Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
moutsos
Real Name: Γιάννης
Facebook ID: 0

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από moutsos »

Γενική Συνέλευση Φ.Σ. την Πέμπτη 10-12-09 στο αμφιθέατρο 2 ώρα 12:30. Να είμαστε όλοι εκεί!
Civil disobedience 101...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 10-12-08

Δημοσίευση από timos_m »

Στις 10/12/2008 ήταν Τετάρτη. :P Αλλάζω τον τίτλο στην καθιερωμένη μορφή και με τη σωστή χρονολογία, αν θες άλλαξε και το post σου ;)
edit: Το άλλαξα κι αυτό, δε νομίζω να είχες αντίρρηση :)
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από Falgorn »

Απ' όσο ξέρω, η ΚΝΕ κατά βάση θα λείπει. Καλό είναι να είμαστε όσοι περισσότεροι γίνεται, ώστε να γίνει μια συνέλευση ζωντανή και με αρκετό κόσμο, να ακουστούν και μια σειρά πράγματα των ημερών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον...
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα (κατά τις 10 ας πούμε);
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

παιδια να μαζευτουμε να εχει απαρτια και επιτελους να μην εχουμε οχλοβοη στις συνελευσεις... :e_ugeek:
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Σε καποια φαση θα πρεπει να μπορουμε να ψηφιζουμε πριν τελειωσει η συνελευση οσοι θελουμε και να μην ειμαστε υποχρεωμενοι να χανουμε τοσες ωρες εκει.
Στην τελικη ο ΕΑΑΚιτης με το να ακουσει τη θα πει η ΠΚΣ δεν θα αλλαξει τη ψηφο του, ομοιως ο ΔΑΠιτης και οι αλλοι . Και μην μου πειτε τωρα οτι ολοι οσοι ψηφιζουν καθονται και ακουνε ολη τη συζητηση απο αρχη μεχρι τελος, ολοι για καφε ειναι και σκανε προς το τελος. Επισης οσοι ειμαστε χρονια στη σχολη ξερουμε τι να ψηφισουμε , τα πανηγυρια ειναι για τα κομματοσκυλα αυτη ειναι η αληθεια..
Επιπλεον η ψηφος δεν ειναι μυστικη οποτε γιατι δεν κανουμε μια λιστα , γραφεις ονομα Α.Μ. ψηφο και υπογραφη τοιχοκολλημενη κιολας ωστε να αποφευχθουν νοθειες. Να δουμε τοτε απαρτιες ...... και γελια . Γιατι οταν θα εχει μια λιστα 200 ονοματα και η συνελευση 150 , τα κομματοσκυλα θα καταλαβουν οτι κανεις δεν τους γουσταρει και το ζητημα της αποχης λυνεται ετσι απλα.
Αντε γιατι το εξαμηνο πηγαινε μια χαρα και παει να γ...ει παλι και φετος :oops:
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

zupiter έγραψε:Σε καποια φαση θα πρεπει να μπορουμε να ψηφιζουμε πριν τελειωσει η συνελευση οσοι θελουμε και να μην ειμαστε υποχρεωμενοι να χανουμε τοσες ωρες εκει.
+1

Π.χ. αυτή την Πέμπτη έχω μία δουλειά το απόγευμα που δεν αναβάλλεται, αν δεν έχει γίνει η ψηφοφορία μέχρι τις 4, δεν θα καταφέρω να ψηφίσω.
zupiter έγραψε:Επιπλεον η ψηφος δεν ειναι μυστικη οποτε γιατι δεν κανουμε μια λιστα , γραφεις ονομα Α.Μ. ψηφο και υπογραφη τοιχοκολλημενη κιολας ωστε να αποφευχθουν νοθειες. Να δουμε τοτε απαρτιες ...... και γελια . Γιατι οταν θα εχει μια λιστα 200 ονοματα και η συνελευση 150 , τα κομματοσκυλα θα καταλαβουν οτι κανεις δεν τους γουσταρει και το ζητημα της αποχης λυνεται ετσι απλα.
Το καλύτερο θα ήταν κλειστά χαρτάκια σε -αυτοσχέδια έστω- κάλπη καλά φυλασσόμενη, που θα ανοίγει με την έναρξη της συνέλευσης, και θα κλείνει λίγο μετά το τέλος των ομιλιών.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Πιστευω πως τοσα ατομα ειμαστε 2 λεπτα να σκεφτει ο καθενας μας , θα εχουμε καμια 200αρια ιδεες για να λυθει αυτο το ζητημα.
Μερικες ερωτησεις (τροφη για σκεψη που λενε):
1)Δεν ειναι λιγο αντιδημοκρατικο καποιος να μην μπορει να ψηφισει, επειδη δεν γουσταρει να πεταξει 5 ωρες στον καλαθο των αχρηστων?
2)Ποσες φορες εχει παρει το λογο καποιος σε μια συνελευση και δεν ειναι κομματικα ενταγμενος?
3)Θα πεταχτει καποιος εξυπνος και θα πει ... ναι μα πρεπει να ακουσεις πρωτα ολες τις αποψεις και μετα να αποφασισεις και αλλες τετοιες ρομαντικες ασυναρτησιες. Και απαντω, οχι ρε μαγκα δεν θελω οχι μονο να τους ακουω αλλα ουτε και να τους βλεπω.Στο κατω κατω και για πρωθυπουργο να ψηφιζω δεν ειναι αναγκαιο να βλεπω ντιμπειτ. Γιατι αυτο γινεται στη συνελευση κομματικη αντιπαραθεση.
4) Σε τι με οφελει μια συνελευση εμενα προσωπικα? Σε τιποτα μια γ...νη ψηφο θελω να ριξω και να φυγω. Χανω εργαστηριο,μαθημα, βρωμαω καπνο σαν να ημουν στα μπουζουκια.....
Ποιον οφελει αυτη η κατασταση παρακμης των Γ.Σ.?
Γιατι ο θεσμος της καταληψης να απαξιωνεται ετσι απλα?
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

Από ότι καταλαβαίνω πέρα από την συζήτηση των θεμάτων των ημερών (που από ότι κατάλαβα είναι και η ουσία της συνέλευσης), η συνέλευση αυτή γίνεται για το αν ή όχι θα κλείσει η σχολή. Αν κάποιος θέλει να μείνει ανοικτή η σχολή τότε το συμφέρει περισσότερο να μην πάει στην συνέλευση ώστε να μην υπάρξει απαρτία; Με την λογική πως αν πάω αν είμαι ο μόνος που δεν θέλει να κλείσει η σχολή τότε η παρουσία μου δεν θα συμβάλλει στο να μείνει ανοικτή η σχολή αλλά στο αντίθετο;
Το λέω αυτό, διότι όταν έγινε η προηγούμενη συνέλευση υπήρξε μια συζήτηση στο forum, της οποίας το νόημα ήταν πως οι μεν υποστήριζαν ότι οι δε τους κλείνουν την σχολή και οι άλλοι πως αν την θέλετε ανοιχτή ή αν τουλάχιστον θέλετε να έχετε το δικαίωμα μετά να παραπονιέστε (δικαίωμα λόγου δηλαδή) πρέπει να έρθετε στην συνέλευση...
Σε αυτόν όμως που έγινε η πρόσκληση με αφορμή το παραπάνω τώρα για να πετύχει αυτό που θέλει, ή για να μην χρειαστεί να παραπονεθεί, είναι "λογικό" να μην πάει.
Αυτό που δεν είναι ωραίο είναι όταν μια παράταξη (αν και φαίνεται προσωπικό δεν αναφέρομαι σε μία συγκεκριμένη παράταξη αλλά στο τρόπο που λειτουργεί γενικά μία παράταξη βάση αυτών που έχω παρατηρήσει) η οποία σκοπεύει να υποστηρίξει κάτι συγκεκριμένο καλεί έναν φοιτητή να συμμετέχει στην συνέλευση με αφορμή την συμμετοχή αλλά στην πραγματικότητα(πρακτικά) τον προσκαλεί να συμμετέχει στο να πραγματοποιηθεί το προ τετελεσμένο, που έχει αποφασίσει εκ των προτέρων η ίδια.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Την προηγούμενη φορά όπως και πολλές άλλες υπήρξε μια δυσφορία για το κλείσιμο της σχολής (άσχετα με το αν ήταν σωστό να κλείσει ή όχι). Η δυσφορία αυτή υπήρξε κατά την γνώμη μου περισσότερο για τον φόβο των επαναλαμβανόμενων συνελεύσεων και στην συνέχεια καταλήψεων που μπορεί να ακολουθήσουν. Μήπως η προφανής λύση για να σταματήσει η παραπάνω δυσφορία είναι να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια ώστε να εκφραστεί και αυτή η άποψη; Πρώτον επειδή η παραπάνω ιστορία έχει επαναληφθεί πολλές φορές και δεύτερον διότι προσωπικά είμαι πολύ περίεργος για να δω αν όντως αυτοί που δυσφορούν είναι τελικά περισσότεροι και συνεπώς θα έπρεπε να ήταν και οι επικρατέστεροι...
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

zupiter έγραψε:Πιστευω πως τοσα ατομα ειμαστε 2 λεπτα να σκεφτει ο καθενας μας , θα εχουμε καμια 200αρια ιδεες για να λυθει αυτο το ζητημα.
Μερικες ερωτησεις (τροφη για σκεψη που λενε):
1)Δεν ειναι λιγο αντιδημοκρατικο καποιος να μην μπορει να ψηφισει, επειδη δεν γουσταρει να πεταξει 5 ωρες στον καλαθο των αχρηστων?
2)Ποσες φορες εχει παρει το λογο καποιος σε μια συνελευση και δεν ειναι κομματικα ενταγμενος?
3)Θα πεταχτει καποιος εξυπνος και θα πει ... ναι μα πρεπει να ακουσεις πρωτα ολες τις αποψεις και μετα να αποφασισεις και αλλες τετοιες ρομαντικες ασυναρτησιες. Και απαντω, οχι ρε μαγκα δεν θελω οχι μονο να τους ακουω αλλα ουτε και να τους βλεπω.Στο κατω κατω και για πρωθυπουργο να ψηφιζω δεν ειναι αναγκαιο να βλεπω ντιμπειτ. Γιατι αυτο γινεται στη συνελευση κομματικη αντιπαραθεση.
4) Σε τι με οφελει μια συνελευση εμενα προσωπικα? Σε τιποτα μια γ...νη ψηφο θελω να ριξω και να φυγω. Χανω εργαστηριο,μαθημα, βρωμαω καπνο σαν να ημουν στα μπουζουκια.....
Ποιον οφελει αυτη η κατασταση παρακμης των Γ.Σ.?
Γιατι ο θεσμος της καταληψης να απαξιωνεται ετσι απλα?
+800.000.000 ...!!! :e_geek:
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Katestramenos

Δημοσίευση από Katestramenos »

Επειδή τόσα χρόνια στη ΣΕΜΦΕ έχω παρακολουθήσει πολλές συνελεύσεις, πέρισι είδα κάτι πραγματικά συνταρακτικό.
Συνέλευση δίχως κνιτες=συνέλευση με ησυχία και διάρκεια ούτε μιάμισι ώρα...
Αυτό έγινε για όσους θυμούνται στη συνέλευση λίγο πριν τη δολοφονία γρηγορόπουλου, 3-4 μέρες πριν αν δεν κάνω λάθος. Οπότε όσοι εδν θέλουν κατάληψη κάτι μου λέει πως αυτή η συνέλευση ούτε 3-4 ώρες θα κρατήσει,ούτε θα έχει την οχλαγογία που έχει συνήθως(εκτός της διάρκειας που μιλάει ο συντροφομιλιτής μας όπου καθόμαστε παναγίτσες και βαράμε παλαμάκια)
Όσοι πάλι θέλετε κατάληψη, ισχύει και το ίδιο για εσας. Λογικά η ΓΣ δε πάιζει να τραβίξει μετά τις 3+ και ίσως ακουστούν και κάποιες απόψεις.
Όσο για τα 5ωρα που κρατάνε οι συνελεύσεις δεν θέλει πολύ μυαλό. Όταν οι "δικοί μας" δεν θα βαρεθούν να περιμένουν ενώ οι μη "δικοί μας" ξέρουμε ότι δε πρόκειται να κάτσουν να πετάξουν 4-5 ώρες από τη ζωή τους, προφανώς και θα κάνουμε ερωτήσεις που ξέουμε ήδη την άποψη του άλλου και δεν έχουν συνήθως σχέση με κάτι που μας αφορά. Στην τελική κάτσε διάβασε το πλαίσιο που σου δίνουν ρε γ@μώτο. ΑΛλά και να το διαβάσεις θα κάνεις ερώτηση πάνω σε αυτό που είναι γραμμένο αλλά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

congi αυτό που προτείνεις δεν είναι και η καλύτερη ως τακτική. Τα κομματόσκυλα κάνουν το παν για να υπάρξει απαρτία, και στα τόσα χρόνια που είμαι στη σχολή, ελάχιστες συνελεύσεις θυμάμαι που να μην είχαν, και επαναλήφθηκαν εντός λίγων ημερών! Ίσως σε αυτή να είναι αυξημένες οι πιθανότητες χωρίς Κνιτες, αλλά ποιος μου διασφαλίζει ότι δεν θα αλλάξουν γνώμη τελευταία στιγμή; Χώρια που είναι παθητική ως στάση το να απέχεις ελπίζοντας στο να σε βολέψει η εξέλιξη της κατάστασης. Εγώ θεωρώ καλύτερη (δεδομένου ότι δεν έχεις χρόνο-δυνατότητα να κατεβάσεις δικό σου πλαίσιο) τη λύση του λευκού ώστε να αποφεύγεις και τον χρωματισμό (αυτό κάνω πλέον εγώ). Μαζευτείτε λοιπόν όλοι όσοι δεν θέλετε να κλείσει η σχολή, προτείνετέ το και σε φίλους, και ρίξτε λευκό. Τα 200-300 λευκά θα είναι πολύ ηχηρότερο μήνυμα από την αποχή!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Επειδή τόσα χρόνια στη ΣΕΜΦΕ έχω παρακολουθήσει πολλές συνελεύσεις, πέρισι είδα κάτι πραγματικά συνταρακτικό.
Συνέλευση δίχως κνιτες=συνέλευση με ησυχία και διάρκεια ούτε μιάμισι ώρα...
Αυτό έγινε για όσους θυμούνται στη συνέλευση λίγο πριν τη δολοφονία γρηγορόπουλου, 3-4 μέρες πριν αν δεν κάνω λάθος. Οπότε όσοι εδν θέλουν κατάληψη κάτι μου λέει πως αυτή η συνέλευση ούτε 3-4 ώρες θα κρατήσει,ούτε θα έχει την οχλαγογία που έχει συνήθως(εκτός της διάρκειας που μιλάει ο συντροφομιλιτής μας όπου καθόμαστε παναγίτσες και βαράμε παλαμάκια)
+1 μακραν η καλυτερη συνελευση στα 3 χρονια που ειμαι στην σχολη.. επιτελους εγινε ουσιαστικη συζητηση τοτε.
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Παλι το χανουμε το εργαστηριο οπτικης?
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Hengeo έγραψε:Τα κομματόσκυλα κάνουν το παν για να υπάρξει απαρτία, και στα τόσα χρόνια που είμαι στη σχολή, ελάχιστες συνελεύσεις θυμάμαι που να μην είχαν, και επαναλήφθηκαν εντός λίγων ημερών!
Και οι άνθρωποι που θεωρούν σωστό το να γίνονται γενικές συνελεύσεις χωρίς να είναι σε κάποια παράταξη θέλουν να υπάρχει απαρτία, άσχετα με το τι ψηφίζουν. Όσον αφορά την επανάληψη συνέλευσης που δεν είχε απαρτία, το καταστατικό του συλλόγου ορίζει πως αν δεν υπάρει απαρτία σε συνέλευση, αυτή επαναλαμβάνεται μερικές μέρες μετά (νομίζω 7).

Ακολουθεί πολιτική αντιπαράθεση. Παρακαλώ απομακρύνετε παιδιά κι ευαισθητούληδες από το pc.
zupiter έγραψε:1)Δεν ειναι λιγο αντιδημοκρατικο καποιος να μην μπορει να ψηφισει, επειδη δεν γουσταρει να πεταξει 5 ωρες στον καλαθο των αχρηστων?
Το αντιδημοκρατικό εδώ είναι να μην πάει κάποιος να ψηφίσει στη γενική συνέλευση των φοιτητών σου ΣΕΜΦΕ, σεμφίτης/τρια ων/ούσα με το σκεπτικό ότι είναι 5 πεταμένες ώρες από τη ζωή του. Είναι απίστευτα ανόητο να λείπει κάποιος από τη συνέλευση με δική του βούληση και μετά να παραπονιέται ότι η συνέλευση είναι χάλια γιατί λείπουν οι "πολιτισμένοι" σαν κι αυτόν.
zupiter έγραψε:2)Ποσες φορες εχει παρει το λογο καποιος σε μια συνελευση και δεν ειναι κομματικα ενταγμενος?
Σε κάθε συνέλευση κατεβαίνουν ψηφίσματα από μη ενταγμένους, οπότε μάλλον δεν είναι και κάτι δύσκολο... Δε σε εμποδίζει κάτι να δημιουργήσεις δικό σου φοιτητικό/πολιτικό χώρο και να κατεβάσεις πλαίσιο. Το ότι δεν το κάνεις δεν είναι φταίξιμο των υπολοίπων.
zupiter έγραψε:3)Θα πεταχτει καποιος εξυπνος και θα πει ... ναι μα πρεπει να ακουσεις πρωτα ολες τις αποψεις και μετα να αποφασισεις και αλλες τετοιες ρομαντικες ασυναρτησιες. Και απαντω, οχι ρε μαγκα δεν θελω οχι μονο να τους ακουω αλλα ουτε και να τους βλεπω.Στο κατω κατω και για πρωθυπουργο να ψηφιζω δεν ειναι αναγκαιο να βλεπω ντιμπειτ. Γιατι αυτο γινεται στη συνελευση κομματικη αντιπαραθεση.
Μπορείς και να τις διαβάσεις, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
zupiter έγραψε:4) Σε τι με οφελει μια συνελευση εμενα προσωπικα? Σε τιποτα μια γ...νη ψηφο θελω να ριξω και να φυγω. Χανω εργαστηριο,μαθημα, βρωμαω καπνο σαν να ημουν στα μπουζουκια.....
Υπάρχει και το συλλογικό συμφέρον. Μια σειρά πράγματα διεκδικούνται συλλογικά και για αρκετούς ανθρώπους δε χρειάζεται να κρέμεται το καρότο του άμεσου προσωπικού οφέλους μπροστά στη μύτη τους για να διεκδικήσουν κάτι μαζί με άλλους συνανθρώπους τους. Στο θέμα μας, θα θεωρούσες "δημοκρατικότερο" δηλαδή το να αποφασίζουμε με διαδικτυακά poll;
zupiter έγραψε:Ποιον οφελει αυτη η κατασταση παρακμης των Γ.Σ.?
Ουσιαστικά κανέναν. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η λύση όταν δε σου αρέσει κάποιο στοιχείο μιας κατάστασης που καλώς ή κακώς σε αφορά άμεσα, η λύση είναι να κάτσεις στη γωνίτσα σου και να λες "δεν παίζω μπάλα μαζί σας γιατί είστε τρομπέτες".
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”