Συνάδελφε αντέγραφες;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

stavrakos έγραψε:Ποιο πενταράκι 4 ρε ?
η απάντηση είναι προφανώς ότι εσύ διαμαρτυρήθηκες για "αδικίες",όχι εγώ.
stavrakos έγραψε:[...]Η προσωπική σου επιτυχία θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει και όχι τι κάνουν οι άλλοι.. και που ξέρεις τι κόπο έχει κάνει ο άλλος τον οποίο εκείνη τη στιγμή βλέπεις να αντιγράφει?
Αν είχε κοπιάσει δεν θα χρειαζόταν να αντιγράψει.Σιγά τον Βασιλάκη Καΐλα,που τον αδίκησε η κακούργα η Ανάλυση :wink:
stavrakos έγραψε:Άσε που κανένας που αντιγράφει δεν βγαίνει να το παίξει έξυπνος μετά.
Εγώ βλέπω συχνά πολλούς που το παίζουν έξυπνοι (πχ εσένα τώρα). Αλλά και άλλους συμφοιτητές, που θεωρούν αναγκαιότητα την αντιγραφή, αφού αλλιώς "δεν περνιέται", λες και κάποια στιγμή θα περαστεί μόνο του.
stavrakos έγραψε:Όσο για τον Παπαιωάνου που έγραψες.. έχει γ##@ τα μάθηματά του και αν είσαι και γκόμενα έχεις και bonus!
Τώρα, το παρακάνεις.
Κατηγορείς έναν καθηγητή,ο οποίος χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από πολλούς. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη κατηγορία,παρακαλώ να την αναφέρεις και να την στοιχειοθετήσεις.

Αλλιώς, το "έχει γ##@ τα μάθηματά του" σημαίνει:
i) Δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που λέει
ii) Δεν πέρασες κανένα μάθημα,γιατί θέλουν σκέψη ( :idea: )
iιi) Δεν κατάφερες να αντιγράψεις, όπως όλο το κοπάδι στο αμφιθέατρο

stavrakos έγραψε:Έχεις εσύ αξιοπρέπεια και τη χάσαμε οι άλλοι? Και πως σε κοροιδεύουν οι άλλοι όταν αντιγράφουν? Μήπως νομίζεις ότι όλα περιστρέφονται γύρω σου?
Κοίτα την πάρτη σου και άσε τι κάνω εγώ και οι υπόλοιποι.
Ή καλύτερα την επόμενη φορά κάρφωσε κάνα δυο από τους "απατεώνες"..
Εσύ θεωρείς ότι είσαι αξιοπρεπέστατος όταν βγάζεις το σκονάκι,το κρατάς κάτω από το θρανίο μη και σε δουν,και κλέβεις βαθμό (γιατί δεν τον κερδίζεις βέβαια). Και εφόσον μπαίνουμε ΟΛΟΙ σε μια διαδικασία, όλα περιστρέφονται γύρω από όλους μας, και η αντικειμενικότητα,και ο σεβασμός,και ο συναγωνισμός. Θέλω πάρα πολύ να κοιτάξω την πάρτη μου, και το κάνω 5 χρόνια τώρα, αλλά κάποια στιγμή η ανέχεια τείνει στην ηλιθιότητα, και εγώ για χάρη σου (σας), τον ηλίθιο δεν θα τον ξανακάνω.
Και,τέλος, πες μου έναν λόγο να μην σε καρφώσω.
Αντιγράφεις,δεν αντιγράφεις;
Δεν χάνουμε όλοι οι υπόλοιποι,ο θεσμός, και το πανεπιστήμιο απ' αυτό;
Γιατί να μην τιμωρηθείς;
Όταν πας με το καλό στο πειθαρχικό,στην Σύγκλητο (ή κάπου εκεί), τι θα πεις; Ότι εγώ είμαι "ρουφιάνος" ή "καρφί";; Ή θα μου κρατάς μουτράκια;

Ξέρεις,προτιμώ να αυτοαποκαλούμαι δερματολόγος, που καθαρίζω την "ακμή". Είναι πιο παραστατικό :)  :)

ΥΓ
Και κανείς δεν κάνει τον έξυπνο για το τι επιστήμονας είναι όταν αντιγράφει.. γιατί ξέρει..
Αφού ξέρει,γιατί το συνεχίζει; Είναι εθισμένος, όπως στα ναρκωτικά ή την  :whatever: ;

Edited by theos: Ρίξτε λίγο τους τόνους...
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
stavrakos

Δημοσίευση από stavrakos »

Edited by Wizard.

Καθαρά προσωπική επίθεση. Να μην επαναληφθεί!
"What's your scene, man?"  "Reification."
"Yeah?  I guess that means pretty hard work with big books and piles of paper on a big table."
"Nope. I drift.  Mostly I just drift."
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Ο καθένας κάνει αυτό που κρίνει σωστό.Όποιος κρίνει ότι είναι σωστό να καρφώσει κάποιον το κάνει.Όποιος κρίνει ότι είναι σωστό να πλακώσει στο ξύλο κάποιον που τον κάρφωσε το κάνει. :)
Σε ένα πράγμα διαφωνώ antony07 με εσένα.Έχω πάει σε 4 διαφορετικούς καθηγητές με 4 , το οποίο θεωρούσα ότι έπρεπε να ήταν 5.Τις 2 δικαιώθηκα(στη μία είχε ξεχάσει να διορθώσει θέμα , στην άλλη είχε κάνει λάθος ο υπεύθυνος του εργαστηρίου και μου είχε κόψει 0,8 κατά λάθος).Τις 2 φορές που το 4 δεν έγινε 5 , ο ένας καθηγητής ήταν ο Ζάχος ( αυτό νομίζω τα λέει όλα ) και στο άλλο είχα πάρει 4,3 ενώ περνάς το μάθημα με 4,5.Ο καθηγητής είχε βάλει ένα υποερώτημα υποερωτήματος το οποίο και είχα απαντήσει ( 2 λέξεις ζητούσε ο άνθρωπος κυριολεκτικά).Του λέω δεν μου έχετε βάλει βαθμούς από αυτό.Δεν πιάνει 0,2;Και απαντάει ε όχι τι να πιάσει αυτό;Και σκέφτομαι λοιπόν.Τί σκ@τ@ το έβαλε αυτό το ερωτηματάκι λοιπόν αφού δεν πιάνει ούτε 0,2;;;Αυθαιρεσίες γίνονται και μάλιστα πολλές.Πείτε μου όλοι όσοι είστε κατά της αντιγραφής ένα λόγο γιατί να μην αντιγράψω και να περάσω αυτό το συγκεκριμένο μάθημα , που κανονικά το έχω περάσει με την αξία μου.Ελάχιστες φορές η αντιγραφή δικαιολογείται.
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Γεγονότα: (drcypher τακτική)

1) Δεν έχω ποτέ ΠΕΡΑΣΕΙ μάθημα με σκονάκι.
2) Θεωρώ οτι αν δεν έχει ΔΙΑΒΑΣΕΙ κάποιος, ΧΛΩΜΟ να περάσει μόνο από το σκονάκι.
3) Κάνει ΜΠΑΜ από καθηγητές 20 χρόνια (Μαλτέζος, Παπαδημητρίου, Αργυρός, κλπ κλπ κλπ κλπ) ποιος έχει αντιγράψει από σκονάκι και ποιος όχι. Το ξέρουν και είναι στην κρίση τους να μηδενίσουν. Αν δεν το κάνουν, έχουν λόγους.
4) Στο κτ. Φυσικής και στις εξετάσεις φυσικής (γενικά) είναι αστυνομία εν αντιθέσει με το μαθηματικό που τα πράγματα είναι πιο χαλαρά λόγω μεταπτυχιακών.
5) Το επίπεδο των σπουδών βουτάει με τις αντιγραφές. Ασυζητητί. Όμως δεν είναι αυτό που θα κρίνει τον καλό επιστήμονα, σε καμιά περίπτωση. Φίλε anthony, εγώ σε καταλαβαίνω. Αν όμως είσαι καλός, μη σε νοιάζει. Δεν θα σου φάει τη θέση ο άλλος που τελείωσε με σκονάκια, πίστεψέ με :)
6) Η γνώση είναι δύναμη. Όποιος αργήσει να το καταλάβει, απλά θα μετανιώνει μετά ;)
7) Είναι στην ευχέρεια του Καθηγητή να σε περάσει πειθαρχικό και μέχρι και να αποβληθείς (διαγραφή) από τη σχολή. Βέβαια χλωμό να έχει γίνει ποτέ.
Greetz
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Slym έγραψε:είχα πάρει 4,3 ενώ περνάς το μάθημα με 4,5.Ο καθηγητής είχε βάλει ένα υποερώτημα υποερωτήματος το οποίο και είχα απαντήσει ( 2 λέξεις ζητούσε ο άνθρωπος κυριολεκτικά).Του λέω δεν μου έχετε βάλει βαθμούς από αυτό.Δεν πιάνει 0,2;Και απαντάει ε όχι τι να πιάσει αυτό;Και σκέφτομαι λοιπόν.Τί σκ@τ@ το έβαλε αυτό το ερωτηματάκι λοιπόν αφού δεν πιάνει ούτε 0,2;;;Αυθαιρεσίες γίνονται και μάλιστα πολλές.Πείτε μου όλοι όσοι είστε κατά της αντιγραφής ένα λόγο γιατί να μην αντιγράψω και να περάσω αυτό το συγκεκριμένο μάθημα , που κανονικά το έχω περάσει με την αξία μου.Ελάχιστες φορές η αντιγραφή δικαιολογείται.
Ρίξε μια ματιά στον οδηγό σπουδών (ή αν βαριέσαι να τον κατεβάσεις, κοίτα στην σχετική σελίδα του Τομέα Φυσικής):
Παρ. 1.8/β/iv έγραψε:Η επίδοση των φοιτητών βαθμολογείται με την κλίμακα 0-10, χωρίς χρήση κλασματικών. Ο βαθμός επιτυχίας είναι ίσος ή πάνω από πέντε (5).
Η βάση είναι το 5, όχι το 4.5. Υπάρχει η λογική ότι το μισό είναι υπέρ του μαθητή, αλλά δεν θα βρεις πουθενά διάταξη που να υποχρεώνει οποιονδήποτε καθηγητή να σου κάνει το 4.5 ίσο με 5. Αν δεν απατώμαι, δε, το 4.5 είναι μικρότερο από το 5 και όχι μεγαλύτερο ή ίσο.

Κάποιοι καθηγητές -επαναλαμβάνω- καλώς ή κακώς μας χαρίζουν την μισή μονάδα. Αυτό που αναφέρεις εσύ είναι διαφορετικό. Έγραψες 4.3 που απέχει 0.7 από το 5. Θεωρείς ότι σου έκοψε 0.2 το οποίο θα σου χάριζε αυτόματα άλλα 0.5; Με συγχωρείς, αν είχα γράψει εγώ ο ίδιος 4.3 και μπορούσα να με περάσω βάζοντάς μου άλλα 0.2 για να το στρογγυλοποιήσω στο 5 δεν θα το έκανα. Είναι καραγκιοζιλίκι. Ποιος και γιατί σας χρωστάει 0.2 ή 0.7 ή 0.5; Όπου σας το δίνουν πάρτε το, αλλά μην το παραχέζουμε...

Αυτά τα παραδείγματα μου θυμίζουν άλλη μια ξεχειλωμένη έννοια, αυτήν του ακαδημαϊκού τετάρτου. Άλλες φορές συνέβαινε για πλάκα, άλλες στα σοβαρά. Ένας άνθρωπος που έχει περάσει τα 15 και επιμένει να θεωρεί πως μπορεί να δικαιολογήσει καθυστέρηση ενός τετάρτου και κατά την έναρξη και κατά τη λήξη του μαθήματος είναι απλώς ασόβαρος. Το ακαδημαϊκό τέταρτο είναι το 15λεπτο διάλειμμα ανάμεσα στις διδακτικές ώρες.

Γενικά έχουμε ξεχειλώσει πολλά. Αν η βάση ήταν το 4.5 να μου παραπονιόσουν για το 4.3. Αλλά όταν η βάση είναι το 5 ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Και εγώ θα ήθελα να γράφω 4.1 και να με περνάνε (όπως κάνουν κάποιοι καθηγητές ειδικά σε φοιτητές μεγαλυτέρων εξαμήνων), κι αν το κάνουν θα γουστάρω, αλλά αν δεν το κάνουν δε θα ζητήσω και τα ρέστα.

Νομίζω ότι το'χουμε παρακάνει με τις απαιτήσεις και με τα λογιστικά παιχνιδάκια. Με 4.3 σε έκοψε, όχι με 5.3. Όσο για το ερώτημά σου, έχει κάποιο νόημα ή είναι ρητορικό; Έχεις ήδη αποφασίσει ότι θα αντιγράψεις, γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι υπάρχει σοβαρή δικαιολογία; Όσο κι αν αδικηθώ (και δεν νομίζω ότι έχω αδικηθεί ποτέ σε βαθμολογία, μάλλον είμαι στατιστική ανωμαλία ανάμεσα σε όλα τα θύματα) αντιγραφή δεν θα κάνω. Κι αν ψάχνετε για μερικές ή ολικές δικαιολογίες της αντιγραφής δεν θα τις βρείτε όσο θύματα κι αν αισθάνεστε ή προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ;)

Δεν λέω ότι δεν γίνονται λάθη ή παραλείψεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε πως κάποιος καθηγητής θα σας έκοβε σκοπίμως μονάδες ενώ τις αξίζετε. Κι αν έκοψε από εσάς θα έκοψε κι από άλλους. Γιατί εσάς μόνο; Τον ξέρατε κι από χτες ή του πηδήξατε τη γκόμενα; Κι αν θεωρείτε ότι όλοι εσείς που μαζικώς αδικηθήκατε γράψατε σωστά και αξίζετε 5 μονάδες, μπορείτε να τον καταγγείλετε. Κι αν δεν τιμωρηθεί απλώς θα δικαιωθείτε. Αλλά δεν τον καταγγέλετε γιατί δεν έχετε γράψει 5 μονάδες. Δεν το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά η εμπειρία αυτό δείχνει: Κατά κανόνα δεν παραπονιέστε επειδή αδικηθήκατε αλλά επειδή δεν ευνοηθήκατε. Κι αν δεν σας ευνοήσουν ευνοείτε μόνοι σας τους εαυτούς σας με αντιγραφή. Και θέλετε και επιβεβαίωση ή νομιμοποίηση/δικαιολόγηση; Όχι, συνάδελφοι...

Τόση αυτοεκτίμηση έχετε; Να ζητιανεύετε ή να ξεκατινιάζεστε για 0.3 ή 0.5 ή 0.7 μονάδες; Χίλιες φορές να κάνω τον κώλο μου πατίνι και την επόμενη φορά να γράψω 5.3 να'μαι μάγκας. Πόσο εξωφρενικά δύσκολο μπορεί να είναι ένα μάθημα που δεν μπορείτε να πιάσετε 5 ατόφιες μονάδες; Στο κάτω-κάτω, αν δεν μπορείτε να μην τις πάρετε (χαριστικά). Γιατί με το να αντιγράφετε ή να κράζετε για κάτι που δεν σας χαρίστηκε ούτε μαγκιά κάνετε ούτε δίκιο έχετε, ακόμη κι όταν πρόκειται για τον χειρότερο μ@λ@κ@ ανάμεσα στους καθηγητές...

Υ.Γ.: Φαντάζομαι πόσο σαδιστική θα θεωρείτε τη ρύθμιση που θέλει ως ελάχιστο βαθμό για την διπλωματική το 5.5. Άραγε αν πέφτατε σε "άδικη" επιτροπή θα σκεφτόσασταν πως θα γίνει να αντιγράψετε ή πώς θα προσπαθήσετε να κάνετε το 5.2 "ίσο με" 5.5;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Δε γινεται να περασει καποιος μαθημα μονο με αντιγραφη και χωρις να εχει διαβασει καθολου. Πιστευω οτι κατι τετοιο ειναι αδυνατο σχεδον σε ολα τα μαθηματα!
Προσωπικα οταν δινω καποιο μαθημα που σκοπευω να περασω φυσικα το διαβαζω αλλα εχω σχεδον παντα μαζι μου καποιο χαρτακι με διαφορους τυπους η λεπτομερειες που δε μπορω να θυμαμαι ακριβως. Πιστευω οτι αυτο κανουν και ολοι οι "εγκληματιες" που αντιγραφουν.
Αν καποιος εβγαλε τη σχολη με αντιγραφη στο τελος δε θα ξερει τιποτα αρα δε θα παει μακρια. Επισης καποιος που αντιγραφει ετσι κ αλλιως δεν ενοχλει κανεναν! Οπως ειπε κ ο stavrakos ας κοιταξει ο καθενας την παρτη του. Τι σε νοιαζει αν ο διπλανος σου αντιγραφει? Μονο τον εαυτο του μπορει να βλαψει.
Τωρα αν καποιος σκοπευει να καρφωσει καποιον που αντιγραφει αυτο μου φαινεται υπερβολικο! Πατε καλα???
ΕΛΕΟΣ!!!drcypher εισαι μεγαλος χακερ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tsakalos την Πέμ Οκτ 25, 2007 11:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Δεν με νοιάζει σε ποιον κάνουν κακό, αλλά μην βγουν και θύματα όσοι αντιγράφουν λες και οι υπόλοιποι είμαστε τίποτα γρανάζια του καθηγητικού συστήματος. Πολλώ δε μάλλον δεν ανέχομαι να μου παρουσιάζουν δικαιολογίες ή να γκρινιάζουν για διάφορα (π.χ. "η τάδε έγραψε στη βαθμολογία μου ότι αντέγραψα" ή "ο κερατάς μου έβαλε 4"). Έχετε βρει τη λύση, και είναι η αντιγραφή, οπότε ας λήξει εκεί η συνεισφορά σας στην επίλυψη των προβλημάτων.

Ας κάνει, λοιπόν, ο καθένας ό,τι θέλει, ας καταλάβεις και αποδεχτεί ότι είναι παράτυπος (και όχι εγκληματίας ή άλλα αστεία) κι ας κάτσει στ' αυγά του και τα σκονάκια του. Όχι να βγουν και τα σκονάκια ξαφνικά να παριστάνουν της Γης τους κολασμένους και τους καταφρονημένους... Σας έβγαλε -τάχα μου- το σύστημα στην "παρανομία"... είναι σοβαρά πράματα αυτά που λέτε;

ΕΛΕΟΣ

Υ.Γ.: Tsakalos: Το τελευταίο το έβαλα για σένα. Κάνε quote το post μου και δες τον κώδικα :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Πέμ Οκτ 25, 2007 11:05 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Jheremias έγραψε: 1) Δεν έχω ποτέ ΠΕΡΑΣΕΙ μάθημα με σκονάκι.
Δεν είναι μόνο το σκονάκι αντιγραφή... Αυτή η πρόταση ισχύει και για μένα. Γιατί τις ελάχιστες φορές που χρησιμοποίησα σκονάκι, δεν ήταν για να περάσω, αλλά για να πάρω το 8-9-10
2) Θεωρώ οτι αν δεν έχει ΔΙΑΒΑΣΕΙ κάποιος, ΧΛΩΜΟ να περάσει μόνο από το σκονάκι.
Καλό, μόνο που δεν ισχύει. Αν ξέρεις τι μπαίνει, δηλαδή έχεις κοιτάξει τα θέματα 10 λεπτά τότε περνάς άνετα με σκονάκι σε αρκετά μαθήματα
3) Κάνει ΜΠΑΜ από καθηγητές 20 χρόνια (Μαλτέζος, Παπαδημητρίου, Αργυρός, κλπ κλπ κλπ κλπ) ποιος έχει αντιγράψει από σκονάκι και ποιος όχι. Το ξέρουν και είναι στην κρίση τους να μηδενίσουν. Αν δεν το κάνουν, έχουν λόγους.
Άμα ξέρεις να κάνεις σκονάκι, δεν σε καταλαβαίνουν που να χτυπιούνται κάτω. Άμα τα γράφεις όλα ακριβώς ίδια με το βιβλίο, τότε ναι, σε καταλαβαίνουν. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο καλός αποατεώνας είσαι και όχι από το πόσο έμπειρος καθηγητής είναι κάποιος
5) Το επίπεδο των σπουδών βουτάει με τις αντιγραφές. Ασυζητητί. Όμως δεν είναι αυτό που θα κρίνει τον καλό επιστήμονα, σε καμιά περίπτωση. Φίλε anthony, εγώ σε καταλαβαίνω. Αν όμως είσαι καλός, μη σε νοιάζει. Δεν θα σου φάει τη θέση ο άλλος που τελείωσε με σκονάκια, πίστεψέ με :)
Το επίπεδο σπουδών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το αν κάποιοι αντιγράφουν. Ίσα ίσα που αν το περνάνε όλοι το μάθημα (λόγω σκονακίων) συνήθως χρόνο με το χρόνο το επίπεδό του μαθήματος ανεβαίνει

6) Η γνώση είναι δύναμη. Όποιος αργήσει να το καταλάβει, απλά θα μετανιώνει μετά ;)
Επιτέλους και μια σωστή κουβέντα :P Θα το διατυπώσω πιο αισιόδοξα όμως. Η γνώση είναι δύναμη και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί κάποιος τόσο πιο πολλά θα κερδίσει
7) Είναι στην ευχέρεια του Καθηγητή να σε περάσει πειθαρχικό και μέχρι και να αποβληθείς (διαγραφή) από τη σχολή. Βέβαια χλωμό να έχει γίνει ποτέ.
Είναι στην ευχέρεια του καθηγητή να σε περάσει πειθαρχικό. Τελεία. Δεν είναι στην ευχέρειά του να σε διαγράψει. Το πειθαρχικό μπορεί να σε διαγράψει, αλλά ακόμα και αν το ζητάει επίμονα ο καθηγητής δεν πρόκειται να γίνει την πρώτη φορά που θα σε πάνε (αν σε πάνε που συμφωνώ ότι είναι πολύ χλωμό)

ΥΓ: Αφήστε τα γεγονότα. Ο καθένας έχει τις δικές του αλήθειες. Αυτά που για σένα μπορεί να είναι γεγονότα, για μένα μπορεί να είναι παπαρολογίες και το αντίστροφο
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

Στο θέμα της βαθμολόγησης θα συμφωνήσω με την άποψη ότι δεν είναι όλοι οι καθηγητές υποχρεωμένοι να χαρίζουν μονάδες επειδή το κάνουν ορισμένοι. Επίσης η σωστή έκφραση είναι "έγραψα 4" και όχι "με έκοψε με 4". Προσωπικά ούτε εγώ έχω αδικηθεί σε βαθμολόγηση, αντιθέτως έχει τύχει να περάσω με 5 ή 6 μαθήματα στα οποία περίμενα να έχω κοπεί.
Όσον αφορά το θέμα της αντιγραφής είναι προσωπική επιλογή του καθένα ο τρόπος με τον οποίο θα περάσει το μάθημα. Δεν "κλέβω" βαθμό από κανέναν με το να κάνω σκονάκι οπότε ας χαλαρώσουν λίγο αυτοί που κάνουν κύρηγμα περι δεοντολογίας και ας μπούν λίγο στο φοιτητικό πνεύμα. Και οι σαχλές εκφράσεις του τύπου "θα μου κάνεις μουτράκια άμα σε καρφώσω" να λείπουν γιατί δεν είμαστε πια στην πρώτη δημοτικού. Νομίζω πως δόθηκε υπερβολική έκταση σ'αυτό το θέμα. Η αντιγραφή, τα σκονάκια και η συνεργασία με τους διπλανούς γίνονται εδώ και πολλές δεκαετίες στα πανεπιστήμια, είναι μέσα στο παιχνίδι και αν ήθελαν να τα σταματήσουν θα είχαν ήδη βρεί τον τρόπο. Και τελοσπάντων αν κάποιος θέλει να καταγγείλει περιστατικά "απατεωνιάς" ας το κάνει. Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να απειλεί ότι θα κάνει κάτι τέτοιο έχει αυτοκτονήσει κοινωνικά προ πολλού οπότε δε θα τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να χαρακτηριστεί από τους συμφοιτητές του ως "κομπλεξικός ρουφιάνος".
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Προφανώς και δεν είμαστε στην 1η δημοτικού (αν εξαιρέσεις το θέμα της αντιγραφής βέβαια). Χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο ύφος για να κάνω αισθητό ότι όταν κάποιος κάνει κάτι επιλήψιμο, δίνει στον άλλο αμέσως δικαιώματα.

Όσο για την "κοινωνική αυτοκτονία", τι να σου πω :(  :(
Αν πιστεύεις ότι πρέπει να υποχωρούμε στις ασυδοσίες και τις απατεωνιές του κοινωνικού μας κύκλου, μόνο και μόνο για να μην μας απωθήσει, τότε μάλλον ο χαρακτηρισμός σου έχει 'β συνθετικό "-δούλος".

Δεν υπάρχει κανένας άγραφος νόμος (Ομερτά) που να θεσμοθετεί τέτοιες καταστάσεις. Το ότι η κατάσταση έχει εγκαθιδρυθεί, δεν σημαίνει ότι θα ευλογούμε την διαιώνισή της.

Καλό βράδυ!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Slym

Δημοσίευση από Slym »

drcypher , δεν έγραψα 4.3.Μου έβαλε 4.3.Κανονικά έπρεπε να μου βάλει από 4.5-4.6.Ούτε παρακάλεσα κανέναν για 0.2 ούτε λέω καραγκιοζιλίκια , όπως είπες , σε αντίθεση με σένα.Τον ρώτησα γιατί δε μου έχει βαθμολογήσει μια σωστή απάντηση η οποία ήταν μεν πανεύκολη αλλά στο κάτω κάτω ας μην την έβαζε ρε αδερφέ αν δεν ήθελε να την βαθμολογήσει.Τόσο ήθελα για να περάσω.Τί να κάνουμε δηλαδή;Το 6.5 , το 6.6 ή το 6.7 δεν γίνονται 7;Άρα το 4.5 , το 4.6 και το 4.7 γίνονται 5.Αυτό που λέω στέκει βάση λογικής και μόνο.Σύμφωνα με τη λογική σου (και του τομέα Φυσικής τελικά) το 9.9 δεν είναι 10.Άρα 10 θα έπρεπε να παίρνει μόνο όποιος έχει γράψει ατόφιο 10άρι και όχι από 9.5 και πάνω.Το μάθημα ήταν του τομέα Μαθηματικών πάντως , όχι του τομέα Φυσικής.Αν έχεις ακούσει από Μαθηματικούς πάντα το 4.5 και πάνω γίνεται 5.Θα περίμενα να βλέπατε πιο καθαρά τα πράγματα εδώ μέσα μερικοί , αλλά δυστυχώς είστε τελείως κολλημένοι.Και τί εννοώ : Μια απάντηση που θα σεβόμουν θα ήταν διάβασε περισσότερο , μην αντιγράψεις γιατί θα ρίξεις το επίπεδο κτλ. , αλλά εδώ έφτασες να λες ότι κάνω καραγκιοζιλίκια υποθέτοντας ότι παρακάλεσα και ότι πήρα 4.3 ενώ καθαρά άξιζα παραπάνω από τη στιγμή που δε μου βαθμολόγησε μια σωστή απάντηση.Δεν έχω παρακαλέσει και ούτε σκοπεύω να παρακαλέσω κανέναν γελοίο να με περάσει ή να μου ανεβάσει το βαθμό.Δεν είδα να παραπονιέται κανένας πάντως που στα γραπτά αναφέρεται το όνομά μας πάνω στην κόλλα και δεν καλύπτεται.Αλλά όχι βέβαια.Έτσι όλα τα φλωράκια που γλείφουν τους καθηγητές όλη μέρα , τυχαίνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στη βαθμολόγηση και δεν παρατηρούνται τέτοιου είδους αδικίες εις βάρος τους ποτέ.

Υ.Γ. : Για την ιστορία το ξαναέδωσα το μάθημα και το πέρασα , χωρίς αντιγραφή , απλά βαριόμουν να το γράψω πιο πριν.Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να αντιγράψω και το σκέφτηκα , αλλά το είχα μάθει πιο καλά γιατί πείσμωσα και δε χρειάστηκε τελικά.
Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

"Προσεγγίζοντας" τους καθηγητές...

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

Δεν έχω παρακαλέσει και ούτε σκοπεύω να παρακαλέσω κανέναν γελοίο να με περάσει ή να μου ανεβάσει το βαθμό.Δεν είδα να παραπονιέται κανένας πάντως που στα γραπτά αναφέρεται το όνομά μας πάνω στην κόλλα και δεν καλύπτεται.Αλλά όχι βέβαια.Έτσι όλα τα φλωράκια που γλείφουν τους καθηγητές όλη μέρα , τυχαίνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στη βαθμολόγηση και δεν παρατηρούνται τέτοιου είδους αδικίες εις βάρος τους ποτέ.
Εδώ συμφωνώ απόλυτα!!! :wink: drcypher και antony07 τα γλειφτρόνια των καθηγητών δε σας κλέβουν βαθμούς???

Διάσπαση από αυτό το topic
- O kanenas -

Επανένωση λόγω δικού μου λάθους
- O kanenas -
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

δε ξερω τι να πω παρακολουθησα την κουβεντα μεχρι τωρα και δεν επενεβην αλλα δυστυχως εδω εχω να πω κατι...οταν καποιοι καθηγητες εχουν ενα ποσοστο περιπου φοιτητων που θα κοψουν....(για να μην τους πουν οτι τους εκοψαν ολους αλλα και για να μην τους πουν οτι τους περασαν ολους) τοτε θα κοπω εγω κι ας εχω γραψει 5-6 και θα περασει ο γλυφρακος που εγραψε λιγοτερο....γιατι?''γιατι ο καθηγητης τον γνωριζει και ξερει οτι ξερει'' ενω για μενα ''δε βαριεσαι μωρε εγραψε μια φορα 5 μπορει να ξαναγραψει'' και μην μου πειτε οτι δεν εχει ευνοηθει κανενας λογω κολλιτιλικιων με καθηγητες....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Slym έγραψε:drcypher , δεν έγραψα 4.3.Μου έβαλε 4.3.Κανονικά έπρεπε να μου βάλει από 4.5-4.6.

[..]

Τόσο ήθελα για να περάσω.Τί να κάνουμε δηλαδή;

[..]

πάντα το 4.5 και πάνω γίνεται 5.
Δεν διάβασες καλά τι γράφω. Ούτε εδώ ούτε παρακάτω. Εγώ δεν αρνήθηκα πως ήθισται το 4.5 να γίνεται 5. Είπα ότι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να το κάνει. Λες ότι δεν έγραψες 4.3 αλλά σου έβαλε 4.3. Χαραμίζεσαι ρε μάγκα... Θέλει να'χεις πολύ θάρρος για να ισχυρίζεσαι πως ξέρεις καλύτερα τι είναι σωστό και τι λάθος σε ένα μάθημα που μόλις οριακά κατάφερες να περάσεις. Ή μήπως θράσος; :P

Το point ήταν πως από τη στιγμή που βασιζόμαστε σε ανύπαρκτους κανόνες τύπου "πάντα το 4.5 και πάνω γίνεται 5", "εγώ έγραψα για 4.5 κι αυτός μου έβαλε 4.3", "τόσο ήθελα να περάσω κι αυτός δεν μου το έδωσε", γινόμαστε και οι δυο αστείοι. Εσύ που τα λες κι εγώ που στα εξηγώ ξανά και ξανά ;)
Slym έγραψε:αλλά εδώ έφτασες να λες ότι κάνω καραγκιοζιλίκια υποθέτοντας
Διάβασε ξανά:
drcypher έγραψε:Με συγχωρείς, αν είχα γράψει εγώ ο ίδιος 4.3 και μπορούσα να με περάσω βάζοντάς μου άλλα 0.2 για να το στρογγυλοποιήσω στο 5 δεν θα το έκανα. Είναι καραγκιοζιλίκι.
Μίλησα για ένα υποθετικό σενάριο όπου εγώ θα μπορούσα να χαρίσω 0.2+0.5 μονάδες στον εαυτό μου και το χαρακτήρισα καραγκιοζιλίκι. Ακόμα, όμως, κι αν κάνουμε τη μεταφορά στην δική σου περίπτωση, πάλι δεν θα έπρεπε να θιχτείς: εσύ δεν άξιζες για 4.3, αλλά για 4.5 8) Εσύ άλλωστε ξέρεις καλύτερα, έτσι δεν είναι; Θα πάρω, λοιπόν, πίσω το "καραγκιοζιλίκι" ως περιττό μπροστά σε αυτά που γράφεις. Γιατί έχεις γράψει κι άλλα παρακάτω :P
Slym έγραψε:Έτσι όλα τα φλωράκια που γλείφουν τους καθηγητές όλη μέρα , τυχαίνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στη βαθμολόγηση και δεν παρατηρούνται τέτοιου είδους αδικίες εις βάρος τους ποτέ.
Μίλα έτσι από την αρχή ρε αδερφέ. Γιατί ορισμένοι δεν είστε απλώς κάφροι. Είστε και θρασείς! Για να δείτε ότι συχνά το να αντιγράφεις δεν είναι "κοιτάω την πάρτη μου" αλλά μια ολόκληρη κομπλεξική θεωρία/νοοτροπία, όπου πάντα μας αδικούν και όσοι τολμούν να μην έχουν αδικηθεί είναι (όπως όλοι περιμένατε) γλείφτες και γρανάζια του συστήματος. Να ανακεφαλαιώσουμε, λοιπόν, τα λεγόμενα ενός ανθρώπου που θίχτηκε στο ενδεχόμενο κάποιος να τον είπε καραγκιόζη:
1. Ξέρει καλύτερα από τον διδάσκοντα πόσο θα έπρεπε να βαθμολογηθεί
2. Στο μάθημα αυτό έγραψε μόλις 4.3 (άντε 4.5 γιατί με διασκέδασες απόψε)
3. Ισχυρίζεται πως η αντιγραφή επιβάλλεται ως μέθοδος αυτοσυντήρησης μέσα σε ένα σύστημα που οι πλέον ικανοί διώκονται από τους καθηγητές και μετατρέπονται σε αθώα θύματα/αντιγραφείς
4. [Προσθήκη στην κουβέντα] Όποιος δεν αντιγράφει και ισχυρίζεται πως δεν έχει αδικηθεί (γιατί λάθη και παραλείψεις στις διορθώσεις συμβαίνουν σε όλους) είναι φλωράκι και γλείφτης
5. [Θεωρία συνωμοσίας] Τα ονόματα στα γραπτά μας δεν καλύπτονται ώστε κάποια φλωράκια να ευνοούνται ενώ τα λαμπρά και επικίνδυνα (για τα φλωράκια) μυαλά να αδικούνται και να σπρώχνονται με βία στον ολισθηρό δρόμο της αντιγραφής
B.B. έγραψε:drcypher και antony07 τα γλειφτρόνια των καθηγητών δε σας κλέβουν βαθμούς???
6. [Η υπερβολή του ανώνυμου και απέριττου αντιγραφέα]: Τελικά δεν μιλάμε για καθηγητική αυθαιρεσία αλλά για κλοπή βαθμολογίας. Είναι αλήτες σας λέω, και εμείς τους βάζουμε να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, στα αστέρια μας, που έχουν χαλάσει τα μάτια τους διαβάζοντας τις σμικρύνσεις του Γραμμικού...

7. Συμπέρασμα από τις προσθήκες των δυο προλαλησάντων και σχολιασθέντων: Αν οι βαθμοί ήταν λίρες, μόνο από εσάς τους δυο οι καθηγητές στη ΣΕΜΦΕ θα'χαν πλουτίσει. Μνημείο πρέπει να σας στήσουμε ρε π$%@δες... Ήρωες! 8)

8. Ερώτημα: Μήπως έχουν και όφελος οι καθηγητές που σας κλέβουν αυτά τα κλάσματα της μονάδας αποτρέποντάς σας από το να γλιστρήσετε από την αποτυχία στην επιτυχία; Σας ζηλεύουν; Σας φοβούνται;

Με αυτά που λέτε δεν καταφέρνετε τίποτα παραπάνω από το να γελοιοποιείστε. Κάποιοι κάνουν αντιγραφή ή σκονάκι γιατί δε γουστάρουν το μάθημα, και στα @@ τους. Μένουν εκεί. Εσείς, όπως φαίνεται, κάνετε αντιγραφή γιατί δεν μπορείτε διαφορετικά. Αλλά τα συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι σε συναδέλφους σας δεν απαλείφονται με το να κολλάτε ταμπέλες. Έχω να ακούσω τέτοια ορολογία από το γυμνάσιο... Μάλλον μ' αυτά τα μυαλά του γυμνασίου (και τις αντίστοιχες γνώσεις) παλεύετε στις εξετάσεις και τελικά καταλήγετε με σκονάκια και 4.5αρια :P

Κατάλαβες φίλε μου; Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι... Ρε ουστ!  :fart:
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

σε μενα ομως δε μου ειπες πιστευεις οτι δεν εχει ευνοειθει ποτε κανενας ή καμια επειδη τα ειχε καλα με καθηγητη?
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”