Η Microsoft απειλεί να εξαπολύσει τα Windows Vista!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Η Microsoft απειλεί να εξαπολύσει τα Windows Vista!

Δημοσίευση από drcypher »

Ημερησία έγραψε:Στις 30 Iανουαρίου ξεκινά η διάθεση των αγγλόφωνων εκδόσεων των Windows Vista και Microsoft Office System 2007. Σύμφωνα με την Microsoft Eλλάς, στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθες εκδόσεις των Vista:
  • Windows Vista Home Basic. Πρόκειται για τη βασική έκδοση που απευθύνεται σε οικιακούς χρήστες, στα χαρακτηριστικά της οποίας συμπεριλαμβάνονται εργαλεία αναζήτησης για τον υπολογιστή και το Internet, ο Internet Explorer 7 με ακόμα πιο φτωχή υποστήριξη των παγκοσμίων προτύπων, βελτιωμένες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, βασικές υπηρεσίες spyware, κ.α.

Eκτιμώμενη τιμή λιανικής 319,99 ευρώ και για την έκδοση αναβάθμισης 159,99 ευρώ
  • Windows Vista Home Premium. Aπευθύνεται στους λάτρεις της ψηφιακής ψυχαγωγίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, την αναβαθμισμένη επιφάνεια εργασίας Windows Aero με τρισδιάστατη εναλλαγή παραθύρων των Windows καθώς και πολυκάναλη μόνιμη σύνδεση με τους ρουφιάνους της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου.

Eκτιμώμενη τιμή 369,99 ευρώ και για την έκδοση αναβάθμισης 249,99 ευρώ
  • Windows Vista Home Premium Upgrade Academic. Περιλαμβάνει τα ίδια χαρακτηριστικά με την έκδοση αναβάθμισης Home Premium και απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς χρήστες.

Eκτιμώμενη τιμή 99,99 ευρώ. Απαιτούνται τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τη γραμματεία καθώς και πιστοποιητικό φρονημάτων από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Σχολής σας με ενυπόγραφη αποκύρηξη του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Windows Vista Ultimate. H πιο ολοκληρωμένη έκδοση των Vista με όλα τα χαρακτηριστικά ισχύος, ασφάλειας και φορητότητας. Υποστηρίζει αυτόματη καταγραφή βίντεο κάθε κίνησής μέσα στο σπίτι, συμπεριλαμβάνει αισθητήρες οσμής ώστε να ξέρει πότε κλάνετε, προσφέρει υπηρεσίες αυτόματης εξόφλησης των λογαριασμών με παρακράτηση αυθαίρετου ποσού για vistoσημο. Δώρο ειδικός πομποδέκτης και υπερσύγχρονο GPS ώστε να δίνετε το στίγμα σας ανά πάσα ώρα της ημέρας με ζωντανή ροή πληροφορίας με όλες τις παγκόσμιες μυστικές υπηρεσίες καθώς και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα (internationalization & localization).

Eκτιμώμενη τιμή 629,99 ευρώ και για την έκδοση αναβάθμισης 399, 99 ευρώ
  • Windows Vista Pirate. Η έκπληξη της Microsoft για το 2007. Απευθύνεται στο 90% των (εξαρτημένων) χρηστών της, και περιλαμβάνει δεκάδες εξτρά κλειδωμένα προγράμματα μαζί με χύμα cracks και serial number generators για να τα ξεκλειδώσετε μόνοι σας. Το λογισμικό είναι οργανωμένο σε καταλόγους αναλόγως με το βαθμό δυσκολίας στο σπάσιμο, ενώ σας χαρίζονται 2 μήνες συνδρομή στους servers της Microsoft όπου διεξάγεται το παγκόσμιο τουρνουά ελεγχόμενου cracking. Η μόνη bug-free έκδοση για περισσότερο εθισμό στις παράνομες ηλεκτρονικές σας αποδράσεις.

Διατίθεται δωρεάν με χειροπέδες, γάντζο για το χέρι, φόρμες με ασπρόμαυρες ρίγες και πληρωμένα έξοδα μεταφοράς σας στο κρατητήριο με τη σύλληψή σας.
[..]
Πηγή: Ημερησία

Διασκευή: Εγώ
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

ton klefti ton billy kathe windows kai akribotera.Linux nai pios prostethike sti megali koinotita.Oloi linux{se parafrasi tou oloi mega}.

Kai a kai ou kai linux ubuntu

xexe :D
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Οι εκδόσεις συνολικά είναι 8 (!!!) με τις απούσες να ταξινομούνται μεταξύ των Home Premium και Ultimate.

Επίσης όσοι χαρήκατε με τις academic/student εκδόσεις της MS δείτε πρώτα τους περιορισμούς. Βαριέμαι να ψάξω τα των Vista αλλά για την Student έκδοση του Visual studio (150e αντί των 1500e της basic έκδοσης (!!)) που είμαι κάτοχος, υπάρχει διάταξη που λέει ότι παρανομώ ακόμη και αν κάποιος χρήστης (πλην εμού) κοιτάξει το πρόγραμμα αυτό καθώς και τα παράγωγά του σε κάποια οθόνη. Φανταστείτε να γράψω πρόγραμμα και να το πουλήσω κι όλας! Στον κορυδαλλό κατευθείαν κακούργε....

Επίσης να επισημάνω ότι κατά την αγορά student έκδοσης, ο αφελής αγοραστής θα υποστεί πλήρες φακέλωμα. Καταγράφουν ακόμη και τι χρώμα βρακί φωράς.
Όοοχι, δεν υπερβάλλω καθόλου. Μόνο σε δικηγόρο δε με στείλανε!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Torentz
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Mulholland Vader έγραψε:Torentz
Το πνεύμα του Drcypher και εμένα είναι ακριβώς ότι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία, θεωρούμε λάθος να γίνουμε κλέφτες με άλλοθι το γνωστό: "το κάνουν όλοι".
Αν πάλι εσύ αδιαφορείς, υπάρχουν πολύ καλύτερα site από αυτό που αναφέρεις για να βρεις τα πάντα, κυριολεκτικά.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

stasou sparc giati ayta pou les tora einai p@[email protected] ego eimai kleftis pou katebazo kai o allos pou mou sitaei na pliroso 300-400eyropoula einai nomotagis politis.Aei tora min arxiso na brizo.Eipidi nystazo ki olas den tha to anaptyxo poly alla min leme oti theloum.Exallou ayti ti stigmi les kleftes ena arketa megalo meros ton anthropon pou xrisimopoioun internet.I idea ton torrents einai nomimi kai gia ayto alloste den exei apagoreytei.Enas user pou exei aythentiko kapoio arxeio i programma i otidipote to moirazete me tous allous.An einai dynaton.Eleos

Oxi allo karvouno pou leei kai o dr.Mono mazout{leo ego}
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

skywalker έγραψε:stasou sparc giati ayta pou les tora einai p@p@ries.
Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο θέμα θα συμφωνούσα (lov'ya sparcy :P ). Αλλά αρχίζεις μια υπερβολή με ύβρη, και δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να συνεχιστεί η συζήτηση σε αυτό το ύφος.
skywalker έγραψε:Diladi ego eimai kleftis pou katebazo kai o allos pou mou sitaei na pliroso 300-400eyropoula einai nomotagis politis.
Όπως ακριβώς το λες. Αν μπορείς και εσύ φτιάξτο και πούλα το με λιγότερα λεφτά, ή περισσότερα. Δεν κατάλαβα με ποιο κριτήριο αξιολογείς τη νομιμότητα  και κοστολογείς ένα προϊόν που λέγεται "Λειτουργικό Σύστημα" και στηρίζει κάθε εφαρμογή που σκοπεύεις να τρέξεις στον υπολογιστή σου.

Όπως λες κι εσύ:
skywalker έγραψε:min leme oti theloum.
και φυσικά συμφωνώ. Οπότε ξανασκέψου αυτό που είπες παραπάνω.
skywalker έγραψε:Exallou ayti ti stigmi les kleftes ena arketa megalo meros ton anthropon pou xrisimopoioun internet.
Χμμ, δεν νομίζω ότι τους λέει ο sparc κλέφτες, αλλά η νομοθεσία. Αν διαφωνείς με τη νομοθεσία (του αστικού κράτους, μπλα, μπλα) μπορείς να γραφτείς στην ΚΝΕ ή να ενταχθείς σε κάποια αυτόνομη ομάδα και να κάνεις επανάσταση.

Όσο για το "μεγάλο μέρος των ανθρώπων", είναι αν μη τι άλλο να αναρρωτιέται κανείς με τον εαυτό του όταν επικαλείται το μέγεθος μιας μάζας που λειτουργεί εν αδίκω, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την παρανομία του.
skywalker έγραψε:I idea ton torrents einai nomimi kai gia ayto alloste den exei apagoreytei.
Προσπάθησε να τα ξεχωρίσεις. Τα torrents, το zip, το rar, τα exe, το http, το ftp, τα p2p networks, το mp3, το divx, είναι αρχεία, πρωτόκολλα, τεχνολογίες. Δεν είπε κανείς ότι είναι παράνομη κάποια τεχνολογία ή κάποιος τύπος εκτελέσιμου αρχείου, αλλά το περιεχόμενο που διακινείται ή ενέργειες που εκτελούνται.

Ο αλγόριθμος mp3 δεν είναι παράνομος. Ούτε η τεχνολογία ανταλλαγής πληροφορίας μέσω torrents. Όταν χρησιμοποιείς mp3 συμπίεση για να αποθηκεύσεις ή να αναπαράγεις υλικό που δεν αγόρασες (όπως ο νόμος ορίζει), και το ανταλάσσεις μέσω δικτύων torrent, τότε παρανομείς εσύ και εκείνος που "στεγάζει" τη διαδικασία.

Εγώ μπορώ να φτιάξω ένα αρχείο video που χορεύω κλακέτες ή μια διανομή του Linux που ζυγίζει 5GB. Έχω το δικαίωμα να τα διαθέσω νομίμως δωρεάν (γιατί αυτή είναι η άδεια χρήσης τους) και όλα είναι μια χαρά. Και το περιεχόμενο και οι τεχνολογίες divx και torrent.

Όταν, όμως, μεταφέρω παράνομα (χωρίς να προηγηθεί αγορά) λογισμικό π.χ. της Microsoft, malware (ιούς, κτλ.), cracks (που φτιάχνονται για να ξεκλειδωθούν προγράμματα που αποκτήθηκαν παρανόμως), μουσική ή εικόνα με πνευματικά δικαιώματα, τότε δεν θα βάλει κανείς φυλακή τα "torrents" ή το "mp3" (δεν ακούγεται γελοίο; ), αλλά εσένα και αυτόν που συντηρεί τον server/tracker μέσω του οποίου γίνεται η διακίνηση.

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι: Γιατί πρέπει να εξηγούμε ξανά και ξανά τα προφανή και τα αυτονόητα; Ξεκαθαρίστε τα λίγο στο κεφάλι σας. Κλείνω παραθέτοντας την μόνιμη επωδό (ταιριάζει κιόλας):
skywalker έγραψε:Eleos
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

ό,τι και να λέτε, ξέρετε ότι ο λαός είναι με τον skywalker
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

Λοιπον{προσεξε αλλαξα σε greek απο greeklish{πραγμα που σημαινει οτι απανταω σοβαρα}} ευχαριστω τον pao.Συνεχιζω τωρα στο δυσκολο μερος.Εχω μαθει οτι μια διαφωνια με σενα dr απο παλιοτερες αντιπαραθεσεις μας μπορει να παρει πολυ και εν τελει βαριεμαι.Λοιπον

Καταρχην επικεντρωνεσαι τελειως σε θεματα νομιμοτητας{δεν θα αναφερω καν το ελεεινο παραδειγμα με τα mp3 που θα πανε φυλακη} και αφηνεις εντελως απεξω το θεμα των χρηματων κατι που ειναι τελειως λαθος κατεμενα.Ουσιαστικα βλεπεις το ζητημα απο μια αλλη σκοπια και παραβλεπεις αρκετα πραγματα.Δεν λεω οτι εισαι τελειως λαθος αλλα πιστευω πως το focus πρεπει να γινει στο σημειο των χρηματων.Δηλαδη πρεπει να υποθεσω οτι αν ηθελες να αγορασεις vista θα πληρωνες κανονικα 300 ευρω{αν δεν ησουν φοιτητης λεμε τωρα{ναι ξερω οτι χρησιμοποιεις μονο linux{παραδειγμα παω να φερω}}}.Παιζει να το εκανες αν εχεις τα χρηματα αλλα δεν μπορουμε ολοι να διαθεσουμε 300 ευρω για να παρουμε κατι του οποιο το κοστος τουλαχιστον οσον αφορα το cd και οχι το περιεχομενο ειναι 10-20 λεπτα.Η ας για ενα cd μουσικης ιδιου πραγματικου κοστους το οποιο κανει 20 ευρω.Τωρα θα μου πεις 20ευρω ποιος τα γ@@@ει.Νταξει ομως αμα θελει καποιος να παρει πολλα cd.Τεσπα αυτο το θεμα επεκτεινετε επ'απερον.Ας σταματησουμε εδω.

Ας ερθουμε τωρα στο θεμα της νομιμοτητας που εσυ εκτενως σχολιασες

Καταρχην να δωσω 2 link

link1link2
{wiki τα κολπα του παπου ελ}

Οπως λογικα θα διαβασεις το wiki{papouli} αναφερει πολλα
οπως το Legal use of BitTorrent,Legal issues,Legal defenses.

Δεν θα επεκταθω στο θεμα της νομιμοτητας εξαλλου το εκανες εσυ{παντως το θεμα ειναι οτι δεν ειναι παρανομα τουλαχιστον μεχρι τωρα}.

Δεν νομιζω να θες να σχολιασω το λινκ 1 με το θεμα του upload γιατι οσοι θελουν να φτιαξουν το ratio τους ξερουν:twisted:{και ειναι αρκετοι}

Υγ1 σωστα το εθεσες οτι δεν επρεπε να ξεκινησω με βρισιμο στην αρχη αλλα  οταν διαβαζεις κατι τετοιο στις 3:00 καπου τα περνεις.Τεσπα ηταν λαθος

Υγ2 καλη η τελευταια ειρωνια με το ελεος

Υγ3 Οταν μιλαμε για την νομιμοτητα η οχι του bitorrenting προφανως δεν μιλαμε για κατι αυτονοητο

Υγ4 Βασικα αμα εισαι μεσα θα πρεπει λογικα να περιμενω απαντηση σε κανα 2λεπτο
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Εγώ, θα συμφωνήσω και με τους 2 σας αλλά πιο πολύ με τον skywalker :P  

Ναι, είναι παράνομο και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον drcypher. Με την έννοια ότι όταν κάποιος φτιάχνει κάτι, έχει δικαίωμα να το πουλήσει όσο ακριβά θέλει και εγώ έχω δικαίωμα να το αποκτήσω μόνο εάν δώσω το χρηματικό αντίτιμο που έχει ορίσει αυτός που πουλάει. Αλλιώς πρέπει να το απορρίψω και μάλιστα να το μποϊκοτάρω.

Τώρα, η Microshoft και οι εταιρίες αφήνουν τα προϊόντα τους να κλαπούν γιατί έτσι τους συμφέρει. Βγάζουν πάάάάάρα πολλά λεφτά από τις εταιρίες που είναι αναγκασμένες να τα αγοράσουν. Αν δεν υπήρχαντα κλοπιμαίικα και τα σπαστήρια κλπ. τότε κανείς (ή σχεδόν κανείς) δεν θα πήγαινε να τα αγοράσει. Επομένως ο κόσμος θα μάθαινε σε άλλο λειτουργικό (πχ linux). Αυτό όμως σημαίνει πως όλοι θα μάθαιναν το linux  σε προσωπικό επίπεδο και έτσι και οι εταιρίες θα επέλεγαν linux (κορόιδα είναι να πληρώνουν τσάμπα και βερεσέ?)

Ακόμα η Microshoft βγάζει λεφτά από καταστήματα με τα οποία κάνει τη συμφωνία ότι μαζί με το pc που θα πουλάνε αυτοί, θα δίνεται και το cd των windows.

Γενικότερα, λοιπόν, η microshoft δεν στοχεύει στα σπίτια αλλά στις εταιρίες (ή τουλάχιστον δεν στόχευε μέχρι τώρα). Αν ήθελαν εκείνοι, κανείς δεν θα μπορούσε να σπάσει τα windows, δεν είναι έτσι? Οι καλύτεροι προγραμματιστές δεν βρίσκονται σε αυτή την εταιρία?

Όταν, λοιπόν κάποιος έχει κέρδος από το να τον κλέβω και με αφήνει να το κάνω ελεύθερα αυτό, τότε δεν έχω καμία τύψη που το κάνω αυτό. Το θεωρώ μάλιστα απόλυτα φυσιολογικό.

Όσον αφορά τώρα τα αρχεία μουσικής, αυτά υπάρχουν και στο linux. Δεν έχει να κάνει λοιπόν με λειτουργικό. Και στο κάτω κάτω πάνε να μου πουλήσουν 1 cd me 15 τραγούδια 20 ευρώ? Και μετά έχουν το θράσος να μου λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει η μουσική? Να πάνε να γ@#@%ούνε τα παλιο@@. Η πειρατεία τους έκανε γνωστούς και γι'αυτό ακούμε τα τραγούδια κάποιων. Μόνο και μόνο επειδή είναι τζάμπα. Ας βάζανε το 1 cd 7-8 ευρώ και εγώ προσωπικά θα πήγαινα να το αγοράσω. Θα ήταν πολύ καλύτερο να το έχω αυθεντικό με το βιβλιαράκι του και τους στίχους και όλα αν η τιμή ήταν λογική.

Και skywalker τα 20 ευρώ δεν είναι λίγα. Όταν δούλευα στον ote έπρεπε να μιλάω 5-6 ώρες στο τηλέφωνο και να λέω τις ίδιες μλκίες 200 φορές για να τα βγάλω.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:Τώρα, η Microshoft και οι εταιρίες αφήνουν τα προϊόντα τους να κλαπούν γιατί έτσι τους συμφέρει. Βγάζουν πάάάάάρα πολλά λεφτά από τις εταιρίες που είναι αναγκασμένες να τα αγοράσουν.
Οπότε μια επιχείρηση που δεν "ασφαλίζει" ή προστατεύει σωστά τα προϊόντα της μας δίνει το άλλοθι και το νόμιμο ή ηθικό δικαίωμα να αποσπάσουμε το έργο της χωρίς την άδειά της, σωστά; Μήπως να μαζευόμασταν καμιά εκατοστή να πάμε σε αντιπροσωπεία της Ferrari και να βουτήξουμε καμιά 20αριά κομμάτια επειδή οι κερατάδες τα πουλάνε πανάκριβα και δεν τα έχουν ασφαλίσει με ηλεκτροφόρα σύρματα και πυρηνικά; Και μετά να πουλήσουμε τα ανταλλακτικά μέσω Internet και όταν μας κλείσουν φυλακή και μας κατεβάσουν το site να αρχίσουμε να παριστάνουμε τους τρελούς (ή τους "έξυπνους") ισχυριζόμενοι ότι οι αρχές έθεσαν το πρωτόκολο http:// στην παρανομία.

Να ήξερα ότι δεν έχετε εναλλακτικές χαμηλότερου ή μηδενικού κόστους, να πω "πάει στο διάολο". Αλλά εκτός από συνηδειτά παράνομοι είστε και άπληστοι. Τη μια σας φταίει το Linux (θέλει ώρες να το μάθεις), την άλλη σας φταίει η Microsoft που πουλάει ακριβά, τι θέλετε τέλος πάντων; Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας, δεν νομίζετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι το μόνο που σας φταίει είναι το μυαλό σας;

Τέλος πάντων, μιλώντας, λοιπόν, για δικαιώματα, έχετε το δικαίωμα να περιφέρεστε σε έναν φαύλο κύκλο αντιφάσεων και αυταπάτης, και εγώ να θεωρήσω ως τελευταία την προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα με το νοητικό σας παιχνίδι. Κάντε ό,τι νομίζετε, δική σας η άκρη, δικό σας και το χάσιμο. Κλέβετε, είστε πολλοί, έχετε άδικο, και η Microsoft το ξέρει και το χρησιμοποιεί εναντίον σας. Και τα χειρότερα δεν τα έχετε δει.

Καλά ξεμπερδέματα ;)
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Επειδή η πειρατεία και τα skeleton keys τους έκαναν γνωστούς, αυτό δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα γυρίσουν να απαιτήσουν χρήματα για το καινούριο τους λειτουργικό.

Σκεφτείτε λοιπόν όλοι όσοι χρησιμοποιείτε ακόμα Windows να αλλάξετε σε Linux γιατί νομίζω ήρθε η ώρα η Microsoft να πάρει τα χρήματα που της διέφευγαν τόσο καιρό για τα Vista.

Και προς Θεού. Μην αφήνετε πολύτιμα αρχεία σε υπολογιστή με  XP. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ιός που θα καίει σκληρούς σε σπασμένα Windows XP.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Κώστα, γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω?

Η Microshoft δεν ασφαλίζει τα προϊόντα της επειδή έτσι τη συμφέρει. Όχι επειδή δεν μπορεί. Μπορεί να μη θέλεις να το καταλάβεις αλλά διαφέρει πολύ το ένα από το άλλο.

Αν εσύ είσαι μάγκας πήγαινε κλέψε μία ferrari. Αλλά σε πληροφορώ ότι χωρίς το μοναδικό κλειδί που έχει ο ιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να τη βάλεις μπροστά επειδή είναι αδύνατο. Διαφέρει πολύ από αυτό που κάνει η Microshoft. Αν σου έλεγε η ferrari μπες στο internet πάρε αυτό και εκείνο και μετά θα έχεις μια ferari δικιά σου. Αααα, και μετά δεν πρόκειται και κανείς να σε κηνυγήσει, τότε όλοι θα είχαν από μία. Λίγο άτοπο το παραδειγμά σου....

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι τη microshoft τη συμφέρει η πειρατεία και γι'αυτό την έχει επιτρέψει

@Neo συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η Microshoft τώρα που έχει επικρατήσει και κυριαρχεί στην αγορά, έχει πλουτίσει και έχουμε εξαρτηθεί στα προϊόντα της, μπορεί πράγματι να αλλάξει στρατηγική. Τώρα, γι'αυτό που λες με τον ιό δεν το αποκλείω αλλά λίγο περίεργο και ψιλοαπίθανο μου φαίνεται....
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Σωστός ο γέροντας. Και όπως λέει ο Βούρος "εσύ αποφασίζεις".
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Το ότι η microsoft αλλάζει στρατιγική το έχω αναλύσει και με αποδείξεις. Όλος ο πλανήτης αυτο συζητάει, θα σας πάρει 5 δευτερόλεπτα στο google για να χαθείτε σε χιλιάδες άρθρα, ακόμη και προγραμματιστών της ίδιας της MS.

Σκεφτείτε λίγο τα κινητά.. υπάρχουν μοντέλα που τα δίνουν τσάμπα και υπάρχουν και άλλα που κοστίζουν γύρω στο χιλιάρικο με την πλειοψηφία να είναι ενδιάμεσα. Μπορώ να βρω οποιοδήποτε από αυτά, καινούριο και σχεδόν τσάμπα; φυσικά, λέγε με μοναστηράκι! Αυτό τι με κάνει όμως αφού όλοι ξέρουμε ότι τέτοια κινητά είναι κλεμμένα.
Μήπως οι εταιρείες δεν μπορούν να σταματήσουν τους μαύρους που πουλάν κλεμμένα κινητά (μη τα μπερδέψετε με τα cd, είναι εντελώς άλλο κύκλωμα), μπορούν αλλά δεν το κάνουν, ίσα ίσα που είναι οι εταιρείες κινητής που το επιτρέπουν και αποζημιώνουν τους κατασκευαστές. Το σκεπτικό είναι απλό, εγώ ως πάροχος προσφέρω τις Χ νέες υπηρεσίες που απαιτούν κινητό νέας τεχνολογίας. Πόσα θα κερδίσω αν περιμένω να αγοράσουν όλοι νέο κινητό και πόσα αν ξαφνικά όλοι έχουν νέο κινητό; Η ερώτηση είναι ρητορική...
Είναι τόσο απλά τα πράγματα και ίσως μας διαφεύγει η ουσία γιατί αυτοί οι άνθρωποι παίζουν μόνο με οχταψήφια νούμερα!
Το ίδιο πράγμα κάνει και η MS, μόνο που είναι μία δεκαετία πίσω σε αυτό το κολπάκι. Βρίσκεται στο στάδιο που κουράστικε να δείνει τσάμπα συσκευές στα cinema, στα περιοδικά και τα περίπτερα και θα αρχίσει να τα διοχετεύει αλλιώς αναγκάζοντας τους περισσότερους να τα αγοράσουμε αυθαιντικά.

Στο κάτω κάτω η τεχνολογία των υπολογιστών άλλαξε τόσο τα τελευταία χρόνια που όλοι αργά ή γρήγορα θα αγοράσουμε καινούριο. Σας προκαλώ να προσπαθήσεται να αγοράσετε νέο υπολογιστή "εισαγωγής" (από sony μέχρι acer) kαι να μην έχει windows. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

@theos είσαι πραγματικά αφελής με αυτά που λες. Η γη γυρίζει και αργά η γρήγορα όλα αλλάζουν. Ελπίζω να μην αφήσεις την αφέλεια αυτή να εξελιχθεί σε χαζομάρα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”