Η χρήση αναβολικών ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
- Facebook ID: 0
Η χρήση αναβολικών ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πριν 4 χρονια εκφρασεις οπως 'οι Ελληνες εχουν τα μεταλλια στο αιμα τους' ακουγονταν καθημερινως....
4 χρονια μετα αποδειχθηκε οτι το.... 'αιμα' ηταν εισαγωμενο απο την Κινα.Αποτελεσμα;Ακρατοι αφορισμοι,απουσια πολιτων,πολιτικων,δημοσιογραφων απο το αεροδρομιο κατα την αφιξη των αθλητων,κλπ.
Οταν ερχονταν τα μεταλλια ηταν καλοδεχουμενα....Τωρα σφυριζουν ολοι αδιαφορα....
4 χρονια μετα αποδειχθηκε οτι το.... 'αιμα' ηταν εισαγωμενο απο την Κινα.Αποτελεσμα;Ακρατοι αφορισμοι,απουσια πολιτων,πολιτικων,δημοσιογραφων απο το αεροδρομιο κατα την αφιξη των αθλητων,κλπ.
Οταν ερχονταν τα μεταλλια ηταν καλοδεχουμενα....Τωρα σφυριζουν ολοι αδιαφορα....
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Re: Η χρήση αναβολικών ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αν πρέπει να διαλέξω ένα από τα δυο για να το κατατάξω στην κατηγορία "αηδιαστικές υπερβολές", θα διαλέξω τους πανηγυρισμούς το 2004. Γενικά συμφωνώ με την αντίληψη "αν ένας άνθρωπος τρέχει πιο γρήγορα από το τρένο, δεν ρωτάς τι έχει το τρένο αλλά τι παίρνει ο άνθρωπος".
Παρόλο που θα με διασκέδαζε αρκετά δεν θα δώσω έμφαση στο γνωστό ελληνοφρενικό στοιχείο που ζήσαμε πριν από 4 χρόνια αλλά στο ότι οι Ολυμπιακοί στο σύνολό τους είναι απλώς ένα πανάκριβο πανηγύρι όπου διαγωνίζονται οι φαρμακοβιομηχανίες μέσω των αθλητοπειραματόζωών τους. Ούτε μεγάλες ιδέες, ούτε άμιλες, ούτε αθλητισμός, ούτε εκεχειρίες, ούτε πολιτισμός, ούτε τίποτα. Marketing, λεφτά και χημεία.
Θεωρείς πραγματικά ότι η συζήτηση που γίνεται αυτόν τον καιρό για το ντόπινγκ έχει περισσότερο νόημα από τις "ελληνικές επιτυχίες" και τα "χρυσά μετάλλια" του παρελθόντος; Να'χαμε να λέγαμε
Παρόλο που θα με διασκέδαζε αρκετά δεν θα δώσω έμφαση στο γνωστό ελληνοφρενικό στοιχείο που ζήσαμε πριν από 4 χρόνια αλλά στο ότι οι Ολυμπιακοί στο σύνολό τους είναι απλώς ένα πανάκριβο πανηγύρι όπου διαγωνίζονται οι φαρμακοβιομηχανίες μέσω των αθλητοπειραματόζωών τους. Ούτε μεγάλες ιδέες, ούτε άμιλες, ούτε αθλητισμός, ούτε εκεχειρίες, ούτε πολιτισμός, ούτε τίποτα. Marketing, λεφτά και χημεία.
Θεωρείς πραγματικά ότι η συζήτηση που γίνεται αυτόν τον καιρό για το ντόπινγκ έχει περισσότερο νόημα από τις "ελληνικές επιτυχίες" και τα "χρυσά μετάλλια" του παρελθόντος; Να'χαμε να λέγαμε
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Για να σου πω την αληθεια Dr θεωρω οτι το μονο που γινεται τωρα ειναι εξαγγελια μετρων με σκοπο τον κατευνασμο της πικριας και της απογοητευσης των 'πορωμενων'....Εγω προσωπικα δεν θεωρω καθολου τυχαιο το γεγονος οτι τα μετρα θα κατατεθουν στην Βουλη προς ψηφιση τον Σεπτεμβρη...Αλλα και αλλα μετρα (πχ Ασφαλιστικο) τα ψηφιζουν εν μια νυκτι...Για το ντομπινγκ χρειαζονται 3 βδομαδες....
Επισης θα το παω και λιγο παρα περα το θεμα: Εγω θεωρω υπευθυνους και ολους αυτους που σηκωνουν το γαμωχερο τους και ψηφιζουν Νεα Δημοπρασια...Οταν τους ταζουν πλατειες με τα ονοματα τους,βολεμα στο Δημοσιο,τζαμπα σπουδες σε στρατιωτικες σχολες κλπ λογικο ειναι να κανουν το παν οι αθλητες και,εν τελει, να καταληγουν στο ντομπινγκ προκειμενου να φερουν το πολυποθητο μεταλλειο και να κερδισουν ολα αυτα τα ανταλλαγματα.
Επισης θα το παω και λιγο παρα περα το θεμα: Εγω θεωρω υπευθυνους και ολους αυτους που σηκωνουν το γαμωχερο τους και ψηφιζουν Νεα Δημοπρασια...Οταν τους ταζουν πλατειες με τα ονοματα τους,βολεμα στο Δημοσιο,τζαμπα σπουδες σε στρατιωτικες σχολες κλπ λογικο ειναι να κανουν το παν οι αθλητες και,εν τελει, να καταληγουν στο ντομπινγκ προκειμενου να φερουν το πολυποθητο μεταλλειο και να κερδισουν ολα αυτα τα ανταλλαγματα.
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
ο αθλητισμος ειναι αθλητισμος και δεν εχει σχεση με το εκτρωμα αυτο.....αυτο εινα διαφημησεις και αποκατασταση,και ειναι λογικο να χτυπιουνται στα αναβολικα -οταν ενα κρατος( και νομιζω ειναι λαθος να στοχοποιουμε ενα κομμα αλλα ολη τη σαπιλα τους ),χωρις πουθενα το ιχνος του κρατους που σου εμπνεει εμπιστοσυνη για το μελλον, τους ταζει λεφτα οποια σχολη θελουν και στρατιωτικα αξιωματα σε περιπτωση μεταλλιου-και να μην ξεχναμε διοργανωσεις τυπου iaaf golden league.....που δινουν χρυσο με το τσουβαλι,μονιμη δηλαδη αποκατασταση ειναι λογικο λοιπον σκιζονται στ ντοπα αφου και για να πιασεις τα ορια για τους αγωνες πρεπει να ρουφιξεις τα αρουφικτα.....
μονο ανα αναλογιστουμε τα δισ που πανε σε καποιων τις τσεπες απο του ολυμπιακους και δεν μιλαω μονο για διαφημησεις θα καταλαβουμε γιατι η βιομηχανια αναβολικων ουσιων ειναι απο τις πιο προηγμενες....
και βεβαια αυτο φαινομενο ειναι παγκοσμιο...βλεπε τον μπολτ.....ελεος με αυτα που του δινουν καλυτερα να τον βαλουν να τρεχει με αλογα,,,,για αυτο και οι ολυμπιακοι αγωνες ειναι η μεγαλυτερη λουμπα...αυτο ηταν το μεγαλο οραμα!!!του 1896.....μαλλον καποιοι εβλεπαν μακρια και ειχαν μια εξυπνη ιδεα....ολυμπιακο ιδεωδες και τριχες....
ρωτα ενα αθλητη αν θα ετρεχε για ενα κοτινο θα γελαει μαζι σου τρεις μερες
και δε νομιζω να μην ξενισε τους περισσοτερους που το 2004 πηραμε τοσα μεταλλια.....τι εγινε γιναμε σουπερ γκουφηδες σε 4 χρονια???μαλλον ετσι εγινε γιατι καταπιαν ολοι πολλα μαγικα φασολια......δε θελω να μειωσω τους αθλητες που ισως γινονται και πειραματοζωα απο επιτιδιους,που σιγουρα σκιζονται στις προπονησεις και κανουν μεγαλη προσπαθεια....αλλα οπως ειπε και ενα φιλος μου τελικα καταληγουν σε διαγωνισμο ντοπας ειτε το θελουν ειτε οχι,και ισως τρεχουν επι ισοις οροις και κερδιζει αυτος που πινει περισσοτερα.....
να κανω και μια ερωτηση απο καποια ειδηση ακουσα οτι πιαστηκε ντοπαρισμενος ενας αθλητης οχι ελληνας ,αθλητης της σκοποβολης....μπορει καποιος να μου τι στο καλο προσπαθουσε να πετυχει?????
μονο ανα αναλογιστουμε τα δισ που πανε σε καποιων τις τσεπες απο του ολυμπιακους και δεν μιλαω μονο για διαφημησεις θα καταλαβουμε γιατι η βιομηχανια αναβολικων ουσιων ειναι απο τις πιο προηγμενες....
και βεβαια αυτο φαινομενο ειναι παγκοσμιο...βλεπε τον μπολτ.....ελεος με αυτα που του δινουν καλυτερα να τον βαλουν να τρεχει με αλογα,,,,για αυτο και οι ολυμπιακοι αγωνες ειναι η μεγαλυτερη λουμπα...αυτο ηταν το μεγαλο οραμα!!!του 1896.....μαλλον καποιοι εβλεπαν μακρια και ειχαν μια εξυπνη ιδεα....ολυμπιακο ιδεωδες και τριχες....
ρωτα ενα αθλητη αν θα ετρεχε για ενα κοτινο θα γελαει μαζι σου τρεις μερες
και δε νομιζω να μην ξενισε τους περισσοτερους που το 2004 πηραμε τοσα μεταλλια.....τι εγινε γιναμε σουπερ γκουφηδες σε 4 χρονια???μαλλον ετσι εγινε γιατι καταπιαν ολοι πολλα μαγικα φασολια......δε θελω να μειωσω τους αθλητες που ισως γινονται και πειραματοζωα απο επιτιδιους,που σιγουρα σκιζονται στις προπονησεις και κανουν μεγαλη προσπαθεια....αλλα οπως ειπε και ενα φιλος μου τελικα καταληγουν σε διαγωνισμο ντοπας ειτε το θελουν ειτε οχι,και ισως τρεχουν επι ισοις οροις και κερδιζει αυτος που πινει περισσοτερα.....
να κανω και μια ερωτηση απο καποια ειδηση ακουσα οτι πιαστηκε ντοπαρισμενος ενας αθλητης οχι ελληνας ,αθλητης της σκοποβολης....μπορει καποιος να μου τι στο καλο προσπαθουσε να πετυχει?????
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
- kamari
- Real Name: Μαριάννα
Πάντως κάποια ανταμοιβή από το κράτος απέναντι στους αθλητές πρέπει να υπάρχει...δεν είναι δυνατόν ,για παράδειγμα, ένας να κάνει 5-6 ώρες (και βάλε...) προπόνηση κάθε μέρα και να δουλεύει ας πούμε...στο όποια σχολή θέλουν είναι λάθος βασικά,γτ απλούστατα θα κατοχυρώσουν την θέση ενός άλλου υποψηφίου και δεν θα την τελειώσουν,από όσους νέους και με κάποιες διακρίσεις αθλητές ξέρω το μόνο που καταφέρνουν είναι την μια να χαίρονται που περάσαν Αρχιτέκτονες π.χ. και την επόμενη χρονιά να κάνουν 10% για ΤΕΦΑΑ...όσοι ευελπιστούν να τελειώσουν κάποια σχολή!
Κι όχι μόνο τα Golden League που εκεί άντε για να πάρεις την χρυσή ράβδο,που αντιστοιχεί σε κάπου 50,000 euros τουλάχιστον πρέπει να βγεις πρώτος και στους 6 αγώνες...στους Ολυμπιακούς Αγώνες η σε Παγκοσμία Πρωταθλήματα πέρνεις άλλα τόσα άμα κάνεις ρεκόρ...και το ποσό αυτό θεσπίστηκε νομίζω από τους Ολυμπιακούς Αθήνας και μετά...σύμπτωση πόσα Παγκόσμια έγιναν σε στιβό και κολύμβηση ειδικά...
Μόνο ο Μπόλτ? ο Φέλπς? Ολόκληρη η ομάδα της Τζαμάικας σε sprint κατέβηκε και έκανε τρελά πράγματα! Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπόλτ περπατώντας σε 100 και 200,παγκόσμιο στα 4x100 ανδρών,3 Τζαμαικανοί στα 100 ανδρών (οι Αμερικανοί που χάθηκαν?) ,ενώ μέχρι και στησ Αθήνας ο Μπόλτ ήταν στους 3 πρώτους...οι άλλοι που ξεφύτρωσαν?
2 πρώτες Τζαμαικανές και στο κατοστάρι γυναικών...έλεος δηλαδή!
Πάντως...δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες πειράχτηκαν που δεν πήραμε τόσο μετάλλια,γτ θα μπορούσαμε να μην πάρουμε και να μην μας είχαν πιάσει ντοπέ...μάλλον είμαστε της λογικής "γτ πιάσαν εμάς που μπορεί και να μην πέρναμε κι άλλους δεν τους κάνουν καν έλεγχο και κάνει μπαμ από μακριά ότι έχουν πάρει!"? Σίγουρα κερδίζει αυτός που πίνει τα περισσότερα,και κάπου...στο βάθος βέβαια,διακρίνεις και ποιος είχε φυσικό ταλέντο...έστω κι ο Μπόλτ σε ηλικία 15-17 ετών έκανε παγκόσμιο παίδων...ελπίζω ότι δεν τον είχε πιάσει κάποιος και τον ντόπαρε από 15 χρονών παιδάκι!
Καλά,αυτό για τον αθλητή της σκοποβολής το άκουσα κι εγώ! Έλεος σε τί άλλα "άκυρα" αθλήματα θα αρχίσουν να παίρνουν?
Αν κι από όσο ξέρω δεν παίρνουν αναβολικά για δύναμη,αλλά υπάρχουν κι άλλα που προσφέρουν ας πούμε διαύγεια,αυτοσυγκέντρωση κλπ.
Ερώτηση:ο κότινος θα συνοδευόταν από έστω ένα μεταλλιάκι?
γτ κι εγώ που για λίγα χρόνια έκανα στίβο,θα το σκεφτομούν...δεν ξέρω...μπορεί ας πούμε ο μπολτ,η λεμπεντέβα κι άλλοι να το κάναν για την ψυχή της μάνας τους ,ας πούμε
Σίγουρα πάντως δεν το κάνουν για την πατρίδα τους,άλλο αν όταν διακρίνονται είναι τιμή...δεν νομίζω ότι έχουν το βίτσιο οι αθλητές ,από όσους δικούς μας ξέρω τουλάχιστον, να κάνουν προπόνηση για να ακούσουν έναν εθνικό ύμνο ας πούμε...άλλα σκέφτονται... 
Κι όχι μόνο τα Golden League που εκεί άντε για να πάρεις την χρυσή ράβδο,που αντιστοιχεί σε κάπου 50,000 euros τουλάχιστον πρέπει να βγεις πρώτος και στους 6 αγώνες...στους Ολυμπιακούς Αγώνες η σε Παγκοσμία Πρωταθλήματα πέρνεις άλλα τόσα άμα κάνεις ρεκόρ...και το ποσό αυτό θεσπίστηκε νομίζω από τους Ολυμπιακούς Αθήνας και μετά...σύμπτωση πόσα Παγκόσμια έγιναν σε στιβό και κολύμβηση ειδικά...
Μόνο ο Μπόλτ? ο Φέλπς? Ολόκληρη η ομάδα της Τζαμάικας σε sprint κατέβηκε και έκανε τρελά πράγματα! Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπόλτ περπατώντας σε 100 και 200,παγκόσμιο στα 4x100 ανδρών,3 Τζαμαικανοί στα 100 ανδρών (οι Αμερικανοί που χάθηκαν?) ,ενώ μέχρι και στησ Αθήνας ο Μπόλτ ήταν στους 3 πρώτους...οι άλλοι που ξεφύτρωσαν?
Πάντως...δεν πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες πειράχτηκαν που δεν πήραμε τόσο μετάλλια,γτ θα μπορούσαμε να μην πάρουμε και να μην μας είχαν πιάσει ντοπέ...μάλλον είμαστε της λογικής "γτ πιάσαν εμάς που μπορεί και να μην πέρναμε κι άλλους δεν τους κάνουν καν έλεγχο και κάνει μπαμ από μακριά ότι έχουν πάρει!"? Σίγουρα κερδίζει αυτός που πίνει τα περισσότερα,και κάπου...στο βάθος βέβαια,διακρίνεις και ποιος είχε φυσικό ταλέντο...έστω κι ο Μπόλτ σε ηλικία 15-17 ετών έκανε παγκόσμιο παίδων...ελπίζω ότι δεν τον είχε πιάσει κάποιος και τον ντόπαρε από 15 χρονών παιδάκι!
Καλά,αυτό για τον αθλητή της σκοποβολής το άκουσα κι εγώ! Έλεος σε τί άλλα "άκυρα" αθλήματα θα αρχίσουν να παίρνουν?
Ερώτηση:ο κότινος θα συνοδευόταν από έστω ένα μεταλλιάκι?
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Τοσα χρονια στη ΣΕΜΦΕ και ακομα να καταλαβεις οτι τα τραινα ειναι πολυ πολυ γρηγορα??Γενικά συμφωνώ με την αντίληψη "αν ένας άνθρωπος τρέχει πιο γρήγορα από το τρένο, δεν ρωτάς τι έχει το τρένο αλλά τι παίρνει ο άνθρωπος".
Περιστεριανα κανω και μια ερωτηση απο καποια ειδηση ακουσα οτι πιαστηκε ντοπαρισμενος ενας αθλητης οχι ελληνας ,αθλητης της σκοποβολης....μπορει καποιος να μου τι στο καλο προσπαθουσε να πετυχει?????
Μερικα πρεζακια πινουνε καφε και σε πιο νεαρη ηλικια.στο βάθος βέβαια,διακρίνεις και ποιος είχε φυσικό ταλέντο...έστω κι ο Μπόλτ σε ηλικία 15-17 ετών έκανε παγκόσμιο παίδων...ελπίζω ότι δεν τον είχε πιάσει κάποιος και τον ντόπαρε από 15 χρονών παιδάκι!
Και οπως λεει το τραγουδι
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- nikolas_asteri
- Real Name: nikolas?
Γειά! Οι Αμερικάνοι ακυρώθηκαν στον προκριματικό γιατί τους έπεσε η σκυτάλη και στην ομάδα 4χ100 της Τζαμάικα έτρεχε ο Ασάφα Πάουελ ο όποιος είναι ο κάτοχος του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ.
Ας μην είμαστε τόσο αφοριστικοί. Ναι, όντως πάρα πολλοί ντοπάρονται (που σημαίνει πως παίρνουν απαγορευμένες από τους αρμόδιους ουσίες), σίγουρα η διατροφή των αθλητών διαφέρει των υπολοίπων, αλλά δεν μπορούμε να λέμε για την οποιαδήποτε επίδοση "α αυτός έχει μπουκώσει φάρμακα" από τη στιγμή που υπάρχουν έλεγχοι που γίνονται.
Ας μην είμαστε τόσο αφοριστικοί. Ναι, όντως πάρα πολλοί ντοπάρονται (που σημαίνει πως παίρνουν απαγορευμένες από τους αρμόδιους ουσίες), σίγουρα η διατροφή των αθλητών διαφέρει των υπολοίπων, αλλά δεν μπορούμε να λέμε για την οποιαδήποτε επίδοση "α αυτός έχει μπουκώσει φάρμακα" από τη στιγμή που υπάρχουν έλεγχοι που γίνονται.
- nikolas_asteri
Και να έχετε υπόψη σας πως για τον κάθε Μπολτ υπάρχουν 100 καημένοι που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά στην προπόνηση και τελικά μένουν στην ψάθα. όσο κι αν αγαπάω τα μεθυσμένα ξωτικά μου τη δίνει όταν αρχιζουν οι γενικολογίες από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα απο αθλητισμό...
- drcypher
- Portal Administrator

Ακόμη κι αν είναι κακοήθεια, δεν ξεκίνησε κάποια τυχαία στιγμή από τον κόσμο χωρίς λόγο. Το ότι υπάρχει τροχαία δεν σημαίνει ότι στον δρόμο τηρείται ο ΚΟΚ, το ότι υπάρχει εφορία δεν σημαίνει ότι σταμάτησε η φοροδιαφυγή, το ότι γίνονται έλεγχοι δεν σημαίνει ότι είναι σωστοί ή αμερόληπτοι (για να μην πω "υπαρκτοί").nikolas_asteri έγραψε:δεν μπορούμε να λέμε για την οποιαδήποτε επίδοση "α αυτός έχει μπουκώσει φάρμακα" από τη στιγμή που υπάρχουν έλεγχοι που γίνονται.
Αν τους ενδιαφέρει να μην σπιλώνεται ο κάθε αθλητής ας φροντίσουν να σοβαρευτούν όλοι τους εκεί μέσα, από τους ελέγχους μέχρι και τις τελευταίες σημαντικές παραμέτρους της διοργάνωσης. Κι όσοι αθλητές καταλαβαίνουν ότι διαγωνίζονται (σαν άλλοι ήρωες) αντοπάριστοι ανάμεσα σε ντοπαρισμένα ζώα, τότε ας κρατήσουν το όνομά τους καθαρό κι ας απέχουν από αυτό το βρώμικο παγκόσμιο παιχνίδι που καλούν "Ολυμπιακούς Αγώνες".
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- nikolas_asteri
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν είμαι αφελής, γνωρίζω τον πρωταθλητισμό από πρώτο χέρι αλλά δεν μου αρέσει να γενικεύω και να γίνομαι κακοήθης χωρίς να έχω στοιχεία. Αυτό απλώς.
- drcypher
- Portal Administrator

Καλά, άσχετα με το ότι εγώ τους έχω λίγο-πολύ ίδιους μέσα στο μυαλό μου (το οποίο είναι γνώμη μου και συνεπώς δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε πάνω σ' αυτό) η πρότασή μου είναι περισσότερο η αδιαφορία παρά ο αφορισμός (ο οποίος υποδεικνύει ενδιαφέρον).
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
LOL, έγραψες!LocknLoad έγραψε:Μερικα πρεζακια πινουνε καφε και σε πιο νεαρη ηλικια.
Η γνώμη μου για το θέμα; Όταν θα αλλάξουμε νοοτροπία, θα μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι η ντόπα είναι κακή, και θα σταματήσουν να δίνονται όλα αυτά τα τρελά προνόμια σε όσους πάνε σε τελικούς-μετάλλια, τότε ίσως μειωθεί δραστικά το φαινόμενο αυτό. Μέχρι τότε, οι αθλητές-προπονητές θα το παίζουν αδικημένοι-ανίξεροι, και οι υπόλοιποι (παράγοντες και μή), σοκαρισμένοι και πεσμένοι από τα σύννεφα..
Φυσικά, όσο άσχημη και αν είναι η ντόπα, δεν είναι δίκαιο να ξεχνάμε τις χιλιάδες ώρες προπόνισης και το ταλέντο ορισμένων αθλητών.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Η γνωμη του Νικου Δημου για το θεμα:
Πριν τέσσερα χρόνια, κατακτώντας το χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο, η Φανή Χαλκιά είπε μερικά βαρυσήμαντα λόγια – που, σύμφωνα με το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία».
Τα θυμίζω: «Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Όταν υπάρχει ελληνική ψυχή, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου».
Πράγμα που σημαίνει πως η μετέπειτα πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ήδη τότε ντοπαρισμένη. Όχι με μεθυλτριενολόνη. Με εθνικισμό. Που είναι (μαζί με το χρήμα) το κίνητρο πίσω από κάθε ντοπάρισμα.
Όταν ολόκληρη η χώρα νιώθει «εθνικά υπερήφανη» διότι κάποιος συμπατριώτης (ή και ομογενής) πήδηξε ψηλότερα ή έτρεξε πιο γρήγορα, του δίνει την ώθηση για επικράτηση με κάθε κόστος. Όταν επιπλέον συμπληρώνει την δόξα με απλόχερη οικονομική και επαγγελματική επιβράβευση, τον ωθεί σε πιο γρήγορη καταστροφή της υγείας του.
Εμείς είμαστε που σπρώχνουμε τους νέους στην ντόπα. Θέλουμε να σταματήσουν; Ας πάψουμε να δίνουμε τόση σημασία στις πρωτιές και τα ρεκόρ (αλλά περισσότερη στην καθημερινή άθληση). Ας σταματήσουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί να σφίγγουν θερμά το χέρι της μεθυλτριενολόνης και να συγχαίρουν την τεστοστερόνη. Ας μαζευτούν οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι περί «εθνικών θριάμβων», λες και πρόκειται για την νίκη του Μαραθώνα. Και ας περικοπούν τα σπάταλα κονδύλια για την τερατογένεση των ολίγων. Ας δοθούν στην υγιεινή άσκηση των πολλών.
Α, ναι – κι ας μπούνε μερικοί στην φυλακή. Η νομοθεσία το προβλέπει…
(Δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής» στις 24.8.2008)
αχχ με αυτον τον ανθρωπο απλα... συμφωνω(σχεδον σε ολα)
Πριν τέσσερα χρόνια, κατακτώντας το χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο, η Φανή Χαλκιά είπε μερικά βαρυσήμαντα λόγια – που, σύμφωνα με το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία».
Τα θυμίζω: «Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Όταν υπάρχει ελληνική ψυχή, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου».
Πράγμα που σημαίνει πως η μετέπειτα πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ήδη τότε ντοπαρισμένη. Όχι με μεθυλτριενολόνη. Με εθνικισμό. Που είναι (μαζί με το χρήμα) το κίνητρο πίσω από κάθε ντοπάρισμα.
Όταν ολόκληρη η χώρα νιώθει «εθνικά υπερήφανη» διότι κάποιος συμπατριώτης (ή και ομογενής) πήδηξε ψηλότερα ή έτρεξε πιο γρήγορα, του δίνει την ώθηση για επικράτηση με κάθε κόστος. Όταν επιπλέον συμπληρώνει την δόξα με απλόχερη οικονομική και επαγγελματική επιβράβευση, τον ωθεί σε πιο γρήγορη καταστροφή της υγείας του.
Εμείς είμαστε που σπρώχνουμε τους νέους στην ντόπα. Θέλουμε να σταματήσουν; Ας πάψουμε να δίνουμε τόση σημασία στις πρωτιές και τα ρεκόρ (αλλά περισσότερη στην καθημερινή άθληση). Ας σταματήσουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί να σφίγγουν θερμά το χέρι της μεθυλτριενολόνης και να συγχαίρουν την τεστοστερόνη. Ας μαζευτούν οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι περί «εθνικών θριάμβων», λες και πρόκειται για την νίκη του Μαραθώνα. Και ας περικοπούν τα σπάταλα κονδύλια για την τερατογένεση των ολίγων. Ας δοθούν στην υγιεινή άσκηση των πολλών.
Α, ναι – κι ας μπούνε μερικοί στην φυλακή. Η νομοθεσία το προβλέπει…
(Δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής» στις 24.8.2008)
αχχ με αυτον τον ανθρωπο απλα... συμφωνω(σχεδον σε ολα)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
- Ih8 mags
- Real Name: ...........................................
@kamari: To 8ema me ta moria pou pairnoun oi a8lites an exoun kapoia diakrisi nomizw pws prokeitai ya sugekrimenes 8eseis tis ka8e sxolis opote an ontws isxuei auto de pairnoun 8eseis apo tous aplous upopsifious(elpizw na xw dikio gt an isxuei opws ta les einai aparadekto)
Twra genika ya ti ntopa ta xeroume oloi...opoioi exoun tous megaluterous xorigous exoun kai tin poluteleia na mi tugxanoun tosous suxnous elegxous ntoping kai ginontai polles fores ta strava matia...Einai profanes giati sumvainei auto ka8ws ta lefta pou paizontaoi ka8e allo para liga einai...Yi'auto pistevw egine kai to skandalo me tous ellines a8lites,kai fantazomai kai se allous a8lites apo xwres tou idiou velhnekous(a8litika panta).Genika oi xorigoi se ola ta a8limata exoun katastrepsei pollous a8lites,xaraktiristiko einai to paradeigma tis nike kai tou Ronaldo sto teliko tou pagosmiou kupellou to 1998 sti gallia,opou o an8rwpos oxi mono ponouse ya na paixei,alla itan kateu8eian ya xeirourgio..Omws i nike i opoia eixe sumvolaio me to paixti ka8ws kai me tin Podosfairiki omospondia tis vrazilias i8ele na paixei..To apotelesma vevaia itan katastrofiko kai ya ti vrazilia i opoia den eixe kamia tuxi apenanti stous gallous alla polu perissotero ya to Ronaldo o opoios exase 3 xronia afou to provlima sto gonato tou upotropiase..
Ena allo enoxlitiko pragma me tous olubiakous agwnes,pou den exei sxesi me to doping,einai oti ka8e 4tia pros8etoun olo kai perissotera akura a8limata(einai dunaton na nai olubiako "a8lima" to ping pong ya paradeigma??).Fantazomai pws kai auto sumvainei ya oikonomikous logous.
Pisw sto ntoping twra,me enoxlise polu to gegonos pou adeiase etsi ton iakovou i armodia omospondia..Mou fainetai polu duskolo na mi gnwrizan ti ginotan kai pws i estw na upopsiazontan kati...Fusika ta mettalia pou eferne edw kai polles olubiades itan kalodexoumena,alla sti prwti stravi kanoume tis papies kai vriskoume enan apodiopobaio trago sto proswpo enos an8rwpou pou nai tosa polla xronia kai exei proponisei tosous olubionikes...Sigoura exei eu8unes kai prepei na timwri8ei analogws alla mi geliomaste twra,to ti katigories apagel8ikan itan toulaxiston upervolikes
Twra genika ya ti ntopa ta xeroume oloi...opoioi exoun tous megaluterous xorigous exoun kai tin poluteleia na mi tugxanoun tosous suxnous elegxous ntoping kai ginontai polles fores ta strava matia...Einai profanes giati sumvainei auto ka8ws ta lefta pou paizontaoi ka8e allo para liga einai...Yi'auto pistevw egine kai to skandalo me tous ellines a8lites,kai fantazomai kai se allous a8lites apo xwres tou idiou velhnekous(a8litika panta).Genika oi xorigoi se ola ta a8limata exoun katastrepsei pollous a8lites,xaraktiristiko einai to paradeigma tis nike kai tou Ronaldo sto teliko tou pagosmiou kupellou to 1998 sti gallia,opou o an8rwpos oxi mono ponouse ya na paixei,alla itan kateu8eian ya xeirourgio..Omws i nike i opoia eixe sumvolaio me to paixti ka8ws kai me tin Podosfairiki omospondia tis vrazilias i8ele na paixei..To apotelesma vevaia itan katastrofiko kai ya ti vrazilia i opoia den eixe kamia tuxi apenanti stous gallous alla polu perissotero ya to Ronaldo o opoios exase 3 xronia afou to provlima sto gonato tou upotropiase..
Ena allo enoxlitiko pragma me tous olubiakous agwnes,pou den exei sxesi me to doping,einai oti ka8e 4tia pros8etoun olo kai perissotera akura a8limata(einai dunaton na nai olubiako "a8lima" to ping pong ya paradeigma??).Fantazomai pws kai auto sumvainei ya oikonomikous logous.
Pisw sto ntoping twra,me enoxlise polu to gegonos pou adeiase etsi ton iakovou i armodia omospondia..Mou fainetai polu duskolo na mi gnwrizan ti ginotan kai pws i estw na upopsiazontan kati...Fusika ta mettalia pou eferne edw kai polles olubiades itan kalodexoumena,alla sti prwti stravi kanoume tis papies kai vriskoume enan apodiopobaio trago sto proswpo enos an8rwpou pou nai tosa polla xronia kai exei proponisei tosous olubionikes...Sigoura exei eu8unes kai prepei na timwri8ei analogws alla mi geliomaste twra,to ti katigories apagel8ikan itan toulaxiston upervolikes
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Shit shit Shearer