Άσυλο και καταχρήσεις

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Άσυλο και καταχρήσεις

Δημοσίευση από Skliraios »

λοιπον μιλαγα με ενα γνωστο που φοιτησε σε δημοσιο πανεπιστημιο στο Γιοχανεσμπουργκ......και μου ειπε το εξης,εκει για να υπαρχει ασφαλεια στο πανεπιστημιο χωρις αστυνομια ειχαν κανει κατι πολυ απλο....επετρεπαν την εισοδο μονο σε φοιτητες.

Πως?

πολυ απλα ειχαν μοιρασει στους φοιτητες καρτες σαν αυτες που εχουμε σε διαφορες δουλειες με την οποια ανοιγε η πορτα της εισοδου ειτε για αυτοκινητο ειτε για πεζο.

ειναι οντως μια καλη και εφαρμοσιμη ιδεα και για τη χωρα μας?
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

το ασυλο δεν ειναι για να στεγαζει μονο τους φοιτητες...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
beep-beep

Δημοσίευση από beep-beep »

Προτεινω,ως σωστοι αντι-χριστοι  :twisted:  ,να βαλουμε τον αριθμο μητρωου bar-code στο κουτελο μας,για να μας επιτρεπεται η εισοδος.
To beep or not to beep?
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

καταρχας, το ασυλο ειναι "ασυλο ιδεων" κ οχι "ασυλο φοιτητων".

Εστω ομως οτι εφαρμοζουμε αυτο το συστημα. Ποιος σου εξασφαλιζει οτι δεν μπορουν να μπουν οποιοι θελουν, πηδωντας τη μαντρα του εμπ σε καποιο αλλο σημειο ή κανοντας ομαδικο ντου; Τοσα χιλιομετρα περιμετρο εχουμε. Επισης, ειναι αρκετα χρονοβορο να ελεγχεις καποιες χιλιαδες αυτοκινητα καθημερινα, δες τι γινεται στην κοκκινοπουλου καθε πρωι...

Κ το κυριωτερο: πως θα μπαινει το χριστεπωνυμο πληθος μαζι με το παππαδαριο για να μας ψελνει καθε 30/1;;;  :shock:
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Ρε, πάτε καλά ή έχει πέσει ομαδική παράκρουση; Σας μίλησε το παληκάρι για το τι έκαναν για να μη μπαίνει όπως να' ναι. Μόνο που δε βγήκατε να πείτε ότι είστε κι εσείς "ό,τι να 'ναι" για να σας επιτρέπεται η είσοδος.

Λίγη σύνεση και καλή διάθεση δε βλάπτει. Αντί να κράζετε προτείνετε κι εσείς έναν τρόπο ή εξηγείστε γιατί θεωρείτε πως η υπάρχουσα κατάσταση που μπαίνει όποιος να 'ναι είναι εντάξει.

Παράθεση: Αν έμπαιναν χρυσαυγίτες και τα κάνανε πουτάνα κάθε βράδυ στο Πολυτεχνείο, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, ε; Τότε θα περιφρουρούσαμε το άσυλο μαζί με τους αναρχικούς.
Γαμώ την καταδίκη μου για κεφάλια !
roundnipple

Δημοσίευση από roundnipple »

Tha mporuse na efarmosti to na mpenun mono fitites  ala einai poles egatastasis opos i dikia mas pou den einai kai poli efkolo.

i nomiki tha mporuse na to kani pou einai mono ktiria

emis omos exoume olokliro parko kai dasos, ase pou mpenun papoudes na kanoun tin volta tous , paidia mikra, atoma pou trexoun pragma poli oreo. Stis egatastasis tou politexniou theoro pos kalitera na epitrepetai se olous i eisodos
Άβαταρ μέλους
Skliraios

ωραια καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να γινει κατι τετοιο στου ζωργαφου αφου οπως ειπατε μπορουν να πηδουν τη μαντρα.....στην ασοε και στο κατω πολυτεχνειο θα ηταν τοσο ασχημο?στο κατω κατω της γραφης το ασυλο ειναι μονο και μονο για την ελευθερη διαδοση των ιδεων....οχι για το ελευθερο αλωνισμα τυχαρπαστων.......,να μη μπαινει ουτε το παπαδαριο .....μη το συσχετιζεις με προσφατα γεγονοτα,θα σταθω σε αυτο που ειπε ο Neo οταν ακουτε οτι καποιος χρυσαυγητης εδειρε καποιον σκοτωωσε καποιον εσπασε τιποτα τραπεζια, γινεστε ολοι θηρια για την καταφορη καταπατηση δικαιοματων ...οταν ομως αυτοι λεγονται αναρχικοι η καταπατηση των δικαιοματων γινεται αποψη ,τροπος εκφρασης και αντιδραση.....ισα μετρα και ισα σταθμα λεω εγω και σιγουρα θα βρουμε ακρη

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Παραηρω σε αυτη τη κουβεντα οτι μερικοι θεωρουν δεδομενο οτι το ασυλο ειναι θεσμος που καθιερωθηκε αποκλειστικα για τους φοιτητες. Το ασυλο ηταν και ειναι για ολο το λαο, και τωρα και πριν απο 34 χρονια οταν συντονιζαν τον αγωνα τους οι εργατες στα αμφιθετρα του κατω πολυτεχνειου. Ο χωρος του ασυλου ειναι για να προστατευει τοσο τη διαδοση ιδεων οσο και τους διωκωμενους κοινωνικους αγωνες.

Σημειωση προς moderator: εχει ανοιξει τοπικ με το ιδιο θεμα "ξεφραγο αμπελι", αν θελει ας το συγχωνευσει.

trivial: προς skliraios μιας και μιλησες για ΑΣΣΟΕ μου θυμισε το περιστατικο με το χρυσαυγιτη που αν θυμαμαι ειχε μαχαιρωσει καποιον, ή του ειχαν βρει οπλο, παρ ολα αυτα το θεμα ειχε διευθετηθει με υποδειγματικη ψυχραιμια.
Άβαταρ μέλους
Skliraios

δε νομιζω οτι ειχε διευθετηθει με ψυχραιμια αλλα απο την αλλη γιατι ο χρυσαυγητης να ειναι στην ασσοε αν δεν ειχε καμια δουλεια εκει μεσα.........???μου λες δηλαδη οτι δεν εχουμε ασυλο ιδεων......οχι εχουμε ενα χωρο μεσα στην πολη οπου ειναι ελευθερος ο καθενας κανει του κεφαλιου του νομος της ζουγκλας ενα πραγμα ....ζωολογικος κηπος χωρις φυλακες........θελω το ασυλο απειραχτο....αλλα θελω το ιδιο και για τα πανεπιστημια και επειδη δεν θελω την αστυνομια μεσα ....ανεφερα κατι που ισως να εσωζε το ασυλο χωρις την αστυνομια και ειναι κατι που ισχυει σε δημοσιο πανεπιστημιο,αλλα φυσικα στο εξωτερικο στη νοτιο Αφρικη συγκεκριμενα ,αυτο που παρατηρω εγω για ακομη μια φορα ειναι οτι καποιοι αρνουνται να κανουν οποιαδηποτε αλλαγη.....

Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Skliraios έγραψε:μου λες δηλαδη οτι δεν εχουμε ασυλο ιδεων......οχι εχουμε ενα χωρο μεσα στην πολη οπου ειναι ελευθερος ο καθενας κανει του κεφαλιου του νομος της ζουγκλας ενα πραγμα ....ζωολογικος κηπος χωρις φυλακες........
Δε λεω τιποτα απο ολα αυτα! Αν διαβασεις παλι το ποστ μου παραπανω, εξηγω μονο οτι ο χωρο τους ασυλου δεν απευθυνεται μονο στους φοιτητες, αλλα σε ολο το λαο, και φυσικα οχι με απωτερο σκοπο να επικρατησει ο νομος της ζουγκλας!!! Αντιθετα, το γεγονος οτι ο χωρος του ασυλου στερειται καταστολης, επιτρεπει την οικοδομηση μιας κοινοτητας  πανω σε ελευθεριακα πλαισια. Βεβαια αυτο απεχει πολυ απο τη σημερινη πραγματικοτητα, αλλα δε χρειαζεται να απομακρυνουμε ενα τετοιο οραμα ακομα περισσοτερο...

Η απαντηση μου ειναι αρκετα γενικολογη και ασαφης, αλλα ελπιζω να σε καλυψω με το ποστ που θα κανω στο τοπικ "ξεφραγω αμπελι", μολις βρω χρονο.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Ας μην θεοποιουμε την αλλαγη για την αλλαγη. Για Ασοε κ κατω εμπ, παλι εχω ενστασεις. Κ οι δυο σχολες εχουν πολυ καλες βιβλιοθηκες που τις χρησιμοποιει αρκετος εξωπανεπιστημιακος κοσμος που δεν μπορουμε να τον αποκλεισουμε. Επισης, ποιος ή τι θα εμποδιζει τον "κουκουλοφορο" να καψει το "συστημα αναγνωρισης" (ή οτι αλλο) κ να μπει μεσα σαν κυριος;

Οσο για τον χρυσαυγιτη, αν λεμε για το ιδιο περιστατικο, βρισκοταν μεσα στην παντειο διοτι ηταν... φοιτητης παντειου! Αρα ακομα κ το "ασυλο φοιτητων" δεν με προστατευε απο αυτον!
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ΒΠ: επειδη εχω μπερδευτει, το προβλημα που εντοπιζεις στο συστημα αναγνωρισης ειναι το πρακτικο κομματι του; Επειδη αν ειναι αυτο, ειναι το μονο ευκολο να ξεπεραστει! Εχω την εντυπωση πως ψαχνοντας τις αδυναμιες ενος υποθετικο μετρου, πολυ απλα δεν αντιμετωπιζουμε ουτε την κατασταση σημερα, ουτε ασκουμε κριτικη στην ουσια του μετρου αυτου.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Το προβλημα που εντοπιζω ειναι οτι, ξεχνωντας προς στιγμην το απαραδεκτο του περιορισμου του ασυλου μονο στους φοιτητες, κανενα μετρο δεν μπορει τελικα να αποτρεψει τα μπαχαλα. Ειτε το (υποθετικο) μετρο θα αποκλειει κ ομαδες που δεν δημιουργουν προβληματα, ειτε δεν θα εμποδιζει σε τιποτα τα μπαχαλα.

Κατα τη γνωμη μου, το ιδανικο θα ηταν η συνεχιση του σημερινου στατους του ασυλου, με παραλληλη ευαισθητοποιηση των ΦΣ. πχ οταν εγινε θερινο το εστιατοριο, θα μπορουσαμε να ψηφισουμε κ οι 9 συλλογοι ψηφισμα το οποιο να υπερασπιζεται την ανοικτοτητα των χωρων του εμπ κ συγχρονως να καταδικαζει τα γεγονοτα. Φυσικα με ενα ψηφισμα δεν λυνεται το προβλημα, αλλα η συνειδητοποιηση δεν ερχεται σε μια μερα.
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Re: Άσυλο και καταχρήσεις

Δημοσίευση από o_apolytos »

Να τα μας...:

Από ιντυμίντια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενώ διεξαγόταν συνέλευση στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο σχετικά με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της κατάληψης, με κριτήρια ου αφορούν τον αγώνα και τους τρόπους συνέχισής του, προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο: Η απαίτηση του υπουργείου Εσωτερικών και της αστυνομίας, η οποία μας μεταφέρθηκε από πλήθος πολιτικών και πανεπιστημιακών παραγόντων, να αποχωρήσουμε άμεσα, διαφορετικά θα γίνει εισβολή της αστυνομίας.

Με βάση και αυτό το νέο στοιχείο, η απάντηση των καταληψιών που παραμένουν στο χώρο είναι ότι το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και στην αστυνομία, δηλαδή στους δολοφόνους του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τόσων άλλων ανθρώπων, για να τους το παραδώσουμε.

Το Πολυτεχνείο ανήκει στους αγωνιζόμενους και θα αποχωρήσουμε από αυτό όταν το αποφασίσουμε εμείς, όχι με εκβιασμούς και τελεσίγραφα, αλλά αποκλειστικά και μόνο με κινηματικά κριτήρια, με κριτήρια του κοινωνικού αγώνα.

NO PASARAN!

Κατάληψη Πολυτεχνείου

23/12/08
delete
Real Name: stef

Re: Άσυλο και καταχρήσεις

Δημοσίευση από delete »

ένα μέτρο που ίσως βοηθούσε έμμεσα την κατάσταση είναι το να θεσπιστεί η 24ωρη λειτουργία κάποιων χώρων ή τελοσπάντων να μένουν κάποιοι χώροι ανοιχτοί και φωτισμένοι μέχρι αργά το βράδυ από νωρίς το πρωί. Αν υπάρχουν φοιτητές στο χώρο της πολυτεχνειούπολης, ίσως κάποιοι από αυτούς να φιλοτιμηθούν και να αντιδράσουν σε περίπτωση που δουν κάτι "περίεργο" ή έστω να καλέσουν το τζιπάκι. Ίσως τότε οι διάφοροι "περίεργοι" τύποι να καταλάβουν ότι δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε το ΕΜΠ.

οι χώροι που θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί και φωταγωγημένοι είναι η βιβλιοθήκη, η πρυτανεία, το γήπεδο ποδοσφαίρου, τα γήπεδα δίπλα στο νέο γυμναστήριο (<- γνωστό στέκι για βαποράκια / ναρκομανείς) και η κεντρική πλατεία.
I wonder why I wonder why. I wonder why I wonder. I wonder why I wonder why I wonder why I wonder.
Richard Feynman

Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
David Hilbert
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”