Συμφωνώ με αυτά που λες. Είναι γεγονός ότι πολλά πράγματα που σίγουρα θα έπρεπε να είναι γνωστά, (αν όχι σε όλους, τουλάχιστον στην πλειοψηφία) είναι παντελώς άγνωστα στους περισσότερους.abakas7 έγραψε:Ίσως βγαίνω λίγο offtopic αλλά με αφορμή αυτή την παρατήρηση του θεού θέλω να πω κάτι που εδώ και λίγο καιρό με προβληματίζει. Ερχόμενος σε συναναστροφή με φοιτητές της ηλικίας μας από διάφορες χώρες παρατήρησα ότι οι γνώσεις που έχουν στο χειρισμό λειτουργικών συστημάτων (είτε πρόκειται για windows είτε για linux) είναι περισσότερες όχι από άποψη γνώσης αλλά από άποψη πλήθους ατόμων που έχουν αυτές τις γνώσεις. Για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι για ένα μεγάλο μέρος των συμφοιτητών μας είναι άγνωστες έννοιες ή διαδικασίες όπως π.χ. στα winodws: format, defragment, device manager ή στο linux (όσοι ξέρουν): ssh, tab (που συμπληρώνει το όνομα ενός αρχείου) κλπ.
Αν δηλαδή ρωτήσεις μια έννοια από αυτές, η απάντηση θα είναι "τι είναι αυτό;" η "και πώς γίνεται αυτό;", γνώσεις τις οποίες έχω δει να είναι δεδομένες από αντίστοιχους συνομήλικούς μας στο εξωτερικό ακόμα και αν είναι θεωρητικοί φυσικοί!
Και ερωτώ: Γιατί τέτοιος τεχνολογικός αναλφαβητισμός και αδιαφορία για τον εμπλουτισμό της ελληνικής παιδείας με μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε υπολογιστές;
Δεδομένων αυτών, η διαμαρτυρία του θεού είναι πολύ δίκαια αφού πλέον έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όποιος χρησιμοποιεί linux πρέπει να είναι master των υπολογιστών.
Γι'αυτό πιστεύω ότι ευθύνεται η ασχετοσύνη στα σχολεία. Αντί να μας μαθαίνουν πραγματικά υπολογιστές μας βάζουν να μαθαίνουμε απέξω ηλίθιους ορισμούς του τύπου τι λέγεται mail. Αντί να μας μαθαίνουν υπολογιστές μας παρατάνε να κάνουμε ότι θέλουμε στο ιντερνετ ή να παίζουμε πασιέτζα. Και αυτά τα λέω από προσωπική εμπειρία. Στο σχολείο η ώρα της πληροφορικής ήταν η χαρά του παιδιού. Μας άφηνε ο καθηγητής να κάνουμε ότι θέλουμε και όταν ήταν να βάλει βαθμούς μας έβαζε να διαβάσουμε κάτι ηλιθιότητες και μας έβαζε ένα θεόχαζο διαγώνισμα
Τώρα, όσον αφορά αυτό που λες για το linux, ίσως να έχεις δίκιο. Αν στο σχολείο μου είχαν μάθει dos πχ, ίσως τώρα να μου φαίνονταν εύκολα. Ή αλλιώς, αν κάποιος όταν πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με τους υπολογιστές μου έλεγε "μάθε linux, είναι καλύτερα", τότε σίγουρα θα ασχολιόμουν και σίγουρα θα το μάθαινα πιο εύκολα μιας και από την αρχή δεν θα είχα να κάνω με γραφικό περιβάλλον (τότε δεν υπήρχε)
Αλλά δεδομένου ότι δεν έχω ιδέα από dos, έχω συνηθίσει σε γραφικό περιβάλλον που δεν εκτελείς ποτέ εντολές πληκτρολογώντας και έχω μάθει πολύ καλά-συνηθίσει τα windows, το linux μου φαίνεται βουνό. Δυστυχώς δεν έχω και το χρόνο να ασχοληθώ....