop που θα χρησιμοποιείς με αξιοπρεπείς επιδόσεις για εργασίες, downloading, κτλ. ας πούμε τα επόμενα 2-4 χρόνια
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
θα το'χεις μονίμως χωρίς μπαταρία. εγώ το αφήνω μέχρι και μια βδομάδα συνεχώς ανοιχτό
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Δεν έχετε ακριβώς άδικο αλλά ούτε και δίκιο. Σε γενικές γραμμές υπερβάλω, ναι. Πχ στο δικό μου, η μπαταρία πέθανε πριν μια βδομάδα και έχει κλείσει 4 χρόνια και 9 μήνες συστηματικής, λάθος, λειτουργίας! Ωστόσο δεν νομίζω ότι το φορητό του Xapla ήταν το ίδιο ανθεκτικό, ούτε και της bozo επίσης, της οποίας η μπαταρία πλέον αντέχει μόλις 0 δευτερόλεπτα (!) πριν καν κλείσει χρόνο.
Επίσης δεν θεωρώ λογικό να αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό ξέροντας ότι θα το χαλάσεις εσκεμμένα σε λιγότερο από χρόνο αφού τα Turbo-X, innovator και τα λοιπά είναι ακόμη κατώτερης ποιότητας.
Επίσης δεν θεωρώ λογικό να αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό ξέροντας ότι θα το χαλάσεις εσκεμμένα σε λιγότερο από χρόνο αφού τα Turbo-X, innovator και τα λοιπά είναι ακόμη κατώτερης ποιότητας.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
- xaplas
- Real Name: Real Name
sparc έγραψε:[...]Ωστόσο δεν νομίζω ότι το φορητό του Xapla ήταν το ίδιο ανθεκτικό[...]
Ο συνάδελφος sparc υποθέτω ότι προφανώς αναφέρεται στο Fujitsu-Siemens "παλιό" μου φορητό, και όχι φυσικά στο νέο μου MacBook Pro, designed by Apple in California του οποίου ό,τι χρήση και να του κάνεις η μπαταρία αντέχει για πολλά χρόνια 4+ ώρες
Ευχαριστώ