[Γ.Σ. 28/11] Π.Δ., Επ. Δικαιώματα & Παιδεία

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Αυτό έλειπε να θεωρούμε ντροπή την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον προθάλαμο των νέων Ελληνόπουλων πριν περάσουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ή απλώς... στην κοινωνία!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Αν δεν ήταν τόσο απαξιωμένη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αν ο καθένας συνάδελφος σεμφίτης που πραγματικά ΘΕΛΕΙ να γίνει ΔΑΣΚΑΛΟΣ και στο κάτω κάτω το έχει μέσα του (και δε θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν γιατί ήρθε ΣΕΜΦΕ και όχι Μαθηματικό/Φυσικό) είχε το δικαίωμα να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ (for God's sake!) στον ΑΣΕΠ για να διδάξει σε ένα σχολείο,....

..., τότε η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη.

Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

Παιδια μολις τελειωσει η συνελευση ας ενημερώσει καποιος για το αποτελεσμα εμας που δε μπορουμε να ανεβουμε πανω λογω δουλειας..
και πραγματικα ελπιζω να μην καταψηφισουμε σα συλλογος το Π.Δ.
γιατι τοτε θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Και για όσους είναι άρρωστοι και δεν μπορούν να ανέβουν στη ΓΣ, ας ενημερώσει κάποιος, αν γίνεται, για το αν όντως τα ΕΑΑΚ ήταν κατά του ΠΔ και γιατί.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δημοσίευση από Easyrider »

Ρε παιδια κανενα νεο απ τη σημερινη συνελευση???
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Υπερψηφίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υποστηρίχθηκε απο παιδιά της ΕΔΡΑΣ και της ΔΑΠ.
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δηλαδη με λιγα λογια ευοιωνο χαρακτηριζεται το μελλον μας !οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση :lol:
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Και ποια ήταν τα επιχειρήματα των ΕΑΑΚ βρε παιδιά?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Ως πρωτοετης και εκ των πραγματων απειρος εν μερει περι των πολιτικων δρωμενων της σχολης,θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση, θα ηταν ποτε δυνατο τα εαακ η αν θελετε και η πκς να εχει την ιδια αποψη με την δαπ η και το αντιστροφο????περα απο το γεγονος αν αυτη η αποψη στρεφεται εναντιων των επαγγελματικων τους δικαιωματων.εχουν συμφωνησει ποτε εστω και μια φορα???
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ακόμη κι αν συμφωνήσουν, δεν θα δεχτούν ποτέ να συμπράξουν κατεβάζοντας π.χ. μια κοινή πρόταση. Πάντα θα βρουν μια λεπτομέρεια για να δείξουν διαφοροποίηση... ή αγκυλώσεις και κομπλεξισμό. Ούτε η ΔΑΠ με την ΠΚΣ, ούτε τα ΕΑΑΚ με την ΠΚΣ... υποθέτω ούτε η ΔΑΠ με τα ΕΑΑΚ (παρόλο που παρασκηνιακά όλο και κάτι κάνουν συχνά πυκνά τα δυο τους).

Όποτε δεν μπορούν να συμπεριφερθούν αντιδραστικά γενικά, περιορίζονται στο να αντιδρούν ο ένας προς τον άλλον. Και το βαφτίζουν "πολιτική ζύμωση" ή απλώς... "συνδικαλισμό". Συχνά, δε, πιάνονται και στα χέρια (ομαδικά ή προσωπικά) με αστείες αφορμές, και αυτό απ' ό,τι έχω καταλάβει λέγεται "πολιτικός πολιτισμός" και "συσχετισμός δυνάμεων". ;)

Αλήθεια, πως λέγεται μια φιέστα στην οποία "έλλογα" πλάσματα συμπεριφέρονται σαν ζώα; Ζούγκλα ή τσίρκο; That's the big question 8)

Υ.Γ.: Easyrider, μην την πατήσεις ποτέ. Στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν πολιτικά δρώμενα. Υπάρχουν μόνο κομματικά και συντεχνιακά ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
ninel

Δημοσίευση από ninel »

An o ilithios (mallon) drcypher den xerei ti thesi tis eaak gia ton asep kalitera na krataei tis ...  gia ton eafto toy para na tis aradiazei sto entypwsiako, super uau site pou estise. H eaak itan panta yper tou dikaiwmatos symmetoxis ston asep. Se kamia periptwsi bebaia den paraitoumaste apo to dikaiwma mas na kanoume parallila kai tin kritiki mas ston asep kai sto rolo tou (apomakrynei ta epag.dikaiwm. apo to ptyxio kai ta metaferei se ena diagwnismo enw 8a eprepe to ptyxio apo mono tou na arkei gia tin evresi ergasias). As mas epitrepete loipon na symfwnoume me tin entaxi ston asep paroti de symfwnoume me ton idio ton asep. Giati file kai me to ekpaideutiko systima de symfwnoume alla spoudazoume. De 8a katargi8ei o asep an i semfe den mpei, alla oti prepei na exoume apopsi gia to rolo tou asep kai na palevoume gia ti dialysi tou pistevoume oti einai anagkaiotita alliws...klafta. Apo ekei kai pera sto zitima tou "apo to olotela kali ki i Panagiwtaina" na mas epitrepseis ω αμωμε κριτη na diafwnoume. Giati kai tee 8elw alla oxi me diaforetika dikaiwmata gia ton ka8ena. An esy 8ewreis oti afou den eimaste sto tee, tote akoma kai to na mpoume me diaforetika dikaiwmata o ka8enas “ki afto einai kati”, tote mallon pragmatika den exeis idea gia to ti paei na pei epaggelmatiko dikaiwma. Giati emeis file 8eloume mia eniaia sxoli me eniaia epaggelmatika dikaiwmata opws oi ypoloipes sxoles tou emp. Ki an oopoiosdipote to 8ewrei asymvivasto i kai 8ewrei to programma spoudwn tou fysikou kai tou ma8imatikou (meta apo tropopoiisi vevaia) einai toso diaforetika, as diavasei prwta to programma spoudwn twn ilektrologwn ki as prospa8isei na sygrinei ilektrologo epikoinwnias me ilektrologo energeias. Epeidi loipon de 8eloume mia sxoli-dyo sxoles leme:
nai ston ASEP arkei na einai eniaia gia fysikous kai ma8imatikous, katargisi tou ppde (idi sta ma8imata ptyxiou yparxoyn tosa paidagwgika ma8imata osa sto fysiko i sto ma8imatiko), entasi tis prospa8eias gia to tee.
An esy afto to katalavaineis gia oxi tote aporw pws eftiaxes to site...
To proedriko diatagma omws de milaei mono gia ton asep alla afto to kaneis gargara.

ps: Den katalavainw omws giati rixneis to epipedo sou kai vrizeis ki esy (poios esy). Prepei na skefteis ti symvainei alliws prepei na diagrapseis ton eayto soy apo to site logw vomoloxiwn

Ο τίτλος σου προφανώς κόπηκε
-Wizard
ninel

Δημοσίευση από ninel »

Kai ta leei afta kapoios pou to mono pou 8elei na kanei meta ti semfe einai na ginei ka8igitis (ki oxi dia tis atopou)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

ninel έγραψε:An o ilithios (mallon) drcypher den xerei ti thesi tis eaak gia ton asep kalitera na krataei tis ...
drcypher έγραψε:Η ΠΚΣ ανέκαθεν θεωρούσε υποτιμητικό να εργαζόμαστε ως καθηγητές.
Αν σε πω βλάκα όντως θα πρέπει να μου κάνουν moderation. Οπότε θα πω ότι (μάλλον) στερείσαι νοημοσύνης ή αντίληψης. Θα διαβάσω παραπάνω από 2 γραμμές από κείμενό σου όταν μου αποδείξεις ότι έχεις μάθει και εσύ να διαβάζεις τα δικά μου ;)

Αν, τέλος, αναφέρεσαι στο "πίθηκοι", κτλ., ζητώ συγγνώμη. Μπορεί εσύ να μην είσαι έτσι :P

Υ.Γ.: Το site δεν είναι δικό μου, ούτε κανενός. Βοηθάω όπως βοηθάνε όλοι. Καλό είναι να το ξεχωρίσεις από εμένα στο εξής ;)

Υ.Γ.2: No offence αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν εκτιμώ ιδιαίτερα posts που ξεκινάνε (χωρίς καν ένα ένα quote, έτσι για τα μάτια) λέγοντας ότι είμαι ηλίθιος, πόσο μάλλον τους συγγραφείς τους ;)
Άβαταρ μέλους
argida

Δημοσίευση από argida »

Πιστεύω καλό είναι να μην προβαίνουμε σε ακραίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς στις συζητήσεις μας, το θέμα δεν είναι να επιστρατεύουμε τέτοιους (αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας σε αφθονία), αλλά επιχειρήματα παντός είδους, για να στηρίξουμε τις απόψεις μας.
Kai ta leei afta kapoios pou to mono pou 8elei na kanei meta ti semfe einai na ginei ka8igitis (ki oxi dia tis atopou)
Τώρα γιατί παρουσιάζεις αυτή την επιλογή ως κάτι το υποτιμητικό δεν το καταλαβαίνω, δηλ. εσύ π.χ. τι θέλεις να κάνεις; Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδιά σου αφού κατακρίνεις αυτά των άλλων; Να γίνεις υπάλληλος εταιρίας και να κάνεις ευχέλαια να σου κάνουν αύξηση 50 ευρώ μήπως και πάρεις καμιά τσίχλα παραπάνω; Ή μήπως να νομίζουμε ότι μετά τη ΣΕΜΦΕ θα μας ανοίξουν οι πύλες για τη ΝΑΣΑ, ή κάτι αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο;

Το γεγονός πάντως είναι (καλώς ή κακώς) πως το π.δ. υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές ΣΕΜΦΕ άρα αυτό κάτι σημαίνει... δεν μπορεί να κατακρίνουμε την πλειοψηφία των συμφοιτητών μας ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται..

Τέλος αυτό το 'είμαι οργισμένος με όλα' , 'μου φταίνε όλα' , 'επαναστατώ συνέχεια και για όλα', μου θυμίζει την εφηβεία μου, κι αυτή στα χειρότερά της... δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, και σίγουρα παραδέχομαι ότι πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα είναι αναξιοκρατικά, σάπια και άδικα, αλλά αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι τόσο μα τόσο οργισμένος με το κάθε τι, μήπως τελικά είναι οργισμένος με τον ίδιο του τον εαυτό; Μακάρι να έχω λάθος, πάντως αφού είμαστε τόσο αντίθετοι με κάτι ας προτείνουμε πολύ συγκεκριμένες λύσεις και μέτρα, όχι μόνο να διαφωνούμε και να δημιουργείται έντονο κλίμα, στο κάτω κάτω όλοι φοιτητές είμαστε βρε παιδιά, άν εμείς εδωμέσα βριζόμαστε και πλακωνόμαστε διεκδικώντας τα ίδια, να γιατί κάτι άξεστοι χωριάτες εκεί έξω βουτάνε την καραμπίνα και όποιον πάρει ο χάρος, έτσι για πλάκα...
Εικόνα
jdimakos

Δημοσίευση από jdimakos »

Συνάδελφε ninel
είμαι απόφοιτος και θα μου επιτρέψεις να σου ασκήσω ελαφριά κριτική για τις λανθάνουσες αριστερες απόψεις σου.
αριστερά φίλε μου δεν είναι η πολιτική του γλυψίματος και του βολέματος.
Είναι αριστερή θέση να καταργείς έναν διαγωνισμό που λίγο εω΄ς πολύ δίνει την ευκαιρία σε όλους (ανεξαρτήτος βύσματος) να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο;
Τί ρεαλιστικό προτείνεις;
επετηρίδα;  Πισωγυρίσματα;
Η μήπως είναι αριστερά το να τελειώνω μια σχολή το 2005 να ασκώ ένα άσχετο επάγγελμα και να περιμένω τον διορισμό το 2030 όντας 55! χρονών απλά για την σιγουριά των γηρατιών.
για αυτήν την παιδεία παλεύουμε ώς αριτεροί; εκτός βέβαια αν μιλάμε εκ του αφαλούς, καβατζομένοι, και ας τους άλλους να πνίγονται.
Η αριστερά πρέπει να οδηγεί τα πράγματα μπροστά, ρεαλιστικά, να ανοίγει δρόμους και όχι να επιδίδεται σε μια στείρα αντιπολίτευση.
αριστερά δεν είναι ο άκρατος κρατισμός και το δημοσιουπαλληλίκη.
και πάνω από όλα η αριστερά σημαίνει κόστος και υπεράσπιση των όσων λές εμπράκτως ώς στάση ζωής.
Θεώρησε την στάση μου καλοπροαίρετη, δεν θέλω να σε προσβάλω, απλά κουράστηκα απο τις ανέξοδες και στειρες ψευταοαριστερές θέσεις.
ευχαριστώ για την κατανόηση....
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”