Τι έγινε στις 25/11 στην Πολυτεχνειούπολη μετά το παρτι;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
AmmonRa

Δημοσίευση από AmmonRa »

π.χ. θα έρχονται στις αίθουσες να συλλαμβάνουν αριστερούς την ώρα του μαθήματος; Θα συλλαμβάνουν "αντιφρονούντες" καθηγητές; Θα βάλουν κοριούς στα αμφιθέατρα; Θα εγκαταστήσουν tanks στο ελικοδρόμειο;
Ειδικά μετά από τα τελευταία που είδαμε στην Σαλονίκη όλα να τα περιμένεις από αυτούς (προφανώς εννοώ την ΕΛ.ΑΣ.)... Κι όσοι ακούσανε τις δηλώσεις Μπαλάσκα και έχουν γνώμη, ας κρίνουν. Όσα παραπάνω δικαιώματα παίρνουν τόσο παραπάνω θα βασανίζουν και θα ξεφτιλίζουν αδιακρίτως. Αν κάποια στιγμή καταφέρουμε σε αυτό το κωλοκράτος να καθαρίσουμε την αστυνομία από την βρωμιά και την διαφθορά τότε ευχαρίστως να συζητήσουμε και για το θέμα του ασύλου.

Επιπλέον μου φαίνεται και λίγο στημένο... Το πολυτεχνείο έχει τρεις μεγάλες εισόδους, μία μικρή ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα ζωγράφου και  δύο αυτές των εστιών. Συνολικά δηλαδή έξι τρόπους να βγείς... Και μάλιστα οι δύο είναι απέναντι από αστυνομικά τμήματα... Πόσο δύσκολο είναι για τους πάνοπλους αστυνομικούς να πιάσουν τα (έστω) 50 κωλοπαίδια που λεηλατούν και βανδαλίζουν; Αν δηλαδή δεν πιαστείς επ' αυτοφόρω σημαίνει ότι δεν το κάνες; Αν δηλαδή σπάσει το άσυλο θέλουν να πιστέψω ότι τότε θα μπούνε μέσα στο πολυτεχνείο να τους σταματήσουν;

Και θα πώ και κάτι ακόμα που έγραψε κάποιος επί του θέματος σε ένα άλλο forum που ίσως σε κάποιους να φαίνεται αφελές αλλά σε μένα πολύ πιθανό. Ίσως επίτηδες αφήσαν οι μπάτσοι να συμβούν τα χθεσινά ώστε να βγούν για ακόμη μια φορά κακομοίρηδες και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το έγκλημα που κάνανε με θύμα τον κύπριο φοιτητή στην Σαλονίκη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αμέσως μετά από τις καφριλιές των μπάτσων εις βάρος πολιτών ακολουθούν καφριλιές αναρχικών εις βάρος των "κακομοίρηδων" μπάτσων και όχι μόνο... Φυσικά δεν λέω οτι αυτοί τα προκαλούν (αν και...). Απλά οτι τους βολεύει να τα αφήνουν. Και τελικά οι μόνοι που χάνουμε από το "παιχνίδι" των άλλων είμαστε εμείς....
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Καταρχην, καλως σας (ξανα)βρισκω!
drcypher έγραψε:θέλω να μου πουν εκείνοι που ζητούν προστασία της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών πως μπορεί η αστυνομία να περιστείλει ελευθερίες.

Θέλω μερικά παραδείγματα...
-"φυτευοντας" ασφ-αλητες μεσα στην πολυτεχνειουπολη επι 24ωρου βασεως, οι οποιοι θα παρακολουθουν κ θα φακελλωνουν δικαιους κ αδικους
-σπαζοντας οποιαδηποτε καταληψη επειδη γραφτηκε ενα συνθημα ή κολληθηκαν 5-6 αφισσες (ειναι κ τα δυο ποινικα αδικηματα!)
-δινοντας προστασια στο μακρυ τους χερι, τα χρυσα αυγα, προκειμενου οι τελευταιοι να σπανε ΓΣ, στεκια, να μαχαιρωνουν φοιτητες
-κυνηγωντας φοιτητες οι οποιοι θα "σκονταφτουν" κ θα "χτυπουν σε ζαρντινιερες"

ως μονη λυση βλεπω τη συνειδητοποιηση ολων των φοιτητων κ μη, ωστε  να σεβαστουμε το ασυλο κ να απομονωσουμε τα μπαχαλακια.

Υ.Γ. ειναι γνωστο πως η αστυνομια θελει να γινονται μπαχαλα, για να υπαρξει το αναγκαιο πατημα καταλυσης ή καταργησης του ασυλου. Ειναι τυχαιο πως οταν διαλυουν το μαυρο μπλοκ, αφηνουν ως μονη εξοδο διαφυγης τα πανεπιστημιακα ιδρυματα (προπυλαια, ΕΜΠ, νομικη);Αλλωστε τη φωτια στην πρυτανεια το 96(?) ποιος την εβαλε με την αλογιστη ριψη των δακρυγονων; Συμπτωματικα, ο ιος αυτης της κυριακης ασχολειται με τα ασυλο παραθετοντας κ ολες τις καταστρατηγησεις του απο το 83 κ μετα... http://www.iospress.gr/ios2006/ios20061126.htm
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Καλώς ήρθες Αλ.
Βραχνός Προφήτης έγραψε:-"φυτευοντας" ασφ-αλητες μεσα στην πολυτεχνειουπολη επι 24ωρου βασεως, οι οποιοι θα παρακολουθουν κ θα φακελλωνουν δικαιους κ αδικους
-δινοντας προστασια στο μακρυ τους χερι, τα χρυσα αυγα, προκειμενου οι τελευταιοι να σπανε ΓΣ, στεκια, να μαχαιρωνουν φοιτητες
Αυτά τα δυο νομίζω μπορούν ούτως ή άλλως να συμβούν και τώρα (αν δεν συμβαίνουν ήδη). Όσο για τα μακριά χέρια (και τα μικρά τους δάχτυλα, κάποιους επαναστάτες της ΔΑΠ) ήδη κάνουν αυτά που αναφέρεις. Δεν είναι πολύ παλιά η ιστορία με μαχαιρώματα στο ΤΕΙ Αθήνας. Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο, αλλά έτσι πραγματικά μπορεί να μπει οποιοσδήποτε και να αρχίσει τα μαχαιρώματα χωρίς τιμωρία.

Άλλωστε αν πιστευόυμε τόσο ισχυρά ότι μαχαιρώματα επιτρέπονται μόνο για τους εθνικιστές, τότε δεν έχουμε επιχείρημα για να αισθανόμαστε ελάχιστα ασφαλείς όχι μόνο μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο, αλλά στην κοινωνία. Και εδώ το άσυλο είναι πραγματικά το λιγότερο.
Βραχνός Προφήτης έγραψε:-σπαζοντας οποιαδηποτε καταληψη επειδη γραφτηκε ενα συνθημα ή κολληθηκαν 5-6 αφισσες (ειναι κ τα δυο ποινικα αδικηματα!)
Σωστά. Είναι προτιμότερο όταν π.χ. διαφωνεί η ΔΑΠ με μια κατάληψη (ή έστω αρκετές από τις συνεχείς που γίνονται) να στέλνει τους ΟΝΝΕΔίτες και να τα κάνουν μπάχαλο. Το κριτήριο δηλ. είναι "προστασία οποιασδήποτε κατάληψης από αστυνομικούς"; Όταν σκοτώνονται στα Πανεπιστήμια ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, αναρχικοί, βάζελοι, γαύροι, τότε είτε θα το θεωρήσουμε φυσιολογικό (και θα το επιτρέψουμε γιατί αλλιώς καταργούμε το άσυλο) ή απλώς θα πούμε "περιθωριοποιείστε τους". Πως γίνεται αυτό;
Βραχνός Προφήτης έγραψε:-κυνηγωντας φοιτητες οι οποιοι θα "σκονταφτουν" κ θα "χτυπουν σε ζαρντινιερες"
Δεν είπαμε να δώσουμε γραφεία στους ασφαλίτες για να εγκατασταθούν στην Πολυτεχνειούπολη. Είπα ότι με κάποιον τρόπο πρέπει η ίδια η κοινότητα να έχει την ευχέρεια να επιτρέψει είσοδο αστυνομίας σε περίπτωση που δέχεται επίθεση.

Δεν ξέρω, με την ιδέα του ασύλου δεν διαφωνώ. Απλώς θεωρώ (είτε είναι όντως προβοκάτσια τα τελευταία, είτε όχι) ότι καταφέραμε να την κάνουμε άλλη μια ξεχειλωμένη έννοια, όπως την ελευθερία του λόγου, τη Δημοκρατία, κτλ..
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
AmmonRa

Δημοσίευση από AmmonRa »

Είδε κανείς σήμερα την πραγματική έκταση των ζημίων; Είναι όντως όπως τις περιγράψανε στα κανάλια; Ήθελα πολύ να ανέβω σήμερα να δώ αλλά δεν μπόρεσα να ξυπνήσω γμτ..
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Σχετικα με τις ζημιες:
Κλειστη η κοκκινοπουλου (το 242 εκανε σταση στην πυλη κατεχακη), δε κατεβηκα μεχρι κατω αλλα ειδα σημαδια που μαρτυρουσαν ριψη πετρων.
Σπασμενο το εστιατοριο, οταν περασα εκτελουνταν επισκευες.
Το κτιριο των ηλεκτρολογων ηταν σε καλη κατασταση και δε μαρτυρουσε πως ειχε γινει κατι, καθως οι κομματικες ταπετσαριες που ειχαν ξυλωθει ξαναβρηκαν τη θεση τους καλυπτωντας τα συνθηματα που ειχαν γραφτει, ενω οι αναφητες καναν αρκετα καλη δουλεια καθαριζοντας το χαος απο κουτακια μπυρας και πυροσβεστικης σκονης.
Παρατηρησα να εχουν εμφανιστει ενα καρο γκραφιτι ως επι το πλειστων ακαλαισθητα ή και γηπεδικα σε πολλα μερη του εμπ.
Γενικα μπορω να πω οτι περιμενα να δω αρκετα χειροτερη κατασταση (χωρις αυτο να σημαινει πως με ικανοποιει η νοοτροπια και τα αισχη οσων προκαλεσαν εστω και αυτες τις περιορισμενης εκτασης ζημιες).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Δευ Νοέμ 27, 2006 6:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

παντως η πυλη κοκκινοπουλου ηταν κλειστη μεχρι και το απγευμα που εφυγα απο την σχολη
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Εγώ πήγα στις 6:00 στο ΕΜΠ,η πύλη Κοκκινοπούλου ήταν κλειστή,αλλά ο θυρωρός με ρώτησε που πάω,και όταν του είπα ότι πάω στις πάνω εστίες,μου άνοιξε την καγκελόπορτα και μπήκα κανονικότατα,αν και μου είπε την επόμενη φορά να πάω από την είσοδο των Εστιών,γιατί κατ'εντολή του Πρύτανη η πύλη Σαββατοκύριακα και αργίες θα είναι ΚΛΕΙΣΤΗ!
Οπότε,οι εν λόγω κάφροι μπήκαν μάλλον από τα κάγκελα....Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να τους άφησε να μπουν έτσι! Αλλά μετά βγήκαν από την πύλη,μιας και ήταν πιο κοντά στα ΜΑΤ απέναντι,ισοπεδώνοντάς την.

Εγώ πάντως έφυγα στις 11 παρά,και μέχρι τότε δεν είχε ακουστεί τίποτα,ούτε καν δυνατή μουσική.

Δυστυχώς,τα περιστατικά αυτά είναι τόσο πυκνά τελευταία,που πραγματικά αρχίζω να αναρωτιέμαι κατα πόσο είναι τυχαία,σε μια περίοδο που συζητάται ο περιορισμός του ασύλου. Αλλά όσο η ηλιθιότητα υπερέχει της θεσμικής (άρα και πολιτικής) αυτοσυντήρησης,τόσο θα τείνουμε να καταστρέφουμε οι ίδιοι τα δικαιώματα μας.Και όλοι ξέρουμε που μπορεί να καταλήξει αυτό...Μετά, ο καθένας μας θα μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του έναν Γουίνστον Σμιθ,αλλά θα έχει ήδη βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια,οπότε θα είναι ανίκανος.Άντε και καλά μυαλά....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”