Ποιος είναι το πρόσωπο της Χρονιάς;

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos

Απάντηση
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Ποιος είναι το πρόσωπο της Χρονιάς;

Δημοσίευση από Neo »

Ο [you] είναι!!!
in.gr έγραψε:Εσείς είστε το πρόσωπο της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Time, για την εκρηκτική ανάπτυξη και την επιρροή που ασκούν στο χώρο του Διαδικτύου τα άτομα που δεν είναι απλά χρήστες, αλλά και συντελεστές ιστοσελίδων, είτε εισάγοντας βίντεο και φωτογραφίες σε σελίδες όπως το YouTube, είτε διατηρώντας ένα από τα εκατομμύρια blogs.

«Επειδή αναλάβατε τα ηνία των διεθνών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, επειδή ιδρύσατε και οριοθετήσατε τη νέα ψηφιακή δημοκρατία, επειδή εργάζεστε χωρίς αντάλλαγμα και επειδή νικήσατε τους επαγγελματίες στο δικό τους παιχνίδι, το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2006 είστε εσείς» γράφει ο Λεβ Γκρόσμαν, ο συντάκτης για την τεχνολογία και το βιβλίο του Time.

Το τεύχος κυκλοφορεί μάλιστα με έναν καθρέφτη στο εξώφυλο του τεύχους, «διότι αντανακλά την ιδέα ότι εσείς, και όχι εμείς, μεταμορφώνετε την εποχή της πληροφόρησης» όπως εξηγεί ο εκδότης, Ρίτσαρντ Στένγκελ.

Αντίπαλοί των χρηστών του Διαδικτύου για την ανάδειξη του Προσώπου της Χρονιάς ήταν οι πρόεδροι του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, της Κίνας Χου Ζιντάο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ιλ και ο Τζέιμς Μπέικερ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που τέθηκε επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής που μελέτησε την κατάσταση στο Ιράκ.

Το Time αναδεικνύει το Πρόσωπο της Χρονιάς από το 1927 και η παράδοση έχει εξελιχθεί σε μία πηγή φημών κάθε χρόνο, αλλά και έντονων συζητήσεων και αμφισβητήσεων, αφού πολλές επιλογές ήταν αντιδημοφιλείς, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ το 1938 και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979.

«Στόχος είναι να επιλεγεί το άτομο ή τα άτομα που επηρέασαν τις ειδήσεις, αλλά και τις ζωές μας, είτε για το καλό είτε άσχημα και ενσωματώνουν αυτό που ήταν σημαντικό για τη χρονιά που φεύγει, είτε για το καλύτερο, είτε για το χειρότερο» όπως εξηγεί ο Λεβ Γκρόσμαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δημιουργοί και οι επισκέπτες δικτυακών τόπων στο Διαδίκτυο που ενεργοποιούνται από τον χρήστη, ανέδειξαν μία κοινότητα που συνεργάζεται σε τέτοια κλίμακα που ουδέποτε στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί.

«Βλέπουμε πως οι πολλοί αντλούν δύναμη από λίγους και βοηθάει ο ένας τον άλλον χωρίς ιδιοτέλεια και πως αυτό δεν θα αλλάξει απλά τον κόσμο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον αλλάζει ο κόσμος» επισήμανε ο Γκρόσμαν.

«Κάποτε οι δημοσιογράφοι είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να πηγαίνουν τους πολίτες σε μέρη, όπου δεν είχαν ξαναπάει. Όμως τώρα, μία μητέρα στη Βαγδάτη με ένα βιντεόφωνο μπορεί να σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε μία έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε δρόμο» πρόσθεσε.

Το 2005 Πρόσωπο της Χρονιάς ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπόνο για την ανθρωπιστική προσφορά τους. Το 2004 επελέγη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και το 2003 «ο Αμερικανός στρατιώτης», καθώς ήταν η χρονιά της εισβολής στο Ιράκ.
To θέμα δεν τοποθετήθηκε τυχαία στην κατηγορία Forum & Portal. Είναι για όλους εσάς που μοιράζεστε καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους σας τις αγωνίες σας, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας, άντε, καμιά φορά (τελευταία συχνά) τη :whatever: σας :P

Ας κάνουμε έναν απολογισμό του 2006. Θα είχε ενδιαφέρον (αν όχι να γράψετε πώς ήταν), τουλάχιστον να σκεφτεί ο καθένας μας τι καλό και τι κακό έκανε.

Έρχονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! (για όλους εκτός από τον Φίλιο που απλά έχει διακοπές)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: Ποιος είναι το πρόσωπο της Χρονιάς;

Δημοσίευση από drcypher »

Neo έγραψε:«Κάποτε οι δημοσιογράφοι είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να πηγαίνουν τους πολίτες σε μέρη, όπου δεν είχαν ξαναπάει. Όμως τώρα, μία μητέρα στη Βαγδάτη με ένα βιντεόφωνο μπορεί να σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε μία έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε δρόμο» πρόσθεσε.
Με αφορμή αυτό, και ενθυμούμενος μια εκπομπή του Τσίμα σχετικά με το Youtube, έχω να επισημάνω κάποια πράγματα. Κατ' αρχάς, είναι σωστό αυτό που λένε, ότι δηλ. οι νέες αυτές τεχνολογίες ή ιστοσελίδες φέρνουν τόσο ανεξέλεγτη παροχή πληροφορίες που η λογοκρισία ή ο έλεγχος του τύπου και της ενημέρωσης γίνεται πιο εύκολος. Κυριολεκτικά καθένας μπορεί να κάνει "ρεπορτάζ" μόνο και μόνο με ένα βιντεάκι, παρουσιάζοντάς το ειδησεογραφικά, ώστε να βγάλει κανείς μόνος του τα συμπεράσματά του.

Είναι, όμως, περίεργο το γεγονός πως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που δηλώνουν πιο στενό τον έλεγχο στην δεοντολογία και τις πρακτικές τους (στην διάταξη των ειδήσεων, στην αντικειμενικότητά τους, στο φιλτράρισμα σημαντικών και ασήμαντων) με τα νέα μέσα, προσπαθούν και πάλι από τους τόνους πληροφορίας να αναδείξουν ως σημαντικά επιτεύγματα βιντεοσκοπήσεις γεγονότων που τους έχουν γίνει εμμονή. Και εκτός από δική τους εμμονή, προσπαθούν να την κάνουν και εμμονή του κόσμου

Παρατηρήστε τι παράδειγμα βιντεοσκόπησης προέκριναν ως εντυπωσιακό ή χρήσιμο για να κυνηγάει ο μέσος άνθρωπος ώστε να ανεβάσει στο Internet.

Τέλος πάντων, συμφωνώ με το πνεύμα του topic (και του άρθρου). Έχει γίνει κουραστικό πλέον να βλέπουμε όλες αυτές τις φάτσες και να μπαίνουμε στη διαδικασία "αυτός είναι το πρόσωπο της χρονιάς", "όχι, εκείνος είναι το πρόσωπο της χρονιάς". Από αυτή τη χρονιά ας μπούμε στη λογική ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα της χρονιάς αλλά προσπάθειες ή κοινότητες της χρονιάς ;)

Μάλιστα θεωρώ πως το οικονομικό κριτήριο θα έπρεπε να αποβληθεί τελείως από αυτή την ιστορία (όσο τέλος πάντων έχει νόημα και η ιστορία καθεαυτή). Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος αποδεικνύεται πως έχει τα σωστά κριτήρια, και το όφελος (οικονομικό, προσωπικό, συνδικαλιστικό, κτλ.) μάλλον λειτουργεί αντίστροφα στην προκειμένη περίπτωση ;)
Neo έγραψε:Έρχονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! (για όλους εκτός από τον Φίλιο που απλά έχει διακοπές)
:prayer:  :rolleyes:  :supz:

Υ.Γ.: Ψηφίζω ως πιο σημαντική επινόηση της χρονιάς τον φασιστικό κώδικα [ you ] και ως πρόσωπο της χρονιάς τον Neo που του έδωσε αυτήν την καταπληκτική ονομασία! :D
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Δεν θέλω τόσο να μιλήσω για το 2006, όσο για το 2005. (Και εδώ είναι που κολλάνε τα λεγόμενα του Neo για τη :whatever: που μοιραζόμαστε).

Το 2005 ήταν μια χρονιά με αρκετές ακραίες καταστάσεις. Αρκετές λυποθημίες στο σχολείο (καθώς τότε ήμασταν τριτολυκειάκια :P ) και αρκετοί θάνατοι γνωστών ή συγγενών των συμμαθητών μου και των συμμαθητριών μου. Ήταν η χρονιά που συνειδητοποίησα ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι αυτό το παραμύθι που άκουγα...
Παράλληλα, όμως, πέρασα και πολύ ωραίες στιγμές. Αυτή τη στιγμή δεν μου'ρχεται κάτι συγκεκριμένο... :lol:

Τώρα, από το 2006 δεν μου'χει μείνει τίποτα σημαντικό. Μόνο ένα άσχημο γεγονός (καλύτερα να αλλάξω θέμα, γιατί θα ψυχοπλακωθούμε...) Αυτή τη χρονιά είναι που άρχισα να ψωνίζομαι τελείως.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Απορώ πως θυμάσαι/στε το 2005... όχι μόνο το 2005, οποιαδήποτε χρονική περίοδο που απέχει πάνω από μερικές μέρες από το σήμερα. Ακόμα και συνταρακτικά γεγονότα (κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, πόλεμοι, θάνατοι), παρόλο που μου έχουν τυπωθεί έντονα στο μυαλό, δυσκολεύομαι να τα διατάξω και να τα τοποθετήσω ακόμα και στο σωστό έτος.

Τέλος πάντων, μιλάμε για τα πρόσωπα της χρονιάς. Και από την έκφραση "έχω αρχίσει να ψωνίζομαι" μάλλον υπονοείς ότι προτείνεις τον εαυτό σου; :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

drcypher έγραψε:Και από την έκφραση "έχω αρχίσει να ψωνίζομαι" μάλλον υπονοείς ότι προτείνεις τον εαυτό σου; :P
:lol:  :lol:

Μα συγνώμη, δεν είπαμε ότι για φέτος δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος? Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε προσφέρει στην διαδικτυακή πληροφόρηση (ναι, βέβαια), που βοηθήσαμε στην ίδρυση και οριοθέτηση της ψηφιακής δημοκρατίας (σαφώς), που διαμορφώνουμε την εποχή της πληροφόρησης (εμ τι?)...

[you] είσαι το πρόσωπο της χρονιάς.
(Και δεν το έβαλα έναρθρα, μην καταγγελθώ για τίποτα....δόκτωρα) :P

Κατά τα άλλα, δεν θα με χάλαγε να επιλεχθώ εγώ ως το πρόσωπο της χρονιάς. Όχι, δεν θα με χάλαγε καθόλου...!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Δευ Δεκ 18, 2006 2:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ακολουθοντας τα χναρια της ο κανενασ θα μιλησω για την χρονια 1911
δεν ζουσα τοτε αλλα, πραγματικα, πρεπει να ηταν γαματα...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

Το προσωπο της χρονιάς ειναι ο ....Κωστας Μαρτακης!!wow!! :supz:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”