Εξέγερση σε Τυνησία και Επανάσταση σε Αίγυπτο

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Πιστεύετε οτι η εξέγερση του αιγυπτιακού λαού είναι δίκαιη;

Ναι
22
79%
Οχι
1
4%
Είμαι ουδέτερος
2
7%
ΔΞ/ΔΑ
3
11%

Σύνολο ψήφων: 28

papagalakos

Εξέγερση σε Τυνησία και Επανάσταση σε Αίγυπτο

Δημοσίευση από papagalakos »

Μου κάνει εντύπωση που χαζεύοντας στην κατηγορία "πολιτική" δεν βλέπω κάποιο σχετικό topic.
Αυτό βέβαια ίσως δείχνει την φυσικότητα με την οποία βλέπει κανείς την μία εξέγερση μετά την άλλη.
Αυτό που θα 'θελα να μάθω είναι αν με την ίδια φυσικότητα πρέπει να αναμένουμε κάτι σχετικό κι εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Φεβ 01, 2011 3:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kwfwq
Real Name: αδιάκριτε...
Facebook ID: 0

Re: Εξέγερση σε Τυνησία και Αίγυπτο

Δημοσίευση από kwfwq »

Ένα καλό σχετικά άρθρο που διάβασα σήμερα σχετικά με την εξέγερση στην Αίγυπτο
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress. ... %BD%CE%B5/
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Όχι , δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα με φυσικότητα . Και ότι δεν έχει δημιουργηθεί άλλο ένα topic είναι επειδή μερικούς τους αφήνει αδιάφορους και οι άλλοι τρέχουν χίλια δυο θέματα για να κάτσουν να συζητάνε εδώ μέσα για το αν η Γη είναι επίπεδη και για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα …
papagalakos

Re: Εξέγερση σε Τυνησία και Επανάσταση σε Αίγυπτο

Οκ. Εγώ ήθελα να ξέρω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos την Τρί Φεβ 01, 2011 3:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
chArAls
Real Name: Χαρης

Δημοσίευση από chArAls »

Οντως και εγω περιμενα να δω ποτε θα γινει τετοιο τοπικ.

Αυτο που με αηδιασε ειναι πως αν καταλαβα καλα γερμανο-αμερικανοι θεωρουν ως κακους τους αιγυπτιους που κανουν φασαρια...

Παντως η αιγυπτος διαφερει πολυ απο την Τυνησια.Δυσκολα θα πεσει ο μουμπαρακ καθως ειναι πολυ πιο ισχυρο καθεστως και μεσα και εξω.

Πιθανωτατα μια σωστη δημοκρατικοποιηση(να μην τους κατσικωθουν τπτ καινουργια ανδρικελα) θα εκανε πολυ καλο στην αιγυπτο.Δεν ειναι με τπτ φτωχη χωρα.Θα μπορουσε να αναπτυξει τρομερο τουρισμο.(οι δυο ριβιερες,αρχαια κτλ),εχει βρεθει πετρελαιο,εχω διαβασει για τεραστια κοιτασματα χρυσου,+η διωρυγα του Σουεζ και εχω δει και για κατι μεγαλα εργα στο Νειλο.

Επισης αμα πεσει και το καθεστως εκει σιγουρα θα ενισχυθουν και οι αλλες εξεγερσεις,που εκτος Υεμενης δεν βλεπω να εχουν μεγαλες προοπτικες για επιτυχια.

Οσο για εμας με εκλογες να ερχονται δεν ειναι αναγκη να γινει καμια επανασταση.Αμα δεν μπορουμε ουτε να βαλουμε ενα κ*λοχαρτο σε ενα φακελακι σωστα,τοτε οχι επανασταση ουτε για να σουβλισουμε αρνι δεν θα ειμαστε αξιοι!
Εικόνα
papagalakos

Ποιές εκλογές έρχονται; :e_confused:
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

papagalakos έγραψε:Ποιές εκλογές έρχονται; :e_confused:
Ε δεν ειναι λιγο ετοιμος για προωρες...

Ειτε ειναι σε μηνες ειτε σε εναν χρονο 4 χρονια δεν τα βγαζει ο αθληταρας μας.
Εικόνα
papagalakos

Ετοιμόγεννος που λέμε; Προλαβαίνω να κατεβάσω συνδυασμό ή μιλάμε για ακόμα πιο σύντομα;
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Στο τσακ προλαβαινεις...Καμια θεσουλα για μενα υπαρχει ? :D
Εικόνα
papagalakos

Ναι. Αρμόδιος μεταναστευτικού. Πέρα απ' την πλάκα τώρα γιατί να κάνει εκλογές ο Γιωργάκης; Αφού το πιθανότερο θα τις χάσει.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Απο ποιον?Το Σαμαρα?Οι εκλογες θα γινουν και με λιστα για να φτιαξουν μια οικουμενικη να κανουν ο,τι θελουν.

Αμυνης θελω(απο εκει ολο και κατι θα κανω με το μεταναστευτικο :twisted: )
Εικόνα
papagalakos

Από τον Σαμαρά... Από της αμύνης τα παιδιά... Δεν ξέρω. Εμένα η σκέψη μου σε σχέση και με τον τίτλο ήταν ότι στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό και περιφερειακό χώρο έχουμε εξεγέρσεις στη Γαλλία, εξέγερση στην Ελλάδα, εξέγερση στην Τυνησία και τώρα εξέγερση στην Αίγυπτο. Μπορεί βέβαια και να γίνομαι γραφικός αλλά δεν ξέρω ποιός μπορεί να μας βγάλει ομαλά από την παρακμή. Ο Σαμαράς που λες κι εσύ; Ή κάποιος άλλος;

Edit: Προσωπικά είμαι με τον Αλαβάνο. Και πάλι όμως δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή και μέσω εκλογών θα κατάφερνε τίποτα. Ακόμα και να κέρδιζε και να ξεκίναγε σε αυτές τις συνθήκες οποιαδήποτε μεταρρύθμιση θα γινόταν χαμός.
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

AΛΑΒΑΝΟ????????Πλακα κανεις?Ας ησουν με τσιπρα,κουβελη,ανταρσυα(feeling dizzy) κκε εσωτερικου η ο,τι αλλο υπαρχει.Αλλα ΑΛΑΒΑΝΟ????Τον real estate κομμουνιστη των Bρυξελλων?(και δεν ειπα ποτε πως ειμαι με Σαμαρα για να τα ξεκαθαριζω)

Κοιτα ο,τι και να λεμε για τα μνημονια κτλ αμα δεις τουλαχιστον οι απο κατω ρεμουλες,σπαταλες,κλεψιες and so on εχουν αρχισει να σταματανε.Οποτε εγω πιστευω πως αυτο που θα μας εβγαζε ομαλα απο την παρακμη ειναι μια εξυγιανση,αν οχι στους πανω πανω,σε επιπεδο υπαλληλων.Και οι εκλογες που θα γινουν ειδα Μητσοτακη να λεει να φερουν αναθεωρητικη βουλη για να αλλαξουν το συνταγμα(ο,τι και αν σημαινει αυτο).

Εγω τον μονο απο το υπαρχων συστημα που θελω ειναι ο Χρυσοχοιδης(μολις υπεγραψα την θανατικη μου καταδικη :lol: )!
Εικόνα
papagalakos

Ουσιαστικά σταμάτησα να έχω επαφή με τον ΣΥΝ όταν έφυγε ο σύντροφος Αλέκος. Σε κοινοβουλευτικά πλαίσια από το φάσμα της αριστεράς θεωρώ είναι λίγο πιο σοβαρός.

Ξέρεις τι έγινε στην ΕΣΣΔ όταν προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο ε; Νομίζω και στην Ελλάδα του σήμερα μια προσπάθεια ουσιαστικής αλλαγής πορείας θα έφερνε απλώς την κατάρρευση λίγο πιο γρήγορα απ' ότι θα 'ρθει τώρα.

Τον κοκάκια;
Άβαταρ μέλους
chArAls

Δημοσίευση από chArAls »

Κοκακιας γιατι οχι...Στην τελικη και να καταστραφει η χωρα θα εχουμε τα μεσα να το αντεξουμε! :lol:

Ακουσες την απαντηση του Αλαβανου στον Σαμαρα για το ασυλο?(ουτε με Robin Williams δεν εχω γελασει ετσι)

Και η ΕΣΣΔ επεσε και για πολλους αλλους λογους.Αποσπασεις χωρων,αδυναμια να ανταπεξελθει στις τεραστιες εξοπλιστικες δαπανες,εχοντας την μιση οικονομια των ΗΠΑ κτλ.

Εμεις δεν θα καταρευσουμε μονοι μας πιστευω.Ειτε θα πεσει μαζι ολη η ευρωζωνη ειτε θα μας κουβαλησουν.

(και αναμενω και το εργο του καμινη για τον αν θα τον προσθεσω με τον Χρυσοχοιδη)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”