Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Neo έγραψε:
Νeo έγραψε:Ισχύει πάντως το ότι το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή, ενισχύει την πλειοψηφία του πρώτου κόμματος, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο.
Ο εκλογικός νόμος το λέει Κώστα. Αυτός που ψήφισε η ΝΔ.
Νομίζω ότι οι Εκλογικοί Νόμοι ορίζουν τη διαδικασία ανάδειξης όχι της επόμενης, αλλά της μεθεπόμενης Βουλής... Οπότε το ερώτημα είναι μάλλον:
  • Πότε ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος, ή
  • Για ποιες εκλογές μιλάμε;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Νομίζω στις φετινές εκλογές ισχύουν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σημίτη.

Α, και ελπίζω να πάρουν μαύρο στις 16 Σεπτεμβρίου όλοι αυτοί οι γελοίοι στη Βουλή - ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εκμεταλλεύονται τη χώρα 60 χρόνια τώρα.
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

Lifo έγραψε:Νομίζω στις φετινές εκλογές ισχύουν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σημίτη.

Α, και ελπίζω να πάρουν μαύρο στις 16 Σεπτεμβρίου όλοι αυτοί οι γελοίοι στη Βουλή - ιδιαίτερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εκμεταλλεύονται τη χώρα 60 χρόνια τώρα.
Καλά εσύ μείνε με την ελπίδα. Πάνω από 80% θα πάρουν

Μπορεί να αλλάξει έτσι εύκολα ένα status που έχει ρίζες από το 50, στις συμφωνίες Στάλιν-Τσόρτσιλ και στο δόγμα Τρούμαν?

Το δάσος κάηκε και μερικά σπίτια. Αν καιγόντουσαν σπίτια αντί το δέντρων τότε θα υπήρχε διαταρραχή που θα μπορούσε να συζητηθεί.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Η ειλικρινής απάντηση είναι πως όχι - και δε θεωρώ πως η μείωση του κοινού αυτού ποσοστού θα ήταν η σωτηρία του τόπου, καθώς τα μικρά κόμματα είναι εξίσου φαιδρά με τα μεγάλα.
Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ένα ποσοστό από 75% έως 80% (συμψηφιστικά για τα δυο κόμματα εξουσίας) είναι εφικτό - και μία καλή αρχή.

Αλλά αυτά θα τα δούμε αναλυτικά σε 1 εβδομάδα, που θα έχουν σβήσει οι πυρκαγιές και θα αρχίσει ξανά η προεκλογική προπαγάνδα. Ε, και μετά - συλλαλητήρια, πολιτικά show, αντεγκλήσεις μέσω ΜΜΕ, εκλογές, exit poll, αποτελέσματα, επινίκιοι λόγοι για τον νικητή και αυτοκριτική μιζέρια για τον χαμένο - η συνηθισμένη πορεία δηλαδή.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

και μεσα σε ολα αυτα εθνικη ελλαδος και ντερμπυ... της πτανας θα γινει!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Η μείωση του συνολικού ποσοστού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα ήταν μια καλή αρχή.Δυστυχώς όμως δεν προβλέπεται μεγάλη (αν γίνει).
Όπως και να έχει αυτά τα κόμματα θα μας κυβερνούν,οπότε το θέμα είναι να ισχυροποιηθούν ή ακόμα καλύτερα να δημιουργηθούν νέοι πόλοι που θα ασκούν ουσιαστική αντιπολίτευση.Είμαι της άποψης οτι η δημιουργία ενός νέου πόλου (ισχυρότερου του ΚΚΕ) μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες,ακόμα κι αν αυτός ο νέος πόλος δεν κυβερνήσει.
Αυτό απευθύνεται κυρίως στην Αριστερά,όπου υπάρχουν πολλά μικρά κόμματα τα οποία όσο κατεβαίνουν μόνα τους στις εκλογές δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα (ΚΚΕ και ΣΥΝ δεν τα θεωρώ ικανά να πετύχουν κάτι,άλλωστε είχαν αρκετές ευκαιρίες).Και μην μου πεί κανείς οτι υπάρχουν χαοτικές διαφορές μέσα στην Αριστερά και γι'αυτό δεν μπορούν να τα βρούν,γιατί μετά δεν μπορείς να ζητήσεις να συμμετέχουν στον αγώνα σου ( π.χ. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια) και αυτοί που δεν ανήκουν στην Αριστερά,όπως εγώ καλή ώρα.Αν δεν τα βρίσκουν οι αριστεροί μεταξύ τους,πώς θα τα βρούν οι υπόλοιποι (δεξιοί,σοσιαλιστές κλπ);
Εκτός κι αν μιλάμε για επανάσταση και ολική ανατροπή του συστήματος (με τα οποία δε συμφωνώ),οπότε η κουβέντα αλλάζει.
Άρα,μπορεί να ωρυόμαστε για το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την άλλη όμως,δε γίνεται και καμιά ουσιαστική προσπάθεια αντίδρασης απ'τους υπόλοιπους.
Πιστεύω οτι αν γίνει μια καλή προσπάθεια ο κόσμος θα τη στηρίξει,έστω και σταδιακά.Το θέμα είναι να γίνει...

ΥΓ. Πολύ χαίρομαι πάντως που τώρα στη ΝΔ τρέχουν και δε φτάνουν.Έβαλαν τις εκλογές 16 Σεπτεμβρίου για να προλάβουν τις εξελίξεις αλλά τελικά τους πρόλαβαν αυτές (δυστυχώς)...
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
temfeboy

και δύο κόμματα να έχουν οι αριστερίζοντες
Σταλινιστές (ΚΚΕ)+ Αντισταλινιστές (ΣΥΝ, ΜΕΡΑ (ΕΑΑΚ), Paciφιστές κ ΣΙΑ)
(αμάν αυτή η προσωπολατρεία, αλλά γι αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει συνασπισμός αυτών των δύο. Οι μέν θέλουν όλα να ξεκινάν από τον γενικό γραμματέα, οι δε έχουν ένα πιο δημοκρατικό και καλά στυλάκι) και ένα κόμμα να γίνουν το 15% δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν ποτέ. Που και να το ξεπεράσουν για μένα δεν έχει νόημα. Ο πλανήτης καίγεται.

Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται με την οικολογία, όπως επαναλαμβάνω συνεχώς. Συμφωνώ καταρχήν στη φράση που είπαν κάποιοι καθηγητές
"...το θέμα δεν είναι να οικολογικοποιηθούν τα κόμματα
    το θέμα είναι να πολιτικοποιηθούν οι οικολόγοι..."
 επίσης συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να αποδυναμωθεί το κράτος και η βουλή, αλλά όχι από ένα άναρχο εμπόριο όπως γίνεται σήμερα και μία από τις συνέπειες βλέπουμε αυτές τις μέρες με τις φωτιές, αλλά από συνομοσπονδίες αυτόνομων οικολογικών ομάδων οι οποίες συντονίζονται κατάλληλα και έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με το κράτος.
 Στα ανθρώπινα κοινωνικά ζητήματα μπορούν βέβαια σε ένα τέτοιο χώρο να δεσπόζουν αριστερές (αντισταλινικές) και αναρχικές -βεβαίως, βεβαίως!- ιδέες.

Στην πράξη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο από πλευράς ανθρώπων:
κάποιες στρεβλωμένες ιδέες που οδηγούν σε μαζικές σφαγές (ναζί)
λίγη επιστήμη
κάποιες διεθνείς συζητήσεις από τα κράτη (Κιότο κλπ)
κάποια μισά υπουργεία, τα λεγόμενα περιβάλλοντος και μπλα μπλα μπλα
κάποιες μισές υπηρεσίες
κάποιες απολιτικ περιβαλλοντικές οργανώσεις

αλλά μιας και μιλάμε για τις εδώ εκλογές ας δούμε τα ανύπαρκτα κόμματα:

-Βέργης: η άποψη του μέσου ψηφοφόρου για την οικολογια....
-Οικολόγοι Εναλλακτικοί: ως μαρξιστές, δεν είναι οικολόγοι,
 αλλά αριστεροι...
-Παπανικόλας: τα ufo. Ένα απολιτικ(!!!!) κόμμα, που έχει κανάλι. Καλοί
 άνθρωποι, αλλά έτσι πολιτική δε γίνεται..
-Οικολόγοι πράσινοι: Αυτοί είναι το παράρτημα των ευρωπαίων πρασίνων που αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε από το γερμανικό πράσινο κόμμα.
  Τι κάναν όμως οι κύριοι στην εισβολή στη Σερβία;;;
"....Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως το 1998, όταν οι Πράσινοι κατόρθωσαν να μπουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμμαχώντας με τους Σοσιαλδημοκράτες. Ο ηγέτης τους, Γιόσκα Φίσερ, διορίστηκε αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, ενώ δύο ακόμη Πράσινοι υπουργοί συμμετείχαν στη νέα κυβέρνηση.

Σχεδόν αμέσως όμως το κόμμα βρέθηκε στη δίνη πολιτικής κρίσης εξαιτίας της απόφασης του Βερολίνου να συμμετάσχει η Γερμανία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με αφορμή τα γεγονότα στο Κόσοβο. Αρκετά μέλη του κόμματος, φιλειρηνιστές στην πλειονότητά τους, παραιτήθηκαν όταν τα πρώτα γερμανικά στρατεύματα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στάθμευσαν επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε μία απόφαση που είχε συναινέσει η ηγεσία των Πρασίνων...."
 (πηγή: http://www.in.gr/news/Reviews/article.a ... mID=648876 )

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά και ο ατομικισμός μας έχει φάει.
 Η ως τώρα ιστορία της για μένα πιο αξιόλογης θεώρησης, δλδ της οικολογικής δε δείχνει κάποια αισιοδοξία.
 Από τα λίγα που υπάρχουν άξια λόγου είναι ορισμένα από τα γραπτά του Murray Βοοkchin. Δείχνουν το πνεύμα ορισμένων τάσεων που θα μπορούσαν να υπάρξουν, αλλά αυτά δεν επαρκούν καθόλου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος temfeboy την Τετ Αύγ 29, 2007 3:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pogrom

Δημοσίευση από pogrom »

Η ψήφος είναι υποχρεωτική; :roll:
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ειναι απο αυτα που λεμε... υποχερωτικα δικαιωματα...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Επανέρχομαι περί εκλογικού νόμου... στο site http://www.ekloges.gr υπάρχει αναλυτική παρουσίαση του ισχύοντος (και των προηγούμενων) εκλογικών νόμων. Οι εκλογές της 16/9 θα διεξαχθούν με βάση το νόμο Σκανδαλίδη που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Προσοχή, πλέον τα λευκά δεν διακρίνονται από τα άκυρα, αν και έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις ως προς τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης πρόβλεψης. Υπόψιν ότι η ΝΔ καταψήφισε αυτόν τον εκλογικό νόμο ως "υπερβολικά αναλογικό" :P

Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Προφανώς και δε θεωρώ απαραίτητο ο τρίτος πόλος να προέρχεται απο την αριστερά.Απλώς οι συνθήκες εδώ στην Ελλάδα ευνοούν περισσότερο τη συγκεκριμένη εξέλιξη,παρά τη δημιουργία ενός ισχυρού οικολογικού κόμματος.
Ίσως επειδή θεωρώ πώς οι Έλληνες δεν είναι οικολόγοι,φιλόζωοι και ό,τι άλλο μπορεί να έχει σχέση με το περιβάλλον.
Φταίει η παιδεία;Σίγουρα ναι.Δεν υπάρχει παιδεία στον Έλληνα σήμερα.Απ'το σχολείο δε μαθαίνεις τίποτα πια-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων
χάρις στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία ορισμένων καθηγητών-,απ'το σπίτι δύσκολο αφού στις περισσότερες οικογένειες δουλεύουν και οι 2 γονείς και έτσι δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους,συνεπώς ό,τι μάθει και κάνει ο καθένας μόνος του.Χαιρέτα μου τον πλάτανο δηλαδή.
Για να επανέλθω στο θέμα συζήτησης όμως,εκτιμώ πώς τώρα είναι πιο ώριμες απο ποτέ οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός οικολογικού κόμματος (τα κόμματα που ανέφερες temfeboy δεν καλύπτουν ούτε εμένα).Αν δε γίνει τώρα αυτή η προσπάθεια-τις εκλογές αυτές δεν τις προλαβαίνουμε-μετά απ'αυτήν την τεράστια οικολογική,και όχι μόνο,καταστροφή,πότε θα γίνει;
Αν κινηθούν οι διαδικασίες τάχιστα και ολοκληρωθεί η προσπάθεια μέχρι τον Ιανουάριο το αργότερο,τότε νομίζω πώς το εγχείρημα θα ξεκινήσει απο πλεονεκτική θέση μιας και θα είναι ακόμα νωπές οι μνήμες απ'τις πυρκαγιές.
Η δημιουργία ενός οικολογικού κόμματος στην Ελλάδα είναι άκρως απαραίτητη.Για πολλούς και διάφορους λόγους:
1.)Η αλλαγή κλιματικών συνθηκών στον πλανήτη.Προφανώς και μας αφορά όλους.
2.)Η οικολογική καταστροφή απ'τις πυρκαγιές,όχι μόνο φέτος.
3.)Η μόλυνση των υδάτων.Όσοι είναι απο επαρχία καταλαβαίνουν.Οι πόλεις έχουν πάψει να έχουν καθαρές θάλασσες εδώ και καιρό.
4.)Οι αμέτρητες και ατελείωτες χωματερές σε όλη την Ελλάδα.Πέρα απ'την επιβάρυνση του οικοσυστήματος,αποτελούν και αιτία πυρκαγιάς.
5.)Τα προστατευόμενα είδη.Monachus monachus,Caretta caretta είναι οι πιο γνωστές περιπτώσεις ζώων υπό εξαφάνιση.Υπάρχοιυν οργανώσεις (π.χ. WWF,MOm) που έχουν αναλάβει τη διάσωσή τους,αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι μη κυβερνητικές.Τί βοήθεια παίρνουν απο τις κυβερνήσεις δεν το γνωρίζω,φαντάζομαι όμως οτι δε θα είναι και μεγάλη...
6.)Την προστασία της πανίδας γενικότερα.Δεν είναι μόνο τα είδη προς εξαφάνιση (παγκοσμίως) που πρέπει να προσέξουμε,αλλά και τα υπόλοιπα είδη.Καφέ αρκούδες,γεράκια,αετοί είναι μερικά απο αυτά.Η μείωση του πληθυσμού τους είναι μεγάλη.
7.)Φαινόμενα υπεραλιείας.Αυτό έχει συνέπειες και σε εμάς αλλά και στους υπόλοιπους "κατοίκους" των θαλασσών μας.Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και σε άλλες χώρες,πρόσφατα μάλιστα έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τους πληθυσμούς των δελφινιών στην Αγγλία,που μειώνονται ραγδαία.Οι αιτίες ήταν φυσικά τα δίχτυα των ψαράδων (όταν πιάνονται εκεί τα δελφίνια,παθαίνουν ασφυξία) αλλά και η υπεραλιεία,καθώς δεν υπάρχει τροφή γι'αυτά.
Αυτοί και άλλοι πολλοί λόγοι είναι πιστεύω αρκετοί,για να στηρίξει κάποιος μια τέτοια προσπάθεια.Δυστυχώς τώρα δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να ψηφίσεις.Πραγματικά θα ήθελα να ψηφίσω ένα οικολογικό κόμμα-καθώς δεν έχω ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα,τουλάχιστον όπως εννοείται απο τους υπόλοιπους-,αλλά αυτήν τη στιγμή δε βλέπω πως θα γίνει αυτό.Γι'άυτό-ξαναλέω-η δημιουργία ενος ισχυρού αριστερού πόλου είναι απαραίτητη.Ή μήπως και τα δύο;Γιατί όχι;Όλοι οι καλοί χωράνε.8)
Πέρα όμως απο τη δημιουργία ή μη ενός οικολογικού κόμματος,οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον ο καθένας ξεχωριστά.
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Πάντως όπως ανέφερα παραπάνω, η ύπαρξη οικολογικών κομμάτων με ενδιαφέρει σε μικρό ποσοστό.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό με ενδιαφέρει η ύπαρξη οργανώσεων οι οποίες είναι Π-Ο-Λ-Ι-Τ-Ι-Κ-Ε-Σ. Σα την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή τους αναρχικούς ένα πράγμα και κάτι περισσότερο. Για να γίνω πιο σαφής σε παραπέμπω εδώ: http://semfe.gr/forum/viewtopic.php?t=440

Αλλά για να είναι αποτελεσματικές τέτοιες ενέργειες πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι επιστήμονες στα ανάλογα πόστα, δλδ της παντείου, της νομικής, της περιβαλλοντολογίας κλπ και όχι ο κάθε εξουσιομανής να βγάζει απόψεις για κάτι που δεν είναι αρμόδιος.
 Με αυτό τον τρόπο θα έρθει σε σύγκρουση με το κράτος η ίδια η γνώση. Αυτή πιστεύω είναι που δίνει τη δύναμη να σταθείς στα πόδια σου και να ανατρέπεις
 Και ναι κ Μπακογιάννη, φωτιές μπορεί να μη βάζω, είμαι όμως στους ανθρώπους που θέλουν την αποδόμηση του κράτους.
Όχι όμως με τον τρόπο που το αποδομείς εσύ στρώνοντας κόκκινα χαλιά στην οικονομία της αγοράς, αλλά στρώνοντας κόκκινα χαλιά στην ίδια τη ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που ανέφερες για το αμεσοδημοκρατικό σύστημα.Αποτελεί μία πολύ καλή λύση για το πρόβλημα του υπάρχοντος κοινοβουλευτικού συστήματος.Γιατί το ρημάδι θέλει αλλαγή επειγόντως!!!
Μία εναλλακτική πρόταση σαν κι αυτή,τη θεωρούσα επιβεβλημένη.Η όλη ιδέα της ψηφοφορίας υποψηφίων και όχι συνδυασμών με βρίσκει σύμφωνο.Ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο για το σύστημά μας είχα κι εγώ στο μυαλό μου.Απλά επειδή οι γνώσεις μου γύρω απο τα δημοκρατικά συστήματα είναι ελάχιστες,ποτέ δεν ήμουν σε θέση να το στηρίξω. Απο τη στιγμή όμως που μου αναφέρεις και το παράδειγμα της Ελβετίας,αντιλαμβάνομαι οτι κάτι τέτοιο είναι υλοποιήσιμο.
Για να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα όμως,στο υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα (γιατί γι'αυτό αναφερόμουν,άλλο αν θα ήθελα κάτι διαφορετικό) μόνο ενα οικολογικό ΚΟΜΜΑ μπορεί να πετύχει στόχους.Γιατί εγώ αναφερόμουν στο τί μπορεί να γίνει με βάση τη σημερινή κατάσταση.
Οργανώσεις υπάρχουν,χωρίς αποτελέσματα όμως.Μόνο περιστασιακά ίσως.Θα μου πείς οτι δεν είναι πολιτικοποιημένες.Σ'αυτό ίσως να'χεις και δίκιο αλλά ακόμα και αν οι οργανώσεις ήταν πολιτικές δε νομίζω οτι θα πετύχαιναν τίποτα.
Άλλωστε,μιας και έφερες ως παράδειγμα (στο περίπου) τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,δεν έχει αποδώσει κάτι τέτοιο.
Μόνο φωνές,διαδηλώσεις,ενημερώσεις,εθελοντικές δραστηριότητες.Μέχρι εκεί.Δες τί γίνεται με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
Υπάρχουν ανησυχίες για το οικοσύστημα στον Έβρο,αλλά δεν μπορούν να ακουστούν.Θα τους βγάλουν τα κανάλια μήπως να πουν τις απόψεις τους;Σαν κόμμα όμως,και μάλιστα του κοινοβουλίου;
Άντε και υπάρχουν πολιτικές οικολογικές οργανώσεις.Τί θα κάνουν;Διαμαρτυρίες κλπ.Αυτά που κάνουν και οι αριστερές οργανώσεις.
Η αναθεώρηση του άρθρου 24 δεν πέρασε γιατί δεν την ψήφισε η βουλή.Όχι επειδή αντιδρούσαν οι απ'έξω.Οι απ'έξω αντιδρούν 1.000.000 φορές περισσότερο για τα πανεπιστήμια και ακόμα δεν τα'χουν καταφέρει.
Αντιθέτως αν υπήρχε ένα οικολογικό κόμμα της προκοπής,θα υπήρχε ουσιαστική αντίδραση.Συνεπικουρούμενο βέβαια και απ΄τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.Δεν αντιτίθεμαι στην ύπαρξή τους,απλώς θεωρώ πως μόνες τους δεν μπορούν να καταφέρουν πολλά.
Αυτά όσον αφορά το ΥΠΑΡΧΟΝ κοινοβουλευτικό σύστημα.Το οποίο βεβαίως και είναι του πεταμού και φυσικά και συμφωνώ με ένα εναλλακτικό σύστημα,όπως της αμεσοδημοκρατίας που εξήγησες.
Πιθανώς να υπάρχουν και άλλα συστήματα,που δεν τα γνωρίζω ή ακόμα και άλλα που δεν υπάρχουν αλλά θα μπορούσαν να γίνουν.
Είπαμε,δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος.Προβληματισμούς παραθέτω,που και που και καμιά ιδέα.Συνήθως ανεφάρμοστη...:(
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

Πάντως αν είστε ακόμα αναποφάσιστοι,πιστεύω ότι μετά από αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=wbEeeWM45HE

θα κατασταλάξετε...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Όσοι σκοπεύετε να ψηφίσετε ΛΑΟΣ (για να ανεβάσουμε λίγο τους τόνους) πρέπει να καταλάβετε πως αυτά που βλέπετε στο video δεν είναι μια παραφωνία (για όσους δεν το είδατε, είναι προεκλογικό spot της Έφης Σαρρή που κατεβαίνει με τον Καρατζαφέρη!). "Πιστεύω στην Ελλάδα, πιστεύω στο Χριστό" (με το βυζί να πετάει στα μισά πλάνα, αλλά με τα μπούτια παραδόξως κλειστά, μάλλον από προεκλογική αιδώ και "ιδεολογική" φειδώ). Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί μου. Κάθε ομάδα προσδιορίζεται δυναμικά από τα μέλη, τον αρχηγό της, τα στοιχεία συνοχής και συνάφειας μεταξύ τους (π.χ. ελληνοπαρμένες φαιδρότητες σχετικά με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, την επανάκτηση της Πόλης, την Αγία Σοφία, τον Κοκό, κτλ.), καθώς και τον (στρεβλό; ) τρόπο με τον οποίο η μέση νοημοσύνη της εν λόγω φάρμας τα αντιλαμβάνεται. Έχουμε γεμίσει Ψωμιάδηδες... πολλές, μικρές χούντες ηλιθίων...

Και, τέλος πάντων, ας την σταυρώσει κάποιος να ηρεμήσουμε... πως διάολο την αντέξανε στο γύρισμα; :cry:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”