nouvelle vague έγραψε:ο οποίος σέρνει μαζί του τη σάρα και τη μάρα του Σημίτη
Μαλλον ο Παπανδρεου σερνει τη σαρα κ τη μαρα του Σημιτη.Μην ξεχνας οτι ο Σημιτης ηταν αυτος που τον εχρισε προεδρο.
Ο Σημίτης δεν έχρισε κανέναν πρόεδρο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ σοβαρή τη διαδικασία του ενός υποψηφίου, αλλά ο Σημίτης δεν έδωσε κανένα χρίσμα, καθώς δεν είχε (καταστατικά τουλ.) το δικαίωμα να το κάνει.
Αυτό που έκανε ο Σημίτης στον Παπανδρέου ήταν μια σωστή παγίδα. Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε σίγουρα τις εκλογές, και ο Σημίτης απλώς επέτρεψε σε όποιον επίδοξο αρχηγό να αναλάβει το βάρος μιας σίγουρης ήττας (στις προηγούμενες εκλογές) και μιας σχεδόν βέβαιης ήττας (στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας). Η αλήθεια είναι πως ο Μπένι ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να αφήσει τον Γιωργάκη να φάει τα μούτρα του (παρόλο που σημαντικό ρόλο έπαιξε το όνομα του Παπανδρέου), παρόλα αυτά όπως φαίνεται δεν έπαψε στιγμή να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την προσωπική του ανέλιξη.
Θα μπορούσε (έστω για τα προσχήματα) να είναι πιο συγκρατημένος, όπως συνηθίζει να είναι. Αυτό το επιθετικό και επιτακτικό ύφος από την πρώτη κιόλας μέρα της ήττας, καθώς και οι ανόητες δηλώσεις του ότι είναι ο μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ότι η επίθεση του παπούλη ήταν συντονισμένη από τους "αντιπάλους τους", δεν νομίζω ότι φανερώνει αγνές προθέσεις.
Όσο για τη σχέση Παπανδρέου-Σημίτη και πάλι θα διαφωνήσω. Η πολυθρύλητη αλλαγή που έταζε ο Γιωργάκης ήταν η εκκαθάριση στοιχείων του ΠΑΣΟΚ που ευδοκίμησαν στην εποχή του μεταρρυθμιστή Σημίτη. Παρόλα αυτά για να πάρεις εκλογές δεν αρκούν ούτε ο σταυρός στο χέρι ούτε οι αγνές προθέσεις, οπότε εν τέλει αναγκάστηκε και συμπεριέλαβε στο σχήμα του μέρος της μούργας που δεν θα πάψει ποτέ να ασκεί πιέσεις όχι μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ίδια την κοινωνία.
Το γεγονός πως σημαντικό μέρος από αυτά τα παράσιτα τελικά τα καθάρισε ο ίδιος ο λαός στις εκλογές (με το να τους αφήσει έξω από τη βουλή) είναι το μόνο θετικό.
nouvelle vague έγραψε:Τωρα οσο για το αν η επικρατηση του χοντρου θα ειναι απο τις πλεον δυσοιωνες δεν μπορω να το γνωριζω, αλλα δεν πιστευω οτι το ΠΑ-ΣΟΚ θα μπορουσε να εχει χειροτερο προεδρο απο τον τωρινο.
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ τον Γιωργάκη, αλλά αυτό που αναφέρεις χωρά συζήτηση. Θα πιαστώ από τα παρακάτω:
nouvelle vague έγραψε:Δες μονο την ταυτιση θεσεων των δυο κομματων κατα τη διαρκεια της προεδριας του Γιωργακη-οχι πως πριν δεν υπηρχε σε αρκετα μεγαλο βαθμο.
Τουλαχιστον ο Μπενυ εχει διατυπωσει κατα καιρους ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις διαφωνιες του με τη Ν.Δ. για αρκετα σοβαρα ζητηματα.
Μην απατάσαι. Η ταύτιση των θέσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είναι ζήτημα ηγεσίας. Υπάρχει σαφής γραμμή η οποία εν πολλοίς υποδεικνύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα, λοιπόν, στο πλαίσιο της Ένωσης, και δεδομένου ότι ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί παρά να είναι σε σημαντικό βαθμό δέσμιο συμφερόντων (τοπικών και μη), τα πράγματα είναι λίγο-πολύ δεδομένα. Το σερβίρισμα ή οι λεπτομέρειες είναι για εκείνους που νομίζουν ότι σε κάθε καβγά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αντιπαρατίθενται ιδεολογικά ρεύματα.
nouvelle vague έγραψε:Επισης τα φαινομενα δειχνουν οτι ειναι ικανος να ασκησει πολυ σκληροτερη κριτικη στην κυβερνηση απο την εως τωρα ανυπαρκτη του Γιωργου.
Ο μόνος τρόπος να αξιολογήσω τους ανθρώπους είναι με βάση τα λόγια και τις πράξεις τους. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχουν δυναμικό που κρύβουν, και δεν με ενδιαφέρει. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, θεωρώ πως ο Βενιζέλος είναι αφ' ενός πιο έξυπνος και πονηρός ενώ είναι πιο σωστός χειριστής της γλώσσας. Συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί στη δυνατότητα πιο εύστοχης έκφρασης και (πράγματι) πιο αιχμηρών σχολιασμών. Αλλά εν τέλει, είτε αιχμηρή είτε όχι, η κριτική γίνεται προς την κυβέρνηση της ΝΔ κατά κανόνα για αποφάσεις και πράξεις στις οποίες έχει ήδη προβεί το ΠΑΣΟΚ (όσο ήταν κυβέρνηση).
Στο κάτω-κάτω, καλό είναι να δούμε και κάτι άλλο: Βασικό επιχείρημα της αυλής του Μπένυ (που όπως φαίνεται υπάρχει και λειτουργεί από την πρώτη κιόλας μέρα παραίτησης του Σημίτη) είναι πως "μόνο αυτός μπορεί να οδηγήσει το κίνημα στην εξουσία". Και αν κατάλαβα καλά, λίγο-πολύ αυτό μου λες και εσύ. Αλλά εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα. Σημασία (για τον πολίτη, για μένα, για σένα) δεν έχει ποιος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά ποια άτομα θα συνιστούν το ΠΑΣΟΚ όταν θα γίνει κυβέρνηση. Πες το προαίσθημα, πες το συμπέρασμα από τα όσα πρόλαβα να δω από την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (καθ'ότι είμαι νεαρός σε ηλικία), η νοοτροπία και ο κόσμος που εκπροσωπεί και θα προωθήσει ο Μπένυ είναι ακριβώς εκείνα που ακόμα και ένας φίλος/μέλος ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απεύχεται να φτάσουν μέχρι την εξουσία.
Ο Γιωργάκης κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά των ΣΥΝ και ΚΚΕ (όχι μόνος του, βοήθησε πριν από μερικά χρόνια και ο Σημίτης με την πολιτική του). Κάτι μου λέει πως ενδεχόμενη ανάδειξη του Μπένι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (με την επάνοδο της γνωστής μούργας που είναι μαθηματικώς βέβαιη) θα εκνευρίσει και θα αηδιάσει τόσο πολύ τον κόσμο (ακόμη κι αυτόν που σήμερα δηλώνει "ΠΑΣΟΚος") που στις επόμενες εκλογές αυτά τα ποσοστά των ΣΥΝ/ΚΚΕ θα τριπλασιαστούν