sparc,σου προτεινω να ψάξεις να βρεις τη δασκάλα της Α δημοτικού που είχες και να την βρίσεις.
Πες της" γιατι κυρα δασκάλα με πέρασες απο την Α δημοτικού όταν έχω τέτοιο πρόβλημα κατανόησης γραπτών κειμένων;"
Στο διαταύτα:
Μεσα σε αυτο το κείμενο ποταμό έχεις μπλέξει τον Νεοέλληνα,την ελληνική νοοτροπια για την εκπαίδευση,την κουτοπονηριά,την φοροδιαφυγή με την αριστερά,τις στάνες(προφανώς ειδικεύεσαι σε αυτές αφού αποτελούν το σπίτι σου...) και τα προβλήματα των εστιών σε έναν κυκεώνα ανευ προηγουμένου...
Αποφεύγοντας τις σάλτσες περι ελληνικής νοοτροπίας(δε θα τις σχολιάσω θετικά ή αρνητικά εδώ γιατι δε θα βγει άκρη ) κρατάω ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει:
sparc έγραψε:Συγκεκριμένα για τις εστίες, όλοι εσείς οι αριστεροί έχετε κατασταλλάξει σε ένα μοντέλο αριστεράς κουμπομένο και ραμένο στα μέτρα σας που πολύ απέχει από τα διδάγματα των μεγάλων.
Ποιος σου είπε ρε φοιτηταρά, ψευτοαριστερέ, επαναστάτη του καναπέ ότι το δωμάτιο και ο τοίχος της εστίας είναι δικός σου για να πας να τον γεμίσεις ζωγραφιές; Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο.
1)Ποιος σου είπε πως η αριστερά ή εγώ ή ο Φιντέλ και δεν ξέρω ποιος επικροτούν την κατάσταση στις εστίες;Αριστερά αγόρι μου δεν ειναι μαλλούρα,κουλτούρα και μαστούρα οπως θα θελες να νομίζεις.Εκανες ενα λογικό άλμα αντάξιο του Κουκόδημου προκειμένου να κατηγορήσεις για άλλη μια φορά την αριστερά για τα χάλια ενός τμήματος της χώρας.
Αν σου αρέσει τοσο πολύ δε θα μπω στον κόπο να σε σταματήσω ούτε να εμποδίσω τους οπαδούς σου να κάνουν το ιδιο.Αλλά θα ήθελα να μην το κάνεις οταν αναζητούμε αίτια και ευθύνες για μια βαλτώδη κατάσταση σε ένα τμήμα της εκπαίδευσης....
sparc έγραψε: Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Όλοι ευθυνόμαστε για τις πράξεις των άλλων και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα συντηρώντας και προσέχοντας τις εστίες. Τι θα πει είναι ευθύνη του ΕΙΝ η συντήρηση. Βάλτε τα κάτω, αγοράστε μπογιές και φτιάξτε το μόνοι σας αφού θέλετε εστίες.
2)Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας και τα συναφή έχει σημασία οταν εφαρμόζεται σε ενα μη καπιταλιστικό πολίτευμα.Το να πάω εγώ και να βάψω τον τοίχο του ΕΙΝ ούτε μακροπρόθεσμη λύση ειναι του προβλήματος(την άλλη μέρα έρχονται και ξαναγράφουν συνθήματα οπως "
"Και α,και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ-Λευτεριά στον αναρχικό τάδε" ) ούτε είναι λύση προς οφελος των άλλων.Βλέπεις το ΕΙΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ για να είναι υπεύθυνο και να συντηρεί τις εστίες.Και οταν εγώ κάνω τζάμπα τη δουλειά για αυτο και εγώ αδυαντίζω την τσέπη του μέσου εργαζόμενου(του πατέρα μου) και τα λεφτά που πληρώνει σε φόρους καταλήγουν σε τσέπες άλλων χωρίς καν να φαίνεται αυτό.
Θέλεις να περάσει η εστία στα χέρια των φοιτητών; ΜΕΣΑ!
ΝΑ ειναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση των κτιρίων;ΜΕΣΑ!
ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΟ ΕΙΝ!
Και μην το έχεις για να βολεύεις κομματικούς καρεκλοκένταυρους και να να απορροφά κονδύλια απο τον προυπολογισμό που καταλήγουν στις τσέπες ορισμένων.
Για αυτο και πρέπει το ιδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα να έχει ευθύνη των εστιών,μια θέση που προφανώς την παράβλεψες καθότι δε σε βόλευε ούτε να την αντικρούσεις ούτε να την συζητήσεις....
sparc έγραψε: Αλλά όχι! Από μωρά μαθαίνουμε πως όλα πρέπει να έρχονται από το αόρατο χέρι που ονομάζουμε κυβέρνηση. "Μαμά σέλω αυτό, μαμά σέλω εκείνο". Αν έχεις @@ και θες να επαναστατήσεις πάνε και πες "δε σε έχω ανάγκη, είσαι καραγκιόζης και με κοροϊδεύεις γι' αυτό και θα το φτιάξω μόνος μου". Αλλά βέβαια, γιατί να κουραστεί το βλαστάρι μου, Άλλος έσπασε την πόρτα, άλλος έκαψε τον ανελκυστήρα.
3)Και επανερχόμαστε στην αγαπημένη μας ασχολία: στο να κακολογούμε την κακιά αριστερά.
Οι επαναστάστες,οπως εσυ τους χαρακτηρίζεις, δεν ειναι εδώ για να υποκαταστήσουν το κράτος οπου αυτό δε δουλεύει.ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Εγώ ούτε τα κονδύλια έχω να πληρώσω την επισκευή του ανελκυστήρα ουτε θα το κάνω γιατι ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ.
Η κυβέρνηση,η εκάστοτε κυβέρνηση,εκλέγεται και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να λύνει τέτοια ζητήματα.Οταν τα λύν εγώ αντί για αυτήν,απλά χαρίζω στους κυβερνώντες 4 χρόνια διακοπών στην εξουσία ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.
Για αυτο και ζητάω απο οποιον είναι κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μου,καθότι για αυτό εκλέχτηκε είτε τον ψήφισα είτε όχι.
Και όταν βλέπω πως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα αντί να λύνει,διαμαρτύρομαι.
Αλλά οχι: για την ανικανότητα της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα μου φταίει η κακιά αριστερά που δεν τα λύνει χωρίς να είναι στην κυβέρνηση και χωρίς να έχει την δύναμη(οικονομική και δικοικητική) και τη νομιμότητα να τα κάνει.
sparc έγραψε: Εγώ θα τα φτιάξω; Υπάρχουν ειδικοί για αυτό και τους πληρώνω με τους φόρους. Αλλά από την άλλη οι φόροι πρέπει να μικρύνουν, δεν κόβω αποδείξεις, γουστάρω να παίρνω την μίζα μου, είναι βαρύ το οχτάωρο και στο κάτω κάτω αφού δουλεύει ο γέρος μου εγώ γιατί να ιδρώσω, είμαι φοιτητής, αυτή είναι η δουλειά μου. Τι θα πει περιμένω το συνεργείο; Αυτή είναι η πρώτη αρχή του καπιταλισμού. Υπερεξειδίκευση και μαζοποίηση.
4)Και προφανώς οι κακοί αριστεροί φταίνει για την ανικανότητα της κυβέρνησης να βρει χρήμα γιατι αυτοί δεν κόβουν αποδείξεις,δεν δουλεύουν οχτάωρο,παίρνουν μίζες και καταστρέφουν τη χώρα(είμαστε πίσω απο κάθε αριστερό και τον παρακολουθούμε οταν εργάζεται,κουφάλες νομίζετε πως τελείωσαν τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων).
Και επίσης φταίνει ΟΛΟΙ οι αριστεροί φοιτητές επειδή δεν δουλεύουν και παίρνουν το χαρτζηλίκι του πατέρα τους (αλήθεια ,εσένα τι σε κόφτει αν δουλεύουν ή οχι; ).
Και μετά αρχίζουμε τους λαικισμούς περι μαζοποίησης και υπερεξειδίκευσης.
Στα οποία επίσης έχουμε μπερδέψει τα μύδια με τα γίδια...
Η μαζικότητα και όχι η μαζοποίηση ειναι βασική αρχή του σοσσιαλισμού.
Ενώ το να φτιάχνει φοιτητής τοπογράφος ή φιλοσοφικής ή ΑΣΟΕΕ τον ανελκυστήρα αντι του συνεργείου που είναι αρμόδιο είναι πολύ λογικό κατά την αριστερά, στα μάτια του sparc .Αυτά καταλαβαίνει το παιδί απο την αριστερά,αυτά γράφει.
Δε φταίει αυτό.Η φύση φταίει...
Α ,και η αριστερά....
sparc έγραψε: Όλοι μαζί λοιπόν, ας σηκώσουμε για άλλη μια φορά τα δάκτυλα, ας δείξουμε ποιος φταίει, και μη σας νοιάζει, το μπλα μπλα είναι αρκετό για να χτιστούν και εστίες και εργαστήρια και αίθουσες και μετρό και αεροδρόμια κτλ κτλ... Έχει ο Θεός! Όλοι μαζί λοιπόν, εμπρός καλά μου παιδάκια, εμπρός για τη στάνη...
Μπεεεεεεεεεεεεεεε
5)Και εδώ ο φίλος μας ο sparc (κατά το οι φίλοι μας τα ζώα) ξαναθυμάται την μητρική του γλώσσα(Μπεεεε) και μιλάει για στάνες και και αιτίες.
Και προφανώς για το γεγονός πως ό,τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα(αεροδρόμια,μετρό,γέφυρες,τα νέα κτίρια των ΣΕΜΦΕ) δεν οφείλεται στην επάρατη αριστερά που είπαμε βγάζει μίζες και φοροδιαφεύγει και διαμαρτύρεται αλλά στην καλή κυβέρνηση που ήρθε με στόχο να σώσει τη χώρα....
Να ανάβουμε και κανα καντηλάκι στη ΝΔ...
sparc έγραψε:
Σιχάθηκα να ακούω λόγια παντού και να μην βλέπω καμία πράξη. Δεν είδα ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή τον Συνασπισμό ή οποιονδήποτε άλλον (φοιτητές, ΔΕΠ, νεολαίες κτλ) να παραθέσουν ένα δικό τους σχέδιο, μία εναλλακτική πρόταση. Οι μισοί περιμένουν την επιφοίτηση και οι άλλοι μισοί θέλουν πρώτα να μπουν σε κάποιο υπουργείο.
Υπάρχει ένα φοβερό εργαλείο στο διαδίκτυο: το Google.
Αν λοιπον το χρησιμοποιήσει κανείς δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί αν βρει κανείς.
Μεχρι και προτάσεις άλλων παρατάξεων για την παιδεία.
Ναι βρε,ακόμη και τέτοιες...
Οπως του ΚΚΕ:
http://www.kke.gr/koinvnia/paideia/prot ... asAEI.html
Του ΣΥΝ:
http://www.syn.gr/greek/paideia/paideia.htm
Μέχρι και του ΛΑΟΣ
http://www.fos-edu.gr/protaseis.html
Αλλά οταν μας έχουν μάθει το ποιηματάκι μονο η Καλή ΔΑΠ,ΜΠΕΕΕ,έχει προτάσεις,ΜΠΕΕΕ, είναι δύσκολο να κάνουμε και απλά πράγματα οπως να χρησιμοποιήσουμε τον γούγλη....
Αλλά οχι,φταίνε οι αριστεροί που περιμένουν να διοριστούν σε υπουργείο γιατι ως γνωστόν αυτοί κυβερνούν τη χώρα και διορίζουν με σκανδαλώδη τρόπο ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.....
Απο ο,τι φαίνεται για κάποιους ο κόσμος παραμένει " Η φάρμα των ζώων"...