Encoding σούπα με λίγo javascript και php

Βρήκες ή ψάχνεις κάτι ενδιαφέρον για τους τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής ή της Πληροφορικής; Για πέρνα να τα πούμε...

Συντονιστές: kostas213, markelos, Tulis

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Encoding σούπα με λίγo javascript και php

Δημοσίευση από O kanenas »

Σε μια βάση έχω κείμενο που περιέχει και ελληνικούς χαρακτήρες (χρησιμοποιώντας utf8_unicode_ci collation, αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία αυτό). Το κείμενο αυτό το ανακτώ μέσω php και το εντάσσω σε έναν κώδικα javascript. Βασικά, αποθηκεύω κάποιες προτάσεις σε ένα διάνυσμα. Το πρόβλημά μου είναι ότι τελικά οι ελληνικοί χαρακτήρες μετατρέπονται σε ερωτηματικά και δεν ξέρω τι φταίει.

Δοκίμασα να ορίσω το encoding στο header [header('content-type: text/html; charset=iso-8859-7');], αλλά τα ερωτηματικά παρέμειναν.

Δοκίμασα να χρησιμοποιήσω τη συνάρτηση htmlentities μήπως σωζόταν η κατάσταση, αλλά και πάλι τα ίδια.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql='SELECT * FROM services';
$results=mysql_query($sql);
echo "<script> \n <!-- \n var content=new Array()\n";
while ($services=mysql_fetch_array($results)) {
	$services[description]=htmlentities($services[description]);
	echo "content[" . $services[id] . "]='<br/><big><b>" . $services[name] . "</b></big><br>" . $services[description] . "'\n";
}
[...]
Έχει κανείς καμια ιδέα?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Encoding σούπα με λίγo javascript και php

Δημοσίευση από Hengeo »

Υποψιάζομαι ότι στη μετατροπή από unicode σε iso κατά το <<τράβηγμα>> των δεδομένων από τη βάση δημιουργείται το πρόβλημα. Δοκίμασε να βάλεις το header σε unicode ή να αλλάξεις την βάση δεδομένων σε iso αν εχεις τη δυνατότητα.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζητήματα Μαθηματικών - Φυσικής - Πληροφορικής”