[Απλή λογική] Μια βιώσιμη επιχείρηση
Συντονιστής: AlexandraDC
- lunatic
- Real Name: Zoro
- Facebook ID: 0
[Απλή λογική] Μια βιώσιμη επιχείρηση
Λοιπον αυτα που θα πω τωρα τα ελεγα κ το πρωϊ με εναν κνιτη. Ουσιαστικα ειναι κ μια αποδειξη για το ποσο κολλημενα μυαλα ειναι...
Καταρχας με το ζορι ξεχωριζε την διαφορα εσοδων και κερδων. Αλλα μιας κ δεν ειμαι σιγουρος αν το ξερουν κ καποιοι απο εδω μεσα ας το διευκρηνησω... Εσοδα ειναι οσα λεφτα μπαινουν στο ταμειο της εταιρειας. Κερδος ειναι οσα λεφτα μπαινουν στην τσεπη του επιχειρηματια. Τοσο απλα.
Μια επιχειρηση εχει 3 παραμετρους σχετικα με τα οικονομικα.
Α: Πληρωμη υπαλλήλων
Β: Επενδύσεις
Γ: Τα λεφτα που θα παρει το αφεντικο.
Ας πουμε οτι εγω ειμαι ο καλος επιχειρηματιας που σεβομαι τους υπαλληλους μου κ θελω να ειμαι αξιοκρατικος. Κανω λοιπον οτι εκανε κ ο φουρναρης στο ντοκιμαντερ "Capitalism: A love story" του Μουρ. Δηλαδη οσα λεφτα θα πληρωνομαι εγω αλλα τοσα θα πληρωνεται κ ο καθες υπαλληλος μου. Το παιδι λοιπον που συζητουσαμε ελεγε πως κατι τετοιο δεν ειναι βιωσιμο. Η αιτιολογια του ηταν οτι δεν ειναι βιωσιμο κατι τετοιο διοτι αν πληρωνω πιο πολλα τους υπαλληλους μου, τοτε δεν θα εχω λεφτα για επενδυσεις κ αρα μεγαλυτερο κερδος... Ας τα παρουμε λοιπον απο την αρχη για να δουμε ποσο λαθος ειναι αυτο που ελεγε...
Εγω ειμαι ο καλος επιχειρηματιας οπως ειπαμε κ ας πουμε οτι εχω κ εναν ανταγωνιστη ο οποιος ειναι κακος.
Το budget της επιχειρησης του αλλου λεει οτι θα δωσει το 20% των εσόδων σε επενδύσεις, το 20% θα το μοιρασει στους υπαλληλους κ το υπολοιπο 60% θα το κρατησει κ θα το βαλει στην τραπεζα για να εχουν να τρωνε κ τα δισεγγονα του. Αυτο το 60% ειναι το κερδος του. Ωραιαααα.... Ελεγε λοιπον ο κνιτης οτι με το να ειμαι καλος θα με φαει ο αλλος γιατι θα επενδυει περισσοτερο...
Ιδου λοιπον η απαντηση μου (που του ηταν τοσο δυσκολο να καταλαβει)....
Απο τα εσοδα μου (τα οποια ειναι ιδια με τα δικα του μιας κ οι επιχειρησεις μας κοντραρονται μεταξυ τους κ ειναι ανταξιες) θα δωσω το 20% των εσοδων σε επενδυσεις... Δηλαδη ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια λεφτα που θα δωσει κ ο κακος... Μενει να μοιρασω το υπολοιπο 80% των εσωδων... Απλα το μοιραζω ισοποσα σε ολους μου τους υπαλληλους. Ετσι παιρνω τα ιδια ακριβως χρηματα με την καθαριστρια ή με καποιον χειριστή ενος μηχανηματος ή οποιονδηποτε τελοσπάντων. Που ειναι το προβλημα λοιπον? Γιατι να με φαει ο κακος? Τα ιδια λεφτα επενδυουμε... Νταξει βεβαια δεν θα μπορω να αγορασω κοτερο αλλα τι να κανουμε. Τουλαχιστον θα μπορω να ζω μια πολυ καλη ζωη εγω κ οι υπαλληλοι μου. Δεν τιθεται λοιπον θεμα βιωσιμοτητας μιας τετοιας επιχειρησης...
Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουν μερικοι? Ειναι θεμα απλης λογικης
Το θεμα το ανοιγω για να καταδειξω ποσο κολλημενα ειναι ορισμενα μυαλα... Σας παρακαλω μην προσπαθεισετε να βγαλετε καποιοι μια τετοια επιχειρηση οτι δεν ειναι βιωσιμη διοτι δεν θα τα καταφερεται... Απλα αποδεχτειτε το... Ναι ειναι θεμα ανθρωπιας το ποσα θα δωσει καποιος στους υπαλλήλους του...
Καταρχας με το ζορι ξεχωριζε την διαφορα εσοδων και κερδων. Αλλα μιας κ δεν ειμαι σιγουρος αν το ξερουν κ καποιοι απο εδω μεσα ας το διευκρηνησω... Εσοδα ειναι οσα λεφτα μπαινουν στο ταμειο της εταιρειας. Κερδος ειναι οσα λεφτα μπαινουν στην τσεπη του επιχειρηματια. Τοσο απλα.
Μια επιχειρηση εχει 3 παραμετρους σχετικα με τα οικονομικα.
Α: Πληρωμη υπαλλήλων
Β: Επενδύσεις
Γ: Τα λεφτα που θα παρει το αφεντικο.
Ας πουμε οτι εγω ειμαι ο καλος επιχειρηματιας που σεβομαι τους υπαλληλους μου κ θελω να ειμαι αξιοκρατικος. Κανω λοιπον οτι εκανε κ ο φουρναρης στο ντοκιμαντερ "Capitalism: A love story" του Μουρ. Δηλαδη οσα λεφτα θα πληρωνομαι εγω αλλα τοσα θα πληρωνεται κ ο καθες υπαλληλος μου. Το παιδι λοιπον που συζητουσαμε ελεγε πως κατι τετοιο δεν ειναι βιωσιμο. Η αιτιολογια του ηταν οτι δεν ειναι βιωσιμο κατι τετοιο διοτι αν πληρωνω πιο πολλα τους υπαλληλους μου, τοτε δεν θα εχω λεφτα για επενδυσεις κ αρα μεγαλυτερο κερδος... Ας τα παρουμε λοιπον απο την αρχη για να δουμε ποσο λαθος ειναι αυτο που ελεγε...
Εγω ειμαι ο καλος επιχειρηματιας οπως ειπαμε κ ας πουμε οτι εχω κ εναν ανταγωνιστη ο οποιος ειναι κακος.
Το budget της επιχειρησης του αλλου λεει οτι θα δωσει το 20% των εσόδων σε επενδύσεις, το 20% θα το μοιρασει στους υπαλληλους κ το υπολοιπο 60% θα το κρατησει κ θα το βαλει στην τραπεζα για να εχουν να τρωνε κ τα δισεγγονα του. Αυτο το 60% ειναι το κερδος του. Ωραιαααα.... Ελεγε λοιπον ο κνιτης οτι με το να ειμαι καλος θα με φαει ο αλλος γιατι θα επενδυει περισσοτερο...
Ιδου λοιπον η απαντηση μου (που του ηταν τοσο δυσκολο να καταλαβει)....
Απο τα εσοδα μου (τα οποια ειναι ιδια με τα δικα του μιας κ οι επιχειρησεις μας κοντραρονται μεταξυ τους κ ειναι ανταξιες) θα δωσω το 20% των εσοδων σε επενδυσεις... Δηλαδη ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια λεφτα που θα δωσει κ ο κακος... Μενει να μοιρασω το υπολοιπο 80% των εσωδων... Απλα το μοιραζω ισοποσα σε ολους μου τους υπαλληλους. Ετσι παιρνω τα ιδια ακριβως χρηματα με την καθαριστρια ή με καποιον χειριστή ενος μηχανηματος ή οποιονδηποτε τελοσπάντων. Που ειναι το προβλημα λοιπον? Γιατι να με φαει ο κακος? Τα ιδια λεφτα επενδυουμε... Νταξει βεβαια δεν θα μπορω να αγορασω κοτερο αλλα τι να κανουμε. Τουλαχιστον θα μπορω να ζω μια πολυ καλη ζωη εγω κ οι υπαλληλοι μου. Δεν τιθεται λοιπον θεμα βιωσιμοτητας μιας τετοιας επιχειρησης...
Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουν μερικοι? Ειναι θεμα απλης λογικης
Το θεμα το ανοιγω για να καταδειξω ποσο κολλημενα ειναι ορισμενα μυαλα... Σας παρακαλω μην προσπαθεισετε να βγαλετε καποιοι μια τετοια επιχειρηση οτι δεν ειναι βιωσιμη διοτι δεν θα τα καταφερεται... Απλα αποδεχτειτε το... Ναι ειναι θεμα ανθρωπιας το ποσα θα δωσει καποιος στους υπαλλήλους του...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τρί Απρ 20, 2010 9:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ας βάζουμε πιο σαφείς τίτλους
Λόγος: Ας βάζουμε πιο σαφείς τίτλους
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Re: Απλή λογική
Στο απλοϊκό κόσμο σου όπου τα πιο δύσκολα μαθηματικά περιλαμβάνουν την μέθοδο των τριών όλα φαίνονται να πηγαίνουν ρολόι... Ξεχνάς, όμως, λεπτομέρειες όπως η ανθρώπινη φιλοδοξία (και η απληστία), η διαφορά ικανοτήτων-ευθύνης (άρα και απολαβών) που φέρει κάθε πόστο, το ότι μια εταιρία δεν ταυτίζεται με μια οικογένεια, ότι υπάρχουν έξυπνες/πετυχημένες και χαζές/αποτυχημένες αποφάσεις (άρα και επενδύσεις), ότι η πραγματικότητα εμφανώς δε σε δικαιώνει και γενικά μια ασήμαντη απειρία από παραμέτρους αλληλεπίδρασης των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που δεν φαίνεται να διαταράσσουν την ενδιάμεση κατάσταση ύπνου-ξύπνιου στην οποία μάλλον βρίσκεσαι 
Υ.Γ.: Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει να βρεθεί κάποιος που θα διεκδικήσει το κότερο που τόσο απλόχερα παραχώρησες στην ανθρωπινοτητούλα (ή όπως ονομάζεις αυτό το ομοίωμα αθώας ανθρωπότητας που έχεις στο μυαλό σου)
Υ.Γ.: Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει να βρεθεί κάποιος που θα διεκδικήσει το κότερο που τόσο απλόχερα παραχώρησες στην ανθρωπινοτητούλα (ή όπως ονομάζεις αυτό το ομοίωμα αθώας ανθρωπότητας που έχεις στο μυαλό σου)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Glaurung
- Real Name: ....
Esu nomizeis pws 8a to ekanes ;
Off Topic
Polla topic anoigeis teleutaia 
-
papagalakos
Εμένα πάλι μου βγαίνει μια άρνηση να διαβάσω κείμενο του lunatic με τίτλο "Απλή λογική". Κάτι έπιασε το μάτι μου για κνίτες στις δύο πρώτες γραμμές. Γενικά οι κνίτες είναι αντεπαναστάτες και προδότες της μαρξιστικής θεωρίας. Την ανάλυση του οικονομικού συστήματος όμως (οι περισσότεροι) την παίζουν στα δάχτυλα. Αν λοιπόν δεν μίλησες με κανένα κομάτι στόκο αλλά με έναν καθημερινό αξιοπρεπή κνίτη αμφιβάλω για το ποιός θα τρέλανε ποιόν.
Το παρόν post δεν είναι τρολιά. Είναι μια πολιτική τοποθέτηση βάση οικονομικής ανάλυσης η οποία με εκφράζει πλήρως. Ταυτόχρονα είναι μελοποιημένη γεγονός που την καθιστά πιο ευχάριστη.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6UxpvPQk9hQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=egwEA6R8p3c[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DgyrhUNBdUc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zyJSfjDgBh0[/youtube]
Το παρόν post δεν είναι τρολιά. Είναι μια πολιτική τοποθέτηση βάση οικονομικής ανάλυσης η οποία με εκφράζει πλήρως. Ταυτόχρονα είναι μελοποιημένη γεγονός που την καθιστά πιο ευχάριστη.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6UxpvPQk9hQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=egwEA6R8p3c[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DgyrhUNBdUc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zyJSfjDgBh0[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τρί Απρ 20, 2010 8:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Double post για πολλοστή φορά.
Λόγος: Double post για πολλοστή φορά.
Μια βιώσιμη πραγματική επιχείρηση που να υποστηρίζει το επιχείρημα σου υπάρχει?lunatic έγραψε:Σας παρακαλω μην προσπαθεισετε να βγαλετε καποιοι μια τετοια επιχειρηση οτι δεν ειναι βιωσιμη διοτι δεν θα τα καταφερεται... Απλα αποδεχτειτε το... Ναι ειναι θεμα ανθρωπιας το ποσα θα δωσει καποιος στους υπαλλήλους του...
Το πιο βιώσιμο σενάριο επιχειρηματικής φαντασίας π μ έρχεται είναι το :
Έστω ότι ιδρύεις μια επιχείρηση στην οποία ο κάθε υπάλληλος έχει μερίδιο στις μετοχές της εταιρίας. Όλοι θα έχουν τον ίδιο βασικό μισθό, και επιδόματα καλοκαιριού και αηδίες δεν υπάρχουν. Η κάθε μα κάθε απόφαση που παίρνει η εταιρία, είναι αποτέλεσμα αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχουν όλοι και μόνο οι μέτοχοι/υπάλληλοι ισάξια , και όχι οι μέτοχοι που πιθανώς αγοράσουν μετοχές όταν η εταιρία εισαχθεί στο χρημαληστηριο, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα μόνο στα μερίσματα. Δηλαδή, η ψήφος της καθαρίστριας έχει την ίδια βαρύτητα με του Γενικού Διευθυντή, παρόλο που έχει 1% των μετοχών(αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι 50), ενώ ο κος Γενικός έχει 50% των μετοχών, γιατι δουλεύει πιο σκληρά από όλους, όχι γενικα αλλά στην περίπτωση μας.(Αν κάποιος άλλος δουλεύει σκληρότερα, ή έχει προτάσεις που έγιναν δεκτές και αποδείχθηκαν προς το συμφέρον της εταιρίας,ή έφτιαξε καλό καφέ και καθάρισε καλά σήμερα το πρωί, θα κερδίζει μεγαλύτερο ποσοστό). Για να μπορέσει να πουλήσει κάποιος (κάποιο από ή όλο)το ποσοστό του, πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον οι μισοί μέτοχοι, όπως και για να προσληφθεί κάποιος νέος εργαζόμενος,και επιπλέον θα πρέπει να γίνει σπλιτ στις μετοχές, με ταυτόχρονη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να πάρει και ο νέος μερίδιο της πίτας, περίπου 0,5% πλέον, και φυσικά ισάξιο ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Εδώ μπαίνει και το αντίστροφο ζήτημα της ανθρωπιάς, δηλαδή αυτός που έχει 55% της αξίας της εταιρίας, μπορεί ανα πάσα στιγμή να απολυθεί(αν αποφασίσουν πάνω από τους μισούς να αγοράσουν τις μετοχές του και να τον απολύσουν), παρόλο που θα ήταν πολύ καλός στη δουλειά του για να έφτασε να αποκτήσει τόσο μεγάλο ποσοστό.
εσύ θα έστελνες βιογραφικό εκεί?
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
luna, μια μικρή διευκρίνηση. Ο φούρναρης της γειτονιάς που μοιράζεται τα κέρδη του με τους δυο παραγιούς δεν ελέγχει μέρος της παγκόσμιας παραγωγής όπλων, ή της κίνησης του πετρελαίου ή του χρήματος, ούτε είναι κατασκευαστικός κολοσσός που ανοικοδομεί τις χώρες που ισοπεδώνει η χώρα της οποίας τις κυβερνήσεις χρηματοδοτεί. Δηλαδή, μπράβο στον παληκαρίσιο φούρναρη, αλλά πολύ απλά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Υπάρχει-δεν υπάρχει ένας τέτοιος, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Bertolt Brecht
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Re: [Απλή λογική] Μια βιώσιμη επιχείρηση
Ρε, μη του φέρνετε αντιρρήσεις! Είστε όλοι κολλημένα μυαλά! Δεν καταλαβαίνετε απλά επιχειρήματα και προφανώς όλοι σας πετάξατε μπαρούφες.
Είναι η συμβουλή του γιατρού να σου λέμε πάντα ναι?lunatic έγραψε:Σας παρακαλω μην προσπαθεισετε να βγαλετε καποιοι μια τετοια επιχειρηση οτι δεν ειναι βιωσιμη διοτι δεν θα τα καταφερεται... Απλα αποδεχτειτε το...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- lunatic
Παιδια παιδια ελεος.Παλι χανουμε την μπαλα... Αμεσως οταν μιλαμε για επιχειρηση σας ερχεται στο μυαλο καμια εταιρεια σαν την Κοκα Κολα... Ημαρτον.
Προφανως δε μπορει να εφαρμοστει σε επιχειρησεις τετοιου βελινεκους....
Κ εν παση περιπτωσει το θεμα ειναι αν θα ηταν βιωσιμη μια τετοια επιχειρηση. Ε ναι λοιπον θα ηταν βιωσιμη. Ουτε θα εχανε απο επενδυσεις ουτε τιποτα. Το μονο που θα γινοταν θα ηταν να μπαινουν λιγοτερα στην τσεπη του αφεντικου....
Παντως μου κανει εντυπωση που τοοοοσοι κομμουνιστο-αναρχικοι ειναι τελικα τοσο καπιταλιστες κ λενε οτι δεν θα πετυχει....
Τι εγινε ρε παιδια? Εδω πιστευετε σε μια ιδανικη κοινωνια χωρις χρημα... Αυτο σας πείραξε που δεν ειναι καν ουτοπικο αλλα εφαρμόσιμο...?
Προφανως δε μπορει να εφαρμοστει σε επιχειρησεις τετοιου βελινεκους....
Κ εν παση περιπτωσει το θεμα ειναι αν θα ηταν βιωσιμη μια τετοια επιχειρηση. Ε ναι λοιπον θα ηταν βιωσιμη. Ουτε θα εχανε απο επενδυσεις ουτε τιποτα. Το μονο που θα γινοταν θα ηταν να μπαινουν λιγοτερα στην τσεπη του αφεντικου....
Παντως μου κανει εντυπωση που τοοοοσοι κομμουνιστο-αναρχικοι ειναι τελικα τοσο καπιταλιστες κ λενε οτι δεν θα πετυχει....
Τι εγινε ρε παιδια? Εδω πιστευετε σε μια ιδανικη κοινωνια χωρις χρημα... Αυτο σας πείραξε που δεν ειναι καν ουτοπικο αλλα εφαρμόσιμο...?
-
papagalakos
Μας έρχεται στο μυαλο μια επιχείρησε σε συνθήκες καπιταλισμού.lunatic έγραψε:Παιδια παιδια ελεος.Παλι χανουμε την μπαλα... Αμεσως οταν μιλαμε για επιχειρηση σας ερχεται στο μυαλο καμια εταιρεια σαν την Κοκα Κολα... Ημαρτον.
Το βελινεκές δεν παίζει ρόλο.lunatic έγραψε: Προφανως δε μπορει να εφαρμοστει σε επιχειρησεις τετοιου βελινεκους....
Δεν θα ήταν.lunatic έγραψε: Κ εν παση περιπτωσει το θεμα ειναι αν θα ηταν βιωσιμη μια τετοια επιχειρηση.
Δεν θα ήταν.lunatic έγραψε:Ε ναι λοιπον θα ηταν βιωσιμη.
Κοίτα, βατριέμαι να στο αναλύσω. Εξάλλου όσα έχω προσπαθήσει να σου πω με απλά λόγια για την αντικειμενική λειτουργία του καπιταλισμού πέφτουν στο κενό.lunatic έγραψε:Ουτε θα εχανε απο επενδυσεις ουτε τιποτα.
Κάπου εδώ θυμήθηκα αυτό. Νομίζω από Αρκά είναι.
"Μην λογομαχείς με ένα βλάκα. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε κερδίσει λόγο πείρας"
Μόνο αυτό; Έλα ρε, τί λες; Σοβαρά; Κι εγώ που νόμιζα ότι όλη αυτή η αστυνομία, οι νόμοι, οι μίζες, τα εργατικά ατυχήματα, η μείωση μισθών, οι απολύσεις, η εκμετάλευση παιδικής εργασίας στον τρίτο κόσμο ότι γίνονται για να μην χάσουν κάποιοι κάποιοι ένα ευρώ...lunatic έγραψε:Το μονο που θα γινοταν θα ηταν να μπαινουν λιγοτερα στην τσεπη του αφεντικου....
Κάτι παρεξήγησες. Καπιταλιστής δεν θα πει απαισιόδοξος και κομμουνιστής αισιόδοξος. Καπιταλιστής θα πει ιδιοκτήτης που κερδίζει από την εργασία των υπαλλήλων του, ενώ κομμουνιστής αυτος που δεν δέχεται ιδιοκτήτες.lunatic έγραψε: Παντως μου κανει εντυπωση που τοοοοσοι κομμουνιστο-αναρχικοι ειναι τελικα τοσο καπιταλιστες κ λενε οτι δεν θα πετυχει....![]()
![]()
lunatic έγραψε: Τι εγινε ρε παιδια? Εδω πιστευετε σε μια ιδανικη κοινωνια χωρις χρημα... Αυτο σας πείραξε που δεν ειναι καν ουτοπικο αλλα εφαρμόσιμο...?
Ό,τι πεις.
Απορώ γιατί σου απαντάω ακόμα εν τω μεταξύ. Μάλον για όσους διαβάζουν...
- lunatic
Πωπω ρε παπαγαλακο ελεος δηλαδη... Παλι μιλας εχοντας στο μυαλο σου μεγαλες επιχειρησεις... Πες μου ΠΟΥ μιλησα για μεγαλες επιχειρησεις... Οκ ισως κ γω να φταιω γιατι δεν το διευκρηνησα κιολας. Αλλα μιλαω για απλες επιχειρησεις. Μικρες σχετικα. Φυσικα κ παιζει ρολο το βελινεκες της επιχειρησης....
Δεν θα ηταν κ πολυ αξιοκρατικο να παιρνουν τα ιδια λεφτα καποιος με 2 πτυχια κ καποιος απλος εργατης. Αλλα αυτες οι διαβαθμισεις των υπαλληλων υπαρχους σε μεγαλες εταιρειες. Κ το ειπα κ πριν. Εκει πραγματι δεν μπορει να πετυχει το συστημα που λεω. Αλλα σε μια μικρη μια χαρα μπορει να πετυχει...
Στην τελικη αν ακομα υποστηριζεις οτι δεν μπορει να γινει εξηγησε μου το γιατι. Παρε ενα μαγαζι που πουλαει αθλητικα κ απασχολει 9 ατομα + ιδιοκτητηας. Συνολο 10. Πες μου λοιπον σε μια τετοια επιχειρηση γιατι δεν θα δουλευε το συστημα μου...
Δεν θα ηταν κ πολυ αξιοκρατικο να παιρνουν τα ιδια λεφτα καποιος με 2 πτυχια κ καποιος απλος εργατης. Αλλα αυτες οι διαβαθμισεις των υπαλληλων υπαρχους σε μεγαλες εταιρειες. Κ το ειπα κ πριν. Εκει πραγματι δεν μπορει να πετυχει το συστημα που λεω. Αλλα σε μια μικρη μια χαρα μπορει να πετυχει...
Στην τελικη αν ακομα υποστηριζεις οτι δεν μπορει να γινει εξηγησε μου το γιατι. Παρε ενα μαγαζι που πουλαει αθλητικα κ απασχολει 9 ατομα + ιδιοκτητηας. Συνολο 10. Πες μου λοιπον σε μια τετοια επιχειρηση γιατι δεν θα δουλευε το συστημα μου...
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Κοίτα papagalako, από τη μεριά που το βλέπω, δεν υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίον ένας φούρνος με τη λογική που περιγράφει ο lunatic δε θα μπορούσε να είναι βιώσιμος. Το θέμα είναι ότι θα ήταν μια κατάσταση τελείως "παράδοξη" και αντίθετη με ηθικές και οικονομικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο καπιταλισμός. Τώρα πρακτικά, αν βρισκόταν στην ίδια γειτονιά άλλος φούρνος με πιο επιθετική λογική στην προώθηση των ψωμιών του και στην αξιοποίηση της υπεραξίας που θα παρήγαγε, σαφώς και είναι ενδεχόμενο το να βάραγε κανόνι ο εν λόγω "καλός" φούρναρης. Αν δε βρισκόταν, μπορεί και να συνέχιζε να λειτουργεί. Πάντως, ο καπιταλισμός λειτουργεί παίρνοντας ως δεδομένο το ότι ο καθένας κάνει επιλογές με σκοπό τη μεγιστοποίηση του προσωπικού του κέρδους...
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
-
papagalakos
Ας δεχτώ ότι υποθετικά ένας παλαβός θα πάρει το ρίσκο να επενδύσει κεφάλαιο χωρίς να κερδίζει όσα θα μπορούσε, με κίνδυνο να τα χάσει όλα. Αφενός αυτό δεν θα κράταγε πάνω από μια εβδομάδα. Γιατί; Γιατί η αγορά δεν είναι η καύλα του καθενός. Η αγορά λειτουργεί με βάση τις ανάγκες του κοινού. Δεν πουλά κανείς ψυγεία στους εσκιμόους. Κοιτάς τι θέλει μια περιοχή. Θα θέλει ψωμί. Αν υπάρχει φούρνος κοιτάς τι άλλο θέλει. Παπούτσια. Ωραία, φτιάχνεις παπουτσάδικο. Ο επόμενως που σε μια βδομάδα θα κάνει το ίδιο. Θα πει "θέλουν ψωμί, αλλά έχουν φούρνο". "Θέλουν και παπούτσια αλλά έχουν ένα μ@λ@κ@". Να η ευκαιρία. Και πάει ο μ@λ@κας. Θα μείνει με τα χρέη στο χέρι, αν δεν πάει φυλακή από τους νόμοςυ που προστατεύουν το συμφέρον του άλλου του μάγκα.
Ακόμα και ως υπόθεση εργασ'ία να δεχτώ ότι κάπου μπορεί καταλαθος να λειτουργήσει θεωρώ ότι κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δούλευε εκεί. Γιατί αυτό το πράγμα είναι φιλανθρωπία. Έχουμε και μια αξιοπρέπια, αν και νομίζω πια ότι λίγος κόσμος θυμάται αυτή τη λέξη. Έχουμε προσγειωθεί με τα μούτρα στο σάπιο σύστημα που μας εκμεταλεύεται και πλέον αναζητάμε διεξόδους στη φαντασία μας με άγιους καπιταλιστές.
"Κι ο παριμοιώδης μέσος ανθρωπάκος κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος που συνηθίζει στη κάθε βρομιά αρκεί να έχει γεμάτο το ντορβά κι επαναστάσεις στα όνειρά επιθυμεί τον έχω βαρεθεί"
τραγουδάκι
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LBhv9TnUOpw[/youtube]
Ακόμα και ως υπόθεση εργασ'ία να δεχτώ ότι κάπου μπορεί καταλαθος να λειτουργήσει θεωρώ ότι κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα δούλευε εκεί. Γιατί αυτό το πράγμα είναι φιλανθρωπία. Έχουμε και μια αξιοπρέπια, αν και νομίζω πια ότι λίγος κόσμος θυμάται αυτή τη λέξη. Έχουμε προσγειωθεί με τα μούτρα στο σάπιο σύστημα που μας εκμεταλεύεται και πλέον αναζητάμε διεξόδους στη φαντασία μας με άγιους καπιταλιστές.
"Κι ο παριμοιώδης μέσος ανθρωπάκος κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος που συνηθίζει στη κάθε βρομιά αρκεί να έχει γεμάτο το ντορβά κι επαναστάσεις στα όνειρά επιθυμεί τον έχω βαρεθεί"
τραγουδάκι
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LBhv9TnUOpw[/youtube]
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Off Topic
Έχω την ακαταμάχητη αισθηση ότι αυτο ειναι ενα τεραστιο dejavu
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Off Topic
Ίσως, αλλά είναι lunatic. Κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά.

Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
-
papagalakos
Off Topic
Εφεξής όταν μια κουβέντα επαναλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο θα καλείται φαινόμενο lunatic