Καινούριος Υπολογιστής

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Καινούριος Υπολογιστής

Δημοσίευση από congi »

Σκέφτομαι να αλλάξω τον υπολογιστή μου. Η βασική σύνθεση είναι η παρακάτω:

Επεξεργαστής: Intel® Core™2 Quad Processor Q8400
Μνήμη RAM (x2)
Κάρτα Γραφικών
Motherboard
Σκληρός Δίσκος

1)Τι προτείνετε να αλλάξω;
2)Για να έχεις δύο λειτουργικά είναι καλύτερο να έχεις δύο σκληρούς; Χρειάζεται ειδική motherboard για δύο σκληρούς;
3)Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους σκληρούς με 10000rpm, 7200rpm και τους SD(solid state).
4)Ram ddr2 ή ddr3.
5)Για windows 7 τα 4gb φτάνουν.
6)Από προτείνεται να τον αγοράσω;
7)Τα συστήματα υδρόψηξης αξίζουν. Κοστίζουν πολύ; Κάνουν αθόρυβο τον υπολογιστή;

Μία παρόμοια από το plaisio.
Εικόνα

Ευχαριστώ!!!!
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---
Facebook ID: 0

Re: Καινούριος Υπολογιστής

Δημοσίευση από apolski »

Καλυτερα να παρεις τον AMD Phenom II X4 955 και μνημες 2xAdata 2GB DDR3
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Δε χρειάζονται δύο φυσικοί σκληροί δίσκοι για να έχεις δύο λειτουργικά. Μπορείς να χωρίσεις έναν σε δύο partition. Αν χρειάζεσαι δεύτερο σκληρό πάντως, δε χρειάζεται ειδική MoBo. Όλες έχουν μερικές θύρες σύνδεσης σκληρών. Η δική σου, απ' ό,τι λένε οι προδιαγραφές τις στο link που δίνεις, έχει 6 SATA (μπορεί δλδ να πάρει μέχρι 6 σκληρούς δίσκους της ίδιας συνδεσμολογίας με αυτόν που έχεις λινκάρει).
Επίσης, απ' όσο ξέρω από εμπειρία φίλου, ένας SSD κάνει μεγάλη διαφορά στην απόδοση του συστήματός σου· είναι πολύ πιο γρήγορος, αφού δεν έχει μηχανικά μέρη (σαν τη RAM).
Το μέγεθος της RAM που χρειάζεσαι είναι ανάλογο του πόσα και ποια πράγματα θες να κάνεις ταυτόχρονα στον υπολογιστή σου. Εγώ πάντως έχω 3GB (με Windows 7) και μου αρκούν.
Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω αρκετά για να σε βοηθήσω.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Φιλε μου αν θες να παιζεις κ κανα παιχνιδακι καλο θα ηταν να δωσεις κατι παραπανω για καρτα γραφικων! 2 προσιτες επιλογες που σιγουρα αξιζουν τα λεφτα τους ειναι η ATI 4890 και η nVIDIA GTX260 ειναι γυρω στα 160e
Η υδροψυξη πιστευω οτι ειναι περιττη αφου για τον υπολογιστη που θες 2-3 ανεμιστηρες στο κουτι θα σε καλυψουν!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
OMG! Πού φτάσαμε! 1GB στην κάρτα γραφικών και δεν είναι και η καλύτερη! :shock:
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

congi έγραψε:1)Τι προτείνετε να αλλάξω;
2)Για να έχεις δύο λειτουργικά είναι καλύτερο να έχεις δύο σκληρούς; Χρειάζεται ειδική motherboard για δύο σκληρούς;
3)Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους σκληρούς με 10000rpm, 7200rpm και τους SD(solid state).
4)Ram ddr2 ή ddr3.
5)Για windows 7 τα 4gb φτάνουν.
6)Από προτείνεται να τον αγοράσω;
7)Τα συστήματα υδρόψηξης αξίζουν. Κοστίζουν πολύ; Κάνουν αθόρυβο τον υπολογιστή;
1)Αν δεν το κάνεις για να δεις τη νέα τεχνολογία από περιέργεια, θα μπορούσες να αρκεστείς σε έναν διπύρηνο ανάλογης συχνότητας για πιο οικονομική λύση.

2)Όπως ειπώθηκε ήδη, δεν είναι απαραίτητο. Αν έχεις όμως την οικονομική δυνατότητα είναι μάλλον καλύτερη λύση, αφού και πιο ασφαλής είναι, και υπερτερεί στο θέμα backup αν, ου μη γένοιτω, χτυπήσει ο ένας σκηλρός.

3)Στους δύο πρώτοι είναι μικρές οι διαφορές και εξαρτάται από το τη χρήση κάνεις. Οι sd όπως ειπώθηκε είναι νέα τεχνολογία και πολλοί πιο γρήγοροι, αλλά και σαφώς ακριβότεροι, δεν τους έχω δοκιμάσει για να ξέρω περισσότερα.

4)Δεν ξέρω αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.

5)2gb και linux είναι υπεραρκετά :P Πέρα από την πλάκα, 4gb μου φαίνονται λίγο πολλά, εκτός αν κάνεις πολύ βαριά χρήση της μνήμης (π.χ. επεξεργασία μεγάλων εικόνων/βίντεο).

6)Στο Πλαίσιο πληρώνεις λίγο την σιγουριά της γνωστής εταιρίας. Αν πας από e-shop ή άλλα λιγότερο γνωστά μαγαζιά για οικονομία, ρισκάρεις λίγο περισσότερο το θέμα ποιότητα. Πάντως, αν έχεις τις γνώσεις, κάνε μόνος σου τη συναρμολόγηση, γενικά την υπερκοστολογούν.

7)Είναι σαφώς ακριβότερα, δεν έχω δοκιμάσει για να ξέρω αν αξίζουν σε ησυχία, ας μας πει κάποιος που έχει δοκιμάσει.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: AMD athlon II X4 2.66Ghz Quad-core Box
RAM: Corsair 4gb (2x2) ddr3 pc3-10666(1333Mghz) dual channel kit
Disc Drive: Sony AD72405/BL
Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-450VX 450W
ΜοΒο: msi 785gm-e65
HDD: Seagate barracuda 7200.12 st31000528as 1tb sata2
κουτί: Thermaltake Soprano RS 201 black

Στην παραπάνω σύνθεση κατέληξα τις τελευταίες μέρες. Το βασικό είναι το motherboard που έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου. Η κάρτα γραφικών σε καλύπτει για ήρεμα παιχνίδια και για hd-video (έχει hdmi θύρα), επίσης αν θες κάτι καλύτερο μετά έχει κάτι που λέγεται hubrid κάτι που σημαίνει πως η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και η καινούρια θα συνεργάζονται. Η κάρτα ήχου είναι αρκετά καλή, έχει και οπτική είσοδο. Ακριβά είναι το τροφοδοτικό και η ram, με την λογική πως είναι πράγματα που δεν τα αναβαθμίζεις (ή τα επεκτείνεις στην περίπτωση της ram). Τα 4gb ram και μένα μου φαίνονται πολλά άλλα οι περισσότεροι λένε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η μεγάλη ram...
Τέλος πάντων... Το παραπάνω μηχάνημα κοστίζει περίπου στα 450 ευρώ, όποτε αν έχετε να προτείνεται κάποια αλλαγή σε αυτά τα πλαίσια, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.!!
Για το μαγαζί θα το πάρω από e-shop(παρόμοιο με το πλαίσιο) και από το pc1.gr. To τελευταίο είναι βάση του skroutz φθηνότερο από τα άλλα.
H υδρόψηξη μου είπαν πως αφορά ακριβά και βαριά συστήματα και πως το κόστος της δεν αξίζει για κάτι τέτοιο... λογικό. Εξάλλου τα καινούρια τροφοδοτικά, ανεμηστιράκια, οι σκληρή δίσκοι κλπ δεν είναι τόσο θορυβώδη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”