Τεστ Κολμογκόροφ-Σμυρνόφ

Βρήκες ή ψάχνεις κάτι ενδιαφέρον για τους τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής ή της Πληροφορικής; Για πέρνα να τα πούμε...

Συντονιστές: kostas213, markelos, Tulis

Απάντηση
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Τεστ Κολμογκόροφ-Σμυρνόφ

Δημοσίευση από o_apolytos »

Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει, διότι κοίταξα στη wikipedia και δεν πολυκατάλαβα, τί τεστ είναι αυτό; Μήπως είναι μέρος της ύλης κάποιου σεμφικού μαθήματος;
Έμμηνος ρήση φιλοσοφηθείσα - πούπουλα λευκά και μαύρη... άσφαλτρος (Βωδελαίρ).-
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Re: Τεστ Κολμογκόροφ-Σμυρνόφ

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

o_apolytos έγραψε:Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει, διότι κοίταξα στη wikipedia και δεν πολυκατάλαβα, τί τεστ είναι αυτό; Μήπως είναι μέρος της ύλης κάποιου σεμφικού μαθήματος;
Einai non parametrical statistiki (aparametriki) k nomizw den didaskomaste kati tetoio sti sxoli mas...Xrisimopoieitai gia na diapistwthei poso katallili einai mia synartisi pyknotitas pithanotitas sti perigrafi enos deigmatos (katallilotita montelou alla k prosarmogi). To sygkekrimeno test synepagetai apo ena thewrima tou Kolmogorov kai exei ws eidiki periptwsi enan elegxo tis kanonikotitas (normality) tis katanomis tou deigmatos. Δηλαδή, σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, αν το τεστ δεν είναι σημαντικό (p > 0.05), τότε η κατανομή του δείγματος δεν είναι σημαντικά διαφορετική από την κανονική κατανομή (δηλ. είναι πιθανόν κανονική). Αν όμως το τεστ είναι σημαντικό (p < 0.05), τότε η κατανομή είναι σημαντικά διαφορετική από την κανονική κατανομή (δηλ. δεν είναι κανονική). Ελπίζω να βοήθησα!
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sergios

Re: Τεστ Κολμογκόροφ-Σμυρνόφ

Δημοσίευση από sergios »

mi parametrikous elegxous didaskomaste sto montela aksiopistias sto 9o eksamino. ton sygkekrimeno elegxo den ton kaname mexri twra.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζητήματα Μαθηματικών - Φυσικής - Πληροφορικής”