Κοίτα, αν είναι κάτι που έχω διαπιστώσει εκ πείρας, είναι ότι αυτή η σχολή απαιτεί την παρουσία σου για να τη βγάζεις τελείως ομαλά μόνη σου. Τώρα βέβαια, μη φρικάρεις αν κάποιο εξάμηνο μετατραπεί σε περίοδο τουρισμού. Άνθρωπος είσαι, και καλό είναι να ζήσεις και λίγο τη ζωή σου!
Το καλύτερο που μπορώ να προτείνω, είναι να κοινωνικοποιηθείς όσο περισσότερο μπορείς και θέλεις στον πρώτο χρόνο, ώστε να έχεις και έναν ευχάριστο λόγο να ανεβαίνεις στη σχολή, καθώς όπως πρέπει να ξέρεις είμαστε κάπως άκρη κόσμου. Έτσι κι αλλιώς, το πανεπιστήμιο είναι μια φάση που περιλαμβάνει απείρως περισσότερα πράγματα από το στεγνό κομμάτι εκπαίδευσης-εξετάσεων.
Από εκεί και πέρα, μπες στις πρώτες παραδόσεις κάθε μαθήματος, και γρήγορα θα δεις ποιά μαθήματα και καθηγητές έχουν για εσένα νόημα να τα παρακολουθήσεις (σου αρέσει το μάθημα/ο τρόπος που το διδάσκει ο διδάσκων/μόνο αν είσαι εκεί περνιέται και όλοι οι γραμμικοί συνδυασμοί των παραπάνω). Στα άλλα μπορείς να βρεις συνήθως καλές σημειώσεις, και γιατί όχι, συμφοιτητές για να διαβάσετε μαζί, ο καθένας όλο και κάτι διαφορετικό θα έχει καταλάβει.
Από πλευράς γνωστικού αντικειμένου, από αυτή τη σχολή μπορείς να βγεις με πολύ γερές γνώσεις και να κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα. Μηχανικοί ακόμα δεν είμαστε, παρ' όλο που είμαστε Πολυτεχνείο. Επίσης, τα εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να φέρνει το πτυχίο δεν έχουν καθοριστεί καλά ακόμα. Άλλοι μπορούν να σου τα πουν καλύτερα από εμένα, αυτό το κομμάτι δεν το ξέρω.
staxti έγραψε:Σκοπεύω να παρακολουθώ και να διαβαζω συστηματικά
Όλοι το έχουμε πει αυτό κατά καιρούς. Είναι λίγο σαν τη "δίαιτα της Δευτέρας"

. Κοίτα να οργανώσεις την καθημερινότητά σου ώστε η σχολή να γίνεται όσο το λιγότερο "αγγαρεία" γίνεται. Τα υπόλοιπα έρχονται.
Καλώς ήρθες!
Μην αγχώνεσαι!
Όσοι διαβαίνετε αυτή την πύλη αφήνετε κάθ.....εεε.... Όλα καλά θα πάνε!
Ευχαριστούμε για τις ευχές!