Aπεργιακό τριήμερο!

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nura
Real Name: Fotini
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Aπεργιακό τριήμερο!

Δημοσίευση από nura »

Aπεργιακή «θύελλα» ξεσηκώνει η πολιτική της κυβέρνησης σε μια σειρά καυτών θεμάτων, με αποτέλεσμα να ξεκινά σήμερα ένα τριήμερο κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους. Oι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική αλλά και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ οι εξελίξεις στον OTE αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Tον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον OTE, το προσωπικό των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στο IKA. Aύριο θα παραλύσει η χώρα εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που πραγματοποιούν η ΓΣEE και η AΔEΔY.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία λόγω της κινητοποίησης των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά, ενώ απεργούν και οι φαρμακοποιοί (θα είναι ανοιχτά μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία).

Eπιπλέον στην αυριανή κινητοποίηση μετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔEKO, οι τραπεζικοί υπάλληλοι αλλά και όσοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Mετ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, καθώς στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιούνται για 24 ώρες το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ο προαστιακός.

Aλλαγές θα υπάρξουν και στις πτήσεις των Oλυμπιακών Aερογραμμών, αφού η Oμοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Aεροπορίας (OΣΠA) κάνει τρίωρη στάση από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Tις ίδιες ώρες κάνουν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στον OΣE, ενώ από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι κάνουν στάση οι ναυτεργάτες. O «κύκλος» των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη, οπότε και συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία οι εργαζόμενοι στον OTE.

H ΓΣEE και η AΔEΔY διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Aρεως. Xωριστή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Kοτζιά θα κάνει το Πανεργατικό Aγωνιστικό Mέτωπο και θα ακολουθήσει πορεία στη Bουλή.

Πηγή: ethnos.gr

Γι'αυτό παιδιά προσοχή στις μετακινήσεις και όχι μόνο!!! :wink:
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Τείνω να πιστέψω ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και μαζοχιστές και ψηφίζουν ανθρώπους που γνωρίζουν ότι με τις πολιτικές τους επιλογές θα τους φέρουν στο όριο της χρεωκοπίας ώστε να προβαίνουν σε τριήμερα απεργιακά φεστιβάλ...

Μήπως να το γυρνάγαμε από "Ελληνική Δημοκρατία Α.Ε." σε "Χάος Διαμαρτυρομένων Μαζοχιστών";
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

drcypher έγραψε:Τείνω να πιστέψω ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες
Άκουγα λοιπόν ειδήσεις σήμερις (πράγμα σπάνιο για μένα :?) οπότε αναφερόμενη η δημοσιογράφος στις απεργιακές κινητοποιήσεις είπε χαρακτηριστικά:

"Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα περιστατικά."

και άρχισα να αναρωτιέμαι από την μια αν αυτό είναι απεργία κι από την άλλη αν αυτή η τόσο σημαντική απεργία, ώστε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν, θα έχει απήχηση "εκεί πάνω" (στην ιεραρχία εννοώ, όχι στον Ύψιστο -τον Γκάλη). Πόσο κοινότυπο έχει καταντήσει δηλαδής το "απεργώ" και πόσο ατελέσφορο. :?

Ε, μετά είδα και τον Αβραμόπουλο να λέει "Τα παιδιά είναι το μέλλον μας" και θυμήθηκα τη λυκειακή μου εποχή στο 12ο Εν. Λύκειο Πειραιά, με 1οC έξω, 2 στα 4 παράθυρα σπασμένα και χαλασμένο καλοριφέρ κι εγώ να κάνω μιγαδικούς αριθμούς* για να αισθάνεται εθνική υπερηφάνεια αύριο,  που έβγαλε έναν ακόμα "επιστήμονα"...

... κάπου εκεί έκλεισα την τηλεόραση και ξαναφόρεσα τα ακουστικά μου.  :roll:

* Την επόμενη χρονιά, όταν πια έφτιαξαν τα παράθυρα και έβαλαν πλακάκι στην είσοδο (μόνο!) όπου πριν ήταν απλό τσιμέντο (aka γιαπί) ήρθαν νομάρχες, υπερνομάρχες, δήμαρχοι, παπάδες, διάκονοι, αστροναύτες, εξωγήινοι και έβγαζαν λόγο στον αγιασμό για το μεγάλο έργο που κάνανε για την ανακαίνιση τούτου του σχολείου.

(Ίσως άσχετο, αλλά είδα κι εγώ ειδήσεις μετά από καιρό ρε! Ας το γιορτάσουμε! "Πες μου χρόνια πολλά... απόψε θλίψη μου γιορτάζω..."  :P )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

HeartDoc έγραψε:"Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα περιστατικά."

και άρχισα να αναρωτιέμαι από την μια αν αυτό είναι απεργία κι από την άλλη αν αυτή η τόσο σημαντική απεργία, ώστε τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν, θα έχει απήχηση "εκεί πάνω" (στην ιεραρχία εννοώ, όχι στον Ύψιστο -τον Γκάλη). Πόσο κοινότυπο έχει καταντήσει δηλαδής το "απεργώ" και πόσο ατελέσφορο. :?
Όταν απεργείς επειδή τα νοσοκομεία ούτως ή άλλως υπολειτουργούν (και υπολειτουργούν) νομίζω υπάρχει ένα νόημα. Εγώ δεν χαρακτήρισα ως άδικες τις απεργίες (τουλάχιστον στο σύνολό τους) αλλά το παρανοϊκό του "ψηφίζω Ν.Δ. ενώ ξέρω ότι θα τα κάνει σκατά=>η Ν.Δ. τα κάνει σκατά=>απεργώ".

Νομίζω ότι τα 2 τελευταία σκέλη της συνεπαγωγής δεν έχουν κάτι παράλογο από μόνα τους. Η πηγή του προβλήματος είναι το πρώτο σκέλος, και η αρρώστια προκύπτει όταν ο ελληνικός λαός τα βάζει και τα τρία μαζί και τα κάνει νοοτροπία.

Υ.Γ.: Η λέξη "Ν.Δ." είναι μεταβλητή. Σημαίνει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και όλους εκείνους που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές, είτε το ξέρουμε (επειδή έχουν κυβερνήσει) είτε όχι ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Θεωρώ «λογική» την παράλογη αυτή κατάσταση που βρισκόμαστε. Εξηγούμαι αμέσως. Όπως λέει και η παροιμία:  «Όπου στρώσεις, θα κοιμηθείς…»

Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το άτομό τους και μόνο! Πόσους δε γνωρίζεται να ψηφίζουν με κριτήριο την τακτοποίηση μιας «εκκρεμότητας» ή απλά από «συνήθεια»; Όπως έγραψε  και ο Όμηρος: « Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί…» πάρτις!!!
Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα που αρκετοί από τους υποψηφίους είναι ηθοποιοί, μοντέλα και γενικότερα άνθρωποι των «media» βασικά κριτήρια είναι η συμπάθεια και το “image” του υποψήφιου!

Πείτε μου σας παρακαλώ τι ικανότητες έχουν τα άτομα που μας κυβερνούν;
Προσπαθώ και δε βρίσκω καμία. Πώς βρέθηκαν σ’ αυτές τις θέσεις; Το μόνο στοιχείο που τους έκανε «αξιωματούχους» είναι η κομματική οικογένεια αλλά και η οικογένεια καταγωγής…περιλαμβάνοντας όλο το «πολιτικό» φάσμα(κυβερνώντες και μη)   :wink:
Και για να ολοκληρώσω τον κατάλογο των γνωμικών που ταιριάζουν στην περίπτωση:

-Οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αρμόζουν.

-Οι μαλθακές χώρες εκτρέφουν μαλθακούς ανθρώπους.

-Ότι σπέρνεις, θερίζεις…

Πίνω στο ότι χαντακώνουμε τα μυαλά μας στην Ελλάδα!

:beer2:           :beer2:

Στην υγειά μας ρε συνάδελφοι, εμείς να είμαστε καλά! Ζήτω η ΣΕΜΦΕ!!!!

:thewave:
                                                                               :drunk:
Κακίας απέχου.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! :thewave:  :thewave:  :supz:  :supz:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”