Το μέλλον των αποφοίτων της ΣΕΜΦΕ

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Συντονιστής: antony07

Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Wizard έγραψε:Ναι ισχύει. Το έχει πει ο πρόεδρος του ΤΕΕ σε παλαιότερες συζητήσεις μαζί του ;)
Ρώτησα κατ-ιδίαν τον πρόεδρο του συλλόγου αποφοίτων γιαυτό το θέμα. Παραθέτω την απάντησή του:
Bill Admin έγραψε:
Καλησπέρα

Στο ΤΣΜΕΔΕ δεν μας δέχονται, μιας και σε ερώτηση που τους έχω απευθύνει μου απάντησαν ότι οι λίστες για εγγραφές στο ΤΣΜΕΔΕ πάνε από το Τ.Ε.Ε. σε αυτούς. Οπότε πρώτα γίνεσαι μέλος στο Τ.Ε.Ε. και μετά αυτόματα μπαίνεις ΤΣΜΕΔΕ. Άρα εμείς που δεν μπορούμε να εγγραφούμε στο Τ.Ε.Ε. δεν μπορούμε και στο ΤΣΜΕΔΕ.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εγγραφούμε στο ΤΕΕ αποκτώντας εργασιακά δικαιώματα (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά όχι επαγγελματικά!
Και αυτό δε μου το είπε ο πρόεδρος των αποφοίτων, αλλά ο πρόεδρος του ΤΕΕ ;)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Μάνο!

Πήγες εσύ ο ίδιος να εγγραφείς; Ο Βασίλης ο Μανωλόπουλος (των αποφοίτων) μου έγραψε οτι έχει στα χέρια του 3 αρνητικές επιστολές για την εγγραφή του στο ΤΣΜΕΔΕ !!!!!!!!!!

Τελικά τι στο καλό ισχύει;

Και να σου πω κάτι ακόμα; Ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ μπορεί να "είπε" διάφορα για να μας ξεφορτωθεί. . . . . .

Έδωσα και στο Βασίλη το link αν είναι να απαντήσει και εκείνος (που τα έκανε αυτά!) για να μην γράφω εκ μέρους του....!
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
Atherapeyta Romantikos
Real Name: Βαγγέλης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Atherapeyta Romantikos »

Αυτό που ισχύει είναι ότι με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία, θεωρητικά, δικαιούμαστε να εγγραφούμε στο Τ.Τ.Ε. (χρησιμοποιώ το ρήμα "δικαιούμαστε" επίτηδες και όχι το "μπορούμε").

Γιατί το Τ.Ε.Ε. έχει τους "τρόπους" του να κάνει διάφορα τερτύπια. Αν θυμάμαι καλά στην απαντητική επιστολή δεν τους λέει ότι ξεκάθαρα ότι δε  θα γραφτούν αλλά ότι "το θέμα ερευνάται και μέχρι να καταλήξουν κάπου δε τους γράφουν γιατί δε γνωρίζουν το τελικό καθεστώς που θα ισχύσει" (τουλάχιστον εγώ κάπως έτσι κατάλαβα ότι θέλουν να το παρουσιάσουν).
Εικόνα

"Η ζωή είναι ένας πόλεμος ενάντια στην κακεντρέχεια των ανθρώπων"
Μπαλτάσαρ Γκρασιάν

Για 6 χρόνια στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπήρχε επιλογή:
http://edra.ntua.gr
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Έτσι, να βγαίνουν οι "βλακείες" στη φόρα, γιατί στα σχολεία και στα φροντιστήρια δεν υπάρχει πληροφόρηση
( δεν είναι και υποχρεωμένοι άλλωστε, αυτό είναι θέμα των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά άστο καλύτερα... ).

@ apolski
Με έναν μεταπτυχιακό τίτλο αποκτάς δικαιώματα στο περιορισμένο αντικείμενο που έχεις επιλέξει, για παράδειγμα τα Οικονομικά.

Αλλά σαφώς και δε θα έχω τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός δικηγόρου αν ολοκληρώσω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική σχολή, αλίμονο!
 Απλά, σε γενικές γραμμές, το Διδακτορικό είναι ένας απαραίτητος τίτλος για ακαδημαϊκή καριέρα και το Master είναι ένα καλό bonus στην επαγγελματική σου ανέλιξη, αν στοχεύεις σε διευθυντικές θέσεις ( όπου, τυπικά αλλά όχι πάντα, απαιτείται και διδακτορικό για να γίνεις πχ.Διευθύνων Σύμβουλος ).
Όρεξη και λεφτά να έχεις και ό,τι θέλεις σου πουλ.. συγγνώμη σου "απονέμουν"!
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
liverpool7

Δημοσίευση από liverpool7 »

eutuxws pou exw xronia mprosta mou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
phononio

Δημοσίευση από phononio »

Minima kiriws pros tous prwtoeteis alla oxi mono,
Min psarwnetai paidia. To programma spoudwn tis SEMFE einai apo ta kalitera pou didaskontai se politexniki sxoli stin Ellada, kai sigkrinetai me programmata spoudwn korifaiwn politexneiwn tis Eurwpis toulaxiston, kai milaw apo proswpiki empeiria.

Twra i alitheia einai i eksis: An thes na mpeis sto EMP, na kaneis ta 5+ xronakia sou kai bgainontas na sou einai strwmenos o dromos me rodopetala...eisai gelasmenos...

Alla auto paides den isxuei mono gia tin diki mas sxoli.
To idio isxuei kai gia tous naupigous, tous ximikous, tous metalleiologous...kai nai, akoma kai tin ipertati sxoli (kata kapoious suggrafeis tou forum)...twn hlektrologwn...

Profanws kai ama to psakseis poli, tha vreis mia douleia, sigoura oxi sxetiki me to antikeimeno spoudwn sou, alla mia douleia kata tin opoia mporeis na aksiopoiiseis tis gnwseis sou, oso ginetai fisika...
Alla kai pali auto isxuei gia OLES tis sxoles tou EMP.
Einai genikws apodekto, opws exei proanaferthei, pws an thes mia douleia pio konta sto antikeimeno sou, xreiazetai toulaxiston ena master (kakws, alla auto einai alli sizitisi).

Kataligwntas, metaksi tis SEMFE kai twn allwn sxolwn, ektos apo ti diafora  twn "dikaiwmatwn" kai tou TEE, iparxei kai mia akomi, alla VASIKI.

Enas apofoitos tis SEMFE exei to aparaitito background na sinexisei opoudipote goustarei tis metaptixiakes tou spoudes. Kai den asteieuomai. Skeftite to. Se opoiodipote tomea, akoma kai se tomeis sxetikous me tin iper-sxoli twn hlektrologwn...
Kai gia na anaferthw kai stin kopela - gnwsti enos proigoumenou siggrafea pou ekane metaptixiako stin Bretania kai diskoleuetai na vrei douleia, den mas anefere to palikari ti master ekane... Kai kata pasa pithanotita itan stous Electrical Engineering...

Kai erwtw...poios allos apofoitos tou EMP mporei (den rwtaw kan an thelei), na sinexisei metaptixiakes spoudes se tomea allon, ektos apo auton twn spoudwn tou, px sti Fisiki???
KANENAS.

Epomenws, i SEMFE ontws exei provlimata. Ontws den exoun lithei ola. Alla apo optiki gwnia ekseliksis kai anarixisis, isws einai i mobadiki sxoli pou sou dinei auta ta efodia...

Kai profanws den thelw na ipovathmisw kanenan allo sinadelfo-apofoito tou EMP kai kiriws hlektrologous. Sigoura i douleia tous einai simantiki kai sebasti... Sigoura xreiazomaste ena swsto logismiko gia na epeksergastoume ta data pou exoume apo ta peiramata mas se tomeis opws BIO-MEMS, Lab-on-a-chip, Nanophosphors, Smart materials, Plasmons kai pollous allous, oloi autoi oi tomeis diathesimoi gia eksereunisi apo SEMFITES kai apo kanenan allon...

Sorry gia ta greeklish mou.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Kai erwtw...poios allos apofoitos tou EMP mporei (den rwtaw kan an thelei), na sinexisei metaptixiakes spoudes se tomea allon, ektos apo auton twn spoudwn tou, px sti Fisiki ???
KANENAS.

Alla apo optiki gwnia ekseliksis kai anarixisis, isws einai i monadiki sxoli pou sou dinei auta ta efodia...

Sigoura xreiazomaste ena swsto logismiko gia na epeksergastoume ta data pou exoume apo ta peiramata mas se tomeis opws
BIO-MEMS, Lab-on-a-chip, Nanophosphors, Smart materials, Plasmons kai pollous allous, oloi autoi oi tomeis diathesimoi gia eksereunisi apo SEMFITES kai apo kanenan allon...
:shock: Πας καλά ρε άνθρωπέ μου?
( sorry για τον τόνο, το πετυχαίνω πρωί και... καταλαβαίνεις ελπίζω ).

Φυσικά και ένας Ηλεκτρολόγος / Μηανολόγος / Ναυπηγός / Μεταλλειολόγος μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά (Pure and Applied) / Στατιστική / Φυσική (ομοίως) / Τεχνολογία Υλικών και γενικά όπου γουστάρει - ακριβώς όπως και ένας απόφοιτος της ΣΕΜΦΕ.
Ξεκολλήστε από το "παραμύθι" του υπερ-προγράμματος σπουδών το οποίο ολοκληρώνουν οι διεπιστήμονες απόφοιτοι της ΣΕΜΦΕ. :roll:

Eπαναλαμβάνω· ο ικανός δε χάνεται και μάλιστα έχει πιθανότητες -με λίγη τύχη- να φτάσει ψηλά στον τομέα του.
Απλά λόγω προβλημάτων στα εσωτερικά της ΣΕΜΦΕ και της αναμενόμενης πτώσης της βάσης
( "αναμενόμενης" γιατί δεν προσθέτει τίποτα μοναδικά επιπλέον στις κλασσικές σπουδές της Φυσικομαθηματικής ) οι άνθρωποι που εισέρχονται και εξέρχονται είναι στην πλειοψηφία τους χαμηλότερου δυναμικού από τις αντίστοιχες "εισαγωγές/εξαγωγές" των ΗΜΜΥ, των ΜΜ, των ΝΜΜ και των ΧΜ.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα στατιστικής μελέτης και ευρύτερης συζήτησης για την Παιδεία στο Ελλαδιστάν..
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δημοσίευση από Easyrider »

Mε αφορμή τα όσα έχω διαβάσει στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να παραθέσω και τη δικιά μου άποψη...Απ ότι έχω καταλάβει σήμερα σημαντικό ρόλο παίζει να έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου που να πιστοποιεί τις γνώσεις σου σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο..Κι η σέμφε όπως και όλα τα ΑΕΙ στο προσφέρουν αυτό..Όσον αφορά τα σχόλια για τους Ναυπηγούς ,Μηχανολόγους που υποτίθεται ότι υπερέχουν στην αγορά εργασίας έναντι αυτών της σέμφε ειδικά για τους πρώτους θέτω το εξής ερώτημα" πόσες κατασκευαστικές πλειοκτητικές εταιρίες ξέρετε να υπάρχουν στο ελλαδιστάν??εγώ προσωπικά 2 με 3 γνωρίζω..Πόσοι στους πόσους πτυχιούχους θα αποροφηθούν εκεί?? Όσον αφορά τους μηχανολόγους γνωρίζω άτομα που είναι απόφοιτοι και κάνουν τους πωλητές από δω κι από κει για  900 ευρώ το μήνα...Θα μου πείτε λεφτά είναι κ αυτά, αλλά αυτά και παραπάνω δε βγάζει ο υδραυλικός του ΤΕΙ που έχει πελατεία??Πολιτικός μηχανικός ξέρω, ότι αν δεν έχεις άτομο στην οικογένεια που να έχει χρόνια στο επάγγελμα θα καταντήσεις να δουλεύεις "μεροκάματο''  ίσως κ ωρομήσθιος στο γραφείο ενός μεγαλομηχανικού..Χημικός μηχανικός κ μεταλλειολόγος άστο καλύτερα...Που θέλω να καταλήξω??...Μην περιμένετε ο εργοδότης κι ο κάθε εργοδότης, επειδή κατέχει κάποιος ένα πτυχίο, να ανοίξει τα πόδια να τον πηδήξεις !!!!...Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τη σέμφε νομίζω ότι λόγω του φάσματος των γνώσεων που προσφέρει αποτελεί μια καλή σχολή με αρκετές προοπτικές...Αυτά τα ολίγα...ΥΓ το θέμα είναι τι ψάχνει κανείς...μια δουλειά που να έχει "κύρος" ως απόφοιτος του ΕΜΠ, η μια δουλειά που θα του αποφέρει παραπάνω λεφτά κι ας μην συνοδεύεται από πτυχίο πανεπιστημίου.. γιατί για να συνδυάσεις και τα δυο στις μέρες μας μάλλον δύσκολο......
"Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές...Μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές"
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Εγώ ξέρω ότι στο εξωτερικό η σχολή μας μετράει τρομερά! Με μια καλή διπλωματική κι ένα καλό βαθμό ( 7-8 ) έφυγες για περιζήτητο μεταπτυχιακό σε καλό Πανεπιστήμιο.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Όσον αφορά τα σχόλια για τους Ναυπηγούς Μηχανολόγους που υποτίθεται ότι υπερέχουν στην αγορά εργασίας έναντι αυτών της σέμφε ειδικά για τους πρώτους θέτω το εξής ερώτημα" πόσες κατασκευαστικές πλειοκτητικές εταιρίες ξέρετε να υπάρχουν στο ελλαδιστάν??εγώ προσωπικά 2 με 3 γνωρίζω..Πόσοι στους πόσους πτυχιούχους θα αποροφηθούν εκεί?? Όσον αφορά τους μηχανολόγους γνωρίζω άτομα που είναι απόφοιτοι και κάνουν τους πωλητές από δω κι από κει για  900 ευρώ το μήνα..

Όσο δεν παύετε τις ανούσιες συγκρίσεις με άλλες σχολές -που καμία σχέση δεν έχουν με τη ΣΕΜΦΕ- δε θα βγάλετε νόημα.

Συγκεκριμένα, ξέρεις πόσοι Ναυπηγοί Μηχανικοί γίνονται δεκτοί πανελλαδικά κάθε χρόνο ( στο ΕΜΠ είναι το μοναδικό ίδρυμα που έχει τμήμα )
60 - και αυτός ο αριθμός παρέμεινε σταθερός από το 1998 μέχρι φέτος, δηλαδή δεν ακολούθησε την αυξητική τάση του αριθμού των εισακτέων των άλλων σχολών στο ίδρυμα στις αρχές της δεκαετίας.
Παλιότερα ήταν ακόμα λιγότεροι και πολύ παλιότερα ήταν ενιαία σχολή με τους Μηχανολόγους Μηχανικούς.
Αυτό επηρεάζει και την επαγγελματική τους εξέλιξη· μπορούν -εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις- να προσληφθούν σε θέση μηχανολόγου.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, πόσες εταιρίες εφαρμόζουν καινοτομίες στην Ελλάα? Ελάχιστες.
Απλώς προσλαμβάνουν μηχανικούς γιατί είθισται απόφοιτοι του Πολυτεχνείου να καλύπτουν τις ανώτερες διευθυντικές θέσεις.

Για τους Χημικούς Μηχανικούς: Νομίζετε ότι περιμένουν οι απόφοιτοι των 3 τμημάτων ( σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη ) να βρουν δουλειά στη Pfizer?
Φυσικά και όχι - και αυτοί θα κινηθούν σε άλλους χώρους, όπου απλά το πτυχίο του Πολυτεχνείου θα είναι ένα τυπικό συγκριτικό πλεονέκτημα εν συγκρίση με ένα πτυχίο από το Καπποδιστριακό.
Και τα πεδία δραστηριοποίησης τους είναι πάρα πολλά·
ενδεικτικά αναφέρω εταιρίες οπτικών, αλυσίδες τροφίμων, εταιρίες παραγωγής και εκμετάλλευσης πετροχημικών προϊόντων, γεωλογικές μελέτες (ω, ναι! καθότι ήταν παλιότερη σχολή από τους ΜΜΜ -οι οποίοι αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκαν- έχουν και εκεί δικαιώματα) και μαθηματική προτυποποίηση (κι ας γκρινιάζουν όλοι οι άλλοι, με πρώτη τη ΣΕΜΦΕ).

Το κακό στην Ελλάδα δεν είναι η διανομή επαγγελματικών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων·
η συμφορά είναι ότι τα πτυχία προηγούνται και του μερίσματος στην αγορά εργασίας αλλά και της έμπρακτης απόδειξης των σχετικών ικανοτήτων των πτυχιούχων.

υγ. Δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω σχολές· δεν παινεύω το "σπίτι" κανενός.  :)
ge99020
Real Name: Panagiotis A.

Δημοσίευση από ge99020 »

Gia emena, to temfe einai mia sxolh san thn paletta-dokimasthrio ths mpirarias kraft. Pairneis mia dosh apo olo to episthmoniko fysikoma8hmatiko fasma kai merikes pinelies apo mhxanikh kai 3ereis meta ti na paraggeileis (master-phd) klp. Na 3edipsaseis omws me ta sfhnakopotira dyskolo!(an kai tsampa :) ) Den se katey8ynei to tmhma apo thn fysh tou se mia stadar ergasia opws px oi politikoi mhxanikoi h oi topografoi h oi nhpiagwgoi klp. Den yparxoun para elaxistes dekades 8esh ston idiotiko kyriws tomea pou na sthrizoun to profil tou apofoitoy, ontas ayto poly geniko. Pisteyw omws pws an enas apofoitos opoiasdhpote sxolhs goustarei OPOIODHPOTE allo antikeimeno, an pragmatika to 8elei mporei na to kanei (akoma kai almata apo polytexneio--> filosofikh). Omws ayto einai ka8ara proswpiko 8ema tou ka8ena kai den exei para mikrh shmasia h sxolh. (p.x o dodos an ton 3erete (kamenos analysas alla morfh) htan hmmy).An twra gia kati einai poly kalh h sxolh einai oti sou prosferei tosa polla ere8ismata (ma8hmata) pollwn diaforetikwn pediwn pou mporei kaneis na vrei ayto pou goustarei kai na to synexisei. An kapoios twra den goustarei tipota apo ayta, ta piase ta lefta tou...,alla ti perimene na vrei se mia sxolh me ayton ton titlo?????
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Μπράβο, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της σχολής! ( όχι το μοναδικό αλλά ένα από τα κύρια ).

Η νοοτροπία -κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών- του "να μπει το παιδί στο Μετσόβειο"...
Δηλαδή "πολυτεχνείο" να 'ναι κι ό,τι να'ναι.  :roll:

Και, εντάξει, μερικοί γονείς όντως δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτές τις ανόητες φιλοδοξίες γιατί οι άνθρωποι με αυτές μεγάλωσαν ή και σπούδασαν.
Αλλά να τη βλέπεις σε παιδιά 20 χρονών... πάει πολύ!

Η ΣΕΜΦΕ είναι μία αρκετά καλή σχολή και έχει δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερη, τόσο ακαδημαϊκά όσο και στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης
( εφόσον παρθούν κάποιες αποφάσεις σε Έρευαν-Ανάπτυξη-Καινοτομία και αναδιαρθρωθεί η εκπαιδευτική πολιτική.. κοντός ψαλμός "Αλληλούϊα" δηλαδή..  8)  :) ).

Αλλά, ακόμα κι αν γίνουν τα παραπάνω θαύματα, δε θα μεταβληθεί η κατάσταση όσο σε αυτή εισέρχονται και "κατσικώνονται" όλοι όσοι "απέτυχαν" στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά θέλουν πάσι θυσία χαρτί από το ΕΜΠ !!
Είναι εντελώς σάπια νοοτροπία αυτή που αναπαράγουν ορισμένοι φοιτητές και στη συγκεκριμένη σχολή αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα από τη μεριά των σπουδαστών - σε άλλες έχουμε άλλους, ανάλογα "βαρεμένους".  :roll:

ΥΓ. Στον απαπάνω  --
Πάτα πιο συχνά το Return!  :)
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Re:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

Lifo έγραψε: Αλλά, ακόμα κι αν γίνουν τα παραπάνω θαύματα, δε θα μεταβληθεί η κατάσταση όσο σε αυτή εισέρχονται και "κατσικώνονται" όλοι όσοι "απέτυχαν" στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά θέλουν πάσι θυσία χαρτί από το ΕΜΠ !!
Είναι εντελώς σάπια νοοτροπία αυτή που αναπαράγουν ορισμένοι φοιτητές και στη συγκεκριμένη σχολή αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα από τη μεριά των σπουδαστών - σε άλλες έχουμε άλλους, ανάλογα "βαρεμένους".  :roll:
Μακάρι να ήταν φίλε μου μόνο αυτό, εδώ ενας φίλος μου είδε με τα ίδια του τα μάτια πριν απο περίοδο για κατάθεση μηχανογραφικών στο ριζοσπάστη να υπάρχει "οδηγία" προς τους μαθητες να επιλέξουν την ΣΕΜΦΕ.Οι λόγοι που υπήρξε αυτή η πρτροπή προφανείς μια βόλτα στο ΣΕΜΦΕ κατα την διάρκεια μιας Γ.Σ και κταλαβαίνει κανείς...
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
sfod

Re: Το μέλλον των αποφοίτων της ΣΕΜΦΕ

Δημοσίευση από sfod »

έχασα πόση ώρα να διαβάζω αυτές τις σελίδες...
η λέξη ΚΟΡΕΣΜΟΣ σας λέει τίποτα?
ένα πράγμα θα σας πω μόνο και ας κλείσει εδώ το διασκεδαστικό αυτό topic.
κολλητός μου ηλεκτρολόγος τελείωσε μόλις τη σχολή του με βαθμό πτυχίου 9.4
διαβάσατε καλά?
9.4

Λοιπόν έχει κάνει 8 αιτήσεις στο εξωτερικό και οι 5 απορρίφθηκαν ήδη!
Σημαίνει ότι δεν είναι καλός?φυσικά και όχι!(το παιδί είναι αστέρι!)
Αρα τι υπάρχει πίσω απο αυτό??

η λέξη ΚΟΡΕΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα κορεστεί η αγορά εργασίας και απο αποφ.ΣΕΜΦΕ(όταν θα γεννηθούν τα εγγόνια των εγγονιών μας...)ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ? Ας κυνηγήσουμε τη γνώση που μας δίνεται όσο καλύτερα μπορούμε.
"Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της αλήθειας!" -Laurent Lafforgue
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μετά το πτυχίο”