congi έγραψε:1)Τι προτείνετε να αλλάξω;
2)Για να έχεις δύο λειτουργικά είναι καλύτερο να έχεις δύο σκληρούς; Χρειάζεται ειδική motherboard για δύο σκληρούς;
3)Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους σκληρούς με 10000rpm, 7200rpm και τους SD(solid state).
4)Ram ddr2 ή ddr3.
5)Για windows 7 τα 4gb φτάνουν.
6)Από προτείνεται να τον αγοράσω;
7)Τα συστήματα υδρόψηξης αξίζουν. Κοστίζουν πολύ; Κάνουν αθόρυβο τον υπολογιστή;
1)Αν δεν το κάνεις για να δεις τη νέα τεχνολογία από περιέργεια, θα μπορούσες να αρκεστείς σε έναν διπύρηνο ανάλογης συχνότητας για πιο οικονομική λύση.
2)Όπως ειπώθηκε ήδη, δεν είναι απαραίτητο. Αν έχεις όμως την οικονομική δυνατότητα είναι μάλλον καλύτερη λύση, αφού και πιο ασφαλής είναι, και υπερτερεί στο θέμα backup αν, ου μη γένοιτω, χτυπήσει ο ένας σκηλρός.
3)Στους δύο πρώτοι είναι μικρές οι διαφορές και εξαρτάται από το τη χρήση κάνεις. Οι sd όπως ειπώθηκε είναι νέα τεχνολογία και πολλοί πιο γρήγοροι, αλλά και σαφώς ακριβότεροι, δεν τους έχω δοκιμάσει για να ξέρω περισσότερα.
4)Δεν ξέρω αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.
5)2gb και linux είναι υπεραρκετά

Πέρα από την πλάκα, 4gb μου φαίνονται λίγο πολλά, εκτός αν κάνεις πολύ βαριά χρήση της μνήμης (π.χ. επεξεργασία μεγάλων εικόνων/βίντεο).
6)Στο Πλαίσιο πληρώνεις λίγο την σιγουριά της γνωστής εταιρίας. Αν πας από e-shop ή άλλα λιγότερο γνωστά μαγαζιά για οικονομία, ρισκάρεις λίγο περισσότερο το θέμα ποιότητα. Πάντως, αν έχεις τις γνώσεις, κάνε μόνος σου τη συναρμολόγηση, γενικά την υπερκοστολογούν.
7)Είναι σαφώς ακριβότερα, δεν έχω δοκιμάσει για να ξέρω αν αξίζουν σε ησυχία, ας μας πει κάποιος που έχει δοκιμάσει.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό