[ΠΑ.ΣΟ.Κ.] Σοσιαλιστικές κυνομαχίες για την αρχηγία

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

[ΠΑ.ΣΟ.Κ.] Σοσιαλιστικές κυνομαχίες για την αρχηγία

Δημοσίευση από drcypher »

Σκεφτόμουν εδώ και κάποιες μέρες να ανοίξω το θέμα (όχι τόσο για λόγους ουσίας, όσο για pop corn και coca cola) των "ραγδαίων εξελίξεων" (καταραμένα δημοσιογραφικά κλισέ) στο μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ. Ο καφές που προσγειώθηκε σήμερα στις στιβαρές πλάτες του Μπένι είναι νομίζω μια καλή αφορμή...

Αν μη τι άλλο αυτές οι εκλογές (πέρα από το 5ο κόμμα στη Βουλή και την ενίχυση της αριστεράς) είχαν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα: Έφεραν σημαντικούς τριγμούς στον έναν από τους δυο πόλους εξουσίας της χώρας μετά τη μεταπολίτευση. Αν μετά από αυτήν την κρίση το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγηθεί σε υγιή κατάσταση (είτε διάσπαση, είτε επανίδρυση, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να γίνει ώστε μαγικά να απαλλαγεί από τους απατεώνες) νομίζω στις επόμενες κιόλας εκλογές θα έχουμε ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό.

Από την άλλη, πιθανή επικράτηση του Μπένι (ο οποίος σέρνει μαζί του τη σάρα και τη μάρα του Σημίτη, η οποία ακόμα τιμωρείται από τον κόσμο) νομίζω θα είναι από τις πλέον δυσοίωνες (αν και φαινομενικά επιτυχείς στην αρχή) για το "Κίνημα"...

Υ.Γ.: Όταν βγει στο youtube ας ενημερώσει κάποιος... για πότε τον μαζέψανε, όμως, τον ανθρωπάκο οι μπράβοι του Μπένι... 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη (δεν μπορώ να το ακούω άλλο!!!!),θέλω να εκφράσω κάποιες απορίες:

1.)Τί κάνει ξαφνικά το Βενιζέλο καταλληλότερο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως για πρωθυπουργό?Ο Γιωργάκης χαρακτηρίζεται ως αφελής -να μην πω και τίποτα άλλο-,άρα αφού ο Βενιζέλος είναι προτιμότερος δεν είναι αφελής,ούτε βλάκας.
Συγγνώμη,αλλά ούτε ο Καραμανλής είναι βλάκας...Μήπως τελικά όποιος δεν είναι βλάκας μπορεί να κυβερνήσει?
Δεν πα να'ναι λαμόγιο,ψεύτης,λαοπλάνος,απατεώνας,δολοπλόκος,διαπλεκόμενος,διεφθαρμένος κ.ο.κ.

2.)Ο Βενιζέλος θέλει να δώσει νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ λέει.Ο κύριος Καραμαλής αυταπατάται λέει...
Γι'αυτό δώστε μου την αρχηγία λέει.Μάλιστα...Και ποιά είναι η πρώτη κίνηση του Μπένι???Ε?Ποιά?
Να πάει στο Σημίτη...Πολύ ωραία.Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...Απλώς είναι λίγο πιο χοντρός...

3.)Αυτά που λέει ο Τζουμάκας είναι αλήθεια?Και αν είναι αλήθεια γιατί δεν τα'λεγε τόσο καιρό?Αυτά που είπε για τα κανάλια και τους φυτεμένους σε εκπομπές,απο επιχειρηματίες,πολιτικούς?
Καλά,όχι οτι για το γενικότερο τρόπο λειτουργίας των καναλιών δεν ήμασταν ενημερωμένοι αλλά να΄χουμε να λέμε.

4.)Και το όνομα αυτού: Δημήτρης Ρέλλος.Έχει πετάξει αυγά,μαύρη μπογιά,καφέδες -ξανά- και σ'άλλους.
Μπακογιάννη,Στεφανόπουλος,Αρσένης,Πανούσης,Κορκολής.Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλοι. 8)
Πάντως το βλέμμα του Μπένι ήταν όλα τα λεφτά. :)
Εικόνα

Don't worry be happy...
nouvelle vague
Real Name: nada
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από nouvelle vague »

ο οποίος σέρνει μαζί του τη σάρα και τη μάρα του Σημίτη
Μαλλον ο Παπανδρεου σερνει τη σαρα κ τη μαρα του Σημιτη.Μην ξεχνας οτι ο Σημιτης ηταν αυτος που τον εχρισε προεδρο.
Τωρα οσο για το αν η επικρατηση του χοντρου θα ειναι απο τις πλεον δυσοιωνες δεν μπορω να το γνωριζω, αλλα δεν πιστευω οτι το ΠΑ-ΣΟΚ θα μπορουσε να εχει χειροτερο προεδρο απο τον τωρινο. Δες μονο την ταυτιση θεσεων των δυο κομματων κατα τη διαρκεια της προεδριας του Γιωργακη-οχι πως πριν δεν υπηρχε σε αρκετα μεγαλο βαθμο.
Τουλαχιστον ο Μπενυ εχει διατυπωσει κατα καιρους ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις διαφωνιες του με τη Ν.Δ. για αρκετα σοβαρα ζητηματα. Επισης τα φαινομενα δειχνουν οτι ειναι ικανος να ασκησει πολυ σκληροτερη κριτικη στην κυβερνηση απο την εως τωρα ανυπαρκτη του Γιωργου. Να συμπληρωσω οτι δεν εναποθετω τις ελπιδες μου-ισως γιατι δεν υπαρχουν-για εξυγιανση του κρατους  σε κανενα κομμα και σε κανενα προσωπο. Παρ'ολα  αυτα οσο αδιαφορα μου κι αν μου ειναι τα παιχνιδια εξουσιας του καθε κομματος εχει ενα ενδιαφερον η συζητηση καθως μεσα απο τα πολιτικα παιχνιδια αναδεικνυεται η σαπιλα που επικρατει στα κομματα-με ποιο προσφατο το τωρινο παραδειγμα του ΠΑ-ΣΟΚ.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

nouvelle vague έγραψε:
ο οποίος σέρνει μαζί του τη σάρα και τη μάρα του Σημίτη
Μαλλον ο Παπανδρεου σερνει τη σαρα κ τη μαρα του Σημιτη.Μην ξεχνας οτι ο Σημιτης ηταν αυτος που τον εχρισε προεδρο.
Ο Σημίτης δεν έχρισε κανέναν πρόεδρο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ σοβαρή τη διαδικασία του ενός υποψηφίου, αλλά ο Σημίτης δεν έδωσε κανένα χρίσμα, καθώς δεν είχε (καταστατικά τουλ.) το δικαίωμα να το κάνει.

Αυτό που έκανε ο Σημίτης στον Παπανδρέου ήταν μια σωστή παγίδα. Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε σίγουρα τις εκλογές, και ο Σημίτης απλώς επέτρεψε σε όποιον επίδοξο αρχηγό να αναλάβει το βάρος μιας σίγουρης ήττας (στις προηγούμενες εκλογές) και μιας σχεδόν βέβαιης ήττας (στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας). Η αλήθεια είναι πως ο Μπένι ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να αφήσει τον Γιωργάκη να φάει τα μούτρα του (παρόλο που σημαντικό ρόλο έπαιξε το όνομα του Παπανδρέου), παρόλα αυτά όπως φαίνεται δεν έπαψε στιγμή να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την προσωπική του ανέλιξη.

Θα μπορούσε (έστω για τα προσχήματα) να είναι πιο συγκρατημένος, όπως συνηθίζει να είναι. Αυτό το επιθετικό και επιτακτικό ύφος από την πρώτη κιόλας μέρα της ήττας, καθώς και οι ανόητες δηλώσεις του ότι είναι ο μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ότι η επίθεση του παπούλη ήταν συντονισμένη από τους "αντιπάλους τους", δεν νομίζω ότι φανερώνει αγνές προθέσεις.

Όσο για τη σχέση Παπανδρέου-Σημίτη και πάλι θα διαφωνήσω. Η πολυθρύλητη αλλαγή που έταζε ο Γιωργάκης ήταν η εκκαθάριση στοιχείων του ΠΑΣΟΚ που ευδοκίμησαν στην εποχή του μεταρρυθμιστή Σημίτη. Παρόλα αυτά για να πάρεις εκλογές δεν αρκούν ούτε ο σταυρός στο χέρι ούτε οι αγνές προθέσεις, οπότε εν τέλει αναγκάστηκε και συμπεριέλαβε στο σχήμα του μέρος της μούργας που δεν θα πάψει ποτέ να ασκεί πιέσεις όχι μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Το γεγονός πως σημαντικό μέρος από αυτά τα παράσιτα τελικά τα καθάρισε ο ίδιος ο λαός στις εκλογές (με το να τους αφήσει έξω από τη βουλή) είναι το μόνο θετικό.
nouvelle vague έγραψε:Τωρα οσο για το αν η επικρατηση του χοντρου θα ειναι απο τις πλεον δυσοιωνες δεν μπορω να το γνωριζω, αλλα δεν πιστευω οτι το ΠΑ-ΣΟΚ θα μπορουσε να εχει χειροτερο προεδρο απο τον τωρινο.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον Γιωργάκη, αλλά αυτό που αναφέρεις χωρά συζήτηση. Θα πιαστώ από τα παρακάτω:
nouvelle vague έγραψε:Δες μονο την ταυτιση θεσεων των δυο κομματων κατα τη διαρκεια της προεδριας του Γιωργακη-οχι πως πριν δεν υπηρχε σε αρκετα μεγαλο βαθμο.
Τουλαχιστον ο Μπενυ εχει διατυπωσει κατα καιρους ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις διαφωνιες του με τη Ν.Δ. για αρκετα σοβαρα ζητηματα.
Μην απατάσαι. Η ταύτιση των θέσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είναι ζήτημα ηγεσίας. Υπάρχει σαφής γραμμή η οποία εν πολλοίς υποδεικνύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα, λοιπόν, στο πλαίσιο της Ένωσης, και δεδομένου ότι ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί παρά να είναι σε σημαντικό βαθμό δέσμιο συμφερόντων (τοπικών και μη), τα πράγματα είναι λίγο-πολύ δεδομένα. Το σερβίρισμα ή οι λεπτομέρειες είναι για εκείνους που νομίζουν ότι σε κάθε καβγά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αντιπαρατίθενται ιδεολογικά ρεύματα.
nouvelle vague έγραψε:Επισης τα φαινομενα δειχνουν οτι ειναι ικανος να ασκησει πολυ σκληροτερη κριτικη στην κυβερνηση απο την εως τωρα ανυπαρκτη του Γιωργου.
Ο μόνος τρόπος να αξιολογήσω τους ανθρώπους είναι με βάση τα λόγια και τις πράξεις τους. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχουν δυναμικό που κρύβουν, και δεν με ενδιαφέρει. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, θεωρώ πως ο Βενιζέλος είναι αφ' ενός πιο έξυπνος και πονηρός ενώ είναι πιο σωστός χειριστής της γλώσσας. Συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί στη δυνατότητα πιο εύστοχης έκφρασης και (πράγματι) πιο αιχμηρών σχολιασμών. Αλλά εν τέλει, είτε αιχμηρή είτε όχι, η κριτική γίνεται προς την κυβέρνηση της ΝΔ κατά κανόνα για αποφάσεις και πράξεις στις οποίες έχει ήδη προβεί το ΠΑΣΟΚ (όσο ήταν κυβέρνηση).

Στο κάτω-κάτω, καλό είναι να δούμε και κάτι άλλο: Βασικό επιχείρημα της αυλής του Μπένυ (που όπως φαίνεται υπάρχει και λειτουργεί από την πρώτη κιόλας μέρα παραίτησης του Σημίτη) είναι πως "μόνο αυτός μπορεί να οδηγήσει το κίνημα στην εξουσία". Και αν κατάλαβα καλά, λίγο-πολύ αυτό μου λες και εσύ. Αλλά εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα. Σημασία (για τον πολίτη, για μένα, για σένα) δεν έχει ποιος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά ποια άτομα θα συνιστούν το ΠΑΣΟΚ όταν θα γίνει κυβέρνηση. Πες το προαίσθημα, πες το συμπέρασμα από τα όσα πρόλαβα να δω από την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (καθ'ότι είμαι νεαρός σε ηλικία), η νοοτροπία και ο κόσμος που εκπροσωπεί και θα προωθήσει ο Μπένυ είναι ακριβώς εκείνα που ακόμα και ένας φίλος/μέλος ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απεύχεται να φτάσουν μέχρι την εξουσία.

Ο Γιωργάκης κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά των ΣΥΝ και ΚΚΕ (όχι μόνος του, βοήθησε πριν από μερικά χρόνια και ο Σημίτης με την πολιτική του). Κάτι μου λέει πως ενδεχόμενη ανάδειξη του Μπένι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (με την επάνοδο της γνωστής μούργας που είναι μαθηματικώς βέβαιη) θα εκνευρίσει και θα αηδιάσει τόσο πολύ τον κόσμο (ακόμη κι αυτόν που σήμερα δηλώνει "ΠΑΣΟΚος") που στις επόμενες εκλογές αυτά τα ποσοστά των ΣΥΝ/ΚΚΕ θα τριπλασιαστούν ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ πάλι θα το δω από μια λίγο διαφορετική σκοπιά. Δε με ενδιαφέρει (τόσο πολύ) ποιο από τα δύο κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα είναι στην κυβέρνηση μιας και έχουν την ίδια πολιτική. Με ενδιαφέρει ποιος είναι στην αντιπολίτευση ώστε να τραβάει τα χαλινάρια του κυβερνόντος.
Το ΠΑΣΟΚ αυτά τα τριάμιση χρόνια ήταν ανύπαρκτο. Κατά τη γνώμη μου φταίει η απειρία (20 χρόνια κυβένρηση ξεχνάς πως είναι η αντιπολίτευση :P), η σύμπτωση απόψεων και κυρίως ο Παπανδρέου. Προσωπικά όποτε τον έβλεπα στα κανάλια είτε άλλαζα απευθείας σταθμό είτε έψαχνα να βρω ψιλά να του δώσω για να μου καθαρίσει τα τζάμια είτε δεν καταλάβαινα τι έλεγε (όχι ότι αυτός καταλάβαινε).

Στο πρόσωπο του Βενιζέλου βλέπω έναν υποψήφιο αρχηγό κόμματος ο οποίος έχει μεστό πολιτικό λόγο, μιλάει καλά τα ελληνικά και μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε βήμα. Το σημαντικότερο όμως είναι να φέρνει αντίσταση στην κυβέρνηση. Αυτό που λες drcypher για τις επιταγές τις Ε.Ε. ισχύει, όμως η αντιπολίτευση έχει καθήκον να υπερασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών της και κυρίως να ρίξει την κυβέρνηση :D.
Και να εξηγήσω τι εννοώ. Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ξέρουμε πολύ καλά την άποψη και των δύο κομμάτων. Αν το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση λέει όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και δε διευκολύνει την κυβέρνηση (όπως έκανε πολλές φορές ο Παπανδρέου) τότε εμένα ως πολίτη αυτό με συμφέρει και ας ξέρω ότι όταν αυτό κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει ακριβώς τα ίδια.
Δυστυχώς ο Παπανδρέου δεν αποδείχτηκε αρκετός για αυτό το έργο. Αντίθετα θεωρώ τον Βενιζέλο πολύ καλύτερο.
Αν τώρα βγεις και αληθινός για τα ποσοστά των ΚΚΕ/ΣΥΝ στις επόμενες εκλογές ακόμα καλύτερα :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard την Πέμ Σεπ 20, 2007 6:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Έβαλε και ο Πάγκαλος υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ; :S
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Όχι, δεν έβαλε, αλλά διαβεβαίωσε ότι αν κάποιος από τους 2 αποσυρθεί, θα βάλει.Κι αυτό, γιατί θέλει οπωσδήποτε να είναι 2 οι υποψήφιοι για την αρχηγία
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Ώπα μ@#λ@@ μου από τον πυρετό. Διορθώθηκε :P
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Ti lete re.O pagkalos den nomizo oti prokeite na balei pote ypopsifiotita gia proedros.Den ton paei kaneis mesa sto komma.Afou otan ton eixe katheresei o simitis gia ta imia.Eixe anakoinosei tis ladies tou pasok.

Ektos an ton mperdeyo me kapoion allo.Panta genika exei poly kalo kai katharo logo.Oso gia ton benizelo pou leei o wiz ton theoro poly filodoxo.Tora den xero an tha kanei kali antipolyteysi an bgei.Tha to mathoume omos meta to synedrio :P
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Παίδες, τα πράγματα είναι απλά.

Βενιζέλος rulez. Αρχηγός, προφίλ πρωθυπουργού, ΔΕΙΝΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ, με Στόμφο. Α. Ρ. Χ. Η. Γ. Ο. Σ . -

Το ΠΑΣΟΚ καλά να πάθει. Ο κόσμος είπε με μια λέξη, οτι παρά τις ΑΠΕΙΡΕΣ κλεψιές, φωτιές, πυρκαγιές, της Ν.Δ, δεν θέλει τον Γιωργάκη για Αρχηγό. Αυτό λέει πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου.

ο Βενιζέλος πιστεύω θα είναι και φοβερός σαν αντιπολίτευση.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
f_angel
Real Name: Βικούλα

Δημοσίευση από f_angel »

Αποστόλη δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα αν θα κάνει αντιπολίτευση ο Βενιζέλος. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, έχει πυγμή και μεστό πολιτικό λόγο, χαρακτηριστικά που καλώς ή κακώς ο Γιωργάκης δεν τα διαθέτει. Θα κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα πιστεύω ότι θα κολλήσει αρκετές φορές την κυβέρνηση στον τοίχο.

Όσον αφορά το "χρίσμα" του Σημίτη τώρα....απ'ότι θυμάμαι...ήμουν και μικρούλα...ο άνθρωπος "απλά" παραιτήθηκε, και τότε έθεσαν στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ το ερώτημα : "Παπανδρέου ή Παπανδρέου για αρχηγός?".. Προφανώς είχαν στο μυαλό τους μια αρκετά καλή εικόνα του από το Υπουργείο Εξωτερικών, στηρίχθηκαν σ'ένα τόσο βαρυσήμαντο όνομα και έπραξαν κατ'αυτόν τον τρόπο..

Αυτό που άκουσα σήμερα και γέλασα με την ψυχή μου : "Πως γίνεται να μην έχει αυτοπεποίθηση ο Παπανδρέου από τη στιγμή που το 2004 συγκέντρωσε 1.000.000 ψήφους και εκλέχθηκε αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ? Ας ενημερώσει κάποιος τα media ότι το 2004 είχαν στήσει σε κάθε πλατεία κιόσκια και μάζευαν ακόμα και παιδάκια ίσα ίσα για να ρίξουν το χαρτί με τ' όνομά του.. Πήγαιναν οικογένειες, σόγια, και έσερναν μαζί και τα παιδιά τους που ούτε καν ταυτότητα δεν είχαν.. Χώρια το ότι μπορούσε οποιοσδήποτε να ψηφίσει όσες φορές ήθελε...ή όσες φορές τον έβγαζε ο δρόμος του... :wink:

Ήδη η πλέον αντιπολίτευση έχει χάσει πολλά και με τη στάση των στελεχών της θεωρώ ότι θα χάσει ακόμα περισσότερα..Ελαφάκι εναντίον Puma (που είπε κ ο Λάκης) :lol:
Respect my authoritah 8)
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Μέσα σε όλο αυτό τον πανζουρλισμό φανταστείτε και το εξής σκηνικό...

Να πάνε όλοι οι Νεοδημοκράτες και να ψηφίσουν τον χειρότερο (δε λέω ποιος είναι αυτός...) , ώστε να μπορεί ο Καραμανλής να πάρει και τις επόμενες εκλογές :P
Δε θα έχει πολλή πλάκα????!!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Δεν τους έχω για τόσο δραστήριους τους νεοδημοκράτες. Χώρια που όπως φάνηκε σήμερα οι φίλοι (όπως και τα μέλη) είναι φακελωμένοι από το κίνημα (κάποιος από εκεί μέσα δήλωσε ότι "ο τάδε που έριξε τον καφέ δεν υπάρχει στο αρχείο φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ). Ντροπήηηηηη :P
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Βενιζέλος rulez. Αρχηγός, προφίλ πρωθυπουργού, ΔΕΙΝΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ, με Στόμφο. Α. Ρ. Χ. Η. Γ. Ο. Σ .
Όπως ειπώθηκε παραπάνω, έχει πυγμή και μεστό πολιτικό λόγο, χαρακτηριστικά που καλώς ή κακώς ο Γιωργάκης δεν τα διαθέτει. Θα κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα πιστεύω ότι θα κολλήσει αρκετές φορές την κυβέρνηση στον τοίχο.
Ρε παιδια, δεν ψαχνουμε αντρα για να παντρευτουμε αλλα κυβερνηση. Τι σημασια εχει που ο Μπενυ ειναι δεινος ρητορας κλπ? Θα αλλαξει αυτο σε κατι το προγραμμα του πασοκ? Θα αποβαλλει τον γνωστο κομματικο μηχανισμο του? Θα διαλυσει την αναξιοκρατια? Τα ιδια και τα ιδια θα κανει, απλα με αλλο περιτυλιγμα. Πιθανα το περιτυλιγμα να ειναι πιο ελκυστικο απο τα κορακιστικα του Γιωργου, αλλα η ουσια θα ειναι η ιδια.Η ουσιαστικη αντιπολιτευση γινεται με θεσεις και οχι λεονταρισμους.

Χαρακτηριστικο ειναι οτι μονο επειτα απο την πιεση του κοσμου σκεφτονται να κανουν συνεδριο, προκειμενου να δουν τι εφταιξε και εχασαν και κυριως να γινει ανταλλαγη αποψεων και να αποφασισουν ποιο θα ειναι το πολιτικο προφιλ του πασοκ. Θα ειναι σοσιαλιστικο (χαχαχα)? Θα ειναι φιλελευθερο? Θα ειναι νεοφιλελευθερο με ολιγη απο δημοκρατικους θεσμους? Λες και η ηττα οφειλεται στα επικοινωνιακα στοπιχεια του Γιωργακη...

Δυστυχως, παμε προς τον πληρη εξαμερικανισμο της πολιτικης μας, οπου εκει δεν επιλεγουν πολιτικα προγραμματα αλλα προεδρους με βαση το ποιος χορευει καλυτερα, ποιος σεβεται την οικογενεια του, ποιος μιλαει πιο τσαμπουκαλιδικα.... Καταφεραν να διαλυσουν ακομα και την αστικη δημοκρατια, κανοντας την ενα πολιτευμα "εναλασσομενης προεδρειας/αριστοκρατίας".
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Εμένα πάντως η γνώμη μου είναι οτι κι ο Βενιζέλος θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.
Μπορει να διαφωνήσει σε ορισμένα ζητήματα -όπως για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια- και να μην ακολουθήσει νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλους τους τομείς αλλά στο φινάλε δε θα'χουν αλλάξει και πολλά.
Αν θέλει κάποιος να επιλέξει αυτόν που θα του προκαλέσει τα λιγότερα δεινά,έχει καλώς.Το μη χείρον βέλτιστον λένε...
Δε νομίζω όμως οτι αξίζει να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διλήμματα.Η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή και χρειάζονται αλλαγές επειγόντως!!!
Σε πρόσωπα,σε κόμματα,εγώ θα'λεγα και στο κοινοβουλευτικό σύστημα αλλά αυτό είναι μια άλλη,μεγάλη ιστορία...
Πάντως ο Μπένι σίγουρα δε θεωρείται δραστική αλλαγή.Ούτε καν αλλαγή θα έλεγα...
Η όλη κουβέντα γίνεται γύρω απ'την αντιπολίτευση που μπορεί να ασκήσει ο Βενιζέλος και όχι στο αν είναι κατάλληλος αυτός και η κομπανία του (συμφωνώ απόλυτα με τον drcypher περί σάρας και μάρας του Σημίτη) να κυβερνήσουν τον τόπο.
Άλλωστε σε μία κυβέρνηση δεν παίζει ρόλο μόνο ο αρχηγός του κόμματος αλλά και τα στελέχη.
Χίλιες φορές να πάρει 10% στις επόμενες εκλογές ο -αντιπαθέστατος κατα τ'άλλα- Αλαβάνος,απ'το να ξαναγυρίσουμε στα απελπιστικά ποσοστά του 85-90% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αν και θα προτιμούσα να έβλεπα τα λοιπά κόμματα με ένα ποσοστό γύρω στο 5% αντί του 2.9%.

Αρχηγός, προφίλ πρωθυπουργού, ΔΕΙΝΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ, με Στόμφο. Α. Ρ. Χ. Η. Γ. Ο. Σ .
Σαν να μου περιγράφεις τον Καρατζαφέρη...:?
Εικόνα

Don't worry be happy...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”