Υψηλά δίδακτρα στα μεταπτυχιακά με προσχέδιο νόμου

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Είναι βέβαια στα αιτήματα η δωρεάν στέγαση , αλλά από την άλλη όποιος θέλει να μείνει σε εστίες , λογικό είναι να θέλει να μείνει σε ανθρώπινες εστίες.Όχι αυτά τα ελεεινά δωμάτια που υπήρχαν όταν μπήκαμε πολλοί από εμάς πριν από κάποια χρόνια.Τώρα και εγώ άνετα θα έμενα στις νέες εστίες.Στις παλιές ούτε για πλάκα.Ήταν Α-Θ-Λ-Ι-Ε-Σ.Και ποιός φταίει για αυτό;Οι φοιτητές που τα γ@μ@νε όλα και δε γουστάρουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.Τις έκαναν σκ@τ@ και μετά σου λέει άσυλο.Είπαμε άσυλο ρε παιδιά , αλλά όχι και ασυδωσία.Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι από την Αθήνα και σπουδάζεις εδώ να μιλάς εκ του ασφαλούς , αλλά όσοι είμαστε από επαρχία καταλαβαίνουμε ότι οι ''αγώνες'' μας πηδήξ@νε.Όχι πως είμαι υπέρ των διδάκτρων από την άλλη.Γιατί αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε για αυτή την παιδεία , εγώ θα πήγαινα στο εξωτερικό να σπουδάσω.Ποιο φτηνά θα μου έβγαινε.Πολύ πιο φτηνά.
Αν δεν ξέρεις ,να μη μιλάς.
Για την κατάσταση στις εστίες φταίει αποκλειστικά και μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση.
Βλέπεις υπέυθυνος για τις εστίες δεν ειναι το ΕΜΠ αλλά το ΕΙΝ.
Βλέπεις οταν έχεις υπεύθυνο για τις εστίες οχι το πανεπιστήμιο στο οποίο βρίσκονται αλλά ένα ίδρυμα το οποιο έχει έδρα στο Βόλο και το ΔΣ του καθορίζεται ΚΑΘΑΡΑ με κομματικα κριτήρια,

http://www.ein.gr/index.php?rm=1&pm=29

ειναι επόμενο να γινουν μπουρδέλο καθότι κανείς δεν πάει να τις ελέγξει ή να ασχοληθεί σοβαρά με τις εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν.

Ειμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι φοιτητικές εστίες δε υπάγονται στο ίδρυμα που ανήκουν αλλά σε ένα άσχετο ίδρυμα που δεν έλεγχεται πρακτικά απο κανέναν....

Ειδικά τώρα που οι ΝΦΕΕΜΠ πέρασαν στον έλεγχο του ΕΙΝ και αυτές(ετσι έχω ακούσει τουλάχιστον),θα πέσει πολύ γέλιο....
Ηδη έκλεισε το εστιατοριο στις νέες εστίες και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε...

Πάντως μην νομίζεις πως και οι ΝΦΕΕΜΠ ειναι τέλειες.Επειδή έγιναν άρον άρον για να στεγάσουν τους δημοσιογράφους της Ολυμπιάδας χρησιμοποιήθηηακν φτηνά υλικά με χαμηλό προσδόκιμο ζωής έτσι ώστε να αντέχουν πάνω κάτω ~6 χρόνια τα υλικά κατασκευής.
Αρα περίμενε το 2010 που θα πρέπει να γινουν εργασίες συντήρησης σε ολες τις εστιες και μετά μίλα για το πως θα καταντήσουν και αυτές οι εστίες...

Αρα το άσυλο και τα συναφή δεν έχουν καμμία σχέση με την κατάσταση στις εστιες...

Οσον αφορά   τα δίδακτρα πάλι,το ζήτημα δεν ειναι να σου έρχεται πιο φτηνά μέσα απο ότι έξω αλλά να υπάρχει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Slym

Δημοσίευση από Slym »

1) Το post μου ήταν το αμέσως προηγούμενο , γιατί το αντέγραψες;
2) Φαντάζομαι ότι το ΕΙΝ γέμισε με γκραφίτι και καταστρέφει τις εστίες.Λογικότατο...
3) Είπα να πω τη γνώμη μου σαν μη κομματικά εξαρτημένος και σκεπτόμενος φοιτητής από επαρχία.Αφού δεν ξέρω λοιπόν , δε θα μιλήσω.Σε αφήνω να μιλήσεις εσύ που τα ξέρεις όλα.
Άβαταρ μέλους
Velazquez

1)Απο οοολο το κείμενο βρήκες να σχολιάσεις γιατι έκανα quote?
Ενα πραγματικα σοβαρο και βαρύγδουπο επιχείρημα που δύσκολα θα μπορέσω να το αντικρούσω καθότι ανατρέπει τις θέσεις που εξέφρασα παραπάνω...
2)ΤΟ ΕΙΝ δεν ειναι ποτέ παρών για να ελέγξει τις φθορές στις εστίες.Αλλά οχι ξέχασα,το άσυλο φταίει για τα grafiti.Και σε τόσα άλλα μέρη που δεν υπάρχει ασύλο,γιατι γίνονται ΠΑΛΙ  grafiti?
To γεγονος πως το ΕΙΝ δεν ενδιαφέρεται για τη συντήρηση των εστιων ειναι ένα συμπέρασμα που αναβλύζει πηγιαία απο ολο το κείμενο που έγραψα πριν και ωστόσο εξακολουθείς να το αρνείσαι,τυφλωμένος απο την επιμονή και τη μονομέρεια της άποψης σου.
Αλλά οχι ξέχασα,το άσυλο φταίει για τα grafiti.Και σε τόσα άλλα μέρη που δεν υπάρχει ασύλο,γιατι γίνονται ΠΑΛΙ  grafiti?

3)Το γεγονός πως εισαι κατα τα λεγόμενά σου"η κομματικά εξαρτημένος και σκεπτόμενος φοιτητής από επαρχία" δε σου προσφέρει άσυλο απο επιθέσεις ούτε σε έβαλε κάτω απο την ασπίδα της Παλλάδας.

Εξέφρασες μια άποψη πληρως λανθασμένη και μονομερέστατη,σου αιτολόγησα πλήρως γιατι είναι λάθος και αρχισες να κλαψουρίζεις επειδή σου είπα να μην κατηγορείς δίχως στοιχεία.Αν δεν αντέχεις τον διάλογο,μη συμμετεχεις.

PS.Σορρυ για το οφφ τοπικ..
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Προφανώς και είναι πισωγύρισμα ότι το δικαίωμα στη μόρφωση θα εξαρτάται από την τάξη στην οποία ανήκεις.

Δεν παύει όμως να είναι αλήθεια ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο ήταν για δεκαετίες στα χέρια των φοιτητών και των καθηγητών, οι οποίοι αντί να το αναβαθμήσουν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά του στις νέες κεφαλαιοκρατικές συνθήκες που επέρχονταν (σημερινές) το μετέτρεψαν σε καφενείο ή σε καλύτερα σε δημόσια υπηρεσία όπου βόλευαν οι βουλευτές άχρηστους, κάποια κορόιδα δούλευαν και κάποιοι άλλοι πήγαιναν να σκοτώσουν το πρωινό τους πίνοντας φραπέδες (φοιτητές και καθηγητές). Μπορεί στη ΣΕΜΦΕ και στο πολυτεχνείο να είναι κάπως καλά τα πράγματα αλλά δεν έχετε ιδέα τι γίνεται σε άλλα τμήμα.

Προς αποφυγεί παρεξηγήσεων ανακεφαλαιώνω:
Ή αλλάζεις την κοινωνία και άρα αλλάζεις και το πανεπιστήμιο ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες της ή προσαρμόζεις το πανεπιστήμιο στον καπιταλισμό προτού τεθεί στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Στη δεύτερη περίπτωση είναι σαφές ότι προσπαθείς να παντρέψεις έννοιες ασυμβίβαστες. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο, γιατί από την πρώτη περίπτωση απέχουμε παρασάγγας.
Slym

Δημοσίευση από Slym »

1) Ουγκ!Δεν ήταν επιχείρημα , απλά παρατήρηση.Με τσαντίζει γενικά να παίρνουν το post κάποιου και να τα αναλύουν και να λένε που έκανε λάθος.Δέχομαι την άποψή σου , αλλά όχι και το ''Αν δεν ξέρεις μη μιλάς''.Λες και είσαι κανένα παιδάκι 5 χρονών γράφεις.Άντε μη φέρω τον ξάδερφο μου που είναι και μεγάλος να σε δείρει... :wink: Σε αντίθεση με εσένα δε θεωρώ το διαδίκτυο έναν τόπο για να την μπαίνω σε άλλους.
2) Συμφωνώ με αυτό που λες για το ΕΙΝ ότι δεν ελέγχει τις φθορές.Που ακριβώς κατάλαβες το αντίθετο ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.Αλλά εμείς σαν φοιτητές δεν έχουμε αναρωτηθεί ποτέ πως προκλήθηκαν οι ζημιές οι οποίες δεν είναι μόνο η φθορά του χρόνου;Ποιοι τα βάφουν και τα σπάνε;Πάει η Γιαννάκου ή οι καθηγητές και κάνουν γκραφίτι;Ή εξωπανεπιστημιακοί που δεν έχουν καλύτερο πράγμα να κάνουν και διασχίζουν τη μισή Αθήνα και πάνε μέχρι το Ζωγράφου για να βάψουν ένα τοίχο και να κολλήσουν αφίσες.Εννοείται ότι φοιτητές τα κάνουν και ειδικά αυτοί που είναι σε κόμματα και εκμεταλλεύονται το άσυλο.Από τη στιγμή που κριτικάρουμε όλους τους άλλους ας δούμε και εμείς σαν σύνολο τα λάθη μας.Εκεί ζουν άνθρωποι , είναι σωστό λοιπόν να κολλάμε προεκλογικές αφίσες στο διάδρομο και να βάφουμε τους τοίχους και μετά να λέμε πως είναι η ελευθερία της έκφρασης του ασύλου;
3)Τι να περιμένω από κάποιον που ενοχλείται μόνο και μόνο που υπάρχει μια αντίθετη άποψη;Σε προσέβαλα πριν με προσβάλλεις;Όχι!Λοιπόν , όπως είδες ( ; ) δεν είπα καν ότι συμφωνώ με το να πληρώνουμε για την παιδεία.Και το τελευταίο πράγμα που είπες για το ότι η ιδιότητα μου δε μου προσφέρει άσυλο από επιθέσεις είναι τουλάχιστον γελοίο.Δηλαδή ο σκοπός σου είναι να επιτίθεσαι σε όποιον έχει άλλη άποψη;
Υ.Γ. : Θα αποχωρήσω , όχι γιατί δεν αντέχω το διάλογο , αλλά γιατί δεν αντέχω τη μ@λ@κία.
Ότι και να γράψεις , δε θα απαντήσω.Αν έχεις νευράκια με το καινούριο νομοσχέδιο , ξυδάκι.Εμείς οι υπόλοιποι , δε σου φταίμε.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Χωρίς να πάρω (ακόμη) θέση, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα δεδομένα:

1) ΙΣΧΥΕΙ: Ο νεοέλληνας, έχοντας καλομάθει να φταίει πάντα κάποιος άλλος για ότι κάνει, αναλώνεται στο να κατακρίνει την παραμικρή ατέλεια σε κάθε κύμα αλλαγής που μπορεί να τον ξεβολέψει.

2) ΙΣΧΥΕΙ: Μας αρέσει να μην προσπαθούμε για τίποτα. Από μικρή ηλικία ο γονιός μαθαίνει το παιδί πως αν (πχ...) πάρει χαμηλό βαθμό στο σχολείο, το σωστό δεν είναι να διαβάσει περισσότερο αλλά να πάει να το παίξει κάποιος στον δάσκαλο, είτε προσφέροντας λάδωμα καμιά σακούλα πορτοκάλια είτε αραδιάζοντας 3-4 οικογενειακά ονόματα που αντανακλούν σε πεθαμένη ψευτοδόξα του παρελθόντος. "Ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ που έκοψες τον γιο μου; Ο γιος μου, που δεν ξέρει πρόσθεση 15 χρονών γομάρι, θα γίνει μεγαλογιατρός" (γιατί είναι δεδομένο πως κάθε ελληνόπουλο είναι πλασμένο για δόξα και μεγαλεία)

3) ΙΣΧΥΕΙ: Η εύκολη πρόσβαση στα κοινά και η δεδομένη επίτευξη των ατομικών στόχων σε ακαδημαϊκό επίπεδο, προωθεί την αδράνεια και την εξαφάνιση κάθε μορφής σεβασμού και εκτίμησης.
Οπουδήποτε στο εξωτερικό, το να γράφει κάποιος στο θρανίο του θεωρείται βανδαλισμός. Για εμάς είναι έκφραση της καλλιτεχνικής ανησυχίας του παιδιού.

4) ΙΣΧΥΕΙ: Η κουτοπονηριά, η κερδοσκοπία, το ατέρμονο κυνήγι της αρπαχτής και η εμμονή στην προχειροδουλειά θα μετατρέψουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε αναγνωρισμένα μαγαζάκια. Με τον καιρό θα ακολουθήσουν και τα "δημόσια" καταστρέφοντας έτσι την Ελληνική παιδεία. Το Cambridge αμφιβάλλω αν θα θελήσει να συμμετέχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Και τώρα παίρνοντας θέση θα πω πως αν θέλουμε να φτιάξει ποτέ αυτό το κράτος πρέπει πρώτα να γίνουμε άνθρωποι και αυτό σημαίνει δύο πράγματα.
1) Πρώτα ακούμε τις απόψεις όλων, μετά σκεφτόμαστε και μετά εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη. Εγώ το μόνο που βλέπω είναι να γίνεστε φερέφωνα συμφερόντων. Πιστεύεται πραγματικά ότι το ΚΚΕ ή ο Συνασπισμός (για παράδειγμα) δεν έχουν συμφέροντα επειδή οι αρχηγοί τους δεν έχουν βιλάρες στην Εκάλη;
2) Ο σωστός διάλογος βασίζεται στην εξελικτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αν θέλετε παράδειγμα διαβάστε Πρωταγόρα.

Μέχρι να γίνει δεδομένο στην Ελληνική νοοτροπία η αναγκαστική ανεξαρτητοποίηση του παιδιού από την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά στα 18, δημόσια ή ιδιωτική, παιδεία σε αυτή τη χώρα δε θα υπάρξει. Μέχρι τα παιδιά μας να αρχίσουν να σκέφτονται για τον εαυτό τους (αντί να είναι παπαγάλοι) δεν πρόκειται να υπάρξει η απαραίτητη σύμπνοια για την ανοικοδόμηση ενός αξιοκρατικού συστήματος εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα για τις εστίες, όλοι εσείς οι αριστεροί έχετε κατασταλλάξει σε ένα μοντέλο αριστεράς κουμπομένο και ραμένο στα μέτρα σας που πολύ απέχει από τα διδάγματα των μεγάλων.
Ποιος σου είπε ρε φοιτηταρά, ψευτοαριστερέ, επαναστάτη του καναπέ ότι το δωμάτιο και ο τοίχος της εστίας είναι δικός σου για να πας να τον γεμίσεις ζωγραφιές; Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Όλοι ευθυνόμαστε για τις πράξεις των άλλων και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα συντηρώντας και προσέχοντας τις εστίες. Τι θα πει είναι ευθύνη του ΕΙΝ η συντήρηση. Βάλτε τα κάτω, αγοράστε μπογιές και φτιάξτε το μόνοι σας αφού θέλετε εστίες. Αλλά όχι! Από μωρά μαθαίνουμε πως όλα πρέπει να έρχονται από το αόρατο χέρι που ονομάζουμε κυβέρνηση. "Μαμά σέλω αυτό, μαμά σέλω εκείνο". Αν έχεις @@ και θες να επαναστατήσεις πάνε και πες "δε σε έχω ανάγκη, είσαι καραγκιόζης και με κοροϊδεύεις γι' αυτό και θα το φτιάξω μόνος μου". Αλλά βέβαια, γιατί να κουραστεί το βλαστάρι μου, Άλλος έσπασε την πόρτα, άλλος έκαψε τον ανελκυστήρα. Εγώ θα τα φτιάξω; Υπάρχουν ειδικοί για αυτό και τους πληρώνω με τους φόρους. Αλλά από την άλλη οι φόροι πρέπει να μικρύνουν, δεν κόβω αποδείξεις, γουστάρω να παίρνω την μίζα μου, είναι βαρύ το οχτάωρο και στο κάτω κάτω αφού δουλεύει ο γέρος μου εγώ γιατί να ιδρώσω, είμαι φοιτητής, αυτή είναι η δουλειά μου. Τι θα πει περιμένω το συνεργείο; Αυτή είναι η πρώτη αρχή του καπιταλισμού. Υπερεξειδίκευση και μαζοποίηση. Όλοι μαζί λοιπόν, ας σηκώσουμε για άλλη μια φορά τα δάκτυλα, ας δείξουμε ποιος φταίει, και μη σας νοιάζει, το μπλα μπλα είναι αρκετό για να χτιστούν και εστίες και εργαστήρια και αίθουσες και μετρό και αεροδρόμια κτλ κτλ... Έχει ο Θεός! Όλοι μαζί λοιπόν, εμπρός καλά μου παιδάκια, εμπρός για τη στάνη...

Μπεεεεεεεεεεεεεεε

Σιχάθηκα να ακούω λόγια παντού και να μην βλέπω καμία πράξη. Δεν είδα ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή τον Συνασπισμό ή οποιονδήποτε άλλον (φοιτητές, ΔΕΠ, νεολαίες κτλ) να παραθέσουν ένα δικό τους σχέδιο, μία εναλλακτική πρόταση. Οι μισοί περιμένουν την επιφοίτηση και οι άλλοι μισοί θέλουν πρώτα να μπουν σε κάποιο υπουργείο.

Α, ρε σφαλιάρες που θέλουμε όλοι μας!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Παρόλο που είπα ότι δεν θα πω τίποτε άλλο η παρέμβαση του sparc με αναγκάζει να τοποθετηθώ εκ νέου και να προτείνω να ανακυρηχθεί άγιος ο sparc...

sparc  :prayer:
BO

Δημοσίευση από BO »

Nomizo oti o sparc ta eipe ola!
Poly sostos!
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Μόλις συνειδητοποίησα ότι μέσα στα νεύρα μου ξέχασα να απαντήσω στο θέμα του thread...
Πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε κάτι τέτοιο η στάση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι συνεχόμενες διαδηλώσεις και εξεγέρσεις κούρασαν και ξεφτίλισαν το θεσμό της κινητοποίησης από τη στιγμή που δεν συνδυάστηκαν με μια πιο ουσιώδη μορφή αντίδρασης (όπως η ανάδειξη κάποιας εναλλακτικής που θα επιδείκνυε τις αδυναμίες της πρότασης ΝΔ) υπογράφοντας τελικά λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να κάνει πλέον ότι θέλει.
Δεν αρκεί να λέμε ότι κάτι είναι λάθος, πρέπει να εξηγούμε και πολλές φορές να αποδεικνύουμε και τους λόγους. Δεν αρκεί να αναφερόμαστε στην αποτυχία της πρότασης σε άλλα κράτη. πρέπει να αποδείξουμε την αδυναμία της στο δικό μας σπίτι.
Συμφωνώ ότι η ΝΔ δεν επέτρεψε να γίνει διάλογος αλλά αυτός ήταν ο σκοπός τους έτσι κι αλλιώς. Εμείς από την άλλη βοηθήσαμε να πετύχουν αυτό που θέλανε. Το '99 σε επανάληψη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΝΔ (και κάθε κυβέρνηση) θέλει κλειστά τα πανεπιστήμια, θέλει χάος, γι αυτούς είναι ο ευκολότερος τρόπος να κάνουν ότι θέλουν.

Και αν η άποψή μου δεν έγινε εμφανής από την αρχή, είμαι φυσικά εναντίον των κυβερνητικών προτάσεων στο σύνολό τους αλλά είμαι ακόμη περισσότερο αντίθετος με τον τρόπο που προσπαθούμε να αντιταχθούμε σε αυτές. Βέβαια εγώ είμαι αυτός που πιστεύει ότι, μεταξύ άλλων, ο/η υπουργός παιδείας πρέπει να εκλέγεται με ανεξάρτητες, αυτόνομες, μη κομματικές εκλογές, μεταξύ ατόμων που έχουν αποδείξει την ακαδημαϊκή τους αξία και προσφορά.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

symfwnw APOLYTA me ta 2 post tou sparc
Άβαταρ μέλους
Velazquez

sparc,σου προτεινω να ψάξεις να βρεις τη δασκάλα της Α δημοτικού που  είχες και να την βρίσεις.
Πες της" γιατι κυρα δασκάλα με πέρασες απο την Α δημοτικού όταν έχω τέτοιο πρόβλημα κατανόησης γραπτών κειμένων;"

Στο διαταύτα:

Μεσα σε αυτο το κείμενο ποταμό έχεις μπλέξει τον Νεοέλληνα,την ελληνική νοοτροπια για την εκπαίδευση,την κουτοπονηριά,την φοροδιαφυγή με την αριστερά,τις στάνες(προφανώς ειδικεύεσαι σε αυτές αφού αποτελούν το σπίτι σου...) και τα προβλήματα των εστιών σε έναν κυκεώνα ανευ προηγουμένου...

Αποφεύγοντας τις σάλτσες περι ελληνικής νοοτροπίας(δε θα τις σχολιάσω θετικά ή αρνητικά εδώ γιατι δε θα βγει άκρη ) κρατάω ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει:

sparc έγραψε:Συγκεκριμένα για τις εστίες, όλοι εσείς οι αριστεροί έχετε κατασταλλάξει σε ένα μοντέλο αριστεράς κουμπομένο και ραμένο στα μέτρα σας που πολύ απέχει από τα διδάγματα των μεγάλων.
Ποιος σου είπε ρε φοιτηταρά, ψευτοαριστερέ, επαναστάτη του καναπέ ότι το δωμάτιο και ο τοίχος της εστίας είναι δικός σου για να πας να τον γεμίσεις ζωγραφιές; Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο.
1)Ποιος σου είπε πως η αριστερά ή εγώ ή ο Φιντέλ και δεν ξέρω ποιος επικροτούν την κατάσταση στις εστίες;Αριστερά αγόρι μου δεν ειναι μαλλούρα,κουλτούρα και μαστούρα οπως θα θελες να νομίζεις.Εκανες ενα λογικό άλμα αντάξιο του Κουκόδημου προκειμένου να κατηγορήσεις για άλλη μια φορά την αριστερά για τα χάλια ενός τμήματος της χώρας.
Αν σου αρέσει τοσο πολύ δε θα μπω στον κόπο να σε σταματήσω ούτε να εμποδίσω τους οπαδούς σου να κάνουν το ιδιο.Αλλά θα ήθελα να μην το κάνεις οταν αναζητούμε αίτια και ευθύνες για μια βαλτώδη κατάσταση σε ένα τμήμα της εκπαίδευσης....
sparc έγραψε: Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας δε σημαίνει ότι κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Όλοι ευθυνόμαστε για τις πράξεις των άλλων και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα συντηρώντας και προσέχοντας τις εστίες. Τι θα πει είναι ευθύνη του ΕΙΝ η συντήρηση. Βάλτε τα κάτω, αγοράστε μπογιές και φτιάξτε το μόνοι σας αφού θέλετε εστίες.
2)Η θεωρία της μη ιδιοκτησίας και τα συναφή έχει σημασία οταν εφαρμόζεται σε ενα μη καπιταλιστικό πολίτευμα.Το να πάω εγώ και να βάψω τον τοίχο του ΕΙΝ ούτε μακροπρόθεσμη λύση ειναι του προβλήματος(την άλλη μέρα έρχονται και ξαναγράφουν συνθήματα οπως "
"Και α,και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ-Λευτεριά στον αναρχικό τάδε" ) ούτε είναι λύση προς οφελος των άλλων.Βλέπεις το ΕΙΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ για να είναι υπεύθυνο και να συντηρεί τις εστίες.Και οταν εγώ κάνω τζάμπα τη δουλειά για αυτο  και εγώ αδυαντίζω την τσέπη του μέσου εργαζόμενου(του πατέρα μου) και τα λεφτά που πληρώνει σε φόρους καταλήγουν σε τσέπες άλλων χωρίς καν να φαίνεται αυτό.
Θέλεις να περάσει η εστία στα χέρια των φοιτητών; ΜΕΣΑ!
ΝΑ ειναι αυτοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση των κτιρίων;ΜΕΣΑ!
ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΟ ΕΙΝ!

Και μην το έχεις για να βολεύεις κομματικούς καρεκλοκένταυρους και να να απορροφά κονδύλια απο τον προυπολογισμό που καταλήγουν στις τσέπες ορισμένων.
Για αυτο και πρέπει το ιδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα να έχει ευθύνη των εστιών,μια θέση που προφανώς την παράβλεψες καθότι δε σε βόλευε ούτε να την αντικρούσεις ούτε να την συζητήσεις....

sparc έγραψε: Αλλά όχι! Από μωρά μαθαίνουμε πως όλα πρέπει να έρχονται από το αόρατο χέρι που ονομάζουμε κυβέρνηση. "Μαμά σέλω αυτό, μαμά σέλω εκείνο". Αν έχεις @@ και θες να επαναστατήσεις πάνε και πες "δε σε έχω ανάγκη, είσαι καραγκιόζης και με κοροϊδεύεις γι' αυτό και θα το φτιάξω μόνος μου". Αλλά βέβαια, γιατί να κουραστεί το βλαστάρι μου, Άλλος έσπασε την πόρτα, άλλος έκαψε τον ανελκυστήρα.
3)Και επανερχόμαστε στην αγαπημένη μας ασχολία: στο να κακολογούμε την κακιά αριστερά.
Οι επαναστάστες,οπως εσυ τους χαρακτηρίζεις, δεν ειναι εδώ για να υποκαταστήσουν το κράτος οπου αυτό δε δουλεύει.ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Εγώ ούτε τα κονδύλια έχω να πληρώσω την επισκευή του ανελκυστήρα ουτε θα το κάνω γιατι ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ.

Η κυβέρνηση,η εκάστοτε κυβέρνηση,εκλέγεται και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να λύνει τέτοια ζητήματα.Οταν τα λύν εγώ αντί για αυτήν,απλά χαρίζω στους κυβερνώντες 4 χρόνια διακοπών στην εξουσία ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.
Για αυτο και ζητάω απο οποιον είναι κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μου,καθότι για αυτό εκλέχτηκε είτε τον ψήφισα είτε όχι.

Και όταν βλέπω πως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα αντί να λύνει,διαμαρτύρομαι.

Αλλά οχι: για την ανικανότητα της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα μου φταίει η κακιά αριστερά που δεν τα λύνει χωρίς να είναι στην κυβέρνηση και χωρίς να έχει την δύναμη(οικονομική και δικοικητική) και τη νομιμότητα να τα κάνει.
sparc έγραψε: Εγώ θα τα φτιάξω; Υπάρχουν ειδικοί για αυτό και τους πληρώνω με τους φόρους. Αλλά από την άλλη οι φόροι πρέπει να μικρύνουν, δεν κόβω αποδείξεις, γουστάρω να παίρνω την μίζα μου, είναι βαρύ το οχτάωρο και στο κάτω κάτω αφού δουλεύει ο γέρος μου εγώ γιατί να ιδρώσω, είμαι φοιτητής, αυτή είναι η δουλειά μου. Τι θα πει περιμένω το συνεργείο; Αυτή είναι η πρώτη αρχή του καπιταλισμού. Υπερεξειδίκευση και μαζοποίηση.

4)Και προφανώς οι κακοί αριστεροί φταίνει για την ανικανότητα της κυβέρνησης να βρει χρήμα γιατι αυτοί δεν κόβουν αποδείξεις,δεν δουλεύουν οχτάωρο,παίρνουν μίζες και καταστρέφουν τη χώρα(είμαστε πίσω απο κάθε αριστερό και τον παρακολουθούμε οταν εργάζεται,κουφάλες νομίζετε πως τελείωσαν τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων).

Και επίσης φταίνει ΟΛΟΙ οι αριστεροί φοιτητές επειδή δεν δουλεύουν και παίρνουν το χαρτζηλίκι του πατέρα τους (αλήθεια ,εσένα τι σε κόφτει αν δουλεύουν ή οχι; ).
Και μετά αρχίζουμε τους λαικισμούς περι μαζοποίησης και υπερεξειδίκευσης.
Στα οποία επίσης έχουμε μπερδέψει τα μύδια με τα γίδια...
Η μαζικότητα και όχι η μαζοποίηση ειναι βασική αρχή του σοσσιαλισμού.
Ενώ το να φτιάχνει φοιτητής τοπογράφος ή φιλοσοφικής ή ΑΣΟΕΕ τον ανελκυστήρα αντι του συνεργείου που είναι αρμόδιο είναι πολύ λογικό  κατά την αριστερά, στα μάτια του sparc .Αυτά καταλαβαίνει το παιδί απο την αριστερά,αυτά γράφει.
Δε φταίει αυτό.Η φύση φταίει...
Α ,και η αριστερά....

sparc έγραψε: Όλοι μαζί λοιπόν, ας σηκώσουμε για άλλη μια φορά τα δάκτυλα, ας δείξουμε ποιος φταίει, και μη σας νοιάζει, το μπλα μπλα είναι αρκετό για να χτιστούν και εστίες και εργαστήρια και αίθουσες και μετρό και αεροδρόμια κτλ κτλ... Έχει ο Θεός! Όλοι μαζί λοιπόν, εμπρός καλά μου παιδάκια, εμπρός για τη στάνη...

Μπεεεεεεεεεεεεεεε
5)Και εδώ ο φίλος μας ο sparc (κατά το οι φίλοι μας τα ζώα) ξαναθυμάται την μητρική του γλώσσα(Μπεεεε) και μιλάει για στάνες και και αιτίες.
Και προφανώς για το γεγονός πως ό,τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα(αεροδρόμια,μετρό,γέφυρες,τα νέα κτίρια των ΣΕΜΦΕ) δεν οφείλεται στην επάρατη αριστερά που είπαμε βγάζει μίζες και φοροδιαφεύγει και διαμαρτύρεται αλλά στην καλή κυβέρνηση που ήρθε με στόχο να σώσει τη χώρα....

Να ανάβουμε και κανα καντηλάκι στη ΝΔ...

sparc έγραψε:

Σιχάθηκα να ακούω λόγια παντού και να μην βλέπω καμία πράξη. Δεν είδα ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή τον Συνασπισμό ή οποιονδήποτε άλλον (φοιτητές, ΔΕΠ, νεολαίες κτλ) να παραθέσουν ένα δικό τους σχέδιο, μία εναλλακτική πρόταση. Οι μισοί περιμένουν την επιφοίτηση και οι άλλοι μισοί θέλουν πρώτα να μπουν σε κάποιο υπουργείο.

Υπάρχει ένα φοβερό εργαλείο στο διαδίκτυο: το Google.
Αν λοιπον το χρησιμοποιήσει κανείς δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί αν βρει κανείς.
Μεχρι και προτάσεις άλλων παρατάξεων για την παιδεία.
Ναι βρε,ακόμη και τέτοιες...

Οπως του ΚΚΕ:
http://www.kke.gr/koinvnia/paideia/prot ... asAEI.html

Του ΣΥΝ:
http://www.syn.gr/greek/paideia/paideia.htm

Μέχρι και του ΛΑΟΣ

http://www.fos-edu.gr/protaseis.html

Αλλά οταν μας έχουν μάθει το ποιηματάκι μονο η Καλή ΔΑΠ,ΜΠΕΕΕ,έχει προτάσεις,ΜΠΕΕΕ, είναι δύσκολο να κάνουμε και απλά πράγματα οπως να χρησιμοποιήσουμε τον γούγλη....

Αλλά οχι,φταίνε οι αριστεροί που περιμένουν να διοριστούν σε υπουργείο γιατι ως γνωστόν αυτοί κυβερνούν τη χώρα και διορίζουν με σκανδαλώδη τρόπο ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.....

Απο ο,τι φαίνεται για κάποιους ο κόσμος παραμένει " Η φάρμα των ζώων"...
BO

Δημοσίευση από BO »

Anoikse mas ta matia loipon Velazquez, se emas ta provata tis farmas giati ta gourounia sikothikan sta 2..

Syggnomi gia to eironiko yfos alla se orismenus grafikus mono etsi mporo na apantiso..
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Ρε μ@λ@κισμένο μη σε πάρει ο δι@ολος, ανακάλεσε όσα είπες για μένα και ξαναδιάβασε το κείμενο. Ξεκόλλα επιτέλους. Δεν αναφέρομαι σε εσένα και στην πολύτιμη αριστερά σου αλλά στην ψευτοαριστερά, την ψευδο-αναρχο-επαναστατική κουλτούρα των ΜΜΕ που αν ανοίξεις τα ματάκια σου θα δεις ότι έχει κατακλύσει τον τόπο. Είναι η νέα μόδα... Σε λίγο μέχρι και οι "πρωινατζούδες" θα φορέσουν "γαρύφαλλο" στο πέτο, όχι για υποστηρίξουν το ΚΚΕ αλλά για την μαγκιά της κατάληψης. Βγαίνει η κάθε πετούγια στα παράθυρα και μιλάει για ιδανικά ενώ από το πλάι τα παίρνει χοντρά. Σε ποιον πλανήτη ζεις;

Τεσπα, θα αφήσω ασχολίαστο τον οδυρμό για την αριστερά που (δε) σου έθιξα (ρε συ, τόσο μυγιάγγιχτος δεν είναι ούτε ο 6χρονος ανιψιός μου, μη ρίξεις άλλο το επίπεδό σου σε παρακαλώ, σε είχα και σε εκτίμηση) και θα σχολιάσω το ακόλουθο μπας και καταλάβεις επιτέλους τι συμβαίνει γύρω σου...
Υπάρχει ένα φοβερό εργαλείο στο διαδίκτυο: το Google.
Αν λοιπον το χρησιμοποιήσει κανείς δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί αν βρει κανείς.
Μεχρι και προτάσεις άλλων παρατάξεων για την παιδεία.
Ναι βρε,ακόμη και τέτοιες...

Οπως του ΚΚΕ:
http://www.kke.gr/koinvnia/paideia/prot ... asAEI.html

Του ΣΥΝ:
http://www.syn.gr/greek/paideia/paideia.htm

Μέχρι και του ΛΑΟΣ

http://www.fos-edu.gr/protaseis.html

Αλλά οταν μας έχουν μάθει το ποιηματάκι μονο η Καλή ΔΑΠ,ΜΠΕΕΕ,έχει προτάσεις,ΜΠΕΕΕ, είναι δύσκολο να κάνουμε και απλά πράγματα οπως να χρησιμοποιήσουμε τον γούγλη....
Τις σελίδες που μου έδωσες τις έχω διαβάσει από καιρό... από τότε που ήταν όλες ενεργές. Όπως και να έχει η σελίδα του ΚΚΕ είναι από το 2001, ίδια και απαράλλαχτη. Δεν την λαμβάνω υπόψη μου αφού απαντάει σε ελάχιστα από τα επιχειρήματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του 16 και όλα τα μελλούμενα αυτής. Σε προκαλώ πραγματικά να βρεις έστω και άρθρο που να αναλύει τις θέσεις του ΚΚΕ, γραμμένο το έτος 2006-2007. Συνειδητοποίησε επιτέλους ότι καμία μη κυβερνητική παράταξη δεν εξέδωσε ποτέ ολοκληρωμένη πρόταση για οτιδήποτε σε μη προεκλογική περίοδο. Είναι πολιτική 123. Το πρώτο πράγμα που σε μαθαίνουν. Ακόμη και η σελίδα που εσύ μου πρότεινες είναι κατάλοιπο των εκλογών του 2000. Δεν μπορούμε όμως ως κοινωνία να περιμένουμε κάθε φορά εκλογές για να γίνουν έργα!
Αλλά οχι,φταίνε οι αριστεροί που περιμένουν να διοριστούν σε υπουργείο γιατι ως γνωστόν αυτοί κυβερνούν τη χώρα και διορίζουν με σκανδαλώδη τρόπο ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.....
Εδώ το μόνο που αποδεικνύεις είναι η πεποίθησή σου ότι ο κόσμος περιστρέφετε γύρω από εσένα. Get a life. Αναφέρθηκα στους αριστερούς γενικά, είναι γεγονός ότι είναι οι μόνοι παρακινητές σοβαρών κινητοποιήσεων. Δεν κατάλαβες ποτέ ότι το άρθρο μου αναφέρεται στον νεοδημοκράτη και στον πασόκο νεοέλληνα που θες δε θες είναι το 70% του πληθυσμού. Μάλλον εσύ πρέπει να ξαναγυρίσεις στην πρώτη δημοτικού και να μάθεις να ελέγχεις τα νεύρα σου για να ακούσεις και μια άλλη άποψη. Ας την απορρίψεις, τουλάχιστον μάθε να ακούς.

Και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, 30 χρόνια το παλεύεται και δε σας ακούει κανείς. Σου είπα τόσες φορές ότι δε διαφωνούμε στο περιεχόμενο αλλά στο μέσο διαβίβασης αυτού. Πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι αυτή γκρίνια που έχεις σε τόση εκτίμηση δεν πιάνει, δεν δουλεύει. Κάνε όσες καταλήψεις θες. Σε έχουν προβλέψει. Νομίζεις ότι η Γιαννάκου έκανε υποχωρήσεις; @@. Όλα προσχεδιασμένα ήταν. Τα ίδια έγιναν και το '99. Ήσουν εκεί; Εγώ ήμουν. Στην πρώτη γραμμή. Τότε τα σιχάθηκα όλα αυτά. Ο Αρσένης μπορεί να παραπέμφθηκε αλλά το σύστημα άλλαξε, προς το χειρότερο. Η Γιαννάκου είπε πριν κάνα δίμηνο ότι σκέφτονται να επαναφέρουν τις δέσμες, εκεί να δεις γέλια!
Σταματήστε επιτέλους να το παίζεται οι σωτήρες του τόπου και αν έχετε @@ κάντε το και εγώ μαζί σας. 30 χρόνια όμως λόγια λόγια λόγια. Εσείς είστε αυτοί που περιμένετε την επιφοίτηση. Όλοι οι υπόλοιποι (ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, ΔΕΠ κτλ) θέλουν να μπουν σε υπουργείο.

Και κάτι τελευταίο, ωραία επιτίθεσαι με την προκάλυψη του forum, θα μας πεις όμως ποιος είσαι; Εμένα όλοι με ξέρουν εδώ μέσα.
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Κάπου εδώ νομίζω πρέπει να επέμβει ένας moderator γιατί παρακολουθούμε ανηλεές βρίσιμο και όποιον πάρει ο Χάρος.

Velasquez, απαγορεύονται οι προσπικές επιθέσεις. Άραξε... Η επανάσταση δεν θα γίνει από το πληκτρολόγιο (το δικό σου τουλάχιστον ;) )
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

sparc έγραψε:Ποιος σου είπε ρε φοιτηταρά, ψευτοαριστερέ, επαναστάτη του καναπέ ότι το δωμάτιο και ο τοίχος της εστίας είναι δικός σου για να πας να τον γεμίσεις ζωγραφιές;
Αν συγκρινεις τα 10-15 γκραφιτι στην εστια (κ ποιος σου ειπε οτι τα εκαναν αριστεροι?) με το οτι η εστια ειναι σεισμοπαθης κ λογω αυτου ακαταλληλη, αλλα με ευθυνη της κυβερνησης και του ιεν κατοικειται οκ. Αντιστοιχα, αν σε ενοχλουν οι αφισσες ή τα χαλασμενα ασανσερ και οχι το οτι το πανεπιστημιο αθηνων δεν ειχε μεχρι πριν ελαχιστα χρονια δικες του εκδοσεις ή το οτι δεν εχει ακομα μια κεντρικη βιβλιοθηκη παρα μονο κατι αστειες τμηματικες..... Δεν λεω, ολα κατακριτεα ειναι, αλλα εχουν διαφορετικο ειδικο βαρος. Ακομα κ αν πω "πατε να γαμηθειτε ολοι σας, θα διατηρησω καθαρη την εστια ή θα φτιαξω το ασανσερ", παλι θα ειμαι χωρις τα ουσιαστικα που σου ανεφερα πιο πανω.
sparc έγραψε:Δεν είδα ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή τον Συνασπισμό ή οποιονδήποτε άλλον (φοιτητές, ΔΕΠ, νεολαίες κτλ) να παραθέσουν ένα δικό τους σχέδιο, μία εναλλακτική πρόταση
Τα τελευταια 2 χρονια γινεται ενας τρομερος διαλογος μεσα απο τις εφημεριδες σχετικα με τις εξελιξεις στην παιδεια. Μεταξυ ολων των αλλων αρθρογραφουν κ πολλα στελεχη της αριστερας. ενδεικτικα σου αναφερω απο εμπ τους Μπαλτα, Πρωτονοταριο, Αγγελοπουλο κ αλλους, στην ελευθεροτυπια και στην αυγη. μαλιστα καποια απο αυτα τα εχω αναδημοσιευσει στα δυο φορουμ που συμμετεχω. Συγκεκριμενα για το νομο-πλαισιο ο συν εβγαλε 3 μερες μετα τη δημοσιευση του εναν "αντι-νομο πλαισιο" οπου παρεθετε τη δικη του οπτικη για το πως θα επρεπε να ειναι καθως και τις διορθωσεις του. Και αυτο το λινκ το εχω βαλει σε παλαιοτερη συζητηση, αν ειναι πες μου να το ξαναβαλω.
sparc έγραψε:Και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, 30 χρόνια το παλεύεται και δε σας ακούει κανείς. Σου είπα τόσες φορές ότι δε διαφωνούμε στο περιεχόμενο αλλά στο μέσο διαβίβασης αυτού. Πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι αυτή γκρίνια που έχεις σε τόση εκτίμηση δεν πιάνει, δεν δουλεύει. Κάνε όσες καταλήψεις θες. Σε έχουν προβλέψει.
σεβομαι τη διαφωνια σου ως προς το μεσο που λεγεται διεκδικηση, αλλα τη θεωρω στειρα οταν αυτη στηριζεται μονο στο 99 και δεν αντιπροτεινεις κατι αλλο στη θεση της. θεωρω ματαιο να ξαναπαραθεσω για ν-οστη φορα το ποτε κερδιθηκε κατι με την καταληψη (με τελευταιο το 16). παντως θα ακουγα με ιδιαιτερη χαρα τι θα μπορουσε να την υποκαταστησει και να ειναι εξισου "κερδοφορο".
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”