ΗΠΑ-υπερυπολογιστές-Άξονας του κακού

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Απάντηση
ge99020
Real Name: Panagiotis A.
Facebook ID: 0

ΗΠΑ-υπερυπολογιστές-Άξονας του κακού

Δημοσίευση από ge99020 »

Καλησπέρα!
Δουλεύω στο εξωτερικό (ευρώπη) σαν ερευνητής σε group υπολογιστικό. Στην χώρα που ζώ, υπάρχει ένα εθνικό κέντρο με 2 υπερυπολογιστές (cray jaguar xt-5 και cray-xe6) με γιγαντιαίο αριθμό επεξεργαστών (άνω των 45000). Τι γίνεται τώρα: Έχω συνάδελφο απο την γειτνιάζουσα χωρα του Ιράκ =(..ν). Δουλέυει κανονικά, με άδεια παραμονής κλπ κλπ. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηεί τους υπολογιστές, αν και σαν γκρουπ έχουμε πρόσβαση :e_biggrin: . Οι υπολογιστές αυτοί είναι αγορασμένοι απο την αμερικάνικη εταιρία και υπάγονται στους νόμους της αμερικής για εξαγωγής που απαγορεύει την χρήση τους απο άτομα με εθνικότητα απο τον Άξονα του κακού! ΛΟΛ! Επίσης, όσοι έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα είμαστε καταγεγραμένοι σαν υπάρξεις ...απο το fbi! Σοβαρά! νόμιζα ότι μου κάναν πλάκα, αλλα ισχύει :e_smile:

Απο περιέργεια-> ισχύει το ίδιο και εντός αμερικής? μα καλα ρε γμτ, νομίζουν οτι κάθε συριος κλπ στον πλανήτη χρειάζεται και ψάχνει 100000 cores για να προσομοιώσει πώς θα τους ανατινάξει? ρε γμτ και αισθανόμουν οτι η αμερικανοφοβία μου είχε γιατρευτεί...
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Re: ΗΠΑ-υπερυπολογιστές-Άξονας του κακού

Δημοσίευση από lunatic »

:lol: :lol: :lol:
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Το Ινστιτούτο που δουλεύω λέγεται μερικές φορές χαϊδευτικά "Μικρή Τεχεράνη", λόγω του ότι είναι πολλοί Ιρανοί φοιτητές και post docs... μάλιστα με έναν είμαστε στο ίδιο γραφείο. Πρόσβαση στους υπερυπολογιστές που έχουμε έχουν κανονικά όλα τα γκρουπ που τους χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων και των Ιρανών φοιτητών.

ge99020
Real Name: Panagiotis A.

Δημοσίευση από ge99020 »

Μικρη τεχεράνη :) ωραίο!
Τι να σου πώ, μου έκανε φοβερή εντύπωση όταν το έμαθα και το τσέκαρα και με έναν ακομα ιρανό απο το δίπλα γραφείο . Μάλιστα όταν πήγα ο ίδιος στο κέντρο που έχουν τα μηχανήματα για κάτι wshop και ρώτησα μου είπαν οτι δεν είναι δικιά τους πρωτοβουλία αλλα τους το επιβάλουν! (ελβετία) .
Είναι απο τα πολύ περίεργα και επιστημονικώς "βρώμικα" πράγματα που έχω ακούσει.
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Οι μυστικές υπηρεσίες δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενες. Φυσικά και δε θα έχαναν ευκαιρία για να παρακολουθούν κι εσάς μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη (echelon). Στο πηγάδι κατουρήσατε; :wink:
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”