Ελληνικά Ιδρύματα vs Ξένα

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [10-12-09]

Δημοσίευση από lunatic »

Γιατί το αποκλείεις; Επειδή τα άτομα με τα οποία το συζητάς συμφωνούν μαζί σου; Όσα μειονεκτήματα και να έχει αυτό το μοντέλο, που έχει, τα κόμματα παραμένουν ο κύριος φορέας πολιτικοποίησης και θέτουν μια σειρά ζητήματα. Σε καμμία περίπτωση δε θεωρώ ιδανική τη σημερινή κατάσταση, αλλά είναι κατά τη γνώμη μου σαφώς καλύτερη από το μοντέλο ενός πολιτικά στείρου ακαδημαϊκού campus, από το οποίο θα βγαίνεις επιστήμονας "πολιτικά ανέγγιχτος".
Τώρα πιάνεις πολύ ωραία κουβέντα.
Ας πάμε μια βόλτα σε σοβαρά πανεπιστήμια....
Δείτε λίγο από αυτό το βιντεάκι....http://www.youtube.com/watch?v=a7sCL65kJ-M

Τωρα καντε μια σύγκριση με εμάς...Αφήστε τον καθηγητή που είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο απ τους δικούς μας...Δείτε τον χώρο.ΟΥΤΕ ΜΙΑ αφισα....
ΟΥΤΕ ΕΝΑ συνθημα να λερωνει τους τοιχους...
Σε εμας το 99% της βρωμιας στους τοιχους προερχεται απο τα κόμματα.... Πολυ σημαντικος λόγος για να μην τους θέλω...

Πάμε να δούμε άλλο ένα βίντεο......http://www.youtube.com/watch?v=OVyvATaf ... r_embedded
Προσέξτε τους χώρους που έχουν αυτοί....

ΝΑΙ θέλω εναν πανεπιστημιακό χώρο σαν το δικό τους.Που να μην υπάρχει ο καθένας να πάει να κολλήσει ελεεινές αφίσες κ να χαλάσει το περιβάλλον της σχολής.

ΝΑΙ θέλω ένα πανεπιστήμιο που να λειτουργεί οργανωμένα.Να παιρνω βιβλία απ την πρωτη μέρα. Να μην χανω μαθήματα κ όλα να δουλεύουν ρολόι...

Στο ΜΙΤ δεν έχουν πολιτικές παρατάξεις κ όμως δουλεύουν όλα ρολόι......
Με άλλα λόγια οι πολιτικές παρατάξεις είναι εντελώς άχρηστες... :e_surprised:
Μπορούμε να κάνουμε κ ενα poll αν θέλετε αλλά πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι κ γω...
ΔΕΝ χρειαζόμαστε "σωτήρες"..... Ούτε οι άλλοι έχουν κ όμως είναι πολλά χρονια μπροστά απο εμάς....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Falgorn έγραψε:
lunatic έγραψε:ΕΚΤΟΣ απο αυτους που ειναι γραμμενοι στις παραταξεις υπαρχει καποιος αλλος που τις θελει στα Πανεπιστήμια?
Γιατί το αποκλείεις; Επειδή τα άτομα με τα οποία το συζητάς συμφωνούν μαζί σου; Όσα μειονεκτήματα και να έχει αυτό το μοντέλο, που έχει, τα κόμματα παραμένουν ο κύριος φορέας πολιτικοποίησης και θέτουν μια σειρά ζητήματα. Σε καμμία περίπτωση δε θεωρώ ιδανική τη σημερινή κατάσταση, αλλά είναι κατά τη γνώμη μου σαφώς καλύτερη από το μοντέλο ενός πολιτικά στείρου ακαδημαϊκού campus, από το οποίο θα βγαίνεις επιστήμονας "πολιτικά ανέγγιχτος".
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είναι σαφώς καλύτερη? Απ' όσο ξέρω στα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις και επομένως, σύμφωνα με τη λογική σου, είναι “πολιτικά στείρα campus”, όμως για κάποιο λόγο είναι καλύτερα από τα δικά μας πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα και οι φοιτητές εκεί είναι μια χαρά κοινωνικοποιημένοι, πολιτικοποιημένοι και βγαίνουν καλύτεροι επιστήμονες, μηχανικοί κτλ.
Επίσης πες μου πως κατά την γνώμη σου οι πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια συμβάλουν στην πολιτικοποίηση των φοιτητών.
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

lunatic έγραψε:
Τώρα πιάνεις πολύ ωραία κουβέντα.
Ας πάμε μια βόλτα σε σοβαρά πανεπιστήμια....

Τωρα καντε μια σύγκριση με εμάς...Αφήστε τον καθηγητή που είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο απ τους δικούς μας...Δείτε τον χώρο.ΟΥΤΕ ΜΙΑ αφισα....
ΟΥΤΕ ΕΝΑ συνθημα να λερωνει τους τοιχους...
Σε εμας το 99% της βρωμιας στους τοιχους προερχεται απο τα κόμματα.... Πολυ σημαντικος λόγος για να μην τους θέλω...

Πάμε να δούμε άλλο ένα βίντεο......http://www.youtube.com/watch?v=OVyvATaf ... r_embedded
Προσέξτε τους χώρους που έχουν αυτοί....

ΝΑΙ θέλω εναν πανεπιστημιακό χώρο σαν το δικό τους.Που να μην υπάρχει ο καθένας να πάει να κολλήσει ελεεινές αφίσες κ να χαλάσει το περιβάλλον της σχολής.

ΝΑΙ θέλω ένα πανεπιστήμιο που να λειτουργεί οργανωμένα.Να παιρνω βιβλία απ την πρωτη μέρα. Να μην χανω μαθήματα κ όλα να δουλεύουν ρολόι...

Στο ΜΙΤ δεν έχουν πολιτικές παρατάξεις κ όμως δουλεύουν όλα ρολόι......
Με άλλα λόγια οι πολιτικές παρατάξεις είναι εντελώς άχρηστες... :e_surprised:
Μπορούμε να κάνουμε κ ενα poll αν θέλετε αλλά πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι κ γω...
ΔΕΝ χρειαζόμαστε "σωτήρες"..... Ούτε οι άλλοι έχουν κ όμως είναι πολλά χρονια μπροστά απο εμάς....
apolski έγραψε:
Falgorn έγραψε:
lunatic έγραψε:ΕΚΤΟΣ απο αυτους που ειναι γραμμενοι στις παραταξεις υπαρχει καποιος αλλος που τις θελει στα Πανεπιστήμια?
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είναι σαφώς καλύτερη? Απ' όσο ξέρω στα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις και επομένως, σύμφωνα με τη λογική σου, είναι “πολιτικά στείρα campus”, όμως για κάποιο λόγο είναι καλύτερα από τα δικά μας πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα και οι φοιτητές εκεί είναι μια χαρά κοινωνικοποιημένοι, πολιτικοποιημένοι και βγαίνουν καλύτεροι επιστήμονες, μηχανικοί κτλ.
Επίσης πες μου πως κατά την γνώμη σου οι πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια συμβάλουν στην πολιτικοποίηση των φοιτητών.
συμφωνω απολυτα!
ποσοι ελληνες που εχουνε φυγει στο εξωτερικο θα γυριζαν για αυτο το λογο και μονο?...να δουλεψουν σε ενα πανεπιστημιο ανταξιο πλεον αυτων της αμερικης,αγγλιας,κλπ.?
επιτελους ξεκολληστε τη ζωη σας και διωξτε αυτο το σαπιο πραγμα που μας περιβαλλει!
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:ΝΑΙ θέλω εναν πανεπιστημιακό χώρο σαν το δικό τους.Που να μην υπάρχει ο καθένας να πάει να κολλήσει ελεεινές αφίσες κ να χαλάσει το περιβάλλον της σχολής.
Αυτό είναι offtopic θέμα αισθητικής. Προσωπικά προτιμώ έναν χώρο με τοίχους γραμμένους και γεμάτους αφίσσες, παρά έναν φρεσκοβαμμένο και "καθαρό". Το πρώτο δείχνει ζωή και κίνηση. Αλλά δεν θα επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε αυτό.
lunatic έγραψε:ΝΑΙ θέλω ένα πανεπιστήμιο που να λειτουργεί οργανωμένα.Να παιρνω βιβλία απ την πρωτη μέρα. Να μην χανω μαθήματα κ όλα να δουλεύουν ρολόι...
Όσον αφορά τις καθυστερήσεις των βιβλίων, δε νομίζω πως τις θέλει κανένας εκτός του κράτους που θεσμοθετεί απίστευτα χρονοβόρες διαδικασίες ώστε μην και πάρει κανένας φοιτητής κάποιο σύγγραμα παραπάνω και καταρρεύσει η οικονομία. Ούτε το χάσιμο των μαθημάτων έχει φετιχοποιήσει κανένας, ούτε είναι οι παρατάξεις κάποιοι κακοί βεελζεβούληδες που θέλουν να μην πάρεις ποτέ πτυχείο. Οι καταλήψεις είναι πολιτικές δράσεις. Αν διαφωνείς, διεκδίκησε τη θέση σου στη συνέλευση. Δυστυχώς για σένα, από ένα σημείο και μετά τελειώνει η μαθητική ζωή. Πρέπει να διεκδικήσεις τα πράγματα που πιστεύεις πως είναι σωστά, δεν υπάρχει ο "θεσμός του καλού δασκάλου" που θα φροντίσει για τα πάντα με μόνο γνώμονα το καλό σου.
lunatic έγραψε:Στο ΜΙΤ δεν έχουν πολιτικές παρατάξεις κ όμως δουλεύουν όλα ρολόι...... [...] ΔΕΝ χρειαζόμαστε "σωτήρες"..... Ούτε οι άλλοι έχουν κ όμως είναι πολλά χρονια μπροστά απο εμάς....
Το θέμα που θέτεις είναι το τεχνοκρατικό του κατα πόσο η εκπαίδευση λειτουργεί καλοκουρδισμένα ως σύστημα μετάδωσης γνώσεων. Αυτό είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό θέμα δομής της οικονομίας και μιας σειράς παραγόντων που έχουν να κάνουν με το σύστημα παραγωγής αυτών των χωρών, κατά ενα μέρος κουλτούρας και κατά ένα μέρος λόγω φαινομένων αναξιοκρατίας κλπ.
lunatic έγραψε:Ας πάμε μια βόλτα σε σοβαρά πανεπιστήμια....

Τωρα καντε μια σύγκριση με εμάς...
Η κριτική μου δεν ήταν ότι αν έχουμε κόμματα στα πανεπιστήμια θα κάνουμε καλύτερο μάθημα. Το βίντεο που παραθέτεις είναι από το M.I.T. Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Της Αμερικής όπου τα πιο λαμπρά μυαλά, αντί να κάνουν έρευνα είναι αναγκασμένα να προσπαθούν να πείσουν τον κάθε άσχετο manager πως η έρευνα που κάνουν θα έιναι εμπορική εφαρμογή σε 5 χρόνια, ώστε να πάρουν κάποια επιχορήγηση από κάποια εταιρεία και να μπορεσει να λειτουργήσει το εργαστήριό τους, φυσικά με την προαναφερθείσα εταιρεία να έχει τα δικαιώματα επί των αποτελεσμάτων της έρευνας. Όπου η λογική που έχει περάσει στον κόσμο είναι πως είναι παράλογο το να έχει ένα κράτος δημόσιο σύστημα υγείας ή συντάξεων, γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις με τη δουλειά σου το νοσηλευτικό κόστος ή τη σύνταξη κάποιου άλλου. Όπου μόλις πας να ανοίξεις με τον οποιονδήποτε μια απλή συζήτηση για το τι σημαίνει "δημόσιες κρατικές παροχές", κόβει την κουβέντα καχύποπτος πως έχει να κάνει με κάποιον "μιασματικό φασίστα κομμουνιστή". Όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθείται χωρίς κάποια ειδική διαδικασία. Όπου θεωρείται φυσιολογικό να σε συλλάβουν και να σε έχουν υπό κράτηση χωρίς κανένα κατηγορητήριο ή δικαίωμα να δεις δικηγόρο. Όπου το κράτος έχει ακόμα το δικαίωμα να σκοτώνει. Μια τέτοια πραγματικότητα τη βρίσκω απάνθρωπη. Όλα αυτά οφείλονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στο ότι ο πληθυσμός είναι πλήρως αποπολιτικοποιημένος κι έχει κυριολεκτικά ποτιστεί με έναν φόβο για οποιαδήποτε ουσιαστικά δημοκρατική διαδικασία και θέση ή συλλογική δράση.
apolski έγραψε:Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είναι σαφώς καλύτερη? [...] Επίσης πες μου πως κατά την γνώμη σου οι πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια συμβάλουν στην πολιτικοποίηση των φοιτητών.
Όσον αφορά τις παρατάξεις, το σημαντικό είναι ότι θέτουν μια σειρά πολιτικά ζητήματα, στα οποία καλείσαι να πάρεις θέση. Βρίσκεσαι σε ένα χώρο συγκρούσεων διάφορων απόψεων για τον κόσμο και ιδεών, και τις κρίνεις. Άλλωστε, κι αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με την ίδια την ύπαρξη παρατάξεων, με πολιτικά επιειρήματα τοποθετείται. Δεν είναι πολιτικοποίηση αυτό; Το βλέπω και με τους πρωτοετείς τώρα. Αν δεν κατέβαιναν σε γενικές συνελεύσεις, πολύ πιο συγχεχυμένη εικόνα θα έιχαν για τον ουσιαστικό ρόλο κάθε παράταξης. Κι αν δεν υπήρχε καμμία πολιτική διαδικασία στο πανεπιστήμιο, πολύ πιο δύσκολο θα ήταν να ασχοληθούν με τα πολιτικά.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Ok falgorn εσυ οταν παρεις υποτροφια για Αμερικη μην πας...Δωστην σε μενα ομως...
Κατσε κ κοιμισου στην Ελλαδα....Δεν ειναι έτσι η Αμερικη φιλε μου...υπερβάλλεις.Αφου τα λαμπρα μυαλα κάθονται κ δεν εχουν τι να κανουν οπως λες μεχρι να πεισουν τον manager απάντησε μου γιατί η Αμερική δέχεται τα πιο λαμπρά μυαλα με υποτροφίες???????Τι κανει?Τα δεχεται κ μετα τα αφηνει να καθονται?
Αυτό είναι offtopic θέμα αισθητικής. Προσωπικά προτιμώ έναν χώρο με τοίχους γραμμένους και γεμάτους αφίσσες, παρά έναν φρεσκοβαμμένο και "καθαρό". Το πρώτο δείχνει ζωή και κίνηση. Αλλά δεν θα επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε αυτό.
Το πρωτο δειχνει βανδαλισμο και το δευτερο δειχνει πολιτισμο κ ενα ζεστο περιβαλλον.
Όσον αφορά τις παρατάξεις, το σημαντικό είναι ότι θέτουν μια σειρά πολιτικά ζητήματα, στα οποία καλείσαι να πάρεις θέση.
Ποιο ειναι το σημαντικο πολιτικο ζητημα που πρεπει να παρω θεση?Για το αν θα κατεβω στην πορεία του ΠΑΜΕ ή όχι.....?Μην τρελαθουμε τωρα...Αμα γουσταρω θα κατεβω.Αν δε γουσταρω δε παω πουθενα.Αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη σχολη.

Για τα θέματα που αφορουν τη ΣΧΟΛΗ θα μπορουσε να γίνεται γενική συνέλευση ΧΩΡΙΣ κομματα.
Κ ξερεις γτ?
Γτ τα κόμματα τα ενδιαφέρει πιο πολυ να περάσουν αυτο που τους λέει το κόμμα κ λιγότερο για τα προβλήματα της σχολής.

Αφου θες βιβλια αμεσως ρε φίλε κ είσαι κ αγωνιστής κ κατεβαίνεις κ στις γενικές συνελεύσεις κλπ κλπ γιατί δεν έχεις κάνει τίποτα μέχρι τώρα για να αλλάξει αυτό?
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

lunatic έγραψε:Με άλλα λόγια οι πολιτικές παρατάξεις είναι εντελώς άχρηστες... :e_surprised:
Από τη στιγμή που υπάρχουν, δεν είναι άχρηστες. Κανείς ποτέ δεν θα κράταγε κάτι εντελώς άχρηστο! Άρα κάτι άλλο υπάρχει εδώ. Όπως έχω γράψει και σε παλιότερο σχετικό θέμα (και υπονόησα στο προηγούμενο ποστ μου εδώ), το θέμα δεν είναι αν πρέπει ή όχι να διώξουμε τις παρατάξεις, αλλά αν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτές. Μα προσπάθησαν να ακουστούν ανεξάρτητες φωνές χωρίς αποτέλεσμα θα πουν κάποιοι. Απλώς δεν βρήκαν τον σωστό τρόπο θα πω εγώ. Διότι όταν δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι, απλώς δεν έχεις βρει ακόμα τον τρόπο!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Από τη στιγμή που υπάρχουν, δεν είναι άχρηστες. Κανείς ποτέ δεν θα κράταγε κάτι εντελώς άχρηστο!
Που κολλαει αυτο που λες?
Δηλαδη οτι υπαρχει δεν ειναι αχρηστο?Τι λογικη ειναι αυτη?
Οχι δεν ειναι αχρηστες.Ειναι χρησιμες για να υπηρετουν κομματικα συμφεροντα....
Εγω βλεπω να κανουν μονο κακο.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

lunatic έγραψε:Ok falgorn εσυ οταν παρεις υποτροφια για Αμερικη μην πας...Δωστην σε μενα ομως...
Κατσε κ κοιμισου στην Ελλαδα....Δεν ειναι έτσι η Αμερικη φιλε μου...υπερβάλλεις.
Αυτά που έγραψα είναι είτε διαπιστώσεις από την καθημερινή ζωή κοντινού μου ατόμου που έχει ζήσει στην Αμερική κάποιο διάστημα, ακριβώς για μέρος των σπουδών της. Τα υπόλοιπα είναι μέρη της νομοθεσίας που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Δεν πρόκειται για υπερβολές. Δεν έχω κάποια φοβία για το εξωτερικό, ίσα-ίσα που είμαι υπέρ του ότι σαφώς και πρέπει να βγαίνει κάποιος από τα σύνορα για να ανοίξουν λίγο οι ορίζοντές του, που αν μείνει μόνο εδώ θα είναι στενοί. Αλλά δεν κάθομαι να αναγορεύσω και σε τοτέμ μια χώρα μόνο και μόνο επειδή είναι χώρα διαφορετική από αυτή που γεννήθηκα ή επειδή η εκπαίδευση λειτουργεί καλοκουρδισμένα ως σύστημα μετάδοσης γνώσεων. Κοιτάω μια σειρά από κοινωνικά, πολιτιστικά και πολτιτικά θέματα σε μια κοινωνία πριν βγάλω γνώμη. Με αυτή τη λογική κρίνω το αν θα ήθελα να ζήσω ή όχι σε μια χώρα. Και μια χώρα που έχει μεν καταπληκτικά εργαστήρια και καθηγητές κλπ., αλλά που ο συνάδελφος αρνείται να πάρει διακοπές και θεωρεί τιμή του να δουλεύει Σαββατοκύριακα γιατί φοβάται μην του πάρουν τη θέση θα τη θεωρήσω απολίτιστη σε βασικά θέματα.
lunatc έγραψε:Αφου τα λαμπρα μυαλα κάθονται κ δεν εχουν τι να κανουν οπως λες μεχρι να πεισουν τον manager απάντησε μου γιατί η Αμερική δέχεται τα πιο λαμπρά μυαλα με υποτροφίες???????Τι κανει?Τα δεχεται κ μετα τα αφηνει να καθονται?
Στην Αμερική λειτουργεί εδώ και χρόνια το σύστημα της πλήρως ιδιωτικοποιημένης ανώτατης παιδείας και κυρίως της έρευνας, το ίδιο που ευαγγελίζονται και οι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι. Η έρευνα κινείται με σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτική χρηματοδότηση, πράγμα που σημαίνει πως ο κάθε ερευνητής πρέπει να πέιθει manager εταιρειών να χρηματοδοτήσουν την έρευνά του. Και τα άτομα αυτά σαφώς και δεν είναι καταρτισμένα επιστημονικά, ούτε στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το κριτήριό τους είναι η επιστημονική αξία της έρευνας και η πιθανή καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων. Είναι το κατά πόσο η έρευνα θα αποφέρει εμπορική εφαρμογή σε 5 χρόνια και απόσβεση του κόστους έρευνας σε άλλα 3. Και δεν είναι καθόλου σπάνιο να έχεις τα καλύτερα μυαλά ενός εργαστηρίου να τρέχουν ολημερίς σε συναντήσεις με επιχειρήσεις γαι να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια που χρειάζεται το εργαστήριο για να λειτουργήσει. Φυσικά μετά η επιχείρηση έχει όλα τα δικαιώματα επί της τεχνογνωσίας που παράγεται. Το γεγονός ότι στην Αμερική συρρέουν πολλοί επιστήμονες οφείλεται αφ' ενός στο ότι έχει ανεπτυγμένη πολεμική βιομηχανία, στην οποία (δυστυχώς κατ' εμέ) βρίσκεται η έρευνα σε τεχνολογίες αιχής, στα καλά εργαστήριά της και στις υποτροφίες που παρέχει.
Off Topic
lunatic έγραψε:
Falgorn έγραψε:Αυτό είναι offtopic θέμα αισθητικής. Προσωπικά προτιμώ έναν χώρο με τοίχους γραμμένους και γεμάτους αφίσσες, παρά έναν φρεσκοβαμμένο και "καθαρό". Το πρώτο δείχνει ζωή και κίνηση. Αλλά δεν θα επιχειρηματολογήσουμε πάνω σε αυτό.
Το πρωτο δειχνει βανδαλισμο και το δευτερο δειχνει πολιτισμο κ ενα ζεστο περιβαλλον.
Βλέπεις που είναι θέμα αισθητικής; Το ότι εσένα μπορεί να σου φέρνει στο μυαλό ζεστασιά και ευπρέπεια κι εμένα να μου θυμίζει ψυχιατρείο δεν είναι επιχειρήματα.
lunatic έγραψε:
Falgorn έγραψε:Όσον αφορά τις παρατάξεις, το σημαντικό είναι ότι θέτουν μια σειρά πολιτικά ζητήματα, στα οποία καλείσαι να πάρεις θέση.
Ποιο ειναι το σημαντικο πολιτικο ζητημα που πρεπει να παρω θεση?Για το αν θα κατεβω στην πορεία του ΠΑΜΕ ή όχι.....?Μην τρελαθουμε τωρα...Αμα γουσταρω θα κατεβω.Αν δε γουσταρω δε παω πουθενα.Αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη σχολη.
Αν αυτό είναι το μόνο που σου έχει μείνει, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις περισσότερο το τι λέγεται γύρω σου. Έχουν τεθεί πολλάκις θέματα γύρω από τη φύση, την αναγκαιότητα και την προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, περί της εκαπιδευτικής αναδιάρθρωσης, περί δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας και υγείας... Και το ξαναλέω, ακόμα και αυτή η συζήτηση, έχει να κάνει με πολιτική. Ακόμα και το θέμα με την πορεία του ΠΑΜΕ σε καλεί να πάρεις θέση απέναντι σε μια προτεινόμενη πολιτική δράση.
lunatic έγραψε:Αφου θες βιβλια αμεσως ρε φίλε κ είσαι κ αγωνιστής κ κατεβαίνεις κ στις γενικές συνελεύσεις κλπ κλπ γιατί δεν έχεις κάνει τίποτα μέχρι τώρα για να αλλάξει αυτό?
Δεν χαρακτήρισα με κάποιο τρόπο τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος βρίσκεται στην ύπαρξη της λίστας βιβλίων, γιατί περιλαμβάνει μια σειρά διαδικασίες οι οποίες εκ των πραγμάτων επιβάλλουν μεγάλες καθυστερήσεις στο να πάρουμε βιβλία, με το σκεπτικό μην και πάρει κανένας φοιτητής κανένα παραπάνω σύγγραμα και καταρρεύσει η οικονομία, ή μην και τυπώσει κανένας εκδοτικός οίκος 5 παραπάνω βιβλία και φαλληρίσει. Και η ίδια η νομοθέτηση της λίστας βιβλίων τίθεται μέσα σε ένα ολόκληρο πολιτικό πλαίσιο περιορισμού των δωρεάν συγγραμάτων για τους φοιτητές. Θεωρώ πως πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις σύντομα πάνω σε αυτό και έχω μπει στη φάση που το συζητάω με κόσμο.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Πηρε το θεμα φωτια βλεπω εε?Μου αρεσει αυτο....Να πω κατι στον sos πριν απαντησω στον λουνατικ,οτι αν κατσει και δει τι του εγραψα περι στρατευσης των απαθων,και τι μου απαντησε περι του οτι δεν ενοχλει κανεναν που κοιταει την παρτη του και οτι με ταπωσε,θα καταλαβει γιατι προφανως και δεν θα του απαντησω αλλα θα τον αφησω στην μιζερη ατομικιστικη ζωη του που υπαρχουν μονο τα μαθηματα.Σος εισαι η ιδια η απαντηση που εχει να δωσει κανεις στον λουνατικ,οτι δηλαδη δεν γινεσαι εξυπνος οταν παρακολουθεις συνεχεια μαθηματα,απλως ενας χρησιμος ηλιθιος......Και ο νοων νοειτο,ψαξτε σας παρακαλω την στιχομυθια εχει πολυ γελιο.....

Επισης λουνατικ,να σε ενημερωσω πως στην αμερικη η 3βαθμια εκπαιδευση ειναι ιδιωτικη,δηλαδη ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.Και οι υποτροφιες πεφτουν βροχη,και μαζευουν ολα τα μυαλα του κοσμου ωστε να ανεβαινει το επιπεδο τους και να πηγαινει ο πλουσιος να βαζει μεσα τον γιοκα του,που ο γιοκας του θα πλαισιωσει στο μελλον την παγκοσμια οικονομικη-πολιτικη ελιτ...Τα πανεπιστημια εκει παραγουν ρομποτακια ή διαχειριστες ρομποτ αν καταλαβαινεις τι θελω να πω,μην βιαζετε σας παρακαλω τον ορο μορφωση προσδιδοντας του τα χαρακτηριστικα της αμερικανικης (και οχι μονο ) εκπαιδευσης.Και ας μην μεινουμε μονο εκει,ας σκεφτουμε απο ποιους ξεκινησε η οικονομικη κριση,απο τους ιδιους τους δημιουργους του καπιταλισμου.Ποιοι γαλουχηθηκαν με το αμερικανικο ονειρο(το ιδιο σκατενιο με μερικων απο εδω),και τωρα πληρωνουν με τ να κοιμουνται σε σκηνες.Για διαβαστε στοιχεια για τους ξεσπιτωμενους στην αμερικη να φριξετε.Και βεβαια οι σπουδαγμενοι-μορφωμενοι-σκατα στα μουτρα τους στελνουν τους μπατσους να τους κοβουν τις σκηνες με ξυραφια γιατι τους χαλανε την εικονα της γειτονιας,αυτοι οι ιδιοι οι γ*****νοι παρτακηδες οι οποιοι μετα απο 3 μηνες ψαχνουν να βρουν που θα στησουν την δικια τους σκηνη.Σταματαω γιατι συγχυστηκα .

Τελος για να αναφερθουμε λιγο στον βανδαλισμο,οποιος δεν βλεπει ομορφια σε εναν κανβα ανθρωπινων συναισθηματων και σκεψεων (προφανως και δεν αναφερομαι στις ταπετσαριες των κΩΜατικων),ενω την βλεπει στο ασπρο του ψυχιατρειου και της κλινικης,προφανως πρεπει να ψαξει αλλου το προβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Σάβ Δεκ 12, 2009 3:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Λογοκρισία
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει μερικοί ότι το πανεπιστήμιο είναι κατά 90% (τουλάχιστον) χώρος μετάδοσης και παραγωγής γνώσης και κατά 10% χώρος κοινωνικοποίησης, πολιτικοποίησης κτλ. Αυτό που συμπεραίνω για σένα αλλά και για τους περισσότερους που ασχολούνται με τα κομματικά είναι ότι έχετε αποτύχει στο κομμάτι της γνώσης και το μόνο που σας μένει είναι εκείνο το 10% και όταν κάποτε τελειώσετε τις σπουδές σας, στη καλύτερη περίπτωση για σας, θα γίνετε πολιτικοί. Μέχρι εκεί...

Αντιθέτως τα άτομα τα οποία τα θεωρείς ατομικιστές, επειδή ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα, κάποια στιγμή θα βγουν από το πανεπιστήμιο και θα “δουλεύουν” για τη κοινωνία μας, για το καλό όλων μας και θα προσφέρουν περισσότερα από τους πρώτους.. Χάρη σε αυτά τα άτομα και μόνο η χώρα μας μπορεί να εξελίσσεται και να πηγαίνει μπροστά...
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

απλα για να παρετε μια γευση:

http://www.youtube.com/view_play_list?p ... y=8.03+mit

επειδη καθομουν χτες το βραδυ και παρακολουθησα 2 lectures, λεω μερικοι να αλλαξετε σκεπτικο. γιατι ετσι δεν παμε μπροστα!
και αν για μερικους απο εσας το γεγονος οτι θεωρουμε την κομματοποιηση (πολιτικοποιηση για τους κομματικους) σαπια, μας ενδιαφερουν οπως λετε μονο τα μαθηματα και τιποτα αλλο... τοτε ναι ειμαι εγωιστης, ατομικιστης η οπως αλλιως το λετε εσεις!
εγω απλα θελω να κανω πραγματικοτητα τα ονειρα μου...και οχι να μεινω μια ζωη στη μετριοτητα που μου επιβαλλει η ελλαδα...
και οχι δεν ειμαι ανθελληνας...αγαπω τη χωρα μου...την αγαπω για οτι εχει προσφερει στον κοσμο ...αλλα επειδη εχει καταντησει ενα διεφθαρμενο κρατος και επειδη οι περισσοτεροι οτι κι αν λενε στις εκλογες παλι το ιδιο ψηφιζετε και διαιωνιζετε αυτο το σκηνικο, ναι θελω να φυγω μακρια!
εσας που σας αρεσει να κατσετε!
σορρυ για το offtopic αλλα δεν πηγαινε αλλο!

αντε bye τωρα.. :e_geek:

PS: το γεγονος οτι τα ξενα πανεπιστημια δεν εχουνε αφισες δεν σημαινει οτι ειναι ψυχιατρια και ουτε πως οι ξενοι δεν εχουν αισθητικη κλπ.
οταν πας και θα ντρεπεσαι μονο που τα βλεπεις ελα πες το μου...
(δεν απευθυνομαι σε συγκερκριμενο ατομο...απλα ετσι βαζω 3ο ενικο)
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Η αρχιτεκτονική της εξουσίας. Λευκοί διάδρομοι σαν ψυχιατρία.
Οι αφίσες και οι παρατάξεις φταίνε για όλα. Μέχρι και για το ότι δεν παίρνουμε βιβλία σύντομα.
Ενώ το να υπάρχει ένας μάνατζερ διορισμένος από μια επιχείρηση και να ελέγχει το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΜΠ θεωρείται πρόοδος.
Πισωγύρισμα στην ξενομανία, το σύνδρομο της εικοσαετίας 60'-80'. Θέλουμε Πανεπιστήμεια σαν του εξωτερικού; Που να κάνουν έρευνες για το ΝΑΤΟ; Που να σχεδιάζουν ολοένα και πιο έξυπνες βόμβες;
Τι θα πεί "να λειτουργεί ρολόι"; Μήπως το ΕΜΠ είναι αποκομένο από την κοινωνία και μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα, χωρίς να επηρεάζει και να επηρεάζεται απ' αυτή; Στις ΗΠΑ υπάρχει μια τελείως διαφορετική κοινωνία, με τελείως διαφορετική κουλτούρα. Με νόμους που βάζουν το χρήμα πάνω απ' την ανθρώπινη ζωή. Θέλετε η κοινωνία μας να οδεύει προς τα εκεί και το ΕΜΠ απλά να αδιαφορεί προσέχοντας να μην χαθούν τα μαθήματά του;
Όσον αφορά τις παρατάξεις στα αμερικάνικα κυρίως πανεπιστήμια, εκεί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν καν κόμματα. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ουσιαστηκά το ίδιο κόμμα. Και το ίδιο ισχύει και στα πανεπιστήμιά τους. Δεν υπάρχουν παρατάξεις γιατί δεν υπάρχουν διαφωνίες. Έχουν συμφωνήσει όλοι ότι η γνώση, η επιστήμη, η κοινωνία, όλη η χώρα είναι μια επιχείρηση.
Ώστε οι υπέρμαχοι της ανοιχτής σχολής και του δόγματος "λειτουργία ρολόι" θα τα καταφέρνατε καλύτερα, ε; Και γιατί ο αγαπητός κύριως Ρασσιάς της δικής σας "φράξιας" που τόσο καμαρώνει το Harvard και το ΜΙΤ δεν μπορεί μια φορά να κάνει μάθημα αλλά μόνο λέει πως γνώρισε τον Πελέ;
Επειδή ειπώθηκε κάπου, εγώ και υποτροφία να έπαιρνα για ΗΠΑ δεν θα πήγαινα. Και μπορώ να το στηρίξω βέβαια.
apolski έγραψε:Μάλλον δεν έχετε καταλάβει μερικοί ότι το πανεπιστήμιο είναι κατά 90% (τουλάχιστον) χώρος μετάδοσης και παραγωγής γνώσης και κατά 10% χώρος κοινωνικοποίησης, πολιτικοποίησης κτλ. Αυτό που συμπεραίνω για σένα αλλά και για τους περισσότερους που ασχολούνται με τα κομματικά είναι ότι έχετε αποτύχει στο κομμάτι της γνώσης και το μόνο που σας μένει είναι εκείνο το 10% και όταν κάποτε τελειώσετε τις σπουδές σας, στη καλύτερη περίπτωση για σας, θα γίνετε πολιτικοί. Μέχρι εκεί...

Αντιθέτως τα άτομα τα οποία τα θεωρείς ατομικιστές, επειδή ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα, κάποια στιγμή θα βγουν από το πανεπιστήμιο και θα “δουλεύουν” για τη κοινωνία μας, για το καλό όλων μας και θα προσφέρουν περισσότερα από τους πρώτους.. Χάρη σε αυτά τα άτομα και μόνο η χώρα μας μπορεί να εξελίσσεται και να πηγαίνει μπροστά...
Αυτό το τελευταίο ήταν αλήθεια πολύ αστείο.
Καταρχάς το ότι θεωρείς το πανεπιστήμιο 90% γνώση και 10% όλα τα υπόλοιπα συγκεντρώνει όλη την προβληματική της λογικής που εδώ και τόσες σελίδες προβάλεται ως "η σωστή και αδιάκοπη λειτουργία των ΑΕΙ". Πραγματικά δεν μπορώ να αντεπιχειρηματολογήσω. Μπορώ απλά να θυμηθώ όσα έχω ακούσει για τις 17 Νοέμβρη 1973.
Έχουμε αποτύχει στο κομμάτι της γνώσης και το ρίξαμε στη πολιτική μπας και γίνουμε βουλευτές ε; Ενδιαφέρον. Καλά, το πιό αστείο είναι ότι ο φουκαράς ο Gus που τα ακούει όλα αυτά είναι αντιεξουσιαστής.
Επίσης μπορώ να σου βρώ πολλούς κομματικούς που δε χρωστάνε μαθήματα. Και ιστορικά ακόμα μπορώ να θυμηθώ το σύνθημα "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα". Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα το ΚΚ το έχει ανάγει σε "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στα μαθήματα".
Εσείς οι αγωνιούντες για την καλή λειτουργία του ΕΜΠ για να 'χουμε καλό 'ρώτημα, πόσα μαθήματα χρωστάτε; Και αν υποθέσουμε ότι καταργούνται οι παρατάξεις όλοι εσείς θα τελειώνατε τη σχολή στα 5 χρόνια με μέσο όρο πτυχίου 10;
apolski έγραψε:Αντιθέτως τα άτομα τα οποία τα θεωρείς ατομικιστές, επειδή ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα, κάποια στιγμή θα βγουν από το πανεπιστήμιο και θα “δουλεύουν” για τη κοινωνία μας, για το καλό όλων μας και θα προσφέρουν περισσότερα από τους πρώτους.. Χάρη σε αυτά τα άτομα και μόνο η χώρα μας μπορεί να εξελίσσεται και να πηγαίνει μπροστά...
Για το πορτοφόλι τους θα δουλεύουν. Όταν ήδη από 18 και 20 και 25 χρονών παιδιά λένε "δε με νοιάζει αν γίνεται πόλεμος στη Παλαιστίνη, αν καταργήθηκε το άσυλο, αν πυροβόλησαν μαθητή στα εξάρχεια, αν..., αν..., αρκεί να γίνονται τα μαθήματά μου" θες να πιστέψουμε ότι αύριο θα γίνεις κοινωνικό και αλληλέγγυο ον;
diosak έγραψε:μας ενδιαφερουν οπως λετε μονο τα μαθηματα και τιποτα αλλο... τοτε ναι ειμαι εγωιστης, ατομικιστης η οπως αλλιως το λετε εσεις!
Να και ένας ειλικρινής ατομικιστής. Απλά αυτό που δεν καταλαβαίνεται είναι ότι η λογική "εγώ για τον εαυτό μου και δεν ενοχλώ κανέναν" είναι αντιφατική. Όταν είσαι ατομικιστής λειτουργείς εις βάρους ενός κοινωνικού συνόλου και αυτό έχει τη νομιμοποίηση των πολλών να σε πάρει με τις κλωτσιές, είτε αυτό σημαίνει κατάληψη, είτε σημαίνει συνέλευση, πορεία, αφισοκόληση, εκδήλωση στη σχολή ή ό,τι άλλο.
Εδώ υπάρχει ένα λίγο offtopic ερώτημα, αλλά μια και τέθηκε...
"οι περισσοτεροι οτι κι αν λενε στις εκλογες παλι το ιδιο ψηφιζετε και διαιωνιζετε αυτο το σκηνικο". Αφού αυτό το ακούω από παντού, προφανώς δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή όλοι λένε ψέματα, ή στις εκλογές (φοιτητικές, βολευτικές κλπ κλπ) γίνεται άγρια νοθεία.
diosak έγραψε:θελω να φυγω μακρια!
Άντε, φύγε να υσηχάσουμε
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

apolski έγραψε:Μάλλον δεν έχετε καταλάβει μερικοί ότι το πανεπιστήμιο είναι κατά 90% (τουλάχιστον) χώρος μετάδοσης και παραγωγής γνώσης και κατά 10% χώρος κοινωνικοποίησης, πολιτικοποίησης κτλ.
Αυτό από πού το συμπεραίνεις? Υπάρχει κάτι που να ορίζει το Πανεπιστήμιο έτσι? Ίσα-ίσα που ακριβώς επειδή έχει άσυλο (ας μην το αναλύσουμε αυτό) και προασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (ούτε αυτό :P ), δίνει ένα βήμα παραπάνω για κοινωνικές ζυμώσεις.
apolski έγραψε:Αντιθέτως τα άτομα τα οποία τα θεωρείς ατομικιστές, επειδή ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα, κάποια στιγμή θα βγουν από το πανεπιστήμιο και θα “δουλεύουν” για τη κοινωνία μας, για το καλό όλων μας και θα προσφέρουν περισσότερα από τους πρώτους.. Χάρη σε αυτά τα άτομα και μόνο η χώρα μας μπορεί να εξελίσσεται και να πηγαίνει μπροστά...
Είναι πολύ αθώος ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις την κοινωνία. Δεν είναι όλα έτσι ρόδινα και όμορφα πλασμένα για το καλό του συνόλου. Αυτό που εσύ (και κάποιοι ακόμα) δεν έχεις καταλάβει είναι ότι τα άτομα που είναι ατομικιστές, όπως το λες κι εσύ, θα βγουν από το πανεπιστήμιο και θα δουλεύουν είτε για να βγάλει πολλά λεφτά το αφεντικό τους, είτε για να γίνουν και οι ίδιοι αφεντικά και να βγάζουν πολλά λεφτά, διαιωνίζοντας έτσι την αδικία και τη σαπίλα. Ειδικά εμείς οι σεμφίτες και οι φοιτητές των οποίων το μελλοντικό πεδίο εργασίας είναι η τεχνολογία, είμαστε από τις χειρότερες φάρες. Αν όνειρό σου είναι να γίνεις επιστήμονας, στη καλύτερη περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύεις για να κερδίζει όσο το δυνατόν περισσότερα η εταιρία που σε έχει προσλάβει, ενώ εσύ θα παίρνεις πενταροδεκάρες, και στη χειρότερη περίπτωση θα κατασκευάζεις νέα όπλα (αν αποφοιτήσεις από κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο). Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν είναι για το καλό όλων μας. :)
apolski έγραψε:Αυτό που συμπεραίνω για σένα αλλά και για τους περισσότερους που ασχολούνται με τα κομματικά είναι ότι έχετε αποτύχει στο κομμάτι της γνώσης και το μόνο που σας μένει είναι εκείνο το 10% και όταν κάποτε τελειώσετε τις σπουδές σας, στη καλύτερη περίπτωση για σας, θα γίνετε πολιτικοί. Μέχρι εκεί...
Τα εξωπραγματικά συμπεράσματά σου κράτα τα για τον εαυτό σου. Αν αυτό σε βοηθάει ψυχολογικά, μείνε στον ονειρικό σου κόσμο όπου τα πάντα γίνονται για το καλό της κοινωνίας (εκτός βέβαια από την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά) και ζήσε όμορφα χωρίς βέβαια να αντιλαμβάνεσαι τις αδικίες που θα προκαλείς προκειμένου εσύ να ζεις ωραία.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

papagalakos έγραψε:Έχουμε αποτύχει στο κομμάτι της γνώσης και το ρίξαμε στη πολιτική μπας και γίνουμε βουλευτές ε; Ενδιαφέρον. Καλά, το πιό αστείο είναι ότι ο φουκαράς ο Gus που τα ακούει όλα αυτά είναι αντιεξουσιαστής.
Επίσης μπορώ να σου βρώ πολλούς κομματικούς που δε χρωστάνε μαθήματα. Και ιστορικά ακόμα μπορώ να θυμηθώ το σύνθημα "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα". Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα το ΚΚ το έχει ανάγει σε "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στα μαθήματα".
Εσείς οι αγωνιούντες για την καλή λειτουργία του ΕΜΠ για να 'χουμε καλό 'ρώτημα, πόσα μαθήματα χρωστάτε; Και αν υποθέσουμε ότι καταργούνται οι παρατάξεις όλοι εσείς θα τελειώνατε τη σχολή στα 5 χρόνια με μέσο όρο πτυχίου 10;
Για το 1ο, πραγματικά θα είχα την περιέργεια να μου δείξεις τέτοια άτομα! Και δε μιλάμε για λίγες πιθανές εξαιρέσεις, αλλά για κάτι που να πλησιάζει το ΜΟ, ώστε να διαψεύσει αυτή τη γνώμη! Για το 2ο, εμένα προσωπικά το γεγονός ότι πέρασα σε 2 απανωτά έτη διπλή εξεταστική και οι καλοκαιρινές διακοπές (δηλαδή η περίοδος απο την κανονική εξεταστική ως την επαναληπτική, που λόγο του διαβάσματος, μόνο διακοπές δεν ήταν!) περιοριζόντουσαν σε ένα μήνα *περίπου* με κατέβαλε σε τεράστιο βαθμό! Όσο για το 10, μέχρι και το λύκειο, δεν είχαμε παρατάξεις κλπ .. αποφοιτούσες κάθε έτος με άριστα;;
papagalakos έγραψε: Όταν είσαι ατομικιστής λειτουργείς εις βάρους ενός κοινωνικού συνόλου και αυτό έχει τη νομιμοποίηση των πολλών να σε πάρει με τις κλωτσιές, είτε αυτό σημαίνει κατάληψη, είτε σημαίνει συνέλευση, πορεία, αφισοκόληση, εκδήλωση στη σχολή ή ό,τι άλλο.
Αν η νομιμοποίηση, που είναι στα χαρτιά και μόνο ουσιαστικά, σε καλύπτει .. τότε έχουμε θεμελιώδεις διαφωνίες ως προς το τρόπο που βλέπουμε το θέμα. Όσο για τη δύναμη του κοινωνικού αυτού συνόλου, όσο ακούω τέτοια, τόσο θα λέω ότι δε πρόκειται για φοιτητικές παρατάξεις, αλλά για κόμματα μέσα στη σχολή .. με όλα τα παρελκόμενα που ανέφερα σε προηγούμενο post ..
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”