Αι αρχιεπισκοπικαί περιπέτειες εις Μαϊάμιον

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Αι αρχιεπισκοπικαί περιπέτειες εις Μαϊάμιον

Δημοσίευση από drcypher »

Ο Έλληνας, όπως ξέρετε, είναι αλλόκοτο και πολυπράγμον ζώο. Έχει γνώμη (χωρίς απαραίτητα γνώσεις) επί παντός επιστητού, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει την δυνατότητα άμεσου συντονισμού (και ανάδρασης) με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για όσους, λοιπόν, δεν έχετε πάρει πρέφα τι παίζει, αυτήν την εβδομάδα είμαστε όλοι ογκολόγοι-ηπατολόγοι-χειρουργοι. Αφορμή η "κεφαλή" της Ελληνορθοδόξου ημών Εκκλησίας, ο μαγαριώτατος πλην κλινήρης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αναμορφωτής της Εκκλησίας και σκηνοθέτης σε επιτυχυμένες ορθόδοξες σαπουνόπερες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, μάλιστα, ο ίδιος. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο γνωστές, όπως "Ταυτότητες: Σοσιαληστές εναντίον Ορθολόξων", "Παραδικαστικό: Νόμος και ράσο", "Ο επίσκοπος Μαρκέλα και η παρέα του: Παπάδες εν τάνγκα", "Εκκλησία και Πολιτική σπέκουλα: Η λαϊκή δεξιά", "Εκκλησιαστική Περιουσία: Η Θεία απληστία", "Four Seasons: Ένας χριστιανός σε γαλλικούς παραδείσους", "Εκκλησιαστικά ΑΕΙ: Τα γράσα δεν κάνουν τον παπά", "Η Μονή Πετράκη και ο Άγιος Πότσος" και πολλά άλλα.

Τα κανάλια έχουν ήδη ξεκινήσει τον καταλογισμό ευθυνών με φόντο ξεθωριασμένη φωτό του (σύντομα) εκλιπόντος. Μότο το γνωστό "οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα τους βλέπουμε μια βδομάδα στα παράθυρα".

Με αφορμή, λοιπόν, την περιπέτεια αυτή του εν λόγω, και πέρα από τα παραπάνω, θέλω να σχολιάσω το εξής: Όσο άπληστος ή αποτυχημένος κι αν είναι ένας άνθρωπος (γνωστός ή άγνωστος στο κοινό), είναι κρίμα που περνάει όσα περνάει (ειδικά όταν πρόκειται για καρκίνο). Όπως είναι κρίμα για όποιον κι αν το περνάει... Αλλά πρέπει να μας σπάνε τα @@ με "εθνικό δράμα", "πανελλήνιο πένθος" και τα λοιπά παπαρώδη περί του "λαϊκού θρήνου" που πρόκειται να ακολουθήσει; Ακόμα περισσότερο: Τώρα που η "επιστήμη" σήκωσε τα χέρια ψηλά, γίνεται να μην μπλέκουμε το Θεό; Είναι ανατριχιαστικό...

Αν δεν θέλετε να σχολιάσετε κάτι από αυτά που λέω, μπορείτε να μιλήσετε για το ήπαρ ή τον καρκίνο του εντέρου. Πείτε ό,τι θέλετε... ούτως ή άλλως όλοι αυτό θα κάνουν στα κανάλια για πολλές μέρες ακόμα... :P

Υ.Γ.: Γιατί κάνει τόση εντύπωση στους δημοσιογράφους το πώς συνεδριάζει "ακέφαλη" η Εκκλησία όταν εδώ και χρόνια ζούμε σε ένα ακέφαλο κράτος; :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι η αντίφαση στην όλη υπόθεση. Ένας άνθρωπος, που πρεσβεύει τον χριστιανισμό, την ορθοδοξία κλπ.. βρίσκεται στο εξωτερικό,περιμένοντας να πεθάνει κάποιος άλλος (!!), για να ζήσει αυτός.

Πιστεύετε ότι δεν το ευχήθηκε ποτέ όσο περίμενε; (Αγαπάτε αλλήλους)

Τέλος πάντων, δυστυχώς ή ευτυχώς, η υπόθεση αυτή είναι τελειωμένη. Φαντάζομαι ότι θα έχουν πιαστεί μαλλί με μαλλί (ή μούσι με μούσι) για το ποιος θα γίνει βεζύρης στην θέση του βεζύρη...
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Μόλις σκοτώθηκε ο 25άρης που έδωσε το μόσχευμα, βγήκε ένας ανεκδιήγητος και είπε ότι επειδή τα Σ/Κ γίνονται πολλά τροχαία, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι πως θα βρεθεί μόσχευμα...!

Εν ολίγοις, ήταν αισιόδοξοι ότι κάποιος καημένος συμβατός δότης θα τα κακάρωνε...
Ποιος ξέρει αν στο παιδί έγινε ότι ήταν δυνατόν πριν τον βγάλουν νεκρό και τον κόψουν. Έλεγε ότι ήταν δότης σε μια ειδική κάρτα που έχουν εκεί. Τέτοια λάθη δεν τα κάνεις! Καλύτερα να ξέρουν οι δικοί σου ότι είσαι δότης και να το πουν αφού είναι σίγουροι ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να σωθείς.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Remali tis Fokionos Negri έγραψε:Μόλις σκοτώθηκε ο 25άρης που έδωσε το μόσχευμα, βγήκε ένας ανεκδιήγητος και είπε ότι επειδή τα Σ/Κ γίνονται πολλά τροχαία, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι πως θα βρεθεί μόσχευμα...!
:rock:  :rock:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

antony07 έγραψε:Πιστεύετε ότι δεν το ευχήθηκε ποτέ όσο περίμενε; (Αγαπάτε αλλήλους)
Μα το είπε κιόλας: "Γιατί σε μένα Θεέ μου, γιατί σε μένα και όχι σε κάποιον άλλο;"
Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Βιώνω και εγώ το εθνικό πένθος από χθές. Καλά πώς κατάφερε και βρήκε μόσχευμα σε λίγους μήνες όταν ταλαιπωρούνται άλλοι απλοί άνθρωποι χρόνια? Τόσα πολλά μοσχεύματα υπάρχουν? Μάλιστα έμαθα ότι η εκκλησία έδωσε 500.000 για τους πυρόπληκτους. Τεράστιο ποσό. Όσοι ξέρουν πόσα είναι τα έσοδά της κάθε χρόνο μπορούν να καταλάβουν. Δεν με νοιάζει λοιπόν που ο αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης με το όνομα ελληνική εκκλησία, που εμπορεύεται τον πόνο και τις φρούδες ελπίδες των πιστών της, δεν δέχτηκε το μόσχευμα και πιθανότατα μετά από κάμποσο καιρό λίγο ή πολύ θα πεθάνει. Ούτως ή άλλως όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Ας ελπίσουμε ότι εμείς θα πεθάνουμε με λιγότερες τύψεις από ότι αυτός...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikosemfe την Τρί Οκτ 09, 2007 7:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Ωραίο θέμα.

Θα ήθελα καταρχάς να συμφωνήσω πως είναι περιττό να μιλάμε για το "ποιον" του κ.Παρασκευαϊδη
( aka Χριστόδουλου or Μακαριότατου - xaxa ).
Στην αρρώστια όλοι είμαστε ίσοι και ακόμα και αν οι φήμες περί ηπατίτιδας που ακούγονται είναι αληθινές δε χρείάζεται να γίνονται θέμα.
Άλλωστε έχει κάνει άλλα κι άλλα, σε αυτό θα κολλήσουμε..

Προσωπικά θα ήθελα να θίξω το θέμα της πορείας που θα ακολουθηθεί
από εδώ και στο εξής
.

Για να πληροφορηθούν και όσοι δεν το παρακολουθούν το "εθνικό" σήριαλ ο καρκίνος στο ήπαρ (συκώτι) είναι ανίατος στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων.
Σε χοντρές γραμμές, το συγκεκριμένο όργανο είναι κρίσιμο για την παραγωγή αίματος και γι' αυτό είναι τόσο θανάσιμη η ανάπτυξη καρκίνου σε αυτό.
Ειδικά αν προλάβει και εκδηλωθεί μετάσταση· όπως σωστά γράφουν τα πρωτοσέλιδα,
"μόνο ένα θαύμα" σώζει την κατάσταση.

Για περισσότερα, δείτε κι εδώ --> Ήπαρ

Θα ήθελα να μιλήσω για το "ευαίσθητο" -ακόμα, ιδιαίτερα για την Εκκλησία- θέμα της ευθανασίας.
Υπάρχουν διάφορες διακρίσεις περιπτώσεων αλλά ας μην τα πω όλα σε ένα ποστ.
Αυτό που όμως είναι το σημαντικό είναι αν τελικά τεθεί τέτοιο θέμα, μόλις προχωρήσει η αρρώστια. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει λόγος που την ονόμασαν "επάρατη" (καταραμένη)· δεν είναι σύντομη και δεν είναι δίχως πόνο.

Να δούμε αν ο -κατά τα άλλα πανούργος και συντηρητικός- αρχιεπίσκοπος έχει το θάρρος να δώσει ένα παράδειγμα με την ύστατη πράξη του και θέσει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου πάνω από τη στείρα ανάγνωση ενός δόγματος - ας μην εξετάσουμε αν το τελευταίο είναι αληθινό, εδώ μιλάμε για έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Το να κάνεις κριτική και να ειρωνευτείς είναι το ευκολότερο. Το τι έκανε και δεν έκανε ο Χριστόδουλος είναι ένα θέμα, όμως δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί, τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός είναι ετοιμοθάνατος, ειδικά με τέτοιου είδους ειρωνικό τρόπο. Αν νομίζετε ότι σας κάνει περισσότερο σωστούς ή χριστιανούς το να ρίξετε με τόση ευκολία τον λίθο, ειδικά σε κάποιον που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, πλανάστε οικτρά! Το μόνο που θα ευχηθώ, είναι να μην τύχει τέτοια αρρώστια σε κοντινό σας πρόσωπο, διότι εμένα έχει τύχει και ξέρω πόσο επίπονο και τραγικό είναι..

Για να μην παρεξηγηθώ, το ποστ μου είναι γενικό, διότι είδα ένα κλίμα στα περισσότερα ποστ αυτού του θέματος, όχι ειδικά προς κάποιον. Ούτε θεούσος είμαι, πόλλες φορές έχω γράψει εναντίον της εκκλησίας, όμως δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Hengeo +10
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Hengeo έγραψε:Το τι έκανε και δεν έκανε ο Χριστόδουλος είναι ένα θέμα, όμως δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί, τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός είναι ετοιμοθάνατος, ειδικά με τέτοιου είδους ειρωνικό τρόπο.

Εχεις δικιο οσον αφορα τα παγαλακια εντος και εκτος αρχιεπισκοπης, που με την ασθενεια του Παρασκευαιδη ξεσαλωσαν, φτυνοντας εκει που εγλυφαν. Απο την αλλη, οσα εχουν αναφερθει μεχρι στιγμης καθε αλλο παρα μυθευματα ειναι. Το οτι ειναι αρρωστος ο Παρασκευαιδης δεν σημαινει οτι θα ξεχασουμε το παρελθον του. Αλλο ομως το (απαραδεκτο) παρελθον του συγκεκριμενου ανθρωπου και αλλο η ασθενεια του, για την οποια σχεδον καθε λογικος ανθρωπος λυπαται. Προσωπικα τον λυπαμαι οσο ακριβως και καθε εναν ανωνυμο που περναει την ιδια ασθενεια και δεν εχει την ευκαιρια να την παλεψει με τοσο ευνοικους ορους.

Δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε το κακο οταν καποιος πεθαινει ή βρισκεται σε τελευταιο σταδιο, να θυμομαστε μονο τα καλα στοιχεια του, με αποτελεσμα το πρωτο νεκροταφειο να εχει γεμισει με "αναντικαταστατους"...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

+40 ston hengeo.

Ξεκοληστε
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Συμφωνώ με τον Hengeo.

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε το κακο οταν καποιος πεθαινει ή βρισκεται σε τελευταιο σταδιο, να θυμομαστε μονο τα καλα στοιχεια του, με αποτελεσμα το πρωτο νεκροταφειο να εχει γεμισει με "αναντικαταστατους"...
+3000

κακος πεθαμενος και ασχημη νυφη δεν υ παρχει...ΤΕΛΟΣ

Μόλις σκοτώθηκε ο 25άρης που έδωσε το μόσχευμα, βγήκε ένας ανεκδιήγητος και είπε ότι επειδή τα Σ/Κ γίνονται πολλά τροχαία, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι πως θα βρεθεί μόσχευμα...!
αραγε πιο αποτελεσματικο ειναι να προσευχεσαι να γινεις καλα ή να προσευχεσαι να σκοτωθει καποιος αλλος ωστε να παρεις εσυ το μοσχευμα και να γινεις καλα....?
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Dennis Lynn Rader
Real Name: Mort Nezach Van Uriel

Δημοσίευση από Dennis Lynn Rader »

Συμφωνώ με τον Hangeo.

Πιστεύω πως τα κακόβουλα σχόλια πρέπει να εκλείψουν.Δεν καταλαβαίνω τί κακό σας έχει προξενήσει ο κ.Χριστόδουλος και μιλάτε με αυτά τα λόγια.
Όντως η Εκκλησία έχει τεράστια περιούσια (που θα μπορούσε να την αξιοποιήσει καλύτερα) έχει και σκάνδαλα (και αυτά προφητεύονται από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) αλλά αν θέλουμε να μιλάμε και αντικειμενικά η Εκκλησία επιτελεί τεράστιο έργο φιλανθρωπικό (το οποίο δεν είναι του παρόντος να αναΦέρω αναλυτικά).

Παράθεση:
Μα το είπε κιόλας: "Γιατί σε μένα Θεέ μου, γιατί σε μένα και όχι σε κάποιον άλλο;"

Απλά ΕΛΕΟΣ!Επίδειξη γελοιότητας και μικροψυχίας σε όλο τους το μεγαλείο.

Δεν είμαι φανατικός ούτε τυφλός δογματιστής όπως θα σπεύδατε να με ονοματίσετε αλλά ένας απλός πιστός που του αρέσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια.

Άλλο τα περί (εκκοσμικευμένης) Εκκλησίας και άλλο η πίστη.Είναι εντελώς διακριτά.(Έτσι όπως καταντήσαμε σήμερα!)
" Shema Yisrael Adonai Eloheinu Adonai Echad...Baruch Shem Kavod Malchuso Le'Olam Va'Ed " ~ Deyteronomy 6:4
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Dennis Lynn Rader έγραψε:Απλά ΕΛΕΟΣ!Επίδειξη γελοιότητας και μικροψυχίας σε όλο τους το μεγαλείο.
Συμφωνώ απόλυτα πως η φράση του αυτή επιδεικνύει μικροψυχία. Και πράγματι θα πρέπει να ζητήσει έλεος από το Θεό που πρεσβεύει γι' αυτό που σκέφτηκε και είπε δημοσίως.

Σύμφωνοι, είναι άνθρωπος και αυτός. Αλλά υποτίθεται ότι πρόκειται για τον ηγέτη και τον εκφραστή ενός ολόκληρου δόγματος. Δε θα έπρεπε επομένως, ακόμα και σε μία τέτοια στιγμή να μην ξεστομίζει, έστω, ακόμα κι αν τις σκέφτηκε, τέτοιες κακοβουλίες; Δε θα πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα προς το ποίμνιό του μέσα από τις οποιεσδήποτε φράσεις ή κινήσεις του;

Ακόμα και η σκέψη όμως του "γιατί όχι σε κάποιον άλλο" δε νομίζω ότι αρμόζει, όχι σε έναν άνθρωπο-δάσκαλο της φιλοσοφίας του "αγαπάτε αλλήλους", αλλά στον οποιοδήποτε άνθρωπο (με τη λέξη, εδώ, να περιέχει την έννοια της ανθρωπιάς).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”