Σύνδεση ethernet?

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Σύνδεση ethernet?

Δημοσίευση από Tsakalos »

sparc έγραψε:Όσο για dsl, η ethernet σύνδεση (router ή όχι) είναι μονόδρομος ανεξαρτήτως λειτουργικού. Το usb υλοποιείται γύρω από ένα από τα χειρότερα πρωτόκολλα εσωτερικής επικοινωνίας συσκευών. Όσο αντέχει η τσέπη πρέπει να το αποφεύγουμε όλοι!
Tελικα ειμαι πιο ασχετος απο οσο νομιζα!
Τι ειναι η συνδεση ethernet? Αν παω καπου και ζητησω ενα modem με συνδεση ethernet θα λειτουργει κανονικα χωρις να χρειαστει να αλλαξω τιποτα στη συνδεση μου στο ιντερνετ και θα το αναγνωρισει το Linux οπως και τις αλλες συσκευες? Η ethernet υπαρχει απο παλια η θα πρεπει να αλλαξω μητρικη?

Σκεφτηκα οτι θα ηταν λιγο offtopic να το εγραφα στο αλλο thread και εφτιαξα αυτο το topic. Επειδη ειναι λιγο ηλιθιο αν αργοτερα θελησετε να το διαγραψετε εγω δεν εχω προβλημα....
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Το καλώδιο ethernet είναι αυτό που συνδέεται στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου, και μοιάζει με ένα τηλεφωνικό καλώδιο. Τα routers έχουν ethernet ports, δηλαδή συνδέεις σε αυτά την τηλεφωνική σου γραμμή (τη dsl σου δηλαδή), και από εκεί και πέρα με ένα καλώδιο ethernet συνδέεις το router απευθείας στον υπολογιστή σου, και μέσω αυτού του καλωδίου γίνεται η διαμεταγωγή των δεδομένων, όχι μέσω usb...

Το usb θέλει drivers και λοιπούς παπάδες για να δουλέψει, ενώ παράλληλα από τη στιγμή που λαμβάνεις το dsl σήμα εσύ, μέχρι να δεις τα δεδομένα που κατεβάζεις, "παρεμβάλλεται" το λειτουργικό σου σύστημα που "βλέπει" το modem σου όπως θέλει...

πολύ χοντρικά, το ethernet είναι σαν να διψάς και να πίνεις νερό από τη βρύση, ενώ το usb είναι σαν να έχεις βάλει το νερό σε παγοθήκες, αυτές στο βάθος του καταψύκτη σου, και μόλις διψάσεις να βάζεις τα παγάκια στη συντήρηση, να περιμένεις να υγροποιηθούν, και να πιεις τότε ένα-ένα... (ω θεέ, τι κάνει η αϋπνία...)

Η σύνδεση αυτή είναι παμπάλαια, για την ακριβεια είναι ο straightforward τρόπος σύνδεσης... το μόνο που απαιτείται είναι να έχεις κάρτα δικτύου. Δες στον υπολογιστή σου..η έξοδος της κάρτας δικτύου (εκεί που θα βάλεις το καλώδιο ethernet, δηλαδή, που θα ξεκινάει από το router σου), πρέπει να είναι κοντά στην υποδοχή για το τηλεφωνικό καλώδιο του modem που βάζαμε στις παλιές καλές εποχές της dial-up. Μοιάζει πάρα πολύ, και αυτό καλώδιο με κλιπάκι είναι, μόνο λίγο μεγαλύτερο.

Εικόνα

Αν δεν έχεις κάρτα δικτύου στη μητρική σου, είναι ένα έξοδο της τάξης των 10-15 ευρώ αν θυμάμαι καλά... :)

Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Θα συμπληρώσω μόνο ότι θα συνδέσεις την είσοδο του modem που γράφει "LAN" ή "LAN port" ή κάτι τέτοιο (με το καλώδιο που μοιάζει όπως το βλέπεις στην εικόνα του παραπάνω post) με την αντίστοιχη της μητρικής ή της κάρτας δικτύου σου.
Στο Linux θα αναγνωριστεί αμέσως,και αν δεν έχεις Internet,θα πας στο αντίχτοιχο configuration manager της διανομής σου,και θα φτιάξεις τις επιλογές...κάτι σαν PPP Internet και Internet via LAN network αν θυμάμαι καλά! Θα τα βρεις,δεν είναι δύσκολα!
Ενώ στα windows αν δεν γίνει τίποτα, θα πας Control Panel->Network connections,θα βρεις την Local Area Connection και θα πατήσεις δεξί κλικ->Enable.Θα εμφανιστεί το γνωστό εικονίδιο σύνδεσης.

Τώρα,θα αναρωτηθείς σωστά,χωρίς την USB σύνδεση,πως θα θυμάται το μόντεμ τα στοιχεία της σύνδεσης (username,password etc)? Η απάντηση είναι ότι θα τα καταχωρήσεις (αν δε το έχεις κάνει ήδη) στην εσωτερική του μνήμη,χρησιμοποιώντας τον broswer σου,και μπαίνοντας σε μια διεύθυνση (εσωτερική) που θα σου υποδείξει το βιβλιαράκι οδηγιών του μόντεμ.Αυτή μπορεί να είναι πχ http://0.0.0.1 ή http://192.168.0.1 ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα καταχωρήσεις τις ρυθμίσεις σου.

Σημειωτέον ότι πλέον ο υπολογιστής δεν θα βλέπει το μόντεμ σου,απλώς θα βλέπει μια σύνδεση σε τοπικό δίκτυο (LAN)! Μόνο που μέσω αυτού θα βγαίνεις στο Internet!

Καλή επιτυχία!

Επειδη ειναι λιγο ηλιθιο αν αργοτερα θελησετε να το διαγραψετε εγω δεν εχω προβλημα....
Μην ξεχνάς,ποτέ δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις,μόνο ηλίθιες απαντήσεις! :wink:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Εχω μια τετοια υποδοχη στον υπολογιστη μου και παντα αναρωτιoμουν τι ειναι αφου δεν εχω εσωτερικο modem. Θα προσπαθησω να βρω ενα ethernet modem! Ευχαριστω πολυ!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Να προσθέσω μερικά απλά και μόνο για να είναι ολοκληρωμένη η ενημέρωση.

Το πρότυπο ethernet είναι το standard τα τελευταία 15 χρόνια για την διασύνδεση υπολογιστικών μονάδων οποιουδήποτε τύπου. Με απλά λόγια δημιουργεί δίκτυα υπολογιστών.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου σύνδεσης είναι ότι ο μηχανισμός λειτουργίας του είναι εντελώς διάφανος ως προς τα συστήματα που συνδέει. Με άλλα λόγια απλά κλείνει το κύκλωμα και αυτό δουλεύει ανεξαρτήτως της κατάστασης των συστημάτων που συνδέει.

Ένα modem που έχει ethernet σύνδεση, δεν αποτελεί ακριβώς ένα εξάρτημα όσο ένα ανεξάρτητο υπολογιστή, με το δικό του λειτουργικό και τρόπο λειτουργίας. Υπολογιστές αυτού του τύπου ονομάζονται dedicated hardware από την άποψη ότι ενώ αποτελούν ένα πλήρες υπολογιστικό σύστημα έχουν φτιαχτεί για να εκτελούν αποκλειστικά μία μόνο λειτουργία.

Το καλό με αυτήν την υποδομή είναι ότι modem αυτού του τύπου δεν κολλάνε και δεν χαλάνε εύκολα, μα ακόμη και αν κάτι πάει στραβά απλά το βγάζεις/βάζεις από την μπρίζα και σε 20'' ξαναρχίζει τον κύκλο εργασίας του σαν να μην έγινε τπτ.

Επίσης πολλά τέτοια modem έχουν περισσότερες της μίας εξόδους οπότε και μπορούν να συνδέσουν περισσότερα από ένα συστήματα στο internet ταυτόχρονα.

Τώρα αν θες περισσότερες λεπτομέρειες, περίμενε ένα χρόνο για το μάθημα δίκτυα υπολογιστών.

Πλήμνη forever!!!!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Πηρα ethernet modem!  Tι ειναι η καρτα ethernet και σε τι χρειαζεται???

Το ethernet modem δε θελει εγκατασταση ουτε εχει τιποτα προγραμματα οδηγους που ειναι απαραιτητα για τη λειτουργια του, σωστα? (το λεω γιατι στο συνοδευτικο cd ειχε μονο κατι pdf οδηγειες και κατι βλακειες που συνολικα επιαναν γυρω στα 4MB)

Στα windows επειδη δε βρηκα καμια συνδεση local network (μηπως το ειχα διαγραψει παλιοτερα?) πηγα στη βοηθεια και εκανα αναζητηση για ethernet. Βρηκα πολυ σαφεις οδηγειες τις οποιες ακολουθησα αλλα τελικα δε μπορεσα να συνδεθω. (φταιει που δεν εχω ethernet καρτα?) Αυτο δε με νοιαζει και τοσο αφου το modem το πηρα για να καιγομαι στο ιντερνετ απο linux.

Στο ubuntu τωρα, βρηκα στη βοηθεια (παραγραφος 5.1.3.1) καπου ελεγε για adsl συνδεση pppoe με ethernet modem... τελοσπαντων ακολουθησα κ εκει τις οδηγειες και ανοιξα μια γραμμη εντολων (κατι σαν το dos αλλα με ασπρο φοντο) και εδωσα την εντολη sudo pppoeconf, οπως ελεγε στη βοηθεια. Ξεκινησε ενα προγραμμα απο το οποιο θα γινοταν οι ρυθμισεις για τη συνδεση αλλα μου ειπε: no ethernet card detected και με πεταξε εξω.

Εγω νομιζα οτι η ethernet καρτα χρειαζεται οταν δεν εχεις θυρα ethernet στο pc για να συνδεσεις το modem. Εγω που μπορω να συνδεσω το modem (τουλαχιστον τα λαμακια του αναβουν σωστα) σε τι τη χρειαζομαι? Θα συνδεσω τιποτα με την καρτα? PCI δεν ειναι?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Μισό λεπτό! Πήρες ethernet modem,αλλά ΠΟΥ συνέδεσες το καλώδιο ethernet (είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία ενός προηγούμενου post)?
Αν το συνέδεσες στις εξόδους της μητρικής,αυτό σημαίνει ότι η μητρική σου υποστηρίζει σύνδεση ethernet,οπότε έχεις τελειώσει. Αν όμως δεν έχεις βρει τρύπα να το βάλεις,τότε πρέπει να αγοράσεις μια κάρτα ethernet,η οποία είναι μια εσωτερική κάρτα PCI,και πίσω μέρος της υπάρχει η απαραίτητη υποδοχή.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Nαι! Εβαλα το καλωδιο ethernet (που φαινεται και παραπανω) σε καταλληλη υποδοχη του υπολογιστη. Τα λαμπακια του modem (ethernet, power, dsl) δειχνουν οτι εχει συνδεθει σωστα. Αρα δε χρειαζομαι καρτα ethernet?
Tο ubuntu γιατι μου λεει οτι δεν εντοπισε καρτα ethernet και με πεταξε εξω απο τις ρυθμισεις? Δε μπορει να αναγνωρισει το modem?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Βασικαααα... δεν παίζει.
Αν έχεις κάνει σωστή σύνδεση Τηλεφωνική Γραμμή -> Router -> PC, δεν θα χρειαστείς τπτ.

Δε με λες... ποια motherboard έχεις;
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Τωρα νομιζεις θυμαμαι...
Εχω μια που παιρνει pentium 4! Tα περισσοτερα χαρτια και τιμολογια του υπολογιστη τα εχω χασει η τα εχω πεταξει.
Παντως εχει υποδοχη για ethernet. Aφου μπορω να συνδεσω το modem και αναβει και το λαμπακι "ethernet"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Θα μπορούσες να κάνεις ένα print screen και να ανεβάσεις κάπου την εικόνα για να δούμε τι παίζει?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Λοιπον πηγα στη βοηθεια του ubuntu και εκανα οτι λεει Εικόνα
μετα ακολουθησα το βημα 2 εγραψα δηλαδη στο terminal sudo pppoeconf και μου εβγαλε Εικόνα
πατησα ναι και δεν εγινε τιποτα, εμφανιστηκε παλι το ιδιο μηνυμα, ματα οταν πατησα οχι ειδα Εικόνα

μηπως το ubuntu ειναι βλαμενο και θελει ντε και καλα ethernet καρτα? Εσεις που μπαινεται με ethernet dsl απο linux εχετε ολοι και καρτα?

καλα εκανα 100 φορες προεπισκοπιση αλλα καταφερα να τα γραψω!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Στο router (ποιο έχεις άραγε?) ανάβει το LED για το "Internet" ;
Aν όχι, δεν έχεις set-άρει το router, δεν είναι θέμα ubuntu.  :?  :?

Περίεργο...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

λοιπόν, ξέχνα τα όλα και πάμε από την αρχή:

θέλω να κάνεις τα εξής:
Δες το manual του νέου σου  modem. Κάπου θα λέει ότι για να το ρυθμίσεις πρέπει μέσω κάποιου browser να πας στην διεύθυνση http://Α.Β.C.D (όπου A,B,C,D αριθμοί) κράτα από αυτό τον αριθμό A.B.C, οι τελείες είναι απαραίτητες!!!
Τώρα άνοιξε μία κονσόλα και εκτέλεσε την εντολή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

sudo ifconfig eth0 A.B.C.2 up && sudo route add default gw A.B.C.D

Αν πάλι όλα αυτά δε δουλέψουν κάνε τα ακόλουθα στην κονσόλα

Κώδικας: Επιλογή όλων

lspci > ~/text.txt
sudo ifconfig -a >> ~/text.txt
sudo route >> ~/text.txt
στον home φάκελό σου τώρα υπάρχει το αρχείο text.txt και θέλω να μας πεις τα περιεχόμενά του.
Σε παρακαλώ βάλτο μέσα σε [ code ] [ /code ]

ΥΓ: Αν θες να μάθεις την θεωρία πίσω από όλα αυτά και δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το 4 έτος σε παραπέμπω εδώ. για πιο κλασσική λογοτεχνία δες πρώτα αυτό και μετά αυτό. .
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Στο manual του modem λεει οτι οι ρυθμισεις πρεπει να γινουν στο http://172.19.3.1/

Νομιζω οτι αυτο που μου ειπες στην αρχη το εκανα σωστα αλλα δεν πετυχε. Εικόνα
sparc έγραψε:στον home φάκελό σου τώρα υπάρχει το αρχείο text.txt και θέλω να μας πεις τα περιεχόμενά του.
Εικόνα
Εικόνα
μετα εψαξα αλλα δε βρηκα πουθενα το Εικόνα
οσο για το δευτερο που μου ειπες να κανω, τωρα δεν ξερω αν το εκανα σωστα η αν βγαζει νοημα, αλλα εκανα Εικόνα
λογικα δε θα χρειαζεται και το text.txt για να δουλεψει?
sparc έγραψε:ΥΓ: Αν θες να μάθεις την θεωρία πίσω από όλα αυτά και δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το 4 έτος σε παραπέμπω εδώ. για πιο κλασσική λογοτεχνία δες πρώτα αυτό και μετά αυτό. .
Εδω ειμαι τριτο ετος και εχω λιγοτερες γνωσεις απο οτι στο λυκειο (ωραιες εποχες τοτε!). Φαντασου να παω και στο τεταρτο!

Ελπιζω να μη σας εχω σπασει τα @@!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”