[Γ.Σ. 28/11] Π.Δ., Επ. Δικαιώματα & Παιδεία

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

jdimakos έγραψε:Η αριστερά πρέπει να οδηγεί τα πράγματα μπροστά, ρεαλιστικά, να ανοίγει δρόμους και όχι να επιδίδεται σε μια στείρα αντιπολίτευση.
Συμφωνώ στα παραπάνω, και θέλω να κάνω μια μικρή επέκταση. Το επιχείρημα του ΚΚΕ για το ΑΣΕΠ είναι ότι "οι καθηγητές μας θα έπρεπε να βγαίνουν από σχολές καθηγητών και όχι από μαθηματικά/φυσικά". Και σε αυτό δεν έχουν άδικο. Αν πρέπει να διατάξω ως απαραίτητες ικανότητες/προϋποθέσεις για έναν καθηγητή είναι πρώτα η διδακτική επάρκεια (να είναι δάσκαλος) και μετά η επιστομηνική αρτιτότητα (να κατέχει το αντικείμνο).

Άλλωστε το αντικείμενο για Γυμνάσιο και Λύκειο στην ουσία το κατέχεις αν όχι με το που αποφοιτείς, έστω στο πρώτο-δεύτερο έτος. Αυτό που μας λείπει είναι δάσκαλοι με όρεξη να διδάξουν τους νέους.

Αυτή, όμως, η τροποποίηση στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα (που απαιτεί αλλαγές στην Δευτεροβάθμια ΚΑΙ την Τριτοβάθμια, με ίδρυση νέων σχολών, εκ νέου προσδιορισμό των ήδη υπαρχουσών, κτλ.) είτε δε θα συμβεί ποτέ είτε θα αργήσει.

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως τα ημίμετρα και τα πάσης φύσεως μπαλώματα ευθύνονται σε μεγαλύτερο βαθμό για την συντήρηση μιας νοσηρής κατάστασης, κι αυτό γιατί δίνουν την ψευδή εντύπωση ότι τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν με μικροαλλαγές. Κι αυτό δεν ισχύει. Χρειάζεται ριζική αναμόρφωση.

Επειδή, όμως, σε κεντρικό, κυρίως, επίπεδο, αλλά και περιφερειακά δεν υπάρχει ούτε ικανότητα ούτε διάθεση για τέτοιες αναμορφώσεις, το μόνο που μπορούμε σε πρώτη φάση είναι να κάνουμε μπαλώματα. Πες εσύ στους του Μαθηματικού ότι δεν θα μπορούν να διδάξουν και θα δεις πόσοι θα πάνε στο Μαθηματικό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες προοπτικές για εκείνους στην αγορά εργασίας ή στην έρευνα. Πες στους καθηγητές να αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών... Τι θα κάνεις; Θα αρχίσεις να αντιδράς και να πλακώνεσαι με όλους; Γιατί αυτό κάνεις!

Τέτοια είναι π.χ. με πρωτοβουλία των ιδρυμάτων να εντάσσονται στον οδηγό σπουδών μαθήματα παιδαγωγικής επάρκειας, με τον καιρό να γίνονται ουσιαστικότερα, και σχολές με τέτοιες προδιαγραφές να έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αν δεν καταφέρεις με μπαλώματα να ανεβάσεις έστω λίγο τον πύχη στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (βγάζοντας δασκάλους, άρτια καταρτισμένους) θα έχεις μια παιδεία που συντηρείται από δημοσίους υπαλλήλους που απλώς βγάλανε π.χ. το Μαθηματικό, χωρίς ενδιαφέρον για το σχολείο ή τον μαθητή (ειδικά αν βάλεις και τα μισθολογικά), χωρίς ικανότητα και διάθεση να διδάξουν.

Θέλετε να προσπαθείτε μια ζωή την ρήξη και την επανάσταση; Be my guest. Απλώς θα χτυπάτε μια ζωή το κεφάλι σας και θα έχετε απέναντί σας εκτός από τον Κυβερνητικό Φαντομά και τον λαό που έχει κουραστεί με τις αντιδραστικές και σπασμωδικές κινήσεις. Αν δεν αποκτήσετε σειρά και πλάνο, μια ζωή θα κάνετε εκρηξούλες (σαν τις καταλήψεις) που θα έχουν ως αποτέλεσμα να διώχνετε τον κόσμο πιο μακριά από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που μέσα του και εκείνος επιθυμεί.

Η Αριστερά έχει καταντήσει ένα κατακερματισμένο σύνολο από αντιμαχόμενες αγέλες αντιδραστικών. Μιλάω στατιστικά, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι με ιδία κρίση και ικανότητες που θα τους περιθωριοποιεί η ανίκανη Διοίκηση Μετριοτήτων της Αριστεράς. Βγείτε από το καβούκι σας και πετάξτε από επάνω σας όλους εκείνους τους ανεπίδεκτους και ακατάλληλους συνδικαλισταράδες που σας κάνουν κουμάντο, είτε είναι συνάδελφοί σας, είτε κομματικοί ινστρούχτορες.

Αλλιώς αρκεστείτε στο να ουρλιάζετε "ΕΑΑΚ! ΟΧΙ! ΑΡΝΗΣΗ! ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ! ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΞΥΛΟ! ΑΦΙΣΕΣ! ΟΥΓΚ!", και μην ψάχνετε μακριά για ηλίθιους και βλάκες ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
WhatThe...

Δημοσίευση από WhatThe... »

Λοιπον... Αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος που βρίσκουμε στη σχολη. Αρκέτος χρόνος για να καταλάβω ότι δεν βρίσκομαι σε μια πολυτεχνική σχολή αλλά κυρίως θεωρητική. Δεν λέω πως αυτό είναι κακό, για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις. Αντιθέτως καλό είναι που βρισκόμαστε στο πολυτεχνείο και όχι στο Καποδιστριακό ας πούμε μια και εδώ υπάρχουν πολύ καλύτεροι και πιο άξιοι καθηγητές! Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι αυτοί που καίγονται να έχει το δικαίωμα ένας απόφοιτος της σχολής να γράφεται στο ΤΕΕ ποια επιχειρήματα δίνουν. Αφού ουσιαστικά στην σχολή δεν τελειώνουμε μηχανικοί!! Τι γίνεται ρε παιδιά! Θα τελειώνουμε ΣΕΜΦΕ και θα κτίζουμε σπίτια δηλαδή?? Δηλαδή και κάποιος να το θέλει αυτό η ΣΕΜΦΕ δεν του δίνει τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνει!
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δημοσίευση από Easyrider »

Με τη λογικη του να μπουμε στο τεε και οχι στον ασεπ ,αποψη την οποια πολλοι υποστηριζουν ,πως θα σας φαινοταν αν εκτος απο μηχανικοι διεκδικουσασμε και την αναγνωριση μας ως γιατροι??!!! 8) Με οσα εχω ακουσει περι της ιδιοτητας μας ως μηχανικοι επρεπε να διακομωδησω την κατασταση :D
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Η έννοια του μηχανικού δεν σχετίζεται με κτίρια, αλλά με "ανάπτυξη, σχεδίαση, βελτιστοποίηση διαδικασιών παραγωγής". Είναι αρκετά γενικόλογοι και ασαφείς, και κάποιοι μπορεί να βλέπουν αυτήν τη Συντεχνία σαν όαση.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ στην ουσία με την απόδοση του τίτλου Μηχανικού στους της Σχολής μας. Ακόμα και τα περί "Μηχανικών Περί Πυρηνικής Φυσικής" που λένε μου φαίνονται περίεργα. Άλλο να μετράς ραδιενεργές διασπάσεις, κι άλλο να σχεδιάζεις το κτίριο που θα στεγάσει την πειραματική διάταξη.

Τέλος πάντων, υπάρχει μια συγκεχυμένη αντίληψη (αντικειμενικά ή τεχνητά) σχετικά με την θεωρία, το πείραμα, την εφαρμογή, το mechanics, το engineering, το pure, το abstract, το applied, την παιδαγωγική επάρκεια, την επιστήμη, την τεχνολογία, κτλ. και ο καθένας το ξεχειλώνει και το μαζεύει αναλόγως πως τον βολεύει.

Άντε βρες άκρη...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Τετ Νοέμ 29, 2006 7:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δεν θα διαφωνησω μαζι σου drcypher .το σιγουρο ειναι οτι ζουμε στην ελλαδα (καλως η κακως), εχουμε περασει σε ενα ελληνικο πανεπιστημιο και η υπαρχουσα κατασταση στη χωρα μας δεν προσφερεται για την αναγνωριση μας ως μηχανικους.εξαλλου αν προοριζομασταν για μηχανικοι η σχολη μας δεν θα ειχε ευλογα την ονομασια μαθηματικων μηχανικων η αντιστοιχα φυσικων μηχανικων??συν τοις αλλοις οσοι εχουν<<φαγωθει>> να γινουν μηχανικοι με το στανιο (που λενε στο χωριο μου ),γιατι δεν περναγαν ειτε πολιτικοι ειτε ηλεκτρολογοι κλπ, σχολες οι οποιες εχουν απο την ιδρυση τουσ τον τιτλο του μηχανικου..
Άβαταρ μέλους
titanomegistoterastios
Real Name: Σπύρος

Δημοσίευση από titanomegistoterastios »

Απάντηση κακόβουλου χρήστη:Διότι δεν έπιαναν τα μόρια :twisted:
Απάντηση brainless zombie:Διότι θέλουν το καλό μας και είναι σουπερντουπεργουαου να είσαι μηχανικός και εμείς με το χαμηλό IQ δεν το καταλαβαίνουμε :cry:
Ο θάνατος είναι τσάμπα...Αλλά κοστίζει μια ζωή....
WhatThe...

Δημοσίευση από WhatThe... »

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Easyrider! Αλλά επιμένω να μάθω ποια επιχειρήματα θέτει κάποιος ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει να μπούμε στο ΤΕΕ. Αν κάποιος που παρακολουθεί την συζήτηση είναι υπερ ας ακούσουμε τα λεγόμενα του!
Άβαταρ μέλους
argida

Δημοσίευση από argida »

Κι εγώ συμφωνώ με τον easyrider, με βάση τα τωρινά δεδομένα! Πιστεύω όμως ότι η σχολή μας έχει τις προοπτικές να προσαρμόσει κατάλληλα το πρόγραμμα σπουδών και το γενικότερο πλαίσιο ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο το προφίλ του απόφοίτου, μάλιστα εαν εξετάσουμε τη διάρθωση του προγράμματος αντίστοιχων σχολών σε πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής θα καταλάβουμε τις σαφείς διαφοροποιήσεις ως προς τον προσανατολισμό και την κατάρτιση που αυτά προσφέρουν! Κάποια στιγμή θα τα συγκεντρώσω και θα τα ποστάρω για να τα συζητήσουμε!!
Πάντως πολύ πετυχημένο το σχολιάκι για το ΤΕΕ, μάλιστα μια φορά που είπα να εκθειάσω τις αντίστοιχες απόψεις μου σε κάποιο άλλο site γνωστής παράταξης, έλαβα απάντηση από κάποιον προφανώς αμείλικτο υπερασπιστή του δικαιώματος αυτού (δεδομένου ότι εξοργίστηκε αρκετά) ο οποίος ανάμεσα σε άλλα (ιδιότητα μηχανικού=βελτιστοποίηση κλπ), ισχυρίστηκε ότι αν δεν έχω την ικανότητα να εξελίξω ένα δοθέν τσιπάκι τότε δεν ξέρω τι κάνω στη σχολή! Πως σας φαίνεται αυτό; :)
Α! Θυμάμαι επίσης ότι ανέφερε προς ενημέρωση ότι υπήρχε στην επάρχία κάποια σχολή καλών τεχνών η οποία άλλαξε απλά το όνομά της και ως δια μαγείας μπήκε μέχρι και αυτή στο ΤΕΕ! Να λοιπόν κάποια από τα ατράνταχτότατα επιχειρήματα, για όποιον απορεί!
Εικόνα
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εμενα αυτο που μου εχει μεινει οταν γινονται οι συζητησεις για το τεε ειναι το επιχειρημα: και οι χημικοι μηχανικοι/ημμυτες μπορουν να υπογραψουν το να κτιστει 3-οροφο κτηριο!!!δεν ειναι σουρεαλιστικο?
και γινεται ακομα πιο παραδοξο οταν δεν εχουν να σου απαντησουν τι στον γιουτσο κανει ο μαθηματικος μηχανικος
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
AmmonRa

Δημοσίευση από AmmonRa »

και γινεται ακομα πιο παραδοξο οταν δεν εχουν να σου απαντησουν τι στον γιουτσο κανει ο μαθηματικος μηχανικος.
Μπες στο google, γραψε Mathematical engineering και θα σου βγάλει άπειρα links με αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού και πλήρη περιγραφή του αντικειμένου. Αντίστοιχα και για τους φυσικούς μηχανικούς.

Δεν παίρνω ακόμα θέση πάνω στο θέμα της εγγραφής μας στο Τεε αλλά καλό θα είναι να βλέπουμε και τι γίνεται έξω.
jdimakos

Δημοσίευση από jdimakos »

Ξέρει κανείς τι έγινε σήμερα στην σύγκλητο με το προεδρικό διάταγμα;
αν ναι ας  ενημερώσει κάποιος,
thanx
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Μια ακόμη απορία, λίγο αργοπορημένα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ: Στην προηγούμενη ΓΣ αποφασίστηκε και πρόσληψη security για την φύλαξη της σχολής? Ξέρεις κανείς τίποτα γι'αυτό?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Αρκέτος χρόνος για να καταλάβω ότι δεν βρίσκομαι σε μια πολυτεχνική σχολή αλλά κυρίως θεωρητική.
Προσωπικά, νομίζω ότι μέσα από αυτήν τη σχολή ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θέλει να αποκτήσει γνώσεις θεωρητικές ή γνώσεις πρακτικές και εφαρμόσιμες, όπως συμβαίνει με κάποια κλασική ειδικότητα μηχανικού.
Παράδειγμα: Ένας φοιτητής της σχολής που επιλέγει ως κατεύθυνση αυτή του Φυσικού Εφαρμογών έχει τη δυνατότητα να επιλέξει (για περαιτέρω εξειδίκευση) μεταξύ 5 εμβαθύνσεων. Όποιος επιλέξει ως εμβάθυνση τη "Θεωρητική Φυσική" θα έχει ένα θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο στη Φυσική και θα προσεγγίζει τον απόφοιτο του Φυσικού τμήματος του Παν/μίου. Όποιος επιλέξει την εμβάθυνση "Οπτοηλεκτρονική & Λέιζερ" αποκτά γνώσεις ώστε να κατασκευάζει - βελτιώνει - χρησιμοποιεί με επιτυχία τις εφαρμογές των Λέιζερ. Μάλιστα επειδή αυτός θα μπορεί να δώσει επιστημονική λύση σε ένα τεχνολογικό πρόβλημα (λαμβάνει θεωρητικές γνώσεις και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργεί τεχνολογικά επιτεύγματα) θεωρείται - κατά την άκρως ταπεινή γνώμη μου - μηχανικός.
Αντίστοιχα παραδείγματα μπορούν να προκύψουν και από την κατεύθυνση του Μαθηματικού Εφαρμογών.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ψηφιστηκε το πδ απο την συγκλητο
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Easyrider

Δηλαδη οταν λες πδ εννοεις ασεπ και τους τομεις που θα μπορουμε να απασχολουμαστε??
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”